smalltownboy 18.02.07, 17:48 antyrakietowej. Dość bycia pieskiem wujka sama. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w11mil alternatywą jest przesympatyczny Iwan 18.02.07, 17:50 smalltownboy napisał: > Dość bycia pieskiem wujka sama. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: alternatywą jest przesympatyczny Iwan 18.02.07, 17:54 Swiat nie jest czarno biały Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: alternatywą jest przesympatyczny Iwan 18.02.07, 18:12 powiedz mi tylko jeszcze co nam da te osiem rakiet?? bo dla amerykanów jest to o tyle korzystne że osiem rakiet mniej doleci do nich... Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil nasz armia kosztuje kupe forsy - coz ona jednak 18.02.07, 18:15 znaczy wobec niezwyciezonej Armii Czerwonej? adam_west napisał: > powiedz mi tylko jeszcze co nam da te osiem rakiet?? Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: nasz armia kosztuje kupe forsy - coz ona jedn 18.02.07, 18:20 w11mil, bardzo często podzielam Twoje myśli w sprawie UE, w sprawie pomówień Grossa itd, ale tutaj nie masz racji :) Nie ma armii czerwonej- to historia; nie ma hitlerowskich Niemiec- to także muzeum. Chcesz się całkowicie poddać ludziom, którzy szkalują Polskę (Gross)? Przyjrzyj się na wypowiedzi niejakiej banme1- jest całym sercem za tą tarczą, co to oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil narod sowiecki sie nie zmienil - wnioskuję to na p 18.02.07, 18:24 odstawie wyborów politycznych jakie obecnie dokonuje - oni boja sie jedynie sily smalltownboy napisał: > Nie ma armii czerwonej- to historia Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: narod sowiecki sie nie zmienil - wnioskuję to 18.02.07, 18:25 Nie :) Rosja nam nie zagraża dzisiaj. Zagrażają nam ekonomiczne roszczenia wiadomych osób, no skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil jaki to ma zwiazek z tarcza? 18.02.07, 18:28 smalltownboy napisał: > Zagrażają nam ekonomiczne roszczenia > wiadomych osób, no skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: jaki to ma zwiazek z tarcza? 18.02.07, 18:31 A taki, że kto będzie trzymał łapy na tej tarczy i nią rządził? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil i to jest wlasnie kwestia do negocjacji, czyli 18.02.07, 18:33 warunki naciskania guzika smalltownboy napisał: > A taki, że kto będzie trzymał łapy na tej tarczy i nią rządził? Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: i to jest wlasnie kwestia do negocjacji, czyl 18.02.07, 18:35 Ja im nie wierzę. Oszukali z offsetem, oszukali z bronią chemiczną w Iraku, stosują metodę kija i marchewki z wizami, więc śmiem twierdzić, że także tym razem nas wykorzystają. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil co Polska traci na zainstalowaniu tarczy? 18.02.07, 18:38 smalltownboy napisał: > Ja im nie wierzę. Oszukali z offsetem, oszukali z bronią chemiczną w Iraku, Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: co Polska traci na zainstalowaniu tarczy? 18.02.07, 18:40 Straci. Ekonomicznie. Rozdrażnimy Rosję, podniosą gaz, ropę, zamkną nasze rynki. I jak zwykle obudzimy się z ręką w nocniku, bo wujek Sam już nam na podstawie Iraku i tamtejszej ropy pokazał gdzie nas ma. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: co Polska traci na zainstalowaniu tarczy? 18.02.07, 18:41 Ma być, zamkną swoje rynki przed naszymi towarami, jak to już miejsce obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil jesli o mnie chodzi to wole draznic Ruskich niz da 18.02.07, 18:44 awac im d... Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: jesli o mnie chodzi to wole draznic Ruskich n 18.02.07, 18:54 w11mil napisała:jesli o mnie chodzi to wole draznic Ruskich niż dawac im d... Jak będzie ta baza,to dupy będą dawać miejscowe prostytutki Amerykanom. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil podzial pracy jest jedna z cech rozwinietego 18.02.07, 18:59 spoleczenstwa mike.recz napisał: >dupy będą dawać miejscowe prostytutki Amerykanom. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: jesli o mnie chodzi to wole draznic Ruskich n 18.02.07, 18:55 A ja wolę mniej płacić. Nie istnieje militarne zagrożenie dla Polski ze strony Rosji. Nie ma takiej obawy. I długo istnieć nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil si vis pacem, para bellum 18.02.07, 18:57 smalltownboy napisał: > Nie istnieje militarne zagrożenie dla Polski ze strony > Rosji. Nie ma takiej obawy. I długo istnieć nie będzie. bo coraz lepiej sie do niego przygotowujemy Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: si vis pacem, para bellum 18.02.07, 18:59 Dzisiaj już nie będzie wojen klasycznych w państwach cywilizowanych. Nie w dobie globalizacji i ekonomiczych wykupień w innych państwach. Które państwo by chciało niszczyć swoje mienie np. bombardując je? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil i tu tkwi haczyk 18.02.07, 19:03 smalltownboy napisał: > w państwach cywilizowanych Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: i tu tkwi haczyk 18.02.07, 19:05 Roska mimo wszystko jest państwem cywilizowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: i tu tkwi haczyk 18.02.07, 19:06 smalltownboy napisał: > Roska mimo wszystko jest państwem cywilizowanym. Dodatkowo jest na świecie traktowana poważnie przez wszystkie inne państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil a to co wyprawiaja np. w Czeczenii to niewinne 18.02.07, 19:08 figliki smalltownboy napisał: > Roska mimo wszystko jest państwem cywilizowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: a to co wyprawiaja np. w Czeczenii to niewin 18.02.07, 19:10 A zapytam inaczej. A co by Polska robiła, gdyby np. Śląsk chcial ogłosić niepodległość? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil mordowala by Ślazaków i gwalcila Ślazaczki? 18.02.07, 19:11 smalltownboy napisał: > A zapytam inaczej. A co by Polska robiła, gdyby np. Śląsk chcial ogłosić > niepodległość? Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: mordowala by Ślazaków i gwalcila Ślazaczki? 18.02.07, 19:13 Metody wojenne są różne. Nie roztrząsajmy tego. Bo co robili Amerykanie w Wietnamie, Afganistanie, Iraku? To jest wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil hm 18.02.07, 19:14 smalltownboy napisał: > Metody wojenne są różne. Nie roztrząsajmy tego Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: a to co wyprawiaja np. w Czeczenii to niewin 18.02.07, 19:18 Jakie to ma znaczenie.Wszyscy o tym wiedzą ale wolą z nimi robić interesy zamiast to rozstrząsać. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil mowię za siebie (i stać mnie na przyzwoitosc) 18.02.07, 19:20 mike.recz napisał: >Wszyscy o tym wiedzą ale wolą z nimi robić interesy > zamiast to rozstrząsać. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: mowię za siebie (i stać mnie na przyzwoitosc) 18.02.07, 19:29 No mimo wszystko, ale czy my, Polacy, zawsze musimy "cierpieć za miliony" ? Po co nam to? Czy nam ktoś w historii pomógł? Nie. Myślmy więc zdroworozsądkowo, nie dajmy się wykorzystywać. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: mowię za siebie (i stać mnie na przyzwoitosc) 18.02.07, 19:34 Można być również przyzwoitym idiotą lub samobójcą. Piszę to ogólnie,nie o tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil jesli nie chce robic geszeftow z mordercami to nie 18.02.07, 19:37 znaczy ze jestem idiotą mike.recz napisał: > Można być również przyzwoitym idiotą lub samobójcą. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: jesli nie chce robic geszeftow z mordercami t 18.02.07, 19:43 Ale Polska i tak robi interesy z Rosją. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil to przykre (ale dawanie im d... byloby juz przesa 18.02.07, 19:44 dą) mike.recz napisał: > Ale Polska i tak robi interesy z Rosją. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: to przykre (ale dawanie im d... byloby juz pr 18.02.07, 19:49 Nie budowanie amerykańskiej bazy na naszym terytorium nie jest dawaniem dupy Ruskim. Budowanie za to może być idiotyzmem i dawaniem naraz. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada rusofobia wyżarła ci rozum? 19.02.07, 16:24 czy raczej z wnętrza kiszki jankeskiej masz ograniczony widok? Odpowiedz Link Zgłoś
banme1 Re: Domagamy się referendum w sprawie tarczy 18.02.07, 17:59 my glosy policzymy Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Domagamy się referendum w sprawie tarczy 18.02.07, 18:01 Jestem za! Nie mozemy byc tarczą obronną dla USA. To na nas spadną rakiety.Protestujmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Domagamy się referendum .... Rakiety na ... 18.02.07, 18:05 .. nas nie spadna. Przez 50 lat nie spadly, to i teraz nie spadna. Obecnosc bazy w Polsce ma przede wszystkim znaczenie polityczne. Obecnosc Amerykanow w Europie to polska racja stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Jestem za tarczami - szkolnymi i ... 18.02.07, 18:01 .. antyrakietowymi. Obecnosc Amerykanow w Europie sprawdzila sie. Dwukrotnie skrocili wojny w dazacej do samozaglady Europie, zapewnili jej stabilizacje. Ich obecnosc to polska racja stanu. Nie mozna przy tym zapominac o posiadaniu silnej armii mogacej zadac ewentualnemu agresorowi maksymalnych strat w krotkim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Jestem za tarczami - szkolnymi i ... 18.02.07, 18:09 Ale jaki ma to związek z tarczami z bronią atomową? Obecnosć niech sobie będzie, ale w jakim celu broń atomowa i to w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
banme1 Re: Jestem za tarczami - szkolnymi i ... 18.02.07, 18:10 Nie chcecie nam pommoc, zostaniecie sami w towarzystwie milych sasiadow. Niemily ci Wroclaw? Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Jestem za tarczami - szkolnymi i ... 18.02.07, 18:13 Porównywanie Niemiec hitlerowskich do Niemiec obecnych, tak samo jak porównywanie obecnej Rosji do stalinowskiego ZSRR, to czysta demagogia, niepoparta żadnymi dowodami. Jesteśmy w eurokołchozie UE i dziś jeśli Niemiec sobie kupi Wrocław to co nam wasze tarcze pomogą ????? Także skończcie z tą demagogią, nie ma hitlerowskich Niemiec, nie ma stalinowskiego ZSRR, jest za to szatańskie, buszmeńskie, barbarzyńskie USA, któremu wydaje się, iż jest Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Jestem za tarczami - problem w tym, by ... 18.02.07, 18:31 ... na ten przyslowiowy Wroclaw samodzielnie wyznaczyc wysoka cene, tak powyzej granicy oplacalnego zakupu. W przeszlosci nie zawsze to mialo miejsce i teraz po zmianie polityki denerwuja sie za Odra. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Jestem za tarczami - problem w tym, by ... 18.02.07, 18:34 Wchodząc do UE straciliśmy część samodzielności. Zobacz jak eurokołchoz broni francuskiej Tepsy przed naszym UKE? Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Jestem za tarczami - szkolnymi i ... 18.02.07, 18:19 Bron atyrakietowa obecnej generacji nie ma nic wspolnego z bronia atomowa. Chodzi tylko i wylacznie o zniszczenie rakiety (z ewentualna glowica atomowa) w miare mozliwosci tuz po starcie przez uderzenie w nia innej rakiety (np. wystrzelonej z Polski). Szczatki obu rakiet powinny splonac w atmosferze. Jezeli cos z nich zostanie, to na pewno mniej niz z promu kosmicznego po ostatniej katastrofie. W latach 60-tych Rosjanie zbudowali system antyrakietowy z glowicami atomowymi. Wybuchy atomowe mialy niszczyc nadlatujace rakiety. Rezultatem byloby zapewne straszne skazenie promieniotworcze na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Jestem za tarczami - szkolnymi i ... 18.02.07, 18:20 Nic takiego nie grozi światu dzisiaj, to chore pomysły prezydenta krzaka. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Jestem za tarczami - szkolnymi i ... 18.02.07, 18:34 Amerykanie inaczej patrza na rozwoj technologii pierwotnie przeznaczonych tylko do celow militarnych. Przy okazji rozwija sie bardzo technika cywilna. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz RePytania. 18.02.07, 18:37 Z tego co wiem,to baza ma być eksterytorialna. Czy oznacza to,że kawałek terenu Polski będzie należał do USA? Czy ktokolwiek z naszego rządu będzie miał możliwość kontroli co się w tej bazie znajduje i dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: RePytania. 18.02.07, 18:39 Właśnie nie będzie miał. Znowu chcemy im dać dupy bez mydła, po raz kolejny zresztą. Rozdrażnimy Rosję i będziemy mieli gaz i ropę droższą. I po co nam to? A "przyjaciel" Sam, już nam powiedział, że nie będziemy mieli żadnych profitów w postaci ropy w Iraku za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: RePytania. 18.02.07, 18:47 Nie ukrywam,śmierdzi mi ten pomysł. Jeżeli nawet nie będziemy wiedzieć co się tam znajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: RePytania. 18.02.07, 18:56 Pozostaje wierzyć, iż LPR i Samoobrona oraz opozycja a także część PiSu zagłosują jednak za przeprowadzeniem referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: RePytania. 18.02.07, 19:04 smalltownboy napisał: > Pozostaje wierzyć, iż LPR i Samoobrona oraz opozycja a także część PiSu > zagłosują jednak za przeprowadzeniem referendum. Wtedy moim zdaniem ten pomysł by padł. Referendum jest jednak bardzo mało prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 "....baza ma być eksterytorialna... " 18.02.07, 19:08 I slusznie, miejscowy wojt z posterunkowym nie beda sie tam paletac. Miejscowy pleban poswieci ogrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: "....baza ma być eksterytorialna... " 18.02.07, 19:11 Czemu zanika w niektórych Polakach suwerenność i niezależność? Tak szybko chcesz być na smyczy wuja sama? Nie wystarczyła smycz Iwana? Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: "....baza ma być eksterytorialna... " 18.02.07, 19:17 Smycz Iwana zawsze byla zbyt krotka i niewygodna. Z ta smycza wuja Sama to lekka przesada. Niezaleznosc polityczna Polski jest w sumie wieksza niz Niemiec w latach 1945-1990. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: "....baza ma być eksterytorialna... " 18.02.07, 19:18 W tej chwili, jak jesteśmy w UE to już nie jesteśmy zbyt suwerenni. Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra referendum cieni 18.02.07, 18:36 smalltownboy napisał: > antyrakietowej. Dość bycia pieskiem wujka sama. Tusk coś przebąkuje, że urządzi referendum gabineytu cieni Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: referendum cieni 18.02.07, 19:05 "...Tusk coś przebąkuje, że urządzi referendum gabineytu cieni..." Odbija mu sie po obiedzie z Rokita. Moze nazarl sie polonu ? Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Domagamy? TYy i Twoja teściowa? nt 18.02.07, 19:14 W demokracji musi być zgoda suwerena, no chyba, że jest to amerykańska "demokracja" jedynie słuszna. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Mamy tę demokrację czy nie ???? 19.02.07, 15:40 Wedle sondaży większość Polaków jest przeciwna tarczy wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3929992.html ponadto Rosja już się odgraża wiadomosci.onet.pl/1488912,12,item.html Po co nam znowu kłopoty ekonomiczne? Czy wujek sam ogrzeje nas w zimie, zapewni paliwo do rafinerii?? Już "zapewnił" kontrakty w Iraku. PRECZ Z OKUPACJĄ JANKESKĄ!!!! Nie rozumiem tych ludzi, którzy tak plują na Rosję i dawną okupację ZSRR, a teraz tak chętnie dają się zniewalać przez USA. LUDZIE! ŻADNA OKUPACJA NIE JEST DOBRA. Szwecja, Austria są neutralne i dobrze im z tym. Czy my zawsze musimy lizać 4 litery komuś? DOŚĆ TEGO !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Mamy tę demokrację czy nie ???? 19.02.07, 15:46 smalltownboy napisał: > Wedle sondaży większość Polaków jest przeciwna tarczy > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3929992.html > ponadto Rosja już się odgraża > wiadomosci.onet.pl/1488912,12,item.html > Po co nam znowu kłopoty ekonomiczne? Czy wujek sam ogrzeje nas w zimie, zapewni > > paliwo do rafinerii?? Już "zapewnił" kontrakty w Iraku. > PRECZ Z OKUPACJĄ JANKESKĄ!!!! > Nie rozumiem tych ludzi, którzy tak plują na Rosję i dawną okupację ZSRR, a > teraz tak chętnie dają się zniewalać przez USA. LUDZIE! ŻADNA OKUPACJA NIE JEST > > DOBRA. Szwecja, Austria są neutralne i dobrze im z tym. Czy my zawsze musimy > lizać 4 litery komuś? DOŚĆ TEGO !!!!!!!!! Najgorsze w tym wszystkim jest to,że po raz kolejny staniemy się krajem frontowym jak idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Domagamy się referendum w sprawie tarczy 19.02.07, 16:02 smalltownboy napisał: > antyrakietowej. Dość bycia pieskiem wujka sama. Domagajcie się, towarzyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Domagamy się referendum w sprawie tarczy 19.02.07, 18:46 Won z Polski! Nie jestem towarzyszem, tylko Polakiem! Ani towarzysz ani jankes tu niepotrzebny !! Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 badania robil sztab Armii Czerwonej? 19.02.07, 17:07 Mogli napisac 80% -ruskie we wszystko uwierza. Nikt normalny sie jeszcze nie wypowiada,bo nie ma o czym i nie znane sa absolutnie zadne warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Badania robiły polskie ośrodki 19.02.07, 17:14 A bez znajomości szczegółowych warunków wiadomo, że nie należy się zbyt ściśle wiązać z państwem bandyckim i coraz bardziej znienawidzonym w całym świecie. Awantura iracka pokazała, że narazie USA rządzi dureń, kłamca i paranoik. Dopóki tak jest trzeba się trzymać od USA na rozsądny dystans. Odpowiedz Link Zgłoś