fitness66 08.12.14, 17:25 Fajny argument za tym by nie przestrzegać prawa - bo Hitler też ustanawiał prawo :) "Prawo? Hitler też ustanawiał" wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16854636.html#TRrel_nc_SST Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tigertiger Re: Prawo 08.12.14, 18:21 fitness66 napisał: > Fajny argument za tym by nie przestrzegać prawa - bo Hitler też ustanawiał praw > o :) "Fajny argument" ? Fajny czyli świetny czy może interesujący ? i co ma być niby przedmiotem dyskusji (o której ty chyba wiesz więcej niż ja:)) ? Dyskusję rozpoczynasz ty - autor wątku więc o czym chcesz dyskutować właściwie ? O tym czy jest to argument ? Bo chyba nie o tym czy jest on "fajny" (o o gustach się nie dyskutuje) ?. Dyskusja polega nie na podrzucaniu "fajnych" artykułów na forum, a na prezentowaniu i wymianie stanowisk w danej sprawie. Zacznij więc dyskutować, bo spamować to każdy kretyn potrafi.:) Odpowiedz Link Zgłoś
fitness66 Re: Prawo 08.12.14, 20:30 tigertiger napisała: > "Fajny argument" ? Fajny czyli świetny czy może interesujący ? Interesujący. > i co ma być niby przedmiotem dyskusji (o której ty chyba wiesz więcej niż ja:)) > ? > Dyskusję rozpoczynasz ty - autor wątku więc o czym chcesz dyskutować właściwie > ? > O tym czy jest to argument ? > Bo chyba nie o tym czy jest on "fajny" (o o gustach się nie dyskutuje) ?. > Dyskusja polega nie na podrzucaniu "fajnych" artykułów na forum, a na prezentow > aniu i wymianie stanowisk w danej sprawie. Zacznij więc dyskutować, bo spamować > to każdy kretyn potrafi.:) Szto ty taka agresywnaja?... :( Inni odpowiadają inaczej, np.: forum.gazeta.pl/forum/w,29,155819364,155821739,Re_Prawo.html Odpowiedz Link Zgłoś
tigertiger Re: Prawo 08.12.14, 20:50 Agresywna ? Bynajmniej, uprzejmie wyjaśniam po raz kolejny na czym polega dyskusja i dopytuję czy, aby sam rozumiesz na czym w rzeczy samej dyskusja jest. Ty jesteś z tych co idą na ilość wątków, a nie na ich jakość. Mam nadzieję, że nie okażesz się gołosłownym i wyjaśnisz mi na czym polega według ciebie dyskusją. No chyba, że umiesz tylko "niefajnie" spamować, ale na "fajne" argumenty to już ciebie nie stać. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
fitness66 Re: Prawo 08.12.14, 23:41 tigertiger napisała: > Agresywna ? Bynajmniej, uprzejmie wyjaśniam po raz kolejny na czym polega dysku > sja i dopytuję czy, aby sam rozumiesz na czym w rzeczy samej dyskusja jest. Ty > jesteś z tych co idą na ilość wątków, a nie na ich jakość. Mam nadzieję, że ni > e okażesz się gołosłownym i wyjaśnisz mi na czym polega według ciebie dyskusją. > No chyba, że umiesz tylko "niefajnie" spamować, ale na "fajne" argumenty to j > uż ciebie nie stać. :))) Szto ty taka upierdliwaja?... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Prawo 08.12.14, 20:28 fitness66 napisał: > Fajny argument za tym by nie przestrzegać prawa - bo Hitler też ustanawiał prawo :) > "Prawo? Hitler też ustanawiał" > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16854636.html#TRrel_nc_SST Argumenty bledną przy postawionej tezie: "Mnie katolika [prawo uchwalone przez Sejm RP] nie obowiązuje." Są w Polsce ludzie, którzy stawiają się ponad prawem. Nie tylko stawiają. Postępują wbrew prawu a państwo im na to pozwala udając, że tego nie widzi. W ten sposób robimy z Polski dziki kraj, w którym prawo jest jedynie dla maluczkich, naiwnych i głupich. S. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Prawo 09.12.14, 09:53 Faktem jest, że nawet skądinąd rozsądni ludzie w różnych dyskusjach forumowych zdają się prezentować stanowisko, że przestrzeganie prawa jest czymś w rodzaju uprzejmości i wyrazem dobrej woli ze strony przestrzegającego. Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: Prawo 09.12.14, 12:11 Jeśli o prawie dyskusja to może o Prawie o asc w którym wprowadzone zmiany z dniem 1 stycznia 2015 spowodują zator w funkcjonowaniu USC o czym przestrzega prasa. Wiadomym mi jest, jak nie przygotowane są one do tych zmian kadrowo i odpowiednim sprzętem informatycznym. Wazność dokonanych tam czynności może potem utrudniać ludziom posługiwanie się dokumentami a w konsekwencji sprawy mogą trafiać do sądów w celu ich prostowania. Z jednej strony interesanci mają mieć moznośc wydobywania odpisów nie tylko w miejscu rejestracji zdarzenia ale w miejscu zamieszkania ale nie wszystkie USC mają odpowiednio wyprowadzone bazy danych i mają obawy co do relizacji tegoż. Dodam,że z dniem 1 października br kier.USC którzy nie posiadali wyższego wykształcenia prawniczego musieli odejść a nowi nie sądzę aby z mety umieli panować nad sytuacją nie tylko prawną ale i informatyczną. Dodam,że w gminach ilość etatów to w większości 1 osoba. Jestem b.ciekawa jak to zda egzamin. Odpowiedz Link Zgłoś