Dodaj do ulubionych

Dlaczego wierzący mają klapki na oczach???

• Gość: homo decapitator zdejm turban przyglupie i pojmiesz sekret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 01:27
    • Gość: she Re: Dlaczego wierzący mają klapki na oczach??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:20
      A dlaczego zakochani maja klapki na oczach ?

To przeciez podobny mechanizm. U osob zdolnych do wiary, pobudza ona osrodek
      przyjemnosci w mozgu. Stad "przezycia duchowe" - spektrum przyjemnych doznan.
      Subtelniejszych, niz atawistyczne zadowolenie z pelnego zoladka. Gdyby wiara,
      podobnie jak zakochanie, powodowala niemile odczucia, nie miala by racji bytu -
      nikt by nie wierzyl, ani nie kochal :) A ludzie wierza i kochaja, jakze czesto
      wbrew rozsadkowi. Dlatego wiara nie jest kwestia rozumu i logicznych
      argumentow. To sposob w jaki mozg dawkuje sobie naturalne, bo endogenne
      narkotyki. To pomaga czlowiekowi w trudnych sytuacjach. Wierzacy podobno zyja
      dluzej. Sa badania nad dobroczynnym wplywem modlitwy na zdrowie i
      rekonwalescencje.

Pewien odsetek ludzkosci nie odczuwa blogosci i zjednoczenia z Sila Wyzsza.
      Ludzie ci jednak czesto czerpia "przezycia duchowe" z innych zrodel. Ja np.
      kocham muzyke, a ponadto niegdys autentyczna przyjemnosc sprawialo mi
      rozwiazywanie zadan z matematyki (juz z tego wyroslam, niestety).

I tyle - wierzacy ateisty nie przekona i vice versa. Natomiast ateista moze do
      pewnego stopnia zrozumiec wierzacego i nawet to wykorzystac do wlasnych celow w
      celu zdobycia nad nim wladzy. Przykladow, jak mniemam, nie musze podawac.
    • Gość: . Dlaczego ogolonym_ jajkom brak piątej klepki ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.05, 21:30
      0golone_jajka napisał:

> i nie widzą, że:
      > 1. bez boga można świetnie żyć (czego żywym dowodem jestem np. ja)
      > 2. większość ludzi tzw. wierzących to pozerzy, którzy totalnie olewają nauki
      ko
      > ścioła
      > 3. bóg jest okrutny, skoro dopuszcza tyle zła ile jest dziś na świecie (tylko
      p
      > roszę mi nie bredzić, że ma w tym wyższy cel i że z tego wyjdzie większe
      dobro,
      > bo z przedszkola już wyrosłem i takie "argumenty" do mnie już nie trafiają)
      > 4. kler jest dwulicowy - mówi jedno, robi drugie
      > 5. biskupi polscy są tłuści i dobrze ubrani, a chyba powinni być raczej
      szczupl
      > i i nosić się skromnie
      > 6. rligia przestaje już tłumaczyć wszsytkie niezrozumiałe zjawiska -
      zastępuje
      > ją, z powodzeniem, nauka

Nie tylko bez Boga można żyć . Okazuje się że również można żyć bez włosów na
      jajkach i bez rozumu w głowie . Ale tobie pewnie wydaje się że jesteś genialny .
      Czy zastanawiałeś sie kiedyś dlaczego tacy ludzie jak Słowacki , Mickiewicz ,
      Norwid (żeby tylko poprzestać na tych kilku nazwiskach), wierzyli w Boga ?
      Pewnie byli głupsi od ciebie .
      • Gość: hanka Re: Dlaczego ogolonym_ jajkom brak piątej klepki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.05, 21:36
        Dla czego wszedłeś na to forum? Żeby obrażać "OGOLONE" i nas wszystkich?
        Przecież my myślimy to co Ty, tylko w drugą stronę. Sprubój przez 3 minuty być
        niewierzący, czy coś w Twoim życiu się zmieni? Wystarczy tylko inne myślenie.
        Pozdrawiam.
        • Gość: . Re: Dlaczego ogolonym_ jajkom brak piątej klepki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.01.05, 00:37
          Gość portalu: hanka napisał(a):

> Dla czego wszedłeś na to forum? Żeby obrażać "OGOLONE" i nas wszystkich?
          >Przecież my myślimy to co Ty, tylko w drugą stronę. Sprubój przez 3 minuty być
          > niewierzący, czy coś w Twoim życiu się zmieni? Wystarczy tylko inne myślenie.
          > Pozdrawiam.

Wszedłem bo mi sie chciało . Ogolone_jajka nie można obrazić . Słyszałaś o
          takim przypadku ? Czy np. twoją ogoloną cipkę można obrazić ? Jak ja ciebie
          mogłem obrazić nie wiedząc o twoim istnieniu ?
          P.S. Czy twój pupil ma monopol na obrażanie innych ? "sprubój" pomyśleć albo po
          prostu skończ podstawówkę .
          • Gość: hanka Re: Dlaczego ogolonym_ jajkom brak piątej klepki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.01.05, 23:22
            Tak właśnie wygląda forum na temat wiary. Taki jest obraz wierzących,
            albo "nawiedzonych", bo nie chcę tu obrażać wierzących - zawsze mam dla nich
            szacunek - macie tylko swój pogląd, inny dla Was jest nie do przyjęcia.
            Przyjrzyjcie się swoim wypowiedziom, jacy jesteście napastliwi, czy przez
            moment pomyśleliście, że to Wam brak piątej klepki? Ile jeszcze lat będziecie
            wierzyć w te legendy? Ile jeszcze lat będziecie wierzyć, przy tym, co się
            dzieje na świecie? Może trzeba się trochę douczyć, a legendy włożyć między
            bajki? Pozdrawiam.
      • brzydka_kasia Re: Dlaczego ogolonym_ jajkom brak piątej klepki 09.01.05, 14:51
        > Nie tylko bez Boga można żyć . Okazuje się że również można żyć bez włosów na
        > jajkach i bez rozumu w głowie .

To ostatnie wygląda mi na twoją przypadłość...
    • forumisko Za 45 lat 08.01.05, 21:54
      0golone_jajka napisał:
      > 1. bez boga można świetnie żyć (czego żywym dowodem jestem np. ja)

Porozmawiamy za 45 lat. Ciekawe czy też będziesz miał wtedy takie poglądy jak
      teraz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka