sawa.com Oto dlaczego ludzie będa głosować na PiS 22.07.07, 19:50 "Bardziej widoczna jest Polska cudu gospodarczego z jednym z najwyższych w Unii wskaźników wzrostu, walutą, która wciąż idzie w górę, także wobec euro, gwałtownie spadającym bezrobociem, rosnącą konsumpcją, luksusowymi sklepami, restauracjami, dyskotekami, pełną zapału młodzieżą, przygotowaną, kosmopolityczną, pozbawioną złudzeń, która patrzy na Europę nie w poszukiwaniu tożsamości, ale schronienia" - Jest to opinia lewicowego dziennika "La Repubblica". Ja oczywiście nie zgadzam się, że jest "Polska pierwszą republiką teokratyczną na Zachodzie" Chociaż prawde powiedziawszy te ciągłe awantury o preambuły z inwokacjami do Boga Ojca - teraz w Warszawie HGW chce zostać świetą Hanną od aniołów i odmawiac litanię przy każdym uzyciu statutu miejskiego. To może byc dziwne. Mnie to narazie nie przeszkadza. Ale jak zacznż sie przesladowania tych którzy nie odmawiają litanii? wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=9044200&rfbawp=1185126108.102&ticaid=1425b Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Oto dlaczego ludzie będa głosować na PiS 22.07.07, 20:11 :)))) Nie dla tożsamości ,tak dla schronienia w UE. DOBRE:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Oto dlaczego ludzie będa głosować na PiS 22.07.07, 20:28 hrabia.m.c napisał: > :)))) > Nie dla tożsamości ,tak dla schronienia w UE. > DOBRE:))) W końcu jest to opinia lewicowego dziennikarza. Musiał się czegoś czepnąc:))) Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Oto dlaczego ludzie będa głosować na PiS 14.08.07, 07:19 sawa.com napisała: > hrabia.m.c napisał: > > > :)))) > > Nie dla tożsamości ,tak dla schronienia w UE. > > DOBRE:))) > > > W końcu jest to opinia lewicowego dziennikarza. Musiał się czegoś czepnąc:))) ---- Dokładnie tak :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie pomylka 22.07.07, 22:26 sawa.com napisała: > > "Bardziej widoczna jest Polska cudu gospodarczego z jednym z najwyższych w Unii > > wskaźników wzrostu, walutą, która wciąż idzie w górę, także wobec euro, > gwałtownie spadającym bezrobociem, rosnącą konsumpcją, luksusowymi sklepami, > restauracjami, dyskotekami, pełną zapału młodzieżą, przygotowaną, > kosmopolityczną, pozbawioną złudzeń, która patrzy na Europę nie w poszukiwaniu > tożsamości, ale schronienia" - oto polska z ktoa pis nie ma nic wspolnego. oto polska ktorej pis jest zajadlym wrogiem. pis reprezentuje interesy i poglady ludzi ktorzy chca by polska wygladala zupelnie inaczej. chca polski europie wrogiej i izolujacej sie. chca polski `solidarnej' przez ktora rozumieja polski w ktorej utraca sie ambitniejszych i bardziej przedsiebiorczych. chca polski `sprawidliwej' przez co rozumieja polske tepiaca liberalow i komuchow i wybaczajaca czlonkom jedynie slusznej partii i wlascicielom jedynie slusznego radia. chca rzadow `prawa' ktore poegakja na tym ze aplikant ziobro rozstawia sedziow po katach i robi konferencje prasowe na ktorych oskarza ludzi o zbrodnie bez dowodow tak. sa w polsce ludzie ktorym po drodze z pis. ale to an gol zupelnie inni ludzie od tych prezncych i przedsiebiorczych ludzi ktorzy buduja nowoczesna polske i buduje dobre imie polakow w europie Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Henio wszędzie widzi kaczystów 22.07.07, 20:38 Ja sie nie zdziwię gdy pewnego poranka przeczytam wyznanie Henia. Kochani wasz henryk - log jest kaczystą i to bardzo blisko spokrewniony ideowo z kaczorami. reakcjonista1 napisał: > Oczywiście, ty wiesz lepiej nawiedzony demokrato.pl.... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log7 [...] 23.07.07, 07:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
warsawyak Re: Henio wszędzie widzi kaczystów 23.07.07, 17:40 Sawciu, w wypowiedziach Twych aż roi się od "malutkich iskierek rozsądnej mysli" :-) lukaszwarzecha.salon24.pl/24171,index.html#comment_363820 Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log7 [...] 23.07.07, 19:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 22.07.07, 20:42 A głosuj sobie na kogo chcesz, nawet na Putina możesz. Co to kogo obchodzi, twoja sprawa co i gdzie cię uwiera i jaka paranoja cię dopada. Biorąc pod uwagę argumentację...szkoda słów na komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 22.07.07, 20:55 Zgadzam się. Ja też zagłosuję (z zaciśniętymi zębami) na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Coo?!?! 22.07.07, 22:01 No dobra, żartowałem. Zagłosuję, jak zwykle, na JKM. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Coo?!?! 22.07.07, 22:27 > No dobra, żartowałem. Zagłosuję, jak zwykle, na JKM. :-DDDDDD Omal zawału nie dostałem :-) Nie rób więcej takich żartów... hehe Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Coo?!?! 22.07.07, 22:50 Ale powiem Ci szczerze, że JKM mnie trochę wku..a swoją nieskutecznością. Mógłby trochę pokłamać aby zdobyć władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Coo?!?! 22.07.07, 22:58 > Ale powiem Ci szczerze, że JKM mnie trochę wku..a swoją nieskutecznością. > Mógłby trochę pokłamać aby zdobyć władzę. On wszystkich wk...a :-) Ale najwazniejsze to głosować na UPR... JKM to zwykły członek partii. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie trzeci szereg czy piata kolumna? 22.07.07, 22:33 capitalissimus napisał: > Zgadzam się. Ja też zagłosuję (z zaciśniętymi zębami) na PiS. jak tak czytam wypowiedzi kilku forumowych konserwatywnych liberalow (jak sie sami okreslaja) w tym watku to zaczynam sie zastanawiac nad mozliwoscia koordynacji niektorych wypowiedzi z gory gdyby tak bylo - dowodziloby to zupelnego bankructwa i degrengolady intelektualnej i dziecinnej mentalnosci pisowskiego sztabu d/s propagandy Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: trzeci szereg czy piata kolumna? 22.07.07, 22:46 E tam, ja sam podejmuję decyzje. Podoba mi się działalność PiS w sferze lustracji ale mierzi mnie ich pogląd na gospodarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie bzdurylustracyjne 22.07.07, 22:50 capitalissimus napisał: > E tam, ja sam podejmuję decyzje. Podoba mi się działalność PiS w sferze > lustracji ale mierzi mnie ich pogląd na gospodarkę. gwoli scislosci: pis jest w lustracji bardziej zachowawczy niz po. no chyba za podoba ci sie to ze to rzad panuje nad kwitami uajwniajac akurat te ktore rzadowi sa w danej chwili wygodne. metoda kontrolowanych przeciekow wybranych kwitow do mediow. bo w takim wypadku to rzeczywiscie pewne trzeba zacisnac zeby i isc z pisem. pomimo moralnej i mentalnej degrengolady tego towarzystwa wzajemnej adoracji i intytucjonalnego nepotyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: bzdurylustracyjne 22.07.07, 22:53 Masz dużo racji ale mimo wszystko uważam, że PiS postępuje w miarę uczciwie w tej kwestii. Kibicuję im aby dekomunizacja została wreszcie przeprowadzona. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: bzdurylustracyjne 22.07.07, 23:01 kibicować możesz też Zniczowi Prószków w meczu z Realem, takie same szanse wygranej. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: bzdurylustracyjne 22.07.07, 23:03 capitalissimus napisał: > Masz dużo racji ale mimo wszystko uważam, że PiS postępuje w miarę uczciwie w > tej kwestii. Kibicuję im aby dekomunizacja została wreszcie przeprowadzona. jesli masz na mysli prawdziwa mentalna i instytucjonalna dekomunizacje - to pis jest wyborem przeciwskutecznym. ich mentalnosc pojecie o panstwie i gospodarce - sa rodem wprost prl - a szerzej - z tradycji ciemnego azajatyckiego wschodu - a nie maja nic wspolnego z zachodnia mysla spoleczno-polityczna - ktora zrodzila przeciwienstwo komunizmu - liberalna demokracje i nawet jesli sprawdzilaby sie ta mozliwosc ze kaczynscy maja dobre checi - i chca zbudowac uczciwe pantwo z rzadami prawa (szansa 5%) to po pierwsze: to sa nieudacznicy ktorzy potrafia skompromitowac kazdy pomysl ktory sprobuja zrealizowac - a po drugie - oni naprawde nic nie wiedza o tym jak wyglada uczciwe nowoczesne praworzadne pasntwo kapitalistyczne. o niby skad mieliby o wiedziec? przeciez marks ani machiavelli o tym nie pisali Odpowiedz Link Zgłoś
h.c.baron Re: trzeci szereg czy piata kolumna? 23.07.07, 22:29 capitalissimus napisał: > E tam, ja sam podejmuję decyzje. Podoba mi się działalność PiS w sferze > lustracji ale mierzi mnie ich pogląd na gospodarkę. > No to masz dylemat:))))) historia czy kasa:?))) Odpowiedz Link Zgłoś
kiiiko Chyba zagłosuję na PiS! Jasne! :)) 22.07.07, 21:10 PiS, PiS i tylko PiS!!! Zawsze i Wszędzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Chyba zagłosuję na PiS....każdy kto głosował na PO 22.07.07, 21:41 i myśli dochodzi do takiego wniosku. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=66183294 Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie coming up? 22.07.07, 22:09 w zasadzie sie nie dziwie - od dawna mi na to wygladalo ze grawitujez w tym kierunku. gratuluje ci ze wreszcie sie odnalazles. szkoda tylko ze w takim gronie. co do twojego rozumowania - jest w mojej absurdalne. obawisz sie ze partia z ktora ci bylo9 po drodze wygra wiec bedziesz glosowal na partie ktora usilowala twoja ulubiona partie zniszczyc. i to wtedy gdy okazalao sie ze pis jest nie tylko antyliberalny i antyeuropejski - ale i niekompetentny niemoralny i oszukanczy no i dziekuje. nareszcie bedzie klarownie :) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie korekta 22.07.07, 22:11 bush_w_wodzie napisał: > > co do twojego rozumowania - jest w mojej _ocenie_ absurdalne. obawiasz > sie ze partia z ktora ci bylo po drodze wygra wiec bedziesz glosowal na > partie ktora usilowala twoja ulubiona partie zniszczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: coming up? 23.07.07, 20:27 bush_w_wodzie napisał: > > w zasadzie sie nie dziwie - od dawna mi na to wygladalo ze grawitujez w tym > kierunku. gratuluje ci ze wreszcie sie odnalazles. szkoda tylko ze w takim > gronie. Odnalazłeś? Chyba trochę przesadziłeś. Przecież nic się w zasadzie nie zmieniło. > co do twojego rozumowania - jest w mojej absurdalne. obawisz sie ze partia z > ktora ci bylo9 po drodze wygra wiec bedziesz glosowal na partie ktora usilowala > > twoja ulubiona partie zniszczyc. i to wtedy gdy okazalao sie ze pis jest nie > tylko antyliberalny i antyeuropejski - ale i niekompetentny niemoralny i > oszukanczy Dla mnie partie to tylko i wyłącznie narzędzia do realizowania polityki. Nic więcej. Już pisałem kiedyś, że nie przywiązuję się do żadnej partii, choć mogę na jakąś głosować przez kilka lat. Polskie partie to generalnie dno i nie ma się co nad tym rozwodzić, bo nie o to tutaj chodzi. Uważam po prostu, że trzeba jeszcze utrzymać Kaczyńskich przy władzy, choćby po to, żeby rozbić do końca lewicowo-liberalny, czy też raczej prymitywny wykształciuchowy monopol w życiu publicznym, kształtujący opinię publiczną. Ich styl jest fatalny, nie zaprzeczę. Jestem zdecydowanie zwolennikiem rozbijania tego monopolu poprzez budowanie jakiejś pozytywnej alternatywy i przyciąganie ludzi niż poprzez ślepą agresję, ale trzeba sobie zdawać sprawę z dwóch rzeczy - po Kaczyńskich przyjdzie czas na ich następców i na korektę polityki, a niszczenie teraz Kaczyńskich to powrót do punktu wyjścia. > no i dziekuje. nareszcie bedzie klarownie :) Myślałem, że akurat w rozmowie z Tobą tego typu uwagi nie będą padać. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: coming up? 24.07.07, 00:16 goniacy.pielegniarz napisał: > bush_w_wodzie napisał: > > > > > w zasadzie sie nie dziwie - od dawna mi na to wygladalo ze grawitujez w t > ym > > kierunku. gratuluje ci ze wreszcie sie odnalazles. szkoda tylko ze w tak > im > > gronie. > > Odnalazłeś? Chyba trochę przesadziłeś. Przecież nic się w zasadzie > nie zmieniło. oj - duzo sie zmienilo. teraz mozna juz ocenic co konkretnie polsce oferuje pis. nie w sferze retoryki - tylko w sferze konkretnych dzialan. czy twoje poglady sie zmienily? byc moze nie. to oznacza jednak ze uwazasz ze w imie niszczenia sld trzeba akceptowac sposob dzialania i cele pis niestety. zarowno deklarowany przez ciebie cel - niszczenie politycznego wroga - zamiast budowania pozytywnych rozwiazan - jak i metody stosowane przez pis - ktore w moim odczuciu sa metodami policyjnego panstwa autorytarnego - sa dla mnie nie do przyjecia. nie mam pojecia jak przyzwoity i myslacy czlowiek moze cos takiego akceptowac. powiem wprost - jestem nieslychanie rozczarowany twoja deklaracja i jej uzasadnieniem. uwazalem ze mamy wspolna baze ideowa i intelektualna. najwyrazniej sie mylilem > > > co do twojego rozumowania - jest w mojej absurdalne. obawisz sie ze parti > a z > > ktora ci bylo9 po drodze wygra wiec bedziesz glosowal na partie ktora > usilowala > > > > twoja ulubiona partie zniszczyc. i to wtedy gdy okazalao sie ze pis jest > nie > > tylko antyliberalny i antyeuropejski - ale i niekompetentny niemoralny i > > oszukanczy > > > Dla mnie partie to tylko i wyłącznie narzędzia do realizowania polityki. Nic > więcej. Już pisałem kiedyś, że nie przywiązuję się do żadnej partii, choć mogę > na jakąś głosować przez kilka lat. Polskie partie to generalnie dno i nie ma > się co nad tym rozwodzić, bo nie o to tutaj chodzi. Uważam po prostu, że trzeba > > jeszcze utrzymać Kaczyńskich przy władzy, choćby po to, żeby rozbić do końca > lewicowo-liberalny, czy też raczej prymitywny wykształciuchowy monopol w życiu > publicznym, kształtujący opinię publiczną. no i masz babo placek. deklarowales sie jako zwolennnik po i zamierzasz zwalczac rzekomy monopol liberalny. piszesz o jakims monopolu liberalnym - podaczas gdy pis systematycznie tworzy monopol kaczynskich na wladze w polsce. wlasnie kaczynskich. nie konserwatystow nie katolikow i nie narodowcow - ale rodzny kaczynskich i waskego grona ich zausznikow. ich wplywy rozrastaja sie jak rak i dokonuja systematycznej destrukcji panstwa prawa i praw obywatelskich - pod palszczykiem `rewolucji moralnej' (swoja droga - czy ktos jeszcze wierzy w te haselka?). jesli uwazasz ze nalezy te droge kontynuowac tos mi przeciwnik > Ich styl jest fatalny, nie > zaprzeczę. Jestem zdecydowanie zwolennikiem rozbijania tego monopolu poprzez > budowanie jakiejś pozytywnej alternatywy i przyciąganie ludzi niż poprzez ślepą > > agresję, ale trzeba sobie zdawać sprawę z dwóch rzeczy - po Kaczyńskich > przyjdzie czas na ich następców i na korektę polityki, a niszczenie teraz > Kaczyńskich to powrót do punktu wyjścia. nie ma powrotu do punktu wyjscia. trauma rzadow kaczynskich leppera i giertycha jest zbyt duza. nie bede tez owijal w bawelne ze uwazam wladze kaczynskich za gorsza od wladzy sld. kaczynscy reprezentuja co prawda retoryke antykomunistyczna ale metody dzialania i filozofie wzieli wprost od komunistow. dlatego sadze ze zle identyfikujesz zagrozenia albo walczysz z formacja ktora juz ulegal wewnetrznemu rozkladowi albo chcesz walczyc z sama rzeczywistoscia - ze zmieniajacym sie i ewoluujacym swiatem pragnac cofnac czas do czasow iirp sadze ze w obydwu tych przypadkach taka walka jes bez sensu. realnym zagrozeniem dla polski jest zmaordyzm izolacja w europie i zaprzepaszczenie szans na normalne nowoczesne panstwo. dlatego uwazam najwiekszym zagrozeniem dla rozwoju polski sa dzisiaj kaczynscy a nie sld czy zlowrbnie brzmiacy `liberalowie' > > > > no i dziekuje. nareszcie bedzie klarownie :) > > > Myślałem, że akurat w rozmowie z Tobą tego typu uwagi nie będą padać. > ale ja mowie serio. widac ze opcja propisowska w po - rokita i jego zwolennicy - sa de facto wspolodpowiedzialni za gangsterkie praktyki kaczynskich. paralizuja bowiem skutecznosc po w odpowiedzi na coraz bardziej oburzajace paraktyki pis. widac tez ze brak identyfikacji tych ludzi z zasadami nowoczesnego panstwa liberalnego i ne mozna na nich polegac w kwestiach zasadniczych. rokita et consortes sa kamieniem u nogi (albo u szyi) po ktora przez nich stoi w rozkroku miedzy legitymizacja intryg i zawlaszczania panstwa przez pis a pozytynym programem budowy nwoczesnego liberalnego panstwa prawa dla mne partie tez sa instrumentem realizacji celow. a celem naczelnym jest modernizacja polski i uczynienie z niej nowoczesnego sprawnego przyjaznego obywatelom szanowanego w relacjach miedzynarodowych panstwa prawa. najblizsza temu programowi jest opcja tuska. szkodzi mu zasadniczo opcja kaczynskich i frakcja rokity wedlug mnie ten wybor jest prosty. obskurantym i zamordyzm albo rozwoj i wolnosc. wybrales co chciales. i bardzo dobrze. ale nie zmienisz tego ze kazdy wybor ma swoje konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
wbrew1 Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 22.07.07, 23:00 Jak jeszcze jeden autobus z pielgrzymami się wysypie, to myślę, że opuścisz "CHYBA". Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Żenada pielęgniarzu, żenada 23.07.07, 00:59 Dalsze rządy Kaczyńskich - ludzi, którzy legitymują Leppera, Giertycha, Rydzyka, Kryżego, Łyżwińskiego, Lipca i inne miernoty - są dużo większym złem niż ograniczony udział w rządzie SLD (np. w resortach pracy i MON). Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Żenada pielęgniarzu, żenada 23.07.07, 19:35 elfhelm napisał: > Dalsze rządy Kaczyńskich - ludzi, którzy legitymują Leppera, Giertycha, Rydzyka, > Kryżego, Łyżwińskiego, Lipca i inne miernoty - są dużo większym złem niż > ograniczony udział w rządzie SLD (np. w resortach pracy i MON). --- Lipca i Łyzwy juz nie ma. Lepper i Giertych znikna niebawem. Nikt nie ma podobnych sukcesów w oczyszczaniu sceny politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Żenada pielęgniarzu, żenada 23.07.07, 20:36 elfhelm napisał: > Dalsze rządy Kaczyńskich - ludzi, którzy legitymują Leppera, Giertycha, Rydzyka > , > Kryżego, Łyżwińskiego, Lipca i inne miernoty - są dużo większym złem niż > ograniczony udział w rządzie SLD (np. w resortach pracy i MON). W takim samym stopniu PO przy ewentualnej koalicji z SLD promowałoby postkomunistyczne popłuczyny. Zresztą PO, biorąc do koalicji SLD, wzmacniałoby tę partię, czyli mielibyśmy coś zupełnie odwrotnego niż w przypadku PiSu i przystawek. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Żenada pielęgniarzu, żenada 23.07.07, 20:54 goniacy.pielegniarz napisał: > elfhelm napisał: > > > Dalsze rządy Kaczyńskich - ludzi, którzy legitymują Leppera, Giertycha, > Rydzyka > > , > > Kryżego, Łyżwińskiego, Lipca i inne miernoty - są dużo większym złem niż > > ograniczony udział w rządzie SLD (np. w resortach pracy i MON). > > > W takim samym stopniu PO przy ewentualnej koalicji z SLD promowałoby > postkomunistyczne popłuczyny. Zresztą PO, biorąc do koalicji SLD, wzmacniałoby > tę partię, czyli mielibyśmy coś zupełnie odwrotnego niż w przypadku PiSu i > przystawek. > No tak. piS wypromował już samo i lpr a Po może czas przyszły nie dokonany:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Żenada pielęgniarzu, żenada 23.07.07, 20:57 hrabia.m.c napisał: > No tak. > piS wypromował już samo i lpr > a Po może > czas przyszły nie dokonany:))))))) PiS nie wypromował SO i LPRu. Oni szczytowe poparcie mieli, zanim PiS ich przygarnął. Gdy to już się stało, ich poparcie stale spada. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Żenada pielęgniarzu, żenada 23.07.07, 21:08 goniacy.pielegniarz napisał: > hrabia.m.c napisał: > > > > No tak. > > piS wypromował już samo i lpr > > a Po może > > czas przyszły nie dokonany:))))))) > > > PiS nie wypromował SO i LPRu. Oni szczytowe poparcie mieli, zanim PiS ich > przygarnął. Gdy to już się stało, ich poparcie stale spada. > > Niech Ci będzie, nie wypromował ale uwiarygodnił. a że nie potrafili z tego skorzystać to ich sprawa. Ale jedno jest pewne ,bez kaczek Lepper i Giertych byliby tylko .............. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm PiS nie wypromował, ale legitymizuje ich afery 23.07.07, 21:18 I toleruje, że np. w KRUS zatrudniana jest żona (bez kwalifikacji) oskarżonego o zlecenie zabójstwa, rodziny parlamentarzystów i partyjnych działaczy (co zresztą dotyczy i PiS), przestępcy. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: PiS nie wypromował, ale legitymizuje ich afer 24.07.07, 00:34 elfhelm napisał: > I toleruje, że np. w KRUS zatrudniana jest żona (bez kwalifikacji) oskarżonego > o > zlecenie zabójstwa, rodziny parlamentarzystów i partyjnych działaczy (co zreszt > ą > dotyczy i PiS), przestępcy. > to oczywiscie daloby sie obronic pragmatyka polityczna - to male ustepstwa po to zeby wprowadzic duze zmiany tylko ze ja mam zasadnicze watpliwosci co do tych zmian wlasnie. o co robia kaczynscy to mnie nie jest budowa ucziwego nowoczesnego obywatelskiego panstwa szanujacego prawo i podstawowe swobody. to pochod chciwych na wladze populistow w kierunku scentralizowanego archaicznego panstwa policyjnego. wrogiego ludziom aktywnym niezaleznym. nierpzyjaznego weikszoci obywateli i sasiadom. panstwa intryg ciaglej kontroli i podsluchow i prowokacji dlatego uwazam ze to nie grzechem kaczynskich jest promocja leppera - ale grzechem leppera jest pomoc w budowaniu panstwa kaczysnkich Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Co do tych zmian, to jakaś CISZA panuje 24.07.07, 01:13 I nikt nie wskazał, na czym one niby polegają. No chyba że za taką uznać rozwalenie doszczętne lustracji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Co do tych zmian, to jakaś CISZA panuje 24.07.07, 01:26 elfhelm napisał: > I nikt nie wskazał, na czym one niby polegają. > No chyba że za taką uznać rozwalenie doszczętne lustracji ;) niestety sa pewne zmiany chociazby to ze mozna zniszczyc lub zaszczuc czlowieka po to zeby udala sie maskotce premiera konferencja prasowa chociazby to ze mozna zrobic partyjanpolicje polityczna kotra moze dostac zlecenie na wicepremiera czy to ze szefem nbp moze zostac spec od betonu sprezonego podrozal nam tez urzad prezydenta potanialy za to sluzby dyplomatyczne. wdrazamy pionierski progrma pt `dyplomacja bez ambasadorow' i `karta na dwa piki - a wyszedl szlem bez szesciu' ale niestety jeszcze duzo przed nami. np kwestia ustroju sadow powszechnych Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Zemke w MON i Olejniczak w Min. Pracy 23.07.07, 21:17 to zupełnie inna bajka niż Kalata, Orzechowski, Giertych i różni przestępcy w rządzie (także wywodzący się z PiS - jak Dąbrowski). Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd W takim razie ja zagłosuję na PO 23.07.07, 16:09 Tak dla równowagi. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: W takim razie ja zagłosuję na PO 23.07.07, 19:52 Palnick z Goniacym pielegniarzem zaglosuja na pisolisa.To wiadomo.Nawet jesli nie bedzie Lyzwy,to zostana jeszcze tacy budowniczowie IV rp jak Hojarska,skorumpowany Lipinski,Cpun Przemyski,Kryze,Putra,Jasienski,"doktor praw"o,gazowaty wielbiciel kapieli,Peron,nalany fan Pinocheta,Kur..ski,Necel i Kornatowski,muzgowiec Skrzypek no i oczywiscie miss Fotyga w tandemie z miss Szczypinska i Krukowna w rezerwie.Itd itp.Jednym slowem dobrana kompania ludzi z stali.Fachowcow co nie miara.Coz moze im taki marny LID przeciwstawic? Rywina? Przeciez to przy Lipinskim cienias.Starachowickich? Przy Gosiu sa neptkami bez szans. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: goniący, aska, sawa? kto jeszcze na FK PiSow 23.07.07, 20:54 Muszę przyznać, że bardzo miłe towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: goniący, aska, sawa? kto jeszcze na FK PiSow 24.07.07, 00:24 goniacy.pielegniarz napisał: > Muszę przyznać, że bardzo miłe towarzystwo. hle hle. i wszyscy zadeklarowani zwolennicy po akurat teraz dojrzeli do poparcia pis. niewatpliwie bardzo jestescie uzyteczni dla imc jaroslawa doczekac sie wprost nie moge wyjscia filipka z czarneckim et consortes z so i rokity et consortes z po pod czule szkrzydla kaczorow. wreszcie stytuacja ulegnie wyklarowaniu i wyborcy beda mieli jasny obraz a potem jakos to bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: goniący, aska, sawa? kto jeszcze na FK PiSow 24.07.07, 00:27 Do Rokity można mieć dużo zastrzeżeń, ale nie sądzę, by on - jak goniacy.pielegniarz - rozważał legitymizowanie Łyżwińskiego i reszty tej sitwy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: goniący, aska, sawa? kto jeszcze na FK PiSow 24.07.07, 00:29 elfhelm napisał: > Do Rokity można mieć dużo zastrzeżeń, ale nie sądzę, by on - jak > goniacy.pielegniarz - rozważał legitymizowanie Łyżwińskiego i reszty tej sitwy > ;) obys mial racje. choc niestety watpie Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: goniący, aska, sawa? kto jeszcze na FK PiSow 16.08.07, 09:45 Durnota :-) Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Och, co za zaskoczenie! 24.07.07, 00:29 Jestem wstrząśnięty (nie zmieszany)... Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Och, co za zaskoczenie! 25.07.07, 14:32 apoplaws napisał: > Jestem wstrząśnięty (nie zmieszany)... --- Histeryk? Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Re: Och, co za zaskoczenie! 26.07.07, 00:00 > Histeryk? Może, sam oceń. Daję wyraz swojemu zaskoczeniu, bo kolega GP powiedział coś, czego nikt by się nie domyślał czytając jego wcześniejsze posty... Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Och, co za zaskoczenie! 30.07.07, 00:03 apoplaws napisał: > > Histeryk? > Może, sam oceń. Daję wyraz swojemu zaskoczeniu, bo kolega GP powiedział coś, > czego nikt by się nie domyślał czytając jego wcześniejsze posty... --- To się nazywa dojrzewanie. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Przecież nie na hipokrytów i klerykałów z PO :-) 24.07.07, 07:14 PO Wyprowadziła 24 mln zł rocznie z budżetu na klesze szkolnictwo wyższe. To zresztą naturalne u liberałów :-) 1. finansowanie Wyższej Szkoły Filozoficzno-Pedagogicznej "Ignatianum" w Krakowie z budżetu państwa, projekt ustawy zgłoszony przez PO - przyjety przez Sejm. 2. finansowanie Papieskiego Wydziału Teologicznego w Warszawie z budżetu państwa, projekt ustawy zgłoszony przez PO - przyjęty przez Sejm. 3. finansowanie Papieskiego Wydziału Teologicznego we Wrocławiu z budżetu państwa, projekt ustawy zgłoszony przez PO - przyjęty przez Sejm. ------------ Trzy projekty zgłoszone w tej kadencji przez PO JAKO PIEWRSZE - ich zdaniem najważniejsze :-) - (ciekawe priorytety jak na liberałów) wyprowadzające ROCZNIE 24 mln złotych z budżetu na uczelnie kościelne. Gratuluję! Jestem pod wrażeniem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 24.07.07, 20:02 Proszę bardzo. Zyjesz w wolnym kraju i twoja kartka i twoj głos.Tylko żebys wiedział na kogo głosujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 24.07.07, 22:19 cookies3 napisała: > Proszę bardzo. Zyjesz w wolnym kraju i twoja kartka i twoj głos.Tylko > żebys wiedział na kogo głosujesz. --- Myślisz, że nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 25.07.07, 15:08 palnick napisał: > cookies3 napisała: > > > Proszę bardzo. Zyjesz w wolnym kraju i twoja kartka i twoj głos.Tylko > > żebys wiedział na kogo głosujesz. > > --- > > Myślisz, że nie wie? Może wie, a może nie wie. Rzucam parę nazwisk :Kudliński,Cymański,Gosiewski, Szczypińska ,Kurski,Kamiński,Bielan itd...- są z pierwszych stron gazet, a mój ulubiony Zalewski już wyrzucony... Odpowiedz Link Zgłoś
omamiony.wiedzmin Re: Skąd ten wątpiący ton ..... 24.07.07, 23:47 czytując Cię od czasu do czasu już dawno zauważyłem ,że stanąłeś w pierwszym szeregu rewolucji moralnej razem z jej słynną ciotką czyli kwaczącą blagierką dawniej zwaną kataryną :) co mnie zaskoczyło natomiast nieziemsko to umiejętne olanie przez Ciebie wpisów Franka i Busza - kiedyś takich tanich uników nie robiłeś.... czy jest możliwe ,że Łoni są z UKŁADU ??????????????????????????????? a może Ty Pielo po prostu WIESZ ,ze Wolska jest tam gdzie Ty,jarek,rodzina radia maryja i zwisa Ci co prawią stojący tam gdzie stało zomo????????????? i kurna na koniec możesz mi prosto (bom mało kumaty ) wytłumaczyć ,dlaczego dla Ciebie Michnik to dalej Wujek Samo Zło , a rydzol i te dwa śmiecie zwane prezydentem i premierem to zbawcy narodu od niedawna zwanego wolskim ????? Pielo po starej znajomosci powiem Ci prosto w oczy co myślę O Twoich wynurzeniach : A . masz skłonnosci homo i zadurzyłeś się w jarku - po niekatolicku wybaczymy Ci te chwile słabości,bo miłosć nie wybiera .... B. zaćpałeś się tym eterem na amen i stąd Twe uwielbienie dla edgara,fotygi i innych przypadków klinicznego debilizmu - zaproponowałbym terapię odmamiajacą - trzy razy dziennie : rano, w południe i wieczorem po pięć "byków" w betonową ścianę z rozbiegu C. jesteś trzecim kwaczącym bliźniakiem ,który jeszcze niczego nie psuje,narazie tylko pi...li bez sensu jak wszystkie kwaczące - bez litości trzeba Cię zabić śmiechem ,bądź użyć osikowego kołka... D. jesteś piątą kolumną Wojtka Olejniczaka na fk i robisz wszystko by zniechęcić forumowiczów swoimi mało rozgarniętymi postami do popierania koalicji idiotów,złodziei,faszystów i innych czubów wszelakiej maści - podnieść Ci gażę i dołożyć asystentkę w postaci Nieuciekającej Sanitariuszki E.Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee szkoda ,byłeś kiedyś taki normalny.......... pozdrowienia przesyłam i szybkiego powrotu do zdrowia życzę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 25.07.07, 00:26 goniacy.pielegniarz napisał: > Przepraszam z góry za to osobiste wynurzenie, ale piszę to jako dotychczasowy > wyborca PO. > Chciałem tylko zaznaczyć, że jeśli trend - wzrost przewagi PO na PiSem - się > utrzyma, to trzeba będzie zagłosować na PiS. Nie można dopuścić do > samodzielnych, bądź, nie daj Boże, wspólnych z SLD rządów PO, bo pomimo > wszystkich błędów i głupot PiSu, odwrócenie wszystkich zmian o 180 stopni i > powrót do polityki, jaką oglądaliśmy przez ostatnie kilkanaście lat, byłoby > dużo gorszym rozwiązaniem niż dalsze rządy Kaczyńskich czy to jako głównej > partii rządzącej czy też jako partii współrządzącej. > To "chyba" czy "trzeba będzie"? Hmmm.... Czyli w sytuacji sondażowej (w przeddzień wyborów)np. PO - 30%, PiS - 27%, LiD - 10%, LiS - 8% głosujesz na PO? A w przypadku: PO - 33%, PiS - 23%, LiD - 10%, LiS - 8% głosujesz na PiS? Nawet jeśli LiS padnie od wścieklizny to co zmieni Twój głos? Jeśli o mnie chodzi to ja mam nadzieję, że jak dojdzie co do czego to się PiS podzieli na 2 frakcje - JarKacz z gosiewszczyzną oraz cała reszta:) Są oznaki, że tak się właśnie stanie a wieszczy też taki scenariusz pewna pani z kręgów "zbliżonych do", więc przyszły rząd powstanie jako koalicja PO i reszt z PiS:) I fajnie będzie jak gosiewszczyzna będzie się sprzymierzać w Sejmie przeciwko rządzącej koalicji:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna A ja raczej na pewno. 25.07.07, 22:36 Ciekawe, że po takim czasie rządów PiS nic nie traci do mądrej PO. Jamajka nie pomogła? Kaczyńskim chodzi o Polskę. Ładnie to streścił Palnick, powtarzać go nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: A ja raczej na pewno. 04.08.07, 23:41 torpeda.wulkaniczna napisał: > Ciekawe, że po takim czasie rządów PiS nic nie traci do mądrej PO. Jamajka nie > pomogła? > Kaczyńskim chodzi o Polskę. Nie wiem co myśli Palnick, wiem że mnie też chodzi o Polskę ale nie chcę Polski "kaczyńskiej" czyli zakompleksiałej, źle rządzonej, skłóconej, zapyziałej, nieżyczliwej, podejrzliwej, ... Stać nas na więcej!!!Stać nas na bardzo wiele a tracimy czas i szanse przez 2 facetów, którzy kręcą się wokół własnej, ograniczonej osi:( Ładnie to streścił Palnick, powtarzać go nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log9 [...] 29.07.07, 22:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kkiiiko Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 29.07.07, 23:13 cholerny heniuś podróba, mało mu dziś jeszcze było.... Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki No, nie mogę, chyba się sPiS-iam ze śmiechu 30.07.07, 03:07 Tylu reflektantów na gnijącą pannę młodą... chyba jakieś nekrofilne towarzycho się tu podrajcowuje, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: No, nie mogę, chyba się sPiS-iam ze śmiechu 01.08.07, 03:09 boś dureń :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Tak, dla PiSuaru: dureń, ZOMO-wiec, Żyd z pejsami 03.08.07, 02:17 pedał, wykształciuch z UKŁADU.... itd, itp, a im więcej słyszę i czytam takich epitetów wypluwanych pod moim adresem ze strony reżymowych propagandzistów - tym bardziej mi się chce rzygać na ten cały PiS i jego menelowatych zwolenników... Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Tak, dla PiSuaru: dureń, ZOMO-wiec, Żyd z pe 09.08.07, 01:16 kum.z.antalowki napisał: > pedał, wykształciuch z UKŁADU.... itd, itp, a im więcej słyszę i czytam takich epitetów wypluwanych pod moim adresem ze strony reżymowych propagandzistów - tym bardziej mi się chce rzygać na ten cały PiS i jego menelowatych zwolenników... > ------ Ale dymania owiec nikt ci nie wypomina :-) Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 08.08.07, 04:18 goniacy.pielegniarz napisał: > Przepraszam z góry za to osobiste wynurzenie... Nie przepraszaj ! Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 16.08.07, 23:32 A ja poczekam sobie spokojnie na sondaze przed wyborami. I podejme odpowiednia decyzje:) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 26.08.07, 01:09 i zagłosujesz na tych, którzy wygrywają w sondażach a przegrywają w wyborach? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 26.08.07, 01:16 palnick napisał: > i zagłosujesz na tych, którzy wygrywają w sondażach a przegrywają w > wyborach? :-)))) Sorki palnick, nie do mnie ta retoryka. Zrobie to co uwazam za stosowne. Wczesniej poprzygladam sie na roznych portalach jak walcza propagandowo:))))) Zobacze tez kto jest na listach wyborczych bo to tez wazne. W chwili obecnej duzo bedzie zalezec od list... Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 26.08.07, 22:02 pla_cebo napisała: > palnick napisał: > > > i zagłosujesz na tych, którzy wygrywają w sondażach a przegrywają w wyborach? :-)))) -- > Sorki palnick, nie do mnie ta retoryka. Zrobie to co uwazam za > stosowne. Wczesniej poprzygladam sie na roznych portalach jak walcza propagandowo:))))) > Zobacze tez kto jest na listach wyborczych bo to tez wazne. W chwili obecnej duzo bedzie zalezec od list... --- To znaczy, że możesz poprzeć Kwacha :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 26.08.07, 22:07 > To znaczy, że możesz poprzeć Kwacha :-) Starasz sie strzelac celnie, ale pudlujesz niestety:) Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 13.09.07, 01:22 pla_cebo napisała: > > To znaczy, że możesz poprzeć Kwacha :-) > Starasz sie strzelac celnie, ale pudlujesz niestety:) --- Zabolało, czy było źródłem rozkoszy? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 26.08.07, 22:05 pla_cebo napisała: > Zobacze tez kto jest na listach wyborczych bo to tez wazne. W chwili > obecnej duzo bedzie zalezec od list... Biorąc pod uwagę sposób funkcjonowania partii w Polsce i fakt, że rządzą w nich jedynie wąskie grupki, podczas gdy reszta to tylko polityczne mięso, naprawdę uważasz, że to ma jakiekolwiek znaczenie, kto będzie na tych listach? Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 26.08.07, 22:14 Biorąc pod uwagę sposób funkcjonowania partii w Polsce i fakt, że > rządzą w nich jedynie wąskie grupki, podczas gdy reszta to tylko > polityczne mięso, naprawdę uważasz, że to ma jakiekolwiek znaczenie, > kto będzie na tych listach? Listy PO sa bardzo istotne. Sam dobrze wiesz. Nikt rzadzic samodzielnie przy tej ordynacji nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 21.09.07, 16:16 pla_cebo napisała: > Listy PO sa bardzo istotne. Sam dobrze wiesz. Nikt rzadzic > samodzielnie przy tej ordynacji nie bedzie. --- PO może sobie wstawić na listę Matkę Teresę a PiS i tak wygra i będzie rządził samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 22.09.07, 17:33 przecież nie na tych tu kretynów :-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=69415879 Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 22.09.07, 17:34 Głosuj,głosuj...kiedys bedziesz sie tego wstydzić:) Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 23.09.07, 22:52 i ma rację Pachołki Oligarchii. Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polskii Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 23.09.07, 22:54 kolega juz wiem że trzeba dać kaczkom pełnie władzy by się nią udławili forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=69465101 Odpowiedz Link Zgłoś
bb.bbb Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 24.09.07, 00:28 skin.polskii napisał: > kolega juz wiem że trzeba dać kaczkom pełnie władzy by się nią > udławili > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=69465101 pielegniarz jest kaczym ideowcem, nie to co ty skinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo.hi Re: Chyba zagłosuję na PiS.... 29.09.07, 15:26 czyli PiSdziactwo za marne grosze kaczorom w doopę włazi w okresie przedwyborczym. Odpowiedz Link Zgłoś
ugi12 Narodowy socjalizm nie do uniknięcia 30.09.07, 17:11 Polacy muszą przez niego przejść Odpowiedz Link Zgłoś
brod.brod.brod Re: Narodowy socjalizm nie do uniknięcia 30.09.07, 19:15 ugi12 napisał: img468.imageshack.us/img468/8876/onmikogosprzypomina7obyx7.jpg > Polacy muszą przez niego przejść Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Narodowy socjalizm nie do uniknięcia 07.10.07, 12:49 nie martwcie się. POLiDu nie będzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś