Dodaj do ulubionych

Idę śpiewać

06.01.11, 08:15
do Kościoła na nowe święto 3-ch Króli----mój chór uświetni to nowe świeto i bardzo jestem ciekawa jak Kościół to zagospodaruje
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Idę śpiewać 06.01.11, 10:25
      Wrzuć kiedy jakie nagranie :)
    • mjot1 Re: Idę śpiewać 06.01.11, 12:41
      Cienko?
      • voxave Re: Idę śpiewać 06.01.11, 13:43
        bedziemy mieli sesje nagraniową --bedzie dobrej jakości nagranie to wrzuce czemiu nie--a tak między nami mało wiernych było w kościele jeszcze sie nie przyzwyczaili i było robic wolne ni z gruchy ni z pietruchy--lepiej aby wigilia była wolne aby nie siedziały kasjerki na kasach tylko spokojnie kreciły w domach pierogi
        • 33qq Re: Idę śpiewać 06.01.11, 13:57
          Nic mi do waszych świąt, ale czy nie mogliście właśnie za takimi zagłosować? Wy - katolicy.
          • yoma Re: Idę śpiewać 06.01.11, 14:08
            Zostaw ją, ona nie posłanka, ona tylko śpiewa w chórze :) Myślisz, że óny wiedzą, co uchwalają? Tak jak z tymi 200 koła za poczęstowanie fajkiem :)
            • 33qq Re: Idę śpiewać 06.01.11, 14:15
              Wiem, że nie wiedzą, ale może na tych biskupach czy proboiszczach by to wyduszali... sam nie wiem, ja i tak mam wolne w wigilię. Co do reprezentantów narodu nie mam złudzeń, są dobrą jego reprezentacją
              • 33qq Re: Idę śpiewać 06.01.11, 14:16
                aha, nie czepiam się jej, wygląda na porządną osobę

:D
          • voxave Re: Idę śpiewać 06.01.11, 15:07
            czy ty nie wiesz,że ryby baby i dzieci głosu nie maja ---nikt w kościele nas o to nie pyta--maja być posłuszne barany i owce nawet takie czarne jak ja
            • yoma Re: Idę śpiewać 06.01.11, 15:16
              Brunetka, czyli sztuczna inteligencja? Nothing personal :)
              • voxave Re: Idę śpiewać 06.01.11, 15:48
                sztuczna blondynka--może być ?
                • yoma Re: Idę śpiewać 06.01.11, 15:50
                  Może, co ma nie móc :)
            • 33qq Re: Idę śpiewać 06.01.11, 15:21
              I nie wkurza was to?
              • voxave Re: Idę śpiewać 06.01.11, 15:50
                ja sie wkurzam cały czas,ale co ja moge tak lubie śpiewać,śpiewam od dziecka---czy przez to że prawie wszysko mi sie nie podoba to mam sobie zrobić krzywdę
                • 33qq Re: Idę śpiewać 06.01.11, 15:58
                  A koleżankom i kolegom z chóru? Rozmawiacie o tym, czy to zbyt kontrowersyjny temat?
                  • voxave Re: Idę śpiewać 06.01.11, 16:02
                    ha ,ha to moherowe berety,czciciele Rydzyka--jak myślisz dlaczego ja sie poniewieram po forach----bo nie mam z kim rozmawiać--a jak mi sie niepodoba to fora ze dwora--toleruja mnie bo dobrze śpiewam i tyle
                    • matylda1001 Re: Idę śpiewać 06.01.11, 16:10
                      Voxawe, ja też czekam na to, że Kościół znormalnieje:)
                      • voxave Re: Idę śpiewać 06.01.11, 16:19
                        matyldo,jak jedziesz na wycieczke do Indii i idziesz do świątyni buddyjskiej tez zachowujesz sie z szacunkiem i czcią powtarzasz mantry uszanujesz wiare innych---tak samo jest z innymi wierzeniami--nie wiem dlaczego katolicy sa tacy krwiożerczy mam rozum i go używam nie ubliżę żadnemu człowiekowi innej wiary---chyba że mnie nachalnie ewangelizuje
                        • 33qq Re: Idę śpiewać 06.01.11, 20:42
                          W Indiach to częściej hinduistyczne wierzenia. Ale racja, katolicy nie rozumieją, że żeby szanowano ich wierzenia, oni muszą szanować wierzenia innych.
                  • yoma Re: Idę śpiewać 06.01.11, 16:47
                    Kumpel katolik, ale nieprzesadny, śpiewa w chórze ewangelickim, bo jak raz tam basa potrzebowali...
                    • voxave Re: Idę śpiewać 06.01.11, 16:50
                      właśnie,tak bywa ale chyba jest szczęśliwy
                      • yoma Re: Idę śpiewać 06.01.11, 16:53
                        Mówi, że tak, bo jest jedynym niezawodowcem w chórze i gierki i podgryzania go nie dotyczą :)
                        • 33qq Re: Idę śpiewać 06.01.11, 20:43
                          ale nieortodoksyjny się nie liczy
                        • voxave Re: Idę śpiewać 06.01.11, 21:01
                          w gronie artystów tak zawodowych jak i amatorów szczególnie śpiewaków i muzyków jest ogromna rywalizacja,tam kazdy z nas jest najlepszy,tak nam sie zdaje ---z tego powodu sa ciagle kwasy--ale dyrygent wie najlepiej bo ma ucho--jak kogoś wyróżni albo pochwali to delikwent sie nie cieszy bo pozostali członkowie juz go nie lubią
    • kolter-xxl Re: Idę śpiewać 06.01.11, 16:55
      voxave napisała:

> do Kościoła na nowe święto 3-ch Króli----mój chór uświetni to nowe świeto i bar
      > dzo jestem ciekawa jak Kościół to zagospodaruje

Proboszcz zaproponuje ci posadę gosposi :))
      • voxave Re: Idę śpiewać 06.01.11, 21:11
        to nie jest takie proste--to jest zaszczyt--wybiera sie najlepsze z najlepszych--oprócz znakomitych umiejętności trzeba być osoba zaufana finansową bo ksiądz zazwyczaj nie rozlicza drobiazgowo z pobranych kwot----często jest to ktos z rodziny aktualnej gospodyni------ja sie do takiej pracy nie nadaję,bo zawsze byłam wolnym elektronem i nie lubie nikomu usługiwać--mam sztywny kręgosłup
        • mjot1 Re: Idę śpiewać 06.01.11, 21:26
          To jednak cienko śpiewasz...
          • voxave Re: Idę śpiewać 06.01.11, 21:35
            a własnie ze nie cienko bo spiewam altem,ale jak trzeba to i sopranem mam szersza skale głosową hi hi
            • mjot1 Re: Idę śpiewać 06.01.11, 21:42
              Zaintonuj kiedy niechcący „kantatę o stalinie”
              bo (pal licho słowa) piękna jest ona przecie ;-)
              • voxave Re: Idę śpiewać 06.01.11, 22:01
                niestety takiej piesni mnie nie uczono ide spac--a na dobranoc nuce piekna kołysanke dla wszyzstkich---kochanie moje,kochanie,dobranoc juz jesteś senna i widze twój cień na scianie i noc jest taka wiosenna....
            • yoma Re: Idę śpiewać 06.01.11, 22:10
              Altem, fajnie, lubię alty :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka