Dodaj do ulubionych

W miejscach pracy już nie wolno palić! Ale Cymańsk

05.06.07, 21:49
chyba o tym nie wie.
Obserwuj wątek
    • frank_drebin Errata. Nie w miejscach pracy, tylko w budynkach 05.06.07, 21:53
      tzw. uzytecznosci publicznej. A reszta miejsc zalezy od pracodawcy - prywatny
      jak zechce moze nie zakazywac palenia wcale w swych obiektach.
      • 3promile Re: Errata. Nie w miejscach pracy, tylko w budynk 05.06.07, 21:55
        Moja firma, mój budynek, moja sprawa. Jeżeli będę miał taki kaprys, to będę
        zatrudniał wyłącznie palaczy albo wyłącznie rudych - i nic do tego ustawodawcy.
        • indris I tu nie masz racji... 06.06.07, 16:53
          ...według PiSuarów
          "Moja firma, mój budynek, moja sprawa. Jeżeli będę miał taki kaprys, to będę
          zatrudniał wyłącznie palaczy albo wyłącznie rudych - i nic do tego ustawodawcy"

PiSuary właśnie uważają, że mogą regulować Twoje sprawy, dla Twojego dobra
          oczywiście. Pomysł zakazu palenia we własnym samochodzie jest tego dowodem.
      • wos9 Re: Errata. Nie w miejscach pracy, tylko w budynk 05.06.07, 21:57
        frank_drebin napisał:

> tzw. uzytecznosci publicznej. A reszta miejsc zalezy od pracodawcy - prywatny
        > jak zechce moze nie zakazywac palenia wcale w swych obiektach.

Nie wiem na pewno, musiałabym sięgnąć do ustawy. Ale moje doświadczenia
        wskazują, że ogromna większość firm takie zakazy wprowadziła. W mojej np.
        (wcale nie budynek użuteczności publicznej) za palenie poza miejscami do tego
        wyznaczonymi grozi kara nawet 5 tysięcy złotych.
        • frank_drebin Mowie tylko o kwestii rozroznienia miejsca pracy a 05.06.07, 22:00
          budynku uzytecznosci publicznej. A w reszcie miejsc zalezy od pracodawcy. Co
          zreszta napisalem powyzej.
          wos9 napisała:

> frank_drebin napisał:
          >
          > > tzw. uzytecznosci publicznej. A reszta miejsc zalezy od pracodawcy - pryw
          > atny
          > > jak zechce moze nie zakazywac palenia wcale w swych obiektach.
          >
          > Nie wiem na pewno, musiałabym sięgnąć do ustawy. Ale moje doświadczenia
          > wskazują, że ogromna większość firm takie zakazy wprowadziła. W mojej np.
          > (wcale nie budynek użuteczności publicznej) za palenie poza miejscami do tego
          > wyznaczonymi grozi kara nawet 5 tysięcy złotych.
          • wos9 Re: Mowie tylko o kwestii rozroznienia miejsca pr 05.06.07, 22:04
            ale wiesz, co jest charakterystyczne? Że w naszych palarniach spotyka się
            bardzo wielu niepalących kolegów, bo przychodzą poplotkować. Więc może im
            zakazujmy takich praktyk?
            • frank_drebin Ja tam pale dla zdrowia :) Musze zejsc i wejsc 2 05.06.07, 22:06
              wysokie pietra zeby sobie zapalic - miesnie sobie przy tym wyrabiam ;)
              wos9 napisała:

> ale wiesz, co jest charakterystyczne? Że w naszych palarniach spotyka się
              > bardzo wielu niepalących kolegów, bo przychodzą poplotkować. Więc może im
              > zakazujmy takich praktyk?
              • wos9 Re: Ja tam pale dla zdrowia :) Musze zejsc i wejs 05.06.07, 22:11
                frank_drebin napisał:

> wysokie pietra zeby sobie zapalic - miesnie sobie przy tym wyrabiam ;)
                > wos9 napisała:
                >
                > > ale wiesz, co jest charakterystyczne? Że w naszych palarniach spotyka
                > się
                > > bardzo wielu niepalących kolegów, bo przychodzą poplotkować. Więc może im
                >
                > > zakazujmy takich praktyk?
                >
                > Ja też palę. Ale choć wkurza mnie, że muszę specjalnie wychodzić, traktuję
                to jako zło konieczne.
    • writer5 dym z papierosa usuwa zanieczyszczenia z watroby 06.06.07, 16:46
      zobacz www.freewebs.com/cure4alldiseases
    • mike.recz Re: W miejscach pracy już nie wolno palić! Ale Cy 06.06.07, 16:49
      Rzecznik Praw Obywatelskich Janusz Kochanowski uważa, że wprowadzenie zakazu
      palenia w odległości mniejszej niż 10 metrów od wejścia do zakładu pracy oraz w
      prywatnych samochodach to "wkroczenie państwa w sferę, która przepisami
      regulowana być nie powinna".

RPO zaznaczył, że jest zaniepokojony rozszerzeniem obszarów objętych zakazem
      palenia tytoniu, co przewiduje przygotowywany przez sejmową Komisję Zdrowia
      projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania
      tytoniu i wyrobów tytoniowych.

REKLAMA Czytaj dalej

Zdaniem Rzecznika ustawodawca powinien mieć na względzie konstytucyjne prawa i
      wolności człowieka tak, by decyzje podejmowane w imię słusznej idei nie nosiły
      znamion dyskryminacji, czy prześladowania osób prowadzących inny tryb życia.
      RPO przestrzega też przed ustawodawstwem, które - jak pisze - w praktyce będzie
      trudne do wyegzekwowania i które narażać będzie państwo na śmieszność.

Kochanowski uważa też, że kary grzywny do 20 tys. zł dla osób, które wbrew
      zakazom dopuszczą na podległych im terenie do palenia wyrobów tytoniowych, są
      nieproporcjonalnie wysokie.
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8911436&rfbawp=1181134196.638
      • writer5 rzecznik ma racje 06.06.07, 17:01
        rzecznik kochanowski ma racje ale dlaczego "PIS" wraz z jakimis "dwoma"
        niedouczonymi tak zwanymi "politykami" wkroczyl na to aby ZATRUC poprzez
        niewiedza lub za pomoca innych metod zdrowie palaczy ktorzy :

robia faze 2 odtruwania WATROBY poprzez dym ?

i dlaczego fabryki tytoniowe zostaly zmuszone do falszywych informacji na temat
        tak zwanej "szkodliwosci" palenia ?

bo nawet przecierz mozna robic papierosy ziolowe lub "mieszane" z ziolami jak
        to robia indjanie w ameryce w mieszance "kinikinick"

poza tym palenie fajki jest lepsze bo papier znowu jest bialy czyli mozna
        zmienic tylko papier na makulature BEZ DODAWANIA SRODKOW CHEMICZNYCH aby byl
        bezpieczny...

bo TYTON JEST ZDROWY

poza tym male cygarka mogly by byc robione przez zaklady tytoniuowe w polsce w
        pudelkach TEKTUROWYCH tak jak na kubie be dodatkow chemicznyc
    • goniacy.pielegniarz Re: W miejscach pracy już nie wolno palić! Ale Cy 06.06.07, 17:00
      A skąd ma wiedzieć? U niego w pracy palić można.
      • writer5 bild.de 06.06.07, 17:28
        po mojej interwencji w bild.de rzad niemiecki zniosl zakaz palenia w
        zachodnuich chyba tyklko lub w calycch niemcach sprawdzajac ta informacje lub
        raczej KONTRUJAC tak zwanych "lekarzy ktorzy tez zabronili modelkom wygladac
        normalnie czyli chudo i zdrowo poprzez tak zwany zakaz z roku 2000 w angli
        bodajze...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka