Dodaj do ulubionych

Kiński pozwie autorów raportu o WSI

17.02.07, 17:08
Kaczym durniom mówimy NIE!!!!
Obserwuj wątek
    • s.berkowicz he, he na razie wszyscy zapowiadaja, ze 17.02.07, 17:10
      beda pozywac. a tradycyjnie skonczy sie tylko na gadaniu :):):)
      • inzynier_skrzypek A Nowakowski tak wiernie służył PiS we Wprost 17.02.07, 19:46
        A on go do raportu.
        • login.gazeta1 Kartofle i Matołkiewicz pod sąd! Za zdradę 17.02.07, 20:51
          tajemnicy państwowej!
          • krasnov I zrób tu coś, patrioto, dla kraju, a szmaciarze z 17.02.07, 21:01
            obskuranckiej prawicy zgnoją cię za to i obrzucą błotem. Z zawiści, z głupoty, dla pieniędzy - co za różnica…
            • tmmmy Re: I zrób tu coś, patrioto, dla kraju, a szmacia 17.02.07, 22:19
              ...albo z miłości.
              Do matuszki Rosji.
              :[
              • almagus Re: To tak rozwala na trzeźwo, ale jak wypije to d 18.02.07, 10:55
                To tak rozwala na trzeźwo, ale jak wypije to dusza czieławiek.

Słabość Polski, rządu byle jakiego byle rydzykowego prowadzi do zapaści.
                Patrzcie, jak mówią na Białorusi: " oni świniom z koryta kartofle wyżerają!"

Jak się u nich ślimaczy, ani dróg, ani mieszkań , ani za góry, ani za lasy, ale
                w zadupiu po wieczne czasy!

Pod twą obronę...

Pod pazernością opatrzności ciemnota gniazdko sobie mości!

Pod twą obronę oddajemy się Panie
                rozwalmy obronę i co wtedy się stanie?
                Niech zwycięża ten co w Pana wierzy!
                Oszołomy najmują Maryji rycerzy!
                Powołają klony zakon Samoobrony,
                pospawają na tarczę leppiejowe brony!
                Ale jak nas pocisną, spuszczą nam lanie,
                dostanie katar kiszek, a prezio kichanie?
                Czy jak onegdaj zwieje na kartoflisko,
                pomacha im szabelką i będzie panisko?
                Czy gdy przyjdzie walka, będzie gaci pranie,
                bo zrobili destrukcją wojska odzyskanie?
                Nie NATO i Unia , ale Jasna Góra,
                z Rydzolem zrobi składkę, gdy w budżecie dziura?
                Solidarnie nazbierają obronnych składek,
                by następnie je wsadzić Rydzolowi w zadek!
                Już słyszę ich pod twą obronę wołanie,
                i Rydzola nad szambem strachliwe sapanie!
                Poszukają na łżeoponentów kwitów,
                niechaj powymierają, skubnąć emerytów!
                Lecz zapewnią im drogę do zbawienia,
                wybudują im Świątynię Wniebowstąpienia!
                Czy modlitwą będą chronić żołnierzy,
                gdy z braku broni, wiedzy już w mogile leży?
                W rozbiorach biskup co wolał zabór pruski,
                licytował drugiego, co wolał rubel ruski!
                Czyżże kiedyś z kolan naród ten powstanie?
                Czy kiedyś zacznie ciemnocie odliczanie?
                • rokets_w Re: To tak rozwala na trzeźwo, ale jak wypije to 18.02.07, 18:42
                  Witaj ukochany komunistyczny almagusie !
                  Czytałem też twe wiersze w komunistycznych klozetach.
                  Tylko szkoda, że gównem pisana.
                  A każda ściana była dokładnie wymazana.

Bywałem tam czasem, gdy siłą zaciągnięto.
                  Bo chcieli rozliczać,
                  Gdzie byłem i co kiedy robiłem.
                  I z kim na randki chodziłem.

Pytali o wszystko.
                  Gdzie z dziewczyną byłem.
                  Czy całowałem i czy ja tuliłem.
                  A co z nią w łóżeczku robiłem.

Oj szanowny almagusie.
                  Do dziś cicho byłeś,
                  Dobrze ci się działo
                  A jak ujawnili to się obraziłeś.

Boicie się , że sąsiedzi teraz wszystko wiedzą.
                  Pokażą palcami, wyśmieją i w twarz ci naplują.
                  Odwrócą się plecami i larum podniosą.
                  I po wiedzą wynocha my tu ciebie nie chcemy!

• gablotka Re: I zrób tu coś, patrioto, dla kraju, a szmacia 17.02.07, 23:19
              Tia, życzę powodzenia w szukaniu chętnych do współpracy za granicą. A i w kraju
              nie będzie łatwo znaleźć odważnego.

Przeglądam ten raport w miarę wolnego czasu i znajduję różne kwiatki. Postaram
              się komentować co dziwniejsze lub bardziej pikantne miejsca na blogu, żeby
              utrzymać je w jednym miejscu zamiast rozsiewać pomiędzy wieloma wątkami na
              portalu Gazety. Zapraszam na www.gablotka.net
              • borys_j ubeckie szmaty się wściekają. Do gnoju!!! :)) 17.02.07, 23:32

Macierka i jego chłopaki dała wam psy popalić, ale to jeszcze nie koniec,
                szmaty :)))
                • gablotka Re: ubeckie szmaty się wściekają. Do gnoju!!! :)) 18.02.07, 00:02
                  Widzisz, Borys - problem polega na tym, że ten raport nikomu nie da "popalić"
                  tak bardzo jak ludziom, których tyłki ma chronić wojskowa specsłużba w
                  najbliższej przyszłości, w tym polskim afgańcom. I niczego tak nie skompromituje
                  jak profesjonalizmu polskich "służb specjalnych", wszystko jedno: wojskowych czy
                  cywilnych. "Specjalność" jest bardzo patogenna, wynaturzenia dotykają chyba
                  wszystkich organizacji tego typu na świecie. Problem w tym, że zwalczanie tych
                  patologii bez narażania własnego bezpieczeństwa wymaga klasy i wyklucza
                  prowadzenie gry pod publiczkę. A przecież właśnie o taką grę chodzi naszym
                  obecnym, z woli przypadku i głupoty, panującym.
                  • marcowroc I smieszno i straszno. 18.02.07, 03:55
                    Jak czytam wypociny pana A.M. i słucham pana L.K. To mi sie śmiać chce. Jak sobie przypomnę, jakie stanowiska oni zajęli (no bo przecież nie piastują) to mnie ogarnia przerażenie.
                    • login.gazeta1 Kartofle czy durnie? Może kartoflane durnie? 18.02.07, 09:41
                      .
                      • login.gazeta1 Oczywiście odpowiedni wydział KGB czyni notatki z 18.02.07, 09:42
                        lektury naszego geniusza i zaczyna sprawdzanie kontaktów.
                        • almagus Re: Oczywiście Kartofle poekstrementujcie! 18.02.07, 10:59
                          Kartofle poekstrementujcie!

Tak swój talent polubiłem,
                          jajca w kwasie rozpuściłem.
                          I nie miejcie mnie za głupka,
                          rozpuściła się skorupka.
                          Pozostała tylko błonka,
                          a Ojczyźnie oddam członka.
                          Niech mu potencjometr wkręci,
                          niech w „burdelu” tym się kręci.

Tak swój talent pokochałem,
                          robię eksperyment z kałem.
                          to nie mała taka kupka.
                          Sięga prawie po podbrzusze,
                          dla Ojczyzny oddać muszę.
                          Niech narodek talent ćwiczy,
                          będzie więcej gnojowicy.

Tak swój talent pompowałem,
                          robię eksperyment z ciałem.
                          to jest tylko męska pupka.
                          Wspiera mnie wieczna dziewica,
                          bo mój talent ją zachwyca.
                          Niech się na mnie nazi ćwiczy,
                          nie w poselskiej swej prawicy.
                • stanislawcz02 Re: ubeckie szmaty się wściekają. Do gnoju!!! :)) 18.02.07, 10:34
                  Borys ja ciebia liubliu, ty charoszy czeławiek, oczeń charoszy.
        • geralt9 Procesy z prawdą 18.02.07, 00:48
          Zapowiadaja procesy z prawdą, smutne. Biorac pod uwage wyroki sadow
          lustracyjnych "poszkodowani" obrali sluszna linie.
        • ak102 Re: A Nowakowski tak wiernie służył PiS we Wprost 18.02.07, 03:29
          A to wszystko dzieje się dlatego, że na czele Platformy stoi płaczący DUREŃ ze
          swoimi PRZYDUPASAMI i dlatego w naszym kraju jest jak jest.
          • beatrix16 Re: ak102 to ty jestes dupkowaty duren! 18.02.07, 04:01
            a dzieki guru rydzowi jest tak swietnie .PARANOIK!
      • cozano Gniot 17.02.07, 20:02
        Niby ten raport mial sie rozprawic z diabli wiedza czym i kim i cala masa pozwow
        miala do sadow wplynac. Wyglada na to, ze pozwy owszem beda, ale na autorow raportu.
        • jola_z_dywit6 Agenci WSI dali głos 17.02.07, 21:57
          I się odszczekują w SBeckiej gazecie.
          Dni ich policzone a wynik wiadomy.
          • peryklejtos Re: Agenci WSI dali głos 17.02.07, 23:53
            Maksymiuk z szamboobrony był w zarządzie fundacji, która została założona przez
            WSI.
          • rejestr1 Samoobrona dała głos 18.02.07, 00:13
            Jolka, no jak możesz, w SBeckiej gazecie się udzielać i jeszcze profity jej
            przynosić? Zresztą chyba Macierewicz częściej się będzie musiał zjawiać w sądzie
            w roli pozwanego niż pozywającego.
          • kolargolo przeciez oficerowie WSI sa poslami Samoobrony 18.02.07, 09:42
            wielu bylych oficerow WSi startowalo z listy Samoobrony, a jeden nawet byl
            doradca Leppera do spraw sluzb.
    • rafvonthorn Kiński pozwie autorów raportu o WSI 17.02.07, 17:10
      No i KGB się cieszy jak nigdy. Polacy właśnie sami zniszczyli swoje służby
      specjalne. Tylko ostatni idiota teraz zgodziłby się na jakąkolwiek współpracę
      z polskim wywiadem, a co dopiero potrzebny ekspert... Kaczory i Macierewicz
      zachowują się jak agenci Moskwy...
      • bombay_saphire Re: bo to sa uzyteczni idioci Moskwy .. 17.02.07, 17:25
        dwoch neurotycznych zakompleksionych kurdupli ze swoimi fobiami + 1 paranoik na
        stanowisku wiceministra MON
        • maruda.r Re: bo to sa uzyteczni idioci Moskwy .. 17.02.07, 17:31
          bombay_saphire napisał:

> dwoch neurotycznych zakompleksionych kurdupli ze swoimi fobiami + 1 paranoik na
          >
          > stanowisku wiceministra MON

Potwierdzam. Albo Kaczyńscy i ich przydupasy są kompletnymi idiotami, albo
          zdrajcami. Nie widzę innej możliwości.

• bombay_saphire Re: jest jeszcze 3 mozliwosc.. .. 17.02.07, 17:55
            ja w pelni powaznie napisalem to, ze uwazam macierewicza za paranoika. Istnieje
            w psychiatrii jednostka chorobowa okreslana jako paranoia inventoria - czyli
            zespol chorobowy polegajacy na kreowaniu przez chorego jakichs dziwacznych
            teorii o ktorych prawdziwosci jest przekonany. U niektorych pacjentow przyjmuje
            to znane z zycia formy - np. przekonanie, ze sasiad truje pacjenta gazem,
            albo planuje zabojstwo pacjenta itd.
            Zachowanie Kaczynskich i Macierewicza wskazuje iz moga oni miec takie problemy
            ze zdrowiem psychicznym - cala trojka wykazuje duza sklonnosc do objasniania
            sobie rzeczywitosci w sobie tylko zrozumialy sposob - najpierw w chorym mozgu
            powstaje chora teoria a potem chory mozg w chory sposob intrepretuje wszystkie
            mozliwe fakty z otaczajacej rzeczywistosci w ten sposob, aby te torie
            potwierdzic. W ten sposob psychika pacjenta zachowuje swoja inegralnosc ( w
            odroznieniu od schizofrenii ) , co pozwala im funkcjonowac w normalnym zyciu.
            Paranoicy czesto odnosza sukcesy w polityce - ich cechy chorobowe odbierane sa
            przez zdrowych ludzi czesto jako stanowczosc,konsekwencja, wiernosc pogladom.
            Odsylam do podrecznikow psychiatrii ( np. pod red. prof Puzynskiego albo prof.
            Bilikiewicza ).
            Charakterystyczna cecha paranoikow jest brak krytyzmu wobec siebie, niezdolnosc
            do modyfikacji wlasnych pogladow itd.
            ja mam niestety wrazenie, ze obecnie Polska rzadza paranoicy.
            • tadziass Re: jest jeszcze 3 mozliwosc.. .. 17.02.07, 18:17
              Największe zaniedbania 3rp dotyczą niewątpliwie polskiej psychiatrii. Jak można
              było przez 17 lat nie zdiagnozować i nie odizolować od społeczeństwa tak
              groźnych wariatów. Dodatkowo należało jakoś zapewnić pomoc tej sporej liczbie
              rodaków nieco mniej chorych, którzy spowodowali, że te patologiczne jednostki
              otrzymały możliwość wpływania na losy kraju. Należałoby powołać Komisję Śledczą,
              która by się zajęła nieprawidłowościami w korporacjach psychiatrycznych.
              • sumienie.lk Wyprowadzić durnia z Pałacu Namiestnikowskiego! 17.02.07, 19:25
                Czas najwyższy!
            • zilch Re: jest jeszcze 3 mozliwosc.. .. 17.02.07, 19:24
              Wiesz co, ja nie sądze żeby ich problemy dały się zdiagnozować jako realna
              choroba psychiczna. Jak dla mnie to jest tylko rodzaj zaburzeń... raczej praca
              dla psychologa niz dla psychiatry. Może osobowość paranoidalna po prostu? Bo
              skala tego co się dzieje w paranoi jest chyba jednak o niebo większa.
            • onyx_70 Re: jest jeszcze 3 mozliwosc.. .. 18.02.07, 10:43
              bombay_saphire napisał:
              (...) > do modyfikacji wlasnych pogladow itd.
              > ja mam niestety wrazenie, ze obecnie Polska rzadza paranoicy.

I niestety masz rację. IV RP to najgorsze po komunizmie, co temu krajowi mogło
              się przytrafić. (W sumie IV kacza to też komunizm;( )
          • ffamousffatman Re: bo to sa uzyteczni idioci Moskwy .. 17.02.07, 19:11
            W Stanach "choroba psychiczna" nie wybrania od kary glownej!
            • zilch Re: bo to sa uzyteczni idioci Moskwy .. 17.02.07, 19:21
              I to jest właśnie w Stanach chore...(m.in.)
              Całe szczęście, że chorzy psychicznie są z reguły niegroźni (a średnio, pewnie
              łagodniejsi od zdrowych). Wiedza może być bolesna, bo potrafi burzyć stereotypy.
      • szatan33 Re: Kiński pozwie autorów raportu o WSI 18.02.07, 08:51
        Masz całkowitą rację. To jest kretynizm, żeby podawać na tacy głowy sojuszników.
        Ciekaw jestem co z teczką jarka. Przecież miała być upubliczniona. Podejrzewam,
        że nie ma w niej nic, bo jak powiedział Wałęsa takie nieudaczniki nie były
        wydawania kasy na ich obserwacje. Wałęsa poznał wartość tych złodziei od
        księżyca i wywalił z kancelarii. Teraz mszczą się. A że małe zawsze jest
        złośliwe to są wyniki. Wstyd dla RP.
    • maruda.r Kiński pozwie autorów raportu o WSI 17.02.07, 17:29

Zapewnił, że kierowany przezeń magazyn w trakcie przetargu "starał się - w
      zakresie dostępnych informacji - obiektywnie informować o jego przebiegu i
      udostępniać swe łamy wszystkim jego uczestnikom".

Panie Kiński, każdy normalny człowiek zdaje sobie sprawę, że periodyki
      traktujące o sprawach techniki wojskowej są powiązane (formalnie bądź nie) ze
      służbami wywiadowczymi. Tak jest na całym świecie i nie ma w tym nic nagannego.
      Powiem więcej - uważałbym za nienormalną sytuację, w której służby wywiadu
      zaniechały takiej współpracy bądź redaktorzy czasopisma odmówiliby jej.

Tak jest na całym świecie. Z wyjątkiem Tworkistanu i jego prezydenta - durnia.

• kazik.k Re: Kiński pozwie autorów raportu o WSI 17.02.07, 17:47
        ostatnie zdanie pana marudy r jest trafnym stwierdzenie rzeczywistosc oraz
        dobitnym wyrazeniem zdania o "naszym"prezydencie.pan Lech Walesa uzyl rowniez
        tego okreslenia wyrazajac swoje zdanie o poziomie intelektualnym tego
        kurdupla.ale niestety koltunow nie sieja .oni sami wyrastaja.spotyka sie ich
        wszedzie dookola a czasem znaldziesz takiego i w palacu prezydenckim.ci ludzie
        ogarnieci nienawiscia wyrzadza wiele szkod temu narodowi na wielu plaszczyznach
        egzystencji.niczego nie rozumieja.aroganccy zadufani w sobie otoczeni kupa
        lizusowych /bielan,kuchcinski,cymanski itd/klakierow bojacych sie w tym
        pis-uarze wlasnego cienia.reperkusje beda bardzo szybkie.zastanawia mnie tylko
        jedno:w tej partii nie znalazl sie nikt z odrobina cywilnej odwagi by
        powiedziec:zastanowcie sie co robicie!
      • aquanta Re: Kiński pozwie autorów raportu o WSI 17.02.07, 17:49
        Pamiętam krytykę patrii w NTW . Chodizło chyba o niedostateczną pływalność i
        wymiary niedostosowane do samolotów transportowych.Jeśli to jest lobbowanie to
        Macierewicz jest mądrym i światłym człowiekiem, który swym rozsądkiem i
        doświadczeniem od wielu już lat służy niepodległej ojczyźnie stojąc w cieniu i
        unikając taniego poklasku:)
      • cziriklo Re: Kiński pozwie autorów raportu o WSI 17.02.07, 20:28
        marudo.r, I love you. Bezgranicznie.
    • romano33 Oni niczego nie rozumieją ci z WSI 17.02.07, 17:39
      Skoro współpracowali z WSI legalnie czy nie to chyba logika podpowiada, że takie
      osoby nie powinny pracować w instytucjach publicznych i mediach.

Subotic nadal pracuje w TVN24 a Malejczyk w GW.
      • bronimir Re: Oni niczego nie rozumieją ci z WSI 17.02.07, 19:25
        romano33 napisała:

> Skoro współpracowali z WSI legalnie czy nie to chyba logika podpowiada, że taki
        > e
        > osoby nie powinny pracować w instytucjach publicznych i mediach.
        >
        > Subotic nadal pracuje w TVN24 a Malejczyk w GW.

Od kiedy współpraca z legalnymi służbami w wolnym i niepodległym kraju jest ujmą
        dla obywatela? Proponuje nie płacić mandatów kpić z wyroków sądowych i władzy,
        w/g Macierewicza to szczyt patriotyzmu.
    • impetor I słusznie 17.02.07, 17:39
      Nie podaje się do publicznej wiadomości nazwisk morderców i gwałcicieli a tu
      upublicznia się dane personalne wobec osób w stosunku których nawet nie
      wszczeto jeszcze żadnych dochodzeń. Paranoja
      • zilch Re: I słusznie 17.02.07, 19:29
        Taka jest melodia tych lat. Od jak dawna Kaczyńscy, Ziobro i spółka zabawiają
        się rzucając opinii publicznej (która jest, jak wiadomo, głupia) raz na jakiś
        czas kogoś do rozszarpania?
        Przynajmniej nie jest nudno - mamy o czym gadać, kogo nienawidzić, cieszyć się z
        zepsutego życia. Niestety widzę u obecnej władzy wszystkie grzechy minionego
        reżimu - brak poczucia humoru, procesy pokazowe, 'sądy' bez procesów, wściekłe
        karanie za złe słowo n/t rządzących i inne.
    • impetor Re: Kiński pozwie autorów raportu o WSI 17.02.07, 17:40
      Popieram
    • jodlo Macierewicz puścił bąka, Kaczory wąchają i mówią, 17.02.07, 17:45
      że ładnie pachnie.
    • zwiatrem1 Kiński pozwie autorów raportu o WSI 17.02.07, 17:46
      Idz tu durakowaty makaronie. Spadaj do Moswy , berlina lub jerozolimy tam ci
      bedzie lepiej!!!!!!!!!!!!!!
      • kazik.k Re: Kiński pozwie autorów raportu o WSI 17.02.07, 18:05
        szanowna pani zwiatrem1!niech sie pani nie denerwuje polacy maja prawo
        wupowiadac sie na kazdy temat zwiazany z ich krajem!pani wysyla swoich
        dyskutantow do moskwy berlina lub jerozolimy,a gdzie to najswietsze miejsce na
        ziemi ?watykan?tam pani powinna ich wyslac na rekolekcje napewno sie
        nawroca.uzywa pani okreslenia"durakowatymakaronie".otoz wydaje mi sie ze to
        okreslenie uzyte wczesniej przez pana prezydenta Walese pasuje bardziej do
        adresata czyli koltunowatego kurdupla.pozdrawiam i zycze pani przejrzenia na
        oczy bo sadzac z tonu pani wypowiedzi jest pani sympatykiem tego Pis-uaru i tej
        koalicji.ja nie mam nic przeciwko tym tworom ale strasznie od nich smierdzi.pa!
    • klara93 Macierewicz zrobił z Kaczyńskich 17.02.07, 17:53
      w bambuko i nic dziwnego skoro praziowi IV RP doradza pryncypał Macierewicza
      niejaki Olszewski adwokacina z bożej łaski.
    • 2kotunia1 Re: Kiński pozwie autorów raportu o WSI 17.02.07, 17:57
      Ludzieeeeee! Trzeba walić w kacze dupy aż będą pióra pryskać! A Szczypińską
      szczypać w ..... i pamiętajmy, ze stare panny ( goń stare baby, goń stare
      baby,goń...)
    • wlodek31 Kiński pozwie autorów raportu o WSI 17.02.07, 18:00
      "Kiński pozwie autorów raportu o WS"
      Nie wiem na jakiej podstawie pan Kiński chce wytoczyć proces autorom raportu o
      WSI. Widocznie zapomniał, że żołnierze braci Kaczyńskich lepiej wiedzą od Pana
      co Pan w przeszłości robił i robi obecnie. Nie jest tak jeszcze żle z Panem,
      gdyż nie został jeszcze na Pana wydany wyrok Naczelnego Sądu Kapturowego IV
      Rzeczypospolitej. Chyba, że jago szef w najbliższym czasie w wystąpieniu
      telewizyjnym, przed największą widownią tego kraju orzeknie o Pana winie wydając
      zarazem wyrok skazujący. A trzeba mieć świadomość, że według niego wyroki te są
      niepodważalne. Ale tak się dzieje, gdy osoby niedouczone zajmują stanowiska do
      których nie dorosły. Nich żyją Sądy Kapturowe
      • moon55 Re: Kiński pozwie autorów raportu o WSI 18.02.07, 08:13

Macierewicz powinien zostac prezydentem.Tylko facet o wysokiej inteligencji
        mogl napisac taki raport.
    • jhbsk Kiński pozwie autorów raportu o WSI 17.02.07, 18:03
      Kto wreszcie zastopuje działających na szkodę państwa ludzi takich ja Macierewicz?
    • arawicz Kiński pozwie autorów raportu o WSI 17.02.07, 18:20
      najśmieszniejsze zacznie sie dopiero teraz ;)
      • paczka111 Re: Kiński pozwie autorów raportu o WSI 17.02.07, 18:34
        Mi najlepiej podoba się fragment, że Merkel wysadził World Trade Center.
        • todundliebe Klakierzy zlodziejskiego ukladu 17.02.07, 18:45
          Jezeli Maciarewicz wyjasnia sprawy konfidentow trzeba mu w tym pomoc. GW
          krytykuje rzad ze nie nadaza ze Europa. Tymczasem Europa w postaci Niemiec
          sprawe lustracji załatwiła szybko i brutalnie, nie przejmując się samopoczuciem
          konfidentow STASI. Zachowanie się naczalstwa GW, i jej klakierow widac ze
          wspomaga czerwono-rozowy pookraglostolowy zlodziejski układ.
          • soulworm brednie polackiego frustrata 17.02.07, 18:49

• bronimir Re: Klakierzy zlodziejskiego ukladu 17.02.07, 19:31
            todundliebe napisał:

> Jezeli Maciarewicz wyjasnia sprawy konfidentow trzeba mu w tym pomoc. GW
            > krytykuje rzad ze nie nadaza ze Europa. Tymczasem Europa w postaci Niemiec
            > sprawe lustracji załatwiła szybko i brutalnie, nie przejmując się samopoczuciem
            > konfidentow STASI. Zachowanie się naczalstwa GW, i jej klakierow widac ze
            > wspomaga czerwono-rozowy pookraglostolowy zlodziejski układ.

Przyjacielu, jesteś idiotą. Naprawdę nie odróżniasz konfidentów od
            współpracowników wywiadu? Gdziś ty się uchował? Toż nawet konfidenta CIA,
            Kuklińskiego ogłoszono bochaterem narodowym. Współpracowników wywiadu IIIRP
            tylko człowiek nie będący Polakiem może obrażać.
          • vitabravo Re: Klakierzy zlodziejskiego ukladu 17.02.07, 20:04
            todundliebe napisał:

> Jezeli Maciarewicz wyjasnia sprawy konfidentow trzeba mu w tym pomoc.
            > GW krytykuje rzad ze nie nadaza ze Europa. Tymczasem Europa w postaci
            > Niemiec sprawe lustracji załatwiła szybko i brutalnie, nie przejmując
            > się samopoczuciem konfidentow STASI.
            > Zachowanie się naczalstwa GW, i jej klakierow widac ze wspomaga
            > czerwono-rozowy pookraglostolowy zlodziejski układ.
            >
            Czesi też sprawnie i szybko uporali się ze swoją hańbą domową.
            Może dlatego, ze nie czytują Gazety Wyborczej.

• 1obserwator3 Re: Klakierzy zlodziejskiego ukladu 17.02.07, 21:01
              Co Ty chłopie wiesz o czeskim rozwaleniu hańby. Oni do tej chwili,jak rozwalili
              swoje służby, nie mogą ich odtworzyć nigdzie za swoimi granicami, bo tylko
              idiota chciałby podjąć współprace - po wyłożeniu informatorów na tacy.
          • cyt_chelm Re: Klakierzy zlodziejskiego ukladu 17.02.07, 20:20
            Idź do jakiejś szkoły. Tylko takiej gdzie uczą historii najnowszej.
            Przestaniesz mylić fakty.
      • justin301 Re: Kiński pozwie autorów raportu o WSI 17.02.07, 18:51
        Podstaw prawnych jest co najmniej kilka: naruszenie dóbr osobistych Kińskiego
        oraz naruszenie ustawy o ochronie informacji niejawnych - nie można upubliczniać
        nazwisk agentów i pracowników wywiadu i WSI

I tak na przykład klauzulą ściśle tajne są objęte zgodnie z ustawą o ochronie
        informacji niejawnych:
        Szczegółowe informacje dotyczące organizacji, form i metod pracy operacyjnej
        Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencji Wywiadu, Służby Kontrwywiadu
        Wojskowego, Służby Wywiadu Wojskowego, Centralnego Biura Antykorupcyjnego oraz
        byłego Urzędu Ochrony Państwa i byłych Wojskowych Służb Informacyjnych, a także
        ich kierunki pracy operacyjnej i zainteresowań.

Art. 25.
        1. Informacje niejawne stanowiące tajemnicę państwową podlegają ochronie, w
        sposób określony ustawą, przez okres 50 lat od daty ich wytworzenia.

2. Chronione bez względu na upływ czasu pozostają:

1) dane identyfikujące funkcjonariuszy i żołnierzy Agencji Bezpieczeństwa
        Wewnętrznego, Agencji Wywiadu, Służby Kontrwywiadu Wojskowego, Służby Wywiadu
        Wojskowego i Centralnego Biura Antykorupcyjnego oraz byłego Urzędu Ochrony
        Państwa i byłych Wojskowych Służb Informacyjnych wykonujących czynności
        operacyjno-rozpoznawcze;
        2) dane identyfikujące osoby, które udzieliły pomocy w zakresie czynności
        operacyjno-rozpoznawczych organom, służbom i instytucjom państwowym uprawnionym
        do ich wykonywania na podstawie ustawy;
        3) informacje niejawne uzyskane od organów innych państw lub organizacji
        międzynarodowych, jeżeli taki był warunek ich udostępnienia.

# Szczegółowa struktura organizacyjna oraz etatowa jednostek i komórek
        organizacyjnych wykonujących czynności operacyjno-rozpoznawcze w służbach, o
        których mowa w pkt 16, a także systemy ewidencji danych o funkcjonariuszach i
        żołnierzach tych jednostek i komórek organizacyjnych.

# Dane identyfikujące lub mogące doprowadzić do identyfikacji funkcjonariuszy i
        żołnierzy służb, o których mowa w pkt 16, realizujących czynności
        operacyjno-rozpoznawcze.

# Dane identyfikujące lub mogące doprowadzić do identyfikacji osób niebędących
        funkcjonariuszami lub żołnierzami służb, o których mowa w pkt 16, a które
        udzieliły pomocy tym służbom w zakresie wykonywania czynności
        operacyjno-rozpoznawczych.

Tak więc ja niektórzy dostrzegą publikacja raportu to czywiste naruszenie tej
        obowiązującąej ustawy. Ale pan prezydent to świetny prawnik, co pisał doktorat z
        prawa pracy cytując doktrynerów komunizmu więc może nie znać tej regulacji prawnej.

A teraz może o odpowiedzialności karnej - począwszy od art. 265 kk - ujawnianie
        tajemnicy państwowej - kara pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Pozostaje pytanie czy ustawa pozwalająca na publikacje i odtanienie raportu nie
        jest sprzeczna z konstytucją? Ależ oczywiście, że jest. Ale może Macierewicz ani
        Bracia nie czytali konstytucji bo oni przecież doskonale wiedzą, że wszystko
        można zrobić ustawą - a reulacja konstytucyjna czy prawo europejskie - o tym
        pewnie nie słyszeli, ze coś takiego jest. Moze będzie ustawa o tym, zę
        przeciwników politycznych nalezy wysyłać w kosmos?

To teraz podatnicy ciężko trzeba będzie pracować na te odszkodowania dla
        "opublikowanych". Niestety to my za to zapłacimy.

A te procesy - doskonała rzecz, sprawa łatwa, adwokaci i radcowie zarobią, sądy
        będą miały co robić a my za to zapłacimy. Tak samo jak zapłacimy odszkodowania
        nie przyjętym do SKW byłym pracownikom WSI.
    • waldi1953 Kiński pozwie autorów raportu o WSI 17.02.07, 18:59
      Za kilka lat znów podatnicy będą płacić za przeprosiny publikowane w czołowych dziennikach, by spełnić wyroki sądów orzekających że gro tych niby agentów jest niewinna.Już to przerabialiśmy z "Listą Maciarewicza" i co nauka poszła w las......
      • witajsmutasie Raport WSI.. To historia choroby psychicznej... 17.02.07, 19:05
        jej AUTORÓW !
      • ffamousffatman Re: Kiński pozwie autorów raportu o WSI 17.02.07, 19:10
        Ludzie wiecie co sie stalo?! Przeciez teraz, no nie teraz - za 3 lata, tych wszystkich zamieszanych w rozwalanie JEDYNEJ realnie istniejacej Rzplitej trzeba bedzie ... no wiecie co...
        Wy wiecie jakie polowanie na czarwnice za TRZY lata trzeba bedzie urzadzic w poszukiwaniu agentury PiSu! Ile instytucji PiSowskich trzeba bedzie d korzenia wypaic?!
    • bronimir Spoko, kadencja tego Sejmu kończy się za 2,5 roku. 17.02.07, 19:18
      Potem można pozwać Prezia przed Trybunał Stanu. Potem już tylko areszt i rozprawa.
    • sumienie.lk Wyprowadzić durnia z Pałacu Namiestnikowskiego! 17.02.07, 19:24
      Najwyższy czas!
      • cyt_chelm Re: Wyprowadzić durnia z Pałacu Namiestnikowskieg 17.02.07, 20:45
        Tylko nie do Tworek! Przecież ci, którzy tam już są zasługują na odrobinę
        spokoju.
    • cziriklo Prezydent le Ch..arek nie jest durniem, wbrew po- 17.02.07, 19:36
      zorom. Choc jak sie na niego patrzy, to trudno z druygiej strony myslec, ze
      jest madry.
      • vitabravo Re: Stary układ wzburzony. To dobrze. 17.02.07, 19:59
        Agentura tak bardzo przyzwyczaiła sie do bezkarności.
      • teamwork Re: smiechu warte i wytarte 17.02.07, 20:03
        Pozwy? Pogrozki, jak przy wilsztajnie i co - nikt sie nie odwazyl do dzisiaj?
        Blablabla wystrachanych. A karawana idzie dalej i robi swoje. Oj bedzie sie
        dzialo. Przeciez nato czeka na to.:))
    • slavik222 Kaczynski zaryzykował przeciw pismactwu i kapusiom 17.02.07, 19:59
      Gratuluję odwagi Kaczorki:)
    • ewitas Przeczytaj artykuł Rzeczpospolitej o WSI 2004 17.02.07, 20:03
      Polecam bardzo ciekawy i dziwnie aktualny artykuł na temat WSI opublikowany w
      2004 roku przez Rzeczpospolitą. Oto bezpośredni link:
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_040424/plus_minus_a_3.html
    • wan20_3 Re: Kiński pozwie autorów raportu o WSI 17.02.07, 20:11
      Kaczorów pewnie Trybunał Stanu potraktuje odpowiednio (jak skończy im się
      kadencja) ale na pewno Antek Policmajster się wykręci, z taką gębą przyjmą go
      do Tworek lub innej podobnej instytucji jako pensjonariusza.
    • rafnal Re: Kiński pozwie autorów raportu o WSI 17.02.07, 20:31
      BRAWO, BRAWO Wałęsą - dobrze powiedziane chociaż za grzecznie. Gratuluję
      opanowania. "Dureń" to bardzo łagodne określenie kartofli!
    • krystian71 Zalozysz sie,ze NIE. Dobrze wie,ze to beda jawne 17.02.07, 20:32
      procesy i wszystkie dowody pojda na stol
    • abba15 czy UBecki tekst? czy praca za seks? 17.02.07, 20:35
      czy praca za seks
      czy UBecki tekst?
      szmata nawet się nie zająknie słowem
      że uknuła UBecką aferę antyrządową!
    • t-1984 Kiński pozwie autorów raportu o WSI 17.02.07, 20:44
      Czekam kiedy Ci Panowie naprawdę złożą pozwy.Na razie zapowiadaja.wkrotce się
      przekonamy.mam nadzieję że proces bedzie jawny bo raport ujawniony i
      odtajniony.Będziemy mogli posluchać i popatrzec na miny kotów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka