Dodaj do ulubionych

kontrola biletów-fatalna obsada, WSTYD!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 19:46
A oto moja historia:

wracajac z miejsca X autobusem, kobuch (czyt.: kontroler biletów)sprawdził
pasażerom bilety. Mnie także. Pokazałam mu bilet miesięczny ulgowy
(studiuję), a on zarządał dokumentu dożsamości.Ok, dałam mu- może staro
wygladałam? albo znów zmieniłam kolor, jak to często zdarza się w przypadku
kobiet. Wypisał mandat, który nie przyjęłam. No bo niby dlaczego? Skoro
miałam opłacona podróż biletem!. Wyobraźcie sobie, ze ponieważ nie podpisałam
mandatu(nie dałam zarobić kobuchowi), kierowca autobusu musiał zmienic trasę
i zawiózł mnie do komisariatu.Tam sporządzono stosowną notatkę. Pan policjant
był zdumiony tupetem, niekompetencją, prostackim i chamskim zachowanniem ww
kobucha. Wszyscy rozstaliśmy się. Po niedługim czasie pocztą otrzymałam dwa
wezwania do zapłaty.Pierwsze- za brak biletu, drugi- za zmianę kursu
autobusu. Należy dodać, że zmiana kursu jazdy autobusu to decyzja kobucha.
Zachował się chamsko, zrobił mi wstyd w autobusie przed innymi pasażerami.
Spóźniłam się odebrać dzieci ze szkoły...etc.
Moja skarga na fatalne zachowanie kobucha do samego prezesa została bez
odpowiedzi, ale wezwanie do zapłaty przysłał. żygać (prosze wybaczyć za
słowo) się chce. Od jutra wsiadam do auta, dam zarobić stacjom
benzynowym.Pozdrawiam wszystkich skazanych na jazdę autobusami lub
tramwajami.Kto ma pomysł co robić z tymi fantami dalej?????

Obserwuj wątek
    • Gość: Ula Re: kontrola biletów-fatalna obsada, WSTYD! IP: *.proxy.aol.com 21.07.04, 01:22
      Litka jestem sorry dla ciebie za to co przeszlas,w Polsce jeszcze dlugo bedzie
      wszedzie krolowac CHAMSTWO ,jeszcze dlugo ludzie beda zmuszeni do takich
      cierpien i zniewag jakie mialo miejsce w Twoim przypadku.Nie ma ustalonego
      jeszcz prawa karnego na takie chamskie wybryki w Kanadzie podalabys takiego
      palanta do sadu i dostalabys odszkodowanie nie tylko za bilet/mandat/ale za
      stres jaki przeszlas,za wstyd jaki mialas nie bylo by tak latwo takim bucom
      wyjsc z tego. A swoja droga co za idiotyczne pomysly te kontrole biletow w tej
      Polsce???? wchodzisz do autobusu podajesz bilet dla pana i wladcy tz.kierowcu i
      na tym powinno byc koniec a tu dodatkowe zatrudnienie jacys kontrolerzy kiedy
      to sie skonczy??????Kontrolerzy to tylko DARMOZJADY po co oni sa wystarczy
      kierowca to on kasuje bilety i sprzedaje je tyle sie mowi o niepotrzebnych
      stanowiskach pracy a nikt nie pomysli ZLIKWIDOWAC kontrolerow na diabla oni sa
      potrzebni i tak sie doplaca do nich.Dlaczego Solidarnosc milczy????Co Polska
      taka bogata????? Jeszcz raz wspolczuje ci serdecznie ale nie wiem co ci
      poradzic bo nie znam prawa w Polsce ,moze idz do adwokata po rade? nie wiem jak
      u was u nas pierwsza porada 30 minut jest za darmo nie wiem naprawde a moze
      napisz do Telewizji jest tam taki program co zajmuje sie sprawami ,kazdego kto
      sie zglosi sprobuj,moze ci sie uda. Przydalo by sie ukarac chamstwo .Pozdrawiam
      • Gość: Litka Re: kontrola biletów-fatalna obsada, WSTYD! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 17:54
        dzięki za odpowiedź. Polska to nieciekawy kraj.Zadnej tu wolności i demokracji.
        Nędza, brak perspektyw, chamstwo, korupcja....oj już nie zanudzam.Pozdrawiam
        cie serdecznie.
    • Gość: gosc Re: kontrola biletów-fatalna obsada, WSTYD! IP: *.226.99.149.Dial1.Dallas1.Level3.net 21.07.04, 01:32
      Mialam takie samo doswiadczenie w tramwaju. Bylo trzech "kanarow", ktorzy
      wzieli mnie pod rece (!!) i wyprowadzili z tramwaju! Probowalam sie odwolywac,
      ale to nie pomoglo. Moze rzeczywiscie telewizja to jest pomysl!

Pozdrawiam.
      • Gość: LITKA Re: kontrola biletów-fatalna obsada, WSTYD! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 17:52
        gdyby sie wiecej nas skrzyknęło (OSOBY POSZKODOWANE, ŹLE TRAKTOWANE) to CHODZMY
        RAZEM DO tv, TO JEST DOBRY POMYSŁ. JEŚLI CI SIĘ PODOBA , PRZEŚLĘ CI MÓJ ADRES
        EMAIL. POZDRAWIAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka