no.nie.mogiem 05.01.11, 09:33 wiadomosci.onet.pl/kraj/likwidacja-funduszu-koscielnego,1,4097281,wiadomosc.html SLD ma duży plus :) oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
strikemaster A dlaczego dopiero teraz? 05.01.11, 10:21 Fundusz Kościelny powstał w PRLu by zadośćuczynić Kościołowi za utrate majątku. Obecnie Kościół już chyba "odzyskał" więcej niż utracił, czas by księża zaczęli sobie składki emerytalne płacili sami. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: likwidacja Funduszu Kościelnego 05.01.11, 10:24 SLD robiło na ten komisji największe przekręty. Bo to miała być cena za poparcie kościoła integracji z UE Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: likwidacja Funduszu Kościelnego 05.01.11, 11:14 Dobra, dobra, tę łapówę (Fundusz Kościelny) ktoś dał, ale też ktoś wziął. Obie strony równo ubabrane. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: likwidacja Funduszu Kościelnego 06.01.11, 10:03 Komisje ci się pomyliły. SLD z Kosciołem (bo to był terroryzm - Kosciół zażądał okupu za nietorpedowanie naszego wejścia do UE) robilo przekręty na Komisji Majątkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: likwidacja Funduszu Kościelnego 05.01.11, 21:09 Nie wierzę. Żaden tzw. polityk się nie odważy. A, tak na marginesie, to jakie wykształcenie posiada polski tzw. "polityk"? Według mnie, jest kiepsko przygotowany do takiej funkcji. To zbiór koleżków i różnego rodzaju kombinatorów. Słowem zbieranina. W życiu normalnym, każdy kto rozpoczyna pracę zawodową musi przedstawić świadectwo lub dyplom. Polityk, "znajduje" się wyłącznie na liście i motłoch go wybiera bez względu na wykształcenie, czy poziom umysłowy. Może być zwykłym matołem, ale jest "politykiem". Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Ręka rękę myje 05.01.11, 22:26 Komuna zabrała? Zwrócić! Wszak krzywda to potworna. Ba świętokradztwo! Komuna dała. Czy były kiedykolwiek jakiekolwiek skrupuły choćby i symboliczne jeno? Skądże! brało się bez krępacji pulchniutkimi lepkimi łapkami. Ponoć ubóstwo cnotą jest; głoszą szalbierze. Ta... Ubodzy. Duchem chyba. no.nie.mogiem napisała: > SLD ma duży plus :) Czerwony czy czarny jedna swołocz! Szubrawcy wyszarpujący sobie wzajemnie złodziejski łup wykrzykując przy tym wielkie słowa. Jeśli się wsłuchasz uważnie w te puste słowa usłyszysz wrzask Szeli. Czarna moralność psia ich mać! Odpowiedz Link Zgłoś