Gość: kumpel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 14:51 świadczy, że Pan Adam bardzo boi się rozmowy z panem Janem w sali kolumnowej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emigrant Re: Ten wyjazd dla Rokity... IP: *.Red-81-34-18.pooles.rima-tde.net 03.10.03, 15:07 Gość portalu: kumpel napisał(a): > świadczy, że Pan Adam bardzo boi się rozmowy z panem Janem w sali kolumnowej. "Pan Adam" powinien też zaproponować "Panu Janowi" paszport w jedną stronę - niedawno jeszcze taką groźbę kierował wobec "Pana Lwa": "...JA go zmuszę do emigracji!." Odpowiedz Link Zgłoś
ayran A gacie Cie nie martwią? 03.10.03, 17:00 Gość portalu: emigrant napisał(a): > "Pan Adam" powinien też zaproponować "Panu Janowi" paszport w jedną stronę - > niedawno jeszcze taką groźbę kierował wobec "Pana Lwa": "...JA go zmuszę do > emigracji!." Michnik: "Wielokrotnie opowiadając różnym ludziom tę historię z Lwem Rywinem używałem słów powszechnie uchodzących za obelżywe. Nie taję, że mogłem mówić, że ja go zabiję, spalę na stosie, że mu zdejmę gacie przez głowę. Mogłem również mówić, że go skłonię do emigracji. To jest pewna litentia poetica, dlatego, że ja nie mam możliwości, żeby kogokolwiek zmusić do emigracji". Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Ten najazd na Rokitę IP: *.proxy.aol.com 03.10.03, 15:57 M.: I pani to nie przeszkadza! Tak? Że na pani oczach pani koledzy prawo łamią, tak? To niech się pani zastanowi, w czym pani uczestniczy? Pani uczestniczy jako dziennikarz i obywatel w procesie psucia tego państwa. Dlaczego pani to robi? . :: I to, jak sadze, sa najwazniejsze stwiedzenia tego wywiadu. . Mozna jeszcze spytac dlaczego dzienikarz i urzednik lamia prawo. I tu odpowiedz jest zlozona dosyc. Otoz w Polsce lamanie prawa jest nagminnie przyjete, oraz powszechnie akceptowane. Jesli np. Sejm zdecydowal o ujawnieniu zeznan prokurator, ktore to zeznania zlozyla ona po uzyskaniu gwarancji dyskrecji, to - nie oszukujmy sie - wszystko mozna. Sejm dal przyklad niewlasciwego postepowania. Nie pierwszy to przyklad, takich bylo wiele wokol, ale byl to sygnal dla urzednika, ze "w dobrej wierze i dobrej sprawie"... on takze moze. Bo nie prawo jest wazne oraz autorytet i wiarygodnosc prawodawcow i instytucji, lecz "dobra sprawa i dobra wiara" - pozostajace w gestii takiego urzednika na przyklad. Czyli tak jak kazdemu sie wydaje. Kiedys dodawalo sie do tego "i od nowa Polska Ludowa"> . Swoja droga, gdy spotykam tego typu wywiady-freblowki to zastanawiam sie czy one nie sa ukartowane. To nie do wiary wrecz... . K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argo Re: Ten najazd na Rokitę IP: *.szubin.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 17:41 Michnik - UB-ek III RP. Może to on powinien też wyemogrować? Nie będę tęsknił. Dość melin, które uważają się za elity. Odpowiedz Link Zgłoś