celine6 10.12.05, 00:44 potrzebuję nazwiska znanej, żyjącej, mieszkającej w Polsce osoby, która cieszy się ogólnym autorytetem. Proszę, podpowiedzcie mi Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pluton Re: ateista - autorytet IP: *.server.ntli.net 10.12.05, 01:31 Znam nazwiska czterech autorytetow - ateistow, ale niestety juz nie zyjacych: 1. Stalin 2. Hitler 3. Mao 4. dr. Pol Pot Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: ateista - autorytet 10.12.05, 17:20 To dla Ciebie Stalin, Hitler, Mao i Pol Pot to autorytety? Nie wiem czy sie smiac czy plakac. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Tak samo wybitni jak 11.12.05, 01:59 konkwistadorzy. Wymienionych ludzi nikt nie traktuje jako autorytetow. No chyba, ze ma skrzywione poglady. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: Tak samo wybitni jak 11.12.05, 09:31 nelsonek napisał: > konkwistadorzy. Wymienionych ludzi nikt nie traktuje jako autorytetow. No chyba > , ze ma skrzywione poglady. Konkwistadorzy sa dla kogos autorytetem? hm... Jesli chodzi o Kościól to autorytetami sa święci-po to swiętymi przez Kościol ogłaszani. Ciekawe,ze jakos o tych tysiącach (to tylko ci najbardziej znani)świętych jakos się tu nie mówi... a szkoda, bo warto > Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Tak samo wybitni jak 12.12.05, 00:44 No mowie przeciez, ze JEZELI Pol Pot, Mao, Hitler czy Stalin sa dla kogos autorytetem, to konkwistadorzy tez nimi sa. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: Tak samo wybitni jak 12.12.05, 13:51 nelsonek napisał: > No mowie przeciez, ze JEZELI Pol Pot, Mao, Hitler czy Stalin sa dla kogos autor > ytetem, to konkwistadorzy tez nimi sa. Ale oni mają swoich fanów, mieli i maja nadal. Np. nazizm ma się dobrze i w Polsce i w Niemczech, komuna nawet tutaj na forum traci z dalekA. A konkwistadorzy? Im chyba tylko klaskali handlarze niewolników i to ze wzgledów finansowych, nie ideologicznych... > Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Tak samo wybitni jak 12.12.05, 23:51 Co nie oznacza, ze sa POWSZECHNIE przyjetymi autorytetami. Jak juz pisalem wczesniej: "To dla Ciebie Stalin, Hitler, Mao i Pol Pot to autorytety [pytanie do Plutona - przyp.]? Nie wiem czy sie smiac czy plakac." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROTFL Re: ateista - autorytet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 15:50 hitler byl ateista ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
richardek Szyszkowska 10.12.05, 09:48 celine6 napisała: > cieszy się ogólnym autorytetem. Jeszcze sie taki nie urodzil, ktory by wszystkim dogodzil. Odpowiedz Link Zgłoś
ipekakuana Re: ateista - autorytet 10.12.05, 15:26 1)A może być agnostyk? 2)A autorytet w jakiej dziedzinie, etyki czy hutnictwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: ateista - autorytet IP: *.chello.pl 10.12.05, 15:44 a musi się cieszyć autorytetem, czy wystarczy, że go posiaqda? Odpowiedz Link Zgłoś
marysia75 Re: Starczy, ze jest przekonany o swoim autorytec 10.12.05, 18:19 Starczy, to jest uwiad! Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: ateista - autorytet 10.12.05, 15:58 Odkad nastał PIS nie mu juz ateistów Odpowiedz Link Zgłoś
bloczek4 Dla ateisty jedynym atorytetem jest jego własny 10.12.05, 17:27 wolny rozum. Nawet, gdy jest totalnym idiotą :0) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Dla ateisty jedynym atorytetem jest jego włas IP: *.chello.pl 10.12.05, 17:31 bloczek4 napisał: > wolny rozum. Nawet, gdy jest totalnym idiotą :0) Jakoś mi się kojarzy z wątkiem o New Age Odpowiedz Link Zgłoś
szar.nyblask Re: Lem przyjechał z Austrii? 12.12.05, 15:20 żył w Austrii przez kilka lat w dobie rządów generała Jaruzelskiego wcześniej mieszkał prawie wyłącznie w Krakowie i potem też mieszkał w Krakowie bardzo już nieliczne (choc przedłużające się) obecne wizyty za granica związane są prawie wyłącznie z rozwiązywaniem problemów zdrowotnych Odpowiedz Link Zgłoś
november11 Re: ateista - autorytet 12.12.05, 14:21 Władysław Bartoszewski jest ateistą? Poważnie? Odpowiedz Link Zgłoś
daavid Re: ateista - autorytet 12.12.05, 14:15 celine6 napisała: > potrzebuję nazwiska znanej, żyjącej, mieszkającej w Polsce osoby, która > cieszy się ogólnym autorytetem. Proszę, podpowiedzcie mi > Dzięki zakładasz, że funkcjonuje coś takiego jak "autorytet". Ja zakłada, ze niestety nie istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
kamajkore Re: ateista - autorytet 12.12.05, 14:16 niemozliwe - większość w Polsce jest katolicka, a oni nie uznają żadnego ateisty za autorytet - ponieważ jest ateistą właśnie (no chyba, że ateizm jest ukrywany). Odpowiedz Link Zgłoś
daavid Katolicy też nie mają autorytetów 12.12.05, 14:29 ....co najwyżej na poziomie deklaracji, a nie rzeczywistych czynów, czy głoszonych poglądów. Sprawcie badania nt stosunku Polaków do kary śmierci. Okazuje sę, że pomimo potępienia kary śmierci przez Papieża nic się nie zmieniło w kwestii wyznawanych poglądów tj. polacy są za karą śmierci. I takby można temat wałkonić bez końca Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: ateista - autorytet 12.12.05, 15:03 Przyznaję, że jedną z osób, która wpłynęła na mój światopogląd jest Wisława Szymborska. Nie wiem, czy o to chodziło autorce wątku. Odpowiedz Link Zgłoś