tezas 12.11.05, 18:48 Jak się na to zapatrujecie? czy, jak wejdzie to w zycie, latwiej podejmiecie decyzję o [nastepnym] dziecku? Powinno być wiecej/inaczej czy są to wystarczajace propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ipekakuana Re: becikowe+ulgi+dluzszy macierzynski 12.11.05, 18:51 Becikowe i wszelkiej maści berecikowe, a szczególnie moherowe, to marnowanie pieniędzy budżetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: becikowe+ulgi+dluzszy macierzynski 12.11.05, 19:02 A na co mi to starczy, bo nawet nie na pampersy? Odpowiedz Link Zgłoś
bombalska Re: becikowe+ulgi+dluzszy macierzynski 12.11.05, 20:10 Becikowe starczy na wozek. I co dalej? Smiechu warte! Co gorsza, jesli ten idiotyczny pomysl, dla zdobycia 1000zl, zacheci do masowego rozrodu patologiczne rodziny. No bo przeciez potem mozna dzieciaka do domu dziecka oddac...! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: becikowe+ulgi+dluzszy macierzynski 12.11.05, 20:20 No a myślisz, że jak będzie? Prosta droga do hodowli francuskich przedmieść, becikowe jedynym źródłem utrzymania... Odpowiedz Link Zgłoś
margala yoma, więcej konsekwencji 12.11.05, 21:42 yoma, najpierw piszesz, że 1000zł nawet na pampersy nie starczy a zaraz potem, że becikowe będzie źródłem utrzymania dla patologicznych rodzin. więcej konsekwencji. pozdrawiaM. Odpowiedz Link Zgłoś
2222-2e Re: yoma, więcej konsekwencji 12.11.05, 22:34 Może ona chce mieć to dziecko to wtedy naprawdę na pampersy wystarczy ale ja znam takich którzy się na ten tysiąc połaszczą a co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
bombalska Re: yoma, więcej konsekwencji 13.11.05, 18:21 No to chyba jak ze wszystkimi zasilkami, nie? Jak masz rodzinnego 200zl na glowe, to tez z tego dziecka nie utrzymasz. Ale na 2 stowy kazdy sie polasi. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: yoma, więcej konsekwencji 14.11.05, 13:30 Bo na pampersy nie starczy, natomiast wystarczy na wódkę i chleb, a dzieciakowi można podkładać srajtaśmę. Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: becikowe+ulgi+dluzszy macierzynski 12.11.05, 21:43 bardzo podoba mi się pomysł wydłużenia urlopu macieżyńskiego. becikowe też przyjmę z zadowoleniem, choć nie widzę sensu, aby dostawał je np. Kulczyk gdyby urodziło mu się dziecko. pozdrawiaM. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: becikowe+ulgi+dluzszy macierzynski 14.11.05, 13:30 Już się zaczyna - po nas potop, byle tylko bogaty nie dostał... Odpowiedz Link Zgłoś
megynka głupoty 12.11.05, 23:11 Ja właśnie spodziewam się dziecka. I nie chcę żadnego becikowego, ani dodatków, ani innych bzdur. Zamiast nich, niech zostaną obniżone podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
rtomik Re: głupoty 12.11.05, 23:34 Po pierwsze: becikowe powinno byc placone tylko po urodzeniu pierwszego dziecka. Wyeliminuje to rodzenie przez te pijaczki i bezmózgie kobiety tylko dla kasy. Jak mozna byc debilem i rodzic kolejne dzieci nie majac srodkow na utrzymanie? Po drugie: 1000zl to suma smiesznie niska i praktycznie starczy na dobry wozek i tyle. Ewentualnie na wódke dla ojca. 3 miesiace wychowawczego to bezczelnosc i chwyt ponizej pasa. Niech sobie pomysla politycy ze ich matka tez wychowywala. Zreszta kpina jest by takie prawo ustalali mezczyzni. Powinna byc specjalna kobieca komisja do uchwalania takich spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Znowu ktoś sobie robi jaja z ludzi. IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 13.11.05, 19:52 A tak na poważnie ludzie musicie się zacząć pie....yć bo zaczną klonować tych których i tak jest o jednego za DUŻO!ew.buraków razem z krawatem,ew.tych z niedorozwojem i nadczynnością przysadki. Odpowiedz Link Zgłoś
rtomik Re: Znowu ktoś sobie robi jaja z ludzi. 14.11.05, 09:18 jestes strasznie prosty i prymitywny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Re: becikowe+ulgi+dluzszy macierzynski IP: *.thinprint.de / *.thinprint.de 14.11.05, 11:12 Meliniarze beda teraz na potege sie mnozyc. I tylko tyle z tego wyniknie. ZADEN normalny czlowiek nie zdecyduje sie na dziecko zachecony perspektywa 1000zl. F. Odpowiedz Link Zgłoś
szajba666 rząd ma prawo myśleć że ma głupi naród-bo ich 14.11.05, 11:17 wybrał.Dlatego chce wyr....ać wszystkich płacąc jednorazowe alimenty 1000zł. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: becikowe+ulgi+dluzszy macierzynski 14.11.05, 11:31 Całe te becikowe etc. to tylko propaganda, jałmużna i mydlenie oczu, że coś się robi. A jak na mój gust powinno być tak: - ulgi podatkowe dla rodziców; - dodatki dla biedniejszych, ale np. w postaci kuponów (żeby jakiś menel pieniędzy na pampersy nie wydał na alpagę) - GWARANCJA, że kobieta w ciąży nie zostanie zwolniona (także po powrocie z macieżyńskiego) - dziś taka gwarancja jest b. łatwa do obejścia - w każdej sytuacji, w której się da - zdalna praca dla matki albo możliwość zabrania ze sobą dziecka do pracy (da się zrobić spec pomieszczenia, da się) No i marzenie ściętej głowy, ale dałbym wiele za coś takiego: gdy jedno z rodziców idzie na wychowawczy, drugie z automatu dostaje co najmniej 1,5 dotychczasowej pensji... Odpowiedz Link Zgłoś
antediluvian Re: becikowe+ulgi+dluzszy macierzynski 14.11.05, 11:33 a gdzie sie podzialy + auto+mieszkanie+++++++? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: becikowe+ulgi+dluzszy macierzynski 14.11.05, 11:51 Jezeli kogos becikowe skloni do rozrodu, to tylko rodziny patologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: becikowe+ulgi+dluzszy macierzynski 14.11.05, 12:00 Pomysły socjalistyczne. Widać dogłebną troskę o proletariat. A co mają zrobić kobiety prowadzące działalność gospodarczą? Im nikt nie przyznaje urlopu, he he... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mas To jest nawawianie do rozrodu.Wiadomo jak rząd tra IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 14.11.05, 12:05 ktyje kobiety-po katolicku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMBH Cos takiego mógł wymyślec człowiek z niedorozwojem IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 14.11.05, 12:07 umysłowym inadczynnością przysadki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ygrek poniżanie kobiety -od tego zaczyna RZĄD? IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 14.11.05, 12:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfons KOALICJA GŁUPOTY! IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 14.11.05, 12:13 Ciekawe co jeszcze głupiego wymyślą? Odpowiedz Link Zgłoś
rtomik Re: KOALICJA GŁUPOTY! 14.11.05, 13:11 glupi to jestes Ty zobaczymy jak zostaniesz ojcem czy tez jednorazowa pomoc finansowa bedzie dla ciebie glupota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaś 1000zł wsadzić sobie w dupę! IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 14.11.05, 13:26 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: KOALICJA GŁUPOTY! 14.11.05, 13:32 Będzie Wstyd by mi było nie móc własnego dziecka utrzymać i wyciągać łapę do państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
rtomik Re: KOALICJA GŁUPOTY! 14.11.05, 13:37 jak Tobie jest wstyd to moze plac za wszystkie leki bez doplat, plac za szkole podstawowa 400zl miesiecznie- przeciez wstydem jest wyciaganie pieniedzy od panstwa.... a kto utrzymuje po czesci Twoje dziecko? wlasnie panstwo patrz- bezplatne szkoly podstawowe i licea. jak bylas w podstawowce gdy dostawalas za darmo ksiazki- trzeba bylo powiedziec ze chcesz za nie zaplacic bo wstydzisz sie brac od panstwa i co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
antediluvian Re: KOALICJA GŁUPOTY! 14.11.05, 13:39 rtomik napisał: > jak Tobie jest wstyd to moze plac za wszystkie leki bez doplat, plac za szkole > podstawowa 400zl miesiecznie- przeciez wstydem jest wyciaganie pieniedzy od > panstwa.... > a kto utrzymuje po czesci Twoje dziecko? wlasnie panstwo > patrz- bezplatne szkoly podstawowe i licea. > jak bylas w podstawowce gdy dostawalas za darmo ksiazki- trzeba bylo powiedziec > > ze chcesz za nie zaplacic bo wstydzisz sie brac od panstwa > > i co Ty na to? Gdzie dawali ksiazki za darmo? :\ Odpowiedz Link Zgłoś
rtomik Re: KOALICJA GŁUPOTY! 14.11.05, 13:45 moze nie dawali a raczej wypozyczali i to bylo dobre wiec wolisz placic za ksiazki czy wypozyczac je za darmo?? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: KOALICJA GŁUPOTY! 14.11.05, 13:48 a w jakich to było latach? bo chyba tu nikt tego "wypozyczania" nie pamięta Odpowiedz Link Zgłoś
antediluvian Re: KOALICJA GŁUPOTY! 14.11.05, 13:50 po_godzinach napisała: > a w jakich to było latach? > > bo chyba tu nikt tego "wypozyczania" nie pamięta ja musialem kupowac od "starszych" w podstawowce :\ Odpowiedz Link Zgłoś
rtomik Re: KOALICJA GŁUPOTY! 14.11.05, 13:51 np lata mojej podstawowki czyli 1983-1990 Odpowiedz Link Zgłoś
rtomik Re: KOALICJA GŁUPOTY! 14.11.05, 13:51 dostawalas ksiazki we wrzesniu a oddawalas je w czerwcu Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: KOALICJA GŁUPOTY! 14.11.05, 13:56 To może i dziecko sobie wypożyczy, i becik też :) Odpowiedz Link Zgłoś
rtomik Re: KOALICJA GŁUPOTY! 14.11.05, 13:57 Yoma czemu tesknisz jak sie wstydzisz brac od Panstwa???? wytlumacz mi to prosze... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: KOALICJA GŁUPOTY! 14.11.05, 14:00 "Ja też" znaczyło: ja też kupowałam książki od starszych roczników. Popatrz na drzewko, a potem pyskuj. Odpowiedz Link Zgłoś
rtomik Re: KOALICJA GŁUPOTY! 14.11.05, 13:55 bylo zajebiscie teraz trzeba bulic za wyprawke 400zl polowa normalnej pensji w polsce wtedy to bylo nie do pomyslenia Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: KOALICJA GŁUPOTY! 14.11.05, 13:56 Normalna pensja w Polsce wynosi w tej chwili coś ponad 2500, przyjacielu, o ile się nie mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtomik Re: KOALICJA GŁUPOTY! IP: 217.17.34.* 14.11.05, 13:58 hahahahahahaha normalna pensja 2500!!! buaahahahaha gdzie ? chyba w jakims centrum finansowym w centrum wawy pojedz do Suwalskiego i powiedz ludziom ze normalna pensja w Polsce to 2500zl:) wysmieja Cie!! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: KOALICJA GŁUPOTY! 14.11.05, 14:01 Tyle wynosi średnie miesięczne wynagrodzenie w Polsce. Twoje 800 zł to nawet płaca minimalna nie jest, z czego wynika, że dajesz się wyzyskiwać zamiast zadbać o swoje prawa. W centrach finansowych w centrum Warszawy zarabia się z zależności od stanowiska od 800 zł do 300 tys. zł. Odpowiedz Link Zgłoś
rtomik Re: KOALICJA GŁUPOTY! 14.11.05, 15:53 czemu uparcie twierdzisz ze zarabiam 800zl:) czy ja wymienilem taka kwote jesli chodzi o MOJE zarobki? opieranie sie o statystyki jest bez sensu. jeden zarabia 450tys a inny 450zl:) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: KOALICJA GŁUPOTY! 14.11.05, 15:54 a o co chcesz się opierać, jak nie o obiektywne dane? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: KOALICJA GŁUPOTY! 14.11.05, 13:57 na szczęście jesteś w znakomitej mniejszości, te czasy (żałosnego upadku komuny) już nie wrócą) Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: becikowe+ulgi+dluzszy macierzynski 14.11.05, 13:56 Dłuższy macierzyński? Brawo! :/ Zatrudnienie kobiet spadnie jeszcze bardziej, bo żaden pracodawca nie będzie zatrudniał kobiet w wieku "rozrodczym", gdyż w przypadku zajścia przez nią w ciążę będzie mogła iść na rok na jego utrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: becikowe+ulgi+dluzszy macierzynski 14.11.05, 13:58 a nie idzie za tym jakas refundacja? Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: becikowe+ulgi+dluzszy macierzynski 14.11.05, 14:04 Nie wiem jak zrobią, ale tak czy siak będzie to duże obciążenie i niewygoda dla pracodawcy. A nawet jeśli, to jak będą refundować to znowu pójdzie na to kupę forsy z budżetu. Odpowiedz Link Zgłoś