nicknet 14.12.13, 16:11 Święta tuż, tuż. Z tej okazji życzę wam i waszym kochanym rodzinkom, pięknych, pokojowych, pełnych miłości, w pełni bezmięsnych, bezkrwawych świąt :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
billy.the.kid Re: Święta 14.12.13, 16:51 moje będą bezkrwawe-nie bedsie KASZANKI ani CZERNINY. Odpowiedz Link Zgłoś
radymir Re: Święta 14.12.13, 17:42 billy.the.kid napisał: > moje będą bezkrwawe-nie bedsie KASZANKI ani CZERNINY. A jakieś mięso będzie poza rybim karpim mięsem?... Odpowiedz Link Zgłoś
radymir Wigilia jest bezmiesna 14.12.13, 17:39 nicknet napisał: > Święta tuż, tuż. > Z tej okazji życzę wam i waszym kochanym rodzinkom, pięknych, pokojowych, pełny > ch miłości, w pełni bezmięsnych, bezkrwawych świąt :) Wigilia jest bezmięsna w tradycji polskiej (z wyjątkiem karpia). Odpowiedz Link Zgłoś
atrakcyjny.leon Wigilia nie jest bezmiesna 16.12.13, 11:48 radymir napisał: > Wigilia jest bezmięsna w tradycji polskiej (z wyjątkiem karpia). Nieprawda. Ryba też jest mięsem i śledź jest mięsem i jajo pochodzi od zwierzaka i śmietana... Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Wigilia nie jest bezmiesna 18.12.13, 18:55 atrakcyjny.leon napisał: > Nieprawda. > Ryba też jest mięsem i śledź jest mięsem i jajo pochodzi od zwierzaka i śmietana... Ryba powszechnie nie jest uznawana za mięso. Mięso to tkanka mięśniowa ssaków i ptaków. Ryba to zupełnie oddzielna kategoria kulinarna. Świadomość tego faktu jest rzadka wśród wegetarian, skąd biorą się liczne nieporozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
nicknet Re: Wigilia nie jest bezmiesna 19.12.13, 09:43 misiu-1 napisał: > Ryba powszechnie nie jest uznawana za mięso. A piwo to nie alkohol - hihihi A kartofle to nie warzywa - hihihi A śledź to nie ryba - hihhi Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Święta 14.12.13, 18:55 Jak rodzinkom, to świątek, bądźcie konsekwentni. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Święta 15.12.13, 09:47 No wlasnie! Mozna jenak byc tez konsewentniutkim! Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: Święta 14.12.13, 20:20 a ja ci dziękuję i życzę mięsnych świąt, no i nie krwawych. Szyneczka, śledzik , pół litra i zero krwi. To może się nawet trochę podyma w drugi dzień swiąt. Wszystkiego Najlepszego Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Święta 14.12.13, 21:32 paco_lopez napisał: > a ja ci dziękuję i życzę mięsnych świąt, no i nie krwawych. Szyneczka, śledzik > , pół litra i zero krwi. To może się nawet trochę podyma w drugi dzień swiąt. W > szystkiego Najlepszego Fiu...fiu...czekasz na święta aby sobie wypić i nawet trochę podymać? Myślę,że z kolędami w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: Święta 14.12.13, 21:40 a ja nie sobie tylko w wątkodawcy winszuję. samemu to mi się już ani pić ani dymać za bardzo nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Święta 14.12.13, 21:45 paco_lopez napisał: > a ja nie sobie tylko w wątkodawcy winszuję. samemu to mi się już ani pić ani > dymać za bardzo nie chce. Tak myślałam. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 A ja Ci życzę tradycyjnego smacznego karpia 15.12.13, 00:57 (u mnie będzie smażony i w galarecie). S. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: A ja Ci życzę tradycyjnego smacznego karpia 15.12.13, 10:03 snajper55 napisał: > (u mnie będzie smażony i w galarecie). > > S. A u niego sojowy. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Święta 15.12.13, 10:03 voxave napisała: > Niedoczekanie Twoje. Już czuję cudowny zapach pieczystego. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Święta 15.12.13, 09:51 Sezon na antykarpia sie zaczal! Na dniach kolter powinien zaczac opisywac na zywo wydarzenia z brzeskiego blokowiska! Swiat musi przeciez wiedziec, czy widzi tam katoli po koledzie! Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Święta 15.12.13, 09:57 lepian4 napisał: > Sezon na antykarpia sie zaczal! > Na dniach kolter powinien zaczac opisywac na zywo wydarzenia z brzeskiego blok > owiska! Swiat musi przeciez wiedziec, czy widzi tam katoli po koledzie! Nie należę do "tego świata".Nie obchodzi mnie ;kto?co? z kim? i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Święta 15.12.13, 19:07 lepian4 napisał: > Sezon na antykarpia sie zaczal! Leszcz taki jak ty żre ino leszcza . > Na dniach kolter powinien zaczac opisywac na zywo wydarzenia z brzeskiego blokowiska! No a co to takiego yto blokowisko ? ja nie jak ty ze slamsów pochodzę niemoto . >Swiat musi przeciez wiedziec, czy widzi tam katoli po koledzie! Zobaczę na drzwiach największych kurew w okolicy te tajemnicze trzy litery i datę to w te pędy cię poinformuje świecie . Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Święta 15.12.13, 09:53 nicknet napisał: > Święta tuż, tuż. > Z tej okazji życzę wam i waszym kochanym rodzinkom, pięknych, pokojowych, pełny > ch miłości, w pełni bezmięsnych, bezkrwawych świąt :) > A ja Ci życzę smaczniutkiego sojowego karpia. Mi tam zwisa,nie obchodzę swiąt. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Święta 15.12.13, 14:36 Chodzi Ci o święta z okazji Wigilii? Nie wiem co za idiota wymyslił taki termin na święta, kiedy jest zimno i ciemno. Tysiąc razy wolałbym lipiec. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Święta 15.12.13, 15:16 nicknet napisał: > Święta tuż, tuż. > Z tej okazji życzę wam i waszym kochanym rodzinkom, pięknych, pokojowych, pełnych miłości, w pełni bezmięsnych, bezkrwawych świąt :) Siano bucu to się pod obrus wkłada a nie na talerz. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Święta 15.12.13, 15:44 kolter-xl napisał: > Siano bucu to się pod obrus wkłada a nie na talerz. On jest trawożerny, to i siano jeść musi. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Święta 16.12.13, 16:13 kolter-xl napisał: Siano bucu to się pod obrus wkłada a nie na talerz. Pod obrus, żeby nikt z gości nie widział, że jest w pomieszczeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Święta 17.12.13, 02:32 Zdrowia i dobrego pieczystego wszystkim życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Święta 17.12.13, 08:26 nicknet napisał: > Święta tuż, tuż. > Z tej okazji życzę wam i waszym kochanym rodzinkom, pięknych, pokojowych, pełny > ch miłości, w pełni bezmięsnych, bezkrwawych świąt :)> Wzajemnie... Odpowiedz Link Zgłoś
polska.wigilia Re: Święta 17.12.13, 08:50 miła2712 napisała: > Wzajemnie... Miła jesteś, miła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Święta 17.12.13, 09:57 polska.wigilia napisał: > miła2712 napisała: > > > Wzajemnie... > > Miła jesteś, miła ;) Mila..... Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
polska.wigilia Re: Święta 18.12.13, 16:23 mila2712 napisała: > polska.wigilia napisał: > > > miła2712 napisała: > > > > > Wzajemnie... > > > > Miła jesteś, miła ;) > > Mila..... > Dziękuję Proszę bardzo, Miła nasza. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Święta 18.12.13, 18:59 O, taki synu, mówię, podzielimy się robotą. Ty zjesz siano spod obrusa, boś wół, a ja zjem karpia, bom człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
nicknet Re: Święta 19.12.13, 09:40 A tobie szczególnie mądrości życzę, bo jak widać po twoich wpisach, mądrości ci brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
narfi Re: Święta 19.12.13, 12:45 Tak hipotetycznie...Zalozmy, ze jestes normalnym czlowiekiem, zalozmy, ze nie jestes psychicznie niezrownowazony, zalozmy, ze nie jestes na antydepresantach czy tez innych psychotropach, zalozmy w koncu, ze umiejetnosc logicznego myslenia nie jest Ci obca. No wiem, wiem . Zadam rzeczy niemozliwych, no, ale pytam tylko czysto hipotetycznie. Twoja sygnaturka brzmi: "...Przestańmy jeść mięso, przejdźmy na weganizm. To jest łatwe..." Jezeli przyjmiemy ogolne zasady logiki, to moje haslo: "...Przestanmy jesc tylko produkty roslinne, jedzmy tez mieso.To jest latwe..." ...jest rownie prawdziwe jak to Twoje. Nieprawdaz? Powiedzmy, ze bedac weganem od lat, nie jesz miesa i teraz ktos, przekonany do zalet diety opartej na miesie, zacznie Cie w prymitywny sposob przekonywac, ze jedzenie miesa jest jedyna rozsadna opcja i dieta weganska jest objawem prymitywizmu i zwyrodnienia. Do tego taki ktos powie Ci, ze taka zmiana jest nie tylko mozliwa, ale i latwa. Jezeli nie jestes kretynem z IQ ponizej 100 oczekuje logicznego uzasadnienia, dlaczego przejscie miesozercy na weganizm jest latwe, a przejscie weganina na jedzenie miesa juz takie latwe nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
nicknet Re: Święta 19.12.13, 17:28 narfi napisał: > Jezeli nie jestes kretynem z IQ ponizej 100 oczekuje logicznego uzasadnienia, d > laczego > przejscie miesozercy na weganizm jest latwe, a przejscie weganina na jedzenie m > iesa juz takie latwe nie jest. Gdybyś był grzeczniejszy i byś nie wrzeszczał jak hamowana opona, to może byś otrzymał miłą odpowiedź, a tak nie dostaniesz nic. Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Święta 19.12.13, 18:33 narfi napisał: > Jezeli nie jestes kretynem z IQ ponizej 100 oczekuje logicznego uzasadnienia, d > laczego > przejscie miesozercy na weganizm jest latwe, a przejscie weganina na jedzenie m > iesa juz takie latwe nie jest. Bo jak weganin zje mieso, to sie porzyga. Zadowala Cie taka odpowiedz Narfi ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
narfi Re: Święta 20.12.13, 04:33 No to zupelnie tak samo jak u mnie, gdybym musial zrec zielsko 24 godziny na dobe, a ten tam powyzej , mowi, ze to latwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
atrakcyjny.leon Re: Święta 24.12.13, 09:32 narfi napisał: > No to zupelnie tak samo jak u mnie, gdybym musial zrec zielsko 24 godziny na do > be, a ten tam powyzej , mowi, ze to latwe :) Jedzenie zielska jest łatwe :) Odpowiedz Link Zgłoś