ten-sam-miki 28.09.07, 19:38 Idą wybory. Nie da sie tego ukryć. Trzeba uratować ten Kraj. Dlatego powstala akcja "Schowaj Babci dowód". Podaj dalej, to nie jest "łańcuszek" tylko ratowanie tego państwa! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal_stolarczyk Re: Schowaj Babci dowód 06.10.07, 15:30 Przepraszam bardzo. Ta akcja jest niesprawiedliwa. Ja mam dwie babcie. Jedna głosuje na PO druga na LiD. Też mam zabrać im dowody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATANER Re: Schowaj Babci dowód IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.07, 21:35 no jasneee! trzeba mieć babcie w mo,,ch,,erku!!mądrym babciom nie zabierać dowodzików.mądre babcie zabrać z sobą na wybory!niech żyją myślące babcie!one pomogą uratować polską demokrację! Odpowiedz Link Zgłoś
rugged Re: Schowaj Babci dowód 06.10.07, 21:45 Ale myślące według Ciebie babcie to głosujące na PO? Taka jest Twoja logika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATANER Re: Schowaj Babci dowód IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.07, 21:55 LOGIKA JEST TAKA ,ŻŻŻEBY BYŁA WOLNOŚĆ WYBORU I SŁOWA DLA KAŻDEGO POLAKA A WIĘC I DLA PISMAKA TO NA PEWNO BABCIA MUSI PRZY UŻYCIU PISAKA SKREŚLIĆ KAŻDEGO PIS-IAKA! Odpowiedz Link Zgłoś
cebromek Re: Schowaj Babci dowód 08.10.07, 20:21 stary, chłopaki se jaja robią, a Ty to kupujesz. nie zniżaj się do nadredaktorki. pozdro. cebromek/miki Odpowiedz Link Zgłoś
halmis Re: Schowaj Babci dowód 06.10.07, 20:42 Jestem babcią (68 lat) i mam jeszcze 15 dni, aby się zdecydować: PO czy LiD. Chyba jednak LiD (ale całkiem pewna nie jestem)! Tak czy owak: ulituj się, chłopcze, nad tym państwem. I nie zachęcaj do pozbawiania mnie na ten dzień dowodu osobistego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rugged Re: Schowaj Babci dowód 06.10.07, 20:58 Droga Babciu, czy naprawdę uważa Pani, że LiD to dobry wybór? Czy ma Pani taką krótką pamięć i nie wie kto za nimi stoi i czego już "dokonali" w Polsce. Proszę o rozwagę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
halmis Re: Schowaj Babci dowód 06.10.07, 22:30 rugged napisał: > Droga Babciu, czy naprawdę uważa Pani, że LiD to dobry wybór? Czy ma > Pani taką krótką pamięć i nie wie kto za nimi stoi i czego > już "dokonali" w Polsce. Proszę o rozwagę. Pozdrawiam. Drogi Wnuczusiu, dzięki za wydłużenie pamięci. A więc: PO! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rugged Re: Schowaj Babci dowód 06.10.07, 22:38 Według lat nie mógłbym być nawet Pani "synkiem". PO jest z pewnością lepszym wyborem. Ja osobiście mam nadieję na koalicję PO-PiS po wyborach. Miłego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
cebromek Re: Schowaj Babci dowód 08.10.07, 20:29 Rugged, dobry jesteś PiSowiec, ale, jak Twój wódz, zanadto serio. Trzymaj dystans, bo śmieszno się robi. Życzliwy (sam wiesz skąd). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janoboktoinny Re: Schowaj Babci dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 23:30 Wg mnie ta cala akcja, to chamstwo i glupota... nic wiecej - kazdy ma pawo glosu, na tym polega demorkacja.. przynajmniej tak mi sie wydaje. Sam w wyborach udzialu nie wezme [chociaz, gdybym tylko mial skonczone 18 lat, no to co innego :P]. Mimo mojego szczeniecego wieku polityka interesuje sie od dluzszego czasu i nawet po tych dwoch latach w niekotrych aspektach tragicznych rzadow PiS-u licze POPIS.. Chcialbym w kraju w ktorym sie urodzilem umrzec sobie za jakis czas spokojnie, no ale jesli bedzie nadal taka tedencja spadkowa jesli chodzi o poziom zycia [nie tylko o aspekt materialny mi chodzi] to cos czuje, ze zawitam sobie do Irlandii albo innej Anglii. Thx za uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATANER Re: Schowaj Babci dowód IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.07, 23:39 A DLACZEGO TY JESZCZE NIE ŚPISZ TYLKO GŁUPOTY WYPISUJESZ! Odpowiedz Link Zgłoś
rugged Re: Schowaj Babci dowód 06.10.07, 23:45 Zazdroszczę Ci młodości i chciałbym być na Twoim miejscu. Wybacz, ale młody wiek nie tłumaczy Twojej niewiedzy. O jakiej tendencji spadkowej Ty mówisz? Zapytaj rodziców i dziadków jak żyło się przed wojną, w czasie okupacji, za komuny. Jeśli Ty nie masz jeszcze 18-tu lat to masz szansę być najszczęśliwszym pokoleniem w ostatnich stu latach. Nie używaj tak mocnych słów. Ja mam kilka razy więcej lat niż Ty i nie oceniam rządu PiS-u jako tragiczne mimo, że większość na tym forum tak pewnie utrzymuje. Jeśli intersuje Cie polityka to bądź cierpliwy, obserwuj spokojnie to co się dzieje i zachowaj zdrowy rozsądek. I bądź dobrej myśli. Na stronie www.gazeta.pl odszukaj artykuł informujący, że młodzi brytyjczycy opuszczają UK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janoboktoinny Re: Schowaj Babci dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 18:08 Ok. troche przesadzilem. Nie uwazam rządow Pis-u za totalny kataklizm, np sądy 24-godzinne sa wg mnie pomyslem dobrym. Jednak polityka zagraniczna, to jak nas widza na zachodzie [o tym cos wiem, wciaz pamietam wypowiedzi moich znajomych z Niemiec o polskiej scenie politycznej]. To, ze mam szanse byc najszczesliwszym pokoleniem od stu lat.. wiem o tym, doceniam i dziekuje wszystkim, ktorzy mieli na to wplyw w [niedalekiej nawet] przeszlosci. Dzieki ugged za rade, bede dobrej mysli :] Odpowiedz Link Zgłoś