Dodaj do ulubionych

psy bez kagańca i bez smyczy

13.02.11, 10:59
czy to jest normalne ze po osiedlach i parkach w mieście biegają psy bez smyczy i bez kagańca? czy boicie się takich psów gdy idziecie na spacer z dziećmi? a może ja przesadzam bojąc się tych psów?
Obserwuj wątek
    • a.giotto Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 11:15
      zainwestuj w gaz pieprzowy w jakimś małym , zgrabnym pojemniczku, szczególnie jeśli boisz się o dzieci.
    • aborcyjnokoncepcyjnalustracja bachory 13.02.11, 11:25
      kamil.ran napisał:

> czy to jest normalne ze po osiedlach i parkach w mieście biegają psy bez smyczy
      > i bez kagańca? czy boicie się takich psów gdy idziecie na spacer z dziećmi? a
      > może ja przesadzam bojąc się tych psów?

Za psy i inne zwierzęta odpowiadają ich opiekunowie. Pogadaj z nimi.
      A przy okazji. Ja boję się np. rozbieganych bachorów, wałęsających się bez opieki po osiedlach albo hulających na rowerach. Pędzi toto bez opamiętania, podcina nogi starszym albo mniej sprawnym i nierzadko wulgarnie się zachowuje. A co na to ich rodzice?
    • klosowski333 Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 11:39
      Ja sie bardziej boje dresiarzy (bez kagancow i kajdanek) na osiedlach niz psow.
      • horpyna4 Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 12:02
        To chyba jeszcze bardziej boisz się dresiarza z psem? Bo to dopiero jest niezły duet...
        • klosowski333 Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 12:07
          Ja sie w ogole psow nie boje.
          • 0ffka Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 15:08
            Widzisz Horpyna... według Klossowskiego: dres z bullterierem jest mniej niebezpieczny niż sam :D
            • jureczek_barbarzynca Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 21:19
              0ffka napisała:

> Widzisz Horpyna... według Klossowskiego: dres z bullterierem jest mniej niebezp
              > ieczny niż sam :D

Bo pies w razie czego przyjdzie Klossowskiemu z pomocą:)
              • Gość: ka_p_pa Re: psy bez kagańca i bez smyczy IP: *.lukman.pl 13.02.11, 21:25
                > Bo pies w razie czego przyjdzie Klossowskiemu z pomocą:)

IQ też im średnio wzrośnie
                • klosowski333 Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 21:29
                  IQ to chyba pojecie Tobie, Kappa, szczegolnie bliskie, bo podejrzewam, ze masz na tym punkcie kompleksy. Dobrze mowie?
                • klosowski333 Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 21:32
                  Kappa, wiadomo, ze pod wzgleem IQ odbiegasz od normy, co sie szybko zauwazyc. Ale pisales tez, ze jestes osoba starszej daty, a skoro tak, to przez te wszystkie lata powinienes nauczyc sie pokory i pogodzic sie ze swoim miejscem w szyku. Czemu wciaz zameczasz sie tym tematem? Jestes mniej inteligentny od innych, ale pewnie tez masz jakies zalety, wiec glowa do gory.
            • klosowski333 Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 21:30
              Offka, dedukcja godna kobiety :D
              • yag-nik Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 22:10
                Powiem Ci Kłos że powinieneś przystopować z tym seksizmem, im bardziej to podkreślasz tym bardziej w to nie wierzę.
    • Gość: xiunc Re: psy bez kagańca i bez smyczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.11, 12:13
      Nie boję się psów i trupów, natomiast żywych i bachorów bardzo.
    • yoma Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 12:45
      A co, ugryzł cię w tyłek przy tym śmietniku?
      • matylda1001 Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 12:51
        Nie dosyć, że pił to piwo w parku, to jeszcze przy dziecku;)
        • yoma Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 13:08
          Gorzej, zaczynam podejrzewać, że wygrzebywał je z kosza... :)
          • voxave Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 13:15
            kto pil piwo w parku z dresiarzem i złym psem i złym bachorem ?
            • yoma Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 13:17
              Patrol :)
              • matylda1001 Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 15:03
                yoma napisała:

> Patrol :)<

...a pies to nie??
                • yoma Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 16:16
                  A patrol to pies...? :P
    • 0ffka Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 15:06
      Ja boje się, np idąc do weterynarza z kotem. Kiedyś zaatakowała nas wielkie bydle.
      • matylda1001 Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 15:24
        0ffka napisała:

> Ja boje się, np idąc do weterynarza z kotem. Kiedyś zaatakowała nas wielkie bydle. <

Bo to jakiś głupi kundel był, albo od głupiego pana. Popatrz:
        www.hot.jpg.pl/zdjecie/61/Blachh.html
        • 0ffka Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 15:30
          matylda1001 napisała:

> Bo to jakiś głupi kundel był, albo od głupiego pana....

Miał głupiego pana i pewnie sam był głupi upodabniając się do właściciela, który nie reagował na to, że pies skacze na mnie i na transporter z kotem... Mam lekki uraz po tym do psów ;(
          • Gość: xiunc Re: psy bez kagańca i bez smyczy IP: *.stk.vectranet.pl 13.02.11, 21:19
            Ja mam uraz do kotów i ich właścicieli po tym jak mój pies zatruł się starym kotem.
    • yag-nik Re: psy bez kagańca i bez smyczy 13.02.11, 22:03
      Też się boję psów, najbardziej denerwują mnie te burki biegające wieczorową porą bez właściciela i naturalnie kagańca. Pies biegający po osiedlu luzem musi mieć kaganiec.
      A skąd ja mam wiedzieć czy on gryzie czy nie, wolę nie sprawdzać.
      A w ogóle trzymanie psów (szczególnie dużych) w bloku to pomylony pomysł, męczenie zwierzęcia, pies powinien się wybiegać na podwórku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka