Gość: Litwin IP: *.vline.pl 30.01.02, 18:04 .......a za co nie. Prosze o wpisy na tkzw.poziomie ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
9999i9 piszę za siebie, nie za Polaków 30.01.02, 22:05 jest parę rzeczy za które szanuję, ale żebym lubił... nie, chyba nie mogę sobie przypomnieć żadnej. A jeśli chodzi o nielubienie... no tak, jak by to powiedzieć... w sumie chyba sam wiesz najlepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: piszę za siebie, nie za Polaków IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 22:14 a ja tam w ogole to jakos ruskich lubie.Zyczliwie do swiata nastawieni, sympatyczni ...takie slowianskie dusze jak my:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: piszę za siebie, nie za Polaków IP: *.echostar.pl 30.01.02, 22:31 He, He.... Litwini ani to ruscy, ani słowianie. A trudno oceniać bo kontaktów mało, a historia ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: piszę za siebie, nie za Polaków IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 22:39 ukraincow tez lubie...ladnie spiewaja skubance:) Czy Litwa nie nalezala do ZSRR ? Co za wschodnia granica to ruskie ...Jezuuuu...uzywam skrotow myslowych jak Walesa!;))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: piszę za siebie, nie za Polaków IP: *.echostar.pl 30.01.02, 22:51 Boże, chyba nie ma większej zniewagi dla Litwina jak go nazwać Ruskim ! A w ZSRR to była raczej 50 lat pod okupacją. Przed wojną to był niepodległy kraj ! Litwie znacznie bliżej do Finów i Węgrów niż do Słowian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: piszę za siebie, nie za Polaków IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 22:54 Myslisz ze autor watku wykona za to lincz na mojej osobie? Ale wpadlam;)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: piszę za siebie, nie za Polaków IP: *.echostar.pl 30.01.02, 22:58 Może nie ! Napisz, że jesteś blondynka, to się może uda..... Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1 Re: piszę za siebie, nie za Polaków 30.01.02, 23:05 No to mam przerabane ..nie jestem blondynka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Litwin tu autor watku-przypominam IP: *.vline.pl 30.01.02, 23:17 Gwoli przypomnienia : Litwini to BALTOWIE (podobnie jak Lotysze ). Polacy i Ruskie to SLOWIANIE ( z tym ,ze Polacy naleza do tej samej cywilizacji co Litwini czyli : Zachodniej,zreszta dzieki Polakom do niej nalezymy..... ),jasne ,ze Nam Litwinom blizej do UGROFINOW ( Wegrow,Finow,Estonczykow ) niz do Slowian ( zwlaszcza Ruskich ).Ale narod Litewski nalezy do narodow Baltyjskich. ps. pozdrawiam dotychczasowych forumowiczow na watku .......zwlaszcza ,zdaje sie brunetke..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: tu autor watku-przypominam IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 23:26 Litwin ,wybacz za uogolnienie. Tak czy siak nie mam uprzedzen do ludzi zza wsch.granicy . Dobre ludziska,goscinne a i do Polakow pozytywnie z reguly nastawieni. Faktycznie jestes Litwinem czy nick tylko taki masz? Odpowiedz Link Zgłoś
zorak Re: tu autor watku-przypominam 30.01.02, 23:37 za to ze dali polsce szanse na stworzenie przez dwa wieki panstwa mocarstwowego, i za to ze dali jedna z bardziej udanych dynastii w historii polski. tak mi sie wydaje... a jak jest w odwrotna strone? wydaje mi sie ze polacy i litwini maja do siebie urazy zupelnie niepotrzebnie - nie potrafia patrzec na druga strone medalu. czyli nie: polacy wynarodowili litwe ale: litwa weszla w struktury polskie laczac sie z cywilizacja europejska i poniosla z tym zwiazany koszt nie: litwa wepchnela sie z butami do polski a potem ja zdradzila ale: polska wespol z litwa stworzyly silen panstwo gdzie obie strony musialy poniesc [penwe ofiray - ale za to litwa podniosla sie cywilizacyjnie a polska spotezniala - bez obu ich nie bylo to mozliwe. mam racje? zaznaczam ze jestem najd\alszy od ducha tzw. politycznej poprawnosci pisze to co mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: tu autor watku-przypominam IP: *.echostar.pl 30.01.02, 23:46 zorak napisał(a): > za to ze dali polsce szanse na stworzenie przez dwa wieki panstwa > mocarstwowego, i za to ze dali jedna z bardziej udanych dynastii w historii > polski. tak mi sie wydaje... No ze strony Litwy to trochę inaczej wygląda, nie byli Unią zachwyceni.. > a jak jest w odwrotna strone? > wydaje mi sie ze polacy i litwini maja do siebie urazy zupelnie niepotrzebnie - > nie potrafia patrzec na druga strone medalu. > czyli nie: polacy wynarodowili litwe ale: litwa weszla w struktury polskie > laczac sie z cywilizacja europejska i poniosla z tym zwiazany koszt > nie: litwa wepchnela sie z butami do polski a potem ja zdradzila ale: polska > wespol z litwa stworzyly silen panstwo gdzie obie strony musialy poniesc [penwe > ofiray - ale za to litwa podniosla sie cywilizacyjnie a polska spotezniala - > bez obu ich nie bylo to mozliwe. Z tym podnoszeniem cywilizacyjnym to tak trochę jak między Polską a Niemcami. No niby wpływ ten był, ale koszty były wysokie..... Odpowiedz Link Zgłoś
zorak Re: tu autor watku-przypominam 02.02.02, 15:50 Gość portalu: XXL napisał(a): > zorak napisał(a): > > > za to ze dali polsce szanse na stworzenie przez dwa wieki panstwa > > mocarstwowego, i za to ze dali jedna z bardziej udanych dynastii w histori > i > > polski. tak mi sie wydaje... > > No ze strony Litwy to trochę inaczej wygląda, nie byli Unią zachwyceni.. Mozna na to patrzec tez w ten sposob - mniej jeszcze by byli zachwyceni jakby ich skolonizowali krzyzacy.... Poza tym wcale nie bylo tak ze litwini nie mieli tam nic do gadania - tak sie sklada ze w ostatnim czasei dowiedzialem sie cos niecos na ten temat - litwini wcale nie byli czyms gorszym > > > a jak jest w odwrotna strone? > > wydaje mi sie ze polacy i litwini maja do siebie urazy zupelnie niepotrzeb > nie - > > nie potrafia patrzec na druga strone medalu. > > czyli nie: polacy wynarodowili litwe ale: litwa weszla w struktury polskie > > > laczac sie z cywilizacja europejska i poniosla z tym zwiazany koszt > > nie: litwa wepchnela sie z butami do polski a potem ja zdradzila ale: pols > ka > > wespol z litwa stworzyly silen panstwo gdzie obie strony musialy poniesc [ > penwe > > ofiray - ale za to litwa podniosla sie cywilizacyjnie a polska spotezniala > - > > bez obu ich nie bylo to mozliwe. > > Z tym podnoszeniem cywilizacyjnym to tak trochę jak między Polską > a Niemcami. No niby wpływ ten był, ale koszty były wysokie..... > Analogia do Poslki i Niemiec jest uprawniona ale tylko w doniesienu do tamtych czasow - do litwy z Unia wchodzily nowe prady ktore w polsce juz sie zadomowily. Natomaist litwa przed unia krewska nie byla wcale litewska tylko starobialoruska. I polonizacja byla na takiej zasadzie ze jezyk ruski wyparty zostal przez polski a jezyk litewski narodzil sie wlasciwie jako nowoczesny dopiero w XIX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Litwin Re: tu autor watku-przypominam IP: *.vline.pl 30.01.02, 23:46 Gość portalu: samanta napisał(a): > Litwin ,wybacz za uogolnienie. Tak czy siak nie mam uprzedzen do ludzi zza wsch > .granicy . Dobre > ludziska,goscinne a i do Polakow pozytywnie z reguly nastawieni. Faktycznie jes > tes Litwinem czy nick tylko taki > masz? Faktycznie jestem w 100% Litwinem ,naleze do mniejszosci narodowej litewskiej w Polsce. Wojewodztwo Podlaskie ( Suwalki,Sejny ) to moje strony rodzinne,ale juz tam nie mieszkam.Dlatego znam bardzo dobrze jezyk polski. A np. na Litwie tez mieszka ogromna liczba Polakow.....z tym ,ze na Litwie mieszka niecale 4 miliony Litwinow( 3 800 000 ),a w Polsce az 38 milionow Polakow.My sie zawsze balismy zeby nie utonac w Morzu Slowianskim Polskim w czasach I RP....ale zawsze nieporownywalnie wolelismy Polakow niz np. Ruskich.Zwlaszcza ,ze kulturowo Polacy zawsze stali nieco wyzej od Nas(szlachta litewska sie polonizowala dobrowolnie),natomiast Ruskie to cywilizacyjne dno w porownaniu do Nas i do Was. Pozdrawiam ( to jakie masz w koncu te wlosy ? ))))) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: tu autor watku-przypominam IP: *.chello.pl 31.01.02, 00:11 Gość portalu: Litwin napisał(a): > Gość portalu: samanta napisał(a): > > > Litwin ,wybacz za uogolnienie. Tak czy siak nie mam uprzedzen do ludzi zza > wsch > > .granicy . Dobre > > ludziska,goscinne a i do Polakow pozytywnie z reguly nastawieni. Faktyczni > e jes > > tes Litwinem czy nick tylko taki > > masz? > > > > > > Faktycznie jestem w 100% Litwinem ,naleze do mniejszosci narodowej litewskiej > w > Polsce. Wojewodztwo Podlaskie ( Suwalki,Sejny ) to moje strony rodzinne,ale juz > > tam nie mieszkam.Dlatego znam bardzo dobrze jezyk polski. A np. na Litwie tez > mieszka ogromna liczba Polakow.....z tym ,ze na Litwie mieszka niecale 4 milion > y > Litwinow( 3 800 000 ),a w Polsce az 38 milionow Polakow.My sie zawsze balismy > zeby nie utonac w Morzu Slowianskim Polskim w czasach I RP....ale zawsze > nieporownywalnie wolelismy Polakow niz np. Ruskich.Zwlaszcza ,ze kulturowo Pola > cy > zawsze stali nieco wyzej od Nas(szlachta litewska sie polonizowala > dobrowolnie),natomiast Ruskie to cywilizacyjne dno w porownaniu do Nas i do > Was. > > Pozdrawiam ( to jakie masz w koncu te wlosy ? ))))) ) Litwin, ty jestes wsrod swoich mniejszosc czy norma? Bylem na Litwie, Lotwie, Ukrainie i Bialorusi. Tylko na Litwie przyjmowano nas zimno. Dopoki mowilem po rosyjsku bylo jako tako. Jak sie okazywalo, ze jestem Polak, atmosfera natychmiast chlodla. Na Lotwie wrecz przeciwnie, na Ukrainie i Bialorusi, gdzie spodziewalem sie najgorszego, bylo normalnie. Mozesz mi to wyjasnic? Przeciez mamy kawal wspolnej historii. Tak naprawde, jesli mamy cos do zaoferowania Europie, to wlasnie te nasza wspolna historie. Ale nie wtedy, jak sie bedziemy teraz klocic. A ja wam bylbym gotow nawet Mickiewicza oddac :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Litwin Re: tu autor watku-przypominam IP: *.vline.pl 31.01.02, 15:30 Gość portalu: oko napisał(a): > Gość portalu: Litwin napisał(a): > > > Gość portalu: samanta napisał(a): > > > > > Litwin ,wybacz za uogolnienie. Tak czy siak nie mam uprzedzen do ludz > i zza > > wsch > > > .granicy . Dobre > > > ludziska,goscinne a i do Polakow pozytywnie z reguly nastawieni. Fakt > yczni > > e jes > > > tes Litwinem czy nick tylko taki > > > masz? > > > > > > > > > > > > > > Faktycznie jestem w 100% Litwinem ,naleze do mniejszosci narodowej litews > kiej > > w > > Polsce. Wojewodztwo Podlaskie ( Suwalki,Sejny ) to moje strony rodzinne,al > e juz > > > > tam nie mieszkam.Dlatego znam bardzo dobrze jezyk polski. A np. na Litwie > tez > > mieszka ogromna liczba Polakow.....z tym ,ze na Litwie mieszka niecale 4 m > ilion > > y > > Litwinow( 3 800 000 ),a w Polsce az 38 milionow Polakow.My sie zawsze bali > smy > > zeby nie utonac w Morzu Slowianskim Polskim w czasach I RP....ale zawsze > > nieporownywalnie wolelismy Polakow niz np. Ruskich.Zwlaszcza ,ze kulturowo > Pola > > cy > > zawsze stali nieco wyzej od Nas(szlachta litewska sie polonizowala > > dobrowolnie),natomiast Ruskie to cywilizacyjne dno w porownaniu do Nas i d > o > > Was. > > > > > Pozdrawiam ( to jakie masz w koncu te wlosy ? ))))) ) > > Litwin, ty jestes wsrod swoich mniejszosc czy norma? Bylem na Litwie, Lotwie, > Ukrainie i Bialorusi. Tylko na Litwie przyjmowano nas zimno. Dopoki mowilem po > rosyjsku bylo jako tako. Jak sie okazywalo, ze jestem Polak, atmosfera > natychmiast chlodla. Na Lotwie wrecz przeciwnie, na Ukrainie i Bialorusi, gdzie > > spodziewalem sie najgorszego, bylo normalnie. Mozesz mi to wyjasnic? Przeciez > mamy kawal wspolnej historii. Tak naprawde, jesli mamy cos do zaoferowania > Europie, to wlasnie te nasza wspolna historie. Ale nie wtedy, jak sie bedziemy > teraz klocic. > A ja wam bylbym gotow nawet Mickiewicza oddac :) > Pozdrawiam Zeczywiscie wiekszosc moich rodakow nie darzy uczuciem Polakow ( ale nie wszyscy,Ja lubie Polakow).Wzielo sie to z wzajemnej zawisci i bojek o ziemie,oraz o to ,ze Litwini czuli sie zawsze gorsi kulturowo i byli wykorzystywani czesto przez Polakow do nieuczciwych celow.W I RP ta RP obojga narodow dzielila sie na lepsza siostre Polske i gorsza Litwe......no z tad ta niechec i jeszcze ten strach przed morzem slowianskim Polskim (lepszym) i Ruskim ( gorszym). Najlepiej zostawmy historie historykom i zyjmy razem w zgodzie . Pozdrawiam Cie oko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: O Polsce i Litwie IP: *.chello.pl 31.01.02, 16:58 Gość portalu: Litwin napisał(a): > > Zeczywiscie wiekszosc moich rodakow nie darzy uczuciem Polakow ( ale nie > wszyscy,Ja lubie Polakow).Wzielo sie to z wzajemnej zawisci i bojek o ziemie,or > az > o to ,ze Litwini czuli sie zawsze gorsi kulturowo i byli wykorzystywani czesto > przez Polakow do nieuczciwych celow.W I RP ta RP obojga narodow dzielila sie na > > lepsza siostre Polske i gorsza Litwe......no z tad ta niechec i jeszcze ten > strach przed morzem slowianskim Polskim (lepszym) i Ruskim ( > gorszym). > > Najlepiej zostawmy historie historykom i zyjmy razem w zgodzie . Pozdrawiam > Cie oko. Masz niewatpliwie racje, ale nie bedzie dobrze "dzis", jesli "wczoraj" boli. Z ocena I RP to bladzicie, na Unii wiecej skorzystala Litwa niz Polska, a Jogaila na pewno nie byl zdrajca. Czy ktorys z radziwillow tak myslal? Problemy zaczely sie pod koniec XIX w. Mysmy nie mogli zrozumiec litewskiego ruchu niepodleglosciowego, wyscie nas podejrzewali o chec wynarodowienia. I do tego wojna o Wilno. Ale po II wojnie, mysmy zrozumieli co to znaczy, kiedy wypedzeni przyjezdzaja na twoje gospodarstwo. Mysle ze mozecie Miemcom podziekowac, ze dzieki nim zrozumielismy Litwinow. A dzieki Litwie - Niemcow. Wszyscy oberwalismy w tej wojnie - z tym, ze jedni niewinnie, inni nie bardzo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Litwin IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 00:17 Majac na uwadze glupote jaka strzelilam tam wyzej to powinnam dla wlasnego usprawiedliwienia powiedziec ze blondynka jak to mi XXL poradzil ale nie bede klamac....taka wiecej kolorowa ,rudo,bialo szatynka:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Litwin IP: *.uc.nombres.ttd.es 31.01.02, 01:58 Szanowny Litwinie ! jezeli chodzi o problemy polsko-litewskie ,to forumowicze jak by to powiedziec to ludzie mlodzi i po 1945 historia byla pisana nieco innaczej-sam to wiesz dobrze.Nie siegajac daleko wstecz jakies niecale 100 lat.dalismy sobie niezle w kosc.Polacy zabijali Litwinow i na odwrot.Duzo o tym sie nie mowilo.a po wojnie to juz wcale. byliscie niezle s..syny troche Niemcom pomagaliscie prawda? Co prawda to prawda.tepiliscie polska partyzantke prawda? ale czas nie czeka wszystko sie zamazuje i nie bedziemy sobie wypominac.Juz za 1 WS.pokazaliscie jacy wy przyjaciele. dawniej tez z ruskimi bojarami spiskowaliscie przeciw Rzeczpospolitej.Pies wam za to morde lizal.a prawnuki staraly sie te grzechy naprawic-udalo sie im w duzej mierze to prawda. no teraz to jestescie przyjaciolmi-Niemcy zreszta tez.tak sie czasy zmienily i dobrze.No i ten slawny LitPolbat.wspolnie cos tam sie robi -prawda? I niech tam zostanie pogrzebana przykra pamiec nieslawnych lat.Tylko czemu tak zneca sie wasza policja nad polskimi kierowcami? Hadko gadac Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Litwin IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 02:01 My tez Ukraincow wygnalismy z Bieszczadow .A malo to Polakow szwabom pomagalo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Litwin Re: Litwin IP: *.vline.pl 31.01.02, 19:47 Gość portalu: Don napisał(a): > > Szanowny Litwinie ! jezeli chodzi o problemy polsko-litewskie ,to forumowicze > > jak by to powiedziec to ludzie mlodzi i po 1945 historia byla pisana nieco > innaczej-sam to wiesz dobrze.Nie siegajac daleko wstecz jakies niecale 100 > lat.dalismy sobie niezle w kosc.Polacy zabijali Litwinow i na odwrot.Duzo o tym > > sie nie mowilo.a po wojnie to juz wcale. byliscie niezle s..syny troche Niemcom > > pomagaliscie prawda? Co prawda to prawda.tepiliscie polska partyzantke prawda? > ale czas nie czeka wszystko sie zamazuje i nie bedziemy sobie wypominac.Juz za > > 1 WS.pokazaliscie jacy wy przyjaciele. dawniej tez z ruskimi bojarami > spiskowaliscie przeciw Rzeczpospolitej.Pies wam za to morde lizal.a prawnuki > staraly sie te grzechy naprawic-udalo sie im w duzej mierze to prawda. no teraz > > to jestescie przyjaciolmi-Niemcy zreszta tez.tak sie czasy zmienily i dobrze.No > > i ten slawny LitPolbat.wspolnie cos tam sie robi -prawda? I niech tam zostanie > > pogrzebana przykra pamiec nieslawnych lat.Tylko czemu tak zneca sie wasza > policja nad polskimi kierowcami? Hadko gadac Pozdrawiam Szanowny Polaku Don ! Wiekszosc twoich wypowiedzi to prawda i zgadzam sie z nimi .Natomiast male wyjasnienie: z Niemcami wspolpracowalismy (podobnie jak ugrofinscy Finowie) bo TYLKO DZIEKI NIM moglismy pokonac Ruskich-Bolszewikow- Komunistow ! Aczkolwiek rozumiem ,ze dla Polakow kumplowanie sie z Niemcami jest obmierzle......ale to juz Wasz problem.My malutki narod WALCZYLISMY POPROSTU O BYT i to doslownie w 100% ( bandyta komunistyczny Stalin mowil ,ze Litwini to tylko kilka wagonow wiecej........na Sybir rzecz jasna.....). Co do walk z Polakami,to rzeczywiscie przykre ,zwlaszcza ,ze razem kiedys tworzylismy Imperium !No ale trudno tak widac musialo byc......Takze pozdrawiam Cie Don. ps. a celnicy Litewscy to szkaradny odpad ciasnego litewskiego nacjonalizmu ,ale to minie ! Wszyscy tacy nie sa ,zapewniam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza NIE SA ?!! IP: *.ic.ru 31.01.02, 20:58 Gość portalu: Litwin napisał(a): To sie nazywa: porozmawiali nacjonalista polski z nacjonalista... hmmm... chyba jednakl litewskim ;-))) > ps. a celnicy Litewscy to szkaradny odpad ciasnego litewskiego > nacjonalizmu ,ale to minie ! > Wszyscy tacy nie sa ,zapewniam . A wyglada na to ze takim (albo gorszym nawet) jestes ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruski Re: tu autor watku-przypominam IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 19:42 Co Ty Litwin bredzisz,jakie my dno?Kogo wydała Wasza kultura i nauka?Nikogo takiego nie znam.Gdy my budowaliśmy piękne i wspaniałe miasta wy ganialiście jeszcze w skórach po lasach.I dobrze ,że Polacy się wami zaopiekowali,bo do dzisiaj zginęlibyście jak Prusowie i Jadźwingowie.Nie wspominam i nie rozwodzę się o szulisach.bo też by było o czym pogadać.A Polaków i Ruskich nienawidzicie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Litwin Re: tu autor watku-przypominam IP: *.vline.pl 31.01.02, 20:42 Gość portalu: Ruski napisał(a): > Co Ty Litwin bredzisz,jakie my dno?Kogo wydała Wasza kultura i nauka?Nikogo > takiego nie znam.Gdy my budowaliśmy piękne i wspaniałe miasta wy ganialiście > jeszcze w skórach po lasach.I dobrze ,że Polacy się wami zaopiekowali,bo do > dzisiaj zginęlibyście jak Prusowie i Jadźwingowie.Nie wspominam i nie rozwodzę > się o szulisach.bo też by było o czym pogadać.A Polaków i Ruskich nienawidzicie > > tak samo. Co Ty Polak bredzisz ? )))))))))) Jaki z Ciebie Ruski ))))))))Z Grudziadza ???))))) Ale do rzeczy. Oceniam Ruskich nie z pozycji XVw. ale XXIw. Litwa podobnie jak Polska naleza do WYZSZEJ KULTUROWO Cywilizacji Zachodniej- lacinskiej niz Ruskie(Rosja,Ukraina,Bialorus). My Litwini pozniej sie oszliwowalismy cywilizacyjnie od Ruskich ale za to lepiej.Krzyzacy by Nas nie wymordowali,podobnie jak nie wymordowli Lotyszy i Estonczykow ,a tam przeciez byl Zakon Krzyzacki Kawalerow Mieczowych ! Cala tkzw.Ruska kultura to pokraczne malpowanie ,albo Bizancjum,albo Mongolii,albo Niemiec( filozofia ruska ! ) A to co Ruskie robili u siebie za Komuny ( i ,ze komuna u nich wygrala sama z siebie) to to swiadczy o prawdziwym barbarzynstwie !!! ps. a czy Wy Polacy kogokolwiek lubicie ze swoich sasiadow ???? Chyba nawet Czechow i Slowakow macie w pogardzie,ze nie kreuja sie na tkzw.szlachetkow- rycerzykow )))))))) Ruski pozdrowionka i nie badz zly )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza No prosze... IP: *.ic.ru 31.01.02, 20:55 Gość portalu: Litwin napisał(a): Tutaj wlasnie wylazla ta prawdziwa natura tego "Litwina" [ktory w zasadzie jest czlowiekiem bez Ojczyzny] - takich jest mi zal najwiecej - szukaja wyjscia w ultranacjonalizmie, szowinizmiew a nawet w faszyzmie :((( A-a-a... co tam.. szkoda slow... Pzdrawiam wszystkich normalnych ludzi na forum Misza > Co Ty Polak bredzisz ? )))))))))) Jaki z Ciebie Ruski ))))))))Z > Grudziadza ???))))) Ale do rzeczy. Oceniam Ruskich nie z pozycji XVw. ale XXIw. > > Litwa podobnie jak Polska naleza do WYZSZEJ KULTUROWO Cywilizacji Zachodniej- > lacinskiej niz Ruskie(Rosja,Ukraina,Bialorus). My Litwini pozniej sie > oszliwowalismy cywilizacyjnie od Ruskich ale za to lepiej.Krzyzacy by Nas nie > wymordowali,podobnie jak nie wymordowli Lotyszy i Estonczykow ,a tam przeciez b > yl > Zakon Krzyzacki Kawalerow Mieczowych ! Cala tkzw.Ruska kultura to pokraczne > malpowanie ,albo Bizancjum,albo Mongolii,albo Niemiec( filozofia ruska ! ) A to > > co Ruskie robili u siebie za Komuny ( i ,ze komuna u nich wygrala sama z siebie > ) > to to swiadczy o prawdziwym > barbarzynstwie !!! > > > > > > ps. a czy Wy Polacy kogokolwiek lubicie ze swoich sasiadow ???? Chyba nawet > Czechow i Slowakow macie w pogardzie,ze nie kreuja sie na tkzw.szlachetkow- > rycerzykow )))))))) Ruski pozdrowionka i nie badz zly )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruski Re: tu autor watku-przypominam IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 20:33 W Grudziądzu też mogą być Ruski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Tak jest... IP: *.ic.ru 31.01.02, 20:49 Gość portalu: Ruski napisał(a): Priwet! Widze ze sa jeszcze na Litwie ludzie, ktorzy uwazaja slowian (*a szczegolnie wschodnich) za druga klase biakej rasy :( Zbyt dlugo Baltyk byl pod zaborami Szwedow, Niemcow i Datczan... juz uwazaja sie za arijcew :((( Pozdrawiam Misza > Co Ty Litwin bredzisz,jakie my dno?Kogo wydała Wasza kultura i nauka?Nikogo > takiego nie znam.Gdy my budowaliśmy piękne i wspaniałe miasta wy ganialiście > jeszcze w skórach po lasach.I dobrze ,że Polacy się wami zaopiekowali,bo do > dzisiaj zginęlibyście jak Prusowie i Jadźwingowie.Nie wspominam i nie rozwodzę > się o szulisach.bo też by było o czym pogadać.A Polaków i Ruskich nienawidzicie > > tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
9999i9 dwa pytania 31.01.02, 12:46 no proszę... odpisałem wczoraj na Twój post i poszedłem spać, dzisiaj otwieram i nie wierzę własnym oczom... 47 postów! Co prawda większość to dość wstydliwe walki błotne (że też takim ludziom jak Samanta chce się dyskutować z kolesiami jak Głośny Don) ale zawsze... dwa pytania. Czemu twierdzisz że Litwinom bliżej do, jak to nazwałeś, "ugrofinów" niż do Słowian? Językowo chyba dla litewskiego ucha estoński jest tak samo niezrozumiały jak polski, jeśli nie bardziej? A propos, widzę że u Was tak samo jak u nas chętnie pisze się za innych (Ty np. piszesz za Litwinów) Czemu wyjechałeś do Wilna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Polacy to tez "ruskie" IP: 195.94.204.* 31.01.02, 16:16 Gość portalu: samanta napisał(a): > Czy Litwa nie nalezala do ZSRR ? Co za wschodnia granica to ruskie My tez jestesmy "ruskimi" dla mieszkancow Europy zachodniej, prosze nie zapominac. Tak nas nazywaja, takie sprawiamy wrazenie. Nie znaja sie, nie rozrozniaja oczywiscie, ale tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Litwin Re: Polacy to tez IP: *.vline.pl 01.02.02, 16:36 Gość portalu: ts napisał(a): > Gość portalu: samanta napisał(a): > > > Czy Litwa nie nalezala do ZSRR ? Co za wschodnia granica to ruskie > > My tez jestesmy "ruskimi" dla mieszkancow Europy zachodniej, prosze nie > zapominac. Tak nas nazywaja, takie sprawiamy wrazenie. Nie znaja sie, nie > rozrozniaja oczywiscie, ale tak jest. > Podobnie jak My Europejczycy Wschodni nie rozrozniamy czesto np. Turkow od Tatarow.....lub Chinczykow od Wietnamczykow.Tak to jest niestety )))))) Ale przyznaje ,ze porownanie z Ruskimi to straszne.......i dla Litwinow i dla Was Polakow. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Dzieki siostra ;-)) IP: *.ic.ru 31.01.02, 01:51 Gość portalu: samanta napisał(a): Chyba moge Ci tak nazwac, bo jestem Rosjaninem ;-))) Lotysze, Litwini i Estonczycy to sa narody baltyckie, Nie sa "russkimi", ale dzis np. w REstonii 40% to Rosjanie, Ukraincy i inne Slowianie, wiec... ;-)) M70% mej rodziny mieszka w Tallinnie (Estonia) i mam nadzieje ze w przyszlym roku Estonie da Rosjanom takie same prawa jak Estonczykom... Pozdrawiam sierdecznie Misza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Dzieki siostra ;-)) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 01:59 a ja moze przerobie sobie nick na Sonia,zawsze podobalo mi sie to ime :) Wlasnie popijam sobie drineczka z zubrowki z soczkiem jablkowym(moje ulubione) ..Twoje zdrowko Misza:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Dzieki siostra ;-)) IP: *.uc.nombres.ttd.es 31.01.02, 02:07 Gość portalu: Misza napisał(a): > Gość portalu: samanta napisał(a): > > > Chyba moge Ci tak nazwac, bo jestem Rosjaninem ;-))) > Lotysze, Litwini i Estonczycy to sa narody baltyckie, Nie sa "russkimi", ale > > dzis np. w REstonii 40% to Rosjanie, Ukraincy i inne Slowianie, wiec... ;-)) M7 > 0% > mej rodziny mieszka w Tallinnie (Estonia) i mam nadzieje ze w przyszlym roku > Estonie da Rosjanom takie same prawa jak Estonczykom... > > Pozdrawiam sierdecznie > Misza > Gowno bym wam dal takie same prawa !jestescie dzicz i swolocze.ja bym was za morde z tych malych panstw wywalil.jedyne co umiecie to burdel wprowadzac i biede.A jak ci sie nie podoba co napisalem to napisz zazalenie do Putina. Prawa maja ludzie porzadni a nie okupanci i mordercy.Dobrze robia Lotysze i Estowie ,ze bylym okupantom nie daja praw-Jak dadza to se na szyje zaloza stryczek,jak zwykle ktos kto wam ustepuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Dzieki siostra ;-)) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 02:14 Na szczescie don gowno masz do gadania. morde drzesz na chlopaka nie wiadomo za co.Polski meczennik sie kurwa znalazl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Dzieki siostra ;-)) IP: *.uc.nombres.ttd.es 31.01.02, 02:25 Gość portalu: samanta napisał(a): > Na szczescie don gowno masz do gadania. morde drzesz na chlopaka nie wiadomo za > co.Polski > meczennik sie kurwa znalazl Jestes prymitywna dziwka bez pojecia. Nawet w twoim zawodzie jestes niedouczona Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1 Re: Dzieki siostra ;-)) 31.01.02, 02:32 Spoko. Dodaj ze portowa dziwka. juz to ktos przed toba powiedzial wiec ameryki dupku nie odkryles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrisK Don - bądź Cichym Donem IP: *.eng.fsu.edu 31.01.02, 02:40 Bo jak mówisz, to lepiej żebyś nie mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza` Dzieki siostra milion razy ;-)) IP: *.ic.ru 31.01.02, 02:34 Gość portalu: samanta napisał(a): Wyjasnie pare spraw, bo widze ze ktos z Hiszpanii chce robic z siebie experta w nie swoich sprawach ;-))) Estonia da takie same prawa dla nas jak dla Estomnczykow, bo: 1) Nie ma juz prawie wcale wrogosci miedzy mieszkancami est. i nieest. 2) Zalatwi to wiele problemow Estonii z UE i ONZ 3) Jezyk rosyjski jest defakto juz takim samym jak estonski, 80% potrz. rezeczy juz jest zrobiono. W sejmie juz gotowe dwa projekty (rzadowy i frakcji Nasz dom Estonia (liderem tej partii jest kolega mego ojca z dziecinstwaSergej Iwanow - nie rosyjski minister Iwanow a inny ;-)) dlatego dobrze znam cala kuchnie polityczna Estonii ;-)) 4) W pld. Estonii (Narwa, Kohtla-Jarwe itd.) 90% ludnosci to Rosjanie. Mowia ze najdalej w 2003 roku Rosjanie beda mieli takie same prawa co Estonczycy. Bedzie jak w Kanadzie czy w Szwajcarii 1 panstwo 2 jezykli i narody ;-)) 3 dni temu wlasnie wrocilem z Estonii - mam polowe przyjacieli Estonczykow a polowe Rosjan - i nie ma juz roznicy miedzy nimi - nlodzi Rosjanie znaja dobrze jez. estonski a estonczycy ucza naszego... Misza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Jestem zawsze gotow pomoc ;-)) IP: *.ic.ru 31.01.02, 02:43 samanta1 napisał(a): msperanski@mail.ru - jezeli bedziesz miala jeakies pytania... o wszystkim ;-))) Pozdrowienia z Rosji Misza Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1 Re: Jestem zawsze gotow pomoc ;-)) 31.01.02, 02:50 Z czystym sumieniem moge potwierdzic ze lubie Rosjan:)))))))) Mam znajomych Ukraincow ,malzenstwo z dziekiem.Fantastyczni ludzie . Daj Boze zeby kazdy Polak mial w sobie tyle zyczliwosci co Ci ludzie.pozdrowko Miszka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: Jestem zawsze gotow pomoc ;-)) IP: *.ic.ru 31.01.02, 02:56 samanta1 napisał(a): > Z czystym sumieniem moge potwierdzic ze lubie Rosjan:)))))))) Z rownie czystym sumieniem, mowie ze lubie Polakow ;-D > Mam znajomych Ukraincow No to mamy wiele wspolnego, bo ja tez mam wiele przyjacieli z Ukrainy ;-)) > ,malzenstwo z dziekiem. Fantastyczni ludzie . Coz... to nasza rosyjska slowianska dusza ;-)) A rozmowy na cala noc z Rosjanami prowadzilas ? ;)) > Daj Boze zeby kazdy Polak mial w sobie tyle zyczliwosci > co Ci ludzie. Goscinnosc i zycliwosc to nasze drugie imie ;-))))))))))))))))) > pozdrowko Miszka:) Pozdrowienia dla Ciebie Sam i dla przyjacieli z Ukrainy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Ost. wiadomosci z Estonii z GW IP: *.ic.ru 31.01.02, 03:01 Nowy premier Siim Kallas chce zachowania gimnazjów z językiem rosyjskim po 2007 r. Konserwatywny Związek Ojczyzny poprzedniego premiera Marta Laara uważa to "za zdradę interesów narodowych". - Problem rosyjskich gimnazjów nie jest tak palący, jak się mogłoby wydawać. Uważam, że nic strasznego się nie stanie, jeśli zachowamy te gimnazja po 2007 r. - mówił premier na konferencji prasowej. Dwa lata temu estoński parlament postanowił, że do 2007 r. zostaną zlikwidowane gimnazja (odpowiednik polskich liceów) z rosyjskim. Potem pozostałyby tylko takie szkoły podstawowe. Wywołało to protesty estońskich Rosjan, jednak rządząca koalicja nie zwracała na nie uwagi. Za istnieniem rosyjskich gimnazjów od początku opowiedziała się Partia Centrum Edgara Savisaara, która cieszy się dużym poparciem rosyjskiej mniejszości narodowej. Nic więc dziwnego, że odpowiedni zapis znalazł się w umowie koalicyjnej (Partia Centrum i Partia Reform), która w połowie stycznia przejęła władzę. Przeciwko są politycy konserwatywnego Związku Ojczyzny. "Rząd szykuje zdradę narodową i przygotowuje się do nadania językowi rosyjskiemu statusu drugiego języka państwowego" - uważają konserwatywni politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1 Re: Jestem zawsze gotow pomoc ;-)) 31.01.02, 03:03 Rozmowy do rana i moooorze wodki razem wypilismy ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skop Re: Jestem zawsze gotow pomoc ;-)) IP: *.chello.pl 31.01.02, 03:04 samanta1 napisał(a): > Rozmowy do rana i moooorze wodki razem wypilismy ! :) Ty chyba jestes alkoholiczka! Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1 skop 31.01.02, 03:09 Oczywiscie! Jestem dziwka i alkoholiczka.Jeszcze chcialbys cos wiedziec na moj temat?To zagladaj czesciej na twowarzyskie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skop Re: skop IP: *.chello.pl 31.01.02, 03:11 samanta1 napisał(a): > Oczywiscie! Jestem dziwka i alkoholiczka.Jeszcze chcialbys cos wiedziec na moj > temat?To zagladaj > czesciej na twowarzyskie:) A tam psik z tesknoty usycha... Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1 Re: skop 31.01.02, 03:12 juz ide,dzieki.Ale Don swietnie rozladowuje moja chandre:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Dzieki.. Juz wylacz....Piiiiiiiiiiiiiiii ;-))) IP: *.ic.ru 31.01.02, 03:20 samanta1 napisał(a): > juz ide,dzieki.Ale Don swietnie rozladowuje moja chandre:) Wlasnie ;-)) Bez takich idiotow swiat byl by szary ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1 Re: Dzieki.. Juz wylacz....Piiiiiiiiiiiiiiii ;-))) 31.01.02, 03:26 wlasnie ktos na moim forum(moze to don?) powiedzial ze jestem niewyzyta seksualnie alkoholiczka uwodzaca Misze. no to Twoje zdrowie Miszka,cha,cha,cha!:))))))))))))))))) Wirtualny alkohol ma niewatpliwy plus....nie ma po nim kaca:) Chyba czas spac.Dobranoc Miszka i nie przejmuj sie Donami:)Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza No pasaran ;-)) IP: *.ic.ru 31.01.02, 03:16 samanta1 napisał(a): > Rozmowy do rana i moooorze wodki razem wypilismy ! :) Ja tez nie jedno flache strzelilem z POlakami i Ukraincami ;-))) Po kilku kielichach juz jestesmy wszyscy bracmi i pijemy na bruderszaft ;-)) Ale niestety juz dawno nie pilem z POlakami - wrocilem z POlski w 2000... Sorry. POra juz isc spac - a raczej juz wstawac ;-)) Dobranoc siostriczko Trzymaj sie ;-) Misza P.S. Nie zwracaj uwagi na Dona Pedro - nie jest wart nawet twego wlosu ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Jestem zawsze gotow pomoc ;-)) IP: *.uc.nombres.ttd.es 31.01.02, 02:58 samanta1 napisał(a): > Z czystym sumieniem moge potwierdzic ze lubie Rosjan:)))))))) Mam znajomych Ukr > aincow > ,malzenstwo z dziekiem.Fantastyczni ludzie . Daj Boze zeby kazdy Polak mial w s > obie tyle zyczliwosci > co Ci ludzie.pozdrowko Miszka:) analfabetko i krowo bez pojecia ,kto cie dopuscil do kompa?wstyd przynosisz Polakom .Ukraincy to nie Rosjanie wyciruchu durny.obrazasz Ukraincow i Rosjan jedni nie cierpia drugich jak cie to wiejska cipo interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1 Re: Jestem zawsze gotow pomoc ;-)) 31.01.02, 03:07 teraz Misza zamknij uszy.... posluchaj no Don,popierdolencu fanatyczny! gowno mnie obchodzi czy Ukraincy lubia rosjan i wice wersa,JA pojebcu JEDEN LUBIE I JEDNYCH I DRUGICH! to nie wazne z jakiego kraju sie pochodzi jelopo tylko o czlowieka chodzi.czytajac twoje wypociny kazdy obcokrajowiec moglby teraz powiedziec ze polacy to debile. I nie wcinaj sie kuwa w rozmowe bo Cie tu chyba nikt nie zapraszal.Powiem teraz po rosyjsku do ciebie:Paszol won!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Jestem zawsze gotow pomoc ;-)) IP: *.uc.nombres.ttd.es 31.01.02, 03:15 samanta1 napisał(a): > teraz Misza zamknij uszy.... > posluchaj no Don,popierdolencu fanatyczny! gowno mnie obchodzi czy Ukraincy lub > ia rosjan i wice > wersa,JA pojebcu JEDEN LUBIE I JEDNYCH I DRUGICH! to nie wazne z jakiego kraju > sie pochodzi > jelopo tylko o czlowieka chodzi.czytajac twoje wypociny kazdy obcokrajowiec mog > lby teraz powiedziec > ze polacy to debile. I nie wcinaj sie kuwa w rozmowe bo Cie tu chyba nikt nie z > apraszal.Powiem teraz > po rosyjsku do ciebie:Paszol won!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Glupi kocmoluchu ty nawet po rosyjsku nie umiesz o godzine sie zapytac,a co dopiero cokolwiek zapytac.Czemu ten rusek do mnie nic nie napisze.pogadam chetnie.Niedawno wrocilem z Tallina.Oczy to moze wam mydlic nie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruski Re: Jestem zawsze gotow pomoc ;-)) IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 19:55 Twoja głupota jest wielka i niezmierzona jak rzeka Wołga.A tak nawiasem -jakie oprócz kalekiego polskiego,jakim się tu posługujesz,znasz języki obce?Nawet nie chce mi się obelg na twój temat wymyślać,nie jesteś wart tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Czy ty masz glowe ? Tak z ciekawosci ;-)) IP: *.ic.ru 31.01.02, 03:11 Gość portalu: Don napisał(a): > analfabetko i krowo bez pojecia ,kto cie dopuscil do kompa? Lepiej bys o swoim zachowaniu pomyslal nacjonalisto ;-)) > wstyd przynosisz Polakom . Chyba to ty robisz to najlepiej... > Ukraincy to nie Rosjanie wyciruchu durny. Wlasnie ze sa ;-) Bo zapytaj kazdego Ukrainca na zachodzie, za kogo sie uwaza, powie ze za ruskiego, bo taki jest ;-)) Wszyscy jestesmy ruskimi, to ten sam narod tylko w roznych panstwach mieszka - Rposjanie, Bialorusini, Ukraincy, do tego w Ukrainie 60% spoleczensttwa nie zna Ukrainskiego jezyka i ten jezyk jest drugim panstwowym jezykiem! > obrazasz Ukraincow i Rosjan Pudlo! Musiales powiedziec: obrazasz Ukrainskich i Rosyjskich nacjonalistow, bo normalne obywatele naszych panstw sa bardzo bliskie do siebie - kazdy ORsjanin ma krewnych w Ukrainie, a z kolei kazdy Ukrainiec ma krewnych u nas. > jedni nie cierpia drugich jak cie to wiejska cipo interesuje. LAe u ciebie idioto ultranacjonalistyczny w glowie pokrecilo - idz do lekarza - psyhiatry ;-))) I nie gadaj bzdur o slowianach z ciaplej Hiszpanii - widac ze masz kompleks z tego ze jestes niepotrzebnym czlowiekiem ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1 Re: Czy ty masz glowe ? Tak z ciekawosci ;-)) 31.01.02, 03:14 Miszka,zycie mi wracasz!A juz myslalam ze jestem blondynka!:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Czy ty masz glowe ? Tak z ciekawosci ;-)) IP: *.uc.nombres.ttd.es 31.01.02, 03:44 Gość portalu: Misza napisał(a): > Gość portalu: Don napisał(a): > > > analfabetko i krowo bez pojecia ,kto cie dopuscil do kompa? > > Lepiej bys o swoim zachowaniu pomyslal nacjonalisto ;-)) > > > wstyd przynosisz Polakom . > > Chyba to ty robisz to najlepiej... > > > Ukraincy to nie Rosjanie wyciruchu durny. > > Wlasnie ze sa ;-) Bo zapytaj kazdego Ukrainca na zachodzie, za kogo sie uwaza, > powie ze za ruskiego, bo taki jest ;-)) Wszyscy jestesmy ruskimi, to ten sam > narod tylko w roznych panstwach mieszka - Rposjanie, Bialorusini, Ukraincy, do > tego w Ukrainie 60% spoleczensttwa nie zna Ukrainskiego jezyka i ten jezyk jest > > drugim panstwowym jezykiem! > > > > obrazasz Ukraincow i Rosjan > > Pudlo! Musiales powiedziec: obrazasz Ukrainskich i Rosyjskich nacjonalistow, bo > > normalne obywatele naszych panstw sa bardzo bliskie do siebie - kazdy ORsjanin > ma > krewnych w Ukrainie, a z kolei kazdy Ukrainiec ma krewnych u nas. > > > jedni nie cierpia drugich jak cie to wiejska cipo interesuje. > > LAe u ciebie idioto ultranacjonalistyczny w glowie pokrecilo - idz do lekarza - > psyhiatry ;-))) > > I nie gadaj bzdur o slowianach z ciaplej Hiszpanii - widac ze masz kompleks z > > tego ze jestes niepotrzebnym czlowiekiem ;-))) > Sluchaj ty madralo sowiecka,jeszcze nie slyszalem by ktos sie za granica nazwal dobrowolnie Rosjaninem.Was wszedzie nielubia,tak jak na wschodzie tak i na zachodzie. Zawracaj dupe innym.Jestem pod wrazeniem jak was w Estonii w dupie maja.Nawet mniej wam placa i nie dopuszczaja do lepszej pracy.Dobrze wam tak to jest prawidlowa zaplata za okupacje i wyniszczenie moralne i materialne.I nie pocieszaj sie,takich jak ten prymitywny garkotluk w Polsce jest b.malo .Reszta ma was ruskich gleboko w dupie i maja racje. Uplynie duzo wody w Wisle zanim mozna bedzie rozmawiac z wami jak z innymi narodami.Nie mowie o jednostkach ,mowie generalnie o prymitywnej dziczy w jaka was przeobrazil tak przez was ukochany komunizm.I nie pieprz mi tu o nacjonalizmie baranie .Jak wy mowicie o Polakach nie musze ci przypominac.takie jest moje zdanie i naucz sie .ze kazdy ma prawo je wypowiadac jak chce.I moge krytykowac kogo chce.A ,ze was nie lubie ,to mam swoje powody.Nie lubie tez Niemcow ale jak dotychczas nie pokazal sie tu taki.Czekam i wtedy se pogadam. Pies wam morde lizal w kazdym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1 Re: Czy ty masz glowe ? Tak z ciekawosci ;-)) 31.01.02, 03:56 Ni i od tego trzeba bylo zaczac rozmowe...Ty jestes po prostu chory! Chory z nienawisci .tako maly polski hitlerek.Brrrrrrrrr ...Mylisz sie ,duzo Polakow lubi Rosjan,Ukraincow,Bialorusinow...etc. Moze czasami jeszcze maja opory zeby przyznac sie do tego ale mysle ze to z czasem sie zmieni. Ty jednak do tego czasu i tak wyladujesz na oddziale psychiatrycznymAmen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Czy ty masz glowe ? Tak z ciekawosci ;-)) IP: *.uc.nombres.ttd.es 31.01.02, 14:54 samanta1 napisał(a): > Ni i od tego trzeba bylo zaczac rozmowe...Ty jestes po prostu chory! Chory z ni > enawisci .tako maly > polski hitlerek.Brrrrrrrrr ...Mylisz sie ,duzo Polakow lubi Rosjan,Ukraincow,Bi > alorusinow...etc. Moze > czasami jeszcze maja opory zeby przyznac sie do tego ale mysle ze to z czasem s > ie zmieni. Ty jednak > do tego czasu i tak wyladujesz na oddziale psychiatrycznymAmen Durny wiejski kocmoluchu,ty nawet nie wiesz o czym mowa.Ty niewiesz o czym ten komsomolec pisze a juz absolutnie nie masz pojecia o temacie mojej z nim rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
abramowski1 do dona - serdecznosci!!! 31.01.02, 16:02 wiesz co, stary? kazdy ma prawo, jak to sam trafnie ujales do wlasnego zdania. I ja tez mam wlasne zdanie. czytam sobie jak sie tu po chamsku wpierdalasz do sensownych watkow i tak sobie wymyslilem takie serdeczne zyczenia dla ciebie: chuj ci w dupe, a nawet dwa - daj boze jak najwieksze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: do dona - serdecznosci!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 16:09 Dzieki Abramowski,sama lepiej bym tego nie ujela:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Czy ty masz glowe ? Tak z ciekawosci ;-)) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 16:10 To co napisal Abramowski byloby dla ciebie czysta przyjemnoscia wiec zmieniam zyczenia:szyszka ci w d..a nawet dwie. Ps,Przepraszam czytelnikow ,ktorzy nieopatrznie tu zajrza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Czy ty masz glowe ? Tak z ciekawosci ;-)) IP: 12.250.72.* 31.01.02, 16:47 A ja ich lubie za Jagielle oraz Longina Podbipiete. Szkoda tylko, ze ich kobiety nie sa zbyt atrakcyjne a te ktore sa to napewno maja korzenie polskie, rosyjskie lub ukrainskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Czy ty masz glowe ? Tak z ciekawosci ;-)) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 16:50 ot,koneser sie znalazl!;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Czy ty masz glowe ? Tak z ciekawosci ;-)) IP: 12.250.72.* 31.01.02, 18:01 Zawsze to lepsze niz bycie takim zacietrzewionym jak Don. On by chcial, zebysmy nawzajem zabijali sie przez nastepne sto lat a ja kieruje sie maksyma dawnych dzieci kwiatow : "make love not war" Zawsze to przyjemniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1 Re: Czy ty masz glowe ? Tak z ciekawosci ;-)) 31.01.02, 18:49 Wojtus Ty byc madry chlop:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIsza Trafiles w 10tke ;-)) IP: *.ic.ru 31.01.02, 17:58 Gość portalu: wojtek napisał(a): > Szkoda tylko, ze ich kobiety nie sa zbyt atrakcyjne a te ktore sa to napewno > maja korzenie polskie, rosyjskie lub ukrainskie Gdy widze w Tallinnie piekna dziewczyne to po zapoznanju (albo po mowie) okazuje sie ze jest rosyjskojezyczna estonka (Ukrainka , Rosjanka, Ormjanka, Bialorusinka itd...) Dlatego estonskie chlopaki chetnie zenia sie na "naszych" - rosnie liczba mieszanych zwiazkow - Boze ratujas Estonie :-))) !!! Misza Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1 Re: Trafiles w 10tke ;-)) 31.01.02, 18:52 i tak to jest z facetami!Zaczelo sie od przyjazni Polsko-Litewskiej a skonczylo na babach;) Czesc Miszka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Witam ;-) IP: *.ic.ru 31.01.02, 20:46 samanta1 napisał(a): > i tak to jest z facetami!Zaczelo sie od przyjazni Polsko-Litewskiej a skonczylo > na babach;) O czym moga rozmawac faceci caleg swiata zeby nie poklocic sie o polityke? O bab... ooops... sorry ;-) kobietach ;-)))))))))) POlityka - gowno, baby - zloto ;-)))!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Witam ;-) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 20:43 Jestem gapa ...nie zauwazylam .Witaj Miszka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tluk Do wszystkich, ktorzy sie wypowiedzieli IP: 164.106.13.* 02.02.02, 18:40 Gość portalu: Litwin napisał(a): > .......a za co nie. Prosze o wpisy na tkzw.poziomie ! Wyglada, ze kazdy ma racje, ale ataki okazaly sie niekiedy nie na poziomie, mimo, ze autor watku prosil, wiec potepienie dla Dona i innych ktorzy wyrazali sie brzydko. Ale nawet jezeli masz racje, ze sie nielubimy/lubimy to nie w tym problem. Trzeba skonczyc z nielubieniem i lubieniem po wodce, ale zaczac szanowac sie wzajemnie. Historia wyglada potwornie narody sie mordowaly wzjamnnie, nienawidzily za przynaleznosc, wiare, i inne roznice bez sensu, to dzis wiadomo. Dzisiaj musimy powoli podawac sobie rece jak to robia kraje w UE i nie tylko. Dlatego watek, ze Liwini mnie lubia jest podejrzany, bo z milosci latwo do nienawisci. Lepiej niech mnie Litwin respektuje, szanuje i stara sie zrozumiec, a ja mu sie tym samym odwzajemnie. I tak z kazdym innym narodem. Zajmijcie sie wiec tym jak przezwyciezac wzajeme zlo i niechec, a nie udawadniac, ze sympatie wzajemne sa iluzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Do wszystkich, ktorzy sie wypowiedzieli IP: *.uc.nombres.ttd.es 02.02.02, 22:35 Poczytaj moje posty -pomysl co chcialem przez to powiedziec,z kim dyskutowalem. Slicznie to brzmi ,nawolywanie do zgody-zgoda 1 to ludzkie.Ale wielkorosyjskie ambicje to moze sobie ten komsomolec w dupe wsadzic. trzeba uwaznie czytac wypowiedzi.O tym kocmoluchu to nie wspomne to zenujace.Pozdrawiam Cie Tluku Odpowiedz Link Zgłoś