Dodaj do ulubionych

Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO

04.03.13, 19:32
Jak donosi fundacja Miciuś, nie tylko służba zdrowia, dba o kondycję genów prawdziwych Polaków (dobór naturalny).
Do tego dochodzą szkoły.
Około 800 000 dzieci cierpi głód w najjaśniejszej Tuska. Jeśli do tego doliczymy fatalną służbę zdrowia, to problem staje się poważny.
www.pfpd.org/?page_id=794
Polska scena polityczna jakoby problemu nie dostrzegała.
Ważne czy Gowin zostanie, lub gdzie Palikot zrobi małpkę.
Cały raport na
www.pfpd.org/wp-content/uploads/2013/02/Raport-z-badań1.pdf
Obserwuj wątek
    • douglasmclloyd Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 19:37
      hummer napisał:

> Polska scena polityczna jakoby problemu nie dostrzegała.

Głodne dzieci mogą zaczekać. Ważniejsi są gaye i lesbijki. Zresztą to nie dziwi, bo oni dzieci nie mają i mogą spokojnie realizować swój program polityczny.
      • taziuta Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 20:06
        douglasmclloyd napisał:

> Głodne dzieci mogą zaczekać. Ważniejsi są gaye i lesbijki. Zresztą to nie dziwi, bo oni
        > dzieci nie mają i mogą spokojnie realizować swój program polityczny.

Myślę, że strasznie upraszczasz. Jedno nie wyklucza drugiego.
        • douglasmclloyd Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 20:29
          taziuta napisał:

> douglasmclloyd napisał:
          >
          > > Głodne dzieci mogą zaczekać. Ważniejsi są gaye i lesbijki. Zresztą to nie
          > dziwi, bo oni
          > > dzieci nie mają i mogą spokojnie realizować swój program polityczny.

> Myślę, że strasznie upraszczasz. Jedno nie wyklucza drugiego.

Przepraszam, co nie wyklucza drugiego?
          • taziuta Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 20:42
            douglasmclloyd napisał:

> taziuta napisał:
            > > Myślę, że strasznie upraszczasz. Jedno nie wyklucza drugiego.

> Przepraszam, co nie wyklucza drugiego?

Zajmowanie się prawami mniejszości nie wyklucza realizowania programu, i na odwrót.
            Wiesz, niektórzy potrafią ogarnąć więcej niż jeden problem na raz. ;)
            • douglasmclloyd Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 20:45
              taziuta napisał:

> Zajmowanie się prawami mniejszości nie wyklucza realizowania programu, i na odw
              > rót.
              > Wiesz, niektórzy potrafią ogarnąć więcej niż jeden problem na raz. ;)

Przepraszam, pisałem o dzieciach.
      • l_zaraza_l Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 05.03.13, 13:15
        douglasmclloyd napisał:

> hummer napisał:
        >
        > > Polska scena polityczna jakoby problemu nie dostrzegała.
        >
        > Głodne dzieci mogą zaczekać. Ważniejsi są gaye i lesbijki. Zresztą to nie dziwi
        > , bo oni dzieci nie mają i mogą spokojnie realizować swój program polityczny.
        >
        PO miała 6 lat na to, by zatroszczyć się o głodne dzieci.
        • douglasmclloyd Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 06.03.13, 16:57
          l_zaraza_l napisała:

> PO miała 6 lat na to, by zatroszczyć się o głodne dzieci.

O dzieci trzeba się troszczyć cały czas. Dodatkowo PO musi się troszczyć o 60 letniego dziadka, który obciął sobie jaja.
    • kzet69 Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 19:48
      Zdaje się że jakość tego raportu budzi wątpliwości....
      www.tokfm.pl/blogi/zenujacy-blog/2013/03/bajka_o_tym_jak_sprytny_macius_poprzekrecal_cyferki_i_nabral_glupiego_obywatela/1
      • hummer Nawet jeśli dane są przesacowane 04.03.13, 19:56
        kzet69 napisał:

> Zdaje się że jakość tego raportu budzi wątpliwości....
        > www.tokfm.pl/blogi/zenujacy-blog/2013/03/bajka_o_tym_jak_sprytny_macius_poprzekrecal_cyferki_i_nabral_glupiego_obywatela/1

To nie wiem z czego się tak cieszysz? Posiłek w godzinach 8 - 14 to chyba norma dla dzieciaka? Pytam się w końcu doktora medycyny.
        No chyba, że zamiast WF ma katechezę.
        • kzet69 Re: Nawet jeśli dane są przesacowane 04.03.13, 20:12
          Problem w tym , że jako doktor 10 x częściej widuję dzieci otyłe niż niedożywione czy głodujące. Niedożywione dzieci w znakomitej większości to efekt tego że mamusia czy tatuś wolą kupić flaszkę niz jedzenie dla dzieciaka, albo będą na kacu po trzydniówce zapomną zrobić mu śniadania...
          • hummer Nawet sytuacja się poprawia :) 04.03.13, 20:22
            Polecam stronę 5
            www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/gus/WZ_ubostwo_w_polsce_2011.pdf
            Można tam przeczytać.
            "Dlaczego niezmiennie od lat spada odsetek osób żyjących w sferze ubóstwa
            ustawowego?

Jedną z przyczyn stałego spadku wartości wskaźnika zagrożenia tzw. ubóstwem
            ustawowym jest to, że od 1 października 2006 roku nie zmieniła się nominalna wartość
            progów
            interwencji socjalnej, a tym samym wartość granicy ubóstwa ustawowego. "

Ergo
            W państwie Tuska nie ma inflacji.
            • kzet69 Re: Nawet sytuacja się poprawia :) 04.03.13, 20:26
              Czytam to prawie jak pisowskie teksty o tym , że państwo polskie juz nie istnieje, z takich tekstów wyłania się obraz Polski jako jakiegoś Bangladeszu czy jakiegoś innego Nigru, a to jest kompletna bzdura... Jedyny moment, kiedy w III RP pojawiły się niedożywione (ale nie głodujące ) dzieci w szerszej skali to był początek i połowa lat dziewięćdziesiątych na terenach postpegerowskich, ale to ju ż dawno zostało zwalczone. 800 tys dzieci to są ponad dwa pełne roczniki!!! Nie wierze za grosz w te informacje.
            • hummer Dalej GUS podaje 04.03.13, 20:27
              "Jak wyglądała sytuacja dzieci i młodzieży?
              W Polsce zagrożenie ubóstwem dzieci i młodzieży jest znacznie silniejsze
              niż dorosłych. W 2011 r. ok. 10,5% dzieci do lat 18 wchodziło w skład gospodarstw,
              w których poziom wydatków był niższy od ustawowej granicy ubóstwa. W gospodarstwach,
              których wydatki były niższe od minimum egzystencji żyło natomiast ponad 9% osób poniżej
              18 roku życia. W konsekwencji w 2011 r. dzieci i młodzież do lat 18 stanowiły ok. 31%
              populacji zagrożonej skrajnym ubóstwem, podczas gdy w populacji ogółem do tej grupy
              wiekowej należała mniej więcej co piąta osoba. "
              • kzet69 Re: Dalej GUS podaje 04.03.13, 20:29
                A co ma piernik do wiatraka? czy granica ubóstwa w Polsce jako kraju UE oznacza głodowanie? Oprzytomnij to nie Niger ani Burkina Faso!!!!
                • hummer Widzę, że sondażownia Palikota ma inne zdanie 04.03.13, 20:36
                  kzet69 napisał:

> A co ma piernik do wiatraka? czy granica ubóstwa w Polsce jako kraju UE oznacza
                  > głodowanie? Oprzytomnij to nie Niger ani Burkina Faso!!!!

Poniżej minimum egzystencji żyje w Polsce 9% osób poniżej 18 roku życia (dane z czasów zielonej wyspy - rok 2011).
                  Tak podaje GUS.

Definicja minimum egzystencji
                  "Minimum egzystencji - koszyk dóbr, niezbędnych do podtrzymania funkcji życiowych człowieka i sprawności psychofizycznej. Uwzględnia on jedynie te potrzeby, których zaspokojenie nie może być odłożone w czasie, a konsumpcja niższa od tego poziomu prowadzi do biologicznego wyniszczenia i zagrożenia życia."
                  • kzet69 Re: Widzę, że sondażownia Palikota ma inne zdanie 04.03.13, 20:43
                    GUS, GUS-em, ale ja jeszcze nie widziałem na oddziale pediatrycznym dziecka przyjętego z powodu zagłodzenia, chyba że z głęboko patologicznych środowisk...
                    • hummer Re: Widzę, że sondażownia Palikota ma inne zdanie 04.03.13, 20:50
                      kzet69 napisał:

> GUS, GUS-em, ale ja jeszcze nie widziałem na oddziale pediatrycznym dziecka prz
                      > yjętego z powodu zagłodzenia, chyba że z głęboko patologicznych środowisk...

Tym gorzej dla GUSu :)
                      Ja np. nie widziałem nikogo normalnego popierającego Palikota. :)
    • etta2 Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 19:58
      "...Około 800 000 dzieci cierpi głód w najjaśniejszej Tuska. ..."

No patrzaj ty, jaki bandyta z tego Tuska, żałuje na jedzonko dla dzoeci i musza one głodować. Jak porównać z czasami Lesia M., który osobiście jeździł i karmił głodne dzieci, to łezka się w oku kręci....hahahahahahahahahaha.....
    • etta2 Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 20:20
      Fakt autentyczny, sprzed kilku lat:
      byłam świadkiem, w godz. 11-12, zakupy w sklepie spożywczym na osiedlu w biednej dzielnicy Gdańska. Mamuśka prosi: 1/4 kg cukru, lizaka i butelkę wina.........wnioski sobie wyciągnij i więcej nie pieprz bzdur!!!!!!!!!
      • taziuta Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 20:57
        etta2 napisała:

> /.../ Mamuśka prosi: 1/4 kg cukru, lizaka i butelkę wina.........wnioski sobie wyciągnij i
        > więcej nie pieprz bzdur!!!!!!!!!

Myślisz, że z tego cukru i lizaka planowała dorobić jeszcze trochę bimbru?
        • veglie Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 21:14
          taziuta napisał:

> etta2 napisała:
          >
          > > /.../ Mamuśka prosi: 1/4 kg cukru, lizaka i butelkę wina.........wnioski
          > sobie wyciągnij i
          > > więcej nie pieprz bzdur!!!!!!!!!
          >
          > Myślisz, że z tego cukru i lizaka planowała dorobić jeszcze trochę bimbru?

A myślisz,że leming myśli?;)
          • taziuta Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 21:20
            veglie napisał:

> A myślisz,że leming myśli?;)

Mówisz, że zbytnio jej pochlebiłem? :)
            • veglie Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 21:25
              taziuta napisał:

> veglie napisał:
              >
              > > A myślisz,że leming myśli?;)
              >
              > Mówisz, że zbytnio jej pochlebiłem? :)

Tak myślę,ale Ty zawsze jesteś szarmancki wobec kobiet.:)
              • hummer Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 05.03.13, 07:55
                veglie napisał:

> taziuta napisał:
                >
                > > veglie napisał:
                > >
                > > > A myślisz,że leming myśli?;)
                > >
                > > Mówisz, że zbytnio jej pochlebiłem? :)
                >
                > Tak myślę,ale Ty zawsze jesteś szarmancki wobec kobiet.:)

Każdy może sobie pozwolić na chwilę słabości.
      • erte2 Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 20:59
        etta2 napisała:
        ...Mamuśka prosi: 1/4 kg cukru, lizaka i butelkę wina........
        Pewnie wino było wytrawne...
      • hummer Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 21:09
        etta2 napisała:

> Fakt autentyczny, sprzed kilku lat:
        > byłam świadkiem, w godz. 11-12, zakupy w sklepie spożywczym na osiedlu w biedne
        > j dzielnicy Gdańska. Mamuśka prosi: 1/4 kg cukru, lizaka i butelkę wina........
        > .wnioski sobie wyciągnij i więcej nie pieprz bzdur!!!!!!!!!

To w Gdańsku cukier sprzedają w ćwierć kilogramowych opakowaniach?
        • veglie Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 21:22
          hummer napisał:

> etta2 napisała:
          >
          > > Fakt autentyczny, sprzed kilku lat:
          > > byłam świadkiem, w godz. 11-12, zakupy w sklepie spożywczym na osiedlu w
          > biedne
          > > j dzielnicy Gdańska. Mamuśka prosi: 1/4 kg cukru, lizaka i butelkę wina..
          > ......
          > > .wnioski sobie wyciągnij i więcej nie pieprz bzdur!!!!!!!!!
          >
          > To w Gdańsku cukier sprzedają w ćwierć kilogramowych opakowaniach?

W Gdańsku pewnie na szklanki cukier sprzedają.Toż to zielona wyspa matecznik Donalda.
          • hummer Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 21:41
            veglie napisał:

> hummer napisał:
            >
            > > etta2 napisała:
            > >
            > > > Fakt autentyczny, sprzed kilku lat:
            > > > byłam świadkiem, w godz. 11-12, zakupy w sklepie spożywczym na osie
            > dlu w
            > > biedne
            > > > j dzielnicy Gdańska. Mamuśka prosi: 1/4 kg cukru, lizaka i butelkę
            > wina..
            > > ......
            > > > .wnioski sobie wyciągnij i więcej nie pieprz bzdur!!!!!!!!!
            > >
            > > To w Gdańsku cukier sprzedają w ćwierć kilogramowych opakowaniach?
            >
            > W Gdańsku pewnie na szklanki cukier sprzedają.Toż to zielona wyspa matecznik Do
            > nalda.

Nie mów tak głośno bo zaczną na literatki.
            • veglie Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 21:55

> > >
              > > > To w Gdańsku cukier sprzedają w ćwierć kilogramowych opakowaniach?
              > >
              > > W Gdańsku pewnie na szklanki cukier sprzedają.Toż to zielona wyspa matecz
              > nik Do
              > > nalda.
              >
              > Nie mów tak głośno bo zaczną na literatki.

Po literatkach buraki cukrowe na sztuki.

• taziuta Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 21:58
                veglie napisał:

> Po literatkach buraki cukrowe na sztuki.

Buraki na sztuki? Toż tu ich stada całe!
                • remez2 Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 22:25
                  taziuta napisał:

> veglie napisał:
                  >
                  > > Po literatkach buraki cukrowe na sztuki.
                  >
                  > Buraki na sztuki? Toż tu ich stada całe!
                  No to na stada.
              • hummer Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 22:47
                veglie napisał:

>
                > > > >
                > > > > To w Gdańsku cukier sprzedają w ćwierć kilogramowych opakowan
                > iach?
                > > >
                > > > W Gdańsku pewnie na szklanki cukier sprzedają.Toż to zielona wyspa
                > matecz
                > > nik Do
                > > > nalda.
                > >
                > > Nie mów tak głośno bo zaczną na literatki.
                >
                > Po literatkach buraki cukrowe na sztuki.
                >

A może na małpki.
                Małpkę cukru proszę. Od razu widać, że inteligent.
    • zayka Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 04.03.13, 23:01
      a Tusk miodem słodzi

z uszu Grasia
    • obraza.uczuc.religijnych W Polsce Tuska co czwarty 11-latek 05.03.13, 08:35
      ma nadwagę.
      natemat.pl/14143,polskie-dzieci-w-czolowce-najbardziej-otylych-rodzice-robia-z-nich-grubasow-jak-uchowac-dziecko-od-nadwagi
      Tusk chce uśmiercić polskie dzieci za pomocą ich roztycia.
      • hummer Re: W Polsce Tuska co czwarty 11-latek 05.03.13, 11:36
        Chyba w Warszawie :)

Dietetyczka zaleca
        "Jeśli mamy ogródek, to pozwolić im zasadzić jakieś warzywa albo zaangażować w obieranie warzyw, które też może być zabawą - wskazuje dietetyczka."

Typowe zajęcie dla dzieci z prowincji.

Polska też przoduje w rankingach rozwarstwienia społecznego.
        • hummer I słowa na potwierdzenie mej tezy 05.03.13, 11:40
          hummer napisał:

> Chyba w Warszawie :)
          >
          > Dietetyczka zaleca
          > "Jeśli mamy ogródek, to pozwolić im zasadzić jakieś warzywa albo zaangażować w
          > obieranie warzyw, które też może być zabawą - wskazuje dietetyczka."
          >
          > Typowe zajęcie dla dzieci z prowincji.
          >
          > Polska też przoduje w rankingach rozwarstwienia społecznego.

"Zanikło też, popularne jeszcze chociażby 10-15 lat temu, przesiadywanie na
          podwórku bo dziś uważa się to za miejsce dla "gorszych" dzieci

- tych, które nie mają komputera lub ich rodzice się nimi nie zajmują. To, oczywiście, szkodliwy stereotyp, który warto by było złamać. Niestety, media mogą w tym przeszkadzać - twierdzi Zawadzka. - Proszę spojrzeć na reklamy przed Euro. Polscy piłkarze reklamują pepsi. Więc jeśli ten idol dzieci pije pepsi, to znaczy, że chłopcy też będą to robić, żeby być takim jak on. Mały pije colę, duży piwo, nikt nie promuje wody - zauważa Superniania."
    • iq-ok Straszne:):):) 05.03.13, 13:35
      Zważywszy na to , że w Polsce mamy niewiele więcej niż 3 mln dzieci wychodzi na to , że co trzecie góra czwarte głoduje.

Rozumiem zapał (w czyste intencje nie wierzę), ale po co wypisywać brednie które każdy może zweryfikować rozglądając się wokół.
      • hummer Żadne dziecko nie powinno głodować 05.03.13, 14:22
        iq-ok napisał:

> Zważywszy na to , że w Polsce mamy niewiele więcej niż 3 mln dzieci wychodzi na
        > to , że co trzecie góra czwarte głoduje.

Nie wiem co Cię tak cieszy.
        • iq-ok A czemu sugerujesz, że mnie to cieszy??? 05.03.13, 15:52
          Nie chciałbym, żeby głodowało jakiekolwiek dziecko.
          Ale czy to ma oznaczać, że mam łykać jak świeże bułeczki każdą brednię jaką wysmażysz?

Nie dość, że głupi to jeszcze podły jesteś.
          • hummer Dane smaży GUS. 05.03.13, 22:31
            iq-ok napisał:

> Nie chciałbym, żeby głodowało jakiekolwiek dziecko.
            > Ale czy to ma oznaczać, że mam łykać jak świeże bułeczki każdą brednię jaką wys
            > mażysz?
            >
            > Nie dość, że głupi to jeszcze podły jesteś.

W Polsce jest rozwarstwienie społeczne. Kilka procent sobie używa. Kilkanaście żyje. A reszta wegetuje. Rzecz nie dzieje się w królestwie Ubu, ale na Zielonej Wyspie.
            • iq-ok Nie GUS a jakaś fundacja pisze androny 06.03.13, 03:53
              a ponieważ pasują Ci do własnych zwidów to je bezmyślnie powtarzasz.
              80% w Polsce wegetuje:):). W sensie biologicznym to nawet 100% ale chyba nie o to ci chodziło.
              Skąd bierzesz te idiotyczne dane?
              • hummer A jadnak GUS 06.03.13, 07:48
                forum.gazeta.pl/forum/w,28,142960069,142961559,Dalej_GUS_podaje.html
                Jest już podwątek na ten temat.
                • iq-ok A jednak GUS podaje co innego 06.03.13, 08:34
                  Mowa o niecałych siedmiu procent (w 2005 było 12%).
                  Ty bajdurzysz o 80% wegetujących.
                  Bredzisz mój drogi.
                  • hummer Re: A jednak GUS podaje co innego 06.03.13, 15:46
                    iq-ok napisał:

> Mowa o niecałych siedmiu procent (w 2005 było 12%).
                    > Ty bajdurzysz o 80% wegetujących.
                    > Bredzisz mój drogi.

12% kogo. Bieda ma swoje definicje jest np. bieda ustawowa :)
                    • iq-ok Re: A jednak GUS podaje co innego 06.03.13, 15:52
                      Po pierwsze to czytaj ze zrozumieniem.
                      Głodowanie to chyba jednak poniżej minimum egzystencji a nie biedni ustawowo.

Po drugie pod podłymi rządami PO ten procent spadł o połowę niemal w porównaniu z rządami najlepszego premiera tysiąclecia.

Po trzecie jak to sie ma do twoich głupawych enuncjacji "wegetacji" 80% Polaków?

Zamilcz juz lepij i nie ośmieszaj sie więcej.
                      • hummer Re: A jednak GUS podaje co innego 06.03.13, 16:05
                        iq-ok napisał:

> Po pierwsze to czytaj ze zrozumieniem.
                        > Głodowanie to chyba jednak poniżej minimum egzystencji a nie biedni ustawowo.
                        >
                        > Po drugie pod podłymi rządami PO ten procent spadł o połowę niemal w porównaniu
                        > z rządami najlepszego premiera tysiąclecia.

To dlaczego GUS donosi
                        "Jak wyglądała sytuacja dzieci i młodzieży?
                        W Polsce zagrożenie ubóstwem dzieci i młodzieży jest znacznie silniejsze
                        niż dorosłych. W 2011 r. ok. 10,5% dzieci do lat 18 wchodziło w skład gospodarstw,
                        w których poziom wydatków był niższy od ustawowej granicy ubóstwa. W gospodarstwach,
                        których wydatki były niższe od minimum egzystencji żyło natomiast ponad 9% osób poniżej
                        18 roku życia. W konsekwencji w 2011 r. dzieci i młodzież do lat 18 stanowiły ok. 31%
                        populacji zagrożonej skrajnym ubóstwem, podczas gdy w populacji ogółem do tej grupy
                        wiekowej należała mniej więcej co piąta osoba. "

Szczawiu się najadłeś czy co, że takie rzeczy wygadujesz?
                        • iq-ok Re: A jednak GUS podaje co innego 06.03.13, 16:14
                          No to jak 12% czy 9% czy jak podaje GUS w 6,7% gospodarstw domowych których dochody są poniżej minimum egzystencji?
                          I ile razy jest mniej niż 80% "wegetujących" Polaków?
                          I o ile jest to mniej niż za rządów premiera tysiąclecia?

Dopóki sobie nie odpowiesz na te pytania nie pisz juz do mnie.
                          Możesz sobie nawet zaliczyć kolejny triumf polemiczny (koniecznie z adnotacją " znowu zamęczyłem dyskutanta swoim idiotyzmem").
                          • hummer Gospodarstwo domowe to nie singiel 06.03.13, 16:24
                            li tylko. Ludzie mają też dzieci.
                            A dzieci są najbardziej zagrożone.

A piszę też o wegetacji, bo średnia krajowa (nie mówiąc już o płacy minimalnej) nie pozwala się rozwijać. Ile potrzeba płac minimalnych by kupić mieszkanie?
                            Ile potrzeba średnich krajowych by kupić dom?
    • hummer Niesiołowski - polskie dzieci XXI wieku to kozy 05.03.13, 22:42
      Wyjadaliśmy szczaw z nasypu i wszyscy byli najedzeni
    • allspice Re: Polski "hołdomor" za jaśnie panującej PO 06.03.13, 10:21
      hummer napisał:

> Jak donosi fundacja Miciuś

Wszystko,jak pelikan łykasz.A może fundacja Maciuś z Gdyni coś przekręca i liczy na 1% z naszego odpisu?
      Ktoś coś takiego napisał...

"nuciarz
      przedwczoraj Oceniono 11 razy 9

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,13496854,800_000_dzieci_w_Polsce_jest_niedozywionych___Mlodsze.html
      .To się dopiero nazywa podkręcanie faktów - jeśli te dane nie są dziennikarską pomyłką, to tego Maciusia należy zamknąć jak najszybciej!

Skoro 10% dzieci w wieku 7-9 lat to 800 tys. to w takim razie mamy 8 mln dzieciaków w tym wieku w Polsce! Chyba nikt w to nie uwierzy, że mamy aż tak dobrą sytuację demograficzną. W rzeczywistości (za Wikipedią) dzieci w wieku poniżej 15 lat stanowią 15,1% populacji (2011) czyli ok. 5,8 mln. Można łatwo policzyć, że dzieci w pierwszych trzech klasach podstawówki mamy nie więcej niż 1,4 mln, a 10% z tego to 140 tys (a zapewne jeszcze mniej)

To są również zatrważające dane, ale ta liczba jest prawie 6 razy niższa od tej podanej w tekście.

Pozdrawiam wszystkich.

• iq-ok Należałoby dodać, że... 06.03.13, 10:47
        cała ta informacja jest podwójnie zmanipulowana.
        Otóż te 10% niedożywionych (później mnożone przez dane z sufitu) to też żadna pewna informacja.
        Wg fundacji jest tyle "zdaniem nauczycieli".
        Jakich nauczycieli, jakimi metodami ocenili niedożywienie w informacji która tak podnieciła pelikany nie ma ani słowa.
        To kolejny ordynarny humbuk wedle doskonale sprawdzonych wzorów pisiej propagandy.
        Jakiś przygłupawy resaecher w centrali PiS wygrzebał w sieci coś co nadałoby się do ataku na "ryżego", puścił w sieć a usłużne PiSgłówki powielają to w milionach postów.
        Przypuszczam, że pełni zapewne dobrych intencji działacze "Kubusia" tak sobie napisali by wzruszyć serca darczyńców nie przewidując , że ich pisanie wpadnie w brudne łapska PiSprogandzistów, którzy ośmieszą i siebie i ich.
        • zbysio45 Re: Należałoby dodać, że jak podaje GUS i UNIA 06.03.13, 16:40
          Europejska to 2,5 mil.rodakow zyje w Polsce za 997zł.miesiecznie a żywnosc podrozała od 2007r. mieso.jaja o ponad 60%,rybyo ponad 50%,energia elektyryczna i gaz około 50%.Natomoiast płace realne spadły o 20%.Komisja Europejska obnizyła dla Polski planowany na 3013r.wzrost gospodarczy z 1,8 do 1,2.
          Tak wyglada Zielona wyspa sztukmistrza z Londynu Pana Rostkowskiego po 6 latach rzadow.
          Dlatego Pan Tusk mianował go wicepremierem.
          • m.c.hrabia Re: Należałoby dodać, że jak podaje GUS i UNIA 06.03.13, 17:03
            Zbysiu myślisz ,że ruski spiryt zakonserwuje cię do 3013 ?

optymista :-)
    • hummer Pitera też na szczawiu chowana 06.03.13, 21:41
      www.wprost.pl/ar/390863/Pitera-dzieci-nie-jedza-sniadan-To-normalne/
      Problem w tym, że jeśli dzieciak nie je śniadania, to bierze do szkoły tzw. ii śniadanie.
      Są dzieci, których rodziny żyją na granicy lub poniżej minimum egzystencji.
      Takie często nie mają ani śniadania, ani ii śniadania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka