Dodaj do ulubionych

Co sadzicie o Benedykcie XVI?

23.10.05, 09:35
No wlasnie. Co sadzicie o papiezu Benedykcie XVI? Jest juz na tyle dlugo
biskupem Rzymu ze chyba mozna go jakos cenic, prawda?
Dla mnie jest on nijakim papiezem. Nie jest kontrowersyjny, ani w pozytywny,
ani w negatywny sposob. Co najmniej tak, jakby chcial sie przypodobac
wszystkim.
Obserwuj wątek
    • 3promile Re: Co sadzicie o Benedykcie XVI? 23.10.05, 09:55
      Noblesse oblige, czyli nie wyskakuj chopie przed szereg, bo ci się przytrafi to,
      co JP Pierwszemu...
    • cyklotron Re: Co sadzicie o Benedykcie XVI? 25.10.05, 08:53
      Poza tym ze byl w Hitlerjugend (ciekawe czy na ochotnika, jak podobno dziadek
      jednego z ex-kandydatow), to mi on nie przeszkadza :P
      • raporter Re: Co sadzicie o Benedykcie XVI? 25.10.05, 22:02
        Zmusili go to sluzyl w Hitlerjugend - wtedy wszyscy mlodzi aryjczycy byli w tej
        organizacji.
        Ciekawe czy wtedy mu sie podobala ta organizacja?!?
    • redudek Re: Co sadzicie o Benedykcie XVI? 25.10.05, 16:48
      Tak naprawdę jeszcze Go dobrze nie znamy,zobaczymy gdy zacznie podróżować.Jak
      narazie darzę Benedykta wielkim szacunkiem,
    • yoma Re: Co sadzicie o Benedykcie XVI? 25.10.05, 16:56
      Nic nie sądzimy. Gdybyśmy mieli sądzić cokolwiek o każdym przywódcy na świecie,
      to by nam czerepy popękały.
    • happy_hour Jest przystojny. 25.10.05, 18:35
      Moim zdaniem jest przystojny. Siwizna dodaje mu uroku. Bardzo dobrze dobiera
      stroje, widac przyklada do tego duzo uwagi. Zatem dobrze dba o wizerunek i
      dobrze reprezentuje swoj kosciol.
      • 3promile Re: Jest przystojny. 25.10.05, 18:46
        Rewelacja! Oto właściwe kryterium oceny papieża, hehe!
        • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 18:50
          A w Polsce co - Glemp- słabe PR
        • happy_hour Papież ubiera się modnie i luksusowo! 06.11.05, 20:39
          3promile napisał:

> Rewelacja! Oto właściwe kryterium oceny papieża, hehe!

Hehe... i co? Historia osadzila kto mial racje :D:D:D "Papież ubiera się modnie
          i luksusowo."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3002146.html
      • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 18:53
        "Bardzo dobrze dobiera
        stroje"

to znaczy, że co niby?
        • happy_hour Re: Jest przystojny. 25.10.05, 19:45
          po_godzinach napisała:

> "Bardzo dobrze dobiera
          > stroje"
          >
          > to znaczy, że co niby?

No co co? Dobrze dobiera stroje do kazej okazji. Ty tego nie robisz?
          • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 20:07
            Czasem robię, hmmm ...
            a jakie on ma te stroje?
            • happy_hour Re: Jest przystojny. 25.10.05, 20:29
              po_godzinach napisała:

> Czasem robię, hmmm ...
              > a jakie on ma te stroje?

Zwykle jakas kiecke wybiera z szafy. Najczesciej taka dostojna, biala.
              Eleganckie nakrycie glowy. Na szyje jakas taka wstege. No bardzo ekstrawagancki
              jest. Ale nikt sie temu nie dziwi. Bo wyglada bardzo dostojnie w tym wszystkim.
              • 3promile Re: Jest przystojny. 25.10.05, 20:34
                happy, ja cię spytam wprost - czy dobór właściwej szmatki to jest kryterium
                oceny papieża? Pytam wprost, gdyż pytania nie wprost nie zrozumiałaś...
                • happy_hour Re: Jest przystojny. 25.10.05, 20:48
                  3promile napisał:

> happy, ja cię spytam wprost - czy dobór właściwej szmatki to jest kryterium
                  > oceny papieża? Pytam wprost, gdyż pytania nie wprost nie zrozumiałaś...

Po czym wnosisz ze nie zrozumialem? Przeciez nie odpowiedzialem na Twoje
                  pytanie ktore przytoczyles jeszcze raz przed chwila?

Odpowiem jednak skoro nalegasz.

Ciekawe co by powiedzial Benedykt gdybys sie go zapytal po co ubiera takie, jak
                  Ty to mowisz "szmatki". Bardzo jestem ciekaw jego reakcji. Mysle ze jest to
                  bardzo istotny element jego urzedu skoro od ponad 1500 lat papieze tak sie
                  wlasnie nosza. Gdyby to bylo nieistotne to juz od dawna zmienili by te zasady.
                  Uwazasz ze ktos taki jak papiez robi cos dla jaj? dla zgrywy? Mysle ze taki
                  czlowiek, ktory jest myslicielem, filozofem, teologiem, glowa kosciola ma
                  sprawe ubioru gleboko przemyslana. Gdyby tak niebylo w swoim oswieceniu dawno
                  by to zmienil! Benedykt istotnie odroznia sie swoim strojem od reszty populacji
                  w calej zachodniej cywilizacji w ktorej mu przyszlo zyc, uwazasz ze ta
                  kontestacja niczemu nie sluzy? Moim zdaniem sluzy. Gdyby niechcial zeby go ktos
                  za stroj ocenial, to by sie dopasowal do calej reszty waznych swiatowych
                  osobistowci i nosil garnitur.

Teraz Ty sobie odpowiedz czy jest to istotne czy nie istotne kryterium oceny
                  papieza.
                  • 3promile Re: Jest przystojny. 25.10.05, 20:54
                    Dokładnie tak jak mówisz - "dla jaj, dla zgrywy". KK jest oparty na rytualizmie
                    i ikonolatrii, żeby owieczki były przekonane, że uczestniczą w sacrum.
                    • happy_hour Re: Jest przystojny. 25.10.05, 20:57
                      3promile napisał:

> Dokładnie tak jak mówisz - "dla jaj, dla zgrywy". KK jest oparty na
                      rytualizmie
                      > i ikonolatrii, żeby owieczki były przekonane, że uczestniczą w sacrum.

Czyli to jest Twoja ocena Benedykta XVI, papieza. Hmmm. Rzeczywiscie bardzo
                      przemyslana.
                      • 3promile Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:01
                        Nie, jest to moja ocena Twojego przekonania o istotności kryterium papieskiej
                        odzieży wierzchniej jako wyznacznika jego majestatu, mądrości, nieomylności etc.
                        • happy_hour Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:13
                          3promile napisał:

> Nie, jest to moja ocena Twojego przekonania o istotności kryterium papieskiej
                          > odzieży wierzchniej jako wyznacznika jego majestatu, mądrości, nieomylności
                          etc

Chyba nie zrozumiales. Nie uwazam ze to sposob ubioru wyznacza poziom madrosci,
                          nieomylnosci itp. Przekrecasz moja wypowiedz. Napisalem, ze musi to byc wazne,
                          skoro tak uczony czlowiek (i wielu jego poprzednikow) przyklada do tego wage.

Nie mniej jednak stroj bardzo podkresla to, ze mamy do czynienia z kims nie
                          przecietnym.
                          • 3promile Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:16
                            Tedy ci przypomnę, niewiasto, pytanie zawarte w tytule wątku - "Co sądzicie o..."
                            Swoją odpowiedź rozpoczęłaś od "jest przystojny". Wnioski są oczywiste.
                            • happy_hour Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:20
                              3promile napisał:

> Tedy ci przypomnę, niewiasto, pytanie zawarte w tytule wątku - "Co sądzicie
                              o..
                              > ."
                              > Swoją odpowiedź rozpoczęłaś od "jest przystojny". Wnioski są oczywiste

Wiec mowie Ci prosto na pytanie "Co sądzicie o..." ja pisze w skrocie: "Sadze
                              ze jest przystojny".
                              • 3promile Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:23
                                Podpowiem niewieście: "Sadzę, że zmieni oblicze kościoła...", "Sądzę, że zachowa
                                kościół w kształcie takim, jaki zostawił go jego poprzednik...", "Sądzę, że
                                będzie nieprzejednanym przeciwnikiem relatywizmu...". Czy niewiasta w końcu
                                zrozumiała, że jej odpowiedź na pytanie zawarte w tytule wątku uprawnia mnie do
                                nazwania niewiasty idiotką?
                                • happy_hour Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:32
                                  Po pierwsze jestem facetem. Nie wiem skad przypuszczenie ze jestem kobieta.
                                  Jesli chcesz mi w ten sposob dodatkowo ublizyc to ciekawe co na to twoja zona,
                                  kochanka, dziewczyna, inne uczestniczki tego forum...

Nie sadze zeby moja odpowiedz na Twoje pytanie byla dziwna. Chciales sie czegos
                                  dowiedziec to sie dowiedziales. A ze mojej wypowiedzi nie akceptujesz to nie
                                  upowaznia Cie do tego zeby nazywac mnie idiotka.
                                  • 3promile Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:36
                                    Ależ skąd - to było wnioskowanie pośrednie, a nie jakiś trywialny test IQ...
                  • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:05
                    a gdyby nosił ten garnitur, to byłby mniej szacowny?
                    • happy_hour Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:14
                      po_godzinach napisała:

> a gdyby nosił ten garnitur, to byłby mniej szacowny?

Coz.. nie umniejszylo by to w niczym jego madrosci niemniej jednak nie
                      wyroznial by sie sposrod tlumu innych osobostosci. A napewno nie byl by tak
                      przystojny jak teraz.
                      • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:17
                        mi sie zdaje, ze facet jest przystojnieszy w spodniach i marynarce, niż w
                        sukience

w sukience taki jest troszkę jakby zniewieściały
                        • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:18
                          Musi być w marynarce?
                          • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:19
                            nie musi, może byc w swetrze
                            • happy_hour Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:23
                              po_godzinach napisała:

> nie musi, może byc w swetrze

W swetrze to moze sobie chodzic zwiazkowiec z Ursusa ale nie papiez.
                              • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:26
                                a ja widziałam zdjęcie Naszego Papieża na wycieczce w górach i był w swetrze -
                                a nie był związkowcem, ha!
                                • Gość: Doom Re: Jest przystojny. IP: *.aster.pl 25.10.05, 21:28
                                  Przepraszam, ale pozwole sobie wtracic, ze byc moze prowadzil wycieczke
                                  zwiazkowcow na Rysy..
                                  • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:32
                                    ale co, wtedy nie musiał byc dostojny?
                                    • 3promile Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:34
                                      A, już wiem, w czym problem - happy_hour chciała napisać "dostojny", a jej się
                                      omskło na "przystojny" i teraz brnie, niebożę...
                                      • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:35
                                        (chciał, to jest facet)
                                        • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:39
                                          Tutaj zdania są podzielone
                              • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:29
                                Wojtyła chodził w swetrze, fakt, zdarzało mu się pracować jako robotnik.

I znowu nie zrozumiałeś, p_g mówiła o swoich odczuciach estetycznych, jak ubrany
                                mężczyzna jej się podoba.
                                • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:33
                                  wiesz, jakbym zobaczyła Cię w sukience, tokto wie, może zmieniłabym zdanie
                                  • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:35
                                    Uzbrój się w cierpliwość, wkrótce idę na zakupy. Może specjalnie dla Ciebie
                                    wstąpię do stoiska damskiego. Ale uprzedzam, nie licz na duże miseczki.
                                    • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:36
                                      dobra, nie liczę
                      • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:17
                        Ale "przystojny" to jest twoja subiektywna ocena, nie wiem czy w pytaniu "co
                        sądzicie..." chodziło o to czy gdyby nie był papieżem to można by go zaciągnąć
                        do łóżka
                        • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:19
                          ale happy to chyba jest mężczyzna ...
                          • 3promile Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:20
                            No tak, to wiele by wyjaśniło...
                            • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:22
                              No własnie.

Zna sie na męskiej modzie.
                              • happy_hour Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:28
                                po_godzinach napisała:

> No własnie.
                                >
                                > Zna sie na męskiej modzie.

Znam sie na meskiej i damskiej. Mam gust dosc wybredny i jestem w stanie
                                powiedziec kiedy kobieta jest dobrze ubrana i kiedy mezczyznie jest dobrze w
                                jego stroju, chocby byl tak elitarny jak spodnica papieska.
                                • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:35
                                  spódnica?
                                  zawsze myślałam, że to sukienka
                                  • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:36
                                    Ten papież woli dwuczęściwe
                                    • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:39
                                      może jest postępowy
                            • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:25
                              Chociaż może Happy ma rację, może kościół właśnie tak powinno się odbierać, po
                              wyglądzie, blichtrze. Przecież wielkie świątynie od zawsze miału ludom bożym
                              uświadamiać ich małość. Po to tyle kasy było pompowane w pazłotka, figurki,
                              gigantyczne budowle.
                              • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:28
                                nie w tym rzecz

jesli jest szef jakiejs instytucji, ma porządnie wyglądać i juz
                                • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:33
                                  Trudno żeby ubierał się jak żul, jasne. Pewnie nawet nie ma takich ciuchów :)
                                  • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:38
                                    chyba jednak jakis dresik ma
                                    do sportów
                                    • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:40
                                      Ale ten nie lubi sportu
                                      • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:43
                                        powinien polubić
                                        sport to zdrowie
                                • happy_hour Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:38
                                  po_godzinach napisała:

> nie w tym rzecz
                                  >
                                  > jesli jest szef jakiejs instytucji, ma porządnie wyglądać i juz

Dokladnie tak jak juz pisalem! Elegancja i nieskrywana ekstrawagancja rzadko
                                  spotykana w naszych czasach. Czy ktoras z osobistosci nam znanych jest w stanie
                                  zdobyc sie na cos takiego? No oprocz Dalaj Lamy w pomaranczowych kolorach,
                                  polnagi.
                                  • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:40
                                    a Murzyni?

znaczy królowie murzyńscy

co król to król w końcu
                                    • happy_hour Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:44
                                      po_godzinach napisała:

> a Murzyni?
                                      >
                                      > znaczy królowie murzyńscy
                                      >
                                      > co król to król w końcu

No wiesz.. mysle ze Benedyktowi nie dorastaja do piet.
                                      • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:46
                                        zależy jakie plemię
                                        niektórzy sa bardzo wysocy
                                        • 3promile Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:47
                                          Mandinka, Masaia, Zulu...
                                        • happy_hour Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:47
                                          po_godzinach napisała:

> zależy jakie plemię
                                          > niektórzy sa bardzo wysocy

Tylko jesli traktowac zwrot "nie dorastaja mu do piet" bardzo literalnie :)
                                          • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:49
                                            aha
                                            miałes na myśli styl

styl to wpływ klimatu i kultury

byc może niektórzy Murzyni maja również wykwintne trawy i pióra z rajskich
                                            ptaków
                                          • 3promile Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:50
                                            A jeśli nie literalnie, to jak - liturgicznie?
                                  • 3promile Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:40
                                    Proponuję zarzucić stosowną fotografię głów państw na konferencji Organizacji
                                    Jedności Afrykańskiej. Co za kreacje! Co za szyk! Ach!
                                    • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:41
                                      3promil ... hmmm)
                                    • 3promile Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:41
                                      p_g, to dublowanie nasze wzajemne coraz bardziej mnie bawi :-)))
                                      • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:43
                                        A mnie zastanawia...
                                  • yoma Re: Jest przystojny. 26.10.05, 12:04
                                    Elegancja i nieskrywana ekstrawagancja rzadko
                                    > spotykana w naszych czasach. Czy ktoras z osobistosci nam znanych jest w
                                    stanie
                                    >
                                    > zdobyc sie na cos takiego?

Oczywiście! Pani Leszkowa Millerowa w lovesexy kiecce na wizycie głowy
                                    zaprzyjaźnionego mocarstwa!
                  • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:11
                    Mysle ze jest to
                    > bardzo istotny element jego urzedu skoro od ponad 1500 lat papieze tak sie
                    > wlasnie nosza. Gdyby to bylo nieistotne to juz od dawna zmienili by te zasady.
                    > Uwazasz ze ktos taki jak papiez robi cos dla jaj? dla zgrywy?

Właśnie dlatego, że ten strój ma taką tradycję, ali te ani żaden papież tego ni
                    będzie zmieniał. Kler musi się zewnętrznie różnić od ludzi świeckich, a papież
                    jako jego głowa musi się różnić od reszty kleru. Po prostu ciuch jest przypisany
                    randze.

Mysle ze taki
                    > czlowiek, ktory jest myslicielem, filozofem, teologiem, glowa kosciola ma
                    > sprawe ubioru gleboko przemyslana.

Zapewne, filozof,myśliciel.... przemyślał również kwestię ubioru, pewnie też
                    myślał o higienie, diecie i wielu ważnych rzeczach
                    • happy_hour Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:17
                      17_mgnien_wiosny napisał:

> Po prostu ciuch jest przypisan
                      > y
                      > randze.

Dokladnie tak. A jesli dobor kolorow, kroj jest tak wyszukany to jest to bardzo
                      dobrze postrzegane! Elegancja i nieskrywana ekstrawagancja rzadko spotykana w
                      naszych czasach.

> Zapewne, filozof,myśliciel.... przemyślał również kwestię ubioru, pewnie też
                      > myślał o higienie, diecie i wielu ważnych rzeczach

Dokladnie to mialem na mysli. Wie co zrobic zeby jeszcze bardziej wybic si e
                      ponad otaczajaca przecientnosc. Gust i elegancja!
                      • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:20
                        Doceniam poczucie humoru, dyskretne i wyrafinowane :)
                      • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:21
                        To jest prawda.
                        Żeby wybić sie ponad przeciętność, facet powinien ubrac się w gustowna sukienkę.
                        • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:30
                          I kabaretki
                          • Gość: Doom Re: Jest przystojny. IP: *.aster.pl 25.10.05, 21:31
                            Wyzywajacy makijaz..
                            • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:37
                              I w okienku się ukazać po 20tej
                            • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:37
                              no to ju macie

w razie gdybyście chcieli się wybijać
                              • Gość: Doom Re: Jest przystojny. IP: *.aster.pl 25.10.05, 21:41
                                Trudno sie bedzie rozstac z dresem.
                                Ale skoro to jedyna droga.
                              • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:41
                                A Ty myślisz, że jak ja wieczorami na miasto wychdzę. Brania co wieczór.
                                • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:42
                                  w dresie?
                                  • 3promile Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:43
                                    brokatowym
                                    • Gość: Doom Re: Jest przystojny. IP: *.aster.pl 25.10.05, 21:44
                                      Z cekinami.
                                    • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:45
                                      17m.g ma dres brokatowy?
                                      toz to ekstrawagancja
                                      • 3promile Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:46
                                        Nieee, 17mw ma brokatową komeżkę i kabaretki z cekinami - albo na odwrót, już
                                        sam się gubię...
                                        • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:47
                                          to z pewnością wyróznia się w tłumie
                                        • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:49
                                          Nie czaruj, przecież zawsze zahaczasz kolczykiem o cekiny na kabaretkach
                                  • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:44
                                    W drasi to Doom, a mi oczko poleciało
                                    • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:46
                                      w kabaretkach nie lecą
                                      • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:47
                                        Oj, oj, nie miałaś widocznie takich przeżyć jak ja
                                    • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:46
                                      Dobra, jeszcze tylko karminowe szpilki i idę na miasto, przystojny jak papież jaki
                                      • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:51
                                        nie potknij się
                                        • 3promile Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:52
                                          Ok
                                          Już nie mogę.
                                          happy_hours, dzięki za dobrą zabawę
                                          A reszcie do jutra
                                          ;-)
                                          • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:53
                                            dobranoc)
                                          • Gość: Doom Re: Jest przystojny. IP: *.aster.pl 25.10.05, 21:59
                                            Dobranoc.
                                            • po_godzinach Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:59
                                              )
                                              • happy_hour Re: Jest przystojny. 25.10.05, 22:05
                                                no niemoze byc :) juz wszyscy poszli? :D
                                        • 17_mgnien_wiosny Re: Jest przystojny. 25.10.05, 21:54
                                          Tobie też, szerokiej drogi do jutra, wszystkim :)
    • 17_mgnien_wiosny Re: Co sadzicie o Benedykcie XVI? 25.10.05, 18:44
      Na razie tylko tyle, że to nieodrodny syn swojego kościoła. Jak zrobi coś to
      będzie można wyrobić sobie jakieś zdanie.
    • andrzej105 Re: Co sadzicie o Benedykcie XVI? 06.11.05, 20:42
      Po polsku mówi jak ci w "Klosie" w skórkowych plaszczach i kapelusikach z piórkiem.
      • cyklotron Re: Co sadzicie o Benedykcie XVI? 07.11.05, 10:50
        W koncu byl w Hitlerjugend ... :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka