onufry.z 28.07.09, 10:47 Ot paradoks! PRL przy tym, to pikuś!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wos9 Pan pikuś! 28.07.09, 10:54 onufry.z napisała: > Ot paradoks! > PRL przy tym, to pikuś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: Pan pikuś! 28.07.09, 11:02 onufry.z napisała: > Mnie to nie śmieszy! Wyrok nie po mysli pisdaczej to zly wyrok? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.z Re: Pan pikuś! 28.07.09, 11:09 pies_na_czarnych.o napisał: > Wyrok nie po mysli pisdaczej to zly wyrok? To wyjaśnij mi mądralo, jak to możliwe? Walka polityczna, to wg. sądu I-szej instancji "stan wyższej konieczności"??? Teraz - chyba żeby się dalej nie ośmieszać - uzasadnienie utajniono! A tak na marginesie, to do PiS-u dalej mi na pewno niż Tobie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Pan pikuś! 28.07.09, 11:59 Wyrok jest jawny ,uzasadnienia czesto utajnione.W tej sprawie calkiem to zrozumiałe bo mogly w tej sprawie zaważyć tajne dokumenty i na nie musial sąd sie w uzasadnieniu powoływac. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.z Re: Pan pikuś! 28.07.09, 15:15 etwas-geheimnis napisał: > Wyrok jest jawny ,uzasadnienia czesto utajnione.W tej sprawie calkiem to > zrozumiałe bo mogly w tej sprawie zaważyć tajne dokumenty i na nie musial sąd > sie w uzasadnieniu powoływac. Ależ ja to rozumiem i w pewnym sensie, jestem w stanie zaakceptować! Burzy się we mnie, moje wewnętrzne poczucie sprawiedliwości, kiedy takie "kwiatki" widzę! Bo - wg. mnie - jeśli winny był Oleksy - to do pierdla z nim! Jeśli Mielczanowski z wiadomych powodów, pomówił go, to powinien ponieść odpowiedzialność! A tu wychodzi, że obaj niewinni! Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: Pan pikuś! 28.07.09, 16:26 onufry.z napisała: > etwas-geheimnis napisał: > > > Wyrok jest jawny ,uzasadnienia czesto utajnione.W tej sprawie calkiem to > > zrozumiałe bo mogly w tej sprawie zaważyć tajne dokumenty i na nie musial > sąd > > sie w uzasadnieniu powoływac. > > Ależ ja to rozumiem i w pewnym sensie, jestem w stanie zaakceptować! > Burzy się we mnie, moje wewnętrzne poczucie sprawiedliwości, kiedy takie > "kwiatki" widzę! > Bo - wg. mnie - jeśli winny był Oleksy - to do pierdla z nim! > Jeśli Mielczanowski z wiadomych powodów, pomówił go, to powinien ponieść > odpowiedzialność! > A tu wychodzi, że obaj niewinni! Wiesz, natura prawa karnego jest taka, że jest to całkiem prawdopodobne. A to ze względu na takie elementy jak "wina" "stopień szkodliwości społecznej czynu większy niż znikomy itd". Na przykład A przypisuje B dokonanie jakiegoś przestępstwa, którego na przykład był świadkiem. B faktycznie dokonał czynu którego znamiona podlegają karze. B twierdzi, że jest niewinny i oskarża A o zniesławienie. Potem okazuje się, że B był np. niepoczytalny, lub działał w obronie koniecznej, stanie wyższej konieczności, albo pod wpływem błędu. Oznacza to, że B nie popełnił przestępstwa, ale z drugiej strony z okoliczności wynika, że A miał prawo uważać, że ten czyn jaki widział był przestępstwem, w konsekwencji A nie byłby winnym przestępstwa pomówienia. Tutaj dyskusyjne być może jest usprawiedliwienie przez sąd działań Milczanowskiego, ale sama zasada jest jak najbardziej ok. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.z Re: Pan pikuś! 28.07.09, 19:18 jurek7 napisał: > Tutaj dyskusyjne być może jest usprawiedliwienie przez sąd działań > Milczanowskiego, ale sama zasada jest jak najbardziej ok. Dobrze, że chociaż to zaznaczyłeś, bo reszta Twojego wywodu, do zaistniałych realiów ma się tak, jak krzesło, do krzesła elektrycznego. Bez urazy, ale to nie była jakaś hipotetyczna sytuacja na jakimś seminarium. To wszystko wydarzyło się naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 TO mnie też nie śmieszy. 28.07.09, 11:04 onufry.z napisała: > Mnie to nie śmieszy! Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Leppera skazali! 28.07.09, 11:23 No tak, ale Leppera PO nie lubiła "od zawsze", a i PiS jakoś przestał lubić i nie bronił! Z Mielczanowskim inna sprawa! Nietykalny(?) bo ma "haki"??? Odpowiedz Link Zgłoś
docteur.ravic Nie Leppera tylko wicepremiera w rzzie PiS 28.07.09, 16:29 on.kichote napisał: > No tak, ale Leppera PO nie lubiła "od zawsze", Bo PO nie lubi komunistów. PiS mówi ze nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.z ... i się wyjaśniło(!)... 28.07.09, 11:51 onufry.z napisała: > Teraz - chyba żeby się dalej nie ośmieszać - > uzasadnienie utajniono! To "ze względu na niską szkodliwość czynu"! Oczywiście! Cóż to za szkodliwość spotwarzyć "komucha" i złamać mu karierę, że o życiu nie wspomnę? No to Sawicka nie ma się czego bać! Przecież oddała to co wzięła! To i tu żadnej szkodliwości nie było!!! Gorzej z kioskarką, która za 5 groszy... Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: ... i się wyjaśniło(!)... 28.07.09, 15:20 Bo Polska,szczególnie ta III prawem stoi,jak w folwarku-są i równiejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: ... i się wyjaśniło(!)... 28.07.09, 15:33 bodo.2 napisał: > Bo Polska,szczególnie ta III prawem stoi,jak w folwarku-są i równiejsi. W odróżnieniu od PRL-u, gdzie - wg. wielu - jawne bezprawie królowało! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Bodo, IV PISpospolitej NIE będzie. Im wcześniej to 28.07.09, 15:51 zrozumiesz, tym lepiej - dla twojego zdrowia! bodo.2 napisał: > Bo Polska,szczególnie ta III prawem stoi,jak w folwarku-są i równiejsi. Odpowiedz Link Zgłoś