zakerzon 17.03.07, 03:25 Prawdziwy patriota, chrzescijanin, katolik,patriota- Polak . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowytor7 Nie znam człowieka, jednak dzięki "rekomendacji" 18.07.07, 14:23 Gazowni podziwiam, szanuję go i uważam go za wielkiego Polaka i patriotę. Ciekawe dlaczego tym razem łajza Lizut nie próbuje Kobylańskiego topić? Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: Nie znam człowieka, jednak dzięki "rekomendac 18.07.07, 14:34 nie znasz, to nie podziwiaj i nie szanuj; najwyżej możesz powiedzieć - nic do niego nie mam, bo nie miałem przyjemności (wątpliwej)itd... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Taaak, właściwy człowiek na miarę 18.07.07, 14:40 obecnych czasów czyli przyjaźni z Rydzykiem et consortes... Ścigany w Paragwaju listami gończymi za przemyt z Brazylii do Argentyny,podejrzany w USA za udział w przemycie narkotyków. A wiesz, nowotworze, że afera z Kobylańskim zaczęła się od artykułu w Rzeczpospolitej? Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Kiedy GW przeprosi Kobylańskiego za 18.07.07, 14:37 bezpodstawne oskarżenia? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Władziu Studnicki, potomku 18.07.07, 14:48 polskiego sympatyka nazistów - nie było bezpodstawnych oskarżeń. Ponieważ w przypadku szmalcownictwa Kobylańskiego nie udowodniono, że zasypani przez niego Żydzi ponieśli śmierć - sprawę, jako nie mającą znamion zbrodni ludobójstwa umorzono, zaś wg obowiązującego KK problem jego szmalcownictwa uległ przedawnieniu. Przeczytaj sentencję w tej materii nawet "odzyskanego" IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor7 Nie kłam, nie kłam, nie kłam, nie kłam 18.07.07, 14:51 nie konfabuluj, nie konfabuluj, nie konfabuluj, nie konfabuluj, Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Nowotworowi 18.07.07, 14:54 IPN odmówił śledztwa przeciw Janowi Kobylańskiemu, byłemu konsulowi honorowemu RP w Urugwaju i wielkiemu przyjacielowi Radia Maryja. Był podejrzany o wydanie gestapo rodziny żydowskiej. IPN go nawet nie przesłuchał. O odmowie wszczęcia śledztwa przeciwko Kobylańskiemu pion śledczy warszawskiego oddziału IPN zdecydował 18 stycznia. Wczoraj udało nam się uzyskać uzasadnienie tej decyzji. Prowadzący sprawę prok. Piotr Dąbrowski odmówił śledztwa z trzech powodów: uznał, że postępowanie karne wobec Kobylańskiego i jego ojca Stanisława już raz - w 1955 r.- zostało zakończone umorzeniem. Stwierdził też, że żydowska rodzina Szenkerów wydana przez Kobylańskiego nie została zamordowana przez Niemców. A więc Kobylański powinien odpowiadać "tylko" za denuncjację, a to przestępstwo jest już przedawnione. Prokurator zaznaczył, że nie jest w stanie ustalić, czy oskarżany o denuncjację Żydów Janusz Kobylański jest tą samą osobą, co mieszkający w Urugwaju polonijny działacz i biznesmen Jan Kobylański. Odmowa kończy postępowanie, które zaczęło się w 2005 r. Wcześniej IPN odnalazł dokumenty świadczące o tym, że Stanisław i Janusz Kobylańscy wydali w ręce gestapo ukrywających się Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk18 [...] 18.07.07, 15:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koperczak5 Re: Nowotworowi 18.07.07, 15:54 Jak wiadomo, Polaków-szmalcowników nigdy nie było. Ukrywający się Żydzi sami ochoczo meldowali się na Gestapo, jeszcze dopłacali, żeby ich wziąć. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk18 [...] 18.07.07, 16:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Władziu Studnicki, potomku 18.07.07, 14:55 rydzyk_smigly napisała: > Przeczytaj sentencję w tej materii nawet "odzyskanego" IPN. ---> " Przed dwoma laty, przy udziale Witolda Kuleszy i prezesa Kieresa z IPN, ruszyła kampania oszczerstw przeciwko Janowi Kobylańskiemu, byłemu więźnioiwi obozów koncentracyjnych. Oto niektóre tytuły prasowe z tamtej nagonki zamieszczone w GW: # ?Zbrodniarz sponsorem Ojca Rydzyka??, # ?Za garść złotych monet?, # ?Kobylański szmalcownikiem??, # ?Ścigany sponsor ojca Rydzyka?, # ?Ekstradycja milionera?, # ?Fałszywka Kobylańskiego?, # ?Podwójne życie don Juana?, # ?IPN o sprawie Kobylańskiego. Wydali rodzinę żydowską gestapo.? # ...itd., # itp. www.radiozet.pl/n_rozmowy.htm,394... www.radiozet.pl/n_rozmowy.htm,394... Przed kilkoma dniami IPN poinformował, iż nie istnieją dokumenty które potwierdzałyby te zarzuty. Wiecej w tygodniku "Głos": glos.com.pl/strona/Hanba.html Co na to odpowiedzą dziennikarscy oszczercy tacy jak Mikołaj Lizut z GW oraz Monika Olejnik, Jarosław Gugała, Leon Kieres? " www.prawica.net/node/3436 Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Nie ma wyroku, zatem facet jest niewinny, GW 18.07.07, 15:07 powinna go przeprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
koperczak5 Re: Nie ma wyroku, zatem facet jest niewinny, GW 18.07.07, 15:55 Na waszego idola Reichskanzlera Adolfa Hitlera też nie było wyroku. Możesz go dalej wielbić. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Był wyrok uznający całą najwyższą władzę Rzeszy 18.07.07, 16:09 za zbrodniarzy, więc jak zwykle, nie mas racji. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Nie ma wyroku, zatem facet jest niewinny, GW 19.09.07, 16:03 l.o.r.t.e.a napisał: > powinna go przeprosić. Jak przyjedzie do Polski to go przeprosza :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkiwon a nza co? Niech do sadu idzie 19.09.07, 16:46 szmalcownik. Czemu bronisz antysemicka swinie? Polak tak lubi, bo to patriotyczne? l.o.r.t.e.a napisał: > bezpodstawne oskarżenia? Odpowiedz Link Zgłoś
dd4131 Usłyszane o Kobylańskim 19.09.07, 15:45 Porównałam oba zaświadczenia Kobylańskiego w obozie. Co mi się rzuciło w oczy? Otóż w zaświadczeniach Jest różnica: Po wpisie imienia "Janusz jest znak/-/ (Janusz/-/) bez wolnych miejsc, natomiast przy wpisie Jan wygląda to tak (Jan /-/),czyli "usz" zostały usunięte.Po Jan.../-/ są wolne miejsca. Nieżle wykombinowane. Co Wy na to? Ten znak/-/ kończy każdy wpis: nazwisko, imię, numer itd. chyba po to, żeby nie można czegoś dopisać albo zmienić. Dana. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Usłyszane o Kobylańskim 19.09.07, 15:54 Kobylanski? Czy to ten co kampanie wyborcza PiS finansowal? Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: Usłyszane o Kobylańskim 19.09.07, 15:59 On ci to! Ten sam, ktory, gdy Papiez umieral, a caly swiat wstrzymal oddech, zaprosil wielkiego katolika Rydza na Wyspy Kanaryjskie. I tam, posrod zabawy, dotarla do nich wiadomosc, ze JPll jest juz w lepszym ze swiatow. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor.nowytor8 Kobylańskiego nie widziałem, nie słyszałem, ale 19.09.07, 16:11 dzisiaj w TV3 zajadła antysemitka i piajczka, która w 1968 czynnie przyczyniła się do przepędzenia Żydów z Polski występuje w imieniu rasistowskiej partii Platforma Obywatelska, która dała do zrozumienia Śpiewakowi, że nie jest mile widziany i że nie powinien kandydować na posła. Tak mi się wydaje, że Platfusy pogonią go z Platfusowni. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor.nowytor8 Oczywiscie nie muszę tego dodawać, bo antysemityzm 19.09.07, 16:15 Platfusownia wyssała z mlekiem Tuska (no tego, tego z Wermachtu), jednak podpowiem chodzi o panią Iwonę Katarasińsko-Śledzińską, co to ją za rządów AWS chciano "usadowić" wysoko, jednak jakiś filosemita się na to nie zgodził. Moim zdaniem rebe Schurdrich powinien się w tej materii wypowiedzieć. Bo znowu jakiś Platfus wrzaśnie "Polska dla Polaków", bo sam bez asysty będzie chciał Ojczyznę naszą ukochaną sprzedawać. Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: Oczywiscie nie muszę tego dodawać, bo antysem 19.09.07, 16:44 Jesli tak ostro jedziecie po Sledzinskiej-Katarasinskiej, to az boje sie pomyslec, jak okreslacie wyniesienie na piedestal komunistycznego sedziego Kryze! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Usłyszane o Kobylańskim 19.09.07, 16:43 zakerzon napisała: > Prawdziwy patriota, chrzescijanin, katolik,patriota- Polak . Nie powtarzaj plotek ;) Odpowiedz Link Zgłoś