Gość: Graffi IP: *.net.autocom.pl 17.05.03, 01:56 Czyzby znow AGH i POlibuda narozrabialy??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MatisQ Re: Pijane juwenalia IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.14.* 17.05.03, 01:59 Hm... Jest w tym trochę racji, ale myślę że porównywanie studentów do rezerwistów to lekka przesada. Zgadzam się z tym iż wielu młodych ludzi za dobrą zabawę uważa wypicie większej ilości alkoholu, ale przecież ta było 100 i 1000 lat temu. Dlaczego nikt nie narzeka na kibiców, huliganów, i innych szczeniaków zaczepiających ludzi na ulicy, wyrywających ławki na plantach i sikających pod murami ? A tu wszyscy na studentów narzejaką. Problem jest taki, że dzięki studentom to miasto zarabia wiele pieniędzy. To my utrzymujemy knajpy, to dzięki nam tysiące ludzi może zarabiać wynajmując mieszkania. Zatem raz na rok mamy prawo dobrze się pobawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: August Re: Pijane juwenalia IP: *.nest.gliwice.pl 17.05.03, 10:43 Gość portalu: MatisQ napisał(a): > Hm... Jest w tym trochę racji, ale myślę że porównywanie studentów > do rezerwistów to lekka przesada. Zgadzam się z tym iż wielu młodych > ludzi za dobrą zabawę uważa wypicie większej ilości alkoholu, ale > przecież ta było 100 i 1000 lat temu. Dlaczego nikt nie narzeka na > kibiców, huliganów, i innych szczeniaków zaczepiających ludzi na > ulicy, wyrywających ławki na plantach i sikających pod murami ? A tu > wszyscy na studentów narzejaką. Problem jest taki, że dzięki > studentom to miasto zarabia wiele pieniędzy. To my utrzymujemy > knajpy, to dzięki nam tysiące ludzi może zarabiać wynajmując > mieszkania. Zatem raz na rok mamy prawo dobrze się pobawić. A zatem za dobrą zabawę uważasz chlanie i chuligańskie wybryki pod wpływem alkoholu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Pijane juwenalia IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 13:10 Znamy <pijane> juwenalia z 1978 roku!Wtedy komuchy zamordowali Herberta juniora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cheeta Re: Pijane juwenalia IP: *.ds3.agh.edu.pl 18.05.03, 14:20 Zeby sie bawic to trzeba jeszcze wiedziec jak - ograniczony pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOhnny KRK Re: Pijane juwenalia IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 09:50 Pan Marek Olszewski i Pani Magdalena Kula chyba nie wiedzą o czym piszą. Bawiłem się na Juwenaliach nie raz i jakoś nigdy nie musiałem udawać, że jest mi wesoło. Jeśli chodzi o picie to bawiłem się na podobnych imprezach w Niemczech i tam też ostro alkochol się leje, piją z gwinta winko i nagminnie przypalają trawkę, aż się w powietrzu unosi charakterystyczny zapach. Tylko, że tam wszystko jest lepiej ZORGANIZOWANE. Miasto nie oszczędza KASY i pełno jest kibelków TOI-TOI, to nie zmienia faktu że nawet Niemcy czasem z nich nie korzysają. Juwenalia są raz w roku, można miasto do nich przygotować, a nie udawać że się było zaskoczonym !!!! Nie popieram chamstwa, jazda samochodem po pijaku to hańba!! Ale jeśli za rok nie dostaniemy kluczy to sobie je sami odbierzemy !!! Brak szacunku dla chamstwa, ale i tak kto nie pije w juwenalia ten jest świnia i kanalia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZBYSZEK Re: Pijane juwenalia IP: *.ds1.agh.edu.pl 17.05.03, 09:59 glupia krowo z uj nie wiesz co to jest prawdziwe zycie .jak cie te juwenalia tak bardzo draznia to przenies sie na COL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszczanin. Re: Pijane juwenalia IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 14:27 Gość portalu: ZBYSZEK napisał(a): > glupia krowo z uj nie wiesz co to jest prawdziwe zycie .jak cie > te juwenalia tak bardzo draznia to przenies sie na COL >To ty wiejski prymitywie ,nie potrafiący przystosować sie do zasad życia w mieście, wracaj do domu rodzinnego.Tam za stodołą bedziesz mógł drzeć mordę,chlać i rzygać dookoła bez skrępowania.Porad udzielaj podobnym sobie młotom.Śwęto studenckie i zabawa nie na tym polega żeby chlać.Dokąd nie zrozumiesz tych prostych zasad,nie ma dla ciebie miejsca w mieście "Studencie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mruwa Re: Pijane juwenalia IP: *.ds.uj.edu.pl 23.05.03, 14:45 Qka! A na czym polegaja swieta studenckie? Na sluchanie Bethovena i ogladaniu baletu? Jesli nie umiesz sie bawic, to lepiej siedz i ryj w czytelni na Juwenalia, i nie czep sie do NORMALNYCH studentow. Strzaleczka. P.S. Jestem Generalem z druzyny juwenaliowego Kremla :)))Wygralismy skrzynke piwa jako najlepsi przebierancy. No i co mielismy z nia zrobic? Wlac do Wisly? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: August Re: Pijane juwenalia IP: *.nest.gliwice.pl 17.05.03, 10:41 Za dużo hołoty przychodzi na wyższe uczelnie, to blokersi z całej Polski, i kumple kiboli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Pijane juwenalia IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.12.* 17.05.03, 11:27 Brawo Wyborcza :))- jak ktoś nie był tam na prawde to niech sie nie wypowiada, oczywiście nikt nawet przez chwile nie wspomniał jak rewelacyjny był klimat, totalna brechtawa osob trzecich,turystów gdy zobaczyli jak bawią się krakowscy studenci- NIE BYŁO ŻADNEGO CHAMSTWA, ale oczywiście zaraz porównacie nas do kiboli i terorystów. Autorzy tekstu-nie szukajcie sensacji w każdym wydarzeniu bo jestescie żałośni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mruwa Re: Pijane juwenalia IP: *.ds.uj.edu.pl 23.05.03, 14:53 Super! Popieram. Bylam tam osobiscie od poczatku do konca. Byla po prostu zajebista impreza, no i co z tego, ze bylo nieco alkoholu? Sprawilismy tyle radosci wszystkim, kto byl wtedy w Rynku - turystom, krakowiakom, a przezde wszystkim dzieciom. Tyle zdjec z nami robiono...A ten trabant, co potracil dziewczynke, byl bez silnika - goscie szli tam w srodku, wiec niech Wyborcza nie robi slonia z muchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kane Re: Pijane juwenalia IP: 80.48.253.* 17.05.03, 12:20 Gość portalu: August napisał(a): > Za dużo hołoty przychodzi na wyższe uczelnie, to blokersi z > całej Polski, i kumple kiboli... Mi z koleji nie pasi zbyt wielu kmiotków itp. i cóż zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus. Re: Pijane juwenalia IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 14:29 Gość portalu: kane napisał(a): > Gość portalu: August napisał(a): > > > Za dużo hołoty przychodzi na wyższe uczelnie, to blokersi z > > całej Polski, i kumple kiboli... > > Mi z koleji nie pasi zbyt wielu kmiotków itp. i cóż zrobić. >Co ci?,palancie?.Wprowadzasz swoje modyfikacje językowe?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kane Re: Pijane juwenalia IP: 195.116.43.* 18.05.03, 14:26 Gość portalu: Krakus. napisał(a): > Gość portalu: kane napisał(a): > > > Gość portalu: August napisał(a): > > > > > Za dużo hołoty przychodzi na wyższe uczelnie, to blokersi z > > > całej Polski, i kumple kiboli... > > > > Mi z koleji nie pasi zbyt wielu kmiotków itp. i cóż zrobić. > >Co ci?,palancie?.Wprowadzasz swoje modyfikacje językowe?. Co ty pierdolisz, jasiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus. Re: Pijane juwenalia IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 18.05.03, 17:35 Gość portalu: kane napisał(a): > Gość portalu: Krakus. napisał(a): > > > Gość portalu: kane napisał(a): > > > > > Gość portalu: August napisał(a): > > > > > > > Za dużo hołoty przychodzi na wyższe uczelnie, to blokersi z > > > > całej Polski, i kumple kiboli... > > > > > > Mi z koleji nie pasi zbyt wielu kmiotków itp. i cóż zrobić. > > >Co ci?,palancie?.Wprowadzasz swoje modyfikacje językowe?. > Co ty pierdolisz, jasiu? >Pierdolisz?,a wiesz wieśniaku co to słowo znaczy w polskim języku?.Wyjaśnię ci ośle,pierdolił to tatuś twoją mamusię i wypierdolił matoła,który języka polskiego nie nauczył sie do tej pory i stosuje jakieś skróty myślowe,zrozumiałe w swoim półświatku,miejscu debili i prymitywów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Wilekie Halo IP: *.ds2.agh.edu.pl 17.05.03, 11:33 Wilekie chocki klocki. Chamstwo, chołota??? Autorka chyba nie odwiedziła innej imprezy gdzie jest ponad 1000 osób. Zachowanie takiego tłumu porównuje do blokersów, dresiarzy, czy huliganów. szmieszy mnie taka opinia autora artykułu. Wystarczyło by przejść się wieczorem po krakowskich ulicach i wtdedy można zobaczyć do czego są zdolni pijani Nie studenci. Zachowanie bez porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Pijane juwenalia IP: 149.156.127.* 17.05.03, 13:01 co sie znow agh czepiacie?co ????? juz mnie to wkurza jak cos zlego to do agh.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kingsize Re: Pijane juwenalia IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.12.* 17.05.03, 15:48 Takimi artukułami Wyborcza upodabnia się do Superexpressu, jeśli o to wam chodzi to gratuluje. Ciekawy jestem co autorka gdy studiowała (chyba jednak coś skończyła:)))robiła w czasie swoich juvenalii? Pewnie piła herbatke i uczyła się pilnie by zostać wybitną dziennikarką:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaM Re: Pijane juwenalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.03, 03:57 Gość portalu: kingsize napisał(a): > Takimi artukułami Wyborcza upodabnia się do Superexpressu, jeśli > o to wam chodzi to gratuluje. Ciekawy jestem co autorka gdy > studiowała (chyba jednak coś skończyła:)))robiła w czasie swoich > juvenalii? Pewnie piła herbatke i uczyła się pilnie by zostać > wybitną dziennikarką:))) Wyobraz sobie, ze sa studenci, ktorzy w czasie tych cholernych Juvenaliow nie chleja, nie szaleja, nie pala wlasnosci publicznej (cos ze dwa lata temu na MS bylo...), tylko bawia sie w mniejszym, a bardziej kulturalnym gronie. Ja np. nie rozumiem koniecznosci, excuse les mots, ujebania sie, zeby zabawa byla dobra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student AGH Re: Pijane juwenalia IP: *.bsipl.com.pl 17.05.03, 16:22 primo:(dla nie wtajemniczonych po pierwsze) wczoraj studenci dostali Kraków w posiadanie na czas juwenaliów secundo: było dużo spokojniej niż na nie jednym koncercie na rynku tercio: wśród takiego tłumu mogą pojawiać się osoby rozrabiające poza tym studenci świetnie się bawili, nic nie demolowali (najwyżej swoje własne gadżety) na każdym koncercie ludzie spożywają alkohol i nikt nie robi im wyrzutów prosiłbym autora tekstu o większy obiektywizm ,bo to co napisał bardzo mija się z prawdą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Pijane juwenalia IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 16:37 To zawistny <student> z Pcimia!Kraków niech żyje!SZczerze-nielomunistycznie - nie po Najsztubowie! (f) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 debilni studenci, jak pic nie potrafia........... 17.05.03, 22:10 niech zawczasu sobie esperal wszywaja, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Pijane juwenalia IP: *.ernet.net.pl 18.05.03, 17:24 Kompletna bzdura!!! Chyba nie zdajecie(autorzy artykułu)sobie sprawy co może zrobić 10 tyś ludzi pod wpływem alkoholu. Moglibyśmy roznieść cały Krakow w drobny mak ale tego nie zrobiliśmy i to świadczy o tym że potrafimy sie bawic. Nie była żadnego chamstwa student pije pali ale sie bawi a nie bije i rozwala wszystko co spotka na swojej drodze. Dlaczego nie piszecie o tym ilu ludzi naprawde bylo szcesliwych i wesołych na rynku? Nastepnym razem pomyślcie zanim napiszecie taka bzdure.Kompletny brak profesjaonalizmu i obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Pijane juwenalia IP: *.dyn.optonline.net 21.05.03, 05:53 Gość portalu: witek napisał(a): > Kompletna bzdura!!! Chyba nie zdajecie(autorzy artykułu)sobie > sprawy co może zrobić 10 tyś ludzi pod wpływem alkoholu. > Moglibyśmy roznieść cały Krakow w drobny mak ale tego nie > zrobiliśmy i to świadczy o tym że potrafimy sie bawic. Nie była > żadnego chamstwa student pije pali ale sie bawi a nie bije i > rozwala wszystko co spotka na swojej drodze. Dlaczego nie > piszecie o tym ilu ludzi naprawde bylo szcesliwych i wesołych > na rynku? Nastepnym razem pomyślcie zanim napiszecie taka > bzdure.Kompletny brak profesjaonalizmu i obiektywizmu. Czesc witek! 10 tysiecy studentow pod wplywem alkoholu moze rzeczywiscie zrobic duzo,tzn. zasikac i zarzygac co sie da! A roznies w drobny mak to ty mazesz tylko najwyzej swoj kibel! Juz nie z takimi ilosciami ludzi i to pijanych,w dodatku w wieku 20-latkow radzily sobie sluzby porzadkowe;masz szczescie ze zyjesz w popieprzonej polsce,bo gdyby to bylo za komuny,to ciezko by wam bylo trzezwiec w policyjnych kajdanach! Tak,gosciu jestescie zerem nawet chocby was bylo 100 tysiecy :((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JuveMadonna Re: Pijane juwenalia IP: *.ds.uj.edu.pl 23.05.03, 15:10 Gość portalu: dziki napisał(a): > Gość portalu: witek napisał(a): > > > Kompletna bzdura!!! Chyba nie zdajecie(autorzy artykułu)sobie > > sprawy co może zrobić 10 tyś ludzi pod wpływem alkoholu. > > Moglibyśmy roznieść cały Krakow w drobny mak ale tego nie > > zrobiliśmy i to świadczy o tym że potrafimy sie bawic. Nie była > > żadnego chamstwa student pije pali ale sie bawi a nie bije i > > rozwala wszystko co spotka na swojej drodze. Dlaczego nie > > piszecie o tym ilu ludzi naprawde bylo szcesliwych i wesołych > > na rynku? Nastepnym razem pomyślcie zanim napiszecie taka > > bzdure.Kompletny brak profesjaonalizmu i obiektywizmu. > > > Czesc witek! > > 10 tysiecy studentow pod wplywem alkoholu moze rzeczywiscie > zrobic duzo,tzn. zasikac i zarzygac co sie da! > A roznies w drobny mak to ty mazesz tylko najwyzej swoj kibel! > Juz nie z takimi ilosciami ludzi i to pijanych,w dodatku w wieku > 20-latkow radzily sobie sluzby porzadkowe;masz szczescie ze zyjesz > w popieprzonej polsce,bo gdyby to bylo za komuny,to ciezko by wam > bylo trzezwiec w policyjnych kajdanach! > Tak,gosciu jestescie zerem nawet chocby was bylo 100 tysiecy > > :((((((((( > To, ze studenci sa zmuszeni sikac pod bramy itp, to wina organizatorow - nie byloby tego, gdyby byly kible TOI-TOI. Widac, ze nie bylo cie w Rynku na Juwenalia - byla naprawde swietna impreza. I nie strasz nas policja, pamietaj gosciu, ze my - to przyszlosc tej "pieprzonej" Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: Pijane juwenalia IP: *.ds.uj.edu.pl 23.05.03, 15:04 Gość portalu: witek napisał(a): > Kompletna bzdura!!! Chyba nie zdajecie(autorzy artykułu)sobie > sprawy co może zrobić 10 tyś ludzi pod wpływem alkoholu. > Moglibyśmy roznieść cały Krakow w drobny mak ale tego nie > zrobiliśmy i to świadczy o tym że potrafimy sie bawic. Nie była > żadnego chamstwa student pije pali ale sie bawi a nie bije i > rozwala wszystko co spotka na swojej drodze. Dlaczego nie > piszecie o tym ilu ludzi naprawde bylo szcesliwych i wesołych > na rynku? Nastepnym razem pomyślcie zanim napiszecie taka > bzdure.Kompletny brak profesjaonalizmu i obiektywizmu. Zgadzam sie. Tez tam bylam. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Pijane juwenalia 18.05.03, 19:20 No proszę, to te piękne spokojne krakowskie studenty tak narozrabiały? Qrwa mać a tv tylko o Łodzi mówiła!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aN Re: Pijane juwenalia IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 19:32 JA BYŁAM NA JUWENALIACH I WIEM,ŻE STUDENCI ZWŁASZCZA Z AGH NIE WYKAZALI SIĘ ZBYT DUŻĄ KULTURĄ OSOBISTĄ:(WYGWIZDYWALI WSZYSTKO I WSZYSTKICH.ALE POZA TYM BYLO OKA.I NIE MA CO ROBIĆ Z IGŁY WIDŁY.POZDRAWIAM WSZYSTKICH WYZYWAJĄCYCH SIĘ STUDENTÓW;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Juwenalia zawsze były pijane IP: *.sawan.com.pl 23.05.03, 14:53 Jak komuś nie pasuje, niech obchodzi chrześcijańskie dni. Tam może nie piją Odpowiedz Link Zgłoś