Gość: pierwszy sekretarz IP: *.acn.waw.pl 04.07.03, 10:34 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030704/kraj/kraj_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kataryna.kataryna Re: Organizacja przestępcza 04.07.03, 10:38 Poprawka linku: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030704/kraj/kraj_a_1.html Wielka szkoda, że procesu SLD-Kaczor nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierwszy sekretarz Re: Organizacja przestępcza IP: *.acn.waw.pl 04.07.03, 10:41 kataryna.kataryna napisała: > Poprawka linku: > > www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030704/kraj/kraj_a_1.html > > Wielka szkoda, że procesu SLD-Kaczor nie będzie. Szkoda, mogłoby być ciekawie:) Odpowiedz Link Zgłoś
indris Gang w gangu ? 04.07.03, 11:18 CBŚ i cały resort spraw wewnętrznych też jest w rękach SLD. Wynikałoby więc z tego,ze jedna grupa SLD przeszkadza drugiej ? Przy założeniu oczywiście, że informacje Rzepy są prawdziwe, bo co do bezstronności tej gazety można mieć wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bill Rozp.. ten sejm falszerzy, nieukow i gangsterow ! IP: *.gen.twtelecom.net 04.07.03, 11:23 Odpowiedz Link Zgłoś
here.tyk też mi nowina 04.07.03, 11:56 A cóż w tym dziwnego, Towarzyszu? Zauważ podobieństwo plemiennej moralności grup przestępczych i partii - chyba wszelakich: dzielą świat cały na zeków i frajerów, i stosują inne zasady w stosunku do swoich, a zupełnie inne w stosunku do całej reszty. Podobnie też stosują zasadę umoczenia, blokując awans każdego, na kogo nie ma kwitów - jako ex definitione niepewnego. Podobnie wymagają ślepej lojalności i przynoszenia łupów do jaskini. Tak jest, bo to się po prostu sprawdza. Grupy nie stosujące takich zasad giną w konkurencji z tymi, które je przyjmują. Słyszałem historię, jak Jarosław Kaczyński, będąc szefem Kancelarii Prezydenta, a zarazem szefem nowopowstałego PC, dostał telefon od stołecznego Komendanta Policji, że w nocy zdjęli z latarni rozbitego Poloneza z pijaniusieńkim Burmistrzem Woli Pawłem Bujalskim w środku. Co robić - pytał komendant? Traktować, jak każdego obywatela - miał odpowiedzieć Kaczor. Bywali w polityce od razu to skomentowali: z tej partii nic nie będzie, skoro nie chroni swoich. I zdaje się, że mieli rację. I partie, i mafie to przecież grupy ludzi współdziałających w celu osiągnięcia wspólnej korzyści kosztem reszty, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś