Dodaj do ulubionych

zaczęło się od krzyża w szkole

09.06.08, 10:57
Najpierw ,że krzyż w szkołach - przeszło
potem -religia - przeszło
następnie - księża w szkołach/ za frico /- przeszło
potem już księża w szkołach , ale za pieniądze -przeszło
do dziś Ksiądz bierze pieniądze od państwa , ale nie podlega Dyrektorowi
co będzie dalej ?
Obserwuj wątek
    • bogucjusz Re: zaczęło się od krzyża w szkole 09.06.08, 11:08
      semperignotus napisał:

> co będzie dalej ?

Za jakąś dekadę - to co w Europie. Raz na tydzień może się ćwierć kościoła
      zapełni w niedziele. I wszystko :-)

---
      PiStelektualiści wszystkich krajów - łączcie się!
      i27.tinypic.com/23svf5w.jpg
      • venus99 Re: zaczęło się od krzyża w szkole 09.06.08, 14:17
        jako stary antyklerykał mogę jedynie powiedzieć daj nam Panie
        Boże....
      • elwer-pancerfaust44 Re: zaczęło się od krzyża w szkole 09.06.08, 15:14
        Oby tylko do władzy nie doszli ludzie lewicy pokroju ministrantów: L
        Millera,Olejniczaka i seminarzysty duchownego Oleksego.Oni by lizali doopy Krk a
        Krk narzekał na prześladowania przez tych pożal się Boże lewicowców.Tusek
        bywający na rekolekcjach i bojący się biskupów sprowadzi Krk do hegemonii
        politycznej a tym samym oporu Polaków przed chciwością do cesarskiej ,kleszej
        władzy.
    • jola_iza Re: zaczęło się od Kwaśniewskiego 09.06.08, 14:22
      Wstyd się przyznać. Pamiętam jak startował pierwszy raz na prezydenta. Byłam na
      spotkaniu, zadałam pytanie: Co Pan sądzi o krzyżach w szkole, szpitalu, na
      poczcie. Odpowiedział: no cóż, musimy być tolerancyjni.
      To czego teraz wymagasz i od Kogo??
      • venus99 Re: zaczęło się od Kwaśniewskiego 09.06.08, 15:17
        ano MUSIMY.
        • wanda43 Re: zaczęło się od Kwaśniewskiego 09.06.08, 15:24
          Tolerancja nie polega na poddawaniu sie dyktatowi kleru katolickiego i
          oszalalych dewotek. Nikt nie broni katolikom odstawiac swoje praktyki, ale niech
          jednoczesnie nie pakuja sie z buciorami w zycie tych, co ich "wartosci" i punktu
          widzenia nie podzielają. Nikt nie zmusza katoliczki do aborcji, chcą, to sie
          skrobia cichcem, nie chca, to rodza kolejnych nieszczesnikow. Wiec niech nikt
          nie zmusza ateiste czy wyznawce innej religii.
    • 1normalnyczlowiek A co ma być,wreszcie poznikacie esbecy i kapusie 09.06.08, 14:26
      semperignotus napisał: zaczęło się od krzyża w szkole
      co będzie dalej ?

---> ... udający świrnięte lewactwo.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: A co ma być,wreszcie poznikacie esbecy i kapu 09.06.08, 14:29
        Czy ty wszędzie widzisz swoich kumpli z SB? Albo wydaje ci się że
        byłeś oficerem prowadzącym większość forumowiczów?
        • 1normalnyczlowiek Nie zmyślaj i nie konfabuluj-to takie proste :) 09.06.08, 15:03
          obraza.uczuc.religijnych napisał:
          > Czy ty wszędzie widzisz swoich kumpli z SB? Albo wydaje ci się że
          > byłeś oficerem prowadzącym większość forumowiczów?

---> Masz dziwnie wybiórcze tendencje do uogólnień. Gdybyś się dokładniej przyglądał, to zauważyłbyś, że esbekami nazywam esbeków, którzy się pojawiają na FK. Tak więc jeśli gdzieś widzę jakiegoś semperignotusa albo innego boblebowskiego, to zwracam się do nich po "imieniu". Ale symptomatyczne i najciekawsze jest to, że nie dziwi ciebie i nie martwi znaczna ilość pojawiających się tu esbeków i kapusiów (albo ich obrońców), ale bulwersuje ciebie, że ja ich stygmatyzuję ... Skądś to chyba znamy, prawda??? :)))
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie zmyślaj i nie konfabuluj-to takie proste 09.06.08, 15:21
            A ja jak widzę esbeka na FK, czyli ciebie, to też cię nazywam
            esbekiem. A co do martwienia się to i owszem, martwi mnie że taki
            esbek jak ty się tu pojawia. I ja ciebie jako esbeka stygmatyzuję.
          • wiewiorzasta Re: Nie zmyślaj i nie konfabuluj-to takie proste 09.06.08, 16:31
            1normalnyczlowiek napisał:

> ---> Masz dziwnie wybiórcze tendencje do uogólnień. Gdybyś się dokładniej p
            > rzyglądał, to zauważyłbyś, że esbekami nazywam esbeków, którzy się pojawiają na
            > FK.

Że to esbecy wiesz stąd, że siedziałeś z podobnymi "biurko w biurko"?
            • 1normalnyczlowiek Nie zmyślaj i nie konfabuluj-to proste-dołączyłaś? 09.06.08, 16:52
              wiewiorzasta napisała: Że to esbecy wiesz stąd, że siedziałeś z podobnymi
              "biurko w biurko"?

" obraza.uczuc.religijnych 09.06.08, 15:21 Odpowiedz
              A ja jak widzę esbeka na FK, czyli ciebie, to też cię nazywam
              esbekiem."

---> Nie będę zgadywał, ale już na podstawie tego co tu napisałaś, mógłbym
              stwierdzić, że swój swego broni.
              Widzisz, ja nie wiem, czy ich poglądy były najpierw a później zasiedli "biurko w
              biurko", czy odwrotnie. Nie wnikam w to, oceniam po poglądach prezentowanych tu
              na FK.
              Może pokażesz, które moje poglądy - pamiętaj, że moje "ataki" na esbeków, to nie
              poglądy, to obowiązek każdego normalnego Polaka - wskazują na to, że mogłem być
              esbekiem?
              Jeśli nie będziesz mogła, to wyjdziesz na lichą konfabulantkę podobną do
              obrazy.uczuc.religijnych. :)))
              • wiewiorzasta Re: Nie zmyślaj i nie konfabuluj-to proste-dołącz 09.06.08, 17:04

> Może pokażesz, które moje poglądy - pamiętaj, że moje "ataki" na esbeków, to ni
                > e
                > poglądy, to obowiązek każdego normalnego Polaka - wskazują na to, że mogłem być
                > esbekiem?

Neofici są najgorsi, czego jesteś najlepszym przykładem.

> Jeśli nie będziesz mogła, to wyjdziesz na lichą konfabulantkę podobną do
                > obrazy.uczuc.religijnych. :)))

Wg kogo? Ciebie??? Buhahahahahahaha :)))))))
                Się przejęłam :))))))))))))))
      • teen69 Re: była taka Radziwiłł 09.06.08, 14:37
        Minister oswiaty. Wstrętna zasuszona stara dziewica z wasami jak u Putry, co to bez boga nawet siusiu nie mogla. Potem druga dziewica Suchocka spod Poznania, ktorej nawet na wsiowych weselach nikt po pijaku nie tknął. I to dzięki tym dwom dziewicom i dziewicy Marii Rokicie, co to w końcu Niemkę wziął / normalny nikt takiej tepoty nie chciał/, mamy konkordat i religię w szkole. A ile dzieci ma Radziwiłł, Suchocka, Rokita? Zero to jałowizna.
        • 1normalnyczlowiek Czemu Wy jacyś tacy tępi,POkręceni jesteście? 09.06.08, 15:16
          teen69 napisał: była taka Radziwiłł
          Minister oswiaty. Wstrętna zasuszona stara dziewica z wasami
          Zero to jałowizna.

---> ... Ministra po ilości dzieci oceniacie, Prezydenta po sznurówkach ...
          A może pokaż najpierw sukcesy wcześniejsze i obecne takiej Hall, Kopacz, Pitery ...

Dodam na wyrost:
          Przecież mówię: SUKCESY pokaż - a nie gadulstwo o sukcesach ...!!!
        • venus99 Re: była taka Radziwiłł 09.06.08, 15:19
          tu akurat pieprzysz.Radziwił ma chyba 9 dzieci.bardzo pracowity.
          • jdbad Re: była taka Radziwiłł 09.06.08, 15:20
            O Annę Radziwił mu chodzi, Tę od MENu:)
            venus99 napisał:

> tu akurat pieprzysz.Radziwił ma chyba 9 dzieci.bardzo pracowity.
            • venus99 Re: była taka Radziwiłł 09.06.08, 16:25
              upał,upał,upał.pomyliłem z szefem lekarzy.
              bardzo wszystkich urazonych przepraszam.
              • jdbad Re: była taka Radziwiłł 09.06.08, 16:28
                To na pewno nei my:)))
          • jola_iza Re: była taka Radziwiłł 09.06.08, 15:22
            ta pani ma dziewięcioro ??:)
            pl.wikipedia.org/wiki/Anna_Radziwi%C5%82%C5%82
          • elwer-pancerfaust44 Re: była taka Radziwiłł 09.06.08, 15:24
            Kostek Radziwiłł(lekarz) dzieciorób,a jego siostra pedagog(?)bezdzietna panna.
        • elwer-pancerfaust44 Re: była taka Radziwiłł 09.06.08, 15:21
          Zapominasz o HGW której decyzje prezesa NBP i prezydenta Warszawy podpowiada(ł)
          Duch Święty.Rządząca partia, tj PO stawia się in gremio na rekolekcjach u
          kardynała Dziwisza!Kleszy stan Watykanu?
          • x2468 Re: była taka Radziwiłł 09.06.08, 16:08
            Moze i HGW marna,lecz jak nazwiesz jej poprzednika ktory przez 5lat nie zrobil
            nawet polowy tego dobrego co ona zdzialala?
            • elwer-pancerfaust44 Re: była taka Radziwiłł 09.06.08, 16:41
              Polskimi drogami nazwał bym takie wybory Polaków.A jakie są te drogi to każdy
              kierowca widzi.Dopóki przepustką i perpetuum Nobile do kariery w Polsce będzie
              teraz roznoszenie ulotek kiedyś,tak będzie dalej.Dać starym zgredom z
              Solidarności ordery i na emeryturę ich wysłać,nawet na wcześniejszą.Albo dalej
              niech drukują i roznoszą ulotki.
              "Kto żyje dostatecznie długo,ten doczeka wszystkiego.Przyjaciele staną się
              wrogami,a wrogowie- przyjaciółmi.Mędrcy-głupcami,a głupcy-mędrcami.Białe będzie
              czarnym,a czarne-białym.Wystarczy nie spieszyć się z umieraniem"(A Minkiewicz).
    • wiewiorzasta Re: zaczęło się od krzyża w szkole 09.06.08, 16:35
      semperignotus napisał:

> Najpierw ,że krzyż w szkołach - przeszło
      > potem -religia - przeszło
      > następnie - księża w szkołach/ za frico /- przeszło
      > potem już księża w szkołach , ale za pieniądze -przeszło
      > do dziś Ksiądz bierze pieniądze od państwa , ale nie podlega Dyrektorowi
      > co będzie dalej ?

Dalej będzie coraz bardziej nic - Polacy już zaczynają się wkurzać na KK - pedofilia, bicie dzieci na katechezie, "zabawy" z ziemią. Ktoś tam z SLD (a może to Urban był?) miał rację twierdząc, że przyznanie ponadnormatywnych przywilejów Kościołowi było długoletnim planem pozbawienia "czarnych" wpływów w Najjaśniejszej.
      • 1normalnyczlowiek Takie prymitywne zaklnanie rzeczywistości już nie 09.06.08, 16:57
        wiewiorzasta napisała: Dalej będzie coraz bardziej nic - Polacy już zaczynają
        się wkurzać na KK

---> ... w modzie. :)))
        • wiewiorzasta Re: Takie prymitywne zaklnanie rzeczywistości już 09.06.08, 17:05

> wiewiorzasta napisała: Dalej będzie coraz bardziej nic - Polacy już zaczynają
          > się wkurzać na KK
          >
          > ---> ... w modzie. :)))

To nie zaklinaj, jak chcesz być trendy.
    • elwer-pancerfaust44 Re: zaczęło się od krzyża w szkole 09.06.08, 17:06
      W latach 40-tych ubiegłego wieku,w latach ;prześladowania; Krk,w klasach szkoły
      do której uczęszczałem wisiały krzyże w otoczeniu Stalina,Bieruta i
      Rokossowskiego.To mnie szykanowało ciało pedagogiczne(?)gdy przestałem chodzić
      na lekcje religii.Ciekawe pra?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka