Dodaj do ulubionych

Marzec-2018

01.03.18, 07:29
Wita nas siarczystymi mrozamisad
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 1 MARCA Dzień Żołnierzy Wyklętych 01.03.18, 07:33
      Cześć i Chwała BOHATEROM!
      https://pbs.twimg.com/media/DXLswVWWAAAaaNm.jpg
      • rena-ta49 Re: 1 MARCA Dzień Żołnierzy Wyklętych 01.03.18, 10:05
        rena-ta49 napisała:

> Cześć i Chwała BOHATEROM!
        > https://pbs.twimg.com/media/DXLswVWWAAAaaNm.jpg

Zostali wyklęci, bo byli niezłomni!!
        https://pbs.twimg.com/media/DXMBGNTW0AAlptX.jpg
    • m.maska Re: Marzec-2018 01.03.18, 13:09
      I tak w naszym narodzie tkwi... ze ci szlachetni i honorowi sa mieszani z blotem przez tchorzy sad
      • rena-ta49 Re: Marzec-2018 01.03.18, 14:15
        m.maska napisała:

> I tak w naszym narodzie tkwi... ze ci szlachetni i honorowi sa mieszani z blote
        > m przez tchorzy sad
        >

Hańbą III RP jest bezkarność oprawców Żołnierzy AK i Żołnierzy Wyklętych. Ale co się dziwić. Potomkowie katów Polaków uzbroili się we wpływy i posiadali przez dekady pełną kontrolę nad Polską.
        • rena-ta49 02.03.18 02.03.18, 07:55
          Czy to ostatni tak mroźny poranek?
          Prognozy optymistycznie zapowiadają na weekend zmianę pogody.
          Ciśnienie mocno spada,to zapowiedz zmian.
          Miłego piatkusmile
          • rena-ta49 Re: 02.03.18 02.03.18, 07:56
            rena-ta49 napisała:

> Czy to ostatni tak mroźny poranek?
            > Prognozy optymistycznie zapowiadają na weekend zmianę pogody.
            > Ciśnienie mocno spada,to zapowiedz zmian.
            > Miłego piatkusmile

https://pbs.twimg.com/media/DXQ7g95XUAEbkjA.jpg
            • rudka-a Re: 02.03.18 02.03.18, 14:28
              Naa...bogato wink) ile śmietanki, kalorii wink
              tłuściutko...big_grin
              • rena-ta49 Re: 02.03.18 03.03.18, 07:36
                rudka-a napisała:

> Naa...bogato wink) ile śmietanki, kalorii wink
                > tłuściutko...big_grin
                >
                >
                >

Podczas mrozu organizm odczuwa zapotrzebowanie na większą ilość kaloriismile
                • rena-ta49 Re: 03.03.18 03.03.18, 07:42
                  Miałam cichą nadzieję,ze mróz odpuści,niestety wciąż nam dokucza.
                  Trzymajcie się ciepło smile
                  https://pbs.twimg.com/media/DXWCerdWsAIZvZN.jpg
                  • rudka-a Re: 03.03.18 03.03.18, 17:56
                    Już leci temperaturka.....-10, jak nic wink
                    strasznie nam ta zima ćwiczy cierpliwość. wink
                    Zobaczymy, co wyjdzie z tych pogodowych obiecanek...nie ukrywam, że liczę na plusowe temp....baaardzoo wink)
                    • rena-ta49 Re: 03.03.18 04.03.18, 07:49
                      rudka-a napisała:

> Już leci temperaturka.....-10, jak nic wink
                      > strasznie nam ta zima ćwiczy cierpliwość. wink
                      > Zobaczymy, co wyjdzie z tych pogodowych obiecanek...nie ukrywam, że liczę na pl
                      > usowe temp....baaardzoo wink)
                      >
                      >

W nocy jeszcze bardzo mroźno,ale w ciągu dnia słoneczko robi swoje.
                      Wczoraj w ciągu dnia było całkiem przyjemnie.
                      • rena-ta49 Re: 04.03.18 04.03.18, 07:50
                        Dzień dobry,miłej niedzielismile
                        https://pbs.twimg.com/media/DXbEpaqWAAAqX4P.jpg
                        • rudka-a Re: 04.03.18 04.03.18, 08:00
                          To już końcówka złego oblicza zimy wink)
                          już za chwileczkę, już za momencik wink)
                          w nocy -17,3...ale słońce już wychyliło się
                          i dzień zapowiada się ładny...
                          wiosno - przybywaj wink)
                          miłej....
                          • rena-ta49 Re: 04.03.18 04.03.18, 10:37
                            rudka-a napisała:

> To już końcówka złego oblicza zimy wink)
                            > już za chwileczkę, już za momencik wink)
                            > w nocy -17,3...ale słońce już wychyliło się
                            > i dzień zapowiada się ładny...
                            > wiosno - przybywaj wink)
                            > miłej....
                            >
                            >

Tak się ta zima ciągnie, że bałwany młode przyszły na światsmile
                            https://pbs.twimg.com/media/DXZqlK8W0AADzBn.jpg
                            • rudka-a Re: 04.03.18 04.03.18, 10:56
                              To niech się pohusiają i pakują już walizki wink)
                              letnią porą mogą wpaść, gdy trzeba będzie schłodzić mineralną wink)
                              • rena-ta49 Re: 04.03.18 05.03.18, 07:13
                                rudka-a napisała:

> To niech się pohusiają i pakują już walizki wink)
                                > letnią porą mogą wpaść, gdy trzeba będzie schłodzić mineralną wink)
                                >
                                >

Lepiej żeby w lecie nie wpadali,wystarczy lodówkasmile
                                Niech to będzie ich końcówka.
                                • rena-ta49 Re: 05.03.18 05.03.18, 07:17
                                  Życzę poniedziałkowej pogodności, pomaleńku mróz daje sobie spokój, choć bardzo pomału.
                                  https://pbs.twimg.com/media/DXfzUTTX0AEb1Gr.jpg
                                  • rudka-a Re: 05.03.18 05.03.18, 14:58
                                    Lichawo topnieje snieg, podłoże mocno zmrożone..
                                    parę dni zejdzie, zanim zniknie...
                                    jest mimo wszystko o wiele lepiej wink do pełni szczęścia potrzeba tylko..wiosny - tej prawdziwej wink
                                    • m.maska Re: 05.03.18 05.03.18, 15:40
                                      Nie jest zle... pewnie z zachodu do was powieje - u mnie juz w tej chwili 13° na plusie i slonecznie.
                                      • rena-ta49 Re: 05.03.18 05.03.18, 15:59
                                        m.maska napisała:

> Nie jest zle... pewnie z zachodu do was powieje - u mnie juz w tej chwili 13° n
                                        > a plusie i slonecznie.
                                        >

U nas trochę skromniej,bo tylko 4 na plusie.
                                        Rano było piękne słońce,teraz jakby deszcz miał się pojawić i spłukać resztki brudu i zimy.
                                        • rena-ta49 Re: 06.03.18 06.03.18, 07:28
                                          Miłego i ciepłego wtorkuwink
                                          Czy państwo już mrugają?
                                          https://pbs.twimg.com/media/DXjaVbYXkAAqH0Q.jpg
                                          • rena-ta49 Re: 06.03.18 Trzeba szubko myć okna, 06.03.18, 15:32
                                            bo na święta możemy mieć śniegwinksmile
                                            "Kolejne obliczenia potwierdzają, że w już w tę niedzielę możemy mieć uderzenie ciepła i aż +17°C na południu Polski. Na mapie prognoza temperatury model GFS #pogoda"
                                            https://pbs.twimg.com/media/DXnI3e3WAAAa-E9.jpg
                                            twitter.com/WasilewskiTomek/status/971028084689457161
                                    • rena-ta49 Re: 05.03.18 05.03.18, 15:57
                                      rudka-a napisała:

> Lichawo topnieje snieg, podłoże mocno zmrożone..
                                      > parę dni zejdzie, zanim zniknie...
                                      > jest mimo wszystko o wiele lepiej wink do pełni szczęścia potrzeba tylko..wiosny
                                      > - tej prawdziwej wink
                                      >
                                      >
                                      >

U mnie śniegu tyle co kot napłakał,tylko na trawnikach,gdzie słońce nie dochodziło.
                                      Ty bliżej gór,to śniegu nie poskąpiło.Za kilka dni, jak temp.wzrosną po śniegu śladu nie będzie.
                                      • m.maska Re: 05.03.18 06.03.18, 18:15
                                        U mnie po wczorajszym slonecznym dniu, dzisiaj podobnie chociaz temperatura troszke spadla do 11° - idzie wiosna smile
                                        • rudka-a Re: 05.03.18 06.03.18, 22:15
                                          Deszcz zmył trochę soli. Śniegu jakieś resztki. Zdecydowanie samopoczucie poprawiło mi się. Oby tak dalej 😉😉
                                          • rena-ta49 Re: 05.03.18 07.03.18, 06:34
                                            rudka-a napisała:

> Deszcz zmył trochę soli. Śniegu jakieś resztki. Zdecydowanie samopoczucie popra
                                            > wiło mi się. Oby tak dalej 😉😉
                                            >

Fakt,sol była wszędzie widoczna,dobrze że deszcz to zmywa.
                                            Temp. coraz wyższe,ale ciśnienie w dół.
                                            Ważne że coraz bliżej wiosnasmile
                                            • rena-ta49 Re: 07.03.18 07.03.18, 06:35
                                              https://pbs.twimg.com/media/DXqVusUXkAAD8Bx.jpg
                                              Miłego czwartkusmile
                                              • rudka-a Re: 07.03.18 07.03.18, 16:26
                                                Czwartek, to będzie jutro wink)
                                                Chyba, że zyczenia na zaś wink)
                                                Oj, żeby sie tak dało przyspieszyć prawdziwą wiosnę...
                                                to ja chętna wink)
                                                • rena-ta49 Re: 07.03.18 07.03.18, 17:31
                                                  rudka-a napisała:

> Czwartek, to będzie jutro wink)
                                                  > Chyba, że zyczenia na zaś wink)
                                                  > Oj, żeby sie tak dało przyspieszyć prawdziwą wiosnę...
                                                  > to ja chętna wink)
                                                  >
                                                  >

Popatrz,na emeryturze czasu się nie liczysmilesmile
                                                  Ja do tej pory byłam przekonana ,że jutro już piątek.
                                                  A co do przyspieszenie nadejścia wiosny,to jestem na TAKsmilesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 08.03.18 08.03.18, 07:09
                                                    Miłego Dnia Kobietsmile
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DXvqyWLXUAEIZfr.jpg
                                                  • rudka-a Re: 08.03.18 08.03.18, 23:14
                                                    Miły był Dzień Kobiet wink
                                                    zwłaszcza, ze zahaczyłam o ... cukiernię i malutki paluszek mojej wnuczki wskazywał, że jeszcze "to i to" kupimy wink wiec była słodka uczta wink
                                                    w końcu raz się żyje wink)
                                                  • rena-ta49 Re: 08.03.18 09.03.18, 07:16
                                                    rudka-a napisała:

> Miły był Dzień Kobiet wink
                                                    > zwłaszcza, ze zahaczyłam o ... cukiernię i malutki paluszek mojej wnuczki wskaz
                                                    > ywał, że jeszcze "to i to" kupimy wink wiec była słodka uczta wink
                                                    > w końcu raz się żyje wink)
                                                    >
                                                    >

Od wczoraj mam przesyt wszelkiego rodzaju ciast,ciasteczek i innych słodkości.
                                                    Chyba dopiero w święta na coś słodkiego się skuszęsmile
                                                  • rena-ta49 Re: 09.03.18 09.03.18, 07:18
                                                    Poranek piątkowy zapowiada się pochmurno i deszczowo.
                                                    Temp. na plusie zapowiadają zbliżającą się wiosnę.
                                                  • rena-ta49 Re: 10.03.18 10.03.18, 08:59
                                                    Czuć wiosnę w powietrzu,od razu chce się żyćsmile
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DX5sn7nX0AAwGy5.jpg
                                                  • rudka-a Re: 10.03.18 10.03.18, 09:21
                                                    Słoneczna sobota smile to będzie iście wiosenny dzień wink
                                                    nie zapeszać! wink)
                                                  • rena-ta49 Re: 10.03.18 11.03.18, 07:25
                                                    rudka-a napisała:

> Słoneczna sobota smile to będzie iście wiosenny dzień wink
                                                    > nie zapeszać! wink)
                                                    >
                                                    >

Nie zapeszyliśmy,sobota była piękna.
                                                    Skorzystałam z okazji i umyłam oknasmile
                                                  • rena-ta49 Re: 11.03.18 11.03.18, 07:33
                                                    Tego Wam życzęsmile
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DX-1T4vW0AEsh-9.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 11.03.18 11.03.18, 07:47
                                                    Wiosnę czuć wokoło, szpaki już wróciły, pierwsze wiosenne kwiatuszki królują w ogródkach.
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DX6g_NqX0AUSSiv.jpg
                                                  • rudka-a Re: 11.03.18 11.03.18, 18:54
                                                    Mam krokusy, ale ni słychu ni widu...
                                                    może w tygodniu coś ruszy...wink
                                                    nie znam się na 'rolnictwie ogródkowym', ich brak tłumaczę, że to może
                                                    jakaś późniejsza odmiana wink jesli w ogóle takie są smile))
                                                    jakies ptasięta i u mnie urzędują, ale nie słyszę radosnego ćwierkania wróbelków....
                                                  • rena-ta49 Re: 11.03.18 12.03.18, 07:37
                                                    rudka-a napisała:

> Mam krokusy, ale ni słychu ni widu...
                                                    > może w tygodniu coś ruszy...wink
                                                    > nie znam się na 'rolnictwie ogródkowym', ich brak tłumaczę, że to może
                                                    > jakaś późniejsza odmiana wink jesli w ogóle takie są smile))
                                                    > jakies ptasięta i u mnie urzędują, ale nie słyszę radosnego ćwierkania wróbelkó
                                                    > w....
                                                    >
                                                    >

A ja wczoraj na spacerze obserwowałam w przydomowych ogródkach wysyp krokusów.
                                                    Może rzeczywiście masz późniejsza odmianę.Ze mnie też żaden ogrodniksmile
                                                  • rena-ta49 Re: 12.03.18 12.03.18, 07:40
                                                    Udanego dnia i tygodnia.
                                                    Cieszmy sie ciepłem póki jest,ponoć przyszły tydzień z mrozem i śniegiem powitamy.
                                                  • rudka-a Re: 12.03.18 12.03.18, 18:43
                                                    Dzisiaj było +18...
                                                    weekend podobno zimowy, z temperaturą w nocy grubo ponad -10...
                                                    potem jakieś ocieplenie, ale bez szału....
                                                    nie odczepi się ta zima w tym roku? wink
                                                  • rena-ta49 Re: 12.03.18 12.03.18, 19:17
                                                    rudka-a napisała:

> Dzisiaj było +18...
                                                    > weekend podobno zimowy, z temperaturą w nocy grubo ponad -10...
                                                    > potem jakieś ocieplenie, ale bez szału....
                                                    > nie odczepi się ta zima w tym roku? wink
                                                    >
                                                    >

Wczoraj był naprawdę piękny dzień,dziś okrutnie wiało i ciemne chmury deszczowe snuły się po niebie.
                                                    Wasilewski zapowiada:
                                                    "Ale spadek! Tydzień zaczęliśmy ciepłą wiosną a możemy skończyć mroźną zimą. Prognoza temperatury na podstawie modelu GFS"
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DYGeEc2XcAEuXTT.jpg

Cóż,marzec....sad
                                                  • rena-ta49 Re: 13.03.18 13.03.18, 07:22
                                                    Niech wtorek będzie słoneczny i miłysmile
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DYJdcZcXkAAMg3M.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 14.03.18 14.03.18, 07:25
                                                    Po halnym zawsze pada deszcz.
                                                    Miłej środy życzęsmile
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DYOS0LzWAAEjfJ0.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 15.03.18 15.03.18, 07:41
                                                    Po zaledwie kilku dniach wiosennych wraca zima?

"Jutro możliwe silne opady śniegu w południowej połowie Polski. Kolor fioletowy wyznacza zasięg opadów w piątek o godz. 19. Na samym południu może padać także deszcz"
                                                    twitter.com/WasilewskiTomek?lang=pl
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DYTvJ0MWAAAzZuN.jpg
                                                  • rudka-a Re: 15.03.18 15.03.18, 18:14
                                                    No, to..pieknie uncertain
                                                    po ostatnich mrozach tak zapewniali, że juz zimy nie będzie...że był to tylko epizod...itp...
                                                    można oczekiwać wiosny....co prawda, bez szaleństw na termometrze, ale i bez śniegu..smile
                                                    wink
                                                  • rena-ta49 Re: 15.03.18 15.03.18, 18:44
                                                    rudka-a napisała:

> No, to..pieknie uncertain
                                                    > po ostatnich mrozach tak zapewniali, że juz zimy nie będzie...że był to tylko e
                                                    > pizod...itp...
                                                    > można oczekiwać wiosny....co prawda, bez szaleństw na termometrze, ale i bez śn
                                                    > iegu..smile
                                                    > wink
                                                    >
                                                    >

Ja jeszcze mam nadzieję,że ten zimowy front się skieruje w innym kierunku,że śnieg nie spadnie.Niechby w nocy był przymrozek,ale w dzień słonecznie i na plusie.
                                                  • rudka-a Re: 15.03.18 15.03.18, 18:56
                                                    Cos sie zwlecze, bo juz temperaturka zjechała...
                                                    ale nie taki 'armagedeon', jak opisują...
                                                  • rena-ta49 Re: 15.03.18 15.03.18, 21:14
                                                    rudka-a napisała:

> Cos sie zwlecze, bo juz temperaturka zjechała...
                                                    > ale nie taki 'armagedeon', jak opisują...
                                                    >
                                                    >

Tak,temp.znacznie się obniżyła.
                                                    Mam nadzieję ,ze te prognozy zimowe się nie sprawdzą.
                                                  • rudka-a Re: 15.03.18 15.03.18, 21:27
                                                    Kulę juz mam, tylko zaklęć nie znam wink)
                                                    to, co....POMOŻECIE? wink)))))))

https://www.gify.net/data/media/1116/krysztalowa-kula-ruchomy-obrazek-0013.gif
                                                  • rena-ta49 Re: 15.03.18 16.03.18, 07:28
                                                    rudka-a napisała:

> Kulę juz mam, tylko zaklęć nie znam wink)
                                                    > to, co....POMOŻECIE? wink)))))))
                                                    >
                                                    > https://www.gify.net/data/media/1116/krysztalowa-kula-ruchomy-obrazek-0013.
> gif
                                                    >
                                                    >

Abrakadabra,niech pogoda stanie się dobrasmilesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 16.03.18 16.03.18, 07:34
                                                    Piątek, od rana pada,deszcz przejdzie w śnieg?
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DYYzN6AVAAE9xot.jpg
                                                  • rudka-a Re: 16.03.18 16.03.18, 13:00
                                                    Jak spadnie temp, to na pewno przejdzie...
                                                    zmrozi w locie wink)
                                                    ale bliżej już, jak dalej....
                                                    to już na pewno ostatnia niespodzianka od zimy? wink)
                                                  • rena-ta49 Re: 16.03.18 16.03.18, 16:33
                                                    rudka-a napisała:

> Jak spadnie temp, to na pewno przejdzie...
                                                    > zmrozi w locie wink)
                                                    > ale bliżej już, jak dalej....
                                                    > to już na pewno ostatnia niespodzianka od zimy? wink)
                                                    >
                                                    >

Jeszcze kilka dni kalendarzowej zimy,to ostatnie podrygi?
                                                    Podobno w nocy z soboty na niedzielę silnie przymrozi.
                                                    Po dzisiejszym deszczu zrobi się ślizgawka,jak to mokre zamarznie.
                                                  • rena-ta49 Re: 16.03.18 16.03.18, 17:16
                                                    rudka-a napisała:

> Jak spadnie temp, to na pewno przejdzie...
                                                    > zmrozi w locie wink)
                                                    > ale bliżej już, jak dalej....
                                                    > to już na pewno ostatnia niespodzianka od zimy? wink)
                                                    >
                                                    >

Czytam,ze teraz na Warszawą śnieżyca.
                                                    A tu takie ostrzeżenie:
                                                    "Już ostrzegamy, że jutro w ciągu dnia temperatura odczuwalna na wschodzie spadnie miejscami do -15°C !"
                                                    twitter.com/MeteoprognozaPL/status/974672820302221313
                                                  • rena-ta49 Re: 16.03.18 16.03.18, 17:35
                                                    U mnie też zaczyna sie biało robić.
                                                  • rena-ta49 Re: 17.03.18 17.03.18, 07:38
                                                    Mróz i ślizgawica ,tym poranek sobotni nas wita.
                                                    Po pięknej wiośnie na razie trzeba zapomnieć.
                                                  • rena-ta49 Re: 17.03.18 17.03.18, 07:43
                                                    Dzień Świętego Patryka ,świętujecie?
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DYeIph8X0AASbR_.jpg
                                                  • m.maska Re: 15.03.18 16.03.18, 15:28
                                                    rudka-a napisała:

> Kulę juz mam, tylko zaklęć nie znam wink)
                                                    > to, co....POMOŻECIE? wink)))))))
                                                    >
                                                    > https://www.gify.net/data/media/1116/krysztalowa-kula-ruchomy-obrazek-0013.gif
                                                    >
                                                    >

Tylko nia nie potrzasaj, bo znowu zacznie to biale sypac...
                                                  • rena-ta49 Re: 15.03.18 16.03.18, 16:30
                                                    m.maska napisała:

> rudka-a napisała:
                                                    >
                                                    > > Kulę juz mam, tylko zaklęć nie znam wink)
                                                    > > to, co....POMOŻECIE? wink)))))))
                                                    > >
                                                    > > https://www.gify.net/data/media/1116/krysztalowa-kula-ruchomy-obrazek
> -0013.gif
                                                    > >
                                                    > >
                                                    >
                                                    > Tylko nia nie potrzasaj, bo znowu zacznie to biale sypac...
                                                    >
                                                    >

Nie ruszam,żadnego białego już nie chcęsmile
                                                  • rudka-a Re: 15.03.18 17.03.18, 11:40
                                                    Udajemy, że..nic sie nie stało wink
                                                    to może odpuści i pójdzie juz precz wink wink
                                                  • rena-ta49 Re: 15.03.18 17.03.18, 12:27
                                                    rudka-a napisała:

> Udajemy, że..nic sie nie stało wink
                                                    > to może odpuści i pójdzie juz precz wink wink
                                                    >
                                                    >

Nie mogłam udawać ,że nie jest ślisko ,gdyż groziło to zaliczeniem glebysmilesmile
                                                  • rudka-a Re: 15.03.18 17.03.18, 19:32
                                                    Już wkrótce...powitanie wiosenki wink)) utopimy Marzanke wink
                                                    big_grinbig_grinbig_grin

https://www.demotywatoy.pl/upload/images/medium/2017/04/pierwszy_dzien_wiosny_vs_dwudziesty_2017-04-18_18-00-19.jpg
                                                  • a74-7 Re: 15.03.18 17.03.18, 21:10
                                                    big_grin big_grin big_grin
                                                  • rena-ta49 Re: 18.03.18 18.03.18, 07:33
                                                    Z przytupem zima się kończy,za kilka dni wiosna a na termometrach -10C.
                                                    Miłej i ciepłej niedzielismile
                                                  • rena-ta49 Re: 15.03.18 17.03.18, 21:45
                                                    rudka-a napisała:

> Już wkrótce...powitanie wiosenki wink)) utopimy Marzanke wink
                                                    > big_grinbig_grinbig_grin
                                                    >
                                                    > https://www.demotywatoy.pl/upload/images/medium/2017/04/pierwszy_dzien_wios
> ny_vs_dwudziesty_2017-04-18_18-00-19.jpg
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    >

Trzeba się będzie w takiego kałacha zaopatrzyćsmilesmile
                                                  • rudka-a Re: 18.03.18 18.03.18, 09:36
                                                    Niezdecydowanym trzeba ..pomóc wink)

https://img-ovh-cloud.zszywka.pl/0/0426/9179-wiosna.jpg

smile zimno, -8, ale promienie słonka przebijają się przez chmurzyska wink))
                                                  • rudka-a Re: 18.03.18 18.03.18, 11:55
                                                    krolowasuperstarblog.wordpress.com/2018/03/18/prognoza-pogody-na-tydzien-19-25-03-2018-r/#more-82471
                                                    ostatnie zdanie z artykułu....
                                                    Tymczasem od 28 marca czeka nas kolejne ochłodzenie i znów sypnie śniegiem.

pocieszające to nie jest wink
                                                  • rena-ta49 Re: 18.03.18 18.03.18, 18:11
                                                    rudka-a napisała:

> Niezdecydowanym trzeba ..pomóc wink)
                                                    >
                                                    > https://img-ovh-cloud.zszywka.pl/0/0426/9179-wiosna.jpg
                                                    >
                                                    > smile zimno, -8, ale promienie słonka przebijają się przez chmurzyska wink))
                                                    >
                                                    >

U mnie cały dzień okropne wiatrzysko,przy mrozie -5 C temp. odczuwalna chyba -12C.
                                                    Gdybym wiedziała gdzie ona (wiosna) jest to sama bym ja przytargałasmilesmile
                                                  • rudka-a Re: 18.03.18 18.03.18, 18:20
                                                    Już jest -7, śniegu przybywa...
                                                    ta biała cholera nadal rządzi i ani myśli ustąpić miejsca wiośnie smile
                                                  • rena-ta49 Re: 18.03.18 19.03.18, 07:21
                                                    rudka-a napisała:

> Już jest -7, śniegu przybywa...
                                                    > ta biała cholera nadal rządzi i ani myśli ustąpić miejsca wiośnie smile
                                                    >
                                                    >

https://pbs.twimg.com/media/DYoUbeRW4AAiVjF.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 19.03.18 19.03.18, 07:29
                                                    Za dwa dni ma nastać wiosna,tymczasem u mnie -10C i śniegiem sypie.
                                                    Miłego i udanego poniedziałkusmilesmile

• rudka-a Re: 19.03.18 19.03.18, 10:03
                                                    U mnie zimowa będzie wiosna, bo śniegu mnóstwo....
                                                    i jeszcze dosypuje....nie pozałowało wink)
                                                    nadrabia zaległości to wstrętne, białe babsko wink)
                                                  • rena-ta49 Re: 19.03.18 19.03.18, 16:39
                                                    rudka-a napisała:

> U mnie zimowa będzie wiosna, bo śniegu mnóstwo....
                                                    > i jeszcze dosypuje....nie pozałowało wink)
                                                    > nadrabia zaległości to wstrętne, białe babsko wink)
                                                    >
                                                    >

Mrozu mi nie skąpi,ale na szczęście śniegu prawie nie ma.
                                                    Za to zimny wiatr nie ustaje.
                                                  • rena-ta49 Re: 20.03.18 20.03.18, 07:26
                                                    Dzisiaj około 17,00 ma przyjść wiosna?
                                                    Na razie za oknem -5 C
                                                    Życzę Wam dobrego, wspaniałego dnia smilesmile
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DYokzmuW0AA1NLZ.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 20.03.18 20.03.18, 08:00
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DYthbRlWsAAPDew.jpg
                                                  • rudka-a Re: 20.03.18 20.03.18, 09:54
                                                    Idzie, idzie i jakos tak dojsć nie może wink))
                                                  • rena-ta49 Re: 20.03.18 20.03.18, 18:37
                                                    Podobno już przyszła,ja jej jeszcze nie czujęsad
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DYv6743W0AAy5JU.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 20.03.18 21.03.18, 06:57
                                                    rudka-a napisała:

> Idzie, idzie i jakos tak dojsć nie może wink))
                                                    >
                                                    >

Wczoraj astronomiczna ,dziś kalendarzowa może wreszcie nastaniesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 21.03.18 21.03.18, 07:03
                                                    Wiosna, wiosną.. ale jeszcze nas pomrozi.. teraz będzie trochę cieplej a potem trochę chłodniej..
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DYtun9aWAAE5tme.jpg
                                                  • rudka-a Re: 21.03.18 21.03.18, 09:36
                                                    Najpierw było tak...aaa, luty, to już niedługo wink) prawie końcówka
                                                    nastał marzec - o, najgorsze za nami...wink wiosna sie zbliża, idzie ku lepszemu...
                                                    18 na plusie już całkiem rozbestwiło...to juz po zimie wink
                                                    aż nastała niedziela 18go i zrobiła sie zadyma na całego, powrócił mróz, śniegu przybywało wink
                                                    tłumaczył sobie człowiek to załamanie pogody przysłowiem "w marcu, jak....itp
                                                    jednak nadzieja, to fajna rzecz wink))
                                                  • rena-ta49 Re: 21.03.18 21.03.18, 22:15
                                                    rudka-a napisała:

> Najpierw było tak...aaa, luty, to już niedługo wink) prawie końcówka
                                                    > nastał marzec - o, najgorsze za nami...wink wiosna sie zbliża, idzie ku lepszemu.
                                                    > ..
                                                    > 18 na plusie już całkiem rozbestwiło...to juz po zimie wink
                                                    > aż nastała niedziela 18go i zrobiła sie zadyma na całego, powrócił mróz, śniegu
                                                    > przybywało wink
                                                    > tłumaczył sobie człowiek to załamanie pogody przysłowiem "w marcu, jak....itp
                                                    > jednak nadzieja, to fajna rzecz wink))
                                                    >
                                                    >
                                                    Przymrozki nocne chyba jeszcze będą,ale za dnia już na plusie i to jest optymistycznesmile
                                                    Taką wiosnę znalazłamsmilesmile
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DY1y7xPWsAIVKIZ.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 22.03.18 22.03.18, 07:22
                                                    Kawa jest dobra na wszystkosmilesmile
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DY3zxCDXUAAA2gZ.jpg
                                                  • rudka-a Re: 20.03.18 21.03.18, 09:37
                                                    rena-ta49 napisała:

> rudka-a napisała:
                                                    >
                                                    > > Idzie, idzie i jakos tak dojsć nie może wink))
                                                    > >
                                                    > >
                                                    >
                                                    > Wczoraj astronomiczna ,dziś kalendarzowa może wreszcie nastaniesmile

Cudny rudas smile lubie wiewiórki smile))
                                                  • rena-ta49 Re: 20.03.18 21.03.18, 22:12
                                                    rudka-a napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                    >
                                                    > > rudka-a napisała:
                                                    > >
                                                    > > > Idzie, idzie i jakos tak dojsć nie może wink))
                                                    > > >
                                                    > > >
                                                    > >
                                                    > > Wczoraj astronomiczna ,dziś kalendarzowa może wreszcie nastaniesmile
                                                    >
                                                    > Cudny rudas smile lubie wiewiórki smile))
                                                    >
                                                    >

Wiewiórki i bociany chyba lubią wszyscysmilesmile
                                                  • rudka-a Re: 22.03.18 22.03.18, 20:51
                                                    Mój optymizm odnosnie wiosny...zamiast rosnąć - maleje wink)
                                                    niby jest, a jakby nie było wink
                                                    wyklaruje się w końcu ciepło? bo niemrawe w tym roku
                                                    jakies takie..nieśmiałe smile wink
                                                  • rena-ta49 Re: 22.03.18 22.03.18, 21:25
                                                    rudka-a napisała:

> Mój optymizm odnosnie wiosny...zamiast rosnąć - maleje wink)
                                                    > niby jest, a jakby nie było wink
                                                    > wyklaruje się w końcu ciepło? bo niemrawe w tym roku
                                                    > jakies takie..nieśmiałe smile wink
                                                    >
                                                    >
                                                    Pocieszę Cię jak napiszę ,że w USA mają atak zimy.Zapowiadali zime stulecia,to ja mająsmile
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DY5djSuWsAE1E_H.jpg
                                                    U nas wiosna coraz bliżej,od rana słońce,ale jeszcze mało ciepła.
                                                    Z dnia an dzień będzie lepiejsmilesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 23.03.18 23.03.18, 07:04
                                                    Witam w piątek,żółwik?
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DY6KTBRWsAAutvN.jpg
                                                  • rudka-a Re: 23.03.18 23.03.18, 09:33
                                                    Niech bedzie kicio - żółwik wink)

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSW5f1mzXr2F6YT7OqxLoM_RkL4rn_brr2I5FZxgLslP7LCg07Sjw

wiosnie 'piątkę' bym tez przybiła wink
                                                    może w koncu by się na dobre zadomowiła wink)
                                                  • rena-ta49 Re: 23.03.18 23.03.18, 10:55
                                                    Jak koty przyleciały to idzie wiosnasmilesmile
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DYjeqchXkAYSKzN.jpg

Boćki też juz przyleciały i 21- chyba były mocno zdziwionesmilesmile
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DYzNYLlXkAEoKC7.jpg
                                                    (źródło: fb/Kocham Radzyń Podlaski).
                                                  • rena-ta49 Re: 24.03.18 24.03.18, 08:02
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DZCQMWoWsAEixiC.jpg
                                                  • rudka-a Re: 24.03.18 24.03.18, 15:49
                                                    Polatało sie troche na miotle wink
                                                    ale robota nie zając - nie ucieknie wink)

aleeeee bedzie ciepło...aż mi się micha raduje z tego powodu wink))

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23184602,czeka-nas-ciepla-wielkanoc-tak-wynika-z-waznych-modeli-prognostycznych.html#TRNajCzytSST
                                                  • rena-ta49 Re: 24.03.18 25.03.18, 07:59
                                                    rudka-a napisała:

> Polatało sie troche na miotle wink
                                                    > ale robota nie zając - nie ucieknie wink)
                                                    >
                                                    > aleeeee bedzie ciepło...aż mi się micha raduje z tego powodu wink))
                                                    >
                                                    > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23184602,czeka-nas-ciepla-wielkanoc-tak-wynika-z-waznych-modeli-prognostycznych.html#TRNajCzytSST
                                                    >

Też uważam,ze nie należy przesadzać,robota w domu jest każdego dnia.
                                                    Jeśli te prognozy się sprawdzą, to będzie piękna wiosna.
                                                  • rena-ta49 Re: 25.03.18 25.03.18, 08:01
                                                    Niedziela Palmowa - początek Wielkiego Tygodnia
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DZFXsKbWkAEG10w.jpg
                                                  • rudka-a Re: 25.03.18 25.03.18, 16:07
                                                    Wiosnaaaa na dobre? wink

https://www.twojapogoda.pl/image/maxi/1675396.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 25.03.18 26.03.18, 08:19
                                                    rudka-a napisała:

> Wiosnaaaa na dobre? wink
                                                    >
                                                    > https://www.twojapogoda.pl/image/maxi/1675396.jpg
                                                    >
                                                    >

Do takiej prognozy gęba się śmieje)smile
                                                  • rena-ta49 Re: 26.03.18 26.03.18, 08:25
                                                    Dzień dobry w pierwszy wiosenny poniedziałek.
                                                    Miłego dnia i całego Wielkiego Tygodniasmile
                                                  • rena-ta49 Re: 27.03.18 27.03.18, 07:21
                                                    Na wtorkowy deszczowy poranek ratunkiem moze być kawa.
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DZMbBEaX0AAuUW-.jpg
                                                  • a74-7 Re: 27.03.18 27.03.18, 15:22
                                                    Deszcz z rana ,pozniej troche promieni slonecznych ,zeby znowu zaczelo padac ...A wczoraj byl piekny dzien smileJuz trzecia kawa...
                                                  • rena-ta49 Re: 27.03.18 27.03.18, 16:20
                                                    a74-7 napisał:

> Deszcz z rana ,pozniej troche promieni slonecznych ,zeby znowu zaczelo padac ..
                                                    > .A wczoraj byl piekny dzien smileJuz trzecia kawa...

U mnie też z rana deszcz,cały dzień bez słońca.Temp. w ciągu dnia nie przekroczyła +5C,zimno.
                                                    Moje samopoczucie dzisiaj też marne,kawa nie pomagasad
                                                  • rudka-a Re: 27.03.18 27.03.18, 18:11
                                                    Odwołali ciepłe świeta wink można opalacze i sandały. 25 stopni nie będzie! smile
                                                    Tzn będzie....w lipcu, jak dobrze pójdzie smile)))
                                                  • rena-ta49 Re: 27.03.18 27.03.18, 19:00
                                                    rudka-a napisała:

> Odwołali ciepłe świeta wink można opalacze i sandały. 25 stopni nie będzie! smile
                                                    > Tzn będzie....w lipcu, jak dobrze pójdzie smile)))
                                                    >
                                                    >
                                                    >

Regionalna TWP przed chwilą: zapowiedz białych światsadsad
                                                  • m.maska Re: 27.03.18 27.03.18, 19:55
                                                    Kto im placi za te prognozy... juz zapowiadali ciepelko znad Morza Czarnego, potem znad Sahary a teraz znowu biala Wielkanoc. Jak dlugo jeszcze?
                                                  • rudka-a Re: 27.03.18 27.03.18, 20:17
                                                    Nawet te kształcone w meteorologii nie wiedzą wink
                                                    może by tak zapytać z tych, z Podhala? wink
                                                    ale oni też gie wiedzą....
                                                  • m.maska Re: 27.03.18 27.03.18, 20:24
                                                    Najpewniejszy jest termometr za oknem wink
                                                  • rena-ta49 Re: 27.03.18 28.03.18, 07:45
                                                    rudka-a napisała:

> Nawet te kształcone w meteorologii nie wiedzą wink
                                                    > może by tak zapytać z tych, z Podhala? wink
                                                    > ale oni też gie wiedzą....
                                                    >
                                                    >

Przypomina się stary dowcip o Indianach, którzy zbierają chrustsmilesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 27.03.18 28.03.18, 07:40
                                                    m.maska napisała:

> Kto im placi za te prognozy... juz zapowiadali ciepelko znad Morza Czarnego, po
                                                    > tem znad Sahary a teraz znowu biala Wielkanoc. Jak dlugo jeszcze?
                                                    >

Może by zapytali bacę o pogodęsmile
                                                    Jaja sobie robi ta pogoda, przecież jest końcówka marcasad
                                                  • rena-ta49 Re: 28.03.18 28.03.18, 07:54
                                                    Ciemno i zimno w środowy poranek ,jedyny ratunek w dużej ilosci kawy?

• m.maska Re: 28.03.18 28.03.18, 14:01
                                                    No to ja przypomne, ze w ub. roku 23 marca z krotkim rekawem ogladalam kwitnienie wisni... bylo pieknie.
                                                  • rena-ta49 Re: 28.03.18 28.03.18, 16:12
                                                    m.maska napisała:

> No to ja przypomne, ze w ub. roku 23 marca z krotkim rekawem ogladalam kwitnien
                                                    > ie wisni... bylo pieknie.
                                                    >

Tak,marzec był ciepły,ale 19 kwietnia w nocy spadło chyba z 10 cm śniegu.
                                                    Az sprawdziłam w telefonie datę,bo fotkę wtedy zrobiłam.
                                                  • rena-ta49 Re: 29.03.18 29.03.18, 07:04
                                                    Nie wiem czy nie trzeba choinki przynieść,jest szansa ,że na święta będzie śniegsad
                                                    Wielki Czwartek!
                                                  • rena-ta49 Re: 30.03.18 30.03.18, 07:28
                                                    WIELKI PIĄTEK-drugi dzień Triduum Paschalnego
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DZgsNF1XUAAIEJf.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 30.03.18 30.03.18, 07:45
                                                    Piękne słoneczko w Wielki Piątek nam przyświeca
                                                    szkoda ,że to tylko dzisiaj.Jutro znów powrót zimna i deszczu.
                                                    Miłego dnia .
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DZg3-QYXkAElZiQ.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 30.03.18 30.03.18, 07:55
                                                    A gdyby tak zamienić święta? Mielibyśmy w końcu śnieg na Boże Narodzeniesmilesmile
    • a74-7 Re: Marzec-2018 28.03.18, 12:29
      Ot,tak mi sie to zapowiadanie pogody skojarzylo wink

U mnie ponownie pada i prognozowane az do Swiat sad
      • rena-ta49 Re: Marzec-2018 28.03.18, 16:08
        a74-7 napisał:

> Ot,tak mi sie to zapowiadanie pogody skojarzylo wink
        >
        > U mnie ponownie pada i prognozowane az do Swiat sad

Hahahasmilesmile
        Rano był przymrozek i podał śnieg,teraz nawet znośnie się zrobiło.
        • rudka-a Re: 30/03/2018 30.03.18, 08:57
          To już ostatni dzwonek przed świętami wink
          włos się jeży, co też dzieje się w sklepach, ale wstąpić muszę smile
          łatwo nie będzie...najwyżej trochę postoję w kolejce do kasy
          podobno, jak człowiek w pionie, to nerki lepiej pracują wink wink))
          • rena-ta49 Re: 30/03/2018 31.03.18, 07:45
            rudka-a napisała:

> To już ostatni dzwonek przed świętami wink
            > włos się jeży, co też dzieje się w sklepach, ale wstąpić muszę smile
            > łatwo nie będzie...najwyżej trochę postoję w kolejce do kasy
            > podobno, jak człowiek w pionie, to nerki lepiej pracują wink wink))
            >
            >

Można jeszcze dziś do południa coś kupić.Nigdy nie rozumiałam tego szaleństwa w sklepach.
            Wiele rzeczy można kupić wcześniej ,na spokojnie.Gdyby w święta otworzyli sklepy ,to też by z koszykami latali.W czasach komuny staliśmy w ogromnych kolejkach,teraz staram sie tego unikać.
            • rena-ta49 Re: 31/03/2018 31.03.18, 07:55
              Wielka Sobota, przeżywamy Wielkie Święto Paschy.

Po wczorajszym pięknym,wiosennym Wielkim Piątku, sobota pod znakiem deszczu,a nawet burzsad
              • rudka-a Re: 31/03/2018 31.03.18, 16:08
                I mija kolejny miesiąc. Kapryśny był...
                Kwiecien tuż, tuż! Za zakrętem....
                Wiosna niech się w końcu obudzi wink na dobre!
                smile
                • rena-ta49 Re: 31/03/2018 31.03.18, 18:07
                  rudka-a napisała:

> I mija kolejny miesiąc. Kapryśny był...
                  > Kwiecien tuż, tuż! Za zakrętem....
                  > Wiosna niech się w końcu obudzi wink na dobre!
                  > smile
                  >
                  >
                  W myśl przysłowia: "w marcu jak w garncu" i taki był.
                  Niech Kwiecień pozwoli nam się wiosną nacieszyć.
                  Początek będzie też kapryśny,ale po świętach zapowiada się prawdziwa wiosna.
                  Chyba ,że znów prognozy się nie sprawdząsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka