Dodaj do ulubionych

No i Oleksy doczekał się swojej aferki :)

15.12.03, 09:28
www.rmf.fm/wiadomosci/index.html?id=63083
Obserwuj wątek
    • lupus.lupus Re: No i Oleksy doczekał się swojej aferki :) 15.12.03, 09:41
      Teraz w jego kręgach (nomen omen) funkcjonować bez afery to straszny obciach.
      Afery szpiegowskie są już passe. Trendy to wielomilionowa afera gospodarcza,
      choćby w kręgach ( znowu) rodzinnych.

• oleg3 Ale kwota jest śmieszna 15.12.03, 09:51
        jak na takiego tuza. Może to tylko wierzchołek, a rodzina jest ekspansywna.
    • basia.basia Oleksy i familia 15.12.03, 14:42
      Już się doczekać nie mogę jak go dziennikarze będą
      zaczepiać a on będzie się wyłgiwał w dobrze znanym stylu.

Tak czy owak to fantastyczna wiadomość:)

Z RMF zrobiło się radio śledcze! I dobrze.
      • Gość: Ars boni Re: Oleksy i familia IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 15.12.03, 18:58
        RMF FM radiem śledczym zrobilo sie dopiero jak zabrano im forsę~!
        Kozlowski i Trusczyński nagle tacy wrogowie komuszków! A ja niestety pamiętam
        ich ody aby dpuścić na zawsze lat kapisiów SB na najwysze stanowiska w RP!
        Wstyd !!!jeżeli tacy faceci znaja to poczucie...Np sprawa z Kopcem Kościuszki!
        Ośmieszli Wsystkich- aby tylko nie dolożyc szekli od rozpadającego sie Pomnika
        dla wielu Polaków! Szyderstwo i kpina...
    • douglasmclloyd Re: No i Oleksy doczekał się swojej aferki :) 15.12.03, 15:33
      goniacy.pielegniarz napisał:

> <a
      href="http://www.rmf.fm/wiadomosci/index.html?id=63083"target="_blank">www.rmf.fm/wiadomosci/index.html?id=63083</a>

Józek czekam na twoje wystąpienie o czystych rękach, standardach moralnych i
      zwykłej ludzkiej uczciwości. Jako starzy ministranci obaj wiemy co mówi pismo:
      "Strzeżcie się złotoustych." Dlatego nie wierzę ci jak psu.
      • rolotomasi Re: No i Oleksy doczekał się :) 15.12.03, 17:24
        było > Dlatego nie wierzę ci jak psu < Chyba'wilku'- nie'psu' Lupus>>wilk znaczy
        A jak ktoś sympatyzuję z Józefem'Jajo'Oleksym ? też jest podejrzany ? No to Ja..
        • Gość: züberman Oleksy na zgodę IP: *.biaman.pl 15.12.03, 22:50
          bardzo z nim sympatyzujesz? bardzo bardzo? Bo ja tak. Parę tygodni temu
          nagrodziłem go nawet pierwszym miejscem w forumowym konkursie.
          • rolotomasi Re: Oleksy na zgodę 15.12.03, 23:54
            Bardzo to nie. Czut ponad 'na bezrybiu itd'.
            • Gość: züberman szkoda, że nie doceniasz Oleksy'ego IP: *.biaman.pl 16.12.03, 00:01
              No to jednak różnimy się w ocenach.
              Z tym "bezrybiem" absolutnie się nie zgadzam. Konkurencja wśród rybek była
              ostra i Oleksy wygrał tylko ostatnim rzutem na taśmę. Konkurs był na
              Największego Bałwana SLD.
              • rolotomasi Re: szkoda, że 16.12.03, 00:07
                Siem domyślam.

Trzymam się swojej wersji.
                Każdy widzi
                co chce widzieć
                i tak już zostanie
                .
    • Gość: Ayran Re: No i Oleksy doczekał się swojej aferki :) IP: *.aster.pl 15.12.03, 18:48
      Piszę to z pewną przykrością, bo za Józiem nie przepadam a Hausnera znam i nic
      do niego nie mam, ale na razie wygląda to bardziej na aferę Hausnera.

Ay.
      • douglasmclloyd Re: No i Oleksy doczekał się swojej aferki :) 15.12.03, 19:01
        Gość portalu: Ayran napisał(a):

> Piszę to z pewną przykrością, bo za Józiem nie przepadam a Hausnera znam i nic
        > do niego nie mam, ale na razie wygląda to bardziej na aferę Hausnera.

Wygląda na to, że obaj maczali w tym palce.
        • Gość: jurassic park Re: No i Oleksy doczekał się swojej aferki :) IP: *.b.dial.de.ignite.net 15.12.03, 20:48
          On zawsze robił na mnie takie dziwne wrażenie. Nie chodził, tylko się
          przelewał jakoś tak z jednej nogi na drugą. Jakby z dziesięć ton ważył i się
          ogonem podpierał... Aż dziw, że się nie przewracał. Dinozaur. Doczekał się
          swojej afery "jurassic park. Może Spielberg teraz do Polski przyjedzie i
          zainwestuje? W centrum rekreacyjno-konferencyjne?

www.jurassicpark.com/maingate_flash.html
          • rolotomasi Re: No i Oleksy doczekał się > :) 15.12.03, 21:24
            Nie czytacie a piszecie : "prezesem jest Marian Oleksy, brat Józefa Oleksego "
            Jest jeszcze Józef Oleksy właściciel ferm kurzych, dla jaj.
            Tylko co to ma wspólnego z posłem, ex-Premierem Józefem'Jajo'Oleksym ?
            A propos rodziny- na wypadek takiej jak tu weryfikacji > mam starszą siostrę a
            ona męża (na razie w normie prawda?) Ale.. Ten mąż to były ZMS-iak i razem z
            Jaskiernią kręcili lody, w swoim czasie. Nie utrzymuję z nimi kontaktu, ale -
            idąc śladem 'dziennikarskiego śledztwa'- jestem zamieszany. I dlatego zwracam
            się do szanownego gremium o wyrozumiałość.
            • basia.basia Re: No i Oleksy doczekał się > :) 16.12.03, 00:04
              rolotomasi napisał:

> Nie czytacie a piszecie : "prezesem jest Marian Oleksy, brat Józefa
              Oleksego "
              > Jest jeszcze Józef Oleksy właściciel ferm kurzych, dla jaj.

Rolo, Ty chyba nie sądzisz, że jakiś właściciel o nazwisku
              przypadkowo zbieżnym z Józkowym dostałby dotację na park
              wodny?

> Tylko co to ma wspólnego z posłem, ex-Premierem Józefem'Jajo'Oleksym ?

Uważasz, że rmf rozpętuje aferę w celu obryzgania błotem niewinnej
              leliji czyli Józefa Oleksego? Czyżbyś coś wiedział?
              Chociaż nigdy nic nie wiadomo, jak mówią. Poczekajmy co powie
              Józek.

> A propos rodziny- na wypadek takiej jak tu weryfikacji > mam starszą siostrę
              > a
              > ona męża (na razie w normie prawda?) Ale.. Ten mąż to były ZMS-iak i razem z
              > Jaskiernią kręcili lody, w swoim czasie. Nie utrzymuję z nimi kontaktu, ale -

> idąc śladem 'dziennikarskiego śledztwa'- jestem zamieszany. I dlatego
              zwracam
              > się do szanownego gremium o wyrozumiałość.
              >

• rolotomasi Re: No i Oleksy doczekał się > :) 16.12.03, 00:24
                Baśka <<w grupie nosicieli LSD Józef'Jajo' jest w intelektualnej szpicy. Tacy,
                jak Jaskiernia (nie głupi! mieszalnik) mogą za nim teczkę nosić. Tylko obecnemu
                Grabarzowi z Łodzi zawdzięczać należy, że Oleksy jest lokomotywą na bocznym
                torze lub na wąskotorówce. Posądzanie go o udział w podziale blisko 2 mln zł, z
                udziałem rodziny, zresztą, obraża elementarną wiedzę polityczną a Józik ma
                dużo, dużo, ale to dużo wiekszą wiedzę niż podstawową.
                • goniacy.pielegniarz Re: No i Oleksy doczekał się > :) 16.12.03, 09:10
                  Rolo, nikt go przecież tutaj nie posądził o to, że brał udział w podziale 2mln
                  zł. On przecież nawet mógł nie mieć pojęcia o tym wszystkim. Musisz jednak
                  przyznać, że jak rodzina prominentnego polityka partii rządzącej dostaje
                  państwowe pieniądze na jakieś lewe interesy, to trochę to wszystko śmierdzi.
                  • rolotomasi Re: No i Oleksy doczekał się > :) 16.12.03, 16:17
                    Goniącemu w brew << nie, nie przyznam. Rodzina ? A do którego kręgu ? Jaki
                    stopień pokrewieństwa ? Pielęgniarzu, piszemy tu o ludziach 50- 60 letnich., co
                    to już żony, mężów zmienili po 2x, a tu misie przytacza więzi typu 'siusialiśmy
                    razem w dołki'. Bez sensu. Interesy i politykę robi się na zupełnie innych
                    zasadach.

Lewe interesy ?? A skąd wiesz ? Jakiś lewus naskrobał + zrobił dwa photo i
                    podpisał: lewe interesy rodziny Józefa O ? Nic tu ne widzę prócz wierszówki.
    • Gość: KKK Wyborcza o tym oczywiście nie wspomni.. IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.12.03, 21:17
      w końcu Oleksy to Wielki Europejczyk!Takiemu nie wypada bruździć!Co najwyżej
      Michnik mu wacka obciągnie.W nagrodę!
    • Gość: babariba a Kwasniewski golonkę żreć każe... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 15.12.03, 22:34
      ...w ramach diety odchudzającej.
      Idę do lodówki.
      A potem toast wzniosę w waszej intencji takim napojem ekologicznym, co on wyrasta w Puszczy Knyszyńskiej pod bacznym nadzorem miejscowej ludzkości...
      A co tam, zanim sie golonka rozmrozi, już wzniosę... niech macie
      'i daj boh sztob nieposlednij'
    • Gość: jkmjkm Odczepcie się od chłopa.Puszysty jest,to i basen IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 00:00
      gdzieś musi sobie wybudować!Teraz moda na ruch i zdrowy tryb życia,a on
      przykład musi dawać,toć to przewodniczący jakiejś sejmowej komisji
      europejskiej.A,że od razu prywatny aquapark-toż to poseł SLD.W zwykłym basenie
      się przecież z gawiedzią pluskał nie będzie,to przecież zrozumiałe.Tak więc
      odwalcie się niegodziwcy od Józka.!!!!
    • lupus.lupus bezradność 16.12.03, 11:11
      Tak o Oleksym pisał kiedyś niedoszły noblista:

"Jeśli się okaże
      że mój Premier
      o dobrodusznej twarzy
      opata dochodowego klasztoru
      mnie naprawdę zdradził
      powiedzcie co mam robić
      co czynić wypada

Może Premier ma logoreę
      to znaczy bez ustanku mówi
      sam nie wiedząc do kogo
      to bardzo przykra neuroza
      nie wolno karać chorego

powierzył tajemnicę
      najbliższemu przyjacielowi
      ludzie prawi
      widzą wokół siebie
      tylko ludzi prawych
      to może naiwne
      ale sympatyczne

w przypadku jeśli działał
      w złej wierze
      mogę go wyzwać
      na ubitą ziemię

ale tutaj nigdzie
      nie ma ubitej ziemi

trudno wykonać
      patetyczny gest
      Eugeniusza Oniegina
      zapadając się
      po kolana
      po szyję
      w błoto"
    • oszolom.z.radia.maryja Re: No i Oleksy doczekał się swojej aferki :) 16.12.03, 20:28
      to też jest z dzisiejszego dnia...oba media powoływały sie na PAP
      • goniacy.pielegniarz Re: No i Oleksy doczekał się swojej aferki :) 16.12.03, 20:37
        oszolom.z.radia.maryja napisał:

> to też jest z dzisiejszego dnia...oba media powoływały sie na PAP

Tak :)))
        Data dzisiejsza, a ink do wiadomości wrzuciłem dzień wcześniej. Oszołom, ruszże
        głową!
        • rolotomasi Re: No i Oleksy doczekał się :) 17.12.03, 02:58
          Pielęgniarzu nie moja branża, jednak zwrócę Ci uwagę na nieodpowiednie pacjenta
          traktowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka