Dodaj do ulubionych

Aussie!!! dot. trolejbusów w Gdyni

02.09.03, 16:11
Aussie Twoi rozmówcy martwią się, że zrezygnujesz z rozmowy z powodu
przeniesienia wątku "Gdyńskie trolejbusy mają 60 lat". Obecnie wątek ten
jest na forum Gdańsk-Sopot-Gdynia, oto link:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=7632265
Zapraszam do dyskusji.
Obserwuj wątek
    • pumeks Re: Aussie!!! dot. trolejbusów w Gdyni 02.09.03, 16:35
      Ci rozmówcy to głównie ja :))))))))
      • pumeks Re: Aussie!!! dot. trolejbusów w Gdyni 03.09.03, 09:06
        A dyskusja w sprawie gdańskich tramwajów była u nas dość dawno, najnowsze
        ustalenia chyba na tym wątku:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10032&w=4359699
    • Gość: Aussie Re: Aussie!!! dot. trolejbusów w Gdyni IP: 203.221.209.* 03.09.03, 12:30
      orissa napisała:
      Aussie Twoi rozmówcy martwią się, że zrezygnujesz z rozmowy z powodu
      przeniesienia wątku "Gdyńskie trolejbusy mają 60 lat". Obecnie wątek ten
      jest na forum Gdańsk-Sopot-Gdynia
      Zapraszam do dyskusji.
      A: Zaraz tam wejde. Bralem tez udzial, jako T-Bus w podobnej dyskusji na forum
      Tychy!
    • Gość: Aussie Re: Aussie!!! dot. trolejbusów w Gdyni IP: 203.221.209.* 03.09.03, 13:03
      Szkoda, ze ten watek o tramawajch gdanskich jest na forum prywatnym (jako
      socjalista nie popieram prywaty). A chcialbym sie zapytac o tramwaj, zdaje sie
      nr 5, ze stacji Gdansk-Wrzeszcz do Brzezna (we Wrzeszczu nie bylo petli, tylko
      terminus, jak w Melbourne)...
      • orissa Re: Aussie!!! dot. trolejbusów w Gdyni 03.09.03, 15:00
        Gość portalu: Aussie napisał(a):

> Szkoda, ze ten watek o tramawajch gdanskich jest na forum prywatnym (jako
        > socjalista nie popieram prywaty). A chcialbym sie zapytac o tramwaj, zdaje
        sie
        > nr 5, ze stacji Gdansk-Wrzeszcz do Brzezna (we Wrzeszczu nie bylo petli,
        tylko
        > terminus, jak w Melbourne)...

Aussie, niestety na forum G-S-G nie da się normalnie porozmawiać dlatego
        powstało prywatne forum Cafe Trójmiasto. To jedno z niewielu miejsc, na ktorym
        mozna spokojnie i kulturalnie porozmawiac o sprawach dotyczacych Trojmiasta.
        Pisza tam osoby, ktore z pewnoscia znalyby odpowiedz na Twoje pytanie.
        Ja wiem jedynie, ze linia nr. 5 nie kursuje.
      • pumeks Re: tramwaj nr 5 do Brzeźna 03.09.03, 15:43
        Gość portalu: Aussie napisał(a):

> chcialbym sie zapytac o tramwaj, zdaje sie nr 5, ze stacji Gdansk-Wrzeszcz do
        Brzezna (we Wrzeszczu nie bylo petli, tylko terminus, jak w Melbourne)...

Ta linia zostala chyba zlikwidowana w latach szescdziesiatych (mieszkam tuz
        obok, przy cmentarzu na Zaspie, i gdy sie wprowadzalem w 1979 to juz sladu po
        torach na ul. Chrobrego nie bylo). Tzn. zachowany zostal odcinek od ulicy
        Hallera (dawniej K. Marksa) Gdanską do Brzezna. Kiedy likwidowano te linie
        wzdluz ul. Chrobrego, przedluzono "trzynastke" od petli "Kolonia Uroda" i
        polaczono ja z tymi torami do Brzezna na Gdanskiej.

Takich "terminusów" o jakich wspominasz, juz nie ma, wszedzie są petle dla
        tramwajów. A i mijanki chyba juz poznikaly (moze miedzy Brzeznem a Nowym Portem
        jeszcze zostala, nie jestem pewny).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka