Dodaj do ulubionych

Uciążliwi sąsiedzi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 02:14
Środowisko przestępcze, narkomani, dealerzy, alkoholicy, złodzieje. Czy takie
rodziny powinny mieszkać w gronie ludzi uczciwych i pracujących? Kogo powinno
się eksmitować?
Obserwuj wątek
    • parmesan Re: Uciążliwi sąsiedzi 17.02.05, 02:43
      hmm, jakie sasiedztwo? za sciana czy na ulicy? kto pierwszy mieszkal?
      mieszkania sa prywatne czy spoleczne? W jaki sposob zaklocaja oni Ci zycie?
      Jestes narazona na ataki? Czy tylko przewrazliwiona?
      • Gość: rentier Re: Uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 20:21
        A co zrobić ze mną? Nie jestem specjalnie nieuczciwy, ale też nie jestem
        pracujący.
        Bo raczej tego nie lubię, a - dzięki kilku trafnym decyzjom z szalonych
        pionierskich lat kapitalizmu - już nie muszę.

Czy nie byłbym demoralizującym przykładem dla autorki wątku?
    • pia.ed Re: Uciążliwi sąsiedzi 17.02.05, 03:20
      A moze tak wiecej szczegolow na temat Twej sytuacji?
    • Gość: hans droga torunainako IP: *.enovation.oper / *.enovation.nl 17.02.05, 08:44
      Aż dziw bierze ze można być aż tek głupią; nie podoba ci się to się wyprowadź.
      Tak powstają złodziejskie getta.
      • Gość: @ Re: droga torunainako IP: *.chello.pl 17.02.05, 10:13
        Wyprowadż się??? Uważasz , że to załatwia sprawę? Porządny człowiek ma
        wywrócić swoje życie do góry nogami a menelstwo spokojnie i bezkarnie może
        dalej zatruwać życie innym? Przecież to oni powinni ponieść konsekwencje swoich
        czynów! Bunt przeciw przestępcom nazywasz głupotą?
        • Gość: hans od walczenia z nimi jest policja IP: *.enovation.oper / *.enovation.nl 17.02.05, 10:42
          jezeli oni nic z tym nie robia to dlaczego ty mialabys - placisz podatki na ta
          durna policje. Ja bym sie wyprowadzil.
    • Gość: Drzoni Brawo Re: Uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 10:53
      Naiwne to. Pełne hipokryzji i dulszczyzny. Matka, ojciec w pracy; dzieci w
      szkole - to jest ten wzór uczciwych pracujących? Byle byli cicho i ładnie
      ubrani tak? Nie masz pojęcia co się dookoła ciebie może dziać. Ile świństwa,
      złodziejstwa, alkoholizmu i innych koszmarnych tragedii dzieje się w
      takich "przykładnych" polskich rodzinach!
      Byle wszystko przykładnie wyglądało!
      • Gość: @ Re: Uciążliwi sąsiedzi IP: *.chello.pl 17.02.05, 11:15
        Dzoni, no co Ty, chyba to nie o to chodzi. Mam podobny problem co Torunianka.
        Nie wiem, czy żyję "przykładnie", ale mam prawo do spokoju, innym nie
        przeszkadzam. Od conocnych burd i hałasów odechciewa się życia we własnym domu.
        na przeprowadzenie się nie mam szans, bo nie ma chętnych na kupno mojego
        mieszkania w obsikanej, zdemolowanej kamienicy, do której wchodzi się z duszą
        na ramieniu. Gdzie ta hipokryzja?
        • Gość: hans obniz cene i sie sprzedasz ten dom IP: *.enovation.oper / *.enovation.nl 17.02.05, 11:17
          • Gość: @ Re: obniz cene i sie sprzedasz ten dom IP: *.chello.pl 17.02.05, 11:38
            Za jaką kwotę można sprzedać mieszkanie, do którego wchodząc tonie się w
            kałużach moczu, a za plecami ma się bandę agresywnych bandziorów? Czy za
            uzyskane pieniądze znajdę lokum dla mojej rodziny? To naprawdę nie jest takie
            proste...
            • Gość: hans jezeli bedziesz zwlekac to bedziesz mysiala IP: *.enovation.oper / *.enovation.nl 17.02.05, 11:44
              sie wyprowadzic i tak. Przeciez sprawy nie maja sie ku lepszemu.
              Wojawanile z bandytami jest strata czasu
              • Gość: @ Re: jezeli bedziesz zwlekac to bedziesz mysiala IP: *.chello.pl 17.02.05, 11:56
                Niestety masz rację i wkurza mnie bezradność w tej sprawie :(
    • elfhelm eksmitować tych, co nie płacą za lokale 19.02.05, 10:42
      i tyle
    • Gość: Co o tym myślę Re: Uciążliwi sąsiedzi IP: *.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 12:20
      Jeśli rzeczywiście jesteś Torunianką to napisz o jaką dzielnice chodzi,jęsli
      jednak chodzi o okolice Centrum to niestety tutaj nic nie zrobisz,gdyż takie
      naleciałości są efektem czasó komunistycznych i przydziałów z kwatereunku( w
      socjologi nazywa sie to dziedziczeniem biedy i patologi).Nie twierdze tutaj ze
      całe centrum jest takie ale powyzsza sytaucja,tzn. dość duży dsetek patologi
      utrudnia migrację wewnątrz miasta normalnych,pracujących i kulturalnych
      ludzi.Ogólnie można zauazyć w Toruniu co jest nortmalne a co nie- np.Wrosy któe
      uchodza za lepszą dzielnicę.Ogólnie jest tak że w centrach dużych miast
      mieszka elita,naukowcy,lekarze,prawnicy ,skupia się zycie towarzyskie i
      kulturalne. Poza tym w grodzie kopernika istnieją takie oazy jak
      słynna "czeczenia" i mają powstac kolejne kilka bloków.Nie wiem tylko czy jest
      sens robić gdziekolwiek indziej kolejny bronx.Uważam że takie środowisko tonie
      eksmitowac a po prostu zamykac gdzie ichmiejsce,dzieczi do rodzin zastępczych
      po pozbawienu praw rodzicielskich,mieszkania wypróżniać i wynajmowac normalnym
      lokatorom. Wielu właścicieli kamienic w Toruniu pochodzi poza tym z poza
      Torunia i są to nieraz ludzie któzy wynajmują "byle komu" za śmieszne
      pieniaądze,nie sprawdzając lokatorów i sami niestety się godzący na zasiedlanie
      centrum i okolicy przez małowiarygodnych ludzi,któyz często okazują sie właśnie
      z takich "sfer".Inna rzecz to podejście ludzi do problemu uważam że gdyby
      zgłąszac sprawy zarówno na drodze cywilnej jak i karnej bandziorom znudziłoby
      się mieszkanie między normalnymi ludżmi ze względu na koszta któe by musieli
      poniesć np.grzywna za zakłócanie porządku noca, odszkodowanie za utratę
      wartości lokalu itp. Uważam że w całej Polsce centra to powinna być wizytówka
      miasta,a nie przedłużanie polityki slumsów.Pozdrawiam
      • Gość: Torunianka Re: Uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:16
        Nie mogę Wam podać dzielnicy oraz adresu, bo wiadomo co by mnie czekało po
        ujawnieniu się. Mogę jedynie zdradzić, że dwóch sąsiadów nareszcie odsiaduje
        wyroki za rozboje, kradzieże i włamania. Ale ich konkubiny, które do tej pory
        żyły z tego co sprzedały z prowadzonej "działalności" nie mogą patrzeć na moją
        rodzinę. Jesteśmy zaczepiani w sposób wulgarny, stosowane są grożby. Połowa
        rodzin handluje prochami (babcia też). My jako uczciwie pracujący, jesteśmy im
        solą w oku. Wiem, że zaczepki są po to, byśmy się wynieśli z tej posesji.
        Jednak moim zdaniem to oni powinni się wyprowadzić. To oni przestępcy powinni
        szukać sobie innego lokum dla swojej przestępczej działalności. Postawiłam się
        im i powiedziałam wprost, że nie będę przed nimi uciekać. Jeżeli będziemy
        uciekać przed bandziorami to co dalej? To tak jakby państwo pozwalało na
        prowadzenie takiego przestępczego procederu, a normalny, uczciwy obywatel musi
        siedzieć cicho i płacić haracz za to że oddycha między niebezpiecznymi dla
        społeczeństwa bandziorami.Jesteśmy pomawiani o sprawy, które nigdy nie miały
        miejsca. Ale dopiero teraz wiem jak działa sitwa, jakie grożne są dla
        spokojnego obywatela obmowy, kalumnie wysyłane do urzędów i organizacji, które
        badając sprawę bardzo powierzchownie przyznają rację (o dziwo) tym, którzy
        potrafią wyłudzać zasiłki z pomocy społecznej i mimo dobrego zdrowia nie
        pracują, bo nie chcą pracować, a których stać na codzienne picie alkoholu i
        wszczynanie burd. Jak każdy lokator pragniemy we własnym mieszkaniu wypocząć,
        jak każdy chcemy mieć prawo do wyjścia z mieszkania na spacer bez strachu i
        spoglądania najpierw w wizjer czy pod drzwiami nie leży pijany sąsiad, czy
        panowie z pałkami nie stoją przed agencją towarzyską czekając na zwrot długu
        od "mamuśki", czy ze schodów nie biegnie narkoman, który obrzuci mnie
        wyzwiskami, że na niego spojrzałam, my też chcemy normalnie i w spokoju
        przespać noc. My też chcemy żyć!
        • Gość: Do Torunianki Re: Uciążliwi sąsiedzi IP: *.ip-pluggen.com 20.02.05, 10:36
          Czy jest to mieszkanie wlasnosciowe czy kwaterunkowe w ktorym mieszkasz?
          Przeciez ci ludzie chyba nie kupili swoich mieszkan?
          • Gość: Torunianka Re: Uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 23:31
            To są mieszkania kwaterunkowe i należą do gminy.
            • Gość: Torunianka Re: Uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 23:37
              W uzupełnieniu do poprzedniego tekstu. Nikt z lokatorów tej posesji nie wykupił
              mieszkania na własność, mimo, że posesja jest zlokalizowana w dość atrakcyjnym
              miejscu.
              • Gość: gosc Re: Uciążliwi sąsiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 16:49
                Witam,Torun nie jest miastem dynamicznym,brak w nim klasy sredniej i ludzi na
                poziomie mimo umk bo noworysze nauk nie pobieraja.Ma takich mieszkancow na
                jakich zasluzyl i jakich sobie wychowal.Moglby zyc z turystyki a tak nawet
                makieta nie bedzie bo miastu zal wydac jakies 300 tausenow na skuteczna
                promocje o czym trabili w mediach bo byla inicjatywa promocji przez konsorcjum
                13 firm rekalmowych.Ogolnie to chyba jest i bedzie tak ze w
                najatrakcyjniejszych punktach miasta beda mieszkali tacy ludzie i straszyli
                innych,mlodzi normalni wyemigruja,starsi powymieraja wtedy tacy ludzie
                pozajmuja na dziko pustostany i kolo sie zamknie.Nie beda placic za media wiec
                lokale beda sie albo dewastowac,albo zalewac i planac.I miasto wiecej
                straci.Biznes sie bedzie wycofywal z miasta bo przecietny Torunianin to
                stworzenie nieufne,zubozale,rezygnujace z uslug i handlu a tym samym
                podcinajacy galaz na ktorej siedzi.Miasto bedzie raczej kuznia kadr dla
                warszawy lub innych miast,o ile menelstwo nie przepedzi i nie pokiereszuje
                studentow.Wiec kolo sie zamyka.PZDR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka