Gość: fergon IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 21:59 Czy ktoś zna temat i wie jak pielegnuje sie kota perskiego , chodzi mi o kapiel - czy sie go kąpie czy nie. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kicia Kłopot jest z futrem... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 22:09 ...a konkretnie z oskórowaniem tego rodzaju jedzenia. Proponuję zamoczyć we wrzątku żywcem, bo wtedy lepiej skóra odchodzi. A potem to już sam cymes, kruche delikatne mięsko, proponuję tak jak lubię najbardziej: w sosie pomarańczowym ze świeżym tymiankiem na ryżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Debil Proponuję wrzucić kota do pralki..wyprać go! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 13:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: KOT PERSKI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.01, 22:15 Gość portalu: fergon napisał(a): > Czy ktoś zna temat i wie jak pielegnuje sie kota perskiego , chodzi mi o > kapiel - czy sie go kąpie czy nie. > pozdr. 101 praktycznych porad. Jak dbać o kota. Może się zdarzyć, że Twój kot będzie potrzebował kąpieli; jego sierść będzie brudna lub zamierzasz brać udział w wystawie. Koty nie lubia być kąpane, więc możesz potrzebować pomocnika. Wysusz go po kąpieli dużym ciepłym ręcznikiem. 1.Napełnij plastikową wanienkę ciepłą wodą na wysokość 10 cm; sprawdź temperaturę. Wkładająć kota do wody, mocno go trzymaj, bo może sie wyrwać. 2.Wymieszaj w dzbanku trochę kociego szamponu z ciepłą wodą i polej kota, od szyi poczynając. Wmasuj szampon w sierść. 3.Spłucz szampon dużą ilośćią ciepłej wody, następnie owiń kota w duży ręcznik i wysusz. Wysusz sierść suszarką do włosów, jeśli Twój kot się jej nie boi. Wyczesz. Ja mam dachowca i nie kąpię. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HO trzeba zawsze zamoczyć łokieć czy nie za gorąca IP: *.toya.net.pl 12.12.01, 22:33 Uszy zawsze u każdego zwierzaka myjemy tylko od zewnątrz,nie mydłem itd. itd. Odpowiedz Link Zgłoś