08.12.14, 17:25
Fajny argument za tym by nie przestrzegać prawa - bo Hitler też ustanawiał prawo :)
"Prawo? Hitler też ustanawiał"
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16854636.html#TRrel_nc_SST
Obserwuj wątek
    • tigertiger Re: Prawo 08.12.14, 18:21

fitness66 napisał:

> Fajny argument za tym by nie przestrzegać prawa - bo Hitler też ustanawiał praw
      > o :)

"Fajny argument" ? Fajny czyli świetny czy może interesujący ?
      i co ma być niby przedmiotem dyskusji (o której ty chyba wiesz więcej niż ja:)) ?
      Dyskusję rozpoczynasz ty - autor wątku więc o czym chcesz dyskutować właściwie ?
      O tym czy jest to argument ?
      Bo chyba nie o tym czy jest on "fajny" (o o gustach się nie dyskutuje) ?.
      Dyskusja polega nie na podrzucaniu "fajnych" artykułów na forum, a na prezentowaniu i wymianie stanowisk w danej sprawie. Zacznij więc dyskutować, bo spamować to każdy kretyn potrafi.:)
      • fitness66 Re: Prawo 08.12.14, 20:30
        tigertiger napisała:

> "Fajny argument" ? Fajny czyli świetny czy może interesujący ?

Interesujący.

> i co ma być niby przedmiotem dyskusji (o której ty chyba wiesz więcej niż ja:))
        > ?
        > Dyskusję rozpoczynasz ty - autor wątku więc o czym chcesz dyskutować właściwie
        > ?
        > O tym czy jest to argument ?
        > Bo chyba nie o tym czy jest on "fajny" (o o gustach się nie dyskutuje) ?.
        > Dyskusja polega nie na podrzucaniu "fajnych" artykułów na forum, a na prezentow
        > aniu i wymianie stanowisk w danej sprawie. Zacznij więc dyskutować, bo spamować
        > to każdy kretyn potrafi.:)

Szto ty taka agresywnaja?... :(
        Inni odpowiadają inaczej, np.:
        forum.gazeta.pl/forum/w,29,155819364,155821739,Re_Prawo.html
        • tigertiger Re: Prawo 08.12.14, 20:50
          Agresywna ? Bynajmniej, uprzejmie wyjaśniam po raz kolejny na czym polega dyskusja i dopytuję czy, aby sam rozumiesz na czym w rzeczy samej dyskusja jest. Ty jesteś z tych co idą na ilość wątków, a nie na ich jakość. Mam nadzieję, że nie okażesz się gołosłownym i wyjaśnisz mi na czym polega według ciebie dyskusją. No chyba, że umiesz tylko "niefajnie" spamować, ale na "fajne" argumenty to już ciebie nie stać. :)))
          • sclavus Re: Prawo 08.12.14, 23:06
            WOW!!!
          • fitness66 Re: Prawo 08.12.14, 23:41
            tigertiger napisała:

> Agresywna ? Bynajmniej, uprzejmie wyjaśniam po raz kolejny na czym polega dysku
            > sja i dopytuję czy, aby sam rozumiesz na czym w rzeczy samej dyskusja jest. Ty
            > jesteś z tych co idą na ilość wątków, a nie na ich jakość. Mam nadzieję, że ni
            > e okażesz się gołosłownym i wyjaśnisz mi na czym polega według ciebie dyskusją.
            > No chyba, że umiesz tylko "niefajnie" spamować, ale na "fajne" argumenty to j
            > uż ciebie nie stać. :)))

Szto ty taka upierdliwaja?...
    • snajper55 Re: Prawo 08.12.14, 20:28
      fitness66 napisał:

> Fajny argument za tym by nie przestrzegać prawa - bo Hitler też ustanawiał prawo :)
      > "Prawo? Hitler też ustanawiał"
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16854636.html#TRrel_nc_SST

Argumenty bledną przy postawionej tezie:

"Mnie katolika [prawo uchwalone przez Sejm RP] nie obowiązuje."

Są w Polsce ludzie, którzy stawiają się ponad prawem. Nie tylko stawiają. Postępują wbrew prawu a państwo im na to pozwala udając, że tego nie widzi. W ten sposób robimy z Polski dziki kraj, w którym prawo jest jedynie dla maluczkich, naiwnych i głupich.

S.
      • spokojny.zenek Re: Prawo 09.12.14, 09:53
        Faktem jest, że nawet skądinąd rozsądni ludzie w różnych dyskusjach forumowych zdają się prezentować stanowisko, że przestrzeganie prawa jest czymś w rodzaju uprzejmości i wyrazem dobrej woli ze strony przestrzegającego.
        • maria88 Re: Prawo 09.12.14, 12:11
          Jeśli o prawie dyskusja to może o Prawie o asc w którym wprowadzone zmiany
          z dniem 1 stycznia 2015 spowodują zator w funkcjonowaniu USC o czym
          przestrzega prasa. Wiadomym mi jest, jak nie przygotowane są one do tych zmian
          kadrowo i odpowiednim sprzętem informatycznym.
          Wazność dokonanych tam czynności może potem utrudniać ludziom
          posługiwanie się dokumentami a w konsekwencji sprawy
          mogą trafiać do sądów w celu ich prostowania.
          Z jednej strony interesanci mają mieć moznośc wydobywania
          odpisów nie tylko w miejscu rejestracji zdarzenia ale w miejscu zamieszkania
          ale nie wszystkie USC mają odpowiednio wyprowadzone bazy danych
          i mają obawy co do relizacji tegoż.
          Dodam,że z dniem 1 października br kier.USC którzy nie posiadali wyższego
          wykształcenia prawniczego musieli odejść a nowi nie sądzę
          aby z mety umieli panować nad sytuacją nie tylko prawną
          ale i informatyczną. Dodam,że w gminach ilość etatów to
          w większości 1 osoba.
          Jestem b.ciekawa jak to zda egzamin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka