Dodaj do ulubionych

Gdzie FT+TP maja klienta

01.12.09, 15:43
Dałem się namówić na usługi tej firmy,założyłem telefon stacjonarny z TP i do
tego chciałem zamówić Neostradę i tutaj "zong".Umówiłem się tydzień temu, że
dzisiaj kurier dostarczy mi umowę i sprzęt do Neostrady i mogę sobie czekać
jeszcze tydzień, bo z powodów nieznanych operator "Błękitnej linii" 19393 nie
mógł ustalić co było powodem "olania" mnie przez TP. Jakieś umowy podpisują z
UKE, a klienta dalej maja w rzyci, nawet do UKE nie warto pisać, bo to bez
sensu,umowy podpisują,wspólne nagrody biorą to im klient "wisi".
Obserwuj wątek
    • Gość: case Re: Gdzie FT+TP maja klienta IP: *.centertel.pl 01.12.09, 16:57
      Jakieś to bez ładu i składu. Zadzwoń jeszcze raz i zapytaj się o przyczynę. Nie
      ma czegoś takiego jak "powody nieznane". Jeśli zamówienie jest skompletowane to
      może firma kurierska ma obsuwę, jeśli coś przy procesowaniu zgłoszenia poszło
      nie tak, domagaj się (żądaj) aby powiedziano co.
      • jerzynzbazin Re: Gdzie FT+TP maja klienta 01.12.09, 17:34
        No przecież piszę wyraźnie,facet podał ze nie może ustalić przyczyny nie wysłania mi umowy i osprzętu,czekałem chyba z 10 minut i gościu ustalał i powiedział co wiedział i dodał ze mu głupio.To ze ja połowę dnia straciwszy, warując w domu czekając na kuriera to dla nich bzdet.Normalna firma uprzedza, mają moja "komórkę".Obiecali ze przyślą za tydzień i co mogę im zrobić, cmoknąć i czekać i ewentualnie tutaj popyskować :-)i szukać innego.Telefon był po trzech dniach ,Neo będzie może po dwóch tygodniach.Mam jeszcze Bluconnecta ale rodzina mnie goni gdy im zabieram do laptopa.
        • Gość: case Re: Gdzie FT+TP maja klienta IP: *.centertel.pl 01.12.09, 17:45
          Może jednak przesyłka utknęła w firmie kurierskiej i stąd bezradność. Chociaż
          jak powiedzieli, że za tydzień to pewnie jakiś błąd w procesie. Zadzwoń jeszcze
          raz i bądź dociekliwy. Bez emocji, rzeczowo pytaj.
          • jerzynzbazin Re: Gdzie FT+TP maja klienta 01.12.09, 19:40
            "Czeski film",dzwoniłem jeszcze raz i panienka mocno zdziwiona moimi pytaniami
            odpowiedziała ze nie rozumie o co mi kaman, ma wpisane w systemie ze kurier ma
            dotrzeć 08 -12-2009 i o co bóle, dzisiaj gościu wpisał nowy termin i maja z
            głowy temat. Jutro szukam innego providera, brak mi pewności ze 8-12-2009 tez
            nie zrobią ze mnie "wała"
            • Gość: case Re: Gdzie FT+TP maja klienta IP: *.centertel.pl 01.12.09, 20:39
              daleko masz do jakiegoś telepunktu? Może rzeczywiście spróbuj podpisać umowę z
              innym operatorem. Sporo ich działa jako BSA. Bezprzewodowy pewnie Cię nie
              interesuje skoro podłączyłeś POTS.
              • jerzynzbazin Re: Gdzie FT+TP maja klienta 02.12.09, 10:13
                Na mojej wiosce nie ma telepunktu czy jak to się nazywa.Musze jechać do innego miasta, około 60km, cały dzień prawie w plecy,nie bardzo mogę pozwolić sobie na takie wycieczki.Tylko po kiego tak się reklamują jeśli podstawowej rzeczy nie potrafią załatwić (-;
                • natalia_sankowska1 Re: Gdzie FT+TP maja klienta 02.12.09, 11:55
                  Reklamują usługę. Dostawa leży w gestii nie jedynie
                  operatora, ale także firmy kurierskiej. Te mają swe pododdziały w
                  terenie i grafik dostaw do określonych miejscowośi. Jeżeli z jakichś
                  przyczyn nie udało się dostarczyć zamówienia za pierwszym razem,
                  druga dostawa odbędzie się zgodnie z grafikiem. Samochodu specjalnie
                  z jednym pudełkiem nikt wysyłać nie będzie.
                  • Gość: b Re: Gdzie FT+TP maja klienta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.09, 13:19
                    No i teraz będzie odmowa przyjęcia przesyłki kurierskiej przez
                    jozina i znowu tamat na forum z cyklu pieni się aż miło, to
                    prawdziwy mistrz zamieszania albo pechowiec
                    • Gość: case Re: Gdzie FT+TP maja klienta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.09, 14:18
                      Fakt, zwłaszcza że zamkniecie zamówienia zajmie pewnie trochę czasu.
                      • natalia_sankowska1 Dostawy kurierskie 02.12.09, 18:25
                        Niestety, firmy kurierskie nie mają zwyczaju kontaktowania się z
                        adresatem dostawy telefonicznie: z jednej strony podpisują umowy z
                        prywatnymi osobami-właścicielami samochodów, którzy przecież nie
                        będa dzwonić z własnych komorek, a tam gdzie mają pracowników
                        etatowych i dają służbowe komorki surowo ograniczają pulę
                        wykonywanych połączeń. Zaś firmy podpisujące umowy z firmami
                        kurierskimi NIGDY NIE PYTAJĄ czy kurier zawiadamia adresata o
                        dostawie i jest z nim w stałym kontakcie. Wiele razy spotykałam się
                        z podobnymi sytuacjami. Jest wyjście - ale nie dla pieniaczy. Dzwoni
                        sie do firmy wysyłającej, uzyskuje nr nadania przesyłki, dalej
                        dzwoni się do firmy kurierskiej i ustala, która baza obsługuje
                        teren. Dalej dzwoni się tam i umawia na osobisty odbiór. Cóż, kilka
                        telefonów i jazda, ale jeżeli zależy na otrzymaniu przesyłki, można
                        i tak. Ja kilkakrotnie jeździłam z północno-zachodnich krańców Wa-wy
                        pod Piaseczno oraz za Prószków.
                        • Gość: b Re: Dostawy kurierskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.09, 08:40

Tu muszę obronić kurierów, bo do mnie dzwonili z informacją kiedy
                          mogą przyjechać np. wcześniej od umówionej godziny.

Ja umawiam się zawsze na odbiór przesyłki w godzinach wieczornych,
                          nigdy nie musiałem siedzieć cały czas w domu i wyczekiwać...
                          • Gość: gość Re: Dostawy kurierskie IP: 188.33.225.* 03.12.09, 13:24
                            do mnie też firma kurierska dzwonila, aby umowic sie na odbior
                            (sklep internetowy orange)
                            • Gość: b Re: Dostawy kurierskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.09, 14:12
                              u mnie były przesyłki z ERY i TPsy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka