Dodaj do ulubionych

Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała?

08.04.04, 17:15
Jak się ubieracie i malujecie? Bo mi się skończyły pomysły. Mam dość długich
spódnic :(
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 08.04.04, 17:27
      Ja w ogole nie nosze spodnic, bo mam okropnie "napakowane" lydy i ciagle
      podpuchniete kostki, sporadycznie dlugie z rocieciem z boku. Zasadniczo raczej
      olewam mode: nosze wciaz te same fasony: proste spodnie, bluzki koszulowe i
      bawelniane,nie za bardzo obcisle, marynarki jednorzedowe albo kardigany i
      blizniaki. Do tego buty zawsze skorzane, na 3-4 cm obcasie i torebki
      takie "kwadratowe" czyli dosc duze,ale nie za dlugie.
      Nudy? Moze, ale mnie to odpowiada. Z trendow tego rocznych na pewno wybiore
      paski i zielen 9 moj ulubiony kolor) Taki styl klasyczny, obecnie lekko
      usportowiony ze wzgledu na typ pracy ( glownei w terenie).
      Za to mam problem z fryzura, jeszcze nie trafilam na taka, ktora mi sie w 100 %
      podobala, chyba,ze bardzo krotkie wlosy, ale te wlasnie bardzo szybko mi sie
      nudza:)
      Moje pytanie jak sie czeszecie dziewczyny o duzych, okraglych twarzach?
      • gosiasta Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 08.04.04, 18:10
        Też lubię krótkie włosy - ale nie cierpie monotonii więc ostatnio zapuściłam a
        ze mam buzię ładną acz szeroką i jak księżyc w pełni miałam problem z
        dobraniem fryzury - za to znalazłam cos co się nazywa headlines albo styling -
        w zależności od regionu, jest toto ziołowe i nie psuje włosów w efekcie
        wychodzą delikatne loczki a włosy sie nie przetłuszczają
        • anula36 Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 08.04.04, 21:40
          No wlasnie, mialam tez ochote na headlines, tylko mam dylemat teraz bo chodze
          na ten basen wieczorami a to oznacza rano mysie + suszenie, wieczorem -
          moczenie gdzie czepek nie siega i suszenie drugi raz -przynajniej poki zimno.
          Zaczelam sie zastanawiac czy jednak nie skrocic wlosow o to co wiecznie wylazi
          spod tego czepka, przed swietami i tak juz nic nie zobie bo nie zdaze, a
          po..moze mnie oswieci:)
      • diastema Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 05.06.04, 11:24
        no to tak ja to chyba nic nie tuszuje ubieram sie w to co mi sie podoba a to ze
        mam walki na brzuchu no coz mam i juz. tylko spodnic nie nosze bo smiesznie w
        nich wygladam ze swoja gruba pupa. a co do czesania sie coz tu pewnie bede nie
        skromna ale mam ladna buzie i przez dlugi czas nosilam wlosy sciete na jezyka
        bo bylo mi bardzo ladnie teraz sie zapuscilam i musze sie wybrac to fryzjera
        zeby je wyrownac bo teraz najczesciej mam je zwiazane a jak juz rozpuszczam to
        prostuje je. a makijaz to to juz sobie probuje wszystkiego tylko nadal nie wiem
        co zrobic z tym rozem co go dostalam na urodziny cholera gdzie go dokladnie
        nakladac ;)))
    • anula36 Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 08.04.04, 17:28
      jak moglam zapomniec- moj ulubiony dodatek ubraniowy- kamizelka:)
      • anula36 Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 16.04.04, 17:22
        Bylam dzi su mojej fryzjerki, przy okazji ciachania przedyskutowalysmy problem
        headlines:) Owszem robia, ale przy takich wlosach jak ja mam podobno efekt nie
        jest porazajacy ( mam do ramion w tej chwili), a poza tym
        musialabym "zapuscic "pasemka bo przy takich cienkich i delikatnych wlosach nie
        powinno robic sie headlines na farbowanych wlosach.
        Na razie dalam spokoj, ma zamiar za to wyprobowac polecona mi przez Pania gume
        fryzjerska L'oreala, podobno rewelacja choc wsciekle droga-50 zl za 150 ml.
        Dam znac jak sie przekonam ze warto:)
        • anula36 Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 20.04.04, 00:03
          a nie myslalas zeby te spodnice nieco ciachnac? dzis widzialam duuuza kobietke
          w trapezowej spodniczce do kolana+ buciki na 3 cm z paskiem w kostce. Sama bym
          sie tak ubrala, gdyby nie te lydy....
          • soffica Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 20.04.04, 15:03
            No właśnie te łydy... mam bardzo szczupłe kostki co jeszcze bardziej podkreśla
            wielkość łyd. Jasna cholera, mam jeszcze w dodatku takie iksowate nogi :(
            • biancaty Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 24.05.04, 00:20
              soffica napisała:

> No właśnie te łydy... mam bardzo szczupłe kostki co jeszcze bardziej
              podkreśla
              > wielkość łyd. Jasna cholera, mam jeszcze w dodatku takie iksowate nogi :(

He he, też mam iksowate nogi i szczupłe kostki :-))) yupii nie jestem
              sama!!!!!!!!
              • soffica Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 24.05.04, 06:16
                :))))))))))
                • smok-kati Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 25.05.04, 17:42
                  Ja też narzekam na swoje nogi a ubieram się różnie, styl który mi się podoba spodnie lejące proste ale szerokie nogawki, góra tuniki, długie kamizelki, bluzki koszulowe z kołnierzem, ewentualnie bluzki z kapturem, ogólnie preferuję lejące matariały, kroje ostatnio podobają mi się wkrojone w talii ubranka, bo szerokie rzeczy bez zarysowanej talii poszerzają, suknie szyte z cięciami pionowymi. Kolory czerwony czarny i brązowy. Również zieleń. Makijaż? Brąze oczy trzema cieniami, usta obrysowane kredką. Jeśli chodzi o fryzury mam kilka ale mam pociągłą twarz więc jest troszeczkę łatwiej z wyborem. Uniwersalne uczesanie na włosy długie i półdługie: kok hiszpański lub podobne, krótkie włosy postrzępione (pocieniowane) ale nie całkiem krótkie. Nie umiem tego opisać bo dobrała mi to fryzjerka i byłam super zadowolona bo pierwszy raz przy krótkich włosach moja głowa nie była malutka w stosunku do ciała :))
                  • gosiasta Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 25.05.04, 22:22
                    o to widzę ze podobny styl mamy. Tez preferuję spodnie rozszerzne doo dołu -
                    bluzki koszulowe, albo polo, tylko tych wykrojonych w talii nie bardzo (bo
                    najpierw trzeba jakąś mieć) za to bardzo luię bluzki z przedłużanym stanem>
                    Makijaż rzadko a jeśli już to zieleń (pasują do koloru moich oczu:)
                    • anula36 Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 26.05.04, 01:11
                      niestety guma do wlosow to dla mnie pomylka.Chcialm odac gratis na forum uroda,
                      ale nikt nie chcial:(
                      • gosiasta Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 26.05.04, 06:46
                        MOże pomylili to z inną gumką:))
                        • anula36 Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 26.05.04, 09:54
                          haha
                          moze
                          i jak jeszscze napisalam "Uzywana 2 razy" to rezygnacj abylaby uzasadniona:)
                          Ale jak nic napisalam "guma do wlosow"
                          • smok-kati Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 26.05.04, 12:08
                            możliwe że nie jest to produkt znany, sama niedawno się o nim dowiedziałam, koleżanka w pracy stosuje przy prostowaniu włosów, wiem że osoby z kręconymi włosami jej używają do przygładzania fryzury :)) może złą fryzurę do gumy wybrałaś :))
                            • anula36 Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 05.06.04, 11:44
                              wlasnie nie wybieralam, frzyjerka mi powiedziala,konspiracyjnie bo guma
                              L,oreal, a salon Welli,polazlam do sklepu z art. frzyjerskimi i mowie prosze
                              gume do wlosow L,oreal, a pani, prosze bardzo, 50 zl. Wzielam, przyszlam do
                              domu i probuje wylazl efekt calkiem tlustych wlosow.
                              Do przygladzania kreconych na pewno dobra+ ale nikt sie nie skusil. A szkoda
                              w koncu wyrzuce.
                          • diastema Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 05.06.04, 11:32
                            ja juz w takei rzeczy nie wierze wyprobowalam juz wszystkiego zarowno do
                            krecenia jak i prostowania wlosow ale po tym jak wydalam 300zl na prostowanie
                            wlosow (cos na zasadzie trwalej tylko zamiast krecic prostuje - efekt mial sie
                            utrzymac 3mies) i po 2 godz zobaczylam znowu na mojej glowie te cholerne fale
                            to myslalam ze sie zaplacze. w tej chwili nie staram sie juz zrobic z fali
                            lokow a prostuje tylko na ta prostowalnice elektryczna jednyna skuteczna metoda.
                            • anula36 Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 05.06.04, 11:56
                              ale na przyklad produkty Welli z nowej serii Shocked Waves, sa bardzo fajne,
                              mam dokladnie odwrotny problem - cienkie proste wlosy, chce je jakos wypuszyc:)
                              A to ciezkie bo latwo klapia, sa wiotkie,a trwala je strasznie niszczy.
                              • diastema Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 05.06.04, 12:13
                                juz tez tego probowalam nic nie dziala;((( moze tylko jakbym sie dala pradem
                                porazic to cos by z tego bylo :)))
                                • anula36 Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 05.06.04, 12:14
                                  ja bym sie cieszyla, jakbym miala krecone czy sfalowane;)
                                  Ale coz..gusta jak wiadomo nie podlegaja dyskusji.
                                  • diastema Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 05.06.04, 12:18
                                    to sa fale nie loki a do tego jest ich duzo i jak je wysusze to mam siano na
                                    glowie ;(((
                                    • anula36 Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 05.06.04, 12:21
                                      No tak to wiekszy problem.A jakby je wygladzic taka odzywka bez splukiwania?
                                      • diastema Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 05.06.04, 12:35
                                        ;(((( to nic nie daje bosa za ciezke i wygladaja jakby tluste byly a fale jak
                                        byly tak sa
    • fkk31 Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 05.06.04, 21:05

Ja wogóle niczego nie tuszuję. Kocham swoje ciałko i lubię je pokazywać.
      Noszę zazwyczaj spódniczki przed kolano, a mam również dwie miniówki (ważę 76
      kg ). Mężowi też się podobam. Mówi iż podoba mu się to ,że chociaż jestem
      trochę puszysta akceptuję siebie i nie wstydzę się swojego cialka.
      Pewnie już niektóre z Was się zorientowały że jestem naturystką ( Post pt. "Czy
      puszyści wstydzą się swojego ciała ?" ), i mąż mówi że nic nie sprawia mu
      takiej przyjemności jak widok mojego nagiego falującego ciałka kiedy poruszam
      się po plaży :)
      Pozdrawiam
      • diastema Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 05.06.04, 21:07
        zazdroszcze meza ;)
      • anula36 Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 05.06.04, 21:08
        zeby byc naturysta trzeba byc tez troszke ekchibicjonista:)A na pewno miec
        super poczucie wlasnej wartosci.
        Chyba wezme przyklad:)
        • diastema Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 05.06.04, 21:11
          ja to moze zaczne od jednego faceta ktoremu dam sie rozebraci postaram sie nie
          uciec w panice ;(
          • anula36 Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 05.06.04, 21:23
            uciec gola?
            Nie radze, jeszcze cie zaaaresztuja za obraze porzadku publicznego:)
            • diastema Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 05.06.04, 21:55
              sie smiej ale wiesz o co chodzi!!!
              • diastema Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 05.06.04, 22:04
                krotko mowiac dzikuska jestem ;)))
                • anula36 Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 05.06.04, 22:24
                  no wiem, wiem.
                  Kurcze, jak sie pierwszy raz rozbieralam kompletnie pzred facetem, a stara juz
                  bylam, to zadnych, najmniejszych kompleksow nie mialam. Kurcze jak zobaczylam
                  to porzadanie w oczach to wyskoczylam czym predzej. Oni i tak nie widza walkow
                  ani cellulitisu, namietnosc zaslepia:)
                  • diastema Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 05.06.04, 22:36
                    no jak poczuje ze on mnie kocha to wiesz tez pewnie wyskocze pierwsza z
                    ciuchow! narazie na takiego nie trafilam ale jestem optymistka... ;)))
                    • smok-kati Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 06.06.04, 11:06
                      anula ma rację jak jest pożadanie to nie patrzy si e na tłuszczyki :)) sprawdziłam hihi:)) działa:))
                      • diastema Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 06.06.04, 11:08
                        no i wstapila we mnie nadzieja dzieki wam ;)))
                        • smok-kati Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 06.06.04, 11:13
                          to dobrze teraz jeszcze ogólna poprawa nastroju i na podryw diastema, bo jak mamy doły to raczej za nami wtedy się nikt nie ogląda, jak jesteśmy wesołe, zabawne miłe i kochane wtedy zawsze można kogoś do przytulenia znaleźć nawet tego na całe życie :))
                          • diastema Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 06.06.04, 11:24
                            no nastroj to ja dobry mam!!!! po skonczonej sesji wyruszam na poszukiwania ;)))
        • naturystka Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 06.06.04, 12:21

> zeby byc naturysta trzeba byc tez troszke ekchibicjonista:)A na pewno miec
          > super poczucie wlasnej wartosci.
          > Chyba wezme przyklad:)
          Gorąco polecam ponieważ na plaży naturystycznej w przeciwieństwie do tekstylnej
          brak jest chamstwa, szpanerstwa, uszczypliwych dogadywań itp.
          Tam jest spokój, miła atmosfera, ludzie są uprzejmi dla siebie, nie jest ważne
          jak kto wygląda, bywją nawet inwalidzi, widziałam na plaży naturystycznej we
          Francji kobiety z amputowaną piersią i nikt nie patrzył na nie jak na dziwolągi.
          Jest naprawdę super, my jeździmy całą rodzinką.
    • smok-kati Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 06.06.04, 11:51
      a propos tematu tego wątka, ostatnio zmieniłam spodnie na dopasowane lekko u góry rozszerzane nogawki, buty na grubszej podeszwie, bluzka tunikowata z kapturem to w jasnych kolorach odcieni beżu i kości słoniowej, bliżej tej kości, na to prosty żakiet krótszy nie długi w odcieniu brązu zimnego ale nie za ciemny, w pracy zrobiłam furrorę, a mam tam kilka babek z nadmiarem kg
      Wydały mi dyspozycję że mam zdobyć krój i takie spodnie sobie szyć w najróżnijszych kolorach i tuniki, potem dobrać żakiety i podobno mogę iść na podryw mimo że mam męża tak super wyglądałam, mąż też powiedział że chętnie by mnie w tym stroju w domku zostawił. Materiał na spodnie i bluzkę elastyczny, spodnie elastyczny nie lejący ale też nie sztywny materiał a bluzka lejąca :)) polecam sprawdźcie może i wam będą pasować :))
      • anula36 Re: Jak tuszujecie swoje niedoskonałości ciała? 06.06.04, 12:39
        bedzie, bedzie, sama sie tak ubieram:)
        obowiazkowo buty na podeszwie, albo obcasie-klocku. Lekko rozszerzane nogawki
        tez testowalam. Do tego nosze luzne bluzki koszulowe i sweterki, albo blizniaki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka