Dodaj do ulubionych

Jak nazwać delikwenta, który rozpętuje

24.04.07, 23:44
wielką europejską awanturę skierowaną w demokratycznie wybrane władze (a także
i opozycję, poza SLD) kraju, który w tejże Europie ma za zadanie reprezentować?
Obserwuj wątek
    • banme2 [...] 24.04.07, 23:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mmikki Re: Jak nazwać delikwenta, który rozpętuje 24.04.07, 23:46
      no i kartofelki maja międzynarodowy kłopot
    • rydzyk_fizyk Dmowski? 24.04.07, 23:46
      ;)
    • barakuda30 Karol Wojtyła? 24.04.07, 23:47
    • czarna_rozpacz demokracyja z radyja 24.04.07, 23:47
      faszyzmu tez mozna bylo uniknac,
    • dr.krisk Jeżeli te władze nie szanują obywateli - 24.04.07, 23:50
      - to wtedy należy go nazwać człowiekiem odważnym i uczciwym.
      Pewnie o tym nie wiesz, ale nie jesteśmy własnością Bulgotka i Mamrotka. I nie
      będziemy robili dobrej miny do złej gry. Jak mnie moi zagraniczni znajomi
      pytaja co sądzę o tych gnomach i ich rządach, to mówię co myślę.
      • piotrgdansk6 Konfidentko Krystyno tylko, że reszta 25.04.07, 00:01
        europosłów problemu nie widziała. Znasz ten koszerny witz? Jak ktoś ci mówi, że
        się schlałeś olej to, jak mówi ci to ktoś inny wzrusz ramionami. Jak powie ci to
        trzecia osoba to idź odespać kaca. Tu mamy podobną sytuację. A jako, że jesteś
        na saksach i być może nie do końca się orientujesz w tutejszych realiach
        przypominam ci, iż ustawa lustracyjna została uchwalona głosami także opozycji.
        • snajper55 Re: Konfidentko Krystyno tylko, że reszta 25.04.07, 00:35
          piotrgdansk6 napisał:

> europosłów problemu nie widziała.

Gdy Hitler dochodził do władzy też większość Niemców problemu nie widziała.

S.
    • banme2 Re: Jak nazwać delikwenta, który rozpętuje 24.04.07, 23:51
      ty synu komuny, skad sie demokracji polak uczyl? Od Rajmunda Kaczynskiego na
      lektoracie o wyzszosci komuny nad kapitalizmem?
    • t-800 On chciał sankcji dla Polski po tym jak PiSwygrało 24.04.07, 23:52
      Czerwony komunofaszysta.
    • piotrgdansk6 Kapuś? Zdrajca? No poradźcie coś :) 24.04.07, 23:57

• dr.krisk Radź sobie sam, niewolniku. 25.04.07, 00:00
        Dla takich jak ty wymyślono Koreę Północną. Obywatel zobowiązany jest do
        wielbienia władz powiatowych, wojewódzkich a zwłaszcza krajowych!
        • piotrgdansk6 A kto tu mówi o wielbieniu, konfidentko Krysiu? 25.04.07, 00:03
          Ja nie lubię 3/4 praw, które mnie obowiązuje.

PS. A Korea to raczej dla ciebie i twojego oficera prowadzącego, Krystynko;) W
          końcu podobny system żeście żyrowali tutaj ;)
          • dr.krisk Ciekawy pogląd... 25.04.07, 00:07
            piotrgdansk6 napisał:

> Ja nie lubię 3/4 praw, które mnie obowiązuje.
            Ale oczywiście ich przestrzegasz. W Niemczech hitlerowskich też poleciałbyś
            zakapować gdzie ukrywaja się Żydzi? Bo tak każe prawo ustalone przez
            demokratycznie wybrane władze?
            Mówiłem ci, żeś niewolnik.
            • piotrgdansk6 A czy my żyjemy w III Rzeszy, konfidentko Krysiu 25.04.07, 00:10
              czy w państwie uznawanym powszechnie za demokratyczne? Czaisz różnicę?
              • logo.vlad Re: A czy my żyjemy w III Rzeszy, konfidentko Kry 25.04.07, 00:13
                A od którego momentu hitlerowskie Niemcy przestały być "uznawane powszechnie za
                demokratyczne"? Czaisz problem?
                • piotrgdansk6 Tak gdzieś od końca Weimaru. Ty też 25.04.07, 00:19
                  uważasz, że Polska przestała być demokratyczna i można sobie jej prawa włożyć
                  głęboko?
                  • logo.vlad Re: 25.04.07, 00:30
                    > Tak gdzieś od końca Weimaru.

Jeśli mię pamięć nie zawodzi to raczej gdzieś tak między Austrią a
                    Czechosłowacją.

> Ty też uważasz, że Polska przestała być demokratyczna?

Jeszcze nie. Niestety, z naciskiem na "jeszcze".

> i można sobie jej prawa włożyć głęboko?

Odwrócę pytanie, i dołożę małą odwrotkę z PiSiej retoryki: kiedy - Twoim
                    zdaniem - należy protestować? I dlaczego dopiero w łagrze albo z kulką we łbie?
                    • piotrgdansk6 Re: 25.04.07, 00:40

> > Tak gdzieś od końca Weimaru.
                      >
                      > Jeśli mię pamięć nie zawodzi to raczej gdzieś tak między Austrią a
                      > Czechosłowacją.

Ja jednak stawiam na 1933.

>
                      > > i można sobie jej prawa włożyć głęboko?

> > Ty też uważasz, że Polska przestała być demokratyczna?
                      >
                      > Jeszcze nie. Niestety, z naciskiem na "jeszcze".

Czyli mamy demokrację. W czym więc problem?

>
                      > Odwrócę pytanie, i dołożę małą odwrotkę z PiSiej retoryki: kiedy - Twoim
                      > zdaniem - należy protestować? I dlaczego dopiero w łagrze albo z kulką we łbie

Twoje zdanie - masz do niego oczywiście prawo. Wróćmy do Geremka - jak go
                      nazwać? Szczególnie jeśli się weźmie pod uwagę fakt, iż oświadczenia lustracyjne
                      to przecież wymysł UW i do tej pory składania go nie uważał za coś uwłaczającego
                      jego godności?
                      • logo.vlad Re: 25.04.07, 01:12
                        piotrgdansk6 napisał (m.in.):

> Wróćmy do Geremka - jak go nazwać? Szczególnie jeśli się weźmie pod uwagę
                        > fakt, iż oświadczenia lustracyjne to przecież wymysł UW i do tej pory
                        > składania go nie uważał za coś uwłaczającego jego godności?

Cholera, nie wiem.
                        1) Do tej pory oświadczenia lustracyjne nie były ani tak powszechne
                        (dziennikarze - paranoja, naukowcy - nie mniejsza), ani też lustracja nie była
                        przeprowadzana w atmosferze łowów z nagonką.
                        2) Biorąc powyższe pod uwagę, na pewno nie tchórzem ani też ubeckim kapusiem -
                        lustrowany już był.
                        3) Wyrażenie solidarności z przeciwnikami lustracji ww. grup, albo protest
                        przeciw jej formie - możliwe.
                        4) Może zapędy totalitarystyczne Kaczyńskich przerażają go bardziej niż np.
                        mnie - warto pamiętać, że II wojnę przeżył w charakterze zwierzyny łownej.
                        5) Co do protestu i jego formy - jakoś nie umiem faceta potępić za dobrowolne
                        wystawianie się do odstrzału (= kary za niezlustrowanie po raz n-ty).
                        6) Jednak będac europosłem - i to z nazwiskiem o dużym ciężarze gatunkowym -
                        robi z zadymy krajowej temat międzynarodowy, a to trochę boli. Smrodu co prawda
                        większego niż ci od Franco, dinozaurów i gwałcenia prostytutek nie narobi, ale
                        i tak boli.
              • dr.krisk Biedny Piotrusiu... 25.04.07, 00:18
                piotrgdansk6 napisał:

> czy w państwie uznawanym powszechnie za demokratyczne?
                Przed II wojną Niemcy też były uważane powszechnie za państwo demokratyczne. Ze
                swoistym pojęciem demokracji, owszem - ale demokratyczne.
                W Wenezueli demokratycznie wybrany prezydent Chavez wprowadza socjalizm - ty
                oczywiście ganiałbyś z jego znaczkiem w klapie, i gorliwie przestrzegał
                socjalistycznych praw?
                Pewnie tego nie rozumiesz (w ogóle niewiele rozumiesz), ale czasem trzeba
                powiedzieć "nie".
                • piotrgdansk6 Krysiu ja nie jestem tobą. To ty przecież 25.04.07, 00:21
                  wypasłaś się na komunie i przestrzeganiu jej praw. Twierdzisz więc, że Polska to
                  taka III Rzesza, której prawa można sobie wsadzić gdzieś?
                  • dr.krisk Przemądrzały Piotrusiu! 25.04.07, 00:25

>Twierdzisz więc, że Polska t
                    > o
                    > taka III Rzesza, której prawa można sobie wsadzić gdzieś?
                    Wolska, czyli IV RP - owszem. Ciebie, jako rasowego wolaka, jej prawa
                    obowiązują. Mnie, jako wyształciucha, łże-elitę, oraz spieprzajdziada - nie.
                    • piotrgdansk6 Krysiu, za tobą stoi jedynie SLD. A ta nigdy 25.04.07, 00:28
                      elitą nie była i raczej już nie będzie. Więc nie pochlebiaj sobie zbytnio :)
                      • dr.krisk Niedoinformowany Piotrusiu! 25.04.07, 00:33
                        To twój idol i Wódz nas tak nazwał, tych co nie dość entuzjastycznie sztandarem
                        Wolski wymachują.
                        Ty oczywiście w pierwszym szeregu chwalców jesteś jak widzę. I nawet już po
                        wolsku zaczynasz pisać...
                        • piotrgdansk6 Jarek rzekł, a ty potulna Krysiu przyjęłaś to za 25.04.07, 00:42
                          dogmat :) Ale tak już twoja służalcza natura, w końcu przez cały swój żywot na
                          niej jechałaś ;)
              • travel_wawa W państwie jeszcze uznawanym za demokratyczne. 25.04.07, 00:21
                Które na szczęście należy do UE, więc urzędnicy administrujący tym rejonem Unii
                Europejskiej nie mogą zmusić nas do wszystkiego, do czego by chcieli :)
                • piotrgdansk6 "Ten rejon Unii Europejskiej" :))) 25.04.07, 00:22
                  Pogratulować szczerości, Towarzyszu :)
                  • travel_wawa Ten rejon Unii Europejskiej...na szczęscie:) 25.04.07, 00:25
                    Bo faszystowska może być tylko retoryka, ale już nie prawo czy metody, bo tu UE
                    nas chroni przed zapędami tego typu.
                    • piotrgdansk6 O właśnie - faszystowska retoryka 25.04.07, 00:29
                      Nazistowska nawet. Bo naziści mówili o Polsce per ten rejon III Rzeszy :)
                      • banme2 Re: O właśnie - faszystowska retoryka 25.04.07, 01:18
                        jestes rejomnem nedzy i tepoty. emigracji i strachu. no twoj leb bedzie tarcza
                        dla sasiadow. podziekuj nam za to.
      • t-800 Członek demoratów.pl 25.04.07, 00:02
        I wszystko jasne.
        • piotrgdansk6 To jakby synonimy ;) 25.04.07, 00:06

• banme2 mam pomysl co zrobic z twoja duza glowa 25.04.07, 00:02
        na tzrcze do wstrzeliwania rakiet ruskich bedziesz nam sluzyl. Prezydemnt Bush
        przyjezdza by to zatwierdzic.
      • travel_wawa A nie znasz określenia "adwersarz"? 25.04.07, 00:24
        Przecież rząd to nie dwój Najjaśniejszego Pana, tylko zwykli urzędnicy wynajęci
        za pieniądze z naszych podatków. Nikt więcej.
        • piotrgdansk6 I sam jedyny Geremek to raczył zauważyć :) 25.04.07, 00:26
          Inni europosłowie żyją w mentalnym zniewoleniu :))

travel_wawa napisał:

> Przecież rząd to nie dwój Najjaśniejszego Pana, tylko zwykli urzędnicy wynajęci
          >
          > za pieniądze z naszych podatków. Nikt więcej.

O właśnie, podatki. Czy jak przestane je płacić, bo tak mi się podoba, to też
          nazwiesz mnie adwersarzem fiskusa?
    • pan.nikt Re: Jak nazwać delikwenta, który rozpętuje 25.04.07, 00:15
      AWANTURA??
      O CO??
      o "kapuchę" G.
      awanturę, robia tylko polscy zbrodniarze komunistyczni, że jednego z nich WYTKNĘLI PALCEM.
      Swiat patrzy i się śmieje, że ciąge trzymamy zbrodniarzy tak wysoko
      • x2468 Re: Jak nazwać delikwenta, który rozpętuje 25.04.07, 00:21
        Swiat sie smieje z europosla Peka,Libickiego,europosla-gwalcicilela
        prostytutek,kartofli,fatygi.Swiat ma dosyc powodow do smiechu a rosja do
        satysfakcji.
        • pan.nikt Re: Jak nazwać delikwenta, który rozpętuje 25.04.07, 00:24
          a skad znasz ten świat??
          Z GW??
          uhahaha
    • travel_wawa Re: Jak nazwać delikwenta, który rozpętuje 25.04.07, 00:27
      Zaplutym karłem reakcji, elementem żerującym na zdrowym łonie narodu, wrogiem
      ludu pracującego miast i wsi...:)))

I przeciwko takim musicie zamówić dwadziescia pięć piw :))))
    • kubala11 Re: Jak nazwać delikwenta, który rozpętuje 25.04.07, 00:33
      Jak nazwać? Po imieniu, głupi stary buc.
    • tornson Sieczka medialna, która miała ciemnych polskich 25.04.07, 00:35
      plastusiów ulepić na fanów POPiSu, niewiele miała wspólnego z demokracją.
    • pit_44 Re: Jak nazwać delikwenta, który rozpętuje 25.04.07, 00:35
      piotrgdansk6 napisał:
      > wielką europejską awanturę skierowaną w demokratycznie wybrane władze (a także
      > i opozycję, poza SLD) kraju, który w tejże Europie ma za zadanie
      reprezentować?

Biedny moherek.
      Zepsuł ci taką fajną zabawę.
      Idź, poskarż się pani przedszkolance
    • piotrgdansk6 No i zaczyna się chryja. Zadowolony, Geremku? 25.04.07, 13:19
      Lobby homoseksualne i komunistyczne twardo za Profesorem:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4088284.html
      • agnostic5 Re: No i zaczyna się chryja. Zadowolony, Geremku? 25.04.07, 13:21
        Lepiej będzie dla PiSu jak wyjdziemy z UE. Tam prawo jest prawem, a nie Ziobrem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka