Dodaj do ulubionych

Domagamy się referendum w sprawie tarczy

18.02.07, 17:48
antyrakietowej. Dość bycia pieskiem wujka sama.
Obserwuj wątek
    • w11mil alternatywą jest przesympatyczny Iwan 18.02.07, 17:50
      smalltownboy napisał:
      > Dość bycia pieskiem wujka sama.
      • smalltownboy Re: alternatywą jest przesympatyczny Iwan 18.02.07, 17:54
        Swiat nie jest czarno biały
      • adam_west Re: alternatywą jest przesympatyczny Iwan 18.02.07, 18:12
        powiedz mi tylko jeszcze co nam da te osiem rakiet?? bo dla amerykanów jest to o
        tyle korzystne że osiem rakiet mniej doleci do nich...
        • w11mil nasz armia kosztuje kupe forsy - coz ona jednak 18.02.07, 18:15
          znaczy wobec niezwyciezonej Armii Czerwonej?

adam_west napisał:
          > powiedz mi tylko jeszcze co nam da te osiem rakiet??
          • smalltownboy Re: nasz armia kosztuje kupe forsy - coz ona jedn 18.02.07, 18:20
            w11mil, bardzo często podzielam Twoje myśli w sprawie UE, w sprawie pomówień
            Grossa itd, ale tutaj nie masz racji :)
            Nie ma armii czerwonej- to historia; nie ma hitlerowskich Niemiec- to także
            muzeum.
            Chcesz się całkowicie poddać ludziom, którzy szkalują Polskę (Gross)? Przyjrzyj
            się na wypowiedzi niejakiej banme1- jest całym sercem za tą tarczą, co to
            oznacza?
            • w11mil narod sowiecki sie nie zmienil - wnioskuję to na p 18.02.07, 18:24
              odstawie wyborów politycznych jakie obecnie dokonuje -
              oni boja sie jedynie sily

smalltownboy napisał:
              > Nie ma armii czerwonej- to historia
              • smalltownboy Re: narod sowiecki sie nie zmienil - wnioskuję to 18.02.07, 18:25
                Nie :) Rosja nam nie zagraża dzisiaj. Zagrażają nam ekonomiczne roszczenia
                wiadomych osób, no skąd?
                • w11mil jaki to ma zwiazek z tarcza? 18.02.07, 18:28
                  smalltownboy napisał:

> Zagrażają nam ekonomiczne roszczenia
                  > wiadomych osób, no skąd?
                  • smalltownboy Re: jaki to ma zwiazek z tarcza? 18.02.07, 18:31
                    A taki, że kto będzie trzymał łapy na tej tarczy i nią rządził?
                    • w11mil i to jest wlasnie kwestia do negocjacji, czyli 18.02.07, 18:33
                      warunki naciskania guzika

smalltownboy napisał:
                      > A taki, że kto będzie trzymał łapy na tej tarczy i nią rządził?
                      • smalltownboy Re: i to jest wlasnie kwestia do negocjacji, czyl 18.02.07, 18:35
                        Ja im nie wierzę. Oszukali z offsetem, oszukali z bronią chemiczną w Iraku,
                        stosują metodę kija i marchewki z wizami, więc śmiem twierdzić, że także tym
                        razem nas wykorzystają.
                        • w11mil co Polska traci na zainstalowaniu tarczy? 18.02.07, 18:38
                          smalltownboy napisał:

> Ja im nie wierzę. Oszukali z offsetem, oszukali z bronią chemiczną w Iraku,
                          • smalltownboy Re: co Polska traci na zainstalowaniu tarczy? 18.02.07, 18:40
                            Straci. Ekonomicznie. Rozdrażnimy Rosję, podniosą gaz, ropę, zamkną nasze
                            rynki. I jak zwykle obudzimy się z ręką w nocniku, bo wujek Sam już nam na
                            podstawie Iraku i tamtejszej ropy pokazał gdzie nas ma.
                            • smalltownboy Re: co Polska traci na zainstalowaniu tarczy? 18.02.07, 18:41
                              Ma być, zamkną swoje rynki przed naszymi towarami, jak to już miejsce obecnie.
                              • w11mil jesli o mnie chodzi to wole draznic Ruskich niz da 18.02.07, 18:44
                                awac im d...
                                • mike.recz Re: jesli o mnie chodzi to wole draznic Ruskich n 18.02.07, 18:54
                                  w11mil napisała:jesli o mnie chodzi to wole draznic Ruskich niż dawac im d...

Jak będzie ta baza,to dupy będą dawać miejscowe prostytutki Amerykanom.
                                  • w11mil podzial pracy jest jedna z cech rozwinietego 18.02.07, 18:59
                                    spoleczenstwa
                                    mike.recz napisał:
                                    >dupy będą dawać miejscowe prostytutki Amerykanom.
                                • smalltownboy Re: jesli o mnie chodzi to wole draznic Ruskich n 18.02.07, 18:55
                                  A ja wolę mniej płacić. Nie istnieje militarne zagrożenie dla Polski ze strony
                                  Rosji. Nie ma takiej obawy. I długo istnieć nie będzie.
                                  • w11mil si vis pacem, para bellum 18.02.07, 18:57
                                    smalltownboy napisał:
                                    > Nie istnieje militarne zagrożenie dla Polski ze strony
                                    > Rosji. Nie ma takiej obawy. I długo istnieć nie będzie.

bo coraz lepiej sie do niego przygotowujemy
                                    • smalltownboy Re: si vis pacem, para bellum 18.02.07, 18:59
                                      Dzisiaj już nie będzie wojen klasycznych w państwach cywilizowanych. Nie w
                                      dobie globalizacji i ekonomiczych wykupień w innych państwach. Które państwo by
                                      chciało niszczyć swoje mienie np. bombardując je?
                                      • w11mil i tu tkwi haczyk 18.02.07, 19:03
                                        smalltownboy napisał:

> w państwach cywilizowanych
                                        • smalltownboy Re: i tu tkwi haczyk 18.02.07, 19:05
                                          Roska mimo wszystko jest państwem cywilizowanym.
                                          • mike.recz Re: i tu tkwi haczyk 18.02.07, 19:06
                                            smalltownboy napisał:

> Roska mimo wszystko jest państwem cywilizowanym.

Dodatkowo jest na świecie traktowana poważnie przez wszystkie inne państwa.
                                          • w11mil a to co wyprawiaja np. w Czeczenii to niewinne 18.02.07, 19:08
                                            figliki

smalltownboy napisał:
                                            > Roska mimo wszystko jest państwem cywilizowanym.
                                            • smalltownboy Re: a to co wyprawiaja np. w Czeczenii to niewin 18.02.07, 19:10
                                              A zapytam inaczej. A co by Polska robiła, gdyby np. Śląsk chcial ogłosić
                                              niepodległość?
                                              • w11mil mordowala by Ślazaków i gwalcila Ślazaczki? 18.02.07, 19:11
                                                smalltownboy napisał:

> A zapytam inaczej. A co by Polska robiła, gdyby np. Śląsk chcial ogłosić
                                                > niepodległość?
                                                • smalltownboy Re: mordowala by Ślazaków i gwalcila Ślazaczki? 18.02.07, 19:13
                                                  Metody wojenne są różne. Nie roztrząsajmy tego. Bo co robili Amerykanie w
                                                  Wietnamie, Afganistanie, Iraku? To jest wojna.
                                                  • w11mil hm 18.02.07, 19:14
                                                    smalltownboy napisał:

> Metody wojenne są różne. Nie roztrząsajmy tego
                                            • mike.recz Re: a to co wyprawiaja np. w Czeczenii to niewin 18.02.07, 19:18
                                              Jakie to ma znaczenie.Wszyscy o tym wiedzą ale wolą z nimi robić interesy
                                              zamiast to rozstrząsać.
                                              • w11mil mowię za siebie (i stać mnie na przyzwoitosc) 18.02.07, 19:20
                                                mike.recz napisał:

>Wszyscy o tym wiedzą ale wolą z nimi robić interesy
                                                > zamiast to rozstrząsać.
                                                • smalltownboy Re: mowię za siebie (i stać mnie na przyzwoitosc) 18.02.07, 19:29
                                                  No mimo wszystko, ale czy my, Polacy, zawsze musimy "cierpieć za miliony" ? Po
                                                  co nam to? Czy nam ktoś w historii pomógł? Nie. Myślmy więc zdroworozsądkowo,
                                                  nie dajmy się wykorzystywać.
                                                • mike.recz Re: mowię za siebie (i stać mnie na przyzwoitosc) 18.02.07, 19:34
                                                  Można być również przyzwoitym idiotą lub samobójcą.
                                                  Piszę to ogólnie,nie o tobie.
                                                  • w11mil jesli nie chce robic geszeftow z mordercami to nie 18.02.07, 19:37
                                                    znaczy ze jestem idiotą

mike.recz napisał:
                                                    > Można być również przyzwoitym idiotą lub samobójcą.
                                                  • mike.recz Re: jesli nie chce robic geszeftow z mordercami t 18.02.07, 19:43
                                                    Ale Polska i tak robi interesy z Rosją.
                                                  • w11mil to przykre (ale dawanie im d... byloby juz przesa 18.02.07, 19:44
                                                    dą)

mike.recz napisał:
                                                    > Ale Polska i tak robi interesy z Rosją.
                                                  • mike.recz Re: to przykre (ale dawanie im d... byloby juz pr 18.02.07, 19:49
                                                    Nie budowanie amerykańskiej bazy na naszym terytorium nie jest dawaniem dupy
                                                    Ruskim.
                                                    Budowanie za to może być idiotyzmem i dawaniem naraz.
      • pandada rusofobia wyżarła ci rozum? 19.02.07, 16:24
        czy raczej z wnętrza kiszki jankeskiej masz ograniczony widok?
    • banme1 Re: Domagamy się referendum w sprawie tarczy 18.02.07, 17:59
      my glosy policzymy
      • joannabarska Re: Domagamy się referendum w sprawie tarczy 18.02.07, 18:01
        Jestem za! Nie mozemy byc tarczą obronną dla USA. To na nas spadną
        rakiety.Protestujmy!!!
        • adalberto3 Re: Domagamy się referendum .... Rakiety na ... 18.02.07, 18:05
          .. nas nie spadna. Przez 50 lat nie spadly, to i teraz nie spadna. Obecnosc
          bazy w Polsce ma przede wszystkim znaczenie polityczne. Obecnosc Amerykanow w
          Europie to polska racja stanu.
    • adalberto3 Jestem za tarczami - szkolnymi i ... 18.02.07, 18:01
      .. antyrakietowymi. Obecnosc Amerykanow w Europie sprawdzila sie. Dwukrotnie
      skrocili wojny w dazacej do samozaglady Europie, zapewnili jej stabilizacje.
      Ich obecnosc to polska racja stanu. Nie mozna przy tym zapominac o posiadaniu
      silnej armii mogacej zadac ewentualnemu agresorowi maksymalnych strat w krotkim
      czasie.
      • smalltownboy Re: Jestem za tarczami - szkolnymi i ... 18.02.07, 18:09
        Ale jaki ma to związek z tarczami z bronią atomową? Obecnosć niech sobie
        będzie, ale w jakim celu broń atomowa i to w Polsce?
        • banme1 Re: Jestem za tarczami - szkolnymi i ... 18.02.07, 18:10
          Nie chcecie nam pommoc, zostaniecie sami w towarzystwie milych sasiadow.
          Niemily ci Wroclaw?
          • smalltownboy Re: Jestem za tarczami - szkolnymi i ... 18.02.07, 18:13
            Porównywanie Niemiec hitlerowskich do Niemiec obecnych, tak samo jak
            porównywanie obecnej Rosji do stalinowskiego ZSRR, to czysta demagogia,
            niepoparta żadnymi dowodami.
            Jesteśmy w eurokołchozie UE i dziś jeśli Niemiec sobie kupi Wrocław to co nam
            wasze tarcze pomogą ?????
            Także skończcie z tą demagogią, nie ma hitlerowskich Niemiec, nie ma
            stalinowskiego ZSRR, jest za to szatańskie, buszmeńskie, barbarzyńskie USA,
            któremu wydaje się, iż jest Bogiem.
            • adalberto3 Re: Jestem za tarczami - problem w tym, by ... 18.02.07, 18:31
              ... na ten przyslowiowy Wroclaw samodzielnie wyznaczyc wysoka cene, tak powyzej
              granicy oplacalnego zakupu. W przeszlosci nie zawsze to mialo miejsce i teraz
              po zmianie polityki denerwuja sie za Odra.
              • smalltownboy Re: Jestem za tarczami - problem w tym, by ... 18.02.07, 18:34
                Wchodząc do UE straciliśmy część samodzielności. Zobacz jak eurokołchoz broni
                francuskiej Tepsy przed naszym UKE?
        • adalberto3 Re: Jestem za tarczami - szkolnymi i ... 18.02.07, 18:19
          Bron atyrakietowa obecnej generacji nie ma nic wspolnego z bronia atomowa.
          Chodzi tylko i wylacznie o zniszczenie rakiety (z ewentualna glowica atomowa) w
          miare mozliwosci tuz po starcie przez uderzenie w nia innej rakiety (np.
          wystrzelonej z Polski). Szczatki obu rakiet powinny splonac w atmosferze.
          Jezeli cos z nich zostanie, to na pewno mniej niz z promu kosmicznego po
          ostatniej katastrofie.
          W latach 60-tych Rosjanie zbudowali system antyrakietowy z glowicami atomowymi.
          Wybuchy atomowe mialy niszczyc nadlatujace rakiety. Rezultatem byloby zapewne
          straszne skazenie promieniotworcze na ziemi.
          • smalltownboy Re: Jestem za tarczami - szkolnymi i ... 18.02.07, 18:20
            Nic takiego nie grozi światu dzisiaj, to chore pomysły prezydenta krzaka.
            • adalberto3 Re: Jestem za tarczami - szkolnymi i ... 18.02.07, 18:34
              Amerykanie inaczej patrza na rozwoj technologii pierwotnie przeznaczonych tylko
              do celow militarnych. Przy okazji rozwija sie bardzo technika cywilna.
            • mike.recz RePytania. 18.02.07, 18:37
              Z tego co wiem,to baza ma być eksterytorialna.
              Czy oznacza to,że kawałek terenu Polski będzie należał do USA?
              Czy ktokolwiek z naszego rządu będzie miał możliwość kontroli co się w tej
              bazie znajduje i dzieje?
              • smalltownboy Re: RePytania. 18.02.07, 18:39
                Właśnie nie będzie miał. Znowu chcemy im dać dupy bez mydła, po raz kolejny
                zresztą. Rozdrażnimy Rosję i będziemy mieli gaz i ropę droższą. I po co nam to?
                A "przyjaciel" Sam, już nam powiedział, że nie będziemy mieli żadnych profitów
                w postaci ropy w Iraku za pomoc.
                • mike.recz Re: RePytania. 18.02.07, 18:47
                  Nie ukrywam,śmierdzi mi ten pomysł.
                  Jeżeli nawet nie będziemy wiedzieć co się tam znajduje.
                  • smalltownboy Re: RePytania. 18.02.07, 18:56
                    Pozostaje wierzyć, iż LPR i Samoobrona oraz opozycja a także część PiSu
                    zagłosują jednak za przeprowadzeniem referendum.
                    • mike.recz Re: RePytania. 18.02.07, 19:04
                      smalltownboy napisał:

> Pozostaje wierzyć, iż LPR i Samoobrona oraz opozycja a także część PiSu
                      > zagłosują jednak za przeprowadzeniem referendum.

Wtedy moim zdaniem ten pomysł by padł.
                      Referendum jest jednak bardzo mało prawdopodobne.
              • adalberto3 "....baza ma być eksterytorialna... " 18.02.07, 19:08
                I slusznie, miejscowy wojt z posterunkowym nie beda sie tam paletac.
                Miejscowy pleban poswieci ogrodzenie.
                • smalltownboy Re: "....baza ma być eksterytorialna... " 18.02.07, 19:11
                  Czemu zanika w niektórych Polakach suwerenność i niezależność? Tak szybko
                  chcesz być na smyczy wuja sama? Nie wystarczyła smycz Iwana?
                  • adalberto3 Re: "....baza ma być eksterytorialna... " 18.02.07, 19:17
                    Smycz Iwana zawsze byla zbyt krotka i niewygodna. Z ta smycza wuja Sama to
                    lekka przesada. Niezaleznosc polityczna Polski jest w sumie wieksza niz Niemiec
                    w latach 1945-1990.
                    • smalltownboy Re: "....baza ma być eksterytorialna... " 18.02.07, 19:18
                      W tej chwili, jak jesteśmy w UE to już nie jesteśmy zbyt suwerenni.
    • rekontra referendum cieni 18.02.07, 18:36
      smalltownboy napisał:

> antyrakietowej. Dość bycia pieskiem wujka sama.

Tusk coś przebąkuje, że urządzi referendum gabineytu cieni
      • adalberto3 Re: referendum cieni 18.02.07, 19:05
        "...Tusk coś przebąkuje, że urządzi referendum gabineytu cieni..."

Odbija mu sie po obiedzie z Rokita. Moze nazarl sie polonu ?
    • bio.mum Domagamy? TYy i Twoja teściowa? nt 18.02.07, 19:12
      • smalltownboy Re: Domagamy? TYy i Twoja teściowa? nt 18.02.07, 19:14
        W demokracji musi być zgoda suwerena, no chyba, że jest to
        amerykańska "demokracja" jedynie słuszna.
    • smalltownboy Mamy tę demokrację czy nie ???? 19.02.07, 15:40
      Wedle sondaży większość Polaków jest przeciwna tarczy
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3929992.html
      ponadto Rosja już się odgraża
      wiadomosci.onet.pl/1488912,12,item.html
      Po co nam znowu kłopoty ekonomiczne? Czy wujek sam ogrzeje nas w zimie, zapewni
      paliwo do rafinerii?? Już "zapewnił" kontrakty w Iraku.
      PRECZ Z OKUPACJĄ JANKESKĄ!!!!
      Nie rozumiem tych ludzi, którzy tak plują na Rosję i dawną okupację ZSRR, a
      teraz tak chętnie dają się zniewalać przez USA. LUDZIE! ŻADNA OKUPACJA NIE JEST
      DOBRA. Szwecja, Austria są neutralne i dobrze im z tym. Czy my zawsze musimy
      lizać 4 litery komuś? DOŚĆ TEGO !!!!!!!!!
      • mike.recz Re: Mamy tę demokrację czy nie ???? 19.02.07, 15:46
        smalltownboy napisał:

> Wedle sondaży większość Polaków jest przeciwna tarczy
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3929992.html
        > ponadto Rosja już się odgraża
        > wiadomosci.onet.pl/1488912,12,item.html
        > Po co nam znowu kłopoty ekonomiczne? Czy wujek sam ogrzeje nas w zimie,
        zapewni
        >
        > paliwo do rafinerii?? Już "zapewnił" kontrakty w Iraku.
        > PRECZ Z OKUPACJĄ JANKESKĄ!!!!
        > Nie rozumiem tych ludzi, którzy tak plują na Rosję i dawną okupację ZSRR, a
        > teraz tak chętnie dają się zniewalać przez USA. LUDZIE! ŻADNA OKUPACJA NIE
        JEST
        >
        > DOBRA. Szwecja, Austria są neutralne i dobrze im z tym. Czy my zawsze musimy
        > lizać 4 litery komuś? DOŚĆ TEGO !!!!!!!!!
        Najgorsze w tym wszystkim jest to,że po raz kolejny staniemy się krajem
        frontowym jak idioci.
    • wujcio44 Re: Domagamy się referendum w sprawie tarczy 19.02.07, 16:02
      smalltownboy napisał:

> antyrakietowej. Dość bycia pieskiem wujka sama.

Domagajcie się, towarzyszu.
      • smalltownboy Re: Domagamy się referendum w sprawie tarczy 19.02.07, 18:46
        Won z Polski! Nie jestem towarzyszem, tylko Polakiem! Ani towarzysz ani jankes
        tu niepotrzebny !!
    • krystian71 zbieraj glosy,juz masz 65,ale niektore sa przeciw 19.02.07, 16:07

• indris 65 to jest procent... 19.02.07, 16:40
        ...Polaków przeciwnych tarczy.
        • krystian71 badania robil sztab Armii Czerwonej? 19.02.07, 17:07
          Mogli napisac 80% -ruskie we wszystko uwierza.
          Nikt normalny sie jeszcze nie wypowiada,bo nie ma o czym i nie znane sa
          absolutnie zadne warunki.
          • indris Badania robiły polskie ośrodki 19.02.07, 17:14
            A bez znajomości szczegółowych warunków wiadomo, że nie należy się zbyt ściśle
            wiązać z państwem bandyckim i coraz bardziej znienawidzonym w całym świecie.
            Awantura iracka pokazała, że narazie USA rządzi dureń, kłamca i paranoik.
            Dopóki tak jest trzeba się trzymać od USA na rozsądny dystans.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka