Dodaj do ulubionych

Discovery Tusk

03.06.07, 09:01
Tusk: Po wyborach możliwa koalicja PiS i SLD

Po następnych wyborach PiS i SLD mogą paść sobie w ramiona. Sugeruje, szef PO
w rozmowie z "Wprostem" Zmusi je do tego specyficzna sytuacja, w której
znajdą się te dwa ugrupowania.

Choć wydaje się to kompletnie niemożliwe, to według Donalda Tuska, już za dwa
lata koalicja PiS oraz SLD jest jak najbardziej możliwa. "Za dwa lata obie
partie będą w specyficznych sytuacjach. PiS stanie w obliczu utraty władzy,
co nigdy nie jest położeniem komfortowym. Z kolei przed SLD stanie wizja
kolejnych czterech lat w opozycji, co na dłuższą metę może oznaczać
polityczną śmierć. W tej sytuacji te partie mogą się niespodziewanie odnaleźć
jak w korcu maku – wyjaśnia Tusk w tygodniku "Wprost".

Ale z tego Tuska odkrywca. To, że PiS jest znacznie ulepszoną wersją
millerowskiego SLD to wiemy i bez jego enuncjacji-sensacji. SLDowcy nawet
Blidę poświęcą za dostęp do koryta.
Obserwuj wątek
    • jorge.martinez Re: Discovery Tusk 03.06.07, 09:03
      Jarkowe sposoby w ustach Donka brzmią groteskowo.
      Oto miara politycznego talentu obu liderów.
      • haen1950 Re: Discovery Tusk 03.06.07, 09:07
        Dla Kaczora to żaden problem moralny. Nie takie koalicje zawierał z naprawdę
        czerwonymi świniami z Samoobrony. A haków na SLD nazbierał pewnie więcej niż na
        Rydzyka. I wcale się z tym nie afiszuje, chowa na stosowne czasy.
        • bard333 jasssne...czerwona świnia z SO, jest gorsza od 03.06.07, 11:32
          od tych świń, którym bufetowa rozdaje stanowiska w Warszawce...

Możesz sobie nadal zaklinać rzeczywistość, a Platforemka juz nam nie porządzi, teraz Olek jest na topie i tvn przestaje promować nieudaczników, choć mały kretacz i tak nie ma szans...
    • goniacy.pielegniarz Re: Discovery Tusk 03.06.07, 09:04
      Te wywody to już akt desperacji ze strony Tuska?
      • cr00t Tusk zawsze gadal glupoty nie warto sobie tym 03.06.07, 09:07
        glowy zaprzatac.
        • haen1950 Re: Tusk zawsze gadal glupoty nie warto sobie tym 03.06.07, 09:10
          Już same pisiorkowe zaprzeczenia pokazuja, że Tusk ma rację. Zresztą, co to za
          racja - toż to oczywista oczywistość.
          • goniacy.pielegniarz Re: Tusk zawsze gadal glupoty nie warto sobie tym 03.06.07, 09:14
            Daj spokój. Nawet ja myślałem, że Tusk już się otrząsnął i jakoś się ogarnął.
            O to jak PO ma przetrwać dwie kadencje w opozycji się nie martwi, tylko o to,
            jak SLD to wytrzyma? Ten gość jest po prostu śmieszny. Nie, przepraszam, on
            jest zdesperowany.
            • cr00t Re: Tusk zawsze gadal glupoty nie warto sobie tym 03.06.07, 09:17
              goniacy.pielegniarz napisał:

> Daj spokój. Nawet ja myślałem, że Tusk już się otrząsnął i jakoś się ogarnął.
              > O to jak PO ma przetrwać dwie kadencje w opozycji się nie martwi, tylko o to,
              > jak SLD to wytrzyma? Ten gość jest po prostu śmieszny. Nie, przepraszam, on
              > jest zdesperowany.

Od dlugiego czasu twierdze ze problemem PO jest Donald Tusk. Jesli platformersi
              nie znajada innego czlowieka na jego miejsce ide o kazdy zaklad ze kolejne
              wybory tez przegraja.
              • goniacy.pielegniarz Re: Tusk zawsze gadal glupoty nie warto sobie tym 03.06.07, 09:25
                Kolejnej wielkiej porażki Tusk już mógłby naprawdę nie przetrwać psychicznie.
                Ale czy kolejna by go czegoś nauczyła i odszedłby sam? Szczerze w to wątpię.
          • bard333 hehehe... jesteś bandytą, a jak zaprzeczysz to 03.06.07, 11:22
            samo towje zaprzeczenie wystarczy na to, by każdy wiedzial, że nim jesteś...

Mniej więcej taka jest twoja "logika"... Ale czego można sie po tuskowych fanach spodziewać...

Najpierw koalicyjka z komuchami i dowalanie myslącym inaczej, a teraz jak sie okazało, że komuchy maja PO głeboko i to bardzo głeboko, odwracane uwagi i to w sposób jak zwykle idiotyczny.

PO została z ręką w nocniku, bo jej założycielom i grupie "ałtorytetów", czyli Olechowskiemu i bandzie drogiego Bronisława bliżej do SLD... Z Tuskiem nikt nie chce gadać, Dawni przyjaciele z PIS, ze wstrętem odwracają głowę, widząc zacięte gęby Tuska, Komorowskiego i słuchając bredni Niesioła...

Sami sobie zgotowaliście ten los!!! Mogliście współtworzyć rzeczywistość razem z Kaczorami, a tak jesteście tylko marginesem, a kto wie czym będziecie po następnych wyborach...

I co warto było tu, na ty forum tak pluć na każdego kto nie lubi Tuska... I czy warto było sie bratać z forumowymi komuchami, którzy zza waszych pleców udawali liberałów i demokratów...???

• wislok1 Science-fiction 03.06.07, 09:11
      Absurd,
      SLD to dla PiS wróg i odwrotnie,
      to nie przystawki
      • haen1950 Re: Science-fiction 03.06.07, 09:21
        Takim samym science-fction była dla kaczorów Samoobrona. Teraz to piesek, który
        pilnuje Katschorenhaus lepiej od kapitolińskich gęsi. Za ochłapy i bezkarność.
      • cr00t Re: Science-fiction 03.06.07, 09:22
        wislok1 napisał:

> Absurd,
        > SLD to dla PiS wróg i odwrotnie,
        > to nie przystawki

To naprawde jest absurd. PIS dla SLD jest smiertelnym wrogiem. Oni zdaja sobie z
        tego doskonale sprawe ze PIS zawdziecza swoja pozycje rozliczeniom z przeszloscia.
        • kolor ciekawe, crootku, ciekawe 03.06.07, 11:30
          cr00t napisał:
          To naprawde jest absurd. PIS dla SLD jest smiertelnym wrogiem.

To musza sie dziac mrozace krew w zylach sceny w lozku mlodej Kaczorowej a i
          niedzielne obiaTki Kaczora z rodzicami ziecia tez musza byc niezla bitwa.

• wislok1 A Jarek z Alikiem byli na weselu ? 03.06.07, 11:43
            PiS jest antytezą SLD i SLD jest anty PiS,
            pobożna lewica i niepobożna lewica są skazane na rywalizację
      • humbak Re: Science-fiction 03.06.07, 10:11
        Dążenie do waadzy tworzy kupę absurdów;)
        • wislok1 PiS-SLD nie będzie, Lepper to co innego 03.06.07, 11:36
          Lepper ze swoimi posłami to urodzona przystawka. W kampanii wyborczej Samoobrona
          atakowała w 90% liberałów i Balcerowicza, nie kaczki.
          Wręcz przeciwnie: cała strategia kaczek w 2005 była obliczona na sojusz z
          Lepperem i Giertychem.
          W koalicję z PO od początku nie wierzyli, Marcinkiewicz to była ściema. W POPiS
          wierzyła Marysia Rokicianka, ale nie Tusk
          • bard333 :))) Twój wpis dokładnie pokazuje zaślepienie 03.06.07, 11:42
            niektórych fanów PO, którzy lepiej wiedzą co miał na myśli Kaczor dając połowę ministerstw i marszałka Tuskowi. Oczywiście w swej bezczelności Kaczki miały czelność wygrac również prezydenutre i wogóle ich nie lubimy wiec niech spadają na drzewo...

A postępowanie Tuska doprowadziło Platformę nad skraj przepaści... i znajdą się tacy, którzy za nim skoczą...:))
            • wislok1 Eee tam, gadki-szmatki pisiokowe o PO-PiS 03.06.07, 11:49
              Gdyby PiS chciało na serio sojuszu z PO, to by nie proponowało
              marszałka sejmu Tuskowi w mediach, jak rzucony ochłap
              i by podzieliło się resortami siłowymi.
              PiS zakładał po wyborach do sejmu koalicję z Lepperem i Giertychem,
              a cały ten cyrk z rozmowami Marysi i Marcinkiewicza
              był TYLKO dlatego, żeby ludzie niezdecydowani nie widzieli różnicy między
              Tuskiem i Kaczyńskim
              • bard333 no przecież media zostały zaproszone przez PO!!! 03.06.07, 11:54
                POdobno chcieli być tak czyści... Ale chodziło o to by pokazać wstrętne Kaczki, które nie chcą koalicji.

Spójrzcie... my chcemy, to oni dają nam ochłapy (9 ministerstw i marszałka) nam!!! Rozumiecie, takim yntelygentnym i mądrym dają ochłapy!!! No nie tak bawić się nie będziemy, albo oddajecie premiera, prezydenta i 14 ministertsw albo będziemy w tvn pluć na was od rana do nocy.

A Niesiołowi schowamy żółte paiery i wypuścimy ze smyczy...;))) dobrze, że Platforma to już przeszłość...:))
                • wislok1 ?! 03.06.07, 12:03
                  Coś ci się mylą działania pozorowane od działań realnych.
                  Realne były układy z Lepperem przed wyborami prezydenckimi o podziale stołków,
                  tylko żeby lud się zbyt nie burzył,
                  to dali Marionetkiewicza na premiera
                  i wpuścili Jędrusia z Romkiem do rządu po pewnym czasie, nie od razu
          • humbak Re: PiS-SLD nie będzie, Lepper to co innego 03.06.07, 11:45
            A wydawało mi się że PiS już wystarczająco dużo zrobił by pokazać że ich
            idealizm to wydmuszka.
            • wislok1 Re: PiS-SLD nie będzie, Lepper to co innego 03.06.07, 11:56
              Elektorat PiS wierzy nadal we WSZYSTKO, co powiedzą kaczki
              • bard333 to podobnie tak jak z elektoratem PO...:) 03.06.07, 11:58
                • wislok1 A skąd 03.06.07, 12:24
                  PiS to inna wersja Amway, zero myślenia, 100% wykonywania poleceń 2 wodzow
                  • bard333 no tak... nadyntelygenci wiedzo lepiej... 03.06.07, 12:36
                    ubawiło mnie zwłaszcza to ..."zero myślenia" każdy jełop z awansu, który głosując na Tuska we własnym mniemaniu otrzymuje darmowe miejsce w mensie, jest tym bardziej śmieszny im mocniej sie nadyma...:))

• wislok1 No i widzisz, potwierdzasz moje słowa 03.06.07, 13:28
                      Wodzów 2
                      powiedziało, że platformersy to podłe wykształciuchy i wszyscy na rozkaz muszą
                      tak uważać
                      • bard333 tak sobie mów... a to kim są wystarczy poczytać 03.06.07, 16:37
                        wpisy wielu tuskowych fanów z tego forum. Możemy zacząć sie przeżucać ale mnie się nie chce. Bo ani nie jesteś mądrzejszy przez to że dajesz się ogłupiać tuskowi, ani tym bardziej zyskasz w czyis oczach bardziej sie nadymając...

Więc pozwól każdemu głosować na kogo chce i mimo innych poglądów go szanuj, a nie tak jak dałes sobie wmówić, że inni to mohery, PISdzielce itd...
                      • bard333 a... i żeby nie było... 03.06.07, 16:42
                        przerzucać i czyichś, ale zsiadłaem dopiero co z konia...:)
                  • skory1 Re: A skąd 04.06.07, 08:27
                    wislok1 napisał:

> PiS to inna wersja Amway, zero myślenia, 100% wykonywania poleceń 2 wodzow

Nie pleć bzdur człowieku.
              • humbak Re: PiS-SLD nie będzie, Lepper to co innego 03.06.07, 11:59
                A co to ma do rzeczy? Ważne są intencje PiS, nie wiara elektoratu.
                • wislok1 Re: PiS-SLD nie będzie, Lepper to co innego 03.06.07, 13:31
                  PiS nie może być w koalicji z SLD, bo kaczki zbudowały PiS na antytezie do SLD
                  • humbak Re: PiS-SLD nie będzie, Lepper to co innego 03.06.07, 13:50
                    SO była przez nich umieszczana w tym samym kręgu mniej więcej. Zresztą od tego
                    są spece od piaru by przekonać wyborców że to zło konieczne.
                    • wislok1 Re: PiS-SLD nie będzie, Lepper to co innego 03.06.07, 15:01
                      SO zawsze była na drugim planie
    • dandelion Re: Discovery Tusk 03.06.07, 09:26
      Tusk kilka tygodni temu twierdzil,ze koalicja PO - SLD jest niemozliwa. Szamoce
      sie sie jak zwierze na grzebieniu, tym bardziej,ze teraz Olejniczak twierdzi -
      Po to marny klon PiS. No, ale dla wladzy obaj zrobia wszystko, co zreszta
      codzieniie mozna przeczytac tu i tam. Oleksy o Wojciechu Olejniczaku: "Jak
      narcyz. Nic nie umie, w żadnym języku słowa nie umie. To jest lider młodej,
      europejskiej lewicy?! Do cholery"
      • haen1950 Re: Discovery Tusk 03.06.07, 09:38
        Nie ma tu żadnego szamotania. Ustawienie platformy przez postkomuchów na równi
        z PiS określa nowy podział polityczny. Woda na młyn dla takich politycznych
        kreatur jak Rokita, Nitras i im podobni.

Tusk dobrze ustawia się izolując się dokładnie od polskiej hołoty z lewa i
        prawa. Neutralność zawsze wygrywa, jak szwajcarskie banki.
        • jola_iza Re: Discovery Tusk 03.06.07, 09:46
          haen1950 napisał:
          > Tusk dobrze ustawia się izolując się dokładnie od polskiej hołoty z lewa i
          > prawa. Neutralność zawsze wygrywa, jak szwajcarskie banki.
          Pożyjemy, zobaczymy. Na moje oko Tusk przegrywa i to mocno. Ja osobiście gdybym miała teraz głosować po tych deklaracjach Tuska i gdybym miała do wyboru PiS czy PO, głosowałabym na LiD:))
    • pla_cebo Haen odlecial razem z Tuskiem i Palikotem:))) 03.06.07, 09:40
      Co to oderwanie od koryta robi z ludzmi:)
    • tomek_bg Tusk się ciągle zachowuje jak idiota. Czemu ? 03.06.07, 09:42
      Proste. PiS może mieć zabarwienie lewicowe w swoim programie, ale to nie znaczy
      że jest potencjalnym koalicjantem SLD. Bo dzieli je nienawiść historyczna.
      Natomiast Tusk być może chce ukryć bardziej prawdopodobną koalicję z LiD, gdzie
      po obu stronach jest wielu przyjaciół i współpracowników z ubiegłych lat.
      • man_sapiens Re: Tusk się ciągle zachowuje jak idiota. Czemu ? 03.06.07, 10:00
        > Proste. PiS może mieć zabarwienie lewicowe w swoim programie, ale to nie znaczy
        > że jest potencjalnym koalicjantem SLD. Bo dzieli je nienawiść historyczna.

A jak było z Szamboobroną (według Kaczyńskiego założoną przez agentów SB)?
        Czyżby partia SBków nie była obdarzana "historyczną nienawiścią"?

Kaczyńscy nie mają żadnych zasad gdy chodzi o zdobycie i utrzymanie władzy, a
        ideologicznych to już w ogóle.
        • haen1950 Re: Tusk się ciągle zachowuje jak idiota. Czemu ? 03.06.07, 10:09
          man_sapiens napisał:

> > Proste. PiS może mieć zabarwienie lewicowe w swoim programie, ale to nie
          > znaczy
          > > że jest potencjalnym koalicjantem SLD. Bo dzieli je nienawiść historyczna
          > .
          >
          > A jak było z Szamboobroną (według Kaczyńskiego założoną przez agentów SB)?

Jasna sprawa. Im szybciej to zrozumiemy tym lepiej - Tusk już zrozumiał. Nie
          jest taki tępy jak to Rokita o nim mówi.
          > Czyżby partia SBków nie była obdarzana "historyczną nienawiścią"?
          >
          > Kaczyńscy nie mają żadnych zasad gdy chodzi o zdobycie i utrzymanie władzy, a
          > ideologicznych to już w ogóle.
          • bard333 ale samoobrona, mimo że w swoich szeregach 03.06.07, 11:39
            ma byłych członków pzpr, to się całkowicie odcina od tamtych czasów. Wg mnie jest to banda buraków i drobnych złodziejaszków, ale i tak do pięt nie dorastają Rolexandrowi i jego sitwie, ludziom z którymi PO od dawna idzie reka w rękę.

Wystrczy popatrzeć na Warszawe, czy Palikota i wszystko jasne...
            • humbak Re: ale samoobrona, mimo że w swoich szeregach 03.06.07, 11:44
              Ci bandyci i drobni złodziejaszkowie za sprawą dopuszczenia ich przez PiS do
              koryta skutecznie szkodzą państwu. Inaczej niż przedtem, ale jakie to ma
              znaczenie? Cze to pod sztandarem internacjonalizmu, czy patriotyzmu, szkodzą i już.
              • bard333 a w jaki sposób szkodzą...?? 03.06.07, 11:49
                Czy wyprowadzają miliardy dolarów z Polski, czy wyprzedają majątek za bezcen, a może zwalniają z więzień swoich kolesi??? Bo nie wiem. Miał okazję Tusk by nie dopuścic tej bandy do rządzenia.

A Kaczor byłby idiotą, gdyby oddał władzę, do której dążył przez lata, spacyfikował Leppera i Giertycha, i dzięki temu realizuje swoje polityczne plany...

Polityka to nie przedszkole, dwa lata po wyborach, a ci nadal obrażeni... żenada
                • humbak Re: a w jaki sposób szkodzą...?? 03.06.07, 11:58
                  Pragnę zauważyć że nie jestem Tuskiem, ani innym członkiem PO i nie mam powodu
                  do obrazy. Fakt, głosowałem głównie na nich, ale w przeciwieństwie do fanatyków
                  jestem w stanie przyjąć koncepcję, że nie tylko przeciwna partia zawiniła.
                  A teraz co do szkodzenia: obsadzanie niekompetentnych ludzi na stanowiskach to
                  dupcenie państwa na całego, za przeproszeniem. Zdaje sobie sprawę że nie jest to
                  tak efektowne jak hasło: wyprzedaż majątku narodowego (mało konkretne i trudne
                  do oszacowania swoją drogą- zwłaszcza że większość się nim zajmujących jest
                  mocno zindoktrynowana), ale niszczy sektory za które niekompetentni ludzie
                  odpowiadają.
                  Tobie może zdawać się w porządku że Kaczyński jest jedynym zawiadującym, bo
                  uważasz że ma wizję, i jest to dobre dla pańśtwa. Jednak by to miało sens,
                  Kaczusia musiałby być alfą i omegą. Jeśli uważasz że tak jest, to ja Cię nie
                  rozumiem.
                  • bard333 bo kieydś państwo nie było dupcone 03.06.07, 12:09
                    zwłaszcza pod światłymi rządami UW, o SLD nie wspominając... A teraz widać nowe, lepsze działania np w Warszawie, gdzie Bufetowa może i rozdaje stanowiska swoim, komuchom i każdemu komu się "należy"... ale to są fachowcy!!!

Od razu widać "rewolucję" moralną w wykonaniu PO.

A tak serio. To nie przeszakadza ci koalicja z sld, a przeszkadzą z so... gratuluję...
                    • humbak Re: bo kieydś państwo nie było dupcone 03.06.07, 12:20
                      A kto Ci powiedział że koalicja z SLD mi nie przeszkadza? Po prostu mówiłem
                      akurat o PiS. PO denerwuje mnie w bardzo wielu punktach i nie zamierzam mówić że
                      jest inaczej.
                      Poza tym ja nie oczekuję rewolucji moralnej. Nie wierzę w przemianę człowieka,
                      oczyszczenie społeczeństwa i tak dalej. Oczekuję że moralność nie będzie
                      wystawiana na próbę- prawo będzie jasne, przepisy dokładne, wpływ urzędników i
                      ideowość rządzących nieistotna. Szanse są na to marne, ale ich namiastkę daje
                      PO. Dlatego z braku laku popieram ich.

A teraz wracając do tematu od którego wystartowaliśmy. Zaprzeczasz nadal że PiS
                      i ta koalicja szkodzą państwu?
                      • bard333 ale w jaki sposób? I tak bez demagogii 03.06.07, 12:33
                        Owszem, to że musze oglądać Lepera i jego bandę w rządzie mi nie odpowiada, tak samo jak idiotyzmy na temat teletubisi i inne brednie. Ale wśród tych oczywistych idiotyzmów następuje oczyszczanie państwa.

Spróbuj teraz dać łapówke policjantowi... lekarze tak sie przestraszyli, że wyszli na ulicę... konczy sie era łapownictwa!!! I mam nadzieje, że każdego kto weźmie choćby 100 złotych będą ciągać w kajdanach po chodniku, tylko w ten sposób możemy dojść do normalności.

Tak samo jak Skandynawowie, wprowadzili drakońskie zasady, jeśli chodzi o alkohol, tak samo my mamy walczyc z korupcją! W Norwegii myślą nad zrównaniem tytoniu z narkotykami... wyobrażasz sobie?

Nie liczyłem na jakiś wielki przełom po przejęciu władzy przez Kaczory, ale krok po kroku nasz kraj musi być oczyszczony, menatlnie musimy być naprostowani, więc zamordyzm urzędników jest wg mnie jak najbardziej porządany.

W jakim aspekcie państwo jest niszczone? Patrząc na lata wstecz i to co dopiero wychodzi na jaw, to dopiero włosy staja dęba!!!

POcząwszy od F16, poprzez te wozy bojowe, w których kałaszami robi sie dziury, a na rozpadających sie butach i milionowych umożeniach podatków kończąc, wszystko było przeżarte korupcją!!

Teraz pewnie nadal korupcja istnieje i niektóre przetargi nadal odbywają sie w ten haniebny sposób, jak choćby teraz samoloty dla VIPów, tak ustawione by wygrała jedna firma...

Duzo nam brakuje do wzorców zachodnich (choć i tam sie zdarza, zwłaszca jesli rządzi lewica), tym bardziej należy oczyścic te stajnie augiasza...

Spójrz na gospodarkę! Wystarczy, że aferzyści są zamykani i są jasne warunki inwestowania, wystarczy...
                        • humbak Re: ale w jaki sposób? I tak bez demagogii 03.06.07, 12:47
                          > Spróbuj teraz dać łapówke policjantowi... lekarze tak sie przestraszyli, że wys
                          > zli na ulicę... konczy sie era łapownictwa!!! I mam nadzieje, że każdego kto we
                          > źmie choćby 100 złotych będą ciągać w kajdanach po chodniku, tylko w ten sposób
                          > możemy dojść do normalności.

:) Powiedzmy że poza mediami- w rzeczywistym świecie korupcja nadal nie jest
                          niestety niczym rzadko spotykanym. Niestety. O jasnych regułach, o których
                          mówisz jak na razie tylko się mówi.
                          A co do wozów bojowych, to zdaje się wcale nie jest tak źle. Jak się stawia na
                          szybkość, to pancerza potężnego być nie może a z tego co czytałem i tak kule
                          które penetrowały pancerz były wypuszczane przez snajperów, którzy znali jego
                          słabe punkty. Dozbroili nieco i po sprawie.
                          Nie twierdzę że wszystko było cacy, a teraz jest źle. Twierdzę że zmiany są
                          kosmetyczne, a dotyczą przede wszystkim otoczki ideologicznej.
                          • bard333 ja uważam inaczej, w dwa lata nie wiele 03.06.07, 12:53
                            można zrobić, zreszta wyniki sondaży mówią same za siebie...

a co do wozu, to owszem snajperzy strzelali, ale w te miejsce których nie mogli przebić, poza tym było kilka inny wozów za p dobne pieniądze, które nie dawały się przestrzeliwać... Poza tym wybrali taki, który nie mieści się do naszych samolotów transportowych, więc totalne badziewie i mam nadzieje, że Zemke i Komorowski za to odpowie.

• humbak Re: ja uważam inaczej, w dwa lata nie wiele 03.06.07, 12:57
                              Wyniki sondaży? Ponoć są zmanipulowane:)
                              A poważniej- nie interesują mnie nastroje społeczne. Te można zmieniać
                              pokazowymi akcjami (skutki uboczne jak w przypadku transplantologii bywają
                              niewesołe). Istotne jest, czy coś się zmienia. Bez ustalenia jasnych reguł
                              korupcji się nie usunie. Ona po prostu stanie się trudniejsza do wykrycia.
                              A co do Rosomaków, możesz mieć rację, nie grzebałem w prasie fachowej.
                              • bard333 Ale żeby wprowadzać te jasne zasady nie wystaczy 03.06.07, 13:10
                                chęć... Należy poziadać również władzę i możliwość zmiany choćby konstytucji.

Mam wielki żal do Tuska i PO o to, że nie skorzystali z byc może jedynej okazji by zamnknąć kwestię PRL i jej byłych właścicieli. Zamiast iść pod rękę z komuchami, mogli doprowadzic do sytuacji, żeby sie juz nigdy nie podnieśli.

Łatwo jest krytykować, że Kaczory to lub tamto robią źle, może zamiast tego wspólnie zaczeliby zmieniać naszą rzeczywistość, a nie liczyc tylko na wpadki (o które nie trudno) jakiegoś Kaczora, u którego widzę autentyczną desperację w oczyszczaniu kraju.

Życze wszyskim mniej zaciekłości, chociażby temu z dołu listy...:)) ide pojeżdzić na koniu wię cżycze miłej niedzieli..;)
                                • humbak Re: Ale żeby wprowadzać te jasne zasady nie wysta 03.06.07, 13:13
                                  Mam wątpliwości czy to desperacja, czy tylko maskowanie faktu, że wcale nie
                                  chodzi im o czyszczenie. Za dużo za dużych błędów w kluczowych projektach.
                                  Również miłej niedzieli życzę.
    • cookies3 Re: Discovery Tusk 03.06.07, 10:08
      A premier powiedział,że po wyborach koalicja PiS i PO. I kto ma rację?
      • humbak Re: Discovery Tusk 03.06.07, 10:31
        A kto ma wyższe stanowisko?:>
    • dr.freud Na 2 lata przed wyborami w 2005 roku Kaczyński 03.06.07, 10:39

mówił że Samoobrona założona jest przez SB-eków.

Przypominam nieśmiało.
      • p.smerf Re: Na 2 lata przed wyborami w 2005 roku Kaczyńsk 03.06.07, 10:47
        Prawda. Ale to byli "dobrzy" esbecy.
    • morel_widaj_kpt.piotrowski Z tego co wiem po wyborach 03.06.07, 10:44
      w Warszawie jest juz koalicja z SLD. Tylko dziwnie się składa, że jest to
      koalicja PO-SLD.
      Tusk jak male dziecko mysli, ze jak ON zamknie oczy to NIKT tego nie widzi.
      • alistair-p Re: Z tego co wiem po wyborach 03.06.07, 10:50
        W Warszawie po rządach Lecha Kaczyńskiego koalicja z każdą partią poza PiS jest
        lepsza od starych układów kaczo-kaziowych.
      • jola_iza Re: W Warszawie to Hanka 03.06.07, 10:50
        honorowa i pragmtyczna baba . Tuk jest baran i płonie niechęcią do SLD taką jak Jasio z Krakowa. Poprawność polityczna nie pozwala mu na powiedzenie tego wprost.
        • p.smerf Re: W Warszawie to Hanka 03.06.07, 10:53
          Może on sam to nie płonie, ale nie chce się narazić Rokicie.
          • jola_iza Re: W Warszawie to Hanka 03.06.07, 11:02
            p.smerf napisał:

> Może on sam to nie płonie, ale nie chce się narazić Rokicie.
            Płonie , płonie wystarczy go uważnie posłuchać. Długi wywiad, jedno zdanie i wszystko jasne
        • humbak Re: W Warszawie to Hanka 03.06.07, 11:01
          Odnoszę wrażenie że starczy nam pragmatyków. Jak na razie skutki kolejnych ich
          rządów są cokolwiek przeciętne.
        • jrjrjr Re: W Warszawie to Hanka 03.06.07, 16:38
          jola_iza ma rację! Koalicja rządząca w Warszawie może być poligonem
          doświadczalnym przyszłej koalicji na szczeblu rządowo-parlamentarnym. Oby tak
          było! Nie ma innego sposobu na dyktaturę kaczoriatu!
    • reakcjonista1 Kampania wyborcza Tuska 03.06.07, 10:57
      bardziej mi to wygląda na zagrywkę, typu pluj pluj, a nuż się coś przyklei.
      Tusk jak może próbuje stworzyć wrażenie, że "z SLD to nigdy nie ma nie".
      A na konwencji PO wyklął Oleksego, Rywina... a o Olejniczaku ani słowa :-)
    • elfhelm Olejniczak zostanie ministrem pracy... 03.06.07, 11:32
      w rządzie Komorowskiego

Koalicja PO z SLD będzie możliwa, przy czym resorty drażliwe (finanse, skarb,
      edukacja, zdrowie, MSZ, sprawiedliwość i MSWiA) po doświadczeniach poprzedniej
      kadencji będą poza zasięgiem SLD.
      Gospodarka i rolnictwo dla Pawlaka, bo PSL tradycyjnie do Sejmu wejdzie.
      Do dyskusji MON - to prestiżowy resort, lecz o średnim znaczeniu.
      • haen1950 Re: Olejniczak zostanie ministrem pracy... 03.06.07, 13:19
        Ale nie w przypadku, gdy platformie i PSL wystarczy na samodzielne rządzenie.
        Chociaż Tusk może sprawić niespodziankę i przeforsować koalicję konstytucyjną,
        stać go na to.
        • elfhelm Re: Olejniczak zostanie ministrem pracy... 03.06.07, 13:35
          Jeśli PO-PSL uzyskają minimalną większość - raczej nie będzie koalicji. Rok
          później wybory prezydenckie i uda się uniknąć zagrożenia wetem. Zresztą po roku
          można zrobić rekonstrukcję rządu.
          Można też na początku grać na inicjowanie rozłamów w PiS lub przeciągnięciu na
          swoją stronę części LiD (zależy ile nowych twarzy pojawi się w Sejmie, czy PD
          będzie miała 2 czy 6 posłów, etc.).
    • borbali Re: Discovery Tusk 03.06.07, 12:22
      Swoją wypowiedzią Tusk nie odkrył Ameryki.To co mówi jest oczywiste dla
      wszystkich,tylko PISdzielce forumowe i polityczne udają głupa i atakują lidera
      PO.To tylko świadczy,że Tusk jest skutecznym politykiem ku rozpaczy PISdzielców.
      -------------------
      PISdzielce kłamią,bo prawda jest dla nich bolesna.
    • jack20 Re: Discovery Tusk 03.06.07, 12:38
      Temu pajacowi o wscieklych oczach tuhaj beja juz komkletne palma odbila.
      • borbali Re: Discovery Tusk 03.06.07, 12:45
        Gratuluję gustu Jack20!!.
        Wszyscy rozsądni ludzie wybiorą dzikie oczy zamiast kurduplowatych Mamrotów.
        -----------------
        PISdzielce kłamią,bo prawda jest dla nich bolesna.
    • haen1950 Kwachu już zaciera złe wrażenie 03.06.07, 15:38
      Ale dla mnie to ostatni facet, któremu bym zaufał. Wolę szczerość Olejniczaka.
      • maria-anna Re: Kwachu już zaciera złe wrażenie 03.06.07, 15:41
        haen1950 napisał:

> Ale dla mnie to ostatni facet, któremu bym zaufał. Wolę szczerość Olejniczaka.

Czy politykom można ufać.Chyba nie. Raczej wazne jest wrażenie,a Kwasniewski
        ostatnio robi dobre, a Olejniczak musi sie jeszcze sporo nauczyć:)
      • wislok1 Raczej się umówili, że jeden tak, drugi tak 03.06.07, 16:21
        Wojtek odegrał rolę anty-PO, Kwasek gra rolę przyjaciela PO.
        No, ale przy wszystkich minusach LiD jest
        100 razy lepszy od kaczek
    • cassidy_i Re: Discovery Tusk 04.06.07, 08:46
      Rokita własnie powiedział w radiu, że Tusk nie chce koalicji z LiDem,bo
      Kwasniewski chce byc premierem.I jeszcze cos o czarnych polewkach szykowanych
      przez Tuska.

Ciekawe dlaczego nie mówi za siebie tylko za Tuska?

Ja to już się tylko śmieje z tego wszystkiego.Nie wierzę nawet w to, że PO
      cokolwiek zmieni na lepsze w tym kraju.

Może to banalne powiedzenie:"nigdy nie mów nigdy"

Chyba jest mi już wszystko jedno.Nawet Giertych jak zostanie prezydentem ,
      wcale sie nie zdziwię.

• jrjrjr Tusk - prawdziwy Polak! 04.06.07, 09:51
        Nie ulega wątpliwości, że Tusk jest prawdziwym Polakiem. Po czym mozna to
        poznać? Po tym, że zgodnie z prastarą polską tradycją marnuje wszelkie szanse
        pokonania PiSu! Zamiast szukać sprzymierzeńców, gra niewinną panienkę. Kaczory
        już zacierają łapki, szykując się na następną kadencję.
        • haen1950 Re: Tusk - prawdziwy Polak! 04.06.07, 09:58
          jrjrjr napisał:

> Nie ulega wątpliwości, że Tusk jest prawdziwym Polakiem. Po czym mozna to
          > poznać? Po tym, że zgodnie z prastarą polską tradycją marnuje wszelkie szanse
          > pokonania PiSu! Zamiast szukać sprzymierzeńców, gra niewinną panienkę.
          Kaczory
          > już zacierają łapki, szykując się na następną kadencję.

Nieprawda. Przeczytaj mój post o blokowaniu list. A tu jak Tusk widzi Rokitę i
          dlaczego jest on zmarginalizowany.

Pacewicz: Czy mógłby Pan porównać swoją partię z PiS i LiD?

- Z LiD mam pewien problem. Rozpoznaję tam ludzi, środowiska i idee sąsiadujące
          z PO - obok innych, bardzo mi obcych. Natomiast PiS jest skoncentrowany wokół
          pewnego zestawu idei, który można opisać jednym słowem - państwo. Państwo, w
          którym władza może wszystko. Platforma, przy całym zróżnicowaniu i napięciach,
          jest ze swej istoty antyetatystyczna. Wolność pod rządami prawa, rynek,
          ograniczone państwo, silny samorząd - z tym nastawieniem urodziliśmy się i
          umrzemy.

Stasiński: Z wyjątkiem Rokity.

- Ale on nieprzypadkowo ma opinię osoby szczególnej. Jest zafascynowany
          możliwościami sprawczymi państwa. On lubi władzę, co nie jest wadą. Chciałby
          być szefem rządu, móc oddziaływać, zmieniać.

Stasiński: Taki mniejszy Kaczyński.

- Dlaczego mniejszy? Osobowościowo może przypomina Kaczyńskich, ale poglądami -
          nie. Jest na pewno dużo bliższy Platformie niż temu etatystycznemu ugrupowaniu.

• cassidy_i Re: Tusk - prawdziwy Polak! 04.06.07, 09:59
          A może rzeczywiście to Rokita psuje wszystko w platformie?
          Sama juz nie wiem co mysleć , to wszystko jest bardzo dziwne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka