Dodaj do ulubionych

leperryzacja gazety wyborczej

IP: *.icpnet.pl 24.01.02, 09:42
Jestem czytelnikiem Wyborczej od poczatku jej istnienia ale od jutra przerzucam
sie na Rzeczpospolita. W gazecie tego typu szukam infomacji powaznych a nie
wiadomosci z magla, brukowych sensacji. Gazeta zeszla do poziomu Leppera i tych
pracownikow pogotowia, ktorzy sprzedawali te informacje (niewatpliwie tacy byli)
Gazeta pietnuje ich za zerowanie na ludzkim nieszczesciu ale jednoczesnie na
tym ludzkim nieszczesciu i taniej sensacji chce sama zbic kase.Moralnosc
KALEGO.Nie wierze w fakt mordowania pacjentow przez personel zadnego pogotowia.
To juz jest wymysl dziennikarzy spragnionych sensacji.
Obserwuj wątek
    • natt Re: leperryzacja gazety wyborczej 24.01.02, 09:57
      Gość portalu: magiel napisał(a):

> Jestem czytelnikiem Wyborczej od poczatku jej istnienia ale od jutra przerzucam
      >
      > sie na Rzeczpospolita. W gazecie tego typu szukam infomacji powaznych a nie
      > wiadomosci z magla, brukowych sensacji. Gazeta zeszla do poziomu Leppera i tych
      >
      > pracownikow pogotowia, ktorzy sprzedawali te informacje (niewatpliwie tacy byli
      > )
      > Gazeta pietnuje ich za zerowanie na ludzkim nieszczesciu ale jednoczesnie na
      > tym ludzkim nieszczesciu i taniej sensacji chce sama zbic kase.Moralnosc
      > KALEGO.

ktos o tym napisac musial.

Nie wierze w fakt mordowania pacjentow przez personel zadnego pogotowia.
      > To juz jest wymysl dziennikarzy spragnionych sensacji.

To niech rozstrzygnie prokuratura.

p.s.
      A wyborzcza jaka jest - kazdy widzi. Bywalo lepiej. Ale argument, ze kazdy kto
      publikuje takie materialy zniza sie do poziomu brukowca jest od czapy. Od tego
      jest prasa zeby odkrywala rozne "historie"

pozdrawiam
      natt
      • Gość: magiel Re: leperryzacja gazety wyborczej IP: *.icpnet.pl 24.01.02, 10:12
        natt napisał(a):
        > ktos o tym napisac musial.

Aggument "nie chcem ale muszem" skąd ja to znam ????

> p.s.
        > A wyborzcza jaka jest - kazdy widzi. Bywalo lepiej. Ale argument, ze kazdy kto
        > publikuje takie materialy zniza sie do poziomu brukowca jest od czapy. Od tego
        > jest prasa zeby odkrywala rozne "historie"

Jak dalej zacznie spadac ilosc czytelnikow to zostaja jeszcze inne "historie":
        -porwania przez kosmitów,
        -duchy,nawiedzone domy,
        -ozdrowienia, wróżby
        -roznego rodzaju inne "cudowne wydarzenia", itd....

> pozdrawiam
        > natt

Pozdrawiam "magiel"
        PS w koncu Lepper tez wierzył w swoja misje i w to co mówił ;-)))

• koala8 Re: leperryzacja gazety wyborczej 24.01.02, 10:14
        Moze i GW ubarwila troche cala sprawe. Ale fakt faktem
        pogotowie ratunkowe swiet nie jest. Kiedys stracilem
        kolege - mlody chlopak, dostal zawal podczas gry w
        kosza, pogotowie jechalo 30 min a do przejechania mialo
        okolo 0.5 kilometra.
        Nie wiem czemu. Czy mieli taki balagan, czy nie mieli
        karetek, czy moze chcieli przyjechac za pozno ?
        Ich zachowanie wskazywalo raczej na to ostatnie.
        Zachowywali sie jakby przyjechali na grzyby a nie do
        zawalu.
        Poza tym skad w szpitalach tuz po smierci pacjeta
        zjawiaja sie jakby czarodziejsko przedsiebiorcy
        pogrzebowi ?
        Cos w tym wszystkim jednak jest.
      • Gość: gość Re: leperryzacja gazety wyborczej IP: *.inet.fi 24.01.02, 12:13
        Dlaczego "lepperyzacja"? Obowiązkiem dziennikarza jest pokazanie prawdziwej
        natury "gospodarki rynkowej", bez względu na posiadacza gazety.
    • Gość: yeti Re: leperryzacja gazety wyborczej IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 10:15
      adres: *.krakow.sdi.tpnet.pl

--------------------------------------------------------------------------------
      Chyba się zgadzam. Mam tylko kilka pytan.
      Od wczoraj GW trąbi na cały kraj że jej dziennikarze wykryli aferę.
      Jednocześnie jest podawana informacja że prokuratura od kilku miesięcy prowadzi
      tę sprawę. To w końcu kto ją wykrył?
      Po drugie - może czyta to jakiś prawnik lub student prawa. Jaki paragraf łamie
      lekarz informując zakład pogrzebowy o zgonie pacjenta? Moim zdaniem żadny. Jest
      to temat ew. dla skarbówki a nie prokuratury.
      Po trzecie. Właśnie ze wszystkich pracowników pogotowia zrobiono w mediach
      złodziei i morderców. Moja 90 letnia babka wczoraj się modliła o szybką śmierć,
      byle nie wzywać do niej pogotowia. Jeśli ktoś pomagał pacjentom przenieść sie
      na tamten świat to jest to morderstwo. Ale to trzeba najpierw przed sądem
      udowodnić.Dziennikarze jak widzę już wydali wyrok.

--------------------------------------------------------------------------------
      • natt Re: leperryzacja gazety wyborczej 24.01.02, 10:19
        Jeśli ktoś pomagał pacjentom przenieść sie
        > na tamten świat to jest to morderstwo. Ale to trzeba najpierw przed sądem
        > udowodnić.Dziennikarze jak widzę już wydali wyrok.
        >
        >
        > A czytales ten reportaz?
        tam nigdzie nie ma ani jednego zdania (wypowiadanego przez autorow)o tym, ze ktos
        mordowal. Natomiast jest wiele watpliwosci (bardzo, bardzo dziwnych) ktore
        trzeba, najlepiej przy pomocy prokuratora i niezawislego sadu.
        • Gość: yeti Re: leperryzacja gazety wyborczej IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 10:26
          Właśnie to miałem na myśli. Jest to dokładnie to co zrobił Andrew L. w Sejmie.
          On nie oskarżał. On tylko pytał. Od wyjaśniania poszlak jest prokurator.
          • natt Re: leperryzacja gazety wyborczej 24.01.02, 10:37
            Gość portalu: yeti napisał(a):

> Właśnie to miałem na myśli. Jest to dokładnie to co zrobił Andrew L. w Sejmie.
            > On nie oskarżał. On tylko pytał. Od wyjaśniania poszlak jest prokurator.

a/ miedzy glupotami leppera a artykulem we wczorajszej GW jest jednak pewna
            roznica. tamte sa calkowicie wyssane z palcaa w tych jednak cos jest
            b/ wlasnie, niech prokurator wyjasni. jesli podejrzenia sie nie potwierdza, to
            nie dosc ze autorzy wyjda na idiotow, to jeszcze mozna ich bedzie pociagnac do
            odpowiedzialnosc
            pozdrawiam
            • Gość: Yeti Re: leperryzacja gazety wyborczej IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 10:50
              Zgadzam się że tu jest zasadnicza różnica. Ale zasada działania jest
              podobna.Jednak naprawdę chodzi o to że dziennikarze już wydali wyrok. Skala
              nagło0śnienia tej sprawy jest tak ogromna, że już nikt nie pyta co się
              właściwie stało i czy rzeczywiście ktoś coś ma na sumieniu. Wszyscy już wiedzą
              że ci lekarze to dranie.Nie wiem czy jasno się wyraziłem ale chyba łąpiesz o co
              mi chodzi. Pozdr.
              • natt Re: leperryzacja gazety wyborczej 24.01.02, 11:07
                Gość portalu: Yeti napisał(a):

> Zgadzam się że tu jest zasadnicza różnica. Ale zasada działania jest
                > podobna.Jednak naprawdę chodzi o to że dziennikarze już wydali wyrok. Skala
                > nagło0śnienia tej sprawy jest tak ogromna, że już nikt nie pyta co się
                > właściwie stało i czy rzeczywiście ktoś coś ma na sumieniu. Wszyscy już wiedzą
                > że ci lekarze to dranie.Nie wiem czy jasno się wyraziłem ale chyba łąpiesz o co
                >
                > mi chodzi. Pozdr.

nie wydaje mi sie zeby tak bylo, poza tym nie zawsze mozna sie ogladac na glupich
                ludzi. A co do lekarzy - przeciez oni sami pogarszaja swoja sytuacje tymi
                asekuranckimi (to w najlepszym wypadku) wypowiedziami. Dlaczego nie moze taki
                przewodniczacy izby lekarskiej wstac (w przenosni) i powiedziec:
                "tak, takie naduzycia mogly miec miejsce. to wrzod na naszym zdrowym ciele i my
                ten wrzod wypalimy"
                - czyli sie po prostu odciac i potepic.
                pozdrawiam

• Gość: yeti Re: leperryzacja gazety wyborczej IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 11:32
                  Jasne. Nie podoba mi się tez wrzucanie do jednego wora sprawy informowania
                  zakładów pogrzebowych i "pomocy" w przjściu na łono Abrahama. Uważam, ze tego
                  pierwszego procederu się nie wykorzeni. Po prostu jak sanitariusz , który
                  zarabia 700 zł ma się oprzeć takiej pokusie? To nawet chyba nie jest
                  przstępstwo (kodeksowe).
                  • natt Re: leperryzacja gazety wyborczej 24.01.02, 11:36
                    Gość portalu: yeti napisał(a):

> Jasne. Nie podoba mi się tez wrzucanie do jednego wora sprawy informowania
                    > zakładów pogrzebowych i "pomocy" w przjściu na łono Abrahama. Uważam, ze tego
                    > pierwszego procederu się nie wykorzeni. Po prostu jak sanitariusz , który
                    > zarabia 700 zł ma się oprzeć takiej pokusie? To nawet chyba nie jest
                    > przstępstwo (kodeksowe).

no tak, ale we wczorajszym tekscie byla opisana sytuacja w ktorej lekarz, gdy
                    rodzina odmowila skorzystania z poleconego zakladu pogrzebowego, podarl akt
                    zgonu. A to juz chyba przestepstwo - wymuszenia - jak sie zdaje

• Gość: Elka Re: leperryzacja gazety wyborczej IP: 195.136.122.* 24.01.02, 19:33
          natt napisał(a):

> > A czytales ten reportaz?
          > tam nigdzie nie ma ani jednego zdania (wypowiadanego przez autorow)o tym, ze kt
          > os
          > mordowal. Natomiast jest wiele watpliwosci

Dzieci z was. Przeciez to cała szkoła pisania takiego zeby napisac a nie byc
          podanym do sadu. Sztab redaktorów i prawniow nad tym czuwa. I to jest wlasnie
          wredne i nieodpowiedzialne.
    • Gość: komodor Re: leperryzacja gazety wyborczej IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 10:15
      Krytykę Wyborczej mogę zrozumieć aczkolwiek w pełni jej NIE popieram.
      Natomiast dlaczego Rzeczpospolita? Jest coraz gorsza i coraz mniej strawna ze
      względu na daleko posunięty brak obiektywizmu.Po amputacji lewej nogi zrobili
      się mało sympatyczni.
      Naprawdę nie ma co czytać.
    • Gość: Nowy Cała Polska to rzeczywiście magiel IP: *.torun.dialup.inetia.pl 24.01.02, 11:27
      Czy jest gdzieś w tym kraju źródło informacji, które
      można traktować poważnie?
      Oglądając telewizję, czy czytając jakąś gazetę
      chciałbym mieś świadomość, że nikt mną nie stara się
      manipulować.
      Czy w końcu powstanie jakieś źródło niezależne od tego
      grajdołu politycznego?
      Mam dosyć czytania między wierszami, wychwytywania z
      tego całego medialnego bełkotu chociaż odrobiny prawdy.
      Ale najbardziej martwi mnie naiwność ludzka, bo prawie
      wszyscy również w moim środowisku (ludzie różnych
      zawodów, wieku, wykształcenia) po odebraniu
      jakiejkolwiek informacji czy to z gazety, radia,
      telewizji, książki przyjmują to za niepodważalną prawdę
      a jeżeli w innym źródle pojawi się informacja
      sprzeczna, to oni sami nie są w stanie dojść gdzie jest
      prawda. I wtedy zaczyna się: "Gazeta kłamie", ktoś inny
      "Nie to w Dzienniku Telewizyjnym kłamią", itd...
      Jak słusznie kiedyś zauważył Kisiel, a ktoś podnosi na
      forum to określenie, wykształcił się model
      człowieka-Polaka HOMOSOVIETICUS.

Z poważaniem Nowy
      • Gość: magiel Re: Cała Polska to rzeczywiście magiel IP: *.icpnet.pl 24.01.02, 11:49
        Gość portalu: Nowy napisał(a):

> Czy jest gdzieś w tym kraju źródło informacji, które
        > można traktować poważnie?
        > Oglądając telewizję, czy czytając jakąś gazetę
        > chciałbym mieś świadomość, że nikt mną nie stara się
        > manipulować.
        Srodki masowego przekazu stwarzają tzw. fakty prasowe, które czasami nie maja
        zbyt wiele wspólnego z rzeczywistością ale żyją swoim własnym życiem - są dalej
        komentowane przez innych, przez większośc odbiorców zostają stopniowo
        utoższamiane i mylone z faktami. Na koncu okaże sie, że rzeczywiscie parę osób (
        a nie wszyscy w pogotowiu) sprzedało takie informacje i nie za 1800 tylko za 80
        zł, ze nikt nikogo nie zamordował, że dziennikarz pomylił pavulon z pyralginą ale
        to nic- sprawa żyje własnym życiem , jest afera , wszyscy o tym mówią i się
        podniecają a profity czerpią srodki masowego przekazu.
        • Gość: yeti Re: Cała Polska to rzeczywiście magiel IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 12:15
          Poza tym od dawna było widome ze jest kasa za takie informacje. Było już w
          prasie na ten temat mnóstwo artykułów. I co ? I nic. Dopiero jak dzielni
          dziennikarze GW napisali o tym to zrobił sie wrzask. Ze to niby dopiero oni,
          tacy dzielni wpadli na to . Dzięki Bogu za Wyborczą.
          • Gość: magiel Re: Cała Polska to rzeczywiście magiel IP: *.icpnet.pl 24.01.02, 12:37
            A ponadto takie zwroty jak : skóra, łowcy zwłok, dr smierc, dr mengele
            sa "strasznie" medialne i ładnie brzmią.
            Na miejscu poważnych ogłoszeniodawców zastanowiłbym się jednak czy w
            takim "towarzystwie" ich reklamy dobrze i odpowiednio się komponują.
            A może GW chce teraz reklamować cudowne odżywki,życie po,życiu, leki
            odchudzające albo jakies wróżki-jak w innych szmatławcach i tabloidach i chce
            teraz przyciągnąc "innych" czytelników. Powodzenia-pewnie im się to
            udało.Tylko, że ja rezygnuję z czytania takiej gazety.
            • Gość: Michał Wielu dziennikarzy to k..wy ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 19:22
              Poznałem osobiście tylko kilku.
              Pisali za komuny, piszą dzisiaj. Sprzedadzą się każdemu.
              Czy myslicie,że takie informacje o skórach zdobyto za friko ?
              Ja też mam dosyć "wyborczej"
              Jak teraz będą krytykować Leppera za pomówienia, to będzie już szczytem obłudy !
    • Gość: GMR Re: leperryzacja gazety wyborczej IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 12:54
      Wyborcza raczej zaczyna mi prezypominać super ekspress i poznaniaka gdzie
      dominuje tematyka zabili go i uciekł.... słusznie robisz rezygnując z kupowania
      GW... to szmatławiec który szkaluje dobre imię Polski ( walny udział w
      opewracji Jedwabne mającej na celu zniesienie odpowiedzialności niemcó za
      holocaust i obarczenie nią Polaków, nadto szkalowanie patriotycznie
      zorientowanego duchowieństwa i chorobliwy antypolonizm i takiż filosemityzm...
      no ale czego się tu spodziewać skoro naczelny Michnik jest Żydem (Aaron
      szechter)?
      • natt michnik-zyd 24.01.02, 13:35
        > no ale czego się tu spodziewać skoro naczelny Michnik jest Żydem (Aaron
        > szechter)?

to zes chlopie odkryl ameryke. zeby on to jeszcze ukrywal. Ale nie, z michnika to
        taka swinia jest, ze to publicznie oglasza i odbiera orez takim bohaterom jak ty.
        tacy sa najgorzszy, bo taki kryptozyd, to mu mozna niezle dokopac, ale tak - to
        co tu zrobic? moze do brata sie przywalic? Ale o tym michnik tez sam mowil.
        niestety kolego, masz przej....
        jak chcesz dokonac jakiegos bulwersujacego odkrycia to musisz poszukac gdzie
        indziej

• Gość: Rysy Re: leperryzacja gazety wyborczej IP: *.104.popsite.net 24.01.02, 13:42
      Gość portalu: magiel napisał(a):

> Jestem czytelnikiem Wyborczej od poczatku jej istnienia ale od jutra przerzucam
      > sie na Rzeczpospolita

Ale przerzut jak raka z odbytnicy na glowe :))

• Gość: Michał Leperryzacja na 100% IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 19:14
      Nic dodać, nic ująć !
      Gazeta ma teraz poziom normalnego brukowca !
      A telewizja publiczna osiągnęła poziom ostatniej gadzinówki !
      • Gość: tato Re: Leperryzacja na 100% IP: *.fastres.net 07.06.02, 18:29
        No i mieli racje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka