Dodaj do ulubionych

Świetny pomysł Rokity

IP: 217.97.135.* 07.07.03, 12:32
W Rzeczpospolitej Rokita zaproponował zorganizowanie wielkiej manifestacji
ulicznej w Wawie przeciwko SLD i MIllerowi. Uważam, że pomysł jest przedni.
Przy okazji sama manifestacja mogłaby byc okazją do przedstawienia programu
opozycji i wspólnego podpisania deklaracji o niezbędnych reformach państwa.
Mówiąc opozycja mam na myśli PiS i PO. Publiczna deklaracja wspólnego
programu byłaby gwarancją wiarygodności tego typu manifestacji.

Obserwuj wątek
    • kataryna.kataryna Re: Świetny pomysł Rokity 07.07.03, 12:35
      Gość portalu: luv napisał(a):

> W Rzeczpospolitej Rokita zaproponował zorganizowanie wielkiej manifestacji
      > ulicznej w Wawie przeciwko SLD i MIllerowi. Uważam, że pomysł jest przedni.
      > Przy okazji sama manifestacja mogłaby byc okazją do przedstawienia programu
      > opozycji i wspólnego podpisania deklaracji o niezbędnych reformach państwa.
      > Mówiąc opozycja mam na myśli PiS i PO. Publiczna deklaracja wspólnego
      > programu byłaby gwarancją wiarygodności tego typu manifestacji.

O ile doczytałam, to nie ma być demonstracja mająca na celu przejęcie władzy
      przez opozycję, tylko przeciwko Millerowi jako szefowi rządu. Nie bardzo więc
      rozumiem po co to wiązać z programem opozycji, skoro i tak jeszcze co najmniej
      dwa lata nie ma ona szans na własny rząd.
      • Gość: luv Re: Świetny pomysł Rokity IP: 217.97.135.* 07.07.03, 12:46
        kataryna.kataryna napisała:

> Gość portalu: luv napisał(a):
        >
        > > W Rzeczpospolitej Rokita zaproponował zorganizowanie wielkiej manifestacji
        >
        > > ulicznej w Wawie przeciwko SLD i MIllerowi. Uważam, że pomysł jest przedni
        > .
        > > Przy okazji sama manifestacja mogłaby byc okazją do przedstawienia program
        > u
        > > opozycji i wspólnego podpisania deklaracji o niezbędnych reformach państwa
        > .
        > > Mówiąc opozycja mam na myśli PiS i PO. Publiczna deklaracja wspólnego
        > > programu byłaby gwarancją wiarygodności tego typu manifestacji.
        >
        >
        > O ile doczytałam, to nie ma być demonstracja mająca na celu przejęcie władzy
        > przez opozycję, tylko przeciwko Millerowi jako szefowi rządu. Nie bardzo więc
        > rozumiem po co to wiązać z programem opozycji, skoro i tak jeszcze co
        najmniej
        > dwa lata nie ma ona szans na własny rząd.

ta manifestacja, jeśli się odbędzie i zakończy się sukcesem ( duża frekwencja,
        brak ekscesów) będzie symbolicznym krokiem do przejęcia władzy. Obserwując
        poczynania opozycji brakuje mi w tej chwili spójnego programu, który PO i PiS
        powinny przedstawić właśnie w formie publicznej deklaracji, jako alternatywę
        dla rządów lewicy. Manifestację postrzegam jako świetną okazję do sprzedania
        swojej wizji Polski, pod warunkiem, że opozycja taką wizję posiada. Inaczej ta
        manifestacja będzie bezprzedmiotowa.
      • Gość: babariba Rokita - pociotek Leppera IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 12:50
        kataryna.kataryna napisała:

> Gość portalu: luv napisał(a):
        (...)
        katarynko, a ty widziałaś może jakiś wspólny program 'opozycji', oprócz: 'Miller musi odejść'...
        A może widzisz jakąś ekipę, która potrafiłaby WSPÓLNIE zaproponować wiarygodną i wykonalną ALTERNATYWĘ wobec tego, co robi dzisiaj ekipa Millera???
        > O ile doczytałam, to nie ma być demonstracja mająca na celu przejęcie władzy
        > przez opozycję, tylko przeciwko Millerowi jako szefowi rządu. Nie bardzo więc
        > rozumiem po co to wiązać z programem opozycji, skoro i tak jeszcze co najmniej
        > dwa lata nie ma ona szans na własny rząd.
    • Gość: babariba Rokita - najzdolniejszy z uczniów Leppera IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 12:39
      Gość portalu: luv napisał(a):

> W Rzeczpospolitej Rokita zaproponował zorganizowanie wielkiej manifestacji
      > ulicznej w Wawie przeciwko SLD i MIllerowi. Uważam, że pomysł jest przedni.
      > Przy okazji sama manifestacja mogłaby byc okazją do przedstawienia programu
      > opozycji i wspólnego podpisania deklaracji o niezbędnych reformach państwa.
      > Mówiąc opozycja mam na myśli PiS i PO. Publiczna deklaracja wspólnego
      > programu byłaby gwarancją wiarygodności tego typu manifestacji.
      >
      >
      >
      >
      • etos.solidarnosci Rokita to rude ścierwo bez ślubu kośclielnego !!! 07.07.03, 13:31
        ChMWD !!!
        • Gość: bratek Re: Rokita ... IP: *.biaman.pl 07.07.03, 13:32
          etos.solidarnosci napisała:

> ChMWD !!!

Kagan, ty tutaj?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka