piotrgdansk6 24.04.07, 23:44 wielką europejską awanturę skierowaną w demokratycznie wybrane władze (a także i opozycję, poza SLD) kraju, który w tejże Europie ma za zadanie reprezentować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
banme2 [...] 24.04.07, 23:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Jak nazwać delikwenta, który rozpętuje 24.04.07, 23:46 no i kartofelki maja międzynarodowy kłopot Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz demokracyja z radyja 24.04.07, 23:47 faszyzmu tez mozna bylo uniknac, Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Jeżeli te władze nie szanują obywateli - 24.04.07, 23:50 - to wtedy należy go nazwać człowiekiem odważnym i uczciwym. Pewnie o tym nie wiesz, ale nie jesteśmy własnością Bulgotka i Mamrotka. I nie będziemy robili dobrej miny do złej gry. Jak mnie moi zagraniczni znajomi pytaja co sądzę o tych gnomach i ich rządach, to mówię co myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 Konfidentko Krystyno tylko, że reszta 25.04.07, 00:01 europosłów problemu nie widziała. Znasz ten koszerny witz? Jak ktoś ci mówi, że się schlałeś olej to, jak mówi ci to ktoś inny wzrusz ramionami. Jak powie ci to trzecia osoba to idź odespać kaca. Tu mamy podobną sytuację. A jako, że jesteś na saksach i być może nie do końca się orientujesz w tutejszych realiach przypominam ci, iż ustawa lustracyjna została uchwalona głosami także opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Konfidentko Krystyno tylko, że reszta 25.04.07, 00:35 piotrgdansk6 napisał: > europosłów problemu nie widziała. Gdy Hitler dochodził do władzy też większość Niemców problemu nie widziała. S. Odpowiedz Link Zgłoś
banme2 Re: Jak nazwać delikwenta, który rozpętuje 24.04.07, 23:51 ty synu komuny, skad sie demokracji polak uczyl? Od Rajmunda Kaczynskiego na lektoracie o wyzszosci komuny nad kapitalizmem? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 On chciał sankcji dla Polski po tym jak PiSwygrało 24.04.07, 23:52 Czerwony komunofaszysta. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Radź sobie sam, niewolniku. 25.04.07, 00:00 Dla takich jak ty wymyślono Koreę Północną. Obywatel zobowiązany jest do wielbienia władz powiatowych, wojewódzkich a zwłaszcza krajowych! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 A kto tu mówi o wielbieniu, konfidentko Krysiu? 25.04.07, 00:03 Ja nie lubię 3/4 praw, które mnie obowiązuje. PS. A Korea to raczej dla ciebie i twojego oficera prowadzącego, Krystynko;) W końcu podobny system żeście żyrowali tutaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Ciekawy pogląd... 25.04.07, 00:07 piotrgdansk6 napisał: > Ja nie lubię 3/4 praw, które mnie obowiązuje. Ale oczywiście ich przestrzegasz. W Niemczech hitlerowskich też poleciałbyś zakapować gdzie ukrywaja się Żydzi? Bo tak każe prawo ustalone przez demokratycznie wybrane władze? Mówiłem ci, żeś niewolnik. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 A czy my żyjemy w III Rzeszy, konfidentko Krysiu 25.04.07, 00:10 czy w państwie uznawanym powszechnie za demokratyczne? Czaisz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: A czy my żyjemy w III Rzeszy, konfidentko Kry 25.04.07, 00:13 A od którego momentu hitlerowskie Niemcy przestały być "uznawane powszechnie za demokratyczne"? Czaisz problem? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 Tak gdzieś od końca Weimaru. Ty też 25.04.07, 00:19 uważasz, że Polska przestała być demokratyczna i można sobie jej prawa włożyć głęboko? Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: 25.04.07, 00:30 > Tak gdzieś od końca Weimaru. Jeśli mię pamięć nie zawodzi to raczej gdzieś tak między Austrią a Czechosłowacją. > Ty też uważasz, że Polska przestała być demokratyczna? Jeszcze nie. Niestety, z naciskiem na "jeszcze". > i można sobie jej prawa włożyć głęboko? Odwrócę pytanie, i dołożę małą odwrotkę z PiSiej retoryki: kiedy - Twoim zdaniem - należy protestować? I dlaczego dopiero w łagrze albo z kulką we łbie? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 Re: 25.04.07, 00:40 > > Tak gdzieś od końca Weimaru. > > Jeśli mię pamięć nie zawodzi to raczej gdzieś tak między Austrią a > Czechosłowacją. Ja jednak stawiam na 1933. > > > i można sobie jej prawa włożyć głęboko? > > Ty też uważasz, że Polska przestała być demokratyczna? > > Jeszcze nie. Niestety, z naciskiem na "jeszcze". Czyli mamy demokrację. W czym więc problem? > > Odwrócę pytanie, i dołożę małą odwrotkę z PiSiej retoryki: kiedy - Twoim > zdaniem - należy protestować? I dlaczego dopiero w łagrze albo z kulką we łbie Twoje zdanie - masz do niego oczywiście prawo. Wróćmy do Geremka - jak go nazwać? Szczególnie jeśli się weźmie pod uwagę fakt, iż oświadczenia lustracyjne to przecież wymysł UW i do tej pory składania go nie uważał za coś uwłaczającego jego godności? Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: 25.04.07, 01:12 piotrgdansk6 napisał (m.in.): > Wróćmy do Geremka - jak go nazwać? Szczególnie jeśli się weźmie pod uwagę > fakt, iż oświadczenia lustracyjne to przecież wymysł UW i do tej pory > składania go nie uważał za coś uwłaczającego jego godności? Cholera, nie wiem. 1) Do tej pory oświadczenia lustracyjne nie były ani tak powszechne (dziennikarze - paranoja, naukowcy - nie mniejsza), ani też lustracja nie była przeprowadzana w atmosferze łowów z nagonką. 2) Biorąc powyższe pod uwagę, na pewno nie tchórzem ani też ubeckim kapusiem - lustrowany już był. 3) Wyrażenie solidarności z przeciwnikami lustracji ww. grup, albo protest przeciw jej formie - możliwe. 4) Może zapędy totalitarystyczne Kaczyńskich przerażają go bardziej niż np. mnie - warto pamiętać, że II wojnę przeżył w charakterze zwierzyny łownej. 5) Co do protestu i jego formy - jakoś nie umiem faceta potępić za dobrowolne wystawianie się do odstrzału (= kary za niezlustrowanie po raz n-ty). 6) Jednak będac europosłem - i to z nazwiskiem o dużym ciężarze gatunkowym - robi z zadymy krajowej temat międzynarodowy, a to trochę boli. Smrodu co prawda większego niż ci od Franco, dinozaurów i gwałcenia prostytutek nie narobi, ale i tak boli. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Biedny Piotrusiu... 25.04.07, 00:18 piotrgdansk6 napisał: > czy w państwie uznawanym powszechnie za demokratyczne? Przed II wojną Niemcy też były uważane powszechnie za państwo demokratyczne. Ze swoistym pojęciem demokracji, owszem - ale demokratyczne. W Wenezueli demokratycznie wybrany prezydent Chavez wprowadza socjalizm - ty oczywiście ganiałbyś z jego znaczkiem w klapie, i gorliwie przestrzegał socjalistycznych praw? Pewnie tego nie rozumiesz (w ogóle niewiele rozumiesz), ale czasem trzeba powiedzieć "nie". Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 Krysiu ja nie jestem tobą. To ty przecież 25.04.07, 00:21 wypasłaś się na komunie i przestrzeganiu jej praw. Twierdzisz więc, że Polska to taka III Rzesza, której prawa można sobie wsadzić gdzieś? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Przemądrzały Piotrusiu! 25.04.07, 00:25 >Twierdzisz więc, że Polska t > o > taka III Rzesza, której prawa można sobie wsadzić gdzieś? Wolska, czyli IV RP - owszem. Ciebie, jako rasowego wolaka, jej prawa obowiązują. Mnie, jako wyształciucha, łże-elitę, oraz spieprzajdziada - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 Krysiu, za tobą stoi jedynie SLD. A ta nigdy 25.04.07, 00:28 elitą nie była i raczej już nie będzie. Więc nie pochlebiaj sobie zbytnio :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Niedoinformowany Piotrusiu! 25.04.07, 00:33 To twój idol i Wódz nas tak nazwał, tych co nie dość entuzjastycznie sztandarem Wolski wymachują. Ty oczywiście w pierwszym szeregu chwalców jesteś jak widzę. I nawet już po wolsku zaczynasz pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 Jarek rzekł, a ty potulna Krysiu przyjęłaś to za 25.04.07, 00:42 dogmat :) Ale tak już twoja służalcza natura, w końcu przez cały swój żywot na niej jechałaś ;) Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa W państwie jeszcze uznawanym za demokratyczne. 25.04.07, 00:21 Które na szczęście należy do UE, więc urzędnicy administrujący tym rejonem Unii Europejskiej nie mogą zmusić nas do wszystkiego, do czego by chcieli :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 "Ten rejon Unii Europejskiej" :))) 25.04.07, 00:22 Pogratulować szczerości, Towarzyszu :) Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Ten rejon Unii Europejskiej...na szczęscie:) 25.04.07, 00:25 Bo faszystowska może być tylko retoryka, ale już nie prawo czy metody, bo tu UE nas chroni przed zapędami tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 O właśnie - faszystowska retoryka 25.04.07, 00:29 Nazistowska nawet. Bo naziści mówili o Polsce per ten rejon III Rzeszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
banme2 Re: O właśnie - faszystowska retoryka 25.04.07, 01:18 jestes rejomnem nedzy i tepoty. emigracji i strachu. no twoj leb bedzie tarcza dla sasiadow. podziekuj nam za to. Odpowiedz Link Zgłoś
banme2 mam pomysl co zrobic z twoja duza glowa 25.04.07, 00:02 na tzrcze do wstrzeliwania rakiet ruskich bedziesz nam sluzyl. Prezydemnt Bush przyjezdza by to zatwierdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa A nie znasz określenia "adwersarz"? 25.04.07, 00:24 Przecież rząd to nie dwój Najjaśniejszego Pana, tylko zwykli urzędnicy wynajęci za pieniądze z naszych podatków. Nikt więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 I sam jedyny Geremek to raczył zauważyć :) 25.04.07, 00:26 Inni europosłowie żyją w mentalnym zniewoleniu :)) travel_wawa napisał: > Przecież rząd to nie dwój Najjaśniejszego Pana, tylko zwykli urzędnicy wynajęci > > za pieniądze z naszych podatków. Nikt więcej. O właśnie, podatki. Czy jak przestane je płacić, bo tak mi się podoba, to też nazwiesz mnie adwersarzem fiskusa? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Jak nazwać delikwenta, który rozpętuje 25.04.07, 00:15 AWANTURA?? O CO?? o "kapuchę" G. awanturę, robia tylko polscy zbrodniarze komunistyczni, że jednego z nich WYTKNĘLI PALCEM. Swiat patrzy i się śmieje, że ciąge trzymamy zbrodniarzy tak wysoko Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Jak nazwać delikwenta, który rozpętuje 25.04.07, 00:21 Swiat sie smieje z europosla Peka,Libickiego,europosla-gwalcicilela prostytutek,kartofli,fatygi.Swiat ma dosyc powodow do smiechu a rosja do satysfakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Jak nazwać delikwenta, który rozpętuje 25.04.07, 00:24 a skad znasz ten świat?? Z GW?? uhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: Jak nazwać delikwenta, który rozpętuje 25.04.07, 00:27 Zaplutym karłem reakcji, elementem żerującym na zdrowym łonie narodu, wrogiem ludu pracującego miast i wsi...:))) I przeciwko takim musicie zamówić dwadziescia pięć piw :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Jak nazwać delikwenta, który rozpętuje 25.04.07, 00:33 Jak nazwać? Po imieniu, głupi stary buc. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Sieczka medialna, która miała ciemnych polskich 25.04.07, 00:35 plastusiów ulepić na fanów POPiSu, niewiele miała wspólnego z demokracją. Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: Jak nazwać delikwenta, który rozpętuje 25.04.07, 00:35 piotrgdansk6 napisał: > wielką europejską awanturę skierowaną w demokratycznie wybrane władze (a także > i opozycję, poza SLD) kraju, który w tejże Europie ma za zadanie reprezentować? Biedny moherek. Zepsuł ci taką fajną zabawę. Idź, poskarż się pani przedszkolance Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 No i zaczyna się chryja. Zadowolony, Geremku? 25.04.07, 13:19 Lobby homoseksualne i komunistyczne twardo za Profesorem: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4088284.html Odpowiedz Link Zgłoś
agnostic5 Re: No i zaczyna się chryja. Zadowolony, Geremku? 25.04.07, 13:21 Lepiej będzie dla PiSu jak wyjdziemy z UE. Tam prawo jest prawem, a nie Ziobrem. Odpowiedz Link Zgłoś