Dodaj do ulubionych

Polacy w Egipcie.

29.01.11, 09:57
Podziwiam ludzi, którzy jadą do Egiptu i smieją się z niebezpieczeństw w tym kraju.
Facet z jakiegoś biura podrózy bredzi, że "jak będzie trzeba to sprowadzimy wszystkich naszych rodaków do kraju z dnia na dzień". Panie turysto, jak juz trzeba będzie ich sprowadzać to nic od ciebie nie bedzie zależało.
Znając perypetie naszych z biurami podróży w normalnych okresach, trzeba byc naiwnym , żeby uwierzyc, że poradzimy sobie w czasie totalnego bałaganu rewolucyjnego.
Jakis człowiek mówi, ze przecież jak to? Ma zapłacony, planowany od dawna urlop, musi jechać, przecież nie zrezygnuje z urlopu zycia tylko dlatego, że ktoś sieje panikę. Potem trzeba będzie z naszych podatków ratować tych gamoni, bo nie mogli się obyc bez sfiksa.
Obserwuj wątek
    • mariner4 A niech debile jadą! 29.01.11, 10:17
      Ale jak się coś stanie, to winny będzie rząd.
      M.
      • pijanybajkopisarzwsejmie Re: A niech debile jadą! 29.01.11, 10:26
        Ten rząd.
        • matylda1001 Re: A niech debile jadą! 29.01.11, 11:50
          pijanybajkopisarzwsejmie napisał:

> Ten rząd.<

No jasne, że ten rząd. Przecież za tamtego rządu nie dochodziło w Egipcie do jakichś głupich rozruchów. Och! ten Tusk paskudny...
          • yoma Re: A niech debile jadą! 29.01.11, 17:37
            No, a przecież Kaczyński tak z pół roku temu chciał rodaków wyprowadzić do Egiptu i Tunezji, pamiętacie? :)
            • piwi77 Re: A niech debile jadą! 29.01.11, 18:00
              Nie miejmy mu za złe, że coś kiedyś o Egipcie, on mógł nie wiedzieć nawet, gdzie to jest.
            • strikemaster Re: A niech debile jadą! 30.01.11, 12:06
              Miał nas przez morze przeprowadzić i dalej, 40 lat po pustyni do Egiptu? Czyli kierunek wlaściwy tylko zwrot nie ten. :)
    • kuk_krakauer All inclusive 29.01.11, 15:28
      Potem trzeba będzie z naszych podatków ratować tych gamoni, bo nie mogli się obyc bez sfiksa.

Bez sfinksa to się doskonale obejdzie jeden z drugim. Nie po to ze szwagrem all inclusive życia kupił, żeby teraz 14 dni trzeźwy chodził....
      • angelfree Re: All inclusive 29.01.11, 17:37
        Macie wszyscy niezle wyobrażenie o ludziach, ktorzy jeżdżą do Egiptu.
        • yoma Re: All inclusive 29.01.11, 19:13
          No bo kto jak nie szwagry jeżdżą do Egiptu?

Nie mówię o archeologach :)
        • kuk_krakauer Re: All inclusive 29.01.11, 20:30
          Raczej obserwacja stanu rodaków jeszcze przed wejściem do samolotów na warszawskim Okęciu (zwłaszcza w sklepach wolnocłowych). To co dopiero na miejscu, gdzie woda ognista jest za darmo...
          • piwi77 Re: All inclusive 29.01.11, 21:08
            Nie zauważyłem, żeby nasi zachowywali się zagranicą gorzej niż inni.
            • kuk_krakauer Re: All inclusive 29.01.11, 21:18
              Mamy zatem inne doświadczenia...
              • yoma Re: All inclusive 29.01.11, 23:45
                Widocznie Piwi nie jeździ all inclusive :)
                • kuk_krakauer Re: All inclusive 30.01.11, 08:18
                  Co by mu się chwaliło...
                  • piwi77 Re: All inclusive 30.01.11, 11:21
                    Jeżdżę all in, często spotykam Polaków i nie potwierdzam negatywnych opinii, jakoby nasi zachowywali się gorzej od innych. W ogóle ludzie, obojętnie z jakiego kraju, zachowują się generalnie przyzwoicie. Oczywiście bywa czasem głośniej późno w nocy, ale jak ktoś kładzie się o ósmej i wymaga ciszy, to powinien wybierać leśniczówkę i też tylko wtedy, gdy jelenie nie ryczą.
    • Gość: Jojo Re: Polacy w Egipcie. IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.11, 17:21
      jak podziwiasz znaczy zes tez szurniety....albo bez kasy?
    • piwi77 Re: Polacy w Egipcie. 29.01.11, 17:58
      Ci co wykupili Egipt w zasadzie nie mają wyboru i lecieć muszą. Dopóki nie ma ostrzeżenia MSZ, a na razie nie ma, zrezygnować z wycieczki można tylko na ogólnych zasadach, czyli ze stratą finansową, nieraz do 100%. Ciekawe, kto ze zdziwionych by się z taką pogodził i z wycieczki zrezygnował?
      • angelfree Re: Polacy w Egipcie. 29.01.11, 18:48
        Ja nie wiem, czy nie zrezygnuję. Miałam jechać z dwunastoletnią córką - właśnie do Kairu i szlakiem sztandarowych zabytków. Zamiast nart, na które nie mogę w tym roku pojechać.
        Najzabawniejsze, że za wycieczkę zapłaciłam w dniu, w którym wybuchły zamieszki.
        • piwi77 Re: Polacy w Egipcie. 29.01.11, 19:04
          Kiedy lecisz? Jeżeli za 2 tygodnie, to wszystko pewnie się wyciszy.
          • yoma Re: Polacy w Egipcie. 29.01.11, 19:13
            Dzisiejszy wieczorny samolot z Wawy odwołany, jakby kto pytał :)
            • piwi77 Re: Polacy w Egipcie. 29.01.11, 19:38
              Dlatego nie warto rezygnować, lepiej zaczekać na samolot, który nie poleci, wtedy może wyjść z umowy bez kosztów.
          • angelfree Re: Polacy w Egipcie. 29.01.11, 20:15
            Pojechalbyś? Z dzieckiem do Kairu?
            Jasne, że za dwa tygodnie.
            • piwi77 Re: Polacy w Egipcie. 29.01.11, 21:06
              angelfree napisała:

> Pojechalbyś? Z dzieckiem do Kairu?
              > Jasne, że za dwa tygodnie.

Nie pojechałbym, bo mnie Kair nie interesuje, ja niczego zwiedzać nie lubię (kościoły, zamki, muzea, czy nawet piramidy, są wszędzie takie same). Jeżdżę tylko tam, gdzie jest plaża, morze i dzieje się coś w nocy.
              • Gość: ka_p_pa Re: Polacy w Egipcie. IP: *.lukman.pl 29.01.11, 21:17
                Jeżdżę tylko
                > tam, gdzie jest plaża, morze i dzieje się coś w nocy.

To raczej odpada jakikolwiek wyjazd z dzieckiem
                • angelfree Re: Polacy w Egipcie. 29.01.11, 22:20
                  Tak czy inaczej nigdy nie sądzilam, że będę oglądać Al Jazeerę. ; )
                  • kuk_krakauer Re: Polacy w Egipcie. 29.01.11, 22:42
                    Tak czy inaczej nigdy nie sądzilam, że będę oglądać Al Jazeerę. ; )

Nie znasz dnia, ani godziny... - mówi pismo...
                  • piwi77 Re: Polacy w Egipcie. 30.01.11, 12:15
                    angelfree napisała:

> Tak czy inaczej nigdy nie sądzilam, że będę oglądać Al Jazeerę. ; )

To pierwsza korzyść z planowanego wyjazdu. Poza tym bądź w kontakcie z biurem, jeżeli wyjazd będzie ryzykowny, to dostaniesz całe pieniądze lub opcję zmiany rezerwacji, do wyboru.
                  • yoma Re: Polacy w Egipcie. 30.01.11, 15:27
                    Al Dżazira ma najlepsze transmisje sportowe...
    • znj2 Re: Polacy w Egipcie. 29.01.11, 19:05
      Gorzej będzie, jak co niektórych bałwanów-wycieczkowiczów, pozabijają.
      • yoma Re: Polacy w Egipcie. 29.01.11, 19:48
        Niewątpliwie będzie to wina rządu.
        • kuk_krakauer Re: Polacy w Egipcie. 29.01.11, 20:32
          Kogo by nie była trupy trzeba będzie zaimportować.
          • ka_p_pa Re: Polacy w Egipcie. 29.01.11, 20:37
            Ale bez wraków?
            • kuk_krakauer Re: Polacy w Egipcie. 29.01.11, 20:42
              A komu złom jest potrzebny? Ale "każdy kilogram obywatela...".
              • Gość: ka_p_pa Re: Polacy w Egipcie. IP: *.lukman.pl 29.01.11, 21:16
                > A komu złom jest potrzebny?

A no właśnie. Zapytałem nie bez kontekstu.
                • kuk_krakauer Re: Polacy w Egipcie. 29.01.11, 21:19
                  > > A komu złom jest potrzebny?
                  >
                  > A no właśnie. Zapytałem nie bez kontekstu.

A jakiż ci on?
                  • Gość: ka_p_pa Re: Polacy w Egipcie. IP: *.lukman.pl 29.01.11, 21:25
                    A taki, że od kwietnia słyszę ciągle o jakimś złomie powypadkowym, który koniecznie trzeba sprowadzić do kraju.
                    • kuk_krakauer Re: Polacy w Egipcie. 29.01.11, 21:30
                      Mój boże, przecież trzeba rozkręcić popyt relikwijny... "W każdym prawdziwie polskim domu kawałek samolotu." Budżet można by podreperować, ale coś mi się widzi, że wiadoma siła przechwyci interes...
                      • jureczek_barbarzynca Re: Polacy w Egipcie. 30.01.11, 00:18
                        Interes życia można zrobić. Byle śróbkę za niezły pieniądz by opchną, a i długo nabywców by się nie szukało. Tylko że jak KK się weźmie za to, to pewnie ze 4 samoloty by się złożyło ze sprzedanych "relikwi".
                      • strikemaster Re: Polacy w Egipcie. 30.01.11, 12:12
                        Zaraz popyt relikwijny, mamy już kilka grobów ElKacza, pewnie pelnych relikwii, z Całunem Smoleńskim włącznie, wątróbkę Popieluszki i dużo wisiorków z Wojtyly. Samolot penie do jakiegoś blacharza pójdzie, wyklepia i będzie jak nowy. Myślicie, że dlaczego pisiarze na Krajówce tak wypytują o brakujące fragmenty wraku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka