ajdija3 02.07.08, 22:26 i gadać wszystko, co mu ślina na język przyniesie? I to ma być symbol? Czego??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aloa_oe Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 02.07.08, 22:29 ajdija3 napisała: > i gadać wszystko, co mu ślina na język przyniesie? > I to ma być symbol? Czego??? Oto słowo zacne? kto gada wszystko to co mu ślina na język przyniesie? Odpowiedz Link Zgłoś
ajdija3 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 02.07.08, 22:32 tak, ludzie powinni się kontrolować, a nazywa się to kulturą! A prymitywne, chamskie odzywki wałęsy są głupie i obrzydliwe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polobolo2 ilu u was kulturalnych? duren tez kulturalny? 02.07.08, 22:51 SPIEPRZAJ DZIADU to polska kultura, nie? hehehe. dzicz jestescie . i Walesa was zna. na pasku was doporowadzil fo nas. Odpowiedz Link Zgłoś
aloa_oe Re: ilu u was kulturalnych? duren tez kulturalny? 02.07.08, 22:53 polobolo2 napisała: > SPIEPRZAJ DZIADU to polska kultura, nie? hehehe. dzicz jestescie . > i Walesa was zna. na pasku was doporowadzil fo nas. Z tobą polobolku na smyczy.Jaki pies taki i pan. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 [...] 02.07.08, 22:34 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ajdija3 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 02.07.08, 22:36 jaki bohater tacy obrońcy, np. etta2 ! Odpowiedz Link Zgłoś
aloa_oe [...] 02.07.08, 22:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 02.07.08, 22:54 Oooo, nerwy ponieśli??? A gdzie "prawwo i sprawiedliwość" w stosunku do luda "ciemnego"????? Zakopane w teczkach? Hahahahaha.... Odpowiedz Link Zgłoś
aloa_oe Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 02.07.08, 22:57 etta2 napisała: > Oooo, nerwy ponieśli??? A gdzie "prawwo i sprawiedliwość" w stosunku > do luda "ciemnego"????? Zakopane w teczkach? Hahahahaha.... Zakopane w teczkach tak,że ryży pachołek nie ma ochoty ich odtajnić. Obiecał,że otworzy archiwa SB.I cioo? nie otworzył? klucz zgubił? hasła zapomniał? czy się po prostu boi? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 02.07.08, 22:37 Jak widać miłośnicy Wałęsy posługują się jego językiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pobierz.jego.wersje.do.druku [...] 02.07.08, 22:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 02.07.08, 22:49 Niemożliwe! Henio ludzkim glosem przemówił! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 02.07.08, 22:56 Nie lubię chamstwa Panie Henryku, brzydzą mnie takie ataki, jaki tu zademonstrowano, bez względu na to, kogo dotyczą. Odmienność poglądów rozmówcy nie jest usprawiedliwieniem. Szkoda, że ulega Pan stereotypom i podziela jakże popularny tu pogląd, że afera, jaka się wytworzyła wokół Wałęsy to walka pomiędzy nim, a podłymi Kaczyńskimi, a jako wróg kaczek staje Pan automatycznie po drugiej stronie barykady. Zna mnie Pan chyba na tyle, by nie podejrzewać o pisowskie sympatie. Proszę trzeźwiej spojrzeć na Wałęsę i zapomnieć, kto jest jego wrogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aloa_oe Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 02.07.08, 22:59 A ten Henryk pani Ewo to ktoś znaczy?,że Pani się tak usprawiedliwia? Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski111 Ponoc to Maleszka 02.07.08, 23:00 aloa_oe napisał: > A ten Henryk pani Ewo to ktoś znaczy?,że Pani się tak usprawiedliwia? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 02.07.08, 23:00 Tak, dla mnie znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
aloa_oe Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 02.07.08, 23:01 ewa8a napisała: > Tak, dla mnie znaczy. > To znaczy? co znaczy ? Pan Heniu oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 03.07.08, 00:09 J Lityński w czasie dyskusji w TVN24 o książce Gontarczyka i Cenckiewicza powiedział do swojego rozmówcy który miał inne zdanie:Pan jest z innej drużyny to pan tak mówi!Sic!Argument podobno intelektualisty z KOR-u. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 03.07.08, 00:11 ewa8a napisała: > Tak, dla mnie znaczy. > hmmm a jak to sie ma do Pani deklaracji: "Nie lubię chamstwa"? Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 02.07.08, 23:03 Cienki Bolek,analfabeta i bufon ma chyba żółte papiery. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski111 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 02.07.08, 23:07 Jak slucham ten "wykwintny" jezyk bolkowy, to trudno oprzec sie wrazeniu, ze walesa ma organ myslenia miedzy nogami elwer-pancerfaust44 napisał: > Cienki Bolek,analfabeta i bufon ma chyba żółte papiery. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 02.07.08, 23:08 Mysli, że jak nie ma tytułu to mu wszystko wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
ajdija3 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 02.07.08, 23:25 elena4 napisała: > Mysli, że jak nie ma tytułu to mu wszystko wolno. :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 02.07.08, 23:21 W Jastrzębiu na G Śląsku szybko zdekonspirowano szefa Regionu Śląsko-Dąbrowskiego J Sienkiewicza,Facet się przyznał i po sprawie,nie szczeka na innych i nie gra już bohatera.W Szczecinie poszło to z oporami ale poszło i jest spokój.Najtrudniej idzie to w Gdańsku,więc analfabeta i bufon jeszcze szczeka. Odpowiedz Link Zgłoś
ajdija3 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 03.07.08, 06:24 Wałęsa - syndrom Nikodema Dyzmy Później Kosiński, chyba wzorując się na Dołędze- Mostowiczu, napisał coś podobnego o pewnym takim niepiśmiennym ogrodniku... Tak że sprawa nie jest nowa, właśnie jesteśmy jej obserwatorami w realu. Podobnie bywa w bajkach dla dzieci, tyle że głupi Jaś okazuje się być mądrym Janem. Odpowiedz Link Zgłoś
jk-24 Re: Pani Ewo, nie zrozumieliśmy się.. 03.07.08, 07:59 widzę, żę innym nie wolno zwłaszcza PiS-owi ,ale na PiS można pluć panie Henryku ?? to nie szereg w pluciu ? Odpowiedz Link Zgłoś
ajdija3 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 03.07.08, 08:30 niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 03.07.08, 15:23 ajdija3 napisała: > i gadać wszystko, co mu ślina na język przyniesie? > I to ma być symbol? Czego??? Kikoś i to TY się pytasz?? Bezczelność pisiaków nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
platformiarz Bolek myśli, że mu wszystko wolno. 03.07.08, 15:27 Ale czy ten nieuk kiedyś myślał? Zresztą ludzie juz nie reagują na jego durne wypowiedzi. Traktują go jak małpę w klatce. Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Trafna opinia o L. Kczynskim 03.07.08, 15:35 platformiarz napisał: > Ale czy ten nieuk kiedyś myślał? Zresztą ludzie juz nie reagują na jego durne > wypowiedzi. Traktują go jak małpę w klatce. Odpowiedz Link Zgłoś
ajdija3 Trafna opinia !!! 03.07.08, 19:42 wałęsa w życiowej roli - małpy w klatce :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Trafna opinia !!! 03.07.08, 20:50 ajdija3 napisała: > wałęsa w życiowej roli - małpy w klatce :)))))))))))) Moze jeszcze go objąć szczególnym nadzorem jako dobro narodowe i pobierać opłaty za jego ogladanie i pokazywanie w TV? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ajdija3 Re: Trafna opinia !!! 03.07.08, 23:31 qqazz napisał: ------------------- Wszystko zmierza w tym kierunku :))) Również pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: powtórzę co nocą Pani odpisałem. 03.07.08, 18:31 Panie Henryku, jeśli mam zdanie na temat Wałęsy takie, jakie mam, a jest to człowiek, którego wyjątkowo nie trawię od pierwszego wejrzenia, kwintesencja prostactwa, nieuctwa, zarozumialstwa i cwaniactwa, jeśli historycy IPN-u zdołali zebrać materiał, który mnie przekonał, a krętactwa Wałęsy dodatkowo utwierdzają w przekonaniu, że ma on wiele na sumieniu, to doprawdy nie rozumiem, dlaczego miałabym przedstawiać jakieś poglądy wbrew samej sobie, tylko dlatego, że te prawdziwe pokrywają się z poglądami ludzi z innej opcji politycznej. Jeśli Kowalska, której nie cierpię włożyła ładną sukienkę, czy powinnam uporczywie twierdzić, że sukienka jest obciachowa, choć tak naprawdę bardzo mi się podoba ? To, że w kwestii Wałęsy podzielam zdanie elektoratu PiSu nie oznacza wcale, że zaraz zapałam sympatią do Ojca Rydzyka. To Pan niezmiernie mnie rozczarował wskazówkami z kim należy trzymać i jak kształtować swoje opinie, by zawsze były po linii. Przykro mi Panie Henryku, ale na moje poglądy nie ma wpływu fakt, kto je również podziela, to jest zupełnie bez znaczenia. Co do brudnej nagonki – następne rozczarowanie, bo tymi słowami można określić każdy głos sprzeciwu wobec tego, co powinno zadaniem Pana być poprawne. Poza tym, jeśli brudne oznacza podłe, kłamliwe, nieuczciwe, to bardzo proszę wskazać mi konkretny mój post, który tak można nazwać. Szkoda, że nie skupił się Pan na sprawie, tylko na walce ze swoimi wrogami i zaczął wyznawać zasadę :,,wróg mojego wroga jest moim przyjacielem''. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Nożyczkowa nader aktywna. 04.07.08, 09:41 Panie Henryku, zdążyłam przeczytać Pana posty zanim zostały wycięte, ale nie zdążyłam już na nie odpowiedzieć. O żadnym poróżnieniu nie ma nawet mowy. Odetchnęłam z ulgą, bo juz zaczynałam podejrzewać, że jest Pan fanem Wałęsy. Pojęcia nie miałam, że Paczula to Asienka, która przecież huczne pożegnanie urządziła. Tak to jest, jak się długo na forum nie zagląda, a przecież warto, choćby po to, by kultowymi poradami sercowymi zatroskanego Pana Józefa po raz kolejny się zachłysnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 => ewa8a 04.07.08, 12:23 > Panie Henryku, zdążyłam przeczytać Pana posty zanim zostały > wycięte, ale nie zdążyłam już na nie odpowiedzieć. O żadnym > poróżnieniu nie ma nawet mowy. Odetchnęłam z ulgą, bo juz > zaczynałam podejrzewać, że jest Pan fanem Wałęsy. Nie, Henryk nie jest fanem Wałęsy, Henryk Wałęsą gardzi, ale go broni, bo nie broni Wałęsy ... piszę te słowa, choć nie sadzę, żebyś cokolwiek z tego zrozumiała :) a nie sadzę, ponieważ osoba, która z postów Henryka wyczytała, że: "Paczula to Asienka, która przecież huczne pożegnanie urządziła" ma (musi mieć) problem z ogarnięciem rzeczywistości. pozdrawiam:) paczula Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: => paczula8 04.07.08, 14:34 > Henryk Wałęsą gardzi, ale go broni, bo nie broni Wałęsy ... piszę te słowa, choć nie sadzę, żebyś cokolwiek z tego zrozumiała :) ,,Broni, bo nie broni ‘’, a gdyby zechciał nie bronić, musiałby zacząć bronić? Dobrze sądzisz, twoja logika rzeczywiście przekracza granice moich możliwości rozumienia. To coś jakby plusy dodatnie i ujemne. Aż boję się, czy ja sama przypadkiem Wałęsy nie bronię, nie zdając sobie z tego sprawy. Nie przesadzaj z wyciąganiem wniosków o moich problemach z ogarnięciem rzeczywistości na podstawie obserwacji swojej osoby – znów Wałęsą mi w tym momencie zapachniało. Więcej skromności Paczulo. Nie czytuję twoich wypowiedzi, choć nie przeczę, że dość często widzę twój nick. Być może błędne wnioski wyciągnęłam z tych strzępków nocnych rozmów, które udało mi się na szybko przeczytać, a nie mam możliwości już do nich wrócić, ale wierz mi, że nie ma dla mnie znaczenia, kim byłaś w poprzednim wcieleniu i nie mam najmniejszego zamiaru analizować twojej forumowej twórczości, bo niewiele mnie obchodzisz. Jeśli się pomyliłam, a czujesz się urażona porównaniem, wycofuję zdanie o Asience z mojego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: => paczula8 04.07.08, 18:13 ewa8a napisała: > > Henryk Wałęsą gardzi, ale go broni, bo nie broni Wałęsy ... > piszę te słowa, choć nie sadzę, żebyś cokolwiek z tego zrozumiała :) > > ,,Broni, bo nie broni ‘’, a gdyby zechciał nie bronić, musiałby > zacząć bronić? Dobrze sądzisz, twoja logika rzeczywiście przekracza > granice moich możliwości rozumienia. Wiedziałam, ale nie przejmuj się :) W celu wyjasnienia o co chodzi odsyłam do tekstu Wildsteina ... blog.rp.pl/wildstein/2008/06/13/w-sprawie-walesy-nie-chodzi-o-walese/ > Nie przesadzaj z wyciąganiem wniosków o moich problemach z > ogarnięciem rzeczywistości na podstawie obserwacji swojej osoby – > znów Wałęsą mi w tym momencie zapachniało. Więcej skromności > Paczulo. Ewo:) przeczytaj uważnie to co do Ciebie napisałam: „osoba, która z postów Henryka wyczytała” ... jest tu cos na temat Twojej obserwacji MOJEJ osoby? Ale zostawmy to, widzę problem zdecydowanie większy. Otóż, w odpowiedzi do Henryka napisałaś: „Tak to jest, jak się długo na forum nie zagląda, a przecież warto, choćby po to, by kultowymi poradami sercowymi zatroskanego Pana Józefa po raz kolejny się zachłysnąć.” Przytoczyłam to zdanie nie po to, żeby dyskutować na temat porad sercowych Pana Józefa (skądinąd uroczych, a jakże:)), tylko po to, żeby zwrócić Twoją uwagę na fakt, że porady te na forum w ogóle nie powinny były się znaleźć. Publikując je, Henryk złamał tajemnicę korespondencji oraz zachował się w sposób po ludzku nieprzyzwoity. Tobie to nie przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: => paczula8 04.07.08, 22:37 Napisałaś bzdurę, a teraz usiłujesz dorabiać do niej teorię, strojąc się w szatki mędrca, spoglądającego z politowaniem na innych, którzy nic nie rozumieją, a na dodatek nie domyślają się czyją myśl ukryłaś, urywając tajemniczo zdanie. Dziękuję za link do blogu Wildsteina, zgadzam się całkowicie z tym, co napisał, ale związku z Panem Henrykiem jakoś nie mogę się dopatrzeć. Henryk, pochylając się z troską nad poprawnością naszej historii broni Wałęsy w obawie, by zbyt dużo rzeczy nie wyszło na jaw ? Zaczynam się wobec tego zastanawiać, jaki urząd piastuje Pan Henryk, skoro tak troszczy się o dobre imię naszej ojczyzny, bo przeciętnemu obywatelowi coś takiego, jak sądzę nie przyszłoby do głowy. > Publikując je, Henryk złamał tajemnicę korespondencji oraz zachował się w sposób po ludzku nieprzyzwoity. Zważywszy na okoliczności, w jakich powstał ów, zachwycający nas obydwie list oraz to, że jego autorem nie jest kryształowo czysta postać, której należałoby współczuć z powodu publicznego ośmieszenia – nie rozpatruję czynu Henryka w kategoriach złamania tajemnicy korespondencji. Zresztą nie mnie oceniać jego postępowanie. Ciebie to też (ponoć) nie dotyczy. > Tobie to nie przeszkadza? Szczerze ? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Ewo, masz rację ... 05.07.08, 09:24 patrzę z politowaniem na to co wypisujesz. Zgadzasz sie z tym co napisał Ziemkiewicz, ale zwiazku z henrykowa obrona Wałęsy nie widzisz ... z czym więc sie zgadzasz? wszystko jedno, dużo ciekawsze jest to co napisałas dalej. > Zważywszy na okoliczności, w jakich powstał ów, zachwycający nas > obydwie list oraz to, że jego autorem nie jest kryształowo czysta > postać, której należałoby współczuć z powodu publicznego > ośmieszenia – nie rozpatruję czynu Henryka w kategoriach złamania > tajemnicy korespondencji. Złamanie przez Henryka tajemnicy korespondencji jest FAKTEM. Tu nie ma czego rozpatrywać. A co do okoliczności, sa wyjątkowo paskudne, gdyż Henryk podszywając się pod jedną z forumowiczek po prostu pana J. oszukał. Ty zamiast potepić obrzydliwe, co tu dużo mówić, zachowanie Henryka, bronisz go, poddając negatywnej ocenie osobę pokrzywdzoną. Twoja ocena pana J. nie ma żadnego znaczenia dla kwalifikacji czynu Henryka. > Zresztą nie mnie oceniać jego postępowanie. ale Pana J. oceniłaś? Co za hipokryzja! :/ > Ciebie to też (ponoć) nie dotyczy. Dotyczy nie dotyczy – to bez znaczenia. Nie mam zwyczaju odwracać głowy, kiedy widzę, że dzieje się coś złego. > > Tobie to nie przeszkadza? > > Szczerze ? Nie. mam więc jasność ... „Moralne jest wszystko to, co służy i przyczynia sie do zwycięstwa i umocnienia nowego komunistycznego społeczeństwa” – tak zdefiniowana została moralność komunistyczna. /Politiczeskij Słowar - Moskwa,PWLP 1958r/ ... ... miłego dnia Towarzyszko:) paczula Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Ewo, masz rację ... 05.07.08, 18:50 Widzisz Paczulo, mnie juz nawet dla twojego pisania politowania zabrakło. Twój mentorski ton nie tyle irytuje, co śmieszy. > Zgadzasz sie z tym co napisał Ziemkiewicz, ale zwiazku z henrykowa obrona Wałęsy nie widzisz ... z czym więc sie zgadzasz? A teraz popatrz, jaka jestem cierpliwa. Po pierwsze jaki Ziemkiewicz ? Zapomniałaś już jaki link wkleiłaś ? Związku artykułu z henrykową obroną Walęsy w dalszym ciągu nie widzę, widać nie każdy jest tak przenikliwy, jak ty. Może sam zainteresowany to wyjaśni, bo wg mnie Henryk broni, a raczej nie atakuje Wałęsy z innego powodu – pomimo niechęci do tego osobnika, nie chce stawać w jednym szeregu z wami – sympatykami PiSu. Przypuszczam, że podobnie myślących jest wielu, może nawet więcej, niż tych przepełnionych idealistyczną wiarą w niewinność jedynego pogromcy komunizmu, co niestety działa na korzyść Wałęsy. Teraz z kolei wyjaśnię, jak dziecku, z czym się zgadzam - otóż zgadzam się z tym, co napisał Wildstein, a w szczególności : ,,Organizatorzy “kampanii nienawiści” przeciw IPN i autorom książki o Wałęsie, której nawet nie znają, dobrze wiedzą, że pokazanie trudnej prawdy o liderze naszej najnowszej historii naruszy tabu. Trudno będzie później blokować i potępiać publikacje dotyczące innych znaczących postaci naszej najnowszej historii, nawet jeśli będą one naruszały środowiskowe mitologie’’ Wyjaśniłam to prostym zdaniem, w którym nie było nic, co mogłoby mieć związek z Panem Henrykiem : ,,Dziękuję za link do blogu Wildsteina, zgadzam się całkowicie z tym, co napisał ‘’ Dziękuję, między innymi dlatego, że nie znałam tego bardzo interesującego faktu : ,, Stanem idealnym dla autorytetów III RP jest początek roku 1990, gdy do zamkniętych przed obywatelami archiwów SB ówczesny minister Krzysztof Kozłowski wpuścił trzech historyków, w tym Adama Michnika, który zawodu tego wówczas jednak nie wykonywał, aby przez kilka miesięcy sprawdzali oni ich zawartość. W efekcie redaktor “Wyborczej” stwierdził, że wiedza tam ukryta może nam zaszkodzić i dlatego do archiwów nie powinniśmy mieć dostępu.’’ > Złamanie przez Henryka tajemnicy korespondencji jest FAKTEM. Tu nie ma czego rozpatrywać. Paczulo, napiszę wprost – nie usiłuj robić ze mnie arbitra w sprawach pomiędzy Panami Heniem i Józefem, nie żądaj potępienia niecnych czynów Henryka, bo to działanie z góry skazane na niepowodzenie. Z prostego powodu - lubię Henia. I proszę, nie wracajmy do tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski111 To pachnie masochizmem: lubic chama???? 06.07.08, 01:07 ewa8a napisała: > - lubię Henia. I proszę, nie > wracajmy do tematu. > > Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Widzisz Ewo ... 06.07.08, 11:36 ewa8a napisała: > Widzisz Paczulo, mnie juz nawet dla twojego pisania politowania > zabrakło. Twój mentorski ton nie tyle irytuje, co śmieszy. > > > Zgadzasz sie z tym co napisał Ziemkiewicz, ale zwiazku z henrykowa > obrona Wałęsy nie widzisz ... z czym więc sie zgadzasz? > > A teraz popatrz, jaka jestem cierpliwa. Po pierwsze jaki > Ziemkiewicz ? znowu wyłazi z Ciebie Kalizm - nie podoba Ci się mój metorski ton, ale swojego nie widzisz ... :) A co do Ziemkiewicza, rzeczywiście pomyliłam się - byłam pochłonieta dyskusją nad jego tekstem o roli kłamstwa w debacie publicznej III RP, stąd mój błąd - bardzo przepraszam :) > Może sam zainteresowany to wyjaśni, bo wg mnie Henryk broni, a > raczej nie atakuje Wałęsy z innego powodu – pomimo niechęci do tego > osobnika, nie chce stawać w jednym szeregu z wami – sympatykami > PiSu. Kto nie jest z wami ten jest z PiS - jakie życie jest dla Ciebie proste. A co do wyjasnień Henryka, nie spodziewam się :) wiele jego postów przeczytałam, żaden nie był merytorycznym głosem w dyskusji. > Przypuszczam, że podobnie myślących jest wielu, może nawet > więcej, niż tych przepełnionych idealistyczną wiarą w niewinność > jedynego pogromcy komunizmu, co niestety działa na korzyść Wałęsy. Taak, kłamstwo w służbie sprawy ... o tym właśnie pisał Ziemkiewicz we wspomnianym przeze mnie tekście ... blog.rp.pl/ziemkiewicz/2008/07/03/blogoslawione-klamstwo/ > Teraz z kolei wyjaśnię, jak dziecku, z czym się zgadzam - otóż > zgadzam się z tym, co napisał Wildstein, a w szczególności : > > ,,Organizatorzy “kampanii nienawiści” przeciw IPN i autorom książki > o Wałęsie, której nawet nie znają, dobrze wiedzą, że pokazanie > trudnej prawdy o liderze naszej najnowszej historii naruszy tabu. > Trudno będzie później blokować i potępiać publikacje dotyczące > innych znaczących postaci naszej najnowszej historii, nawet jeśli > będą one naruszały środowiskowe mitologie’’ > > Wyjaśniłam to prostym zdaniem, w którym nie było nic, co mogłoby > mieć związek z Panem Henrykiem : Nic oprócz tego, że Henryk bierze udział w „kampanii nienawiści przeciw IPN” , ale to szczegół ... dla Ciebie nie do zauważenia ... > ,,Dziękuję za link do blogu Wildsteina, zgadzam się całkowicie z > tym, co napisał ‘’ > > Dziękuję, między innymi dlatego, że nie znałam tego bardzo > interesującego faktu : > ,, Stanem idealnym dla autorytetów III RP jest początek roku 1990, > gdy do zamkniętych przed obywatelami archiwów SB ówczesny minister > Krzysztof Kozłowski wpuścił trzech historyków, w tym Adama Michnika, > który zawodu tego wówczas jednak nie wykonywał, aby przez kilka > miesięcy sprawdzali oni ich zawartość. W efekcie > redaktor “Wyborczej” stwierdził, że wiedza tam ukryta może nam > zaszkodzić i dlatego do archiwów nie powinniśmy mieć dostępu.’’ Jest dobrze ... widzę, że wiedza powoli, bardzo powoli, ale jednak przebija się do świadomości społeczeństwa :) > niepowodzenie. Z prostego powodu - lubię Henia. I proszę, nie > wracajmy do tematu. Sartr też lubił komunizm i dlatego udawał, ze nic nie wie o komunistycznych zbrodniach ... gratuluje sposobu myślenia. i jeszcze jedno, gdzieś wyżej napisałaś: „nie lubię chamstwa” , tutaj piszesz: „lubię Henia”, jedno z tych zdań jest nieprawdziwe ... które, Ewo? Sorry, ze wróciłam do tematu, ale lubię konsekwencje, Tobie konsekwencji ewidentnie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Ano z takiego tytułu!!! 03.07.08, 19:42 www.archidiecezja.lodz.pl/czytelni/prawo/k6c1t3.html "KODEKS PRAWA KANONICZNEGO Tytuł III PODMIOT SANKCJI KARNYCH Kan. 1323 - Nie podlega żadnej karze, kto w chwili przekraczania ustawy lub nakazu: 6° nie posiadał używania rozumu, z zachowaniem przepisów kan. 1324, § 1, n. 2 i 1325;" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Całe szczęście, że jest ktoś 03.07.08, 23:33 kto może głośno i wyraźnie powiedzieć, co jakieś 3/4 Polaków mówi w zaciszu domowym. Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 03.07.08, 23:46 Nie z tytułu a artykułu KK który mówi że gdy ;osobnik; ma ograniczoną świadomość rozumienia własnych czynów(tzw pomroczność jasna)nie może być karany.Najwyżej może być internowany(inferno) ponownie do Arłamowa lub Tworek jeżeli będzie stanowił zagrożenie dla siebie(Wałęsie najbardziej szkodzi on sam)lub dla otoczenia współobywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
ajdija3 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 04.07.08, 06:01 elwer-pancerfaust44 napisał: Wałęsie najbardziej szkodzi on sam Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 04.07.08, 07:02 ajdija3 napisała: > i gadać wszystko, co mu ślina na język przyniesie? > I to ma być symbol? Czego??? Chamstwo, chamstwo i jeszcze raz chamstwo youtube.com/watch?v=3FMp9Ec3pcY Odpowiedz Link Zgłoś
jk-24 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 04.07.08, 09:02 chamy dały mu Nobla, zrobili szefem, nawet powołali na prezydenta a jemu stale mało. Odpowiedz Link Zgłoś
ajdija3 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 04.07.08, 21:53 ciekawam tych "wykładów", które nasz drogi noblista za cięzkie pieniądze wygłasza...he he he... Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 04.07.08, 22:02 Chodzi w youtube filmik z takiego wykładu dla Amerykanów.Cytuję z pamięci:Przybywajcie do Polski robić interesy.Bo interesy najlepiej robi się na głupocie.Popatrzcie(amerykanie)jaki ja interes swego życia zrobiłem w Polsce.Coś można coś dodac do wykładu LW? Odpowiedz Link Zgłoś
ajdija3 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 04.07.08, 22:07 przejaja... wierny uczeń michnika & company :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 04.07.08, 22:45 pl.youtube.com/watch?v=1pzwgOOi1WI Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 04.07.08, 22:58 Bufon i analfabeta nie mówił tego z kartki,tylko z głowy i serca!A Polacy kochają go za ;takie;słowa!Amerykanie widząc i słysząc Lecha W,że niby on jest mądrzejszy od reszty Polaków,wymyślają polish joke. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 " z was się śmieję głupcy ... z was" 05.07.08, 10:58 ewa8a napisała: > pl.youtube.com/watch?v=1pzwgOOi1WI > pl.youtube.com/watch?v=7TltAhMbrP4 Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: " z was się śmieję głupcy ... z was" 05.07.08, 18:54 Gratuluję. Bardzo trafnie dobrałaś ten filmik. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_siurek Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 06.07.08, 07:19 ajdija3 napisała: > ciekawam tych "wykładów", które nasz drogi noblista > za cięzkie pieniądze wygłasza...he he he... youtube.com/watch?v=IZMBmnDEMXE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Widac , ze Henisu Maleszka; donosy skladal do 04.07.08, 23:22 Maleszka był w;podziemiu;,to teraz tez może tajnie ;adiustować;u A Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Przywilej ludzi wielkich 04.07.08, 23:24 ajdija3 napisała: > Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi Ludzie wielcy miewają niełatwe charaktery. A Wałęsa wielki jest bez wątpienia i żadne kacze łgarstwa tego nie zmienią. Kiedyś go ludzie milionami za jego prosty i dosadny język uwielbiali... Odpowiedz Link Zgłoś
berkowicz4 Re: a ktore to te 'kacze lgarstwa'?? 04.07.08, 23:30 bo jesli o te 'lgarstwa' chodzi: - współpracował z bezpieką - czy płot przeskoczył - to już pewne nie jest - gdy został prezydentem, to otoczył się służbami specjalnymi - obalił rząd Olszewskiego - zablokował lustrację - zniszczył dokumenty z teczki "Bolka" - zbierał haki na Kaczyńskich, Merkla i Borusewicza to sa to takze 'lgarstwa' gazetowyborcze, powtorzone przez kurskiego jaroslawa, he he Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Przywilej ludzi wielkich 05.07.08, 00:02 Uwielbiają za te słowa wygłoszone w Chicago do Amerykanów:Przyjeżdzajcie do Polski robić interesy.Bo najłatwiejsze i najlepsze interesy robi się z głupimi Polakami! Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 04.07.08, 23:47 ajdija3 napisała: > i gadać wszystko, co mu ślina na język przyniesie? > I to ma być symbol? Czego??? Z tego samego który umozliwia ci pisanie jego nazwiska z małej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
ajdija3 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 05.07.08, 00:02 mała litera jest w tym wypadku w sam raz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 04.07.08, 23:50 Wałęsie nie wolno. Wolno Kaczyńskim, Wyszkowskiemu, Zybertowiczowi, Kurskiemu, Brudzińskiemu, Gosiewskiemu, Karskiemu i reszcie tej bandy. Odpowiedz Link Zgłoś
berkowicz4 Re: czyli gw lze!!!!! he, he 05.07.08, 00:38 <<Autorzy uznali, że skoro do tej pory nie było książek (z wyjątkiem "Wodza") pisanych z pozycji niehagiograficznych, to oni skupią się jedynie na ciemnych stronach biografii Wałęsy. I tak możemy się od nich dowiedzieć, że Wałęsa współpracował z bezpieką, ale czy płot przeskoczył - to już pewne nie jest. A gdy został prezydentem, to otoczył się służbami specjalnymi, obalił rząd Olszewskiego, zablokował lustrację i zniszczył dokumenty z teczki "Bolka", zbierał haki na Kaczyńskich, Merkla i Borusewicza. Czy to jest prawda o Wałęsie? Niewątpliwie tak. Ale prawda częściowa. (czesciowa, nieczesciowa, ale prawda, he he)>> > wyborcza.pl/1,91250,5404890,Nienawisc.html i to piorem czolowego walesologa, kurskiego jaroslawa!! Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 "Wyborcza" ma zadawniony (od 1990) żal do Wałęsy 06.07.08, 00:00 berkowicz4 napisał: > czyli gw lze!!!!! he, he > i to piorem czolowego walesologa, kurskiego jaroslawa!! "Wyborcza" ma zadawniony (od 1990 roku) żal do Wałęsy. Tak silny żal, że nawet obrona Wałęsy teraz kiepsko im wychodzi. Ale nawet "Wyborcza" ze swoim silnym żalem do Wałęsy stanowczo zaprzecza kaczym łgarstwom. Zaprzecza nawet Michnik, który - jak niedawno tu przytaczała Paczula - miał ponoć na początku lat 90-tych wywalić dziennikarza, który nie chciał pisać artykułów atakujących Wałęsę. Odpowiedz Link Zgłoś
ajdija3 Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 05.07.08, 06:10 jak bym napisała np. "kaczyńscy", słowemb yś nie zaprotestował. Takie to są te twoje platfusowe zasady... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Z jakiego tytułu wałęsie wolno obrażać ludzi 05.07.08, 18:58 Coś mi się zdaje, Giwi za Panem nie przepada. Podziwiam inwencję twórczą i oryginalność w wymyślaniu nicków. Odpowiedz Link Zgłoś