Dodaj do ulubionych

Największe marzenie

13.10.11, 11:00
Pomóżcie mi stworzyć listę największych marzeń ludzkości.

Nie jest łatwo ją ułożyć i nie jest to takie oczywiste...
A to chyba całkiem istotne, czego właściwie chcemy, do czego czasem dążymy, o nawet jeśli to nieodsiągalne - jako homo sapiens.

Kiedyś takim marzeniem było np. latanie. To się akurat udało.

Dam kilka przykładów na rozruch:

- kolonizacja innych planet
- zlikwidowanie ubóstwa w Afryce
- podróż w przeszłość
- szczepionka na HIV

Oczywiście domyślam się, że znajdą się tu takie marzenia, jak to, by Polska reprezentacja wygrała MŚ, albo chociaż nie odpadła w fazie grupowej... czemu nie?
Obserwuj wątek
    • lepian4 Re: Największe marzenie 13.10.11, 11:13
      Mnie marzy sie podatek VAT w wysokosci 0,5 %
      • jureczek_barbarzynca Re: Największe marzenie 14.10.11, 01:01
        współczuję marzeń. Przeważnie marzenia są odzwierciedleniem skrytych pragnień lub odwrotnością dręczących problemów z którymi nie potrafimy sobie poradzić.
      • maxym74 Re: Największe marzenie 17.10.11, 01:44
        A kogo obchodzi ubóstwo w Afryce? Na miłość...
    • no.nie.mogiem Re: Największe marzenie 13.10.11, 12:10
      długie życie w dobrym zdrowiu i dostatku
    • Gość: Yag Re: Największe marzenie IP: *.net 13.10.11, 13:22
      > Pomóżcie mi stworzyć listę największych marzeń ludzkości.

Jasne.

Myślę że zaraz po egoistycznym pragnieniu jakim jest zdrowie moim największym marzeniem jest przewartościowanie świata a może powrót do "prawidłowego" wartościowania, sama nie wiem.
      Chodzi mniej więcej o to aby ludzie powrócili do swoich priorytetów z wyłączeniem dóbr materialnych, wbrew pozorom w niektórych kulturach zaobserwowałam takie zjawisko.
      Patrząc tu i teraz często mam wrażenie że to co się dzieje wokoło mnie to jest jakąś karykaturą wartości... niekiedy myślę że biorę udział w jakiejś farsie.
      Dane komuś słowo nic dzisiaj nie znaczy, dawno nie widziałam prawdziwego szacunku, odwagi i honoru czy bohaterstwa, współczucia płynącego z głębi serca itd...
      A żeby tak ludzi coś trafiło i zniknęła ta płytka plastikowa powłoczka którą zdecydowana większość społeczeństwa jest pokryta!

Pozdrawiam wszystkich... altruistów ;-)

• znj2 Re: Największe marzenie 13.10.11, 20:20
      Kontakt z inną cywilizacją.
      • khadroma Re: Największe marzenie 13.10.11, 20:48
        Pojazd latający dla każdego. :)
      • czadroman Re: Największe marzenie 13.10.11, 21:41
        niech nasa osiągnie to piepszone warp w końcu
        przybedą Wolkanie jak w star treku i rzekną swoje "live long an prosper" ja w to wierzę www.phrases.org.uk/meanings/live-long-and-prosper.html

• 33qq Re: Największe marzenie 13.10.11, 20:55
      Ja tam tylko chciałbym być szczęśliwy, reszta to pikuś, a że szczęśliwy mogę być tylko mając pow. 150 lat i żyjąc na innej planecie w zdrowiu, z wiankiem kobiet u pasa, to cóż, dopowiedz sobie resztę
      • voxave Re: Największe marzenie 14.10.11, 05:41
        33gg----przejdź na islam i juz masz wianek kobiet po śmierci---72 hurysy z odnawialna cnota---czego to zachlannośc seksualna chłopa nie wymyśli.:)
        • lepian4 Re: Największe marzenie 14.10.11, 16:08
          Juz po krotkim czasie z tego daru robi sie syf, bo te cnotliwe zony w ciagu doby, jesli zajda w ciaze, rodza dzieci. Te rownie szybko dojrewaja. Po tygodniu stracilbym rachube, kto jest czlonkiem meju rodziny
    • Gość: gadzina Re: Największe marzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 16:02
      Podatki 0,5 popieram. Co jeszcze:
      -symboliczne diety poselskie
      -szczepionki na nieuleczalne dotychczas choroby
      - szczepionki przeciw uzaleznieniom, obowiązkowe we wczesnej młodości
      -niskie ceny energii elektrycznej i cieplnej , komunikacji miejskiej, usług stomatologicznych
      -równe chodniki, czyste lasy, plaże
      -brak okrucieństwa w stosunku do zwierząt
      ...i wiele, wiele innych nierealnych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka