Dodaj do ulubionych

Tańczący Pederaści w TV

25.01.11, 10:59

Na wiadomość , że w austriackiej telewizji ORF w programie „Dancing Star” ma wystąpić dwóch za sobą tańczących pederastów , zawrzało w austriackiej opinii publicznej.

Lauda protestuje

Wiele prominentów zaprotestowało z tego powodu. Jednym z nich jest znany mistrz świata Formuły 1 Niki Lauda , który obecnie jest właścicielem linii i lotniczych Lauda Air i jak sam oświadczył zatrudnia w swoim przedsiębiorstwie wielu pederastów. Nawet na stanowisku szkolenia kadr.

Lauda Air

Znaczna większość prominentów wypowiedziała się przeciwko tańcowi dwóch pederastów TV.
Jeden z głównych argumentów jest propagowanie homoseksualizmu a więc zachowań ludzi cierpiących na zaburzenie w orientacji płciowej.
Również przeciwko takiemu występowi był świat kultury , według którego taniec jest sztuką ruchu , który szczególnie dostarcza swoją mistyką uczuć estetycznych.
Taniec w pewnym sensie jest bowiem nawet rytuałem odzwierciedlającym kobietę i mężczyznę w akcie parowania się.

Świat piłki nożnej w osobie Toni Polster również wypowiedział się przeciwko takiemu występowi.
Małżonka byłego wojewody Wiednia Dagmer Koller również zabrała głos.
Jest ona znana z tego , że reprezentuje świat homoseksualistów i zawsze broniła go.
Powiedziała ona , że taniec pederastów jest zdarzenie dostarczającym uczucia niesmaku i jest w dużym konflikcie z etyką i naszymi obyczajami .

Również część środowiska homo przyznało jej w całości rację mówiąc , że w taki sposób środowisko homo stanie się pośmiewiskiem.
Większość prominentów ze środowiska hetero oświadczyła , że nie chce aby rozwój szedł w tym kierunku , aby kiedyś oni musieli publicznie za to przepraszać , iż są oni zdrowi seksualnie.
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Co robicie po pracy? 25.01.11, 11:32
      Pederaści czy geje?
      • ddyzma5 Re: Co robicie po pracy? 25.01.11, 12:36
        Jak ja żyłem w Polsce to nie było Gejów, byli Pederaści.
        Reguła jest taka , że jeśli istnieje słowo w ojczystym języku ,nie zapożycza się przecież słowa z języka obcego.

Pederasta

U nas w Austrii również nie mówi się Gej , te słowo jest angielskie.
        A więc nie jestem za tym aby zachwaszczać język polski.
        Polscy przecież nie gęsi i swój język mają, jak to powiedział Mikołaj Rej.
        Raczej ja powinienem Was spytać dlaczego używacie obcych słów.
        Brzmi to aspirująco ???
        To czysty snobizm.

• lady_tambourine Re: Co robicie po pracy? 25.01.11, 15:54
          "pederasta" jest nacechowany pejoratywnie zatem to nie snobizm ale poprawność polityczna ...
          • nihil-istka nazwa zboczenia musi byc pejoratywna 25.01.11, 16:45
            uczciwowc to obowiazek, poprawnosc polityczna nie.
            Pederasta to polszczyzna. Gej to angielski przymiotnik.
            • lady_tambourine Re: nazwa zboczenia musi byc pejoratywna 25.01.11, 17:51
              „pederasta” to nie jest rodzimy wynalazek ale zapożyczenie, nasuwające silne skojarzenia z „pedofilem” – uczciwość nakazuje aby nie mylić tych pojęć
              • ddyzma5 Re: nazwa zboczenia musi byc pejoratywna 25.01.11, 18:59
                Wszystko zależy od systemu prawnego jaki obowiązuje w danym kraju.
                W jednym kraju możesz być Pedofilem , bo prawna granica wieku dopuszczająca do seksu dzieci jest niższa niż w innym.
                A więc czy jest ktoś Pedofilem czy Pederastą to kwestia obowiązującego prawa na danym regionie.
                Dla tego organizacje Pedo i Homo razem walczą o obniżenie granicy wieku u dzieci , które oni będą mogli kopulować bez obawy że będą ukarani.
        • arctos5 Ach te piękne dawne czasy 25.01.11, 18:51
          kiedy na gejów mówiło się "pederaści", kiedy młody chłopak miał do wyboru płakać w domu po kryjomu albo towarzystwo szaletowe, kiedy szydzono z tych o których było wiadomo że są dotknięci homoseksualizmem... ech, to se ne vrati.
          • ddyzma5 Re: Ach te piękne dawne czasy 25.01.11, 19:12
            arctos5 napisał:

> kiedy na gejów mówiło się "pederaści", kiedy młody chłopak miał do wyboru płaka
            > ć w domu po kryjomu albo towarzystwo szaletowe, kiedy szydzono z tych o których
            > było wiadomo że są dotknięci homoseksualizmem... ech, to se ne vrati.
            >
            Szydzenie to jest kwestia odczucia Pederasty.
            W Austrii na nich mówi się Schwul, kiedyś te słowo było również odczuwane jako szydzące .
            Dzisiaj już nie jest tak odczuwane, po prostu Schwule są już oficjalnie Schwulami.
            Tak się na nich mówi w TV i pisze w gazetach.
            Słowo Schwul nawet w swoim brzmieniu jest podobne do Pederasty.

• naimad24 Re: Ach te piękne dawne czasy 25.01.11, 19:57
              Za Wikipedią :
              "Pederastia – termin wywodzący się z języka greckiego (dosł. miłość do chłopców) – w języku polskim w węższym sensie oznacza specyficzną formę homoseksualizmu męskiego, polegającą na związkach erotycznych lub kontaktach seksualnych dojrzałych mężczyzn z młodzieńcami w wieku od około 16-18 lat do około 20 lat, występującą w kulturze starożytnej.
              W szerszym sensie termin ten w języku polskim jest także używany nieprawidłowo na oznaczenie homoseksualizmu męskiego w ogólności (wszelkich kontaktów seksualnych między mężczyznami).
              W języku polskim można też stosować ten termin na określenie zjawiska związków erotycznych lub kontaktów seksualnych dojrzałych mężczyzn z młodzieńcami, występującego w wielu kulturach świata pod różnymi nazwami i określanego w języku angielskim i w angielskojęzycznej, międzynarodowej terminologii seksuologicznej jako "pederasty".

W antropologii kulturowej spotykane jest przedstawianie tej formy homoseksualizmu jako przykładu jednego z trzech rodzajów homoseksualności – "homoseksualności ze strukturą wiekową" (z ang. age structured homosexuality).

Termin ten jest też błędnie używany w znaczeniu stosunków analnych (pedykacji), bądź to między dojrzałym mężczyzną, a młodzieńcem (chłopcem), bądź w homoseksualizmie męskim w ogóle.
              Termin pederastia zaczął być stosowany w szerszym znaczeniu w kontekście kultury judeochrześcijańskiej, w której homoseksualizm był piętnowany. Wraz z rozwojem kultury judeochrześcijańskiej pederastią zaczęto nazywać jakiekolwiek kontakty seksualne między mężczyznami bez rozróżniania intencji czy wieku partycypujących w nich osób (analogicznie do sodomii). Jednocześnie, wprowadzenie nowego wzorca kulturowego, wiążącego się m.in. z potępieniem homoseksualizmu, spowodowało, że termin pederastia nabrał charakteru pejoratywnego.
              Nowsze słowniki notują wyłącznie znaczenie szerokie – męskie kontakty homoseksualne (bez wskazania różnicy wieku partnerów, i odniesienia do starożytnej Grecji), nie podając rodzaju nacechowania.
              Jednocześnie, termin, w takim znaczeniu, często jest traktowany jako stygmatyzujący i użyty w stosunku do męskich osób homo- lub biseksualnych posiada wydźwięk pejoratywny i wyraźne nacechowanie ujemne, gdyż może sugerować kontakty seksualne z małoletnimi chłopcami, być może nawet w wieku poniżej . Współcześnie jest używany szczególnie przez osoby negatywnie nastawione do osób homoseksualnych. Rzecznik Praw Obywatelskich Janusz Kochanowski uznał, że określenie "wstrętni pederaści" przynależy do mowy nienawiści używanej w celu dyskryminacji jednostek lub grup społecznych, i że posługiwanie się nim nie respektuje wymogu poszanowania godności przynależnej każdemu człowiekowi."
              • nihil-istka pederasta bardziej precyzyjny niz gej 25.01.11, 20:55
                Bo gej to spolonizowany ortograficznie angielski przymiotnik ""wesoly"".
                Czyli taki bzdet jezykowy majacy na celu oswojenie zboczenia.
                • ddyzma5 Re: pederasta bardziej precyzyjny niz gej 25.01.11, 21:21
                  nihil-istka napisała:

> Bo gej to spolonizowany ortograficznie angielski przymiotnik ""wesoly"".
                  > Czyli taki bzdet jezykowy majacy na celu oswojenie zboczenia.
                  >
                  Zgadza się, tu jest również element oswojenia i deformacji.
              • ddyzma5 Re: Ach te piękne dawne czasy 25.01.11, 21:18
                To się wszystko zgadza i jest mi to znane , jednak nie sugerował bym się Wikipedią .
                Z doświadczenia powiem tak. Wiele razy zanim skorzystałem z polskiego słownika względnie polskiej Wikipedi, skonfrontowałem te pojęcie w słownikach niemieckich , angielskich i dopiero wyciągałem odpowiednie wnioski. Kilka razy spotkałem się z rażącymi błędami deformującymi znaczenia słów .

Cóż, według polskich źródeł Pederastia oznacza związki seksualne dorosłych mężczyzn z dziećmi. A więc do określenia tych związków pasuje chyba lepiej Pedofilia niż Pederastia.
                Żyje powiedzmy w świecie bardziej uporządkowanym od ponad trzydziestu lat, uporządkowanym nie tylko ze względu pojęcia.
                Korzystając z wyczucia językowego i kulturowego regionu europy , moim zdaniem Pederasta bardziej pasuje od opisu ludzi mających problem z orientacją seksualną.
                Bowiem jednoznacznie podkreśla, że mamy do czynienia ze zboczeniem seksualnym , nie inną seksualnością. Proszę nie mylić zboczenia ze zboczeńcem, to jest bowiem nie to samo.
                Tak samo w języku niemieckim używamy słowa Schwul . Słowo te również akcentuje tu człowieka o zboczonej seksualności, a nie innej. Słowa Schwul i Pederasta są słowami potocznymi nie używa się ich raczej w świecie nauki.
                Gdyby ktoś powiedział jak Ty podałeś w Twoim poście
                „ ty wstrętny Schuwul = ty wstrętny Pederasto „
                wtedy jest to oczywiście zgodne z tym co rzecznik praw obywatelskich powiedział.
                Wtedy te znaczenie nabiera charakteru pejoratywnego.
                Bowiem tu ten przymiotnik „ wstrętny „ nawiązuje do tego rzeczownika „ Pederasta”.
                Bez tego przymiotnika „ wstrętny” rzecznik praw obywatelski był by w błędzie logicznym.

Co do godności człowieka , nie zapomnij seksualność człowieka jest sprawą intymną.
                Kto na latarnie wchodzi i komunikuje swoje preferencje seksualne nie zasługuje na godność.
                Znam świat homo na zachodzie doskonale , i ten świat również potępia takie zachowania afiszujące swoje preferencje. Jednostki tylko zachowują się niegodnie, no i tak jak się zachowuje tak też są traktowane. Jednym słowem , jak Tobie zapewne wiadome, zachowanie jest kwestią środowiskową.

• naimad24 Re: Ach te piękne dawne czasy 25.01.11, 23:00
                  Na codzień nie sugeruję sie Wikipedią, była jednak pod reką,w pracy nie posiadam Encyklopedii. Niemniej jednak w jakimś stopniu jest to sprawdzone źródło wiedzy, przynajmniej w tym temacie.
                  Przede wszystkim, pederastia (pederasta) to nie pedofil. Jak napisałem wczesniej, pederastia oznacza specyficzną formę homoseksualizmu męskiego, polegającą na związkach erotycznych lub kontaktach seksualnych dojrzałych mężczyzn z młodzieńcami w wieku od około 16-18 lat do około 20 lat. Pedofilia to rodzaj osiągania satysfakcji seksualnej przez kontakt z dziećmi w okresie przedpokwitaniowym.
                  To co Ci się wydaje nie musi mieć pokrycie w faktach. Mam jednak nadzieję że dostrzeżesz róznice między pederastą a pedofilem.
                  Co do zboczenia seksualnego (inaczej parafilii) o którym mowa w Twoim elaboracie :
                  Parafilia (dawniej: "dewiacja seksualna", "zboczenie seksualne", "perwersja seksualna"– rodzaj zaburzenia na tle seksualnym, w którym wystąpienie podniecenia seksualnego i pełnej satysfakcji seksualnej uzależnione jest od pojawienia się specyficznych obiektów (w tym osób), rytuałów czy sytuacji, nie będących częścią normatywnej stymulacji; długotrwałe, nawracające, silne, seksualnie podniecające fantazje, seksualne pobudki lub zachowania, które obejmują niezwykłe obiekty, działania lub sytuacje (obiekty nieosobowe, cierpienie lub poniżenie, dzieci lub inne nie wyrażające zgody osoby) i powodują klinicznie znaczącą przykrość lub pogorszenie w społecznej, zarobkowej lub innych ważnych dziedzinach funkcjonowania.
                  Pojęcie parafilii (przest. "dewiacji seksualnej") obejmuje zarówno odchylenia seksualne patologiczne (odchylenia od normy medycznej), jak i odchylenia seksualne niepatologiczne (odchylenia od norm społecznych obowiązujących w danym społeczeństwie w odniesieniu do seksualności). Norma społeczna jest zwykle o wiele węższa niż norma medyczna. Poza nią, oprócz zachowań seksualnych zaburzających zdrowie i rozwój człowieka i powodujących subiektywne cierpienie (patologia w sensie medycznym) znajduje się wiele zachowań seksualnych niepatologicznych, lecz niepożądanych z punktu widzenia norm moralnych oraz systemu wartości obowiązujących w danym społeczeństwie. Pojęcie odchylenia seksualnego niepatologicznego jest więc względne i odnosi się tylko do określonego społeczeństwa. Granica zaś między takim odchyleniem a normą jest płynna i nieostra.

Na ocenę danego zachowania jako patologicznego często wpływ mają czynniki ideologiczne i kulturowe. Przykładem może być homoseksualizm, który wykreślono w 1973 r. z klasyfikacji zaburzeń psychicznych DSM. Amerykańskie Towarzystwo Psychologiczne stwierdziło, że umieszczenie go w klasyfikacji bazowało nie na rzetelnych badaniach naukowych, lecz na uprzedzeniach wynikających z wpływów ideologiczno-religijnych.

Nie wiem jak w Austrii, ojczyźnie Adolfa Hitlera i Josefa Fritzla, być może tam na osoby o orientacji homoseksualnej mówi się Pederasta, specjalnie mnie to by nie zdziwiło. W Polsce jednak o czym może nie wiesz, słowo to ma wydźwięk negatywny. I obraża osoby homoseksualne, bo jak pisałem wczesniej może sugerować kontakty seksualne z małoletnimi chłopcami,a może i nawet w wieku poniżej.
                  Zgodzę się z Tobą że seksualność człowieka jest sferą intymnoości każdego z nas. "Kto na latarnie wchodzi i komunikuje swoje preferencje seksualne nie zasługuje na godność." Zabrońmy zatem całowania, ściskania się na ulicach wszystkim ludziom bez względu na orientacje :) Mielibyśmy świat rodem z Orwella.
                  Cytujesz Reja i mówisz o godności, ja Ci powiem o godności cytując Prusa :
                  Pozwólmy ludziom być szczęsliwymi według ich własnego uznania.
                  Reasumując przytoczę cytat z Ziemii Obiecanej obrazujący mój stosunek do Twoich ciekawych, lecz zakłamujacych rzeczywistość teorii :

"Masz pan racje i nie masz pan racji. Świnia, gdyby rozumowała o orle, dajmy na to, rozumowałaby podobnie; gdyby porównała swoje niechlujstwo, swój brudny chlew, swoja ordynarność barbarzyńską, swoja sile głupią i brutalna, swój wstrętny, rechoczący głos, swój rozum sprowadzony tylko do najobfitszego nażerania sie, gdyby to wszystko porównała z pięknościami orla, z jego żądza swobody, z jego chęcią do podsłonecznych wzlotów, z jego duma, miłością obszarów - znienawidziłaby go i pogardzała nim."
                  • ddyzma5 Re: Ach te piękne dawne czasy 26.01.11, 16:31
                    Zaczyna Tobie brakować argumentów i dlatego stajesz się pomału agresywny szukając pomocy u Adolfa Hitlera.
                    Poza tym zaczynasz przekręcać słowa , które ja napisałem.
                    Cóż, jest to oznaka na to, aby zakończyć dyskusje z człowiekiem , który zaczyna sięgać po niepoważne argumenty.
                    Co do tzw. norm medycznych o których wspomniałeś , to jest Twoja ostatnia deska ratunku.
                    Według tych norm (WHO) seks analny między mężczyznami został skreślony jako zboczenie.
                    Ta sama norma medyczna ( WHO) mówi że seks analny między Koniecką a mężczyzną jest zboczeniem.
                    A więc ta rażąca sprzeczność pokazuje jaki należy mieć stosunek do norm medycznych.
                    To są rzeczy tylko umowne i zmienne. Niezmienna jest jednak matka natura, która dała nam narządy do rozmnażania (prokreacji). Prawa natury nie podlegają zasadą ustalania, ale wprost przeciwnie. One ustalają co jest zboczeniem a co nie.
                    I tu żadne rozdrabnianie się na inne zboczenia fetyszystyczne nie dadzą Tobie zasłony dymnej.
                    Jeśli uczucia seksualne nie są konformistyczne z prawami natury, mamy tu do czynienia ze zboczeniem seksualnym.
                    Chyba niepodległa to wątpliwości , że seks analny jest niczym innym jak używaniem genitali niezgodnie ze swoim biologicznym przeznaczeniem.
                    Aby Tobie nie zakręciło się w głowie to dodam, że to dotyczy tylko faktu gdzie seks analny jest dominującą formą uprawiania seksu.
                    A więc dla mnie dyskusja jest wyczerpany z powodu który podałem na początku.
                    Szukasz laski podpierającej Twoje argumenty u Adolfa Hitlera.
                    Dziękuję Tobie za wymianę poglądów.

• naimad24 Re: Ach te piękne dawne czasy 26.01.11, 18:56
                      :-) Wiesz doskonale że nie brakuje mi argumentów w rozmowie z Tobą, ja Ci tylko próbuje wytłumaczyc cos podstawowego. Osoba homoseksualna to nie pederasta, pederasta to nie pedofil, chyba Ci to udowodniłem we wczesniejszej argumentacji. I nic nie przekręcam, dokładnie cytuję Twoje słowa, nie jestem typem człowieka , jak Twój kolega nihil-istka, aby za wszelka siłe udowodnić rzeczy, któree nie istnieją.
                      Zreszta szkoda że nie sprawdziłes informacji dotyczących tego programu rozrywkowego. Jednym z uczestników był adolf haider, osoba powszechnie znana i lubiana, o skłonnościach homoseksualnych, jego partnerem w programie był tancerz, osobnik heteroseksualny . Także jeśli uważasz ich za pederastów to Ci szczerze współczuję.
                      Co do adolfa :) to była ironia o zgrozo !! Nikogo nie miałem zamiaru urazić, na pewno żadnego austriaka. Chciałem Ci tylko przypomnieć, że jak pisałeś, korzystając z wyczucia kulturowego Europy, korzystasz również z wyczucia zbrodniarza.
                      Jestem dorosły i wiem do czego służy ku//tas, nie musisz mi tego przypominać :)))
                      Zwrócę Ci jednak uwagę, że to matka natura stworzyła homoseksualizm, nie zachodnia, zepsuta cywilizacja. dlaczego w każdej szerokości geograficznej rodzi się rok w rok od niepamiętnych czasów jakiś odsetek ludzi o tych skłonnościach ? Dlaczegoś na pewno, nauka nie ma jednoznacznej odpowiedzi. jest to natomiast odpowiedź dla Ciebie, że nie rozmieniam sie na drobne.
                      każdemu należy się szacunek bez względu na poglądy polityczne, orientacje seksualną, kolor skóry czy wyznawaną religię. Ty nie potrafisz wzbic sie ponad to i w tym tkwi ambaras.
                      bez pozdrowień

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka