Dodaj do ulubionych

najgorsze cechy Polaków

09.05.05, 11:47
Cwaniactwo, złodziejstwo, brak tolerancji, prostactwo, brudzący świat - (np.
wyrzucanie śmieci gdzie popadnie, brzydkie wyrazy).
To pięć cech, które przyszły mi na myśl w pierwszej kolejności.
Obserwuj wątek
    • dapop Re: najgorsze cechy Polaków 09.05.05, 11:56
      Mozż to i prawda ale dla mnie najgorszą cechą Polaków jest wieczne narzekanie na
      wszystko i na wszystkich.
      • margaret74 Re: najgorsze cechy Polaków 09.05.05, 12:10
        Popieram dapopa. A przede wszystkim narzekanie na brak pieniędzy a za rok
        kupują nowy dom i samochód.
        • po_godzinach Re: najgorsze cechy Polaków 09.05.05, 13:11
          margaret74 napisała:

> Popieram dapopa. A przede wszystkim narzekanie na brak pieniędzy a za rok
          > kupują nowy dom i samochód.

To zrozumiałe. Jesli kupili dom i samochód, to juz nie maja pieniędzy.
    • Gość: atolina Re: najgorsze cechy Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:19
      jeszcze dodałabym dwulicowość, zawiść, chamstwo, obłudę - te drażnią mnie
      najbardziej
      • Gość: Schuja Re: najgorsze cechy Polaków IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.05.05, 12:54
        Nic odjac , jak juz to jeszcze dodac : falszywosc religijna.
        • Gość: 1959 Re: najgorsze cechy Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:33
          fałszywa religijność i to w kraju tak "głęboko"katolickim. Założę się, że
          większość nigdy nie zastanawiała nad sensem religii i wiary.
    • red_one najgorsze cechy ludzi 09.05.05, 13:10
      a na jakiej podstawie naywasz to cechami polakow? skad ta wylacznosc?

bo ja sie z tym i innymi cechami wymienionymi w tym watku spotykam wszedzie.
    • abaddon_696 Oto najgorsza cecha Polaków: 09.05.05, 13:42
      To, że wśród nich są ludzie, co przypisują wady i zalety wg narodowości.
      • Gość: wojtek Re: Oto najgorsza cecha Polaków: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 01:39
        Ja może trochę z innej beczki. W porównaniu z innymi nacjami europejskimi
        strasznie razi mnie u Polaków brak gustu i umiaru. Nie ma u nas kultury
        jedzenia, picia, uprawiania seksu, prowadzenia samochodu itd. Nie potrafimy
        delektować się tymi rzeczami, jak np. Francuzi, Austriacy czy Szwedzi.
        Dziwię się także, że bogaci ludzie nie budują ładnych, przytulnych domków, lecz
        wielkie kanciaste wille bez krzty smaku. Albo że nie kupują pięknych
        zabytkowych samochodów, lecz ładują kasę w duże i szybkie fury.
        Chyba za mało jest u nas ekscentryków, którzy dodali by Polsce trochę kolorytu.
      • chitarini Re: Oto najgorsza cecha Polaków: 11.05.05, 19:46
        co kraj to obyczaj...
    • sprite36 Najgorszą cechą Polaków jest kompleks polskości bt 10.05.05, 08:04
    • 1611ab Re: najgorsze cechy Polaków 10.05.05, 08:58
      A mnie u Polaków irytuje dokładnie to co u innych nacji. Wyrzucanie śmieci na
      ulicę choć Włosi nas biją w tym na głowę. Czegoś takiego jak we Włoszech
      nigdzie nie widziałam :-). Chociaż Francuzi bardzo starają się za nimi nadążyć.
      Jedyna róznica między nimi , a nami jest taka , że oni mają świetnie
      zorganizowane służby zajmujące się sprzątaniem.
      Pijaństwo jest też denerwujące choć Anglicy dawno nas w tym prześcignęli.
      Właściwie, nie bardzo wiem skąd w Polakach takie kompleksy ? Nie mamy ani
      więcej ani mniej złych cech niż inne nacje i naprawde nie mamy się czego
      wstydzić. Wszedzie ludzie są mniej lub bardziej kulturalni.
      Brak tolerancji ?? Nie wiem skąd twierdzenie że jesteśmy mniej tolerancyjni niż
      np.: Anglicy ? Nie wiem czy udało ci się kiedyś żyć w jakimś innym kraju przez
      dłuższy czas ? Jeśli nie to rozumiem skąd taki obraz Polaków. Anglicy gardzą
      ludźmi o innym kolorze skóry i choć nikt tego otwarcie nie przyzna to w
      prywatnych rozmowach można się wiele dowiedzieć o tej "tolerancj."
      • Gość: Schuja Re: najgorsze cechy Polaków IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.05.05, 09:47
        Sprawa tolerancji lub jej brak wiaze sie w zasadzie z poziomem zamoznosci danej
        nacji.Polacy sa tolerancyjni , bo sa biedni i nikt obcy im nic nie zabirze.Ajak
        tylko np. na rynku pracy pojawili sie w wiekszych ilosciach Ukraincy itd.
        tolerancja w tym zakresie od razu wziela w leb.Anglicy sa nietolerancyjni bo to
        zamozna spolecznosc i w kazdym przybyszu widzi , zreszta slusznie, tego ktory
        im ten dobrobyt w taki lub inny sposob chce zmniejszyc.No bo przeciez nie
        emigruja do Anglii bogaci obywatele Luxemburga czy tez Monaco lecz biedni z
        Pakistanu,Indii i skad tam jeszcze. Ciekawe jak wygladalaby ta tolerancja u
        Polakow , gdyby im sie do Polski zwalilo jak np. Niemcom pare milionow Turkow .
        Kazda polska wies zmienilaby nazwe na JEDWABNE.To jest pewne.
    • ianek70 Re: najgorsze cechy Polaków 10.05.05, 13:02
      chimba napisała:

> Cwaniactwo, złodziejstwo, brak tolerancji, prostactwo, brudzący świat - (np.
      > wyrzucanie śmieci gdzie popadnie, brzydkie wyrazy).

Obsesja na punkcie takich głupich stereotypów...
      • greypc Re: najgorsze cechy Polaków 10.05.05, 16:06
        dokladnie. bardzo irytuje mnie uogolnianie i tworzenie stereotypow. wiadomo, ze
        nie kazdy Polak, Niemiec, Wloch itd. jest taki sam jak ich inni rodacy. zresztą
        to sie tyczy do wszystkiego właściwie.
    • chitarini Re: najgorsze cechy Polaków 11.05.05, 19:52
      Nie o wszystkich ale o większości:
      nietolerancja,zawiść,zazdrość,cwaniactwo,pijaństwo,niechlujność,brak kultury
      jazdy (i.t.p),pozorna pobożność i katolicyzm,nieżyczliwość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka