Gość: ... IP: *.fnet.pl / 192.168.1.* 26.08.03, 13:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lele Re: Prymas na Jasnej Górze o społecznej niesprawi IP: *.61.134.67.host.de.colt.net 26.08.03, 13:12 wczoraj trzech 'zwiastunow pokoju' nawalilo sie w 'zaglebiu nienawisci' i spowodowalo wypadek... pewnie w stanie 'swietego uniesienia'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nova50 nie rzucaj kamienia pane Glemp IP: *.telia.com 26.08.03, 13:41 Nie szukaj prawdy u innych wiesz sam jak ciezko od was wyciagnac informacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: nie rzucaj kamienia pane idiot... IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 13:55 Gość portalu: Nova50 napisał(a): > Nie szukaj prawdy u innych wiesz sam jak ciezko od was > wyciagnac informacje! - jakie inormacje baku bolszewicki...mozna wyciagnac od millera i reszty mafii sld... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aspen Bron Boze z zyskiem IP: *.sikt.chalmers.se 26.08.03, 14:03 ...A najbardziej podobal mi sie ten kawalek o wrednym, paskudnym przedsiebiorcy, ktory 'dla własnego zysku sprzedaje fabrykę'. Okropne, prawda? Uwaga wszyscy polscy katolicy: wystrzegajcie sie sprzedawania czegokolwiek z zyskiem! Jezeli wezmiecie udzial w jakiejkolwiek transakcji kupna-sprzedazy i, nie daj Boze, odniesiecie zysk, to popelniacie ciezki grzech! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlie Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.carolina.rr.com 26.08.03, 14:17 Przeczytaj sobie o przekretach w Wagonie, a pozniej sie stosunkuj do calosci wypowiedzi. Zysk nigdy nie byl grzechem. Gość portalu: Aspen napisał(a): > ...A najbardziej podobal mi sie ten kawalek o wrednym, > paskudnym przedsiebiorcy, ktory 'dla własnego zysku sprzedaje > fabrykę'. Okropne, prawda? Uwaga wszyscy polscy katolicy: > wystrzegajcie sie sprzedawania czegokolwiek z zyskiem! Jezeli > wezmiecie udzial w jakiejkolwiek transakcji kupna-sprzedazy i, > nie daj Boze, odniesiecie zysk, to popelniacie ciezki grzech! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lee Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.net 26.08.03, 14:28 O ile mnie pamięć nie myli to lichwa jednak była potępiana przez koscioł,szczegolnie że trudnili się tym "wrogowie kościoła" czyli Żydzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito Re: Bron Boze z zyskiem IP: 195.205.181.* 26.08.03, 15:02 Gość portalu: lee napisał(a): > O ile mnie pamięć nie myli to lichwa jednak była potępiana przez > koscioł,szczegolnie że trudnili się tym "wrogowie kościoła" > czyli Żydzi JEZELI MNIE PAMIEC NIE MYLI TO TEN CALY JEZUS RAZEM ZE SWOJA MAMUSKA TO TEZ ZYDZI!!!AMEN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.hultz-73.ndsu.NoDak.edu 26.08.03, 22:45 Gość portalu: vito napisał(a): > Gość portalu: lee napisał(a): > > > O ile mnie pamięć nie myli to lichwa jednak była potępiana > przez > > koscioł,szczegolnie że trudnili się tym "wrogowie kościoła" > > czyli Żydzi > JEZELI MNIE PAMIEC NIE MYLI TO TEN CALY JEZUS RAZEM ZE SWOJA > MAMUSKA TO TEZ ZYDZI!!!AMEN! Dlaczego takich wypowiedzi Wyborcza nie usuwa...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Boze, broń przed Maciejem IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 00:37 Gość portalu: Maciej napisał(a): > Gość portalu: vito napisał(a): > > > Gość portalu: lee napisał(a): > > > > > O ile mnie pamięć nie myli to lichwa jednak była potępiana > > przez > > > koscioł,szczegolnie że trudnili się tym "wrogowie kościoła" > > > czyli Żydzi > > JEZELI MNIE PAMIEC NIE MYLI TO TEN CALY JEZUS RAZEM ZE SWOJA > > MAMUSKA TO TEZ ZYDZI!!!AMEN! > > > > Dlaczego takich wypowiedzi Wyborcza nie usuwa...? A dlaczego niby miałaby usuwać? Na jakiej podstawie? Przecież to powszechnie znana prawda, że Jezus i jego matka byli Żydami. Nie dość, że żądasz cenzury, to jeszcze domagasz się aby usuwała ona wiadomości prawdziwe! Odpowiedz Link Zgłoś
ormont Re: Bron Boze z zyskiem 27.08.03, 12:06 Gość portalu: vito napisał(a): > Gość portalu: lee napisał(a): > > > O ile mnie pamięć nie myli to lichwa jednak była potępiana > przez > > koscioł,szczegolnie że trudnili się tym "wrogowie kościoła" > > czyli Żydzi > JEZELI MNIE PAMIEC NIE MYLI TO TEN CALY JEZUS RAZEM ZE SWOJA > MAMUSKA TO TEZ ZYDZI!!!AMEN! i co chcesz przez to powiedziec przyglupie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 00:56 ormont napisał: > Gość portalu: vito napisał(a): > > > Gość portalu: lee napisał(a): > > > > > O ile mnie pamięć nie myli to lichwa jednak była potępiana > > przez > > > koscioł,szczegolnie że trudnili się tym "wrogowie kościoła" > > > czyli Żydzi > > JEZELI MNIE PAMIEC NIE MYLI TO TEN CALY JEZUS RAZEM ZE SWOJA > > MAMUSKA TO TEZ ZYDZI!!!AMEN! > > i co chcesz przez to powiedziec przyglupie ? On chciał ugodzić przedmiot twojego kultu! Kapujesz? Wal czym prędzej do prokuratury niech wszczynają śledztwo i aresztują łobuza. Nie będzie nam tu byle Vito wytykał pochodzenia naszych idoli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 17:03 Gość portalu: lee napisał(a): > O ile mnie pamięć nie myli to lichwa jednak była potępiana przez > koscioł,szczegolnie że trudnili się tym "wrogowie kościoła" > czyli Żydzi ========= O ile mnie pamiec nie myli, to Glemp bredzi o transakcjach kupno-sprzedaz zupelnie nie pasujacych do sytuacji firmy "Wagon" nie zas o lichwie. To po pierwsze. Zydzi w uprawianie lichwy zostali "wpedzeni" m.in. przez KK zabraniajacy im w sredniowieczu uprawiania wiekszosci zawodow. To po drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.net.autocom.pl 26.08.03, 23:32 Ile ksiądz wziął od tych biednych robotników za odprawienie mszy św. lub ile zapłaciła Solidarność za odprawienie jej. Nikt nie przyzna się. To pewne.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficno Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 00:04 Gość portalu: abcd napisał(a): > Ile ksiądz wziął od tych biednych robotników za odprawienie mszy > św. lub ile zapłaciła Solidarność za odprawienie jej. Nikt nie > przyzna się. To pewne.! a ile biora komunisci okradajac caly narod?...co cie obchodzi ile wzieli...tyle ile dali wierni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.net.autocom.pl 27.08.03, 14:11 Gość portalu: ficno napisał(a): > a ile biora komunisci okradajac caly narod?...co cie obchodzi ile wzieli...tyle > ile dali wierni!!!>> To dobrze ze przyznałeś że wziął klecha. A od kogo wziął. Od biednych co strajkują bo biedni. Państwo ma im dać pracę by klecha miał jeszcze więcej. Czy okradają czy jaja robią sobie z wiernych. Wiem! Jedno i drugie.Wg wypowiedzi Glempa na J.Górze jest tu wpadka. A kuku!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 05:05 > To dobrze ze przyznałeś że wziął klecha. A od kogo wziął. Od > biednych co strajkują bo biedni. Państwo ma im dać pracę by > klecha miał jeszcze więcej. Czy okradają czy jaja robią sobie z > wiernych. Wiem! Jedno i drugie.Wg wypowiedzi Glempa na J.Górze > jest tu wpadka. A kuku!! rozumiem twoj tok rozumowania...wypisz wymaluj komuna tyle ze juz tylko mentalna...to twoim zdaniem ludzie nie powinni miec pracy?...oczywiscie trzeba ich za to jakos ukarac zeby na kosciol nie dawac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Ficino superstar! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 01:10 Gość portalu: ficno napisał(a): > a ile biora komunisci okradajac caly narod?...co cie obchodzi ile wzieli...tyle > ile dali wierni!!! Och, ficino, nareszcie jesteś! A już się bałem, że nie poczytam w tym wątku twoich rezolutnych wypowiedzi. Że nie napiję się z krynicy twego brylantowego rozumu. Że nie dane mi będzie zaczerpnąć mądrości z twojej intelektualnej głębi. Na szczęście moje obawy okazały się niesłuszne. Znów jesteś i oświecasz, przestrzegasz, nauczasz ... Zupełnie jak pan Twardowski, o którym - nie wiedzieć czemu - napisał w poemacie Mickiewicz: "śmieszy, tumani, przestrasza ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Ficino superstar! IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 05:09 > Och, ficino, nareszcie jesteś! A już się bałem, że nie poczytam > w tym wątku twoich rezolutnych wypowiedzi. Że nie napiję się z > krynicy twego brylantowego rozumu. Że nie dane mi będzie > zaczerpnąć mądrości z twojej intelektualnej głębi. > Na szczęście moje obawy okazały się niesłuszne. Znów jesteś i > oświecasz, przestrzegasz, nauczasz ... > Zupełnie jak pan Twardowski, o którym - nie wiedzieć czemu - > napisał w poemacie Mickiewicz: "śmieszy, tumani, przestrasza ..." widze w koncu sie doczekales na swoja kolej zeby postukac sobie z miejscowej remizy w Gluskach :)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Ficino superstar! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 12:04 Gość portalu: ficino napisał(a): > abc napisał: > > Och, ficino, nareszcie jesteś! A już się bałem, że nie poczytam > > w tym wątku twoich rezolutnych wypowiedzi. Że nie napiję się z > > krynicy twego brylantowego rozumu. Że nie dane mi będzie > > zaczerpnąć mądrości z twojej intelektualnej głębi. > > Na szczęście moje obawy okazały się niesłuszne. Znów jesteś i > > oświecasz, przestrzegasz, nauczasz ... > > Zupełnie jak pan Twardowski, o którym - nie wiedzieć czemu - > > napisał w poemacie Mickiewicz: "śmieszy, tumani, przestrasza ..." > widze w koncu sie doczekales na swoja kolej zeby postukac sobie z miejscowej > remizy w Gluskach :)... Doczekałem się, bo: "Szukajcie, a znajdziecie, pukajcie, a będzie wam otworzone" - jak naucza pismo. Ale zaraz, zaraz, co robi tu nad tekstem ta mała gwiazdeczka? Aha, jest odnośnik. I co w nim piszą ?... "* - nie dotyczy poszukiwania rozumu przez ficino". O, cholera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Ficino superstar! IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 17:39 > > Doczekałem się, bo: "Szukajcie, a znajdziecie, pukajcie, a > będzie wam otworzone" - jak naucza pismo. Ale zaraz, zaraz, co > robi tu nad tekstem ta mała gwiazdeczka? Aha, jest odnośnik. I > co w nim piszą ?... "* - nie dotyczy poszukiwania rozumu przez > ficino". O, cholera! to zapukales tylko nie w te drzwi w ktore nie powinines:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Won Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.proxy.aol.com 27.08.03, 08:41 Gość portalu: Zenon napisał(a): > Gość portalu: lee napisał(a): > > > O ile mnie pamięć nie myli to lichwa jednak była potępiana przez > > koscioł,szczegolnie że trudnili się tym "wrogowie kościoła" > > czyli Żydzi > ========= > O ile mnie pamiec nie myli, to Glemp bredzi o transakcjach kupno-sprzedaz > zupelnie nie pasujacych do sytuacji firmy "Wagon" nie zas o lichwie. To po > pierwsze. > Zydzi w uprawianie lichwy zostali "wpedzeni" m.in. przez KK zabraniajacy im w > sredniowieczu uprawiania wiekszosci zawodow. To po drugie. ============= Lichwa byla uprawiana przez Zydow juz przed narodzeniem Chrystusa. Twierdzenie ze Zydzi zostali "wpedzeni" w uprawianie lichwy przez KK jest bledne. Odpowiedz Link Zgłoś
ormont Re: Bron Boze z zyskiem 27.08.03, 12:09 Gość portalu: lee napisał(a): > O ile mnie pamięć nie myli to lichwa jednak była potępiana przez > koscioł,szczegolnie że trudnili się tym "wrogowie kościoła" > czyli Żydzi lichwa byla potepiona przez kosciol ale nie tylko katolicki Islam, tez ja potepia i wcale nie chodzi tu o zaden antysemitysm buraku. Jak szukasz taniej sensacji to nie wlasciwe miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.03, 13:17 Chyba sie jeszcze nie obudzilem albo obudzilem nie na tym swiecie, co chcialem. Co za porabana dyskusja? (1) Pojawia sie teza "wlasciciele sprzedajacy fabryke bez uregulowania zobowiazan wobec zalogi sa ok" i nikt z tym nie polemizuje. Przeciez nie trzeba zaprzegac do tego moralnosci katolickiej -wystarczy etyka i przyzwoitosc-, by powiedziec, ze trzeba byc zerem patrzacym tylko przez pryzmat swojego portfela, zeby pochwalac cos takiego. Przyzwolenie spoleczne na takie zachowania doprowadza do tego, ze w 2002r. 68% przedsiebiorstw placilo pensje z opoznieniem. I co, tu na forum sami "wlasciciele"? Nikt nie musial czekac tygodniami, az wyplaca mu pieniadze, ktore zarobil? (2) "lichwa" I o co tyle szumu? Czyzby sami historycy dyskutujacy o pojeciu, ktore nie jest wspolczesnie uzywane? Przeciez lichwa to nic innego, jak pozyczanie na wysoki procent. Od wielu lat normalna sprawa przy pozyczkach wysokiego ryzyka. Ludzie dookola zmadrzeli i maja instrumenty finansowe dla madrych ludzi: ktos chce wysokooprocentowanej pozyczki - prosze, ktos potrzebuje zabezpieczenia transakcji warrantami - prosze. Kiedys poziom wyksztalcenia byl nizszy i trzeba bylo ludzi ostrzegac przed wlasna glupota (nota bene teraz, zeby moc obracac warrantami na GPW tez trzeba podpisac oswiadczenie o swiadomosci ponoszonego ryzyka). A koscioly czy religie, to takze sposoby organizowania zycia spolecznego i jako takie musialy/powinny ostrzegac naiwnych przed korzystaniem z lichwy. (3) Zaden kosciol nie zmuszal Zydow do lichwy. Od zawsze byli narodem handlarzy i nie mieli problemow z poslugiwaniem sie pozyczkami wysokiego ryzyka. A do zajmowania sie handlem czy bankowoscia zmuszaly wladze jak najbardziej swieckie. Polska zawsze byla znana z liberalnego traktowania mniejszosci, a ja nie jestem historykiem, by moc przytoczyc jakis przyklad z prawa polskiego regulujacego mozliwosci Zydow w Polsce. Dlatego przypomne tylko przyklad Francji i Lombardow (to od nazwy tego narodu pochodzi do dzis uzywany wyraz "lombard"). Prawo francuskie w sredniowieczu zakazywalo Lombardom posiadania ziemi. I dlatego musieli zajmowac sie handlem i bankowoscia (co wtedy oznaczalo jedno i to samo). I kazdy kolejny krol francuski urzadzal sobie koronacje za ich pieniadze, bo kazal sobie placic za odnowienie "przywileju pozostawania na francuskiej ziemi". Jak widac nie trzeba bylo zadnego kosciola, by doic innych (Zydow, Lombardow). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taktoja Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.proxy.aol.com 27.08.03, 17:43 Gość portalu: wsx napisał(a): > Chyba sie jeszcze nie obudzilem albo obudzilem nie na tym > swiecie, co chcialem. Co za porabana dyskusja? > > (1) Pojawia sie teza "wlasciciele sprzedajacy fabryke bez > uregulowania zobowiazan wobec zalogi sa ok" i nikt z tym nie > polemizuje. Przeciez nie trzeba zaprzegac do tego moralnosci > katolickiej -wystarczy etyka i przyzwoitosc-, by powiedziec, ze > trzeba byc zerem patrzacym tylko przez pryzmat swojego portfela, > zeby pochwalac cos takiego. > Przyzwolenie spoleczne na takie zachowania doprowadza do tego, ze > w 2002r. 68% przedsiebiorstw placilo pensje z opoznieniem. I co, > tu na forum sami "wlasciciele"? Nikt nie musial czekac > tygodniami, az wyplaca mu pieniadze, ktore zarobil? > (2) "lichwa" I o co tyle szumu? Czyzby sami historycy dyskutujacy > o pojeciu, ktore nie jest wspolczesnie uzywane? Przeciez lichwa > to nic innego, jak pozyczanie na wysoki procent. Od wielu lat > normalna sprawa przy pozyczkach wysokiego ryzyka. Ludzie dookola > zmadrzeli i maja instrumenty finansowe dla madrych ludzi: ktos > chce wysokooprocentowanej pozyczki - prosze, ktos potrzebuje > zabezpieczenia transakcji warrantami - prosze. Kiedys poziom > wyksztalcenia byl nizszy i trzeba bylo ludzi ostrzegac przed > wlasna glupota (nota bene teraz, zeby moc obracac warrantami na > GPW tez trzeba podpisac oswiadczenie o swiadomosci ponoszonego > ryzyka). A koscioly czy religie, to takze sposoby organizowania > zycia spolecznego i jako takie musialy/powinny ostrzegac naiwnych > przed korzystaniem z lichwy. > (3) Zaden kosciol nie zmuszal Zydow do lichwy. Od zawsze byli > narodem handlarzy i nie mieli problemow z poslugiwaniem sie > pozyczkami wysokiego ryzyka. > A do zajmowania sie handlem czy bankowoscia zmuszaly wladze jak > najbardziej swieckie. Polska zawsze byla znana z liberalnego > traktowania mniejszosci, a ja nie jestem historykiem, by moc > przytoczyc jakis przyklad z prawa polskiego regulujacego > mozliwosci Zydow w Polsce. Dlatego przypomne tylko przyklad > Francji i Lombardow (to od nazwy tego narodu pochodzi do dzis > uzywany wyraz "lombard"). Prawo francuskie w sredniowieczu > zakazywalo Lombardom posiadania ziemi. I dlatego musieli zajmowac > sie handlem i bankowoscia (co wtedy oznaczalo jedno i to samo). I > kazdy kolejny krol francuski urzadzal sobie koronacje za ich > pieniadze, bo kazal sobie placic za odnowienie "przywileju > pozostawania na francuskiej ziemi". > Jak widac nie trzeba bylo zadnego kosciola, by doic innych > (Zydow, Lombardow). Moralnosc katolicka, etyka, przyzwoitosc ida w parze. tu nie powinno byc zadnego nieporozumienia. "...byc zerem,(moralnym,aut.), patrzacym tylko przez pryzmat swojego portfela....". Niestety, swiat sie roi od tego rodzaju politykow i "biznesmanow" ktorzy wykorzystuja w nieuczciwy sposob tych niewyksztalconych, chorych, biednych, mniej utalentowanych smiertelnikow. Nazwanie tych ostatnich glupcami jest niemoralne i nieslusznie ublizajace. Lichwa to nie tylko zabezpieczenie ryzykownego interesu ale wykorzystanie slabosci blizniego. Polska jest przykladem jak narodowi i miedzynarodowi lichwiarze potrafia rozgrabic majatek nieustabilizowanego slabego narodu. Oile chodzi o "porabana dyskusje"....to wydaje mi sie ze na tego rodzaju forum to jest dosyc normalne, dopuszczalne i powinno byc tolerowane... z grymasnym usmiechem na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziennikarz z Radia PLUS Glemp kapitalista IP: *.clefable.dialup.pol.co.uk 27.08.03, 00:06 A ks. kard. Glemp jak wziął od Niemców szmal na rozwój Katolickiego Radia PLUS? Szmal poszedł do kardynalskiej kieszeni, a dziennikarze z radia na bruk. Jeszcze ochroniarzy ks. prymas zatrudnił, zeby jakas redaktoreczka po KUL-u nie zaczęła za głośno płakać. Pamięta ks. prymas tą sprawę? My - byli dziennikarze z Katolickiego Radia PLUS - pamiętamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polhouse Re: Glemp kapitalista IP: *.palmer.mtaonline.net 27.08.03, 05:23 Gość portalu: Dziennikarz z Radia PLUS napisał(a): > A ks. kard. Glemp jak wziął od Niemców szmal na rozwój > Katolickiego Radia PLUS? Szmal poszedł do kardynalskiej > kieszeni, a dziennikarze z radia na bruk. Jeszcze ochroniarzy > ks. prymas zatrudnił, zeby jakas redaktoreczka po KUL-u nie > zaczęła za głośno płakać. Pamięta ks. prymas tą sprawę? My - > byli dziennikarze z Katolickiego Radia PLUS - pamiętamy!!! Z ciebie taki dziennikarz jak z psa koscielnik. Jezeli bys byl dziennikarzem to lepiej bys mial poukladane w tej lepetynie. A moze jestes dziennikarzem ale wyszkolonym na partyjnym chlebie i to za maslo. Bo wlasciwie tylko w PZPR szkolili takich tlumanow i dzwonili do rektora na kturym juz jestes roku. A dyplom to odbieral za ciebie ojciec ojciec , bo inaczej jak bys wyjechal to nietafilbys do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PA-PA Re: Glemp kapitalista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 07:55 Gość portalu: polhouse napisał(a): > Gość portalu: Dziennikarz z Radia PLUS napisał(a): > > > A ks. kard. Glemp jak wziął od Niemców szmal na rozwój > > Katolickiego Radia PLUS? Szmal poszedł do kardynalskiej > > kieszeni, a dziennikarze z radia na bruk. Jeszcze ochroniarzy > > ks. prymas zatrudnił, zeby jakas redaktoreczka po KUL-u nie > > zaczęła za głośno płakać. Pamięta ks. prymas tą sprawę? My - > > byli dziennikarze z Katolickiego Radia PLUS - pamiętamy!!! > > > Z ciebie taki dziennikarz jak z psa koscielnik. Jezeli > bys byl dziennikarzem to lepiej bys mial poukladane w tej > lepetynie. A moze jestes dziennikarzem ale wyszkolonym na > partyjnym chlebie i to za maslo. Bo wlasciwie tylko w PZPR > szkolili takich tlumanow i dzwonili do rektora na kturym juz > jestes roku. A dyplom to odbieral za ciebie ojciec ojciec , bo > inaczej jak bys wyjechal to nietafilbys do domu.<<<<TAK ZECZE "DEBIL W CZARNEJ KIECCE">>>>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Glemp kapitalista IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 08:27 > ZECZE "DEBIL W CZARNEJ KIECCE">>>>>>>>> powiedz cos swojego trepie w czerwonych gumiakach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Glemp kapitalista IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 01:23 Gość portalu: polhouse napisał(a): > Z ciebie taki dziennikarz jak z psa koscielnik. Jezeli > bys byl dziennikarzem to lepiej bys mial poukladane w tej > lepetynie. A moze jestes dziennikarzem ale wyszkolonym na > partyjnym chlebie i to za maslo. Bo wlasciwie tylko w PZPR > szkolili takich tlumanow i dzwonili do rektora na kturym juz > jestes roku. A dyplom to odbieral za ciebie ojciec ojciec , bo > inaczej jak bys wyjechal to nietafilbys do domu. No, tak. Jak widzę zagraniczny adres internetowy to od razu wiem, że za chwilę przeczytam coś niezwykłego, co poruszy mnie do głębi swoją rzetelnością, przenikliwością i celnością argumentacji oraz finezyjną gramatyką i ortografią. Tak trzymać, polhouse! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taktoja Re: Glemp kapitalista IP: *.proxy.aol.com 27.08.03, 18:09 Gość portalu: Dziennikarz z Radia PLUS napisał(a): > A ks. kard. Glemp jak wziął od Niemców szmal na rozwój > Katolickiego Radia PLUS? Szmal poszedł do kardynalskiej > kieszeni, a dziennikarze z radia na bruk. Jeszcze ochroniarzy > ks. prymas zatrudnił, zeby jakas redaktoreczka po KUL-u nie > zaczęła za głośno płakać. Pamięta ks. prymas tą sprawę? My - > byli dziennikarze z Katolickiego Radia PLUS - pamiętamy!!! Dziennikarzu, o ile tak dobrze zapamietales "ta sprawe" to moze rownie dobrze zapamietales swoje nazwisko. Twoje nazwisko pomoze w ocenie zarzutow ktore postawiles ks. kar. Glempowi. Mam nadzieje ze przekrety nie sa twoja jedyna zaleta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Glemp kapitalista IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 01:33 Gość portalu: Taktoja napisał(a): > Gość portalu: Dziennikarz z Radia PLUS napisał(a): > > > A ks. kard. Glemp jak wziął od Niemców szmal na rozwój > > Katolickiego Radia PLUS? Szmal poszedł do kardynalskiej > > kieszeni, a dziennikarze z radia na bruk. Jeszcze ochroniarzy > > ks. prymas zatrudnił, zeby jakas redaktoreczka po KUL-u nie > > zaczęła za głośno płakać. Pamięta ks. prymas tą sprawę? My - > > byli dziennikarze z Katolickiego Radia PLUS - pamiętamy!!! > > Dziennikarzu, o ile tak dobrze zapamietales "ta sprawe" to moze rownie dobrze > zapamietales swoje nazwisko. Twoje nazwisko pomoze w ocenie zarzutow ktore > postawiles ks. kar. Glempowi. Mam nadzieje ze przekrety nie sa twoja jedyna > zaleta. Powiedz coś więcej o przekrętach "Dziennikarza z Radia PLUS", bo pewnie wiesz o nich, skoro piszesz. I przypomnij jeszcze swoje nazwisko, bo jakoś wyleciało mi z głowy, a przecież nie wypada nie znać takiego niezłomnego obrońcy księdza prymasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taktoja Re: Glemp kapitalista IP: *.proxy.aol.com 28.08.03, 07:07 Gość portalu: abc napisał(a): > Gość portalu: Taktoja napisał(a): > > > Gość portalu: Dziennikarz z Radia PLUS napisał(a): > > > > > A ks. kard. Glemp jak wziął od Niemców szmal na rozwój > > > Katolickiego Radia PLUS? Szmal poszedł do kardynalskiej > > > kieszeni, a dziennikarze z radia na bruk. Jeszcze > ochroniarzy > > > ks. prymas zatrudnił, zeby jakas redaktoreczka po KUL-u nie > > > zaczęła za głośno płakać. Pamięta ks. prymas tą sprawę? My - > > > byli dziennikarze z Katolickiego Radia PLUS - pamiętamy!!! > > > > Dziennikarzu, o ile tak dobrze zapamietales "ta sprawe" to > moze rownie dobrze > > zapamietales swoje nazwisko. Twoje nazwisko pomoze w ocenie > zarzutow ktore > > postawiles ks. kar. Glempowi. Mam nadzieje ze przekrety nie sa > twoja jedyna > > zaleta. > > Powiedz coś więcej o przekrętach "Dziennikarza z Radia PLUS", bo > pewnie wiesz o nich, skoro piszesz. I przypomnij jeszcze swoje > nazwisko, bo jakoś wyleciało mi z głowy, a przecież nie wypada > nie znać takiego niezłomnego obrońcy księdza prymasa. ================== Aby cos wiecej na ten temat napisac musial bym znac nazwisko przekretnego kretacza. Sprobuj skomunikowac sie z nim osobiscie. Moze on ci powie jak to bylo naprawde. Nie dziwie sie ze moje nazwisko wylecialo ci z glowy. Z tego co napisales wyglada ze masz w glowie jedna dziure za duzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Glemp kapitalista IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 11:59 Gość portalu: Taktoja napisał(a): > Nie dziwie sie ze moje nazwisko wylecialo ci z glowy. Z tego co napisales > wyglada ze masz w glowie jedna dziure za duzo... To kontakty z takimi osobnikami, jak ty, są tak zabójcze. A może ty w ogóle nie masz nazwiska i stąd te kompleksy oraz domaganie się od innych autoprezentacji. Taktoja czyli każdy i nikt. O, właśnie, nikt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taktoja Re: Glemp kapitalista IP: *.proxy.aol.com 29.08.03, 07:11 Gość portalu: abc napisał(a): > Gość portalu: Taktoja napisał(a): > > > Nie dziwie sie ze moje nazwisko wylecialo ci z glowy. Z tego > co napisales > > wyglada ze masz w glowie jedna dziure za duzo... > > To kontakty z takimi osobnikami, jak ty, są tak zabójcze. A może > ty w ogóle nie masz nazwiska i stąd te kompleksy oraz domaganie > się od innych autoprezentacji. Taktoja czyli każdy i nikt. O, > właśnie, nikt! ================ Taktoja, abc, pomylilem sie! Ty musisz miec w swojej lepetynie dwie dziury za duzo... i olej ci na grande wecieka. Nistety, mocy zabojczej nie posiadam, bo gdybym takowa posiadal to tacy jak ty juz by dzisiaj glupstw nie pisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 14:34 Gość portalu: Aspen napisał(a): > ...A najbardziej podobal mi sie ten kawalek o wrednym, > paskudnym przedsiebiorcy, ktory 'dla własnego zysku sprzedaje > fabrykę'. Okropne, prawda? Uwaga wszyscy polscy katolicy: > wystrzegajcie sie sprzedawania czegokolwiek z zyskiem! Jezeli > wezmiecie udzial w jakiejkolwiek transakcji kupna-sprzedazy i, > nie daj Boze, odniesiecie zysk, to popelniacie ciezki grzech! - nie zrozumiales...tu chodzi o takich "przedsiebiorcow", ktorzy kupuja zaklad w niezlej kondycji i doprowadzaja go do upatku dla wlasnej korzysci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusław Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.pila.dialup.inetia.pl 27.08.03, 07:25 Gość portalu: Aspen napisał(a): > ...A najbardziej podobal mi sie ten kawalek o wrednym, > paskudnym przedsiebiorcy, ktory 'dla własnego zysku sprzedaje > fabrykę'. Okropne, prawda? Uwaga wszyscy polscy katolicy: > wystrzegajcie sie sprzedawania czegokolwiek z zyskiem! Jezeli > wezmiecie udzial w jakiejkolwiek transakcji kupna-sprzedazy i, > nie daj Boze, odniesiecie zysk, to popelniacie ciezki grzech! chyba,że zysk zostanie oddany kościołowi wtedy grzechu nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 07:47 > > chyba,że zysk zostanie oddany kościołowi wtedy grzechu nie ma albo oddany partii millera wtedy bedzie zapomniany...pelne rozgrzeszenie od prokuratury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 01:38 Gość portalu: ficino napisał(a): > > > > chyba,że zysk zostanie oddany kościołowi wtedy grzechu nie ma > > albo oddany partii millera wtedy bedzie zapomniany...pelne rozgrzeszenie od > prokuratury :) To "partia millera" jest taką poważną konkurentką kościoła, że ten ostatni wymaga pomocy obronnej od samego ficino? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 05:17 > > albo oddany partii millera wtedy bedzie zapomniany...pelne > rozgrzeszenie od > > prokuratury :) > > To "partia millera" jest taką poważną konkurentką kościoła, że > ten ostatni wymaga pomocy obronnej od samego ficino? tak na marginesie to w ktorej czesci Polski sa te Gluski bo nie moglem znalezc na mapie?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 12:10 Gość portalu: ficino napisał(a): > tak na marginesie to w ktorej czesci Polski sa te Gluski bo nie moglem znalezc > na mapie?... Tak, na marginesie, to dopóki nie nauczysz się polskiej gramatyki, a w szczególności zasad fleksji, nie znajdziesz na mapie tego ... czego nie ma. Najpierw więc, ficino, w krótkie majtki i do szkoły, a później dopiero do internetu i dyskusji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 17:42 > Tak, na marginesie, to dopóki nie nauczysz się polskiej > gramatyki, a w szczególności zasad fleksji, nie znajdziesz na > mapie tego ... czego nie ma. > Najpierw więc, ficino, w krótkie majtki i do szkoły, a później > dopiero do internetu i dyskusji! prosze..prosze...nie wiedzialem ze na lekcjach geografii uczy sie fleksji i gramatyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Won Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.proxy.aol.com 27.08.03, 08:22 Gość portalu: Aspen napisał(a): > ...A najbardziej podobal mi sie ten kawalek o wrednym, > paskudnym przedsiebiorcy, ktory 'dla własnego zysku sprzedaje > fabrykę'. Okropne, prawda? Uwaga wszyscy polscy katolicy: > wystrzegajcie sie sprzedawania czegokolwiek z zyskiem! Jezeli > wezmiecie udzial w jakiejkolwiek transakcji kupna-sprzedazy i, > nie daj Boze, odniesiecie zysk, to popelniacie ciezki grzech! Aaspen, czy slyszales o moralnym obowiazku wzgledem blizniego? Czy slyszales o rewolucji francuskiej, rosyjskiej it.p., kiedy to ci mozni zapomnieli o moralnym obowiazku wzgedem blizniego? Czy chcesz aby Ci glodni i lekcewazeni zaczeli fabrykowac gilotyny? "Wyklety powstan ludu.....", to nie tylko slowa propagandy komunistycznej, to jest rowniez rozpaczliwe wolanie o sprawiedliwosc spoleczna, ludzi glodnych, chorych, bezsilnych... Mam nadzieje ze powiedzenie, "Czlowiek czlowiekowi wilkiem bedze", nigdy sie nie sprawdzi....w stu procentach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Bron Boze z zyskiem IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 06:50 Gość portalu: Aspen napisał(a): > ...A najbardziej podobal mi sie ten kawalek o wrednym, > paskudnym przedsiebiorcy, ktory 'dla własnego zysku sprzedaje > fabrykę'. Okropne, prawda? Uwaga wszyscy polscy katolicy: > wystrzegajcie sie sprzedawania czegokolwiek z zyskiem! Jezeli > wezmiecie udzial w jakiejkolwiek transakcji kupna-sprzedazy i, > nie daj Boze, odniesiecie zysk, to popelniacie ciezki grzech! na tym zysku to zyskali tylko pracownicy wagonu...oj jak was rachunkow w tej szkole komuszej uczono ze nie potrafisz dodawac ani odejmowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **** zagłębie nienawiści IP: *.lublin.mm.pl 26.08.03, 14:18 Największym zagłębiem szerzenia nienawiści - Rydzyk ze swoim radyjkiem.Nic gorszego już być nie może.Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: zagłębie nienawiści IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 14:38 Gość portalu: **** napisał(a): > Największym zagłębiem szerzenia nienawiści - Rydzyk ze swoim > radyjkiem.Nic gorszego już być nie może.Amen - tu na razie panuje domokracja...zreszta zawsze mozesz sluchac jedynie slusznych racji w tv rzadowej (publicznej).. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: zagłębie nienawiści IP: *.stacje.agora.pl 26.08.03, 14:56 Gość portalu: wrobel napisał(a): > Gość portalu: **** napisał(a): > > > Największym zagłębiem szerzenia nienawiści - Rydzyk ze swoim > > radyjkiem.Nic gorszego już być nie może.Amen > > - tu na razie panuje domokracja...zreszta zawsze mozesz sluchac > jedynie slusznych racji w tv rzadowej (publicznej).. jaka demokracja? rydzyk robi i mówi co chce a wszyscy go się boją natomiast babe za fiuta na krzyżak skazali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: zagłębie nienawiści IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 15:07 Gość portalu: ANNA napisał(a): > Gość portalu: wrobel napisał(a): > > > Gość portalu: **** napisał(a): > > > > > Największym zagłębiem szerzenia nienawiści - Rydzyk ze swoim > > > radyjkiem.Nic gorszego już być nie może.Amen > > > > - tu na razie panuje domokracja...zreszta zawsze mozesz sluchac > > jedynie slusznych racji w tv rzadowej (publicznej).. > jaka demokracja? > rydzyk robi i mówi co chce a wszyscy go się boją > natomiast babe za fiuta na krzyżak skazali - wszyscy to byli za komuny...jednomyslni...a co robia twoi ulubiency.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficno Re: zagłębie nienawiści IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.08.03, 19:02 > - wszyscy to byli za komuny...jednomyslni...a co robia twoi ulubiency.. to co potrafia...krasc,pic, gwalcic, zabijac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: zagłębie nienawiści IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 01:47 Gość portalu: ficno napisał(a): > to co potrafia...krasc,pic, gwalcic, zabijac:) No, nareszcie coś "z dreszczykiem", a nie tylko ta nuda i nuda .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: zagłębie nienawiści IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 05:18 Gość portalu: abc napisał(a): > Gość portalu: ficno napisał(a): > > > to co potrafia...krasc,pic, gwalcic, zabijac:) > > No, nareszcie coś "z dreszczykiem", a nie tylko ta nuda i nuda .. dla gangsterow z SLD to chleb powszedni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: zagłębie nienawiści IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 12:13 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: abc napisał(a): > > > Gość portalu: ficno napisał(a): > > > > > to co potrafia...krasc,pic, gwalcic, zabijac:) > > > > No, nareszcie coś "z dreszczykiem", a nie tylko ta nuda i nuda .. > > dla gangsterow z SLD to chleb powszedni :) Dla nich taaaa.. Ale dla ficino to niebywała atrackcja. Nareszcie coś się dzieje i można dać temu wyraz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: zagłębie nienawiści IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 17:43 > Dla nich taaaa.. Ale dla ficino to niebywała atrackcja. > Nareszcie coś się dzieje i można dać temu wyraz! nu..masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficno Re: zagłębie nienawiści IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.08.03, 19:02 > > - tu na razie panuje domokracja...zreszta zawsze mozesz sluchac > > jedynie slusznych racji w tv rzadowej (publicznej).. > jaka demokracja? > rydzyk robi i mówi co chce a wszyscy go się boją > natomiast babe za fiuta na krzyżak skazali za to ze obrazala uczucia religijne 97% spoleczenstwa polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimi Re: zagłębie nienawiści IP: *.multicon.pl / 192.168.1.* 26.08.03, 19:49 Gość portalu: ficno napisał(a): ..... > za to ze obrazala uczucia religijne 97% spoleczenstwa polskiego. nie wypowiadaj się gamoniu za 97% społeczeństwa, mów za siebie ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficno [...] IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 00:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Wiadomość została usunięta ze wzgledu na złamanie praw IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 01:57 Ojej, ficino, a co to sie stało? No, popatrz ty się jak to u nas prześladują tę 97 - procentową większość, że nawet jej korespondencję kasują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Wiadomość została usunięta ze wzgledu na złam IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 05:19 Gość portalu: abc napisał(a): > Ojej, ficino, a co to sie stało? No, popatrz ty się jak to u nas > prześladują tę 97 - procentową większość, że nawet jej > korespondencję kasują! martwie sie o to jak o zeszloroczny snieg :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Wiadomość została usunięta ze wzgledu na złam IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 12:17 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: abc napisał(a): > > > Ojej, ficino, a co to sie stało? No, popatrz ty się jak to u nas > > prześladują tę 97 - procentową większość, że nawet jej > > korespondencję kasują! > > martwie sie o to jak o zeszloroczny snieg :) No, co Ty? Przeciez to o twój tekst chodzi. To Ciebie tak bezczelnie wydymali bez wazeliny. Pozwolisz na to? Weź no Ty trochę na bok tego Michnika i daj mu tam, po swojemu, reprymendę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Wiadomość została usunięta ze wzgledu na złam IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 17:45 > No, co Ty? Przeciez to o twój tekst chodzi. To Ciebie tak > bezczelnie wydymali bez wazeliny. Pozwolisz na to? Weź no Ty > trochę na bok tego Michnika i daj mu tam, po swojemu, reprymendę. widze ze nie tylko w szkole w Gluskach ucza fleksji i gramatyki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Won Re: zagłębie nienawiści IP: *.proxy.aol.com 27.08.03, 18:23 Gość portalu: gimi napisał(a): > Gość portalu: ficno napisał(a): > ..... > > za to ze obrazala uczucia religijne 97% spoleczenstwa polskiego. > > nie wypowiadaj się gamoniu za 97% społeczeństwa, mów za siebie ...... ==================== Gimi, ty jestes poza nawiasem spoleczenstwa. Idz i powies sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: zagłębie nienawiści IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 01:52 Gość portalu: ficno napisał(a): > > > - tu na razie panuje domokracja...zreszta zawsze mozesz sluchac > > > jedynie slusznych racji w tv rzadowej (publicznej).. > > jaka demokracja? > > rydzyk robi i mówi co chce a wszyscy go się boją > > natomiast babe za fiuta na krzyżak skazali > za to ze obrazala uczucia religijne 97% spoleczenstwa polskiego. Och, tak ficino, tak mi mówi i rób dalej! I jeszcze ją, cholerę, nożem, tę babę wstrętną. Nie będzie nam tu psuła 97-procentowej atmosfery! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: zagłębie nienawiści IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 05:36 > > za to ze obrazala uczucia religijne 97% spoleczenstwa > polskiego. > > Och, tak ficino, tak mi mówi i rób dalej! I jeszcze ją, cholerę, > nożem, tę babę wstrętną. Nie będzie nam tu psuła 97-procentowej > atmosfery! wspolczuje ci tylko ze brak ci dobrego gustu i smaku utozsamiajac sie ze SZTUKA tej tepej idiotki nazywajacej swoje nedzne prace sztuka...poza tym nie wymyslila nic nowego popelnila plagiat bo cos identycznego wystawiali juz w muzeum brooklynskim za co Giulliani wstrzymal im miastowa dotacje...ja mowilem o uczuciach 97% Katolikow mieszkajacych w Polsce i obrazie ich uczuc religijnych ...ze akurat wystawila cos w galerii to nie znaczy ze jest to sztuka..prawda czy nie?...duzo mozesz naogladac sie garnkow, zlewozmywakow, grabii, widel ktore to sa wystawiane przez wspolczesnych artystow...coz jacy artysci takie spoleczenstwo...:)..widac jest zapotrzebowanie wsrod burackiej elity na tego typu sztuke hahaha... tak na marginesie dla mnie artystami sa ludzie tacy jak Carraci,P da Cortona, Rembrandt, Tiepolo, Donatello, Masaccio...jesli ty wolisz sztuke tej fleji to gratuluje dobrego gustu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: zagłębie nienawiści IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 12:22 Gość portalu: ficino napisał(a): > wspolczuje ci tylko ze brak ci dobrego gustu i smaku utozsamiajac sie ze SZTUKA > > tej tepej idiotki nazywajacej swoje nedzne prace sztuka...poza tym nie > wymyslila nic nowego popelnila plagiat bo cos identycznego wystawiali juz w > muzeum brooklynskim za co Giulliani wstrzymal im miastowa dotacje...ja mowilem > o uczuciach 97% Katolikow mieszkajacych w Polsce i obrazie ich uczuc > religijnych ...ze akurat wystawila cos w galerii to nie znaczy ze jest to > sztuka..prawda czy nie?...duzo mozesz naogladac sie garnkow, zlewozmywakow, > grabii, widel ktore to sa wystawiane przez wspolczesnych artystow...coz jacy > artysci takie spoleczenstwo...:)..widac jest zapotrzebowanie wsrod burackiej > elity na tego typu sztuke hahaha... A co zrobisz, biedaku, jeśli za jakiś czas okaże się, że świat okrzyknie te "tępą idiotkę" wielką artystką? Pójdziesz do Canossy czy udzielisz światu nagany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: zagłębie nienawiści IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 17:48 > A co zrobisz, biedaku, jeśli za jakiś czas okaże się, że świat > okrzyknie te "tępą idiotkę" wielką artystką? Pójdziesz do > Canossy czy udzielisz światu nagany? czy jesli wszystkie muchy jedza gowno to czy znaczy to ze musi ono smakowac wszystkim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OTWARTY UMYSŁ Re: zagłębie nienawiści IP: *.telkab.pl / 10.8.2.* 26.08.03, 19:50 Wróbel, jesteś niedobitkiem komunizmu i nie będziesz dyktował kto czego ma słuchać. Po to jest mnogość stacji radiowych i tv i po to jest pilot, żeby móc dowolnie sobie wybierać stacje po stacji, bez większego trudu. A prawda jest taka, że mafia czarnych (nie tylko w wydaniu Rydzy(j)ka ogołaca kieszenie wiernych, potrafi sie za nich byle jak modlić, zapewniać o ich 'wielkiej' trosce o pokrzywdzonych, ale jeszcze nie słyszałem nigdy i nigdzie, żeby któryś z nich (z Glempem na czele) zrezygnował z rozlicznych i ogromnych (rzeki!) wpływów na rzecz biednych i pokrzywdzonych. Mogliby z łaski chociaż, tylko na jakiś czas, zawiesić pobieranie swoich tzw. apanaży . A ty słyszałeś o tym? Zatem ***** ma całkowitą racje (pardon: częściową, bo mówi tylko o Rydzyjku, nie wymieniając np. takich baronów jak ks. Jankowski). Nie mówiąc o samym Glempie, który kiedyś deklarował w wywiadzie, że jego miesięczne pobory wynoszą 1.000 złotych (koń by się uśmiał). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Won Re: zagłębie nienawiści IP: *.proxy.aol.com 27.08.03, 18:44 Gość portalu: OTWARTY UMYSŁ napisał(a): > Wróbel, jesteś niedobitkiem komunizmu i nie będziesz dyktował > kto czego ma słuchać. Po to jest mnogość stacji radiowych i tv > i po to jest pilot, żeby móc dowolnie sobie wybierać stacje po > stacji, bez większego trudu. A prawda jest taka, że mafia > czarnych (nie tylko w wydaniu Rydzy(j)ka ogołaca kieszenie > wiernych, potrafi sie za nich byle jak modlić, zapewniać o > ich 'wielkiej' trosce o pokrzywdzonych, ale jeszcze nie > słyszałem nigdy i nigdzie, żeby któryś z nich (z Glempem na > czele) zrezygnował z rozlicznych i ogromnych (rzeki!) wpływów > na rzecz biednych i pokrzywdzonych. Mogliby z łaski chocia > tylko na jakiś czas, zawiesić pobieranie swoich tzw. apanaży . > A ty słyszałeś o tym? Zatem ***** ma całkowitą racje (pardon: > częściową, bo mówi tylko o Rydzyjku, nie wymieniając np. takich > baronów jak ks. Jankowski). Nie mówiąc o samym Glempie, który > kiedyś deklarował w wywiadzie, że jego miesięczne pobory > wynoszą 1.000 złotych (koń by się uśmiał). =============================== Boze spusc bombe.... i zamknij tego przekretnego blazna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: zagłębie nienawiści IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 06:53 Gość portalu: **** napisał(a): > Największym zagłębiem szerzenia nienawiści - Rydzyk ze swoim > radyjkiem.Nic gorszego już być nie może.Amen masz racje towarzyszu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierusz Prymas-populista IP: *.btk.net.pl 26.08.03, 14:21 Klasyczny przykład populizmu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficno Re: Prymas-populista IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.08.03, 19:03 Gość portalu: wierusz napisał(a): > Klasyczny przykład populizmu ! ciekawe co mozna powiedziec o waszym Kwachu, Michniku, Millerze i calej reszcie tej czerwonej swoloczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Prymas-populista IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 02:04 Gość portalu: ficno napisał(a): > Gość portalu: wierusz napisał(a): > > > Klasyczny przykład populizmu ! > > ciekawe co mozna powiedziec o waszym Kwachu, Michniku, Millerze i calej reszcie > > tej czerwonej swoloczy! Nic nie można powiedzieć, drogi ficino. Tego ludzkie słowo nie wypowie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas-populista IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 05:45 Gość portalu: abc napisał(a): > Gość portalu: ficno napisał(a): > > > Gość portalu: wierusz napisał(a): > > > > > Klasyczny przykład populizmu ! > > > > ciekawe co mozna powiedziec o waszym Kwachu, Michniku, > Millerze i calej reszcie > > > > tej czerwonej swoloczy! > > Nic nie można powiedzieć, drogi ficino. Tego ludzkie słowo nie > wypowie ... ludzkie slowo na pewno nie wypowie bo ma zakneblowane usta...za to swinie maja najwiecej do powiedzenia...choc nie powinny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Prymas-populista IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 12:25 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: abc napisał(a): > > > Gość portalu: ficno napisał(a): > > > > > Gość portalu: wierusz napisał(a): > > > > > > > Klasyczny przykład populizmu ! > > > > > > ciekawe co mozna powiedziec o waszym Kwachu, Michniku, > > Millerze i calej reszcie > > > > > > tej czerwonej swoloczy! > > > > Nic nie można powiedzieć, drogi ficino. Tego ludzkie słowo nie > > wypowie ... > > ludzkie slowo na pewno nie wypowie bo ma zakneblowane usta...za to swinie maja > najwiecej do powiedzenia...choc nie powinny :) Istny Muppet Show, drogi ficino. Ty w nim pewnie jesteś Kermitem - ukochanym Miss Piggy. Czy sie mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas-populista IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 17:51 > Istny Muppet Show, drogi ficino. Ty w nim pewnie jesteś > Kermitem - ukochanym Miss Piggy. Czy sie mylę? nie rozumiem tylko jak miss piggy moze byc ukochanym?...od kiedy to miss piggy zmienila plec?...chyba ze juz w tych nowych odcinkach...nowoczesnych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Prymas-populista IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 29.08.03, 01:13 Gość portalu: ficino napisał(a): > > Istny Muppet Show, drogi ficino. Ty w nim pewnie jesteś > > Kermitem - ukochanym Miss Piggy. Czy sie mylę? > nie rozumiem tylko jak miss piggy moze byc ukochanym?...od kiedy to miss piggy > zmienila plec?...chyba ze juz w tych nowych odcinkach...nowoczesnych:) Ech, ficino, ficino. Tyle razy już namawiałem Cie do nauki, ale - widać - jesteś jakiś odporny na wiedzę. W języku polskim myślnik, którego użyłem po słowie: "Kermitem" jest najczęściej równoważnikiem wyrazu; "czyli". Zatem zdanie: "Kermitem - ukochanym Miss Piggy" należy rozumieć identycznie ze zdaniem: "Kermitem czyli ukochanym Miss Piggy". Inne rozumienie zdania z myślnikiem nie ma w ogóle sensu, bo oznaczałoby ono, iż osoby: Kermit i Miss Piggy są tożsame, co jest oczywistą bzdurą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas-populista IP: *.ny5030.east.verizon.net 29.08.03, 04:50 Gość portalu: abc napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > > Istny Muppet Show, drogi ficino. Ty w nim pewnie jesteś > > > Kermitem - ukochanym Miss Piggy. Czy sie mylę? > > > nie rozumiem tylko jak miss piggy moze byc ukochanym?...od > kiedy to miss piggy > > zmienila plec?...chyba ze juz w tych nowych > odcinkach...nowoczesnych:) > > Ech, ficino, ficino. Tyle razy już namawiałem Cie do nauki, ale - > widać - jesteś jakiś odporny na wiedzę. > W języku polskim myślnik, którego użyłem po słowie: "Kermitem" > jest najczęściej równoważnikiem wyrazu; "czyli". Zatem > zdanie: "Kermitem - ukochanym Miss Piggy" należy rozumieć > identycznie ze zdaniem: "Kermitem czyli ukochanym Miss Piggy". > Inne rozumienie zdania z myślnikiem nie ma w ogóle sensu, bo > oznaczałoby ono, iż osoby: Kermit i Miss Piggy są tożsame, co > jest oczywistą bzdurą. dobra zakumalem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Kwas-pijak IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 06:54 Gość portalu: wierusz napisał(a): > Klasyczny przykład populizmu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubel [...] IP: *.speed.planet.nl 26.08.03, 14:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel [...] IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 14:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu Re: komunista-marksista? IP: *.speed.planet.nl 26.08.03, 14:51 Ty Pacanie! Nazywany po wprowadzaniu stanu wojennego "towarzyszem Glempem" zalatwil mi wolnosc?. Ja jestem od dziesiecioleci mieszkancem demokratycznego, nowoczesnego kraju zachodniego. Godny pac palaca: imbecyl prymas i majaczacy zwolennik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: komunista-marksista? IP: *.nskmatrix.net.pl 26.08.03, 15:02 hehehe piszesz o sobie?? bublu??:)) To jednak prawda, ze 80 % spoleczenstwa polskiego jest porazone wtornym analfabetyzmem:)) posluchaj dziecie co ci powiem...tutaj nie chodzi o sprzedaz z zyskiem, tutaj chodzi o oszustwa jakie z tego wynikaja. Pseudokapitalisci, kupuja za grosze zaklad, pozniej doprowadzaja go do upadku wyprzedajac wszystko i nie liczac sie z pracownikami. Zazwyczaj sa to kretyni nie majacy zielonego pojecia o ekonomii, lub cwaniacy wyksztalceni w szkolach marksistowsko-leninowskich. Obejmujacy zarzadzanie z tzw. klucza partyjnego. Zacznij myslec podczas czytania. Zapamietaj ze slowo pisane to nie tylko zbiorek literek, to takze tresc, ktora trzeba zrozumiec:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu [...] IP: *.speed.planet.nl 26.08.03, 15:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: komunista-marksista? IP: *.nskmatrix.net.pl 26.08.03, 15:15 mieszkasz na zachodzie?? gdzie?? we Wroclawiu? w Zgorzelcu??:))))) Masz 46 lat?? i ciagle jeszcze nie ukonczyles szkoly podstawowej?? feeeee nieladnie:)) Gdybys mieszkal na zachodzie to dobrze bys wiedzial koles, ze za takie przekrety jak robia nasi pseudobiznesmeni, tam sie idzie do wiezienia! Nie gadaj glupstw i zajmij sie swoja psychika:))))) ...a mowiono ze na zachodzie gabinety psychoanalitykow pekaja w szwach:))))))))) Moze i prawda, bo widze ze ty jeszcze sie nie dopchales:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu [...] IP: *.speed.planet.nl 26.08.03, 15:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: komunista-marksista? IP: *.nskmatrix.net.pl 26.08.03, 15:26 papa:) "informatyku" :)))))))) idz , idz bo nic tu po Tobie:)) Wkrotce zacznie sie szkola, moze zdobedziesz jakis nowy zasob slow:))))) Bo na razie masz wyjatkowo ubogi:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realist Re: komunista-marksista? IP: *.acn.waw.pl 26.08.03, 16:26 Gość portalu: zigi napisał(a): > hehehe piszesz o sobie?? bublu??:)) > > To jednak prawda, ze 80 % spoleczenstwa polskiego jest porazone > wtornym analfabetyzmem:)) > posluchaj dziecie co ci powiem...tutaj nie chodzi o sprzedaz z > zyskiem, tutaj chodzi o oszustwa jakie z tego wynikaja. > Pseudokapitalisci, kupuja za grosze zaklad, pozniej doprowadzaja > go do upadku wyprzedajac wszystko i nie liczac sie z > pracownikami. > Zazwyczaj sa to kretyni nie majacy zielonego pojecia o ekonomii, > lub cwaniacy wyksztalceni w szkolach marksistowsko- leninowskich. > Obejmujacy zarzadzanie z tzw. klucza partyjnego. > > Zacznij myslec podczas czytania. Zapamietaj ze slowo pisane to > nie tylko zbiorek literek, to takze tresc, ktora trzeba > zrozumiec:))) Tylko kolego, że "Wagon" musiał ktoś tym cwaniaczkom sprzedać i nie byli to specjaliści "marksistowsko-leninowscy", lecz przedstawiciele prawicowego rządu pana Buzka.Proponuję komisję śledczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: komunista-marksista? IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 00:09 Gość > > Zacznij myslec podczas czytania. Zapamietaj ze slowo pisane to > > nie tylko zbiorek literek, to takze tresc, ktora trzeba > > zrozumiec:))) > Tylko kolego, że "Wagon" musiał ktoś tym cwaniaczkom sprzedać i > nie byli to specjaliści "marksistowsko-leninowscy", lecz > przedstawiciele prawicowego rządu pana Buzka.Proponuję komisję > śledczą. prawice to oni mieli w nazwie nie zapominaj kto sie podzilil wladza przy okraglym stole...komunisci z komunistami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: komunista-marksista? IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 02:17 Gość portalu: ficino napisał(a): > prawice to oni mieli w nazwie nie zapominaj kto sie podzilil wladza przy > okraglym stole...komunisci z komunistami. No, popatrz ty sie, ficino, jaki skandal! Mieli nas ograbić porządni, prawicowi kapitaliści, a to byli jednak komuniści tylko przebrani dla niepoznaki w cudzą nazwę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: komunista-marksista? IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 05:40 > No, popatrz ty sie, ficino, jaki skandal! Mieli nas ograbić > porządni, prawicowi kapitaliści, a to byli jednak komuniści > tylko przebrani dla niepoznaki w cudzą nazwę ... czy ja kiedykolwiek pochwalalem grabierz mienia przez kogokolwiek?...nie staraj mi sie wmowic czegos, czego nie powiedzialem...taka to juz wasza natura...urzadzac sobie prowokacje...coz niedaleko pada jablko od jabloni :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: komunista-marksista? IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 12:29 Gość portalu: ficino napisał(a): > > No, popatrz ty sie, ficino, jaki skandal! Mieli nas ograbić > > porządni, prawicowi kapitaliści, a to byli jednak komuniści > > tylko przebrani dla niepoznaki w cudzą nazwę ... > > czy ja kiedykolwiek pochwalalem grabierz mienia przez kogokolwiek?...nie staraj > > mi sie wmowic czegos, czego nie powiedzialem...taka to juz wasza > natura...urzadzac sobie prowokacje...coz niedaleko pada jablko od jabloni :)))) No, już dobrze, drogi ficino, przełknę jakoś to zatrute jabłko, co pada niedaleko od jabłoni. Tylko zrób mi przyjemnośc i pisz: grabież przez "żet" (z kropką). OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: komunista-marksista? IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 20:50 > No, już dobrze, drogi ficino, przełknę jakoś to zatrute jabłko, > co pada niedaleko od jabłoni. Tylko zrób mi przyjemnośc i pisz: > grabież przez "żet" (z kropką). OK? poprawie sie obiecuje...potrafie wyciagac wnioski z wlasnych bledow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Zigi, zdecyduj sie! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 02:10 Gość portalu: zigi napisał(a): > ...tutaj nie chodzi o sprzedaz z > zyskiem, tutaj chodzi o oszustwa jakie z tego wynikaja. > Pseudokapitalisci, kupuja za grosze zaklad, pozniej doprowadzaja > go do upadku wyprzedajac wszystko i nie liczac sie z > pracownikami. > Zazwyczaj sa to kretyni nie majacy zielonego pojecia o ekonomii, > lub cwaniacy wyksztalceni w szkolach marksistowsko- leninowskich. > Obejmujacy zarzadzanie z tzw. klucza partyjnego. Weź ty , zigi, zdecyduj się czy ci "psudokapitaliści kupują zakład" czy też "obejmuja zarządzanie z tzw. klucza partyjnego", bo jedno i drugie na raz nie da się zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Zigi, zdecyduj sie! IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 05:49 > > Weź ty , zigi, zdecyduj się czy ci "psudokapitaliści kupują > zakład" czy też "obejmuja zarządzanie z tzw. klucza partyjnego", > bo jedno i drugie na raz nie da się zrobić. to moze ostatnia afera z Orlenem rozjasni ci twoj swiatly umysl:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Zigi, zdecyduj sie! IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 05:49 tego was w gminnej podstawowce na pewno nie uczyli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Zigi, zdecyduj sie! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 12:33 Gość portalu: ficino napisał(a): > tego was w gminnej podstawowce na pewno nie uczyli :) Niestety, zarządzania z nominacji partyjnej prywatnym podmiotem nie wymyślono nawet na Harvardzie. To nadal się nie da! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Zigi, zdecyduj sie! IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 17:52 Gość portalu: abc napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > tego was w gminnej podstawowce na pewno nie uczyli :) > > Niestety, zarządzania z nominacji partyjnej prywatnym podmiotem > nie wymyślono nawet na Harvardzie. To nadal się nie da! chyba ze sie uwlaszczylo za czyjes pieniadze:)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson [...] IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 14:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel [...] IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 14:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Won "Wiadomosc zostala usunieta..." IP: *.proxy.aol.com 30.08.03, 05:21 "Wiadomosc zostala usunieta...". Perfidia GW nie ma granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi [...] IP: *.nskmatrix.net.pl 26.08.03, 14:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam [...] IP: *.speed.planet.nl 26.08.03, 15:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.nskmatrix.net.pl 26.08.03, 15:11 Po sposobie napisania tego komentarza widac bardzo wyraznie, ze mamy do czynienie z osobnikiem o wyjatkowo niskim poziomie inteligencji. Kims kto nie potrafi sklecic nawet 2 zdan bez uzycia wulgaryzmow. wnisoki nasuwaja sie dwa 1. Albo jestes dzieciakiem, ktory jeszcze nie skonczyl gimnazjum 2. Jestes kims kto byl ksztalcony w tzw. "partyjnych" szkolach, gdzie poza piciem wodki niczego wiecej nie uczono hehehe:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu [...] IP: *.speed.planet.nl 26.08.03, 15:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.nskmatrix.net.pl 26.08.03, 15:24 hehehehehe czyli co?? To ze sprzatasz "Biuro Informacji" na dworcu, wcale nie znaczy ze jestes informatykiem:)) Moze bys tak przestal mnie wyzywac od k...? Twoj jezyk swiadczy ze masz calkiem inne IQ, o wiele nizsze. Nie potrafisz napisac nawet jednego postu bez przeklenstwa. By byc informatykiem to trzeba miec rozum. Tobie najwyrazniej go calkowicie brak:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu [...] IP: *.speed.planet.nl 26.08.03, 15:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.nskmatrix.net.pl 26.08.03, 15:38 Holandie to ty moze znasz. ale tylko z TV:))))) Co ktos taki jak ty moze zalatwic?? Mozesz mi np. posprzatac w ogrodzie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu [...] IP: *.speed.planet.nl 26.08.03, 15:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.nskmatrix.net.pl 26.08.03, 15:58 ..no tak..az wstyd ze cos takiego reprezentuje Polakow za granica. Nie ma sie co dziwic ze opinia "zachodu" co do Polakow jest jednoznaczna. Tumany i pijacy:)) Nie wszyscy oczywiscie, ale tacy jak ty sa tego dobitnym przykladem. Czlowieku ty sie nawet nie przyznawaj do tego ze jestes Polakiem. Ty nie jestes juz NIKIM, jestes...e szkoda gadac. Takie byle co wyjechalo na zachod i mysli ze pozjadalo wszystkie rozumy, a widac wyraznie, ze nawet pisac nie potrafi. Wez sie za miotle i szmate, bo nic wiecej na tym zachodzie to ty nie mozesz robic...a jeszcze mozesz zmywac w chinskiej restauracji:P)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu [...] IP: *.speed.planet.nl 26.08.03, 16:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.nskmatrix.net.pl 26.08.03, 16:27 szkoda by mi Ciebie bylo:)) ..psychicznych nie powinno sie bic:))) Wow!! Widac kim jestes po takiej propozycji:)) IQ 130:)))))) chyba "minus" 130:))))))) Byloby cie stac przyjechac do Polski z pensji "sprzataczki" dworcowej??:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu [...] IP: *.speed.planet.nl 26.08.03, 16:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.nskmatrix.net.pl 26.08.03, 16:42 ...biedactwo:)) znow o k... gada:)) Moze masz problemy z potencja??:)))))) Tak to tragedia chialbys a nie umiesz JUZ. Pozostalo ci tylko pogadac o k...:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haaanes Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.03, 16:18 Gość portalu: zigi napisał(a): > Holandie to ty moze znasz. ale tylko z TV:))))) > Po przeczytaniu kilku Twoich postow widac jak na dloni kogo i jak prezentujesz ... nie przeczytalem jeszcze nic Twojego autorstwa gdzie wypowiedzial bys sie na temat. O poziomie Twojego "pojemnika na wode swiecana" swiadczylby rowniez fakt , ze jestes na to zbyt wielkim DEBILEM aby rozwiazac taka dziecinno zagadke jak to z kod pisze Twoj respondent. > Co ktos taki jak ty moze zalatwic?? > Mozesz mi np. posprzatac w ogrodzie:))) Teraz uderzyles we wlasciwy ton - to typowe dla batmanow , stroic sie piurkami na koszt glupszej czesci spoleczenstwa. O respondenta bym sie na Twoim miejscu nie martwil - zyje w kraju w ktorym dla takich darmozjadow jak kler jest zbyt malo przyglopow aby mogli kryc sie za murami ogrodow. W ogrodzie oczywiscie moge ci posprzatac nawet ja - problem tylko w tym czy Klechy sa przyzwyczajone w Klecholandzie placic swoim kato-barana za prace ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dry Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: sopot:* / 192.168.0.* 26.08.03, 16:35 Gość portalu: haaanes napisał(a): > W ogrodzie oczywiscie moge ci posprzatac nawet ja - problem > tylko w tym czy Klechy sa przyzwyczajone w Klecholandzie placic > swoim kato-barana za prace ? Nie wiesz wszystkiego. W tym katolickim raju wlasnie wchodzi norma ze nikt nikomu nie placi za prace. A po co? Co katolik potrzebuje katolik sobie ukradnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 00:18 > Nie wiesz wszystkiego. > W tym katolickim raju wlasnie wchodzi norma ze nikt nikomu nie > placi za prace. > A po co? > Co katolik potrzebuje katolik sobie ukradnie. widac to szczegolnie na pierwszych stronach gazet...afera rywina, starchowicka teraz orlen, wagon etc etc...tak to wlasnie to katolickie spoleczenstwo kradnie z niemieckimi i rosyjskobrzmiacymi nazwiskami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 02:45 Gość portalu: ficino napisał(a): > ...tak to wlasnie to katolickie spoleczenstwo kradnie > z niemieckimi i rosyjskobrzmiacymi nazwiskami. Masz rację, ficino, straszny obciach! Ciekawe jakiego wyznania byli Lucky Luciano, Al Capone i inni ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 05:50 > Masz rację, ficino, straszny obciach! Ciekawe jakiego wyznania > byli Lucky Luciano, Al Capone i inni ... a jakiego Stalin i Hitler?...ze nie wspomne juz o ukrainskich rzeznikach z Wolynia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 12:41 Gość portalu: ficino napisał(a): > > Masz rację, ficino, straszny obciach! Ciekawe jakiego wyznania > > byli Lucky Luciano, Al Capone i inni ... > a jakiego Stalin i Hitler?...ze nie wspomne juz o ukrainskich rzeznikach z Wolynia. O ile wiem, to wymienieni wyżej przez Ciebie dżentelmeni byli bezwyznaniowcami. Ale świat ich zapamietał niezależnie od tego waloru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 17:54 > > a jakiego Stalin i Hitler?...ze nie wspomne juz o ukrainskich > rzeznikach z Wolynia. > > O ile wiem, to wymienieni wyżej przez Ciebie dżentelmeni byli > bezwyznaniowcami. Ale świat ich zapamietał niezależnie od tego > waloru. jezeli dzentelmeni byli bezwyznaniowi....to jakiego byli ukrainscy rzeznicy z wolynia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 29.08.03, 01:54 Gość portalu: ficino napisał(a): > jezeli dzentelmeni byli bezwyznaniowi....to jakiego byli ukrainscy rzeznicy z > wolynia :) Być może prawosławnego, być może unickiego, dalibóg nie wiem. Nie wiem też jaki ma to związek z meritum tego wątku, który niniejszym pozwalam sobie streścić: Robiąc niedwuznaczne aluzje do Millera i Rywina stwierdziłeś, że to nie katolicy są przestępcami, bo najwięksi z nich noszą niemiecko- i rosyjskobrzmiące nazwiska. Odpowiedziałem Ci, że faktycznie najwięksi przestępcy - nowojorscy mafiozi z Cosa Nostry nosli włoskie nazwiska: Luciano i Capone i byli katolikami. Złapałeś sie więc "tratwy ratunkowej" i rzuciłeś na szalę Hitlera oraz Stalina, a także "rzeźników z Wołynia". Nie miało to zbyt wiele wspólnego z przedmiotem dyskusji, bo jednak Hitler, Stalin oraz nacjonaliści wołyńscy to inna kategoria przestepców niż pospolici złodzieje i bandyci czyli tzw. kryminaliści. Nie chcąc wdawać się w jałowy spór odpowiedziałem żartobliwie, że H. i S. byli bezwyznaniowi, zaś wołyniaków w ogóle zignorowałem, bo czystki etniczne to raczej wojna niż pospolita przestępczość. Ty jednak uparcie powracasz do problemu Wołynia, jakby miał on o czymś rozstrzygnąć, przesądzić. Skoro więc już - tak czy owak - mowa o Wołyniu, racz przyjąć do łaskawej wiadomości, że nic nie dzieje sie bez przyczyny; Polacy - w wyniku fatalnej polityki narodowościowej wobec Ukraińców, zamieszkałych na terytorium II RP, walnie przyczynili się do eksplozji nastrojów antypolskich na Wołyniu i niejako sami przysłużyli się agresji wołyniaków w stosunku do polskiej mniejszości na tym terenie. Oczywiście, w żadnym stopniu nie umniejsza to ani rozmiarów ani okrucieństwa popełnionych zbrodni, niemniej pozwala zrozumieć ich podłoże. A zrozumieć to wybaczyć - jak powiada pismo. A jeśli nawet nie wybaczyć, to przynajmniej nie "młócić słomy", bo i tak nic się z niej nie wymłóci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.ny5030.east.verizon.net 29.08.03, 04:53 Gość portalu: abc napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > jezeli dzentelmeni byli bezwyznaniowi....to jakiego byli > ukrainscy rzeznicy z > > wolynia :) > > Być może prawosławnego, być może unickiego, dalibóg nie wiem. > Nie wiem też jaki ma to związek z meritum tego wątku, który > niniejszym pozwalam sobie streścić: > Robiąc niedwuznaczne aluzje do Millera i Rywina stwierdziłeś, że > to nie katolicy są przestępcami, bo najwięksi z nich noszą > niemiecko- i rosyjskobrzmiące nazwiska. Odpowiedziałem Ci, że > faktycznie najwięksi przestępcy - nowojorscy mafiozi z Cosa > Nostry nosli włoskie nazwiska: Luciano i Capone i byli > katolikami. Złapałeś sie więc "tratwy ratunkowej" i rzuciłeś na > szalę Hitlera oraz Stalina, a także "rzeźników z Wołynia". Nie > miało to zbyt wiele wspólnego z przedmiotem dyskusji, bo jednak > Hitler, Stalin oraz nacjonaliści wołyńscy to inna kategoria > przestepców niż pospolici złodzieje i bandyci czyli tzw. > kryminaliści. Nie chcąc wdawać się w jałowy spór odpowiedziałem > żartobliwie, że H. i S. byli bezwyznaniowi, zaś wołyniaków w > ogóle zignorowałem, bo czystki etniczne to raczej wojna niż > pospolita przestępczość. Ty jednak uparcie powracasz do problemu > Wołynia, jakby miał on o czymś rozstrzygnąć, przesądzić. > Skoro więc już - tak czy owak - mowa o Wołyniu, racz przyjąć do > łaskawej wiadomości, że nic nie dzieje sie bez przyczyny; > Polacy - w wyniku fatalnej polityki narodowościowej wobec > Ukraińców, zamieszkałych na terytorium II RP, walnie przyczynili > się do eksplozji nastrojów antypolskich na Wołyniu i niejako > sami przysłużyli się agresji wołyniaków w stosunku do polskiej > mniejszości na tym terenie. Oczywiście, w żadnym stopniu nie > umniejsza to ani rozmiarów ani okrucieństwa popełnionych > zbrodni, niemniej pozwala zrozumieć ich podłoże. A zrozumieć to > wybaczyć - jak powiada pismo. A jeśli nawet nie wybaczyć, to > przynajmniej nie "młócić słomy", bo i tak nic się z niej nie > wymłóci. to ciekawe czym Zydzi zawinili wobec Hitlera?...czyzby fatalna polityka wobec narodu niemieckiego?...mozesz go tez rozgrzeszyc...masz przeciez do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.nskmatrix.net.pl 26.08.03, 16:37 Jestes klonem bubla??:))))) Chyba tak:))) Bo gdybys byl myslacym czlowiekiem to wiedzialbys ze kazdy moze sobie zalozyc konto pocztowe w dowolnym kraju na swiecie:))) Adres pocztowy wcale nie swiadczy o tym skad ( a nie z kod)sie pisze Gdy bede mial ochote to kazdy post napisze z innym odresem maila:))))). Chlopie ...nigdy nie uwazalem by jakakolwiek praca hanbila. Szacunek nalezy sie zarowno dyrektorowi jak i sprzataczce. Jednak to co soba reprezentuje bubel jest ponizej jakiegokolwiek poziomu. Zauwaz moze laskawie ze to ON pierwszy zaczal sie wychwalac swoja (wedlug mnie zmyslona) profesja i nadzwyczajnym poziomem inteligencji. Jego posty swiadcza o czyms wrecz przeciwnym hehe:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haaanes Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.03, 16:57 Gość portalu: zigi napisał(a): > Jestes klonem bubla??:))))) > > Chyba tak:))) > konto pocztowe w dowolnym kraju na swiecie:))) > Adres pocztowy wcale nie swiadczy o tym skad ( a nie z kod)sie >pisze > Gdy bede mial ochote to kazdy post napisze z innym odresem >maila:))))). To sobie zaloz , a zobaczysz czy cie jakis niedouczony smarkacz nie rozpozna z jakiego kraju nadajesz. > hehe:))))) Pozatym powinienes wiedziec , ze na tak duzo smechu bez powodu zazwyczaj pozwalaja sobie tylko kuracjusze domow wariatow - jako ze nie z powietrza bierze sie przysloweie "Smiejesz sie jak glupi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: Czy ... IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 17:03 Gość portalu: haaanes napisał(a): > Gość portalu: zigi napisał(a): > > > Jestes klonem bubla??:))))) > > > > Chyba tak:))) > > konto pocztowe w dowolnym kraju na swiecie:))) > > > Adres pocztowy wcale nie swiadczy o tym skad ( a nie z kod)sie > >pisze > > Gdy bede mial ochote to kazdy post napisze z innym odresem > >maila:))))). > > To sobie zaloz , a zobaczysz czy cie jakis niedouczony smarkacz > nie rozpozna z jakiego kraju nadajesz. > > > hehe:))))) > > Pozatym powinienes wiedziec , ze na tak duzo smechu bez powodu > zazwyczaj pozwalaja sobie tylko kuracjusze domow wariatow > - jako ze nie z powietrza bierze sie przysloweie > "Smiejesz sie jak glupi" -poztym powinienes wiedziec...,ze smiech to zdrowie jak mowi przyslowie...ta roznorodnosc przyslow sprawia ...,ze swiat staje sie kolorowy... a nie betonowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haaanes Re: Czy ... IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.03, 17:17 > > -poztym powinienes wiedziec...,ze smiech to zdrowie jak mowi przyslowie...ta > roznorodnosc przyslow sprawia ...,ze swiat staje sie kolorowy... a nie > betonowy... O taak napewno - problem zawsze jest w przesadzie :-) nie przypuszczam zeby normalna czesc spoleczenstwa pomagala sluzbie zdrowia i zasmiewala sie do bolu .... np. przy okazji pogrzebow ? W przypadku kolegi wyzej - takie podejzenie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: Czy ... IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 17:36 Gość portalu: haaanes napisał(a): > > > > -poztym powinienes wiedziec...,ze smiech to zdrowie jak mowi > przyslowie...ta > > roznorodnosc przyslow sprawia ...,ze swiat staje sie > kolorowy... a nie > > betonowy... > > O taak napewno > - problem zawsze jest w przesadzie :-) > nie przypuszczam zeby normalna czesc spoleczenstwa pomagala > sluzbie zdrowia i zasmiewala sie do bolu .... np. przy okazji > pogrzebow ? > W przypadku kolegi wyzej - takie podejzenie mam. > - dokladnie...,niech sie smuca umarli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 00:20 > Pozatym powinienes wiedziec , ze na tak duzo smechu bez powodu > zazwyczaj pozwalaja sobie tylko kuracjusze domow wariatow > - jako ze nie z powietrza bierze sie przysloweie > "Smiejesz sie jak glupi" lub smieje sie jak glupi z baterejki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 00:16 Gość portalu: haaanes napisał(a): > Gość portalu: zigi napisał(a): > > > Holandie to ty moze znasz. ale tylko z TV:))))) > > > > Po przeczytaniu kilku Twoich postow widac jak na dloni kogo i > jak prezentujesz ... nie przeczytalem jeszcze nic Twojego > autorstwa gdzie wypowiedzial bys sie na temat. > > O poziomie Twojego "pojemnika na wode swiecana" swiadczylby > rowniez fakt , ze jestes na to zbyt wielkim DEBILEM aby > rozwiazac taka dziecinno zagadke jak to z kod pisze Twoj > respondent. > > > Co ktos taki jak ty moze zalatwic?? > > Mozesz mi np. posprzatac w ogrodzie:))) > > Teraz uderzyles we wlasciwy ton - to typowe dla batmanow , > stroic sie piurkami na koszt glupszej czesci spoleczenstwa. > O respondenta bym sie na Twoim miejscu nie martwil - zyje w > kraju w ktorym dla takich darmozjadow jak kler jest zbyt malo > przyglopow aby mogli kryc sie za murami ogrodow. > > W ogrodzie oczywiscie moge ci posprzatac nawet ja - problem > tylko w tym czy Klechy sa przyzwyczajone w Klecholandzie placic > swoim kato-barana za prace ? mieszkasz w protestanckiej dojczlandii...co mozna powiedziec o sturczonych Niemcach...przekrety i w kosciele protestanckim sie zdarzaja...w poniedzialkowym THe wall street journal ladnie opisali afere protestanckiego biskupa co wyludzal dojczmarki od swych swiatlych protestanckich owieczek...jezdzenie rok w rok do Cannes utrzymanie zony i grupy malych Turkow troche kosztuje kasy..prawda!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haaanes Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.03, 00:50 > mieszkasz w protestanckiej dojczlandii... Ze polscy katolicy wiedza malo , zawsze wiedzialem ale , ze az tak malo - tego nawet nie przypuszczalem. Niemcy poludniowe sa zdecydowanie katolickie szanowny watykanczyku. >co mozna powiedziec o >sturczonych > Niemcach...przekrety i w kosciele protestanckim sie >zdarzaja... Przekrety zdazaja sie wszedzie - problem tylko w tym , ze polscy szamani stoja poza prawem , a obdzierani ze skory sa nie tylko "ochotnicy" wierzacy ale w wypadku Polski cale spoleczenstwo - czy chce czy niechce .... w Niemczech placi sie podatki na kosciol i jezeli ktos robi to dobrowolnie to mnie nic do ich finansow. >w > poniedzialkowym THe wall street journal ladnie opisali afere >protestanckiego > biskupa co wyludzal dojczmarki od swych swiatlych >protestanckich > owieczek... Powinienes czesciej kupowac gazety a nie cwiczyc sie w czytaniu jednego egzemplarza przez kilka lat - DOJCZMAREK nie ma w obiegu juz od dwoch lat. Zacytuj cos nowego - z walsnego kato-podworka nie bedziesz mial problemu :-) >jezdzenie rok w rok do Cannes utrzymanie zony i >grupy malych >Turkow > troche kosztuje kasy..prawda!? Utrzymanie dzieci zawsze kosztuje troche kasy i nie ma przy tym znaczenia czy sa to dzieci tureckie , polskie czy niemieckie .... z ciebie jednak zdaje sie przemawiac jakies zakorzenione katolickie rasistowskie scierwo widzace w tym roznice ? Tez jestem w pewnym sensie rasista - i zygac mi sie chce jak czytam teksty takich zakompleksionych kato-dupkow jak TY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 01:34 Gość portalu: haaanes napisał(a): > > mieszkasz w protestanckiej dojczlandii... > > Ze polscy katolicy wiedza malo , zawsze wiedzialem ale , ze az > tak malo - tego nawet nie przypuszczalem. > Niemcy poludniowe sa zdecydowanie katolickie szanowny > watykanczyku. > > >co mozna powiedziec o >sturczonych > > Niemcach...przekrety i w kosciele protestanckim sie > >zdarzaja... > > Przekrety zdazaja sie wszedzie - problem tylko w tym , ze polscy > szamani stoja poza prawem , a obdzierani ze skory sa nie > tylko "ochotnicy" wierzacy ale w wypadku Polski cale > spoleczenstwo - czy chce czy niechce .... w Niemczech placi sie > podatki na kosciol i jezeli ktos robi to dobrowolnie to mnie nic > do ich finansow. > > > >w > > poniedzialkowym THe wall street journal ladnie opisali afere > >protestanckiego > > biskupa co wyludzal dojczmarki od swych swiatlych > >protestanckich > > owieczek... > > Powinienes czesciej kupowac gazety a nie cwiczyc sie w czytaniu > jednego egzemplarza przez kilka lat - DOJCZMAREK nie ma w obiegu > juz od dwoch lat. > Zacytuj cos nowego - z walsnego kato-podworka nie bedziesz mial > problemu :-) > > >jezdzenie rok w rok do Cannes utrzymanie zony i >grupy malych > >Turkow > > troche kosztuje kasy..prawda!? > > Utrzymanie dzieci zawsze kosztuje troche kasy i nie ma przy tym > znaczenia czy sa to dzieci tureckie , polskie czy > niemieckie .... z ciebie jednak zdaje sie przemawiac jakies > zakorzenione katolickie rasistowskie scierwo widzace w tym > roznice ? > > Tez jestem w pewnym sensie rasista - i zygac mi sie chce jak > czytam teksty takich zakompleksionych kato-dupkow jak TY a mi rzygac sie chce jak czytam protestantow czy tez prostakow z tureckiego dojczlandu....podobno wiecej w dojczlandzie meczetow niz kosciolow :)...sam jestes zakompleksionym hanysem z tureckiego podworka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haaanes [...] IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.03, 01:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 03:13 Gość portalu: haaanes napisał(a): > > > > > a mi rzygac sie chce jak czytam protestantow czy tez prostakow > z tureckiego > > dojczlandu.... > > Chyba zbyt dlugo odbierales swoja zone lub mamusie z tureckiego > burdelu , ze takie kompleksy u ciebie wywoluja ? > > >podobno wiecej w dojczlandzie meczetow niz kosciolow :) > > Jeszcze nie - ale bardzo bym sobie tego zyczyl gdyby przez to > uniknac zbyt czestych spodkan z takimi kato-skorwielkami jak ty. > > Zreszta majac matke polke sam nie wiesz kato-smieciu kim jestes - > - moze Turkiem ? ... a moze jak sie Turcy dobrze bawili ...pol > psem ? - sklaniam sie do tego drugiego :-) > > > >...sam > > jestes zakompleksionym hanysem z tureckiego podworka :) > > Nie mam nic przeciwko Turka tak jak i Polaka ... mam problem > tylko z pojedynczymi rasistowskimi skorwie..lkami takimi jak Ty. > > Takich mozna naturalnie spodkac rowniez w srod Turkow , Niemcow > i innych narodowosci - niestety z mojego katolickiego kraju > pochodzenie jest tego najwiecej , wiec takich jak ty unikam - > nie Turkow. coz za doglebna analiza...jakis ty sie tolerancyjny zrobil hanys az dziw bierze...nigdy nie bylem w sturczonym dojczlandzie i noga moja tam nie postanie...skoro nie masz nic przeciwko Polakom ktorzy w 98% sa Katolikami to cos kiepsko z ta wasza koltunska dojczlandzka tolerancja...nie rozumiem tylko twojej wyrozumilaosci co do turkow...pomimo tego ze musisz ciagle kimac na wycieraczce kiedy to twoja mamuska przyjmuje kolejnych tureckich wujkow....coz prawdopodobienstwo ze jestem turkiem jest chyba mniejsze niz ty co mieszkasz w tureckim reichu i lubisz chyba tych swoich braci skoro sie z nimi tak utozsamiasz... pozdrowienia turasie :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 02:58 Gość portalu: ficino napisał(a): > ... skoro nie masz nic przeciwko Polakom ktorzy w 98% sa Katolikami to cos kiepsko z ta wasza koltunska dojczlandzka tolerancja... Ależ ta społeczność katolicka jest rozwojowa. Jeszcze godzinę temu (parę listów wyżej) było w Polsce 97 % katolików, a teraz jest 98%. Jak dobrze pójdzie, to za trzy godziny stopień skatolicyzowania polskiego społeczeństwa przekroczy 100 procent ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 05:52 Gość portalu: abc napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > ... skoro nie masz nic przeciwko Polakom ktorzy w 98% sa > Katolikami to cos kiepsko z ta wasza koltunska dojczlandzka > tolerancja... > > Ależ ta społeczność katolicka jest rozwojowa. Jeszcze godzinę > temu (parę listów wyżej) było w Polsce 97 % katolików, a teraz > jest 98%. Jak dobrze pójdzie, to za trzy godziny stopień > skatolicyzowania polskiego społeczeństwa przekroczy 100 > procent ... to byl tylko chochlik dziennikarski hahah...poprawiam sie 97 spoleczenstwa polskiego to katolicy...za szybko chyba stukalem w kalwiature a ze 7 blisko 8 to zrobilo sie blad..bardzo przepraszam ze cie obrazilem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 13:01 Gość portalu: ficino napisał(a): > to byl tylko chochlik dziennikarski hahah...poprawiam sie 97 spoleczenstwa > polskiego to katolicy...za szybko chyba stukalem w kalwiature a ze 7 blisko 8 > to zrobilo sie blad..bardzo przepraszam ze cie obrazilem :))) Drobiazg, nie ma sprawy. Lubię jak demaskujesz te cholerne chochliki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.ny5030.east.verizon.net 29.08.03, 04:54 Gość portalu: abc napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > to byl tylko chochlik dziennikarski hahah...poprawiam sie 97 > spoleczenstwa > > polskiego to katolicy...za szybko chyba stukalem w kalwiature > a ze 7 blisko 8 > > to zrobilo sie blad..bardzo przepraszam ze cie obrazilem :))) > > Drobiazg, nie ma sprawy. Lubię jak demaskujesz te cholerne > chochliki! zabrzmialo to jak spiskowa teoria dziejow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany [...] IP: localhost 26.08.03, 21:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 02:22 Gość portalu: zigi napisał(a): > 1. Albo jestes dzieciakiem, ktory jeszcze nie skonczyl gimnazjum > 2. Jestes kims kto byl ksztalcony w tzw. "partyjnych" szkolach, > gdzie poza piciem wodki niczego wiecej nie uczono Niestety, Zigi, nie byłem w partyjnych szkołach, więc nie wiem jak tam było, ale w pełni ci wierzę i współczuję! A dużo tego musiałeś wypić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 05:57 > Niestety, Zigi, nie byłem w partyjnych szkołach, więc nie wiem > jak tam było, ale w pełni ci wierzę i współczuję! A dużo tego > musiałeś wypić? on nie mowilem o sobie tylko o takich co chodzili do szkol partyjnych...czytaj uwazniej...na ten przyklad prezydent wszystkich Polakow Kwas jest schlany regularnie na kazdej wazniejszej ipmprezie panstwowej...no ale ten typ tak ma ze sa bardziej medialni ze swoimi przepitymi fioletowymi kinolami ktore niezle wkomponowuja sie do reszty facjaty:)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 13:11 Gość portalu: ficino napisał(a): > > Niestety, Zigi, nie byłem w partyjnych szkołach, więc nie wiem > > jak tam było, ale w pełni ci wierzę i współczuję! A dużo tego > > musiałeś wypić? > on nie mowilem o sobie tylko o takich co chodzili do szkol partyjnych...czytaj > uwazniej... Czytałem bardzo uważnie. Nie napisał skąd to wie, więc uznałem, że musiał widzieć na własne oczy, bo przecież nie pisałby z taką pewnością siebie, gdyby znał to tylko ze słyszenia. Zbyt poważny i wiarygodny człowiek ... > na ten przyklad prezydent wszystkich Polakow Kwas jest schlany > regularnie na kazdej wazniejszej ipmprezie panstwowej...no ale ten typ tak ma > ze sa bardziej medialni ze swoimi przepitymi fioletowymi kinolami ktore niezle > wkomponowuja sie do reszty facjaty:)... I, popatrz Ty się, 75 procentom Polaków to odpowiada, popierają go, choć on nie katolik. Wytłumacz mi, ficino, jak to jest; parszywy ateista, komuch z "fioletowym kinolem", schlany na każdej imprezie (wierzę na twoje słowo, sam nie widziałem), a tu taki despekt - trzy czwarte Polaków, z których 97 procent to katolicy, akceptuje go i ma do niego zaufanie. Cud jakiś czy co? Może jakiś egzorcysta kościelny wypowie się w tej sprawie, bo dla mnie jest mocno podejrzana. Nie wiem czy jakiś szatan nie maczał w tym swojego brudnego ogona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Czy to watykańskie ścierwo nie ma wstydu!?!?! IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 17:56 Gość portalu: abc napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > > Niestety, Zigi, nie byłem w partyjnych szkołach, więc nie > wiem > > > jak tam było, ale w pełni ci wierzę i współczuję! A dużo > tego > > > musiałeś wypić? > > > on nie mowilem o sobie tylko o takich co chodzili do szkol > partyjnych...czytaj > > uwazniej... > > Czytałem bardzo uważnie. Nie napisał skąd to wie, więc uznałem, > że musiał widzieć na własne oczy, bo przecież nie pisałby z taką > pewnością siebie, gdyby znał to tylko ze słyszenia. Zbyt poważny > i wiarygodny człowiek ... > > > na ten przyklad prezydent wszystkich Polakow Kwas jest schlany > > regularnie na kazdej wazniejszej ipmprezie panstwowej...no ale > ten typ tak ma > > ze sa bardziej medialni ze swoimi przepitymi fioletowymi > kinolami ktore niezle > > wkomponowuja sie do reszty facjaty:)... > > I, popatrz Ty się, 75 procentom Polaków to odpowiada, popierają > go, choć on nie katolik. Wytłumacz mi, ficino, jak to jest; > parszywy ateista, komuch z "fioletowym kinolem", schlany na > każdej imprezie (wierzę na twoje słowo, sam nie widziałem), a tu > taki despekt - trzy czwarte Polaków, z których 97 procent to > katolicy, akceptuje go i ma do niego zaufanie. Cud jakiś czy co? > Może jakiś egzorcysta kościelny wypowie się w tej sprawie, bo > dla mnie jest mocno podejrzana. Nie wiem czy jakiś szatan nie > maczał w tym swojego brudnego ogona? oczywiscie ze mozna to wytlumaczyc...zwykla ludzka glupota;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr [...] IP: 142.52.81.* 26.08.03, 16:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dry Re: Na kolana, gowniarzu!!! IP: sopot:* / 192.168.0.* 26.08.03, 16:36 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Z szacunkiem dla Prymasu, wypierdku szczura. Za komuny, o ile > nie szczales w pieluch, tos to kosciola latal i kryl sie przed > ZOMO, spiewal "Boze Cos Polske..." a teraz szczekasz jak > zapchlony kundel. Rozumiem ze Swiety Piotr to Ty nie jestes ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Na kolana, gowniarzu!!! IP: 142.52.81.* 26.08.03, 16:43 Gość portalu: dry napisał(a): > Gość portalu: Piotr napisał(a): > > Z szacunkiem dla Prymasu, wypierdku szczura. Za komuny, o ile > > nie szczales w pieluch, tos to kosciola latal i kryl sie > przed > > ZOMO, spiewal "Boze Cos Polske..." a teraz szczekasz jak > > zapchlony kundel. > > Rozumiem ze Swiety Piotr to Ty nie jestes ? Nie, nie jestem - i co z tego. Cholera mnie jednak bierze gdy czytam jak nieduczone parowy, ktore nic w zyciu nie osiagnely miotaja obelgi pod adresem mczlowieka, ktorey intelektualnie moglby ich zmiazdzyc. Polecam odrobine pokory i znajomosc swego miejsca w szeregu. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo [...] IP: *.speed.planet.nl 26.08.03, 17:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr [...] IP: 142.52.81.* 26.08.03, 17:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu Re: Na kolana, gowniarzu!!! IP: *.speed.planet.nl 26.08.03, 17:31 Jezeli chodzi o umiejetnosc wyludzania panstwowych pieniedzy uznaje bezdyskusyjny prymat Prymasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Na kolana, gowniarzu!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 00:23 Gość portalu: bu napisał(a): > Jezeli chodzi o umiejetnosc wyludzania panstwowych pieniedzy > uznaje bezdyskusyjny prymat Prymasa. jakos prymasa za afery nie scigaja jak to bywa z poslami SLD...ile jeszzce afer czeka na wyjasnienie...ale to juz nie bawem...bedziecie kryc sie jak szczury w norach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Na kolana, gowniarzu!!! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 03:12 Gość portalu: ficino napisał(a): > jakos prymasa za afery nie scigaja jak to bywa z poslami SLD... Prymasa rzeczywiście nie ścigają, za to jego podwładnych w ogromnej i coraz wiekszej liczbie; za oszustwa podatkowe i celne, wyłudzenia, alimenty, pedofilię, poświadczanie nieprawdy, znęcanie się nad uczniami i wiele innych, równie ekscytujących "przygód". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficno Re: Na kolana, gowniarzu!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 06:02 > > Prymasa rzeczywiście nie ścigają, za to jego podwładnych w > ogromnej i coraz wiekszej liczbie; za oszustwa podatkowe i > celne, wyłudzenia, alimenty, pedofilię, poświadczanie nieprawdy, > znęcanie się nad uczniami i wiele innych, równie > ekscytujących "przygód". > wiekszej liczbie to ile 2,5 10,milion?...nie wiem ile dla ciebie duzo a ile malo...bo na przyklad dla zebraka 5 zloty na flaszke to duzo a dla milionera z manhattanu to nie wiem czy duzo czy malo? Podaj wszystkie przyklady jakie znasz po kolei oczywiscie te udowodnione a nie te ktore zostaly wymyslone :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Na kolana, gowniarzu!!! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 13:18 Gość portalu: ficno napisał(a): > > Prymasa rzeczywiście nie ścigają, za to jego podwładnych w > > ogromnej i coraz wiekszej liczbie; za oszustwa podatkowe i > > celne, wyłudzenia, alimenty, pedofilię, poświadczanie nieprawdy, > > znęcanie się nad uczniami i wiele innych, równie > > ekscytujących "przygód". > wiekszej liczbie to ile 2,5 10,milion?...nie wiem ile dla ciebie duzo a ile > malo...bo na przyklad dla zebraka 5 zloty na flaszke to duzo a dla milionera z > manhattanu to nie wiem czy duzo czy malo? Podaj wszystkie przyklady jakie znasz > po kolei oczywiscie te udowodnione a nie te ktore zostaly wymyslone :))) Nie kokietuj, drogi ficino, nie udawaj. Wiem, że doskonale się orientujesz we wszelkich aferach, bo pisałeś to już wielokrotnie. Musisz więc także orientować się w aferach twojego ulubionego kościółka i jego wiernych sług. A jest tego sporo i niemal codziennie media donoszą o nowych sprawach. Niestety, szatan nie śpi i wciąż kusi sługi boże ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Na kolana, gowniarzu!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 18:00 > > wiekszej liczbie to ile 2,5 10,milion?...nie wiem ile dla > ciebie duzo a ile > > malo...bo na przyklad dla zebraka 5 zloty na flaszke to duzo a > dla milionera z > > manhattanu to nie wiem czy duzo czy malo? Podaj wszystkie > przyklady jakie znasz > > po kolei oczywiscie te udowodnione a nie te ktore zostaly > wymyslone :))) > > Nie kokietuj, drogi ficino, nie udawaj. Wiem, że doskonale się > orientujesz we wszelkich aferach, bo pisałeś to już > wielokrotnie. Musisz więc także orientować się w aferach twojego > ulubionego kościółka i jego wiernych sług. A jest tego sporo i > niemal codziennie media donoszą o nowych sprawach. Niestety, > szatan nie śpi i wciąż kusi sługi boże ... ja tutaj nie jestem od kokietowania...jesli mowisz ze wiem to pokaz przyklady gdzie wymienilem wszystkie afery zwiazane z kosciolem...przestan klamac w zywe oczy...musi to na rusi! Podaj wszystkie przyklady ktore znasz i ktore sa udowodnione a sprawcy skazani przez wymiar sprawiedliwosci lub te ktore sie tocza i jakie zarzuty maja przedstawione poszczegolni kaplani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Na kolana, gowniarzu!!! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 29.08.03, 02:20 Gość portalu: ficino napisał(a): > Podaj wszystkie przyklady ktore znasz i ktore sa udowodnione a sprawcy skazani > przez wymiar sprawiedliwosci lub te ktore sie tocza i jakie zarzuty maja > przedstawione poszczegolni kaplani. Och, drogi ficino, niesposób nawet wymienić tych wszystkich afer, począwszy od gigantycznych oszustw w spółce Stella Maris w Gdańsku do pedofilii w Rzeszowie. A przecież jest jeszcze cała masa przestępstw "pojedyńczych", o których nie rozpisują się media, a które odgrywaja jednak pokaźną rolę. Nie będe przeciez dla twego kaprysu opracowywał całej statystyki przestepstw funkcjonariuszy KK, tym bardziej, iż jestem pewien, że ktoś to już zrobił i gdzieś w cyberprzestrzeni statystyka taka isnieje, wystarczy tylko rozejrzeć się po sieci i poszukać. Mając tak wiele czasu, jak to pokazujesz uprawiając codziennie wielogodzinne seanse korespondencyjne, mógłbyś z czystej ciekawości uruchomić wyszukiwarkę (powiedzmy Google?)i znaleźć adekwatną do zagadmnienia stronę internetową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Na kolana, gowniarzu!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 29.08.03, 04:56 > Och, drogi ficino, niesposób nawet wymienić tych wszystkich > afer, począwszy od gigantycznych oszustw w spółce Stella Maris w > Gdańsku do pedofilii w Rzeszowie. A przecież jest jeszcze cała > masa przestępstw "pojedyńczych", o których nie rozpisują się > media, a które odgrywaja jednak pokaźną rolę. Nie będe przeciez > dla twego kaprysu opracowywał całej statystyki przestepstw > funkcjonariuszy KK, tym bardziej, iż jestem pewien, że ktoś to > już zrobił i gdzieś w cyberprzestrzeni statystyka taka isnieje, > wystarczy tylko rozejrzeć się po sieci i poszukać. Mając tak > wiele czasu, jak to pokazujesz uprawiając codziennie > wielogodzinne seanse korespondencyjne, mógłbyś z czystej > ciekawości uruchomić wyszukiwarkę (powiedzmy Google?)i znaleźć > adekwatną do zagadmnienia stronę internetową. jezeli komus cos zarzucasz to sam sie postaraj o te statystyki:)...prowokacja i pomowienie..widze od Stalina niewiele sie zmienilo w waszej mentalnosci:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Chwileczke, cenzorze z Wyborczej IP: 142.52.81.* 26.08.03, 17:42 Z jakiej racji usunales moja poprzednia wypowiedz? Nie bylo w niej nic nieznosnego - no chyba, ze Slawomir Wiatr, Kiszczak i Jaruzleski nadal sa swietymi krowami w Polsce???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Na kolana gowniarzu!!!!!!!! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 03:01 To już nawet za padnięcie na kolana usuwają? Ach, te wieczne prześladowania katolików w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Na kolana gowniarzu!!!!!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 06:03 Gość portalu: abc napisał(a): > To już nawet za padnięcie na kolana usuwają? Ach, te wieczne > prześladowania katolików w Polsce. poczytaj sobie historie XX wieku a zrozumiesz moze wtedy ze Katolicy byli najbardziej przesladowana spolecznoscia przez ostatnie 100 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Na kolana gowniarzu!!!!!!!! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 13:25 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: abc napisał(a): > > > To już nawet za padnięcie na kolana usuwają? Ach, te wieczne > > prześladowania katolików w Polsce. > > poczytaj sobie historie XX wieku a zrozumiesz moze wtedy ze Katolicy byli > najbardziej przesladowana spolecznoscia przez ostatnie 100 lat. Boże kochany, a to pech! To już teraz wiem kogo naprawdę puszczali z dymem w Oświęcimiu i Treblince i że wymordowani przez Amerykanów Indianie też byli katolikami. Ty, ficino, to masz jednak siłę perswazji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Na kolana gowniarzu!!!!!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 18:04 > > poczytaj sobie historie XX wieku a zrozumiesz moze wtedy ze > Katolicy byli > > najbardziej przesladowana spolecznoscia przez ostatnie 100 lat. > > Boże kochany, a to pech! To już teraz wiem kogo naprawdę > puszczali z dymem w Oświęcimiu i Treblince i że wymordowani > przez Amerykanów Indianie też byli katolikami. Ty, ficino, to > masz jednak siłę perswazji! masz racje w Oswiecimiu zginelo 100 tysiecy Katolikow...a Indian wytepili w XIX wieku a nie XX i nie tepili katolicy tylko anglikanie...masz ty wiedze nie mowiac juz o sile perswazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Na kolana gowniarzu!!!!!!!! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 13:34 Niestety, to by bylo na tyle, drogi ficino. Nie mam tyle czasu, co Ty i nie mogę przeczytać wszystkich twoich genialnych myśli oraz nowatorskich koncepcji, jak choćby ta, że Kopernik odkrył kulistość Ziemi. Zgodnie z tytułowym wezwaniem, padam więc na kolana i wyznaję w pokorze, że kapituluję. Stare powiedzenie mówi:"Nie sztuka mieć rację. Rację trzeba mieć w odpowiednim czasie i miejscu." Dodałbym od siebie, że jeszcze w odpowiedniej "ilości". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Na kolana gowniarzu!!!!!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 29.08.03, 04:59 Gość portalu: abc napisał(a): > Niestety, to by bylo na tyle, drogi ficino. Nie mam tyle czasu, > co Ty i nie mogę przeczytać wszystkich twoich genialnych myśli > oraz nowatorskich koncepcji, jak choćby ta, że Kopernik odkrył > kulistość Ziemi. > Zgodnie z tytułowym wezwaniem, padam więc na kolana i wyznaję w > pokorze, że kapituluję. Stare powiedzenie mówi:"Nie sztuka mieć > rację. Rację trzeba mieć w odpowiednim czasie i miejscu." > Dodałbym od siebie, że jeszcze w odpowiedniej "ilości". tak te racje to juz na wolyniu udowodniliscie w odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie..jakbym nie znal mentalnosci naszych wschodnich sasiadow zza buga:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dewotka [...] IP: sopot:* / 192.168.0.* 26.08.03, 15:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VITO Prymas na Jasnej Górze o społecznej niesprawied... IP: 195.205.181.* 26.08.03, 14:49 A GDZIE PODZIALY SIE LICZNE OPINIE NA TEMAT OBLUDNEGO WYSTAPIENIA BISKUPOW NA JASNEJ GORZE?WPROWADZILISCIE CENZURE? NIECH GLEMPA I CALY EPISKOPAT ZA ICH HPOKRYZJE JASNY SZLAG TRAFI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Prymas na Jasnej Górze o społecznej niesprawi IP: *.nskmatrix.net.pl 26.08.03, 14:57 ...ech kolejny wariat:)) Co to szpitale psychiatryczne pozamykali???? Od kiedy to Episkopat jest wlascicielem GW???? Wez jakas tabletke i uspokoj sie:))) ....bo znow skonczysz w kaftaniku:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja [...] IP: *.speed.planet.nl 26.08.03, 15:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Prymas na Jasnej Górze o społecznej niesprawi IP: *.nskmatrix.net.pl 26.08.03, 15:18 wow widze ze masz problemy ze swoja sfera erotyczna:))) Wszedzie widzisz k...?? ...oj widze ze Twoje zaburzenia sa powazne. Moze podac ci adresy jakichs dobrych lekarzy?? Tylko okresl przynajmniej region z jakiego piszesz:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu [...] IP: *.speed.planet.nl 26.08.03, 16:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Prymas na Jasnej Górze o społecznej niesprawi IP: *.nskmatrix.net.pl 26.08.03, 16:09 ostatni kawal forum:) co robi "informatyk" buj na zachodzie? ...sprzata kible w "informacji" dworcowej:))))))))) ..biedaczek musial sie dlugo uczyc bo zawsze zalatwial sie za stodola:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas na Jasnej Górze o społecznej niesprawi IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 00:25 Gość portalu: zigi napisał(a): > wow > widze ze masz problemy ze swoja sfera erotyczna:))) > Wszedzie widzisz k...?? > ...oj widze ze Twoje zaburzenia sa powazne. Moze podac ci adresy > jakichs dobrych lekarzy?? Tylko okresl przynajmniej region z > jakiego piszesz:))))))) pewnie z ZIEM ODZYSKANYCH...tam duzo tego elemntu prowokatorow co sie z Polakami na repatriacje zalapali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Glemp - najwiekszy polski socjalista IP: sghdqpx* / 10.136.134.* 26.08.03, 14:52 Przeciez ta homilia to stek komunistycznych komunalow - nie dziwie sie, ze SLD sie nie kloci z kosciolem katolickim w tym kraju. Przeciez oni im robia za darmo propagande i indoktrynacje przyszlych pokolen z ambony. On sie bedzie za to smazyl w piekle - wpaja ludziom dokladnie to co chca uslyszec - ze im sie "nalezy" i ze praca "ma byc", ze wredny kapitalista, itd. Zamiast namawiac ludzi do zaradnosci i potepiac panstwo, w ktorym jak ktos chce stworzyc pare miejsc pracy to jest traktowany jak wrog klasowy. To jest krecia robota - taka homilia i przyrost PKB o 0,1 w dol... Juz wiem dlaczego za ciezkiej komuny wlasnie Glemp byl wybrany prymasem. Z takimi pogladami mial szanse startowac na I sekretarza. Dobrali sie z SLD i Samoobrona idealnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: Glemp - najwiekszy polski socjalista IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 15:34 - dzisiaj to sie nazywa ...demokrata..nawet zbrodnicze sld-pzpr tak sie wabi...poprostu chodzi o to ...,ze prymas...kosciol jako caly... nikogo w polsce nie mordowal..a socjalizm w polsce mordowal... Odpowiedz Link Zgłoś
satyr_i_kon Prymas Glemp - 'mam jeszcze wiele do powiedzenia' 26.08.03, 15:00 Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się także, iz Prymas Glemp planuje ponadto, podczas zbliżających się uroczystości koscielnych poddać ostrej krytyce panujący w kraju klimat, ostro potępić upały i wskazać na dwuznaczny moralnie charakter masowych opadów gradu. Ma także potępić hedonistyczne postępowanie niektórych gatunków owadów, gotowych niszczyc całoroczne plony rolników jedynie w pędzie za zaspokajaniem wlasnych indywidualnych potrzeb materialnych, oraz poddać druzgocącej krytyce populację wołków zbożowych z terytorium wielkopolski i wszelkie bielinki kapustniki z rejonu lubelszczyzny. Prymas ma także zagrozić ekskomuniką wzrostowi gospodarczemu, jezeli ten natychmiast nie przyspieszy tempa oraz dokonać ostrej personalnej krytyki dyrektora programowego festiwalu w Sopocie - Marka Sierockiego za żenujący poziom artystyczny jego uczestników i panujace podczas festiwalu fatalne wręcz nagłośnienie. Ponadto Prymas planuje wezwać amerykańską agencję wywiadowczą CIA do jak najszybszego wyjaśnienia tajemnicy śmierci i zaginięcia przywódcy związkowego Jimmiego Hoffy oraz zaapelować o niezwłoczne obnizenie wysokości mandatów nakładanych w stanie Connecticut za parkowanie w niedozwolonym miejscu. Prymas ma także zaakcentować potrzebę jak najszybszego wprowadzenia zmian w koreańskiej ustawie o rachunkowości, albańskim prawie o publicznym obrocie papierami wartościowymi i w nazbyt restrykcyjnej zdaniem prymasa senagalskiej ustawie o funduszach inwestycyjnych. Ponadto planowane jest wystosowanie przez Prymasa specjalnego apelu do producentów ubrań w Tanzanii o stanowcze zmiejszenie długości rękawów w produkowanych przez nich bawełnianych koszulach oraz o natychmiastowe złagodznie - zbyt ostrego zdaniem prymasa - kąta pod jakim w stosunku do reszty koszuli nachylony jest jej kołnierzyk. Prymas ma takze niebawem oświadczyc, iz nie podobają mu się stroje listonoszy wiejskich, mundury kolejarzy, kolor włosów większości mieszkańców Bydgoszczy, szerokość torów tramwajowych na warszawskiej pradze oraz rozkład ulic w Nowej Hucie. Szczegóły tych ostatnich oświadczeń nie są jednak na razie znane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: NIE MASZ CZEGOS O MILLEZE... IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 15:16 ..nie masz ...bo to zabronione...od razu zamykaja... Odpowiedz Link Zgłoś
satyr_i_kon Proszę bardzo: 'Miller: ZIOBRO jest z eRem !!!!' 26.08.03, 16:32 "Miller: ZIOBRO jest z eRem !!!!" Z nieoficjalnego źródła uzyskaliśmy informację, iż jednym z pierwszych oświadczeń, jakie ma wydać nowo powołany rzecznik rządu, Marcin Kaszuba, ma być oświadczenie wyjaśniające szerzej kulisy słynnego przesłuchania premiera przed sejmową komisją śledczą, podczas którego Miller miał określić zadającego mu pytania posła Ziobrę mianem "zera". W projekcie komunikatu biura informacyjnego rządu na ten temat czytamy, iż cala sprawa byla wynikiem podejmowanych przez premiera, w celu uciszenia głosów krytyki wypominających mu brak konkretnego wyższego wykształcenia, przygotowań do egzaminów wstępnych na wydział polonistyki UW. "Aby jednak zdać egzaminy na ten kierunek premier musiał najpierw opanować sztukę dokładnego literowania wszystkich, nawet najtrudniejszych wyrazów. Podjęlismy zatem w gronie kolegów i koleżanek z SLD uchwałę zalecającą premierowi rozpoczęcie nauki literowania, od dokładnego literowania nazwisk wszystkich posłów sejmu obecnej kadencji. Na poczatek wybraliśmy, ze względu na niewielką ilość liter ( z których w dodatku jedna się powtarza) i wiążący się z tym (wydawałoby się) niewielki stopnień komplikacji nazwisko opozycyjnego posła PiS - Zbigniewa Ziobro" Leszek Miller: "Juz po kilkanastu miesiącach od rozpoczęcia nauki udało mi się rozpoznać pierwszą literę nazwiska posła Ziobro [Z- przyp. red]. Juz w dwa tygodnie później nabrałem pewności co do litery drugiej i trzeciej i odkrylem, ze to nad czym tak długo się zastanwiałem to w istocie litery I oraz O. Potem poszło gładko - juz po trzech miesiącach literowania nazwiska "Ziobro" rozpoznalem literę czwartą [B - przyp. red.] oraz zauwazylem, ze w nazwisku posła powtarza się znana mi juz litera O. Cały czas jednak nie dawała mi spokoju kwestia piątej litery w nazwisku i własnie to w całości zaprzątało mój umysł podczas przesłuchania w komisji śledczej. Kiedy zatem pod koniec przesłuchania, po długotrwałych i obszernych analizach problemu, niespodziewanie odkryłem, ze przeciez to nic innego jak litera "eR", i że słowo Ziobro jest słowem z "eRem" [czyli literą R w środku - przyp.red.] zakrzyknąłem z wypływającą z niespodziewanego sukcesu satysfakcją: "Pan jest z eR-em, panie pośle !!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: Proszę bardzo: 'Miller: ZIOBRO jest z eRem !! IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 16:40 ..to mialo byc o milleze nie o ziobro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel STOSY POLSKIE W WYDANIU TZW. OPINII.... IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 15:12 ...publicznej ...bierzcie przyklad z kosciola...w polsce nigdy nie bylo stosow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dry Re: STOSY POLSKIE W WYDANIU TZW. OPINII.... IP: sopot:* / 192.168.0.* 26.08.03, 15:30 Gość portalu: wrobel napisał(a): > ...publicznej ...bierzcie przyklad z kosciola...w polsce nigdy > nie bylo stosow... Pozwol ze zgadne. Katolicy je rozkradli ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: STOSY POLSKIE W WYDANIU TZW. OPINII.... IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 15:38 Gość portalu: dry napisał(a): > > Gość portalu: wrobel napisał(a): > > > ...publicznej ...bierzcie przyklad z kosciola...w polsce > nigdy > > nie bylo stosow... > > Pozwol ze zgadne. > Katolicy je rozkradli ? - tak, tolerancja katolicka jest wielka...ostatnie przyklady swiatowe swiadcza o tym dobitnie...a ty kim jestes z wyznania...hare ...hare...hare rama... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: STOSY POLSKIE W WYDANIU TZW. OPINII.... IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 00:32 > Pozwol ze zgadne. > Katolicy je rozkradli ? moze protestanci albo prawoslawni..wiadomo ze maja lepkie lapy do wszystkiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficno Re: STOSY POLSKIE W WYDANIU TZW. OPINII.... IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 00:31 Gość portalu: wrobel napisał(a): > ...publicznej ...bierzcie przyklad z kosciola...w polsce nigdy > nie bylo stosow... a i na zachodzie byly rzadkoscia podczas inkwizycji zginelo moze ze sto osob...za to podczas rewolucji francuskiej ofiary liczylo sie juz w tysiacach...taka juz jest ta moralnosc lewakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Dedykacja dla hierarchów KK IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 15:32 Kardynał przemówił w tonie współczucia dla skrzywdzonych. Podobnie przemawia JP2. Jeśli gdzieś jest kataklizm, tam okazuje współczucie, jeśli gdzieś konfklikt, tam wyzwa do pojednania i dialogu. Prawdziwy Anioł Światłości. Hierarchowie zapominają, że właściwe postawy międzylidzkie są rezultatem właściwej postawy człowieka wobec Boga. Człowiek, który nie jest pojednany z Bogiem przez Jezusa, nie jest zdolny do przyjmowania postaw, które są dobre i właściwe. Niestety, drogę do Pana Jezusa hierarchowie zabarykadowali papieżem, Marią, świętymi, pielgrzymkami i innymi zewnętrznymi rytuałami. Przypomina mi się cytat z proroka Ozeasza, który pokazał, że przyczyną upadku Izraela byli kapłani, którzy odrzucili poznanie dane im prez Boga a na to miejsce ustanowili własne nauki i obrzędy. Ozeasz 4,1 Słuchajcie słowa Pana, synowie Izraela, bo Pan ma powód do skargi na mieszkańców kraju: Nie ma w kraju ani wierności, ani miłości, ani poznania Boga. 4,2 Jest natomiast krzywoprzysięstwo, kłamstwo, zabójstwo, kradzież, cudzołóstwo, rabunek, morderstwa idą za morderstwami. 4,3 Dlatego kraj okrywa się żałobą i mdleją wszyscy jego mieszkańcy wraz ze zwierzętami polnymi i ptactwem niebieskim, nawet i ryby morskie giną. 4,4 Lecz niech nikt nie oskarża i niech nikt nie robi zarzutów, gdyż z tobą wiodę spór, kapłanie! 4,5 Dlatego potkniesz się za dnia, a wraz z tobą potknie się i prorok w nocy; prowadzisz swój lud do zguby. 4,6 Lud mój ginie, gdyż brak mu poznania; ponieważ ty odrzuciłeś poznanie, i Ja ciebie odrzucę, abyś mi nie był kapłanem, a ponieważ zapomniałeś o zakonie swojego Boga, Ja też zapomnę o twoich dzieciach. 4,7 Im więcej ich jest, tym więcej grzeszą przeciwko mnie, swoją chwałę zamienili w hańbę. 4,8 Żyją z ofiar za grzech mojego ludu i pożądają ich winy. 4,9 Dlatego stanie się z ludem to, co z kapłanem; ukarzę ich za ich postępowanie i odpłacę im za ich uczynki. 4,10 Gdy będą jedli, nie nasycą się; będą uprawiali nierząd, lecz się nie rozmnożą, gdyż opuścili Pana, oddając się wszeteczeństwu. 4,11 Wino i moszcz odbiera rozum. 4,12 Mój lud radzi się swojego drewna, a jego kij daje mu wyrocznię, gdyż duch wszeteczeństwa ich omamił, a cudzołożąc odstąpili od swojego Boga. 4,13 Na szczytach gór składają ofiary, a na pagórkach spalają kadzidła, pod dębem, pod białą topolą i pod terebintem, bo ich cień jest przyjemny. Dlatego wasze córki oddają się nierządowi, a wasze młode kobiety cudzołożą. 4,14 Nie będę karał waszych córek za ich nierząd ani waszych młodych kobiet za ich cudzołóstwo; gdyż oni sami odchodzą na bok z nierządnicami i razem z wszetecznicami składają ofiary, a lud nierozumny ginie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re POZWOL ,ZE ZGADNE... IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 15:48 ...przedrog z ..nie...milosnika kosciola urbana...a jezeli sie myle to podaj zrodlo kopii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Re POZWOL ,ZE ZGADNE... - źródło IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.03, 08:41 Gość portalu: wrobel napisał(a): > ...przedrog z ..nie...milosnika kosciola urbana...a jezeli sie myle to podaj > zrodlo kopii... Drogi Wróbelku, 1-sza część, moje refleksje 2-ga część, Bibblia, Stary Testament, prorok Ozeasz 4-ty rozdział Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sedan Re: Dedykacja dla hierarchów KK IP: *.3miasto.net / 192.168.71.* 26.08.03, 15:52 HOMILIA JEST WYRAŻNYM DOWODEM HIPOKRYZJI KK W POLSCE. KARYGODNE PRZYPADKI WŚRÓD EPISKOPATU KK: CZY TO OPILSTWA, CZY TO PEDOFILII CZY TO RAŻĄCYCH NADUŻYĆ FINANSOWYCH W DIECEZJACH, PODLEGŁYCH KONKRETNYM BISKUPOM, A TO WSZYSTKO NA TLE KOMPROMITACJI KK W USA NA TLE MASKOWANIA SETEK PRZYPADKÓW PEDOFILII - Z TYM WSZYSTKIM MAMY DO CZYNIENIA W KÓTKIM TYLKO OKRESIE JEDNEGO ROKU I Z TYM WSZYSTKIM KK WYBIERA SIĘ DO EUROPY NA MISJE NOWEJ EWANGELIZACJI. A TAM JUŻ MAJĄ DOSYĆ PRZYPADKÓW PEDOFILII ITP. PRZYWAR LUDZKICH. cHYBA KK CHCE SWOIM PRZYKŁADEM ZARAZIĆ EUROPĘ ZACHODNIĄ NOWO POJĘTĘ, BO POLSKĄ ODMIANĄ OBŁUDY. CHYBA WKRÓTCE ZA TO NAM PODZIĘKUJĄ. - NIECH KK ZACZNIE KRYTYK E OD SIEBIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: Dedykacja dla hierarchów KK IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 15:59 Gość portalu: sedan napisał(a): > HOMILIA JEST WYRAŻNYM DOWODEM HIPOKRYZJI KK W POLSCE. KARYGODNE > PRZYPADKI WŚRÓD EPISKOPATU KK: CZY TO OPILSTWA, CZY TO > PEDOFILII CZY TO RAŻĄCYCH NADUŻYĆ FINANSOWYCH W DIECEZJACH, > PODLEGŁYCH KONKRETNYM BISKUPOM, A TO WSZYSTKO NA TLE > KOMPROMITACJI KK W USA NA TLE MASKOWANIA SETEK PRZYPADKÓW > PEDOFILII - Z TYM WSZYSTKIM MAMY DO CZYNIENIA W KÓTKIM TYLKO > OKRESIE JEDNEGO ROKU I Z TYM WSZYSTKIM KK WYBIERA SIĘ DO EUROPY > NA MISJE NOWEJ EWANGELIZACJI. A TAM JUŻ MAJĄ DOSYĆ PRZYPADKÓW > PEDOFILII ITP. PRZYWAR LUDZKICH. cHYBA KK CHCE SWOIM PRZYKŁADEM > ZARAZIĆ EUROPĘ ZACHODNIĄ NOWO POJĘTĘ, BO POLSKĄ ODMIANĄ OBŁUDY. > CHYBA WKRÓTCE ZA TO NAM PODZIĘKUJĄ. - NIECH KK ZACZNIE KRYTYK E > OD SIEBIE! - podabna teorie odpowiedzialnosci zbiorowej stosowano w niedalekiej przeszlosci...idac droga twego rozumowania mozna smialo stwierdzisc ,ze wszyscy polacy to zlodzieje ,alkocholicy i tepaki...lub ze kazdy zyd kobinuje przeciw polsce ...a kazdy amerykanin to grubas..wiec gdzie ciebie mozna skwalifikowac ...idac pedem twego rozumowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Dedykacja dla hierarchów KK IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 00:35 Gość portalu: sedan napisał(a): > HOMILIA JEST WYRAŻNYM DOWODEM HIPOKRYZJI KK W POLSCE. KARYGODNE > PRZYPADKI WŚRÓD EPISKOPATU KK: CZY TO OPILSTWA, CZY TO > PEDOFILII CZY TO RAŻĄCYCH NADUŻYĆ FINANSOWYCH W DIECEZJACH, > PODLEGŁYCH KONKRETNYM BISKUPOM, A TO WSZYSTKO NA TLE > KOMPROMITACJI KK W USA NA TLE MASKOWANIA SETEK PRZYPADKÓW > PEDOFILII - Z TYM WSZYSTKIM MAMY DO CZYNIENIA W KÓTKIM TYLKO > OKRESIE JEDNEGO ROKU I Z TYM WSZYSTKIM KK WYBIERA SIĘ DO EUROPY > NA MISJE NOWEJ EWANGELIZACJI. A TAM JUŻ MAJĄ DOSYĆ PRZYPADKÓW > PEDOFILII ITP. PRZYWAR LUDZKICH. cHYBA KK CHCE SWOIM PRZYKŁADEM > ZARAZIĆ EUROPĘ ZACHODNIĄ NOWO POJĘTĘ, BO POLSKĄ ODMIANĄ OBŁUDY. > CHYBA WKRÓTCE ZA TO NAM PODZIĘKUJĄ. - NIECH KK ZACZNIE KRYTYK E > OD SIEBIE! setek przypadkow? wymien je! Kosciol oczysci sie z elementu tylko ciekawy jestem czy uda sie Millerowi i jego partii oczyscic...musieliby sie rozwiacac i zaczac robic to co potrafia..wyrzucac gnoj i kopac grzadki!..tak jak ich ojcowie..dziadowie i pradziadowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Re: Dedykacja dla hierarchów KK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 06:52 Akurat wiem .. i nie znam proboszcza kk , który legalnie zatrudnia ludzi na parafii. Od organiste po stróża i kucharke jest to praca na czarno. Opłącana co łaska tj ok 500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficno Re: Dedykacja dla hierarchów KK IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 06:59 Gość portalu: maks napisał(a): > Akurat wiem .. i nie znam proboszcza kk , który legalnie zatrudnia ludzi > > na parafii. Od organiste po stróża i kucharke jest to praca na czarno. > Opłącana co łaska tj ok 500 zł. skoro wiesz ze zostalo popelnione przestepstwo to idz na policje i zloz donos w przeciwnym wypadku ty rowniez bedziesz przestepca:) P.S. radze sie spieszyc dopoki rzadzi JESZCZE wlasciwa opcja polityczna aby ten problem rozwiazac...po nastepnych wyborach moze byc gorzej... znacznie gorzej :)))...czasu pozostalo niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dry Re: Dedykacja dla hierarchów KK IP: sopot:* / 192.168.0.* 26.08.03, 15:57 Gość portalu: Jerzy napisał(a): Człowiek, który nie jest pojednany z > Bogiem przez Jezusa, nie jest zdolny do przyjmowania postaw, które są dobre i > właściwe. Czlowiek nie jest zdolny... sam z siebie. Podobno ten Twoj bog stworzyl Ciebie na obraz i podobienstwo swoje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: Dedykacja dla hierarchów KK IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 16:03 Gość portalu: dry napisał(a): > Gość portalu: Jerzy napisał(a): > Człowiek, który nie jest pojednany z > > Bogiem przez Jezusa, nie jest zdolny do przyjmowania postaw, > które są dobre i > > właściwe. > > Czlowiek nie jest zdolny... sam z siebie. > Podobno ten Twoj bog stworzyl Ciebie na obraz i podobienstwo > swoje ? - nie podobno tylko na pewno...i tu wlasnie wychodzi z ciebie gnusnosc i lenistwo...a mowiac ogolnie za durzon dano ci wolnosci...nie wiem jaka wiare wyznajesz...ale moze wedlug twej wiary marnujesz swe talenty ...i w nastepnym wcieleniu zostaniesz dajmy na to zaba...moze cos wykumasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dry Re: Dedykacja dla hierarchów KK IP: sopot:* / 192.168.0.* 26.08.03, 16:12 Gość portalu: wrobel napisał(a): i tu wlasnie wychodzi z ciebie gnusnosc i > lenistwo...a mowiac ogolnie za durzon dano ci wolnosci...nie wiem jaka wiare > wyznajesz...ale moze wedlug twej wiary marnujesz swe talenty ...i w nastepnym > wcieleniu zostaniesz dajmy na to zaba...moze cos wykumasz... Ty to tak sam z siebie, czy powtarzasz za swoim wikarym ? A moze wyczytales to wszystko z paciorkow na nieszporach ? Polecam wyjazd z Polski do watykanu, podniesiesz srednie IQ w obu miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: Dedykacja dla hierarchów KK IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 16:16 Gość portalu: dry napisał(a): > Gość portalu: wrobel napisał(a): > i tu wlasnie wychodzi z ciebie gnusnosc i > > lenistwo...a mowiac ogolnie za durzon dano ci wolnosci...nie > wiem jaka wiare > > wyznajesz...ale moze wedlug twej wiary marnujesz swe > talenty ...i w nastepnym > > wcieleniu zostaniesz dajmy na to zaba...moze cos wykumasz... > > Ty to tak sam z siebie, czy powtarzasz za swoim wikarym ? > A moze wyczytales to wszystko z paciorkow na nieszporach ? > Polecam wyjazd z Polski do watykanu, podniesiesz srednie IQ w > obu miejscach. - nie dosc ,ze gnusny ..to do tego koltun...przypominasz mi sentencje z filmu...ogniem i mieczem...gdzie padlo zdanie w stosunku do pijanej szlachty ,ktora to sie szykowala do ataku....do gnoju nie do boju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Dedykacja dla hierarchów KK IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 00:38 > Czlowiek nie jest zdolny... sam z siebie. > Podobno ten Twoj bog stworzyl Ciebie na obraz i podobienstwo > swoje ? dokladnie na obraz i podobienstwo czyli nie jest to oryginal..to jest tak jak z oryginalnym obrazem Picassa a kopia namalowana przez jakiegos innego artyste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej jedynym wiernym zostanie "oliwkowy Alek" IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 26.08.03, 16:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej jedynym wiernym zostanie "oliwkowy Alek" IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 26.08.03, 16:04 Jak tak dalej pojdzie to w bezrobotnej Polsce zostanie tylko Prymas i jego wierny syn "oliwkowy Alek". Reszta jest dalszym ciagiem "Krola Ubu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: happy Prymas na Jasnej Górze o społecznej niesprawied... IP: 195.46.231.* 26.08.03, 16:11 Dobrze mówi! Prawda boli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hydros Czy Jego Eminencja nie wiedziała co to jest kapitalizm IP: *.acn.waw.pl 26.08.03, 16:17 "Nagradzani są najsilniejsi i najbogatsi a słabi zostają w tyle".Takie jest motto kapitalizmu i nic na to nie mozna poradzić, no chyba, że wrócimy do socjalizmu. Natomiast odnośnie żołnierzy to zawsze był to zawód służący do zabijania innych ludzi a dorabianie ideologii to tylko zasłona do tego procederu. Gdyby było inaczej do Iraku wysłalibyśmy księży i urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: Czy Jego Eminencja nie wiedziała co to jest k IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 16:31 Gość portalu: Hydros napisał(a): > "Nagradzani są najsilniejsi i najbogatsi a słabi zostają w > tyle".Takie jest motto kapitalizmu i nic na to nie mozna > poradzić, no chyba, że wrócimy do socjalizmu. Natomiast odnośnie > żołnierzy to zawsze był to zawód służący do zabijania innych > ludzi a dorabianie ideologii to tylko zasłona do tego procederu. > Gdyby było inaczej do Iraku wysłalibyśmy księży i urzędników. - chciales powiedziec..nagradzani sa itp .... chyba ci z ukladami,ktorzy maja dojscie i znajomosci...znaja sie ,ze tak powiem z lawek sejmowych naszej kochanej socjalistycznej ojczyzny...kapitalizm to przedewszystkim rownosc..rownosc wobec prawa, dostepu do informacji,nauki,mozliwosci pomocy w sytuacjach krytycznych ..takich jak bezrobocie,choroba...a zolnierzom naleza sie cieple slowa...bo jak sam stwierdziles ...wojsko to zawod do zabijania...czy na przyklad w czasie powodzi i innych klesk zywiolowo - politycznych tez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: Czy Jego Eminencja nie wiedziała co to jest k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 17:26 Pomylila ci sie definicja kapitalizmu z definicja demokracji i byc moze komunizmu (wszystkim wedlug potrzeb). Jeszcze raz zerknij do encyklopedii. Ponadto ani kapitalizm ani demokracja niczego nie gwarantuja - ani pracy, ani pieniedzy, ani szczescia, ani zdrowia do poznych lat zycia.Tworza szanse na osiagniecie powyzszego i rowny do tych szans dostep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: Czy Jego Eminencja nie wiedziała co to jest k IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 17:43 Gość portalu: Ojejku napisał(a): > Pomylila ci sie definicja kapitalizmu z definicja demokracji i byc moze > komunizmu (wszystkim wedlug potrzeb). Jeszcze raz zerknij do encyklopedii. > Ponadto ani kapitalizm ani demokracja niczego nie gwarantuja - ani pracy, ani > pieniedzy, ani szczescia, ani zdrowia do poznych lat zycia.Tworza szanse na > osiagniecie powyzszego i rowny do tych szans dostep. - ani rownego prawa...ani zasilku dla bezrobotnych a po zasilku nastepnego zasilku...ani rownego dostepu do nauki(latwosc niskoprocentowych pzyczek dla potrzebujacych)...ale gwarantuje szczescie jak sie oglada wiadomosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: Czy Jego Eminencja nie wiedziała co to jest k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 20:10 Gość portalu: wrobel napisał(a): > Gość portalu: Ojejku napisał(a): > > > Pomylila ci sie definicja kapitalizmu z definicja demokracji i byc moze > > komunizmu (wszystkim wedlug potrzeb). Jeszcze raz zerknij do encyklopedii. > > > Ponadto ani kapitalizm ani demokracja niczego nie gwarantuja - ani pracy, > ani > > pieniedzy, ani szczescia, ani zdrowia do poznych lat zycia.Tworza szanse n > a > > osiagniecie powyzszego i rowny do tych szans dostep. > > - ani rownego prawa...ani zasilku dla bezrobotnych a po zasilku nastepnego > zasilku...ani rownego dostepu do nauki(latwosc niskoprocentowych pzyczek dla > potrzebujacych)...ale gwarantuje szczescie jak sie oglada wiadomosci... ============ Jakie spoleczenstwo tacy jego przedstawiciele. Jacy przedstawiciele takie stanowione prawo i jego egzekutywa, taki rzad i jego poczynania. Takie sa prawa demokracji.Mozna by ja zamienic na neokomune lub dyktature, czego jednak nie zalecam. Z zasilkami i ogolnie tzw. socjalem bardzo bym uwazal - jak potrafi on rozlozyc nawet najbogatsze panstwo swiadczy przyklad Niemiec.Rowny dostep do nauki? I owszem - zdolni dostaja sie do dobrych liceow a nastepnie panstwowych szkol wyzszych na stusdia dzienne, gdzie nie dosc ze prawie nic nie placa to naweyt za wyniki w nauce dostaja stypendia naukowe. Najubozssi otrzymuja stependia socjalne. Mniej zdolni albo nie studiuja albo ucza sie w szkolach prywatnych za co placa. Kto zreszta powiedzial,ze wszyscy maja miec wyzsze wyksztalcenie? Natura jest "niesprawiedliwa" - jedni sa przystojni, inni nie; jedni sa utalentowani - inni wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve złote myśli Glempa i niedokończone wróbla IP: *.attu.pl / 192.168.7.* 26.08.03, 20:32 wrobel, czy znasz taki znak interpunkcyjny jak kropka? tych twoich "mysli niedokończonych" nie da się czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficno Re: Czy Jego Eminencja nie wiedziała co to jest k IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 00:40 Gość portalu: Hydros napisał(a): > "Nagradzani są najsilniejsi i najbogatsi a słabi zostają w > tyle".Takie jest motto kapitalizmu i nic na to nie mozna > poradzić, no chyba, że wrócimy do socjalizmu. Natomiast odnośnie > żołnierzy to zawsze był to zawód służący do zabijania innych > ludzi a dorabianie ideologii to tylko zasłona do tego procederu. > Gdyby było inaczej do Iraku wysłalibyśmy księży i urzędników. no tak tylko jak koncza prorokowie ktorzy nie maja za soba zadnej sily? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleryk Co on ściemnia??? IP: *.lubaczow.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 16:29 Glempus niech przestanie budowac porebaną Swiatnie Optrznosci Bozej.Ta kasa zredukuje"spoleczna nienawisc" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: Co on ściemnia...i nienawisc... IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 16:37 Gość portalu: Kleryk napisał(a): > Glempus niech przestanie budowac porebaną Swiatnie Optrznosci > Bozej.Ta kasa zredukuje"spoleczna nienawisc" -obawiam sie ,ze twej nienawisci nic nie jest w stanie zredukowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Co on ściemnia??? IP: *.nskmatrix.net.pl 26.08.03, 16:40 ..momencik Moglbys najpierw przetlumaczyc na jakis zrozumialy jezyk, te Twoje "gulgotanie" :))) ..ani to po polsku, ani po hiszpansku....ani nawet w jezyku suahili:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr. [...] IP: *.aardvark.dialup.pol.co.uk 26.08.03, 17:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel [...] IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 17:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Co on ściemnia??? IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 17:16 przede wszystkim zrozummy,ze zyjemy w specyficznym okresie dziejow ludzkosci. w okresie konca obecnego systemu rzeczy.Biblia wierzacym to bardzo wyraznie informuje o tym.bledem jest jednak nie branie tego pod uwage i to przez wszystkich,tak przez tych co rzadza,jak,i to przede wszystkim,przez kaplanstwo z prymasem na czele.oni to szczegolnie o tym wiedziec powinni,sa bowiem,jak sami twierdza,przewodnikami ludzi do Boga.nie dziwmy sie stosunkom miedzyludzkim i to na calej ziemi,nietylko w polsce.milosc oziebla[2 list do Tymoteusza 3:1-5] ludzie maja niechec i nienawisc do drugich,niezdajac sobie sprawy z tego,ze za calym balaganem stoi bog tego swiata-Szatan[2 list do Koryntian 4:4],ktory we wspanialy sposob wie jak wszystkim manipulowac,by tylko czlowiek nie zwrocil uwage na nadchodzace Krolestwo Boze,o ktore jak na ironie,ludzie sie dzien w dzien modla.tylko czy rozumieja o co chodzi?odpowiedz jest prosta,nie wiedza, a kaplanstwo tez tego Krolestwa nie wyjasnia,bo nie ma jego nalezytego zrozumienia.bardziej lubia wszelka filozofie,a nie tego co nauczal syn bozy,Jezus.kazdy jednak o szczerym sercu moze poznac prawde i kroczyc droga waska,ktora prowadzi do zycia i zrozumienia obecnej sytuacji na swiecie i do czego ta sytuacja prowadzi.prawda jest tylko jedna,powinna byc zgodna z wola Jahwe[Jehowy]Boga,autora Biblii,ktory w niej w jasny i prosty sposob ludzi informuje o Krolestwie Bozym,czyli przyszlym rzadem nad calym swiatem na czele ktorego bedzie stal Jego syn Jezus,ktory bedac na ziemi dawal o tym swiadectwo.to Krolestwo jest jedyna nadzieja i jedynym rzadem,ktory rozwiaze wszelkie bolaczki czlowieka,i to do tego stopnia,ze wiecej na ziemi nie bedzie chorob i nawet smierci[Objawienie Jana 21:4].i to powinni sie ludzie dowiedziec od prymasa Glempa i innych.wtedy zrozumieja powage dni dzisiejszych, zaczna sie zmieniac i milowac blizniego,wiara ich bedzie z dnia na dzien silniejsza i wzrosnie zrozumienie o koncu obecnego systemu,o ktorym to Jezus przestrzegal,ze bedzie podobny do dni Noego i by to pamietac,by nie zginac w armagedonie,jak nierozumni i nasmiewcy w wodach potopu za dni Noego.ludzie nie odrzucajcie oredzia Dobrej Nowiny o Krolestwie Bozym zanoszonym dla waszego dobra z woli samego Boga[ew.Mateusza 24:14]przez ludzi okazujacym wam szczera milosc,przez Swiadkow Jehowy.nabywajcie wiedze o Bogu i Jezusie[ew.Jana 17:3]. uchroni to was od wielu problemow,bedziecie radosni,kroczac droga prawdy. zalezy to jednak osobiscie od kazdego z was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: Co on ściemnia??? IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 17:27 Gość portalu: kazik napisał(a): > przede wszystkim zrozummy,ze zyjemy w specyficznym okresie dziejow ludzkosci. > w okresie konca obecnego systemu rzeczy.Biblia wierzacym to bardzo wyraznie > informuje o tym.bledem jest jednak nie branie tego pod uwage i to przez > wszystkich,tak przez tych co rzadza,jak,i to przede wszystkim,przez kaplanstwo > z prymasem na czele.oni to szczegolnie o tym wiedziec powinni,sa bowiem,jak > sami twierdza,przewodnikami ludzi do Boga.nie dziwmy sie stosunkom miedzyludzki > m > i to na calej ziemi,nietylko w polsce.milosc oziebla[2 list do Tymoteusza 3:1- 5 > ] > ludzie maja niechec i nienawisc do drugich,niezdajac sobie sprawy z tego,ze za > calym balaganem stoi bog tego swiata-Szatan[2 list do Koryntian 4:4],ktory we > wspanialy sposob wie jak wszystkim manipulowac,by tylko czlowiek nie zwrocil > uwage na nadchodzace Krolestwo Boze,o ktore jak na ironie,ludzie sie dzien > w dzien modla.tylko czy rozumieja o co chodzi?odpowiedz jest prosta,nie wiedza, > a kaplanstwo tez tego Krolestwa nie wyjasnia,bo nie ma jego nalezytego > zrozumienia.bardziej lubia wszelka filozofie,a nie tego co nauczal syn > bozy,Jezus.kazdy jednak o szczerym sercu moze poznac prawde i kroczyc droga > waska,ktora prowadzi do zycia i zrozumienia obecnej sytuacji na swiecie i do > czego ta sytuacja prowadzi.prawda jest tylko jedna,powinna byc zgodna z wola > Jahwe[Jehowy]Boga,autora Biblii,ktory w niej w jasny i prosty sposob ludzi > informuje o Krolestwie Bozym,czyli przyszlym rzadem nad calym swiatem na > czele ktorego bedzie stal Jego syn Jezus,ktory bedac na ziemi dawal o tym > swiadectwo.to Krolestwo jest jedyna nadzieja i jedynym rzadem,ktory rozwiaze > wszelkie bolaczki czlowieka,i to do tego stopnia,ze wiecej na ziemi nie bedzie > chorob i nawet smierci[Objawienie Jana 21:4].i to powinni sie ludzie > dowiedziec od prymasa Glempa i innych.wtedy zrozumieja powage dni dzisiejszych, > zaczna sie zmieniac i milowac blizniego,wiara ich bedzie z dnia na dzien > silniejsza i wzrosnie zrozumienie o koncu obecnego systemu,o ktorym to Jezus > przestrzegal,ze bedzie podobny do dni Noego i by to pamietac,by nie zginac w > armagedonie,jak nierozumni i nasmiewcy w wodach potopu za dni Noego.ludzie nie > odrzucajcie oredzia Dobrej Nowiny o Krolestwie Bozym zanoszonym dla waszego > dobra z woli samego Boga[ew.Mateusza 24:14]przez ludzi okazujacym wam szczera > milosc,przez Swiadkow Jehowy.nabywajcie wiedze o Bogu i Jezusie[ew.Jana 17:3]. > uchroni to was od wielu problemow,bedziecie radosni,kroczac droga prawdy. > zalezy to jednak osobiscie od kazdego z was. - nie ma przewodnikow w drodze do boga...nie ma takiego slowa ani gestu..,ktory jest w stanie pobudzidz a tym bardziej polaczyc z madroscia...madrosc pochodzi z gory...z nadania...rola przewodnikow ogranicza sie li tylko do oczyszczenia diamentu...a to po propagandzie komunizmy...a dzisiaj ateizmu... to jednak nie zmienia znaczenia ..bo diament jest diamentem...bez wzgledu na przeciwnosci losu w zyciu czlowieka...wiec zachodzi ..mianowicie tu pytanie ..ile jest diamentow...a ile gowna na rogach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Co on ściemnia??? IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 00:43 Gość portalu: Kleryk napisał(a): > Glempus niech przestanie budowac porebaną Swiatnie Optrznosci > Bozej.Ta kasa zredukuje"spoleczna nienawisc" wolalbys zeby ta kasa poszal na konto SLD?...ci co nic nie daja maja niestety najwiecej do powiedzenia...nie twoj interes za co budujemy swiatynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Prymas IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.08.03, 17:22 W Polsce ok 95% spoleczenstwa to katolicy; cokolwiek to mialoby oznaczac. KK twierdzi i wymusza na innych uznanie jego roli jako stojacego na strazy (i charakteryzujacego sie) moralnosci, prawa i szeroko rozumianego chrzescijanstwa. Od wiekow (czyli od poczatku) byla to organizacja nastawiona na zysk, wladze i wplywy tam, gdzie w sposob jawny wladzy nie udawalo sie zdobyc. Rozdzwiek pomiedzy tym co glosi a tym jaki jest w rzeczywistosci nie moze ujsc uwadze ludzi, a ci, ktorzy sie z nim identyfikuja i chcieliby problemow niedostrzegac, rejestruja je z cala pewnoscia podswiadomie. I to w sumie jest najgorsze. Wychowanie dziecka w srodowisku charakteryzujacym sie rozdwojeniem jazni musi miec na nie ogromny, destrukcyjny wplym, i taki wplyw ma. Twierdzenie, ze celibat pomaga duchownym w relacji z Bogiem i forsowanie respektu dla duchownych stoi w jawnej sprzecznosci z rzeczywistoscia, w ktorej ksieza, a nierzadko i zakonncice, maja na boku partnerow i dzieci, ktore sa z gory skazane na dorastanie w warunkach psychicznej niepewnosci i niezrozumienia. Spoleczenstwo, ktore w wiekszosci akceptuje taki stan rzeczy musi byc naznaczone dwoistoscia w kazdym aspekcie zycia i jak widac takim pietnem jest naznaczone. Wystarczy spojrzec na tzw. kraje protestanckie, ktore nie posiadaja zadnej uprzywilejowanej i powszechnie akceptowanej kasty osob rzadajacych od innych szacunku i w tym samym czasie prowadzenia sie niemoralnie. Wydawaloby sie, ze dorosli wiedza w czym sek i, jako ci rozwinieci psychicznie, potrafia sobie poradzic z tym problemem. Tak niestety nie jest dlatego, ze, wbrew temu co sie powszechnie uwaza, dziecinstwo ma decydujacy wplym na rozwoj czlowieka. Jakie dziecinstwo taka doroslosc. Kto niewierzy powinien udac sie do dobrego psychiatry i o tym porozmawiac. Nie chce byc tu posadzony o szerzenie nienawisci do kK ale, jak ktos powiedzial, bedac czescia problemu, nie morzesz byc czescia jego rozwiazania. Tak wiec kK "walczac" z tymi wszystkimi zlymi i (jakby to powiedziala nowa poslanka Samoobrony) brzydkimi rzeczami, walczy sam z soba. Wypodalo by mu w tym zyczyc powodzenia gdyby nie to, ze jest to walka skazana z gory na przegrana. Rozwiazaniem byloby... i tu mozna sobie pomarzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kudlacz Re: Prymas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 17:32 Na zachodzie placi sie podatek w wysokosci 3% na rzecz kosciola, ktorego wiare sie wyznaje. Jesli ktos jest niewierzacy nie placi. Ciekawe ilu mielibysmy w Polsce Katolikow, gdyby musieli miesiecznie placic ok 50zl a nie rzucac 20 groszy na tace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Prymas mowil do katolikow..nie do motlochu i marginesu IP: *.utc.com 26.08.03, 17:46 Gość portalu: Kudlacz napisał(a): > Na zachodzie placi sie podatek w wysokosci 3% na rzecz kosciola, > ktorego wiare sie wyznaje. Jesli ktos jest niewierzacy nie > placi. Ciekawe ilu mielibysmy w Polsce Katolikow, gdyby musieli > miesiecznie placic ok 50zl a nie rzucac 20 groszy na tace. Widzisz,wiekszosc z tych zacietrzewionych forumowych dyskutantow nie daje ani grosza,oni nawet do kosciola nie chodza-ale krytykuja kosciol, bo takie ich demokracyjne prawo.A ja wam powiem :Glemp mowil do nas katolikow ktorzy kosciol utrzymuja a reszta niech sie odp...li bo gowno was obchodzi nasz kosciol, takie nasze demokracyjne prawo.Jakies pytania??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Ja mam pytanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.08.03, 17:51 Gość portalu: pytek napisał(a): > Gość portalu: Kudlacz napisał(a): > > > Na zachodzie placi sie podatek w wysokosci 3% na rzecz > kosciola, > > ktorego wiare sie wyznaje. Jesli ktos jest niewierzacy nie > > placi. Ciekawe ilu mielibysmy w Polsce Katolikow, gdyby > musieli > > miesiecznie placic ok 50zl a nie rzucac 20 groszy na tace. > > Widzisz,wiekszosc z tych zacietrzewionych forumowych dyskutantow > nie daje ani grosza,oni nawet do kosciola nie chodza-ale > krytykuja kosciol, bo takie ich demokracyjne prawo.A ja wam > powiem :Glemp mowil do nas katolikow ktorzy kosciol utrzymuja a > reszta niech sie odp...li bo gowno was obchodzi nasz > kosciol, takie nasze demokracyjne prawo.Jakies pytania??? > Jakie prawo ma twoj kK do robienia tego co robi? Czy nie razi cie rozdzwiek pomiedzy tym co mowi i tym co robi? Jak sie ma twoj sposob wyrazania do nauki kK? Ile lat cie indoktrynizowano? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Ja mam pytanie.. i jeszcze jedno IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.08.03, 17:53 Gość portalu: pak napisał(a): > Gość portalu: pytek napisał(a): > > > Gość portalu: Kudlacz napisał(a): > > > > > Na zachodzie placi sie podatek w wysokosci 3% na rzecz > > kosciola, > > > ktorego wiare sie wyznaje. Jesli ktos jest niewierzacy nie > > > placi. Ciekawe ilu mielibysmy w Polsce Katolikow, gdyby > > musieli > > > miesiecznie placic ok 50zl a nie rzucac 20 groszy na tace. > > > > Widzisz,wiekszosc z tych zacietrzewionych forumowych > dyskutantow > > nie daje ani grosza,oni nawet do kosciola nie chodza-ale > > krytykuja kosciol, bo takie ich demokracyjne prawo.A ja wam > > powiem :Glemp mowil do nas katolikow ktorzy kosciol utrzymuja > a > > reszta niech sie odp...li bo gowno was obchodzi nasz > > kosciol, takie nasze demokracyjne prawo.Jakies pytania??? > > > > Jakie prawo ma twoj kK do robienia tego co robi? > Czy nie razi cie rozdzwiek pomiedzy tym co mowi i tym co robi? > Jak sie ma twoj sposob wyrazania do nauki kK? > Ile lat cie indoktrynizowano? co to jest "demokracyjne prawo"? Czy jestes self tought czy tez posylali cie do szkol? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: Ja mam pytanie.. i jeszcze jedno IP: *.utc.com 26.08.03, 18:31 Gość portalu: pak napisał(a): > Gość portalu: pak napisał(a): > > > Gość portalu: pytek napisał(a): > > > > > Gość portalu: Kudlacz napisał(a): > > > > > > > Na zachodzie placi sie podatek w wysokosci 3% na rzecz > > > kosciola, > > > > ktorego wiare sie wyznaje. Jesli ktos jest niewierzacy > nie > > > > placi. Ciekawe ilu mielibysmy w Polsce Katolikow, gdyby > > > musieli > > > > miesiecznie placic ok 50zl a nie rzucac 20 groszy na tace. > > > > > > Widzisz,wiekszosc z tych zacietrzewionych forumowych > > dyskutantow > > > nie daje ani grosza,oni nawet do kosciola nie chodza-ale > > > krytykuja kosciol, bo takie ich demokracyjne prawo.A ja wam > > > powiem :Glemp mowil do nas katolikow ktorzy kosciol > utrzymuja > > a > > > reszta niech sie odp...li bo gowno was obchodzi nasz > > > kosciol, takie nasze demokracyjne prawo.Jakies pytania??? > > > > > > > Jakie prawo ma twoj kK do robienia tego co robi? > > Czy nie razi cie rozdzwiek pomiedzy tym co mowi i tym co robi? > > Jak sie ma twoj sposob wyrazania do nauki kK? > > Ile lat cie indoktrynizowano? > > co to jest "demokracyjne prawo"? > Czy jestes self tought czy tez posylali cie do szkol? Ty skorzystales z wolnosci wypowiedzi a ja korzystam z wolnosci wyznania. Czy az takie to trudne?Zakladajac,ze ponad 90% w Polsce "to ja",wiec czy chlopcze chciales cos jeszcze powiedziec? Nie? To przepros i prosze usiadz spokojnie! Pomowienia typu "robi tego co robi""tym co mowi i tym co robi" "..cos do nauki kosciola"itd.-nie zajmuje sie plotkami i jako czlonek kosciola popieram go i zobowiazuje w tym aby pilnowal koscielnego majatku.A,ze to nie jest w twoim interesie to nie moj problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dry Re: A ja mam odpowiedz IP: sopot:* / 192.168.0.* 26.08.03, 18:13 Gość portalu: pak napisał(a): > Jakie prawo ma twoj kK do robienia tego co robi? > Czy nie razi cie rozdzwiek pomiedzy tym co mowi i tym co robi? Co ty nie wiesz? Podobno KK jest "on the mission from GOD" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: A ja mam odpowiedz IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 00:50 > Co ty nie wiesz? > Podobno KK jest "on the mission from GOD" podobno A>Kwasniewski jest prezydentem wszystkich Polakow a czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Ja mam pytanie IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 00:48 > Jakie prawo ma twoj kK do robienia tego co robi? > Czy nie razi cie rozdzwiek pomiedzy tym co mowi i tym co robi? > Jak sie ma twoj sposob wyrazania do nauki kK? > Ile lat cie indoktrynizowano? podaj jakies przyklady?..najlepiej jesli wymienilbys wszystkie parafie i wszystkich ksiezy po kolei co zrobili i w jaki sposob indoktrynuja ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grrunch Re: Prymas mowil do katolikow... IP: 129.81.192.* 26.08.03, 19:22 Gość portalu: pytek napisał(a): > Gość portalu: Kudlacz napisał(a): > > > Na zachodzie placi sie podatek w wysokosci 3% na rzecz > kosciola, > > ktorego wiare sie wyznaje. Jesli ktos jest niewierzacy nie > > placi. Ciekawe ilu mielibysmy w Polsce Katolikow, gdyby > musieli > > miesiecznie placic ok 50zl a nie rzucac 20 groszy na tace. > > Widzisz,wiekszosc z tych zacietrzewionych forumowych dyskutantow > nie daje ani grosza,oni nawet do kosciola nie chodza-ale > krytykuja kosciol, bo takie ich demokracyjne prawo.A ja wam > powiem :Glemp mowil do nas katolikow ktorzy kosciol utrzymuja a > reszta niech sie odp...li bo gowno was obchodzi nasz > kosciol, takie nasze demokracyjne prawo.Jakies pytania??? =============================================================== Oczywiscie - Glemp mowil do katolikow (i w sposob wiadomy... odrobina populizmu nie zawadzi i nic nie kosztuje!) w sposob bardzo charakterystyczny dla kosciola rzymsko-katolickiego w Polsce, tzn. mieszajac religie z polityka oraz propaganda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas mowil do katolikow... IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 00:52 > =============================================================== > Oczywiscie - Glemp mowil do katolikow (i w sposob wiadomy... > odrobina populizmu nie zawadzi i nic nie kosztuje!) > w sposob bardzo charakterystyczny dla kosciola > rzymsko-katolickiego w Polsce, tzn. mieszajac > religie z polityka oraz propaganda... w nastepnych wyborach ludzie przynajmniej beda wiedzieli na kogo glosowac..rozliczy sie afery i przejmie ster wladzy...dla komunistow bedzie to 1000X gorsze niz inkwizycja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haaanes Re: Prymas mowil do katolikow..nie do motlochu i IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.03, 01:38 > Widzisz,wiekszosc z tych zacietrzewionych forumowych dyskutantow > nie daje ani grosza,oni nawet do kosciola nie chodza-ale > krytykuja kosciol, bo takie ich demokracyjne prawo.A ja wam > powiem : Akurat w Polsce Koscol czerpie kase garsciami z kieszeni podatnika - czyli rowniez niewierzacych. >Glemp mowil do nas katolikow ktorzy kosciol utrzymuja a > reszta niech sie odp...li bo gowno was obchodzi nasz > kosciol, takie nasze demokracyjne prawo.Jakies pytania??? > Glemp mowil takze do slawnych "kundelkow" - jezeli sluchasz swojego ober-katola , to powinienes wiedziec o kim mowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas mowil do katolikow..nie do motlochu i IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 01:44 Gość portalu: haaanes napisał(a): > > > Widzisz,wiekszosc z tych zacietrzewionych forumowych > dyskutantow > > nie daje ani grosza,oni nawet do kosciola nie chodza-ale > > krytykuja kosciol, bo takie ich demokracyjne prawo.A ja wam > > powiem : > > Akurat w Polsce Koscol czerpie kase garsciami z kieszeni > podatnika - czyli rowniez niewierzacych. > > >Glemp mowil do nas katolikow ktorzy kosciol utrzymuja a > > reszta niech sie odp...li bo gowno was obchodzi nasz > > kosciol, takie nasze demokracyjne prawo.Jakies pytania??? > > > > Glemp mowil takze do slawnych "kundelkow" - jezeli sluchasz > swojego ober-katola , to powinienes wiedziec o kim mowie. > a kto ci broni placic na turkow w dojczlandzie?...zajmij sie twoim prostackim tureckim podworkiem! zgodnie z twoja logika powinniscie zniesc podatek na meczety w muzulmanskim dojczlandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 00:46 Gość portalu: Kudlacz napisał(a): > Na zachodzie placi sie podatek w wysokosci 3% na rzecz kosciola, > ktorego wiare sie wyznaje. Jesli ktos jest niewierzacy nie > placi. Ciekawe ilu mielibysmy w Polsce Katolikow, gdyby musieli > miesiecznie placic ok 50zl a nie rzucac 20 groszy na tace. dlatego widac ze kosciol w Polsce nie zdziera z ludzi tylko kazdy placi tyle ile moze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Prymas IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.4.* 27.08.03, 09:47 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: Kudlacz napisał(a): > > > Na zachodzie placi sie podatek w wysokosci 3% na rzecz kosciola, > > ktorego wiare sie wyznaje. Jesli ktos jest niewierzacy nie > > placi. Ciekawe ilu mielibysmy w Polsce Katolikow, gdyby musieli > > miesiecznie placic ok 50zl a nie rzucac 20 groszy na tace. > > dlatego widac ze kosciol w Polsce nie zdziera z ludzi tylko kazdy placi tyle > ile moze.. Zal mi ciebie. To smutne ilu ludzi nie dostrzega albo nie chce dostrzec rzeczywistosci. Jestes czlowiekiem, ktoremu wpojono pewne rzeczy a poniewaz proba ich weryfikacji moglaby zdemaskowac prawde, starasz sie tego uniknac. Taka postawa rodzi tylko agresje. Ilez mozna zyc z takim rodwojeniem jazni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 15:41 Gość portalu: pak napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > Gość portalu: Kudlacz napisał(a): > > > > > Na zachodzie placi sie podatek w wysokosci 3% na rzecz > kosciola, > > > ktorego wiare sie wyznaje. Jesli ktos jest niewierzacy nie > > > placi. Ciekawe ilu mielibysmy w Polsce Katolikow, gdyby > musieli > > > miesiecznie placic ok 50zl a nie rzucac 20 groszy na tace. > > > > dlatego widac ze kosciol w Polsce nie zdziera z ludzi tylko > kazdy placi tyle > > ile moze.. > > Zal mi ciebie. To smutne ilu ludzi nie dostrzega albo nie chce > dostrzec rzeczywistosci. > Jestes czlowiekiem, ktoremu wpojono pewne rzeczy a poniewaz > proba ich weryfikacji moglaby zdemaskowac prawde, starasz sie > tego uniknac. Taka postawa rodzi tylko agresje. Ilez mozna zyc z > takim rodwojeniem jazni. dziekuje ci ze tak martwisz sie o moje zdrwie psychicznie...masz racje pewne rzeczy mi wpojono tak samo jak tobie...co takie gdybanie da co by bylo gdyby?..byl podatek 50 groszy a nie rzucanie 20 groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też ekonomista dopuszczalne jest "kilka procent bezrobocia" IP: localhost 26.08.03, 17:41 Pan Józef to i Wielkim Ekonomistom jest ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel KOSIARA CEZURY.... IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 17:47 ...jak mowi smolen...ma kosiarke to bogaty.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euzebiusz Milujta nieprzyjacioly wasze IP: 140.247.126.* 26.08.03, 18:18 ...i tego chytruska Michnika tyz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MD Troska prymasa o strajkujących IP: *.telkab.pl / 10.8.2.* 26.08.03, 19:33 Glemp solidaryzuje się ze strajkującymi górnikami, odprawia modły za tych, którym zamykane są zakłady (Wagon i inne). Robi to, co mu przychodzi najłatwiej, za darmo i daje mu rozgłos jaki to on troskliwy i dobry dla pokrzywdzonych. Ten dobry człowiek nigdy nie powiedział, że episkopat w tych trudnych, zwrotnych okresach kraju, rezygnuje (a conajmniej zawiesza na jakiś okres) z pensji katechetów, kapelanów, że nie będzie pobierać myta, które mu daje Konkordat w wysokości 100 mln. PLN rocznie. Nie pozostawia złudzeń - jego dobroć odnosi się wyłacznie do swojej własnej kiesy, do kiesy kleru. Czy rodzinom tych biednych górników, hutników i kolejarzy uczynił kiedykolwiek wspaniałomyslny gest i powiedział: od dziś, chrzty, śluby, pochówki, komunie święte MACIE ZA DARMO, BO TAK NAUCZAŁ CHRYSTUS I JEGO MATKA MARIA, których tak wielbi i adoruje, i u stóp których głosi swoje populistyczne kazania. NIE MAJĄ ONE NIC WSPÓLNEGO Z DEKALOGIEM, tak jak ostanie gromy rzucone pod adresem Jurka Owsiaka. OTO I NASI PASTERZE W CAŁEJ OKAZAŁOŚCI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: Troska prymasa o strajkujących IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 20:14 Gość portalu: MD napisał(a): > Glemp solidaryzuje się ze strajkującymi górnikami, odprawia > modły za tych, którym zamykane są zakłady (Wagon i inne). Robi > to, co mu przychodzi najłatwiej, za darmo i daje mu rozgłos > jaki to on troskliwy i dobry dla pokrzywdzonych. Ten dobry > człowiek nigdy nie powiedział, że episkopat w tych trudnych, > zwrotnych okresach kraju, rezygnuje (a conajmniej zawiesza na > jakiś okres) z pensji katechetów, kapelanów, że nie będzie > pobierać myta, które mu daje Konkordat w wysokości 100 mln. PLN > rocznie. Nie pozostawia złudzeń - jego dobroć odnosi się > wyłacznie do swojej własnej kiesy, do kiesy kleru. Czy rodzinom > tych biednych górników, hutników i kolejarzy uczynił > kiedykolwiek wspaniałomyslny gest i powiedział: od dziś, > chrzty, śluby, pochówki, komunie święte MACIE ZA DARMO, BO TAK > NAUCZAŁ CHRYSTUS I JEGO MATKA MARIA, których tak wielbi i > adoruje, i u stóp których głosi swoje populistyczne kazania. > NIE MAJĄ ONE NIC WSPÓLNEGO Z DEKALOGIEM, tak jak ostanie gromy > rzucone pod adresem Jurka Owsiaka. OTO I NASI PASTERZE W CAŁEJ > OKAZAŁOŚCI. - macie za darmo..widze ,ze w dekalogu jestes niezly...a w buzi calkiem mocny...wiec moze zacznij pracowac za darmo ...przestan placic za czynsz, w slepie, w tramwaju ...a spelnia sie twe slowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: Troska prymasa o strajkujących IP: *.attu.pl / 192.168.7.* 26.08.03, 20:39 acha, czyli kościół jest dostarczycielem płatnych usług. ciekawe, dlaczego w takim razie nie płaci podatków? proszę o odpowiedź, panie trzykropek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficno Re: Troska prymasa o strajkujących IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 00:57 Gość portalu: elve napisał(a): > acha, czyli kościół jest dostarczycielem płatnych usług. ciekawe, dlaczego w > takim razie nie płaci podatków? proszę o odpowiedź, panie trzykropek. a czy jakikolwiek kosciol na SWIECIE w normalnych cywilizowanych krajach placi?...sprobuj tak skrytykowac muzulmanina sposob a zaloze sie ze ty i twoja rodzinka dlugo byscie nie pozyli...latwiej jest krytykowac kosciol katolicki wiedzac ze nie poniesie sie zadnych konsekwencji.. Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Troska prymasa o strajkujących 27.08.03, 11:50 Gość portalu: ficno napisał(a): > Gość portalu: elve napisał(a): > > > acha, czyli kościół jest dostarczycielem płatnych usług. ciekawe, dlaczego > w > > takim razie nie płaci podatków? proszę o odpowiedź, panie trzykropek. > > a czy jakikolwiek kosciol na SWIECIE w normalnych cywilizowanych krajach > placi? owszem, płaci. powinieneś się dokształcić w zakresie funcjonowania kk na świecie. >sprobuj tak skrytykowac muzulmanina sposob a zaloze sie ze ty i twoja > > rodzinka dlugo byscie nie pozyli krytykowac muzułmanina? a czy ja wcześniej krytykowałam jakiegoś katolika, bo jak rozumiem, do tego pijesz, zresztą dość bełkotliwie? więc mam pytanie: czy na pewno umiesz czytać ze zrozumieniem? bo z powyższego "ciągu myślowego" wypływa wniosek, że nie. a islam krytykowałam niejednokrotnie, również w krajach, gdzie jest religią dominującą - i jakoś żyję razem ze swoją rodzinką zresztą. >...latwiej jest krytykowac kosciol katolicki > wiedzac ze nie poniesie sie zadnych konsekwencji.. haha, żadnych konsekwencji? chyba nigdy nie krytykowałeś publicznie kk, skoro nie wiesz, z jakim ostracyzmem można się potem spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Troska prymasa o strajkujących IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 00:54 Gość portalu: MD napisał(a): > Glemp solidaryzuje się ze strajkującymi górnikami, odprawia > modły za tych, którym zamykane są zakłady (Wagon i inne). Robi > to, co mu przychodzi najłatwiej, za darmo i daje mu rozgłos > jaki to on troskliwy i dobry dla pokrzywdzonych. Ten dobry > człowiek nigdy nie powiedział, że episkopat w tych trudnych, > zwrotnych okresach kraju, rezygnuje (a conajmniej zawiesza na > jakiś okres) z pensji katechetów, kapelanów, że nie będzie > pobierać myta, które mu daje Konkordat w wysokości 100 mln. PLN > rocznie. Nie pozostawia złudzeń - jego dobroć odnosi się > wyłacznie do swojej własnej kiesy, do kiesy kleru. Czy rodzinom > tych biednych górników, hutników i kolejarzy uczynił > kiedykolwiek wspaniałomyslny gest i powiedział: od dziś, > chrzty, śluby, pochówki, komunie święte MACIE ZA DARMO, BO TAK > NAUCZAŁ CHRYSTUS I JEGO MATKA MARIA, których tak wielbi i > adoruje, i u stóp których głosi swoje populistyczne kazania. > NIE MAJĄ ONE NIC WSPÓLNEGO Z DEKALOGIEM, tak jak ostanie gromy > rzucone pod adresem Jurka Owsiaka. OTO I NASI PASTERZE W CAŁEJ > OKAZAŁOŚCI. takie jest poslannictwo kosciola :) czy nie slyszales ze jurek owsik kupil mieszkanie swojej corce na manhattanie?...takie mieszkanie musi kosztowac przynajmniej kolo milona dolarkow zielonych...jak nie wiecej...z czego on te pieniadze wzial?...cyba nie ukradl tego organizujac akcje charytatywna na rzecz biednych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson [...] IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 19:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishcanadian [...] IP: proxy / 10.96.52.* 26.08.03, 19:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 20:06 Gość portalu: polishcanadian napisał(a): > Bierut Boleslaw, > Berman Jakub, > Gomulka Wladyslaw, > Cyrankiewicz Jozef, > Zawadzki Aleksander, > Kliszko Zenon, > Gierek Edward, > Jaroszewicz Piotr, > Kania Stanislaw, > Jaruzelski Wojciech, > Rakowski Mieczyslaw, > Urban Jerzy? Bierut to był stalinowski szpicel, już Gomułka go potępił, jednak za czasów tego radzieckiego szpicla odbudowano kraj z niewyobrażalnych zniszczeń, a watykańskie szpicle tylko rozkradają i osłabiają Polskę. Gierek i Jaruzelski to obok Piłsudskiego jedyni polscy mężowie stanu w XX wieku. Urban to dziś jedyny popularny dziennikarz który nie wchodzi w dupę kościołowi i pokazuje co naród myśli o kapitaliźmie i demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 20:20 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: polishcanadian napisał(a): > > > Bierut Boleslaw, > > Berman Jakub, > > Gomulka Wladyslaw, > > Cyrankiewicz Jozef, > > Zawadzki Aleksander, > > Kliszko Zenon, > > Gierek Edward, > > Jaroszewicz Piotr, > > Kania Stanislaw, > > Jaruzelski Wojciech, > > Rakowski Mieczyslaw, > > Urban Jerzy? > > Bierut to był stalinowski szpicel, już Gomułka go potępił, jednak za czasów > tego radzieckiego szpicla odbudowano kraj z niewyobrażalnych zniszczeń, a > watykańskie szpicle tylko rozkradają i osłabiają Polskę. Gierek i Jaruzelski to > > obok Piłsudskiego jedyni polscy mężowie stanu w XX wieku. Urban to dziś jedyny > popularny dziennikarz który nie wchodzi w dupę kościołowi i pokazuje co naród > myśli o kapitaliźmie i demokracji. - odbilo sie komuna...moze przyjdzie czas ,zeby was rozliczyc za tysionce ofiar polskich ...z rak twych bochaterow XXw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 20:34 Gość portalu: wrobel napisał(a): > Gość portalu: Tomson napisał(a): > > > Gość portalu: polishcanadian napisał(a): > > > > > Bierut Boleslaw, > > > Berman Jakub, > > > Gomulka Wladyslaw, > > > Cyrankiewicz Jozef, > > > Zawadzki Aleksander, > > > Kliszko Zenon, > > > Gierek Edward, > > > Jaroszewicz Piotr, > > > Kania Stanislaw, > > > Jaruzelski Wojciech, > > > Rakowski Mieczyslaw, > > > Urban Jerzy? > > > > Bierut to był stalinowski szpicel, już Gomułka go potępił, jednak za czasó > w > > tego radzieckiego szpicla odbudowano kraj z niewyobrażalnych zniszczeń, a > > watykańskie szpicle tylko rozkradają i osłabiają Polskę. Gierek i Jaruzels > ki > to > > > > obok Piłsudskiego jedyni polscy mężowie stanu w XX wieku. Urban to dziś > jedyny > > popularny dziennikarz który nie wchodzi w dupę kościołowi i pokazuje co na > ród > > myśli o kapitaliźmie i demokracji. > > - odbilo sie komuna...moze przyjdzie czas ,zeby was rozliczyc za tysionce ofiar > > polskich ...z rak twych bochaterow XXw... Nie umiesz czytać ciemniaku czy co? Przecież nie pochwalam Bieruta i Stalina, którzy postępowali wbrew ideologii komunistycznej, a po śmierci Stalina już nie mordowano niewinnych. Jednak nawet Stalinizm nie wymordował tylu ludzi co kościół katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 20:38 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: wrobel napisał(a): > > > Gość portalu: Tomson napisał(a): > > > > > Gość portalu: polishcanadian napisał(a): > > > > > > > Bierut Boleslaw, > > > > Berman Jakub, > > > > Gomulka Wladyslaw, > > > > Cyrankiewicz Jozef, > > > > Zawadzki Aleksander, > > > > Kliszko Zenon, > > > > Gierek Edward, > > > > Jaroszewicz Piotr, > > > > Kania Stanislaw, > > > > Jaruzelski Wojciech, > > > > Rakowski Mieczyslaw, > > > > Urban Jerzy? > > > > > > Bierut to był stalinowski szpicel, już Gomułka go potępił, jednak za > czasó > > w > > > tego radzieckiego szpicla odbudowano kraj z niewyobrażalnych zniszcze > ń, a > > > watykańskie szpicle tylko rozkradają i osłabiają Polskę. Gierek i Jar > uzels > > ki > > to > > > > > > obok Piłsudskiego jedyni polscy mężowie stanu w XX wieku. Urban to dz > iś > > jedyny > > > popularny dziennikarz który nie wchodzi w dupę kościołowi i pokazuje > co na > > ród > > > myśli o kapitaliźmie i demokracji. > > > > - odbilo sie komuna...moze przyjdzie czas ,zeby was rozliczyc za tysionce > ofiar > > > > polskich ...z rak twych bochaterow XXw... > > Nie umiesz czytać ciemniaku czy co? Przecież nie pochwalam Bieruta i Stalina, > którzy postępowali wbrew ideologii komunistycznej, a po śmierci Stalina już nie > > mordowano niewinnych. Jednak nawet Stalinizm nie wymordował tylu ludzi co > kościół katolicki. - widze ,ze studiowales na kursach propagandy w moskwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 20:44 Gość portalu: wrobel napisał(a): > Gość portalu: Tomson napisał(a): > > > Gość portalu: wrobel napisał(a): > > > > > Gość portalu: Tomson napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: polishcanadian napisał(a): > > > > > > > > > Bierut Boleslaw, > > > > > Berman Jakub, > > > > > Gomulka Wladyslaw, > > > > > Cyrankiewicz Jozef, > > > > > Zawadzki Aleksander, > > > > > Kliszko Zenon, > > > > > Gierek Edward, > > > > > Jaroszewicz Piotr, > > > > > Kania Stanislaw, > > > > > Jaruzelski Wojciech, > > > > > Rakowski Mieczyslaw, > > > > > Urban Jerzy? > > > > > > > > Bierut to był stalinowski szpicel, już Gomułka go potępił, jedna > k za > > czasó > > > w > > > > tego radzieckiego szpicla odbudowano kraj z niewyobrażalnych zni > szcze > > ń, a > > > > watykańskie szpicle tylko rozkradają i osłabiają Polskę. Gierek > i Jar > > uzels > > > ki > > > to > > > > > > > > obok Piłsudskiego jedyni polscy mężowie stanu w XX wieku. Urban > to dz > > iś > > > jedyny > > > > popularny dziennikarz który nie wchodzi w dupę kościołowi i poka > zuje > > co na > > > ród > > > > myśli o kapitaliźmie i demokracji. > > > > > > - odbilo sie komuna...moze przyjdzie czas ,zeby was rozliczyc za tysi > once > > ofiar > > > > > > polskich ...z rak twych bochaterow XXw... > > > > Nie umiesz czytać ciemniaku czy co? Przecież nie pochwalam Bieruta i Stali > na, > > którzy postępowali wbrew ideologii komunistycznej, a po śmierci Stalina ju > ż > nie > > > > mordowano niewinnych. Jednak nawet Stalinizm nie wymordował tylu ludzi co > > kościół katolicki. > > - widze ,ze studiowales na kursach propagandy w moskwie... Na jakiej podstawie tak wnioskujesz? Jeśli uważasz że aby zdroworozsądkowo myśleć należy koniecznie przejść jakieś kursy w Moskwie to jesteś w błędzie. A tak wogóle to tutaj jest mowa o błudzie i zakłamaniu kościoła, więc po jaką cholerę schodzisz na temat komunizmu? Czy w kościelnych szkołach uczą by każdego kto krytykuje kościół nazywać komunistą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahak [...] IP: *.dialsprint.net 26.08.03, 22:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowa Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 22:03 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: wrobel napisał(a): > > > Gość portalu: Tomson napisał(a): > > > > > Gość portalu: wrobel napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: Tomson napisał(a): > > > > > > > > > Gość portalu: polishcanadian napisał(a): > > > > > > > > > > > Bierut Boleslaw, > > > > > > Berman Jakub, > > > > > > Gomulka Wladyslaw, > > > > > > Cyrankiewicz Jozef, > > > > > > Zawadzki Aleksander, > > > > > > Kliszko Zenon, > > > > > > Gierek Edward, > > > > > > Jaroszewicz Piotr, > > > > > > Kania Stanislaw, > > > > > > Jaruzelski Wojciech, > > > > > > Rakowski Mieczyslaw, > > > > > > Urban Jerzy? > > > > > > > > > > Bierut to był stalinowski szpicel, już Gomułka go potępił, > jedna > > k za > > > czasó > > > > w > > > > > tego radzieckiego szpicla odbudowano kraj z niewyobrażalnyc > h zni > > szcze > > > ń, a > > > > > watykańskie szpicle tylko rozkradają i osłabiają Polskę. Gi > erek > > i Jar > > > uzels > > > > ki > > > > to > > > > > > > > > > obok Piłsudskiego jedyni polscy mężowie stanu w XX wieku. U > rban > > to dz > > > iś > > > > jedyny > > > > > popularny dziennikarz który nie wchodzi w dupę kościołowi i > poka > > zuje > > > co na > > > > ród > > > > > myśli o kapitaliźmie i demokracji. > > > > > > > > - odbilo sie komuna...moze przyjdzie czas ,zeby was rozliczyc za > tysi > > once > > > ofiar > > > > > > > > polskich ...z rak twych bochaterow XXw... > > > > > > Nie umiesz czytać ciemniaku czy co? Przecież nie pochwalam Bieruta i > Stali > > na, > > > którzy postępowali wbrew ideologii komunistycznej, a po śmierci Stali > na ju > > ż > > nie > > > > > > mordowano niewinnych. Jednak nawet Stalinizm nie wymordował tylu ludz > i co > > > kościół katolicki. > > > > - widze ,ze studiowales na kursach propagandy w moskwie... > > Na jakiej podstawie tak wnioskujesz? Jeśli uważasz że aby zdroworozsądkowo > myśleć należy koniecznie przejść jakieś kursy w Moskwie to jesteś w błędzie. > A tak wogóle to tutaj jest mowa o błudzie i zakłamaniu kościoła, więc po jaką > cholerę schodzisz na temat komunizmu? Czy w kościelnych szkołach uczą by > każdego kto krytykuje kościół nazywać komunistą? - na podstawie twych bohaterow XX w... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 00:08 Gość portalu: mrowa napisał(a): > > > - widze ,ze studiowales na kursach propagandy w moskwie... > > > > Na jakiej podstawie tak wnioskujesz? Jeśli uważasz że aby zdroworozsądkowo > > > myśleć należy koniecznie przejść jakieś kursy w Moskwie to jesteś w błędzi > e. > > A tak wogóle to tutaj jest mowa o błudzie i zakłamaniu kościoła, więc po j > aką > > cholerę schodzisz na temat komunizmu? Czy w kościelnych szkołach uczą by > > każdego kto krytykuje kościół nazywać komunistą? > > - na podstawie twych bohaterow XX w... Mówisz o Piłsudskim,Gierku i Jaruzelskim? Podziwiam ich za to co zrobili dla Polski a nie za to że byli socjalistami i komunistami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 01:07 > Mówisz o Piłsudskim,Gierku i Jaruzelskim? Podziwiam ich za to co zrobili dla > Polski a nie za to że byli socjalistami i komunistami. Gierka trzeba podziwiac bo nabral kredytow na zachodzie a teraz placi za to cale spoleczenstwo...a co zrobila Wrona dobrego dla Polski?...pod mur i rozstrzelac bez zadnego sadu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 13:46 Gość portalu: ficino napisał(a): > > Mówisz o Piłsudskim,Gierku i Jaruzelskim? Podziwiam ich za to co zrobili d > la > > Polski a nie za to że byli socjalistami i komunistami. > > Gierka trzeba podziwiac bo nabral kredytow na zachodzie a teraz placi za to > cale spoleczenstwo... Co ty chrzanisz? Kredy Gierka dawno zostały spłacone lub anulowane, dziś płacimy za długi AWSu. Zresztą Wszystkie rządy IIIRP (rząd AWSu najbardziej) utrzymywały się sprzedając wszystko to co zbudował Gierek. Za kredyty Gierka zbudowano w Polsce potężny przemysł, miliony Polaków się dorobiło, studeńci dostawali ogromne stypendia od zakładów pracy i mieliśmy ponad 20% ludzi z wyższym wykształceniem. Nikt tyle nie zbudował w Polsce co Gierek i za rzadnych rządów nie żyło się Polakom tak dobrze. > a co zrobila Wrona dobrego dla Polski?...pod mur i rozstrzelac bez zadnego > sadu! Generał Jaruzelski wypowiedział wojnę bandytom którzy pchali polskę w totalny chaos i wojnę domową, a pod sąd to dać takich jak ty, którzy w latach 80-ych wprowadzali w Polsce anarchię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficno Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 15:53 > > Co ty chrzanisz? Kredy Gierka dawno zostały spłacone lub anulowane masz racje zostaly anulowane dzieki Walesie i Solidarnosci... , dziś > płacimy za długi AWSu. nie, dzis placimy za 50 lat komuny Zresztą Wszystkie rządy IIIRP (rząd AWSu najbardziej) > utrzymywały się sprzedając wszystko to co zbudował Gierek. Za kredyty Gierka > zbudowano w Polsce potężny przemysł, miliony Polaków się dorobiło, studeńci > dostawali ogromne stypendia od zakładów pracy i mieliśmy ponad 20% ludzi z > wyższym wykształceniem. Nikt tyle nie zbudował w Polsce co Gierek i za rzadnych przestan belkotac jak detka golenia komuchu...20% z wyzszym wyksztalceniem?...to dlaczego pouciekali na zachod chyba nie dlatego ze w Polsce bylo tak pieknie jak ty to mowisz...choc i tak nie chce mi sie wierzyc w te 20% ludzi z wyzszym wyksztalceniem chyba ze liczysz to wyksztalcenie jakie ma cham Miller. > Generał Jaruzelski wypowiedział wojnę bandytom którzy pchali polskę w totalny > chaos i wojnę domową, a pod sąd to dać takich jak ty, którzy w latach 80-ych > wprowadzali w Polsce anarchię! wojne to my wypowiemy takim bandytom jak ty i reszta komuszej swoloczy ze wschodu...pozyjemy zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 01:05 > Na jakiej podstawie tak wnioskujesz? Jeśli uważasz że aby zdroworozsądkowo > myśleć należy koniecznie przejść jakieś kursy w Moskwie to jesteś w błędzie. > A tak wogóle to tutaj jest mowa o błudzie i zakłamaniu kościoła, więc po jaką > cholerę schodzisz na temat komunizmu? Czy w kościelnych szkołach uczą by > każdego kto krytykuje kościół nazywać komunistą? co sloma wystaje ci z gumiakow i drapie w szyje ze tego nie widzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 01:04 > Nie umiesz czytać ciemniaku czy co? Przecież nie pochwalam Bieruta i Stalina, > którzy postępowali wbrew ideologii komunistycznej, a po śmierci Stalina już nie > > mordowano niewinnych. Jednak nawet Stalinizm nie wymordował tylu ludzi co > kościół katolicki. podaj liczby...ile kosciol katolicki wymordowal ludzi a ile wasz papcio Stalin...nie mordowano po smierci Stalina a Przemyk, a Popieluszko a robotnicy z Wybrzeza, Poznania, Radomia..itp...ty tego nie pamietasz lub nie chcesz pamietac!...w nastepnych wyborach pokazemy wam co to prawo i co to odpowiedzialnosc za swoje czyny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 13:57 Gość portalu: ficino napisał(a): > > Nie umiesz czytać ciemniaku czy co? Przecież nie pochwalam Bieruta i Stali > na, > > którzy postępowali wbrew ideologii komunistycznej, a po śmierci Stalina ju > ż > nie > > > > mordowano niewinnych. Jednak nawet Stalinizm nie wymordował tylu ludzi co > > kościół katolicki. > > podaj liczby...ile kosciol katolicki wymordowal ludzi a ile wasz papcio > Stalin... Przecież potępiam stalina idioto. A kościół mordował w czasie wypraw krzyżowych, inkwizycji. Mordowano w imię Boga całe narody gdy te miały inną wiarę. Mordowano w imię kościoła jeszcze w czasie wojny domowej w Hiszpanii. > nie mordowano po smierci Stalina a Przemyk, a Popieluszko Morderców osądzono i skazano. > a robotnicy z Wybrzeza, Poznania, Radomia..itp Wydarzenia na wybrzeżu to był zwykły bandytyzm z okradaniem sklepów włącznie. Gdyby oni wszyscy nie protestowali o byle gówno to nie doszłoby do tych wszystkich nieszczęść. Gdyby dzisiaj ludzie mieli taką mentalność jak wtedy to za to co dzisiaj się dzieje (bezrobocie,nędza) mielibyśmy wojnę domową. > ...ty tego nie pamietasz lub nie chcesz > pamietac!...w nastepnych wyborach pokazemy wam co to prawo i co to > odpowiedzialnosc za swoje czyny! Dziś nieporównywalnie więcej ludzi ginie z rąk mafii i różnych łysych chujów (dresiarze,skini,itp.). Komuniści takie scierwo tępili w zarodku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 06:07 jestes tepym ukrainskim upowcem a z takimi to moge porozmawiac trzymajac kij mego ojca i dziada Herbu Trzaska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 14:38 Gość portalu: ficino napisał(a): > jestes tepym ukrainskim upowcem a z takimi to moge porozmawiac trzymajac kij > mego ojca i dziada Herbu Trzaska! Włóż sobie ten kij w dupę neonazisto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 17:33 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > jestes tepym ukrainskim upowcem a z takimi to moge porozmawiac trzymajac k > ij > > mego ojca i dziada Herbu Trzaska! > Włóż sobie ten kij w dupę neonazisto! musialbym nazywac sie L.Miller zeby czerpac z tego jakakolwiek przyjemnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.attu.pl / 192.168.7.* 26.08.03, 20:41 - odbilo sie komuna...moze przyjdzie czas ,zeby was rozliczyc za tysionce ofiar polskich ...z rak twych bochaterow XXw... tysionce z rąk bochaterów? ale jesteś pewien? ty nikogo nie bedziesz rozliczal, mam nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 01:08 Gość portalu: elve napisał(a): > - odbilo sie komuna...moze przyjdzie czas ,zeby was rozliczyc za tysionce > ofiar > polskich ...z rak twych bochaterow XXw... > > tysionce z rąk bochaterów? ale jesteś pewien? ty nikogo nie bedziesz > rozliczal, mam nadzieje. poczekamy do nastepnych wyborow..pozyjemy zobaczymy...z 9% poparciem spoleczenstwa duzo nie zwojujecie...a i tak te 9% naciagane :) Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! 27.08.03, 11:52 przepraszam, a o jakich 9% mówisz? i co wiesz o moich preferencjach politycznych, że śmiesz się o nich wypowiadać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 06:09 elve napisała: > przepraszam, a o jakich 9% mówisz? i co wiesz o moich preferencjach > politycznych, że śmiesz się o nich wypowiadać? twoje preferencje polityczne widac, slychac i czuc...strasznie cuchna...komuna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 06:10 elve napisała: > przepraszam, a o jakich 9% mówisz? i co wiesz o moich preferencjach > politycznych, że śmiesz się o nich wypowiadać? co ty z tymi sygnaturkami...nauczyles sie nowego slowka i powtarzasz w kolko...przestan bo zaczynasz byc zalosny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w. reiter Re: Ogólne uwagi i propozycja DLA ADMINISTRATORA IP: *.3miasto.net / 192.168.71.* 26.08.03, 20:33 SZANOWNY ADMINISTRATORZE TEJ STRONY! Jestem przerażony liczbą wulgaryzmów w uwagach dot. kazania Glempa. Strona tak poważnej gazety nie powinna emanować chamstwa, gdyż tym jest publikowanie - nawet w internecie - wulgaryzmów i obscenizmów. I mimo, że nie jest to winą Gazety, nieznoszącej żadnych zamordyzmów. Nawet najbardziej kontrowersyjny temat można zaatakować, podważyć go i ośmieszyć ale w formie godnej języka polskiego. Czy mogę zaproponować administracji stron internetowych Gazety Wyborczej, by nie publikowała żadnego tekstu zawierającego wulgaryzmy? Czy to zbyt wielkie wymaganie? Wystarczy codziennie przelewające się chamstwo słowne na ulicach i w miejscach publicznych. Spierajmy się, nie zgadzajmy się ze swoimi opiniami, zwalczajmy wszystkie możliwe "izmy" itp. - ale niech to będzie na jakimś normalnym poziomie. Proszę o poddanie tego dyskusji w Redakcji i na łamach stron Gazety Wyborczej oraz na stronach www. Pozostaję z uszanowaniem dla wszystkich dyskutantów, ale miarka się już przebrała, wolność i demokracja tak - ale nie dla chamstwa i brudu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Nie było wulgaryzmów w mojej pierwszej opinii IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 20:38 o uszatku Glempie (tej którą ścierwa z GW wycięły), potem mnie nerwy poniosły na tą kościelną cenzurę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: Nie było wulgaryzmów w mojej pierwszej opinii IP: *.attu.pl / 192.168.7.* 26.08.03, 20:48 no właśnie, zastanawia mnie fakt, dlaczego tyle jest cenzury w wątkach dotyczących kościoła katolickiego. wyjątkowo dużo wypowiedzi z poziomu rynsztoka, spowodowanych dużą drażliwościa tematu, czy też nadgorliwość moderatora? obawiam się, że jedno i drugie. apel do przeciwników kk: nie traćcie tak szybko zimnej krwi, chamstwem niczego się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Nie było wulgaryzmów w mojej pierwszej opinii IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 01:10 Gość portalu: Tomson napisał(a): > o uszatku Glempie (tej którą ścierwa z GW wycięły), potem mnie nerwy poniosły > na tą kościelną cenzurę. mozna to samo powiedziec o jeszcze wiekszym uszatku Urbanie...sloma ci z butow wychodzi...ta wasza wschodnia kultura!..skad takie bydlo do Polski poprzywozili..chyba nie bydlecymi wagonami z Ukrainy czy Bialorusi co? Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Nie było wulgaryzmów w mojej pierwszej opinii 27.08.03, 11:53 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: Tomson napisał(a): > > > o uszatku Glempie (tej którą ścierwa z GW wycięły), potem mnie nerwy ponio > sły > > na tą kościelną cenzurę. > > mozna to samo powiedziec o jeszcze wiekszym uszatku Urbanie...sloma ci z butow > wychodzi...ta wasza wschodnia kultura!..skad takie bydlo do Polski > poprzywozili..chyba nie bydlecymi wagonami z Ukrainy czy Bialorusi co? ficino, nie wypowiadaj się w sprawach, o których nie masz bladego pojęcia. regularne obrażasz swych adwersarzy, więc nie jesteś od nich lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Nie było wulgaryzmów w mojej pierwszej opinii IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 05:01 > ficino, nie wypowiadaj się w sprawach, o których nie masz bladego pojęcia. > regularne obrażasz swych adwersarzy, więc nie jesteś od nich lepszy. to komusze lajno nazywa siebie adwersarzami?...pierwsze slysze?...nie unos sie bo ktos cie moze zdzielic kijem po plecach to przypomna ci sie czasy sprzed komuny kiedy to oralismy wami pole...jeszcze przyjdzie na was czas oj przyjdzie...niedlugo...moze wy macie litosc my jej miec nie bedziemy..skonczyla sie zabawa w chowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson [...] IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 14:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Wy kościelne włazidupy z wyborczej!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 01:01 > Bierut to był stalinowski szpicel, już Gomułka go potępił, jednak za czasów > tego radzieckiego szpicla odbudowano kraj z niewyobrażalnych zniszczeń, a > watykańskie szpicle tylko rozkradają i osłabiają Polskę. Gierek i Jaruzelski to > > obok Piłsudskiego jedyni polscy mężowie stanu w XX wieku. Urban to dziś jedyny > popularny dziennikarz który nie wchodzi w dupę kościołowi i pokazuje co naród > myśli o kapitaliźmie i demokracji. to co ty jeszcze ukrainski cwoku w tej kanadzie robisz?...widac jak wasi towarzysze odbudowywali kraj i czego sie ludzie w Polsce dorobili?...nedzy!...dlaczego nie przyjedziesz do Polski skoro twierdzisz ze taki dobrobyt komunistyczne bydlo nam dalo?! duzo do tej cranberry w kanadzie agentow wyslali...pensyjka sie skonczyla i stare dobre czasy sie pzrypominaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson [...] IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 14:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel [...] IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 20:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson [...] IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 20:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowa [...] IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 20:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson [...] IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 20:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowa [...] IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 21:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej z USA Prymas na Jasnej Górze o terroryzmie, bezroboci... IP: *.105.183.208.ptr.us.xo.net 26.08.03, 20:28 www.cnn.com/2003/LAW/08/26/geoghan.investigation.ap/index.html Prymas powinien takze mowic i o tym jak Polakow nas zostawiono w Ameryce! i co kosciol Rzymsko-Katolicki wyprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DANZIGER Re: Prymas na Jasnej Górze o terroryzmie, bezrobo IP: *.3miasto.net / 192.168.71.* 26.08.03, 21:05 Gość portalu: Maciej z USA napisał(a): > www.cnn.com/2003/LAW/08/26/geoghan.investigation.ap/index.html > > Prymas powinien takze mowic i o tym jak Polakow nas zostawiono w > Ameryce! i co kosciol Rzymsko-Katolicki wyprawia. PANIE MACIEJU Z USA! Dziękuję za wskazanie na LAW CENTER z dokładnym opisem zamordowania księdza-pedofila Geoghana, o którym nas w Polsce informuje na bieżąco Gazeta Wyborcza. Takie wypadki często mają miejsce. Przykładowo, ok. 10 lat temu. w parafii rzym.-kat. NSJ w Gdyni, był też ksiądz pedofil wzgl. homofil i został zamordowany przez dwóch "dochodzących" do niego młodzianków. Nb. w tymże kościele działał już wtedy jako biskup ten hierarchiczny nieszczęśnik, którego w sierpniu br. papież usunął z urzędu biskupiego w Elblągu za pijaństwo i spowodowanie wypadku z uszkodzeniem ciała dwojga ludzi. Niestety, takie rzeczy mają często miejsce z udziałem księży katolickich, i tylko dzięki prasie czegoś się dowiadujemy. Sam KK stara się to przemilczać w miarę możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek, Gdańsk Re: Prymas na Jasnej Górze o terroryzmie, bezrobo IP: *.3miasto.net / 192.168.71.* 26.08.03, 21:46 Gość portalu: Maciej z USA napisał(a): > www.cnn.com/2003/LAW/08/26/geoghan.investigation.ap/index.html > > Prymas powinien takze mowic i o tym jak Polakow nas zostawiono w > Ameryce! i co kosciol Rzymsko-Katolicki wyprawia. Maćku z USA! Jeśli chcesz dowiedzieć się, co KK wyprawia od 20 wieków, to w Polsce ukazał się już 5. tom monumentalnego wydania dzieła historyka niemieckiego: Karlheinz DESCHNER, "Kriminalgeschichte des Christentums" - u nas pod tytułem "Kryminalna historia chrześcijaństwa". Powiem tylko, że żaden z udokumentowanych tam faktów nie został zakwestionowany przez historyków kościelnych, bo faktów kwestionować się nie da. Można je najwyżej przemilczeć. I taka jest konsekwentna postawa KK wobec tej niesamowitej książki. Ciekawe, czy w Ameryce ten tytuł się już ukazał. Czy Deschner jest tam znany? --- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: Prymas na Jasnej Górze o terroryzmie, bezrobo IP: *.proxy.aol.com 26.08.03, 21:58 Gość portalu: Jurek, Gdańsk napisał(a): > Gość portalu: Maciej z USA napisał(a): > > > www.cnn.com/2003/LAW/08/26/geoghan.investigation.ap/index.html > > > > Prymas powinien takze mowic i o tym jak Polakow nas zostawiono w > > Ameryce! i co kosciol Rzymsko-Katolicki wyprawia. > > > Maćku z USA! Jeśli chcesz dowiedzieć się, co KK wyprawia od 20 wieków, to w > Polsce ukazał się już 5. tom monumentalnego wydania dzieła historyka > niemieckiego: Karlheinz DESCHNER, "Kriminalgeschichte des Christentums" - u > nas pod tytułem "Kryminalna historia chrześcijaństwa". Powiem tylko, że żaden > z udokumentowanych tam faktów nie został zakwestionowany przez historyków > kościelnych, bo faktów kwestionować się nie da. Można je najwyżej przemilczeć. > I taka jest konsekwentna postawa KK wobec tej niesamowitej książki. Ciekawe, > czy w Ameryce ten tytuł się już ukazał. Czy Deschner jest tam znany? --- > - jak niekatolicy (cnn- nasi starcsi bracia)) moga miec obiektywne zdanie wobec kosciola....to juz zakrawa na onanizm ...,zeby tak sie ta sieczka karmic...to to samo (w wydaniu cnn)jak polskie obozy smierci w ktorych gineli zydzi... Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Prymas na Jasnej Górze o terroryzmie, bezrobo 27.08.03, 11:56 Gość portalu: wrobel napisał(a): > - jak niekatolicy (cnn- nasi starcsi bracia)) moga miec obiektywne zdanie wobec > > kosciola....to juz zakrawa na onanizm ...,zeby tak sie ta sieczka karmic...to > to samo (w wydaniu cnn)jak polskie obozy smierci w ktorych gineli zydzi... oczywiście najobiektywniejsze zdanie wobec kościoła ma sam kościół. to się rozumie samo przez się, co wróbel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas na Jasnej Górze o terroryzmie, bezrobo IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.03, 05:02 > > oczywiście najobiektywniejsze zdanie wobec kościoła ma sam kościół. to się > rozumie samo przez się, co wróbel? czy moze bardziej obiektywni sa ukrainscy upowcy wypowiadajacy sie na tym forum...na przyklad tacy jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas na Jasnej Górze o terroryzmie, bezrobo IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 01:16 Gość portalu: Jurek, Gdańsk napisał(a): > Gość portalu: Maciej z USA napisał(a): > > > www.cnn.com/2003/LAW/08/26/geoghan.investigation.ap/index.html > > > > Prymas powinien takze mowic i o tym jak Polakow nas zostawiono w > > Ameryce! i co kosciol Rzymsko-Katolicki wyprawia. > > > Maćku z USA! Jeśli chcesz dowiedzieć się, co KK wyprawia od 20 wieków, to w > Polsce ukazał się już 5. tom monumentalnego wydania dzieła historyka > niemieckiego: Karlheinz DESCHNER, "Kriminalgeschichte des Christentums" - u > nas pod tytułem "Kryminalna historia chrześcijaństwa". Powiem tylko, że żaden > z udokumentowanych tam faktów nie został zakwestionowany przez historyków > kościelnych, bo faktów kwestionować się nie da. Można je najwyżej przemilczeć. > I taka jest konsekwentna postawa KK wobec tej niesamowitej książki. Ciekawe, > czy w Ameryce ten tytuł się już ukazał. Czy Deschner jest tam znany? --- > czy ksiazka ta pietnuje wystepki kosciola katolickiego czy calego chrzescijanstwa?...jakie nacje mialy najwiecej grzechow na sumieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas na Jasnej Górze o terroryzmie, bezrobo IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 01:14 Gość portalu: Maciej z USA napisał(a): > www.cnn.com/2003/LAW/08/26/geoghan.investigation.ap/index.html > > Prymas powinien takze mowic i o tym jak Polakow nas zostawiono w > Ameryce! i co kosciol Rzymsko-Katolicki wyprawia. nie tylko kosciol katolicki..w afery pedofilskie sa zamieszani rowniez rabini, pastorowie, urzednicy panstwowi, adwokaci, lekarze...czy nie uwazasz ze tzreba by bylo wszyskie te wyznania i zawody napietnowac? Odpowiedz Link Zgłoś