Dodaj do ulubionych

EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubia USA

27.08.06, 10:48
Polska (Polskie spoleczenstwo) od czasow krola Poniatowskiego zawsze byla pro-
amerykanska. Nagle w ostatnich latach, co "dziwnym" zbiegiem okolicznosci
laczy sie z data wstapienia Polski do Uni Europejskiej, nagle w Polsce Polacy
zaczeli patrzyc na USA negatywnie, wrecz wrogo....

Nie widzie innego wytlumaczenia dla takiego zjawiska, niz to ze Polacy
dostali fundusze od UE, moga pracowac legalnie w niektorych krajach Europy, a
w USA nie, i nagle Ameryka jest "be"...nie sadzicie ze to jest troche
infantylne zachowanie?

Moze Polacy chca sie przypodobac zachodowi Europy, dla tego nienawidza USA? A
ja raczej nie wierzyl bym Francuzom ani Niemcom, gbyby przyszlo co do czego
to bardziej polegalbym na pomocy USA.
Obserwuj wątek
    • luksusowy_yacht Re: EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubi 27.08.06, 10:56
      ja zawsze lubiłem usa, ale muszę przyznać, że to nie jest fer, gdy jako członek
      UE USA nadal nie zniosło wiz dla nas. Nie wydaje mi się żebyśmy byli traktowani
      po partnersku
      • waldek1610 Re: EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubi 27.08.06, 11:30
        luksusowy_yacht napisał:

> ja zawsze lubiłem usa, ale muszę przyznać, że to nie jest fer, gdy jako
        > członek UE USA nadal nie zniosło wiz dla nas. Nie wydaje mi się żebyśmy byli
        > traktowani po partnersku

Gdyby Polska byla rownorzednym partnerem dla USA, to Polacy nie przyjezdzali by
        zeby pracowac nielegalnie, tylko tak jak Niemcy przyjezdzali by z kapitalem i
        zeby zakladac spolki np motoryzacjyjne i lotnicze i wspolpracowac w
        biznesie....dziwi cie ze Polska traktowana jest jak biedny kraj, bo niestety
        nadal nim jest?
        • luksusowy_yacht Re: EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubi 28.08.06, 12:57
          wiem, ze tak jest tylko niech bush powie to otwarcie, a nie tutaj udaje
          przyjaciela i dzwoni jak potrzeba "partnera" w swoich wojnach z terroryzmem
          (bardziej nas potrzebuje, zeby utrzec nosa francuzom niz do dzialan wojennych-
          takie jest moje zdanie), a z drugiej strony traktuje nas jak kraj 2 kategorii.
          takie to falszywe troche. ja osobiscie nie lubie jak ktos nie jest szczery
          wobec, a takie podejscie wlodarzy USA zalatuje mi falszem.
        • katrina_bush Przeciez Polska wyslala "bratnia pomoc" do Iraku ? 28.08.06, 17:55
          Przeciez Polska wyslala "bratnia pomoc" do Iraku ?

Z cene totalnego zeszmacenia sie w Europie...

P. S.
          A USA to niech sie w koncu przestanie uwazac za "raj na ziemii" - z wielomilionowymi slumsami,
          szkolnictwem i opieka zdrowotnia na poziomie III Swiata.
    • Gość: re możecie skasować waldka 1610 tego spamera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 11:14
      zakłada 10 jednakowych wątków
      • waldek1610 nic mnie nie obchodzi ze nie podobaja ci sie moje 27.08.06, 11:33
        opinie, i za wszelka cene chcesz zamknac mi usta. Jak ci sie nie podoba to nie
        czytaj...

...poza tym nie mysl sobie ze jak nazwiesz jusz kogos "pamerem: to za pomoca
        tego magicznego slowa pozbedzisz sie kogos kto nie pisze tak jak bys sobie tego
        zyczyl.
    • Gość: *** Człowieku....... tylko myśl, nic więcej. IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 27.08.06, 11:39
      Jak tu lubić kraj, który pod płaszczykiem demokracji sieje zniszczenie i barbażyństwo w imię własnych interesów energetycznych?

Jak tu lubić kraj, który uzurpuje sobie prawo do głoszenia poglądów, że ich system kulturowy jest najlepszym na świecie i należy go propagować wśród "ciemnego ludu świata"?

Jak tu lubić kraj, który mimo zasług Polski (przypominam, że statystycznie co 5 Polak to także obywatel USA) wciąż traktuje Polskę po macoszemu, na równi niemal z krajami terrorystycznymi?

Powiedz....... za co ich kochać? A tam, nawet nie kochać, tylko lubić?

• waldek1610 ktos musi wyczyscic swiat z barbarzyncow 27.08.06, 11:50
        Polnocna Korea, Afganistan Talibanu, Irak Sadama Husajna, Nacjonalistyczna
        Yugoslawia Miloszevica....na pewno jest czego zalowac...smiechu warte.
        • Gość: *** Odpowiesz mi na pytanie, czy nie umiesz? IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 27.08.06, 11:59
          >Polnocna Korea, Afganistan Talibanu, Irak Sadama Husajna, Nacjonalistyczna
          >Yugoslawia Miloszevica....na pewno jest czego zalowac...smiechu warte.

Widzę przyjacielu, że budujesz swoje wyobrażenie o potędze USA i jej zbawiennym wpływie na cywilizację w oparciu o propagandę ich autorstwa.

A może złap się za dobrą książkę z zakresu polityki ogólnoświatowej, wygrzeb gdzieś w bibliotece publicystów społecznych nie mających związków z USA i poczytaj też drugą stronę, która widzi Stany Zjednoczone jako nie mniejszego barbażyńcę niż terroryści muzułmańscy.

Nie odpowiedziałeś mi też na pytanie: za co mam lubić USA?

I wylecz się też z tego przeświadczenia, że kultura i cywilizacja amerykańska jest tą najlepszą, najwłaściwszą, najdoskonalszą.

Liczę na odpowiedź na postawione pytanie.

PS. Policzyłeś sobie kiedyś w ilu konfliktach zbrojnych brało udział USA od czasów zakończenia II wojny światowej? Polacy zawsze jak Ci skończeni wieśniacy zachłystują się tym co podsunie im się w kwadratowym pudełku z gadającymi głowami do hołubienia.
          • waldek1610 nie odpowiadam na pytania ktore sa subjektywne 27.08.06, 12:07
            ...i z gory sugerujace czyjas wine. W jezku prawniczym nazywa sie
            to "suggestive questioning"...

To tak jak ja zapytalbym sie ciebie, powiedz mi dlaczego jestes zlym
            czlowiekiem....wlasnie, chwileczke, ty wcale nie sadzisz ze jestes zlym
            czlowiekiem.

Chyba zapomniales ze w USA ludzie maja wlasne interesy ktore sa odmenne od
            Europpejskich, wiec nie niezymy wszystkiego wasza miara, to chyba oczywiste.
            • Gość: *** Subiektywny - a nie "subjektywny". IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 27.08.06, 12:43
              >To tak jak ja zapytalbym sie ciebie, powiedz mi dlaczego jestes zlym
              >czlowiekiem....wlasnie, chwileczke, ty wcale nie sadzisz ze jestes zlym
              >czlowiekiem.

Bełkoczesz Mistrzu coś o sugestiach. A pytanie było proste: za co mam lubić USA? Nie potrafisz odpowiedzieć na tak banalnie proste pytanie. Nie potrafisz odpowiedzieć wprost..... bo odpowiedź jednak dajesz choć...... sam nie zdajesz sobie z tego sprawy.

Ale wprowadźmy teraz odrobinkę logiki do naszego dyskursu:

Napisałeś: "powiedz mi dlaczego jesteś złym człowiekiem....wcale nie sądzisz że jesteś złym człowiekiem"

To zastosujmy analogię: ja zapytałem "za co mam lubić USA". Wnioskuję więc na zasadzie analogii do zdania wers powyżej, że.... sam uważasz że USA nie ma za co lubić".

Więc po co ta próżna dyskusja i bicie piany?

To może zapytam inaczej: ZA CO TY LUBISZ USA? Mam nadzieję, że na tak banalne pytanie już będziesz umiał odpowiedzieć, wszak dotyczy ono tylko Twojego subiektywizmu, który chyba umiesz przenieść na monitor komputera
              • waldek1610 nalezy zapytac sie; dlaczego USA nie lubia Polski? 27.08.06, 12:51
                ...moze dlatego ze Polacy przyjezdzaja do USA z wiza turystyczna i sadza ze
                jest to rownoznaczne z pozwoleniem na pobyt staly....
                Gdyby Polacy przyjezdzali do USA z kapitalem tak jak Niemcy i inwestowali w USA
                swoje pieniadze i przywozili technologjie to na pewno USA szanowalo by
                Polske...no wlasnie, a rak do pracy to USA ma conajmniej ze 100 krajow swiata
                wiec za co szczegolnego lubic Polske?
                • kon_by_sie_usmial Waldziu, umiesz czytać??? 27.08.06, 13:15
                  waldek1610 napisał:

> ...moze dlatego ze Polacy przyjezdzaja do USA z wiza turystyczna i sadza ze
                  > jest to rownoznaczne z pozwoleniem na pobyt staly....
                  > Gdyby Polacy przyjezdzali do USA z kapitalem tak jak Niemcy i inwestowali w USA
                  >
                  > swoje pieniadze i przywozili technologjie to na pewno USA szanowalo by
                  > Polske...no wlasnie, a rak do pracy to USA ma conajmniej ze 100 krajow swiata
                  > wiec za co szczegolnego lubic Polske?

Zadaję Ci proste pytania:

1. Za co ja ewentualnie mam lubić USA?

2. Za co TY lubisz USA?

A Ty znowu bełkoczesz coś i moralizujesz jak powinno wyglądać postawione pytanie.

Masz jądra i umiesz odpowiedzieć ZA CO SAM LUBISZ USA?, czy jednak Twój post miał na celu ubić forumową pianę?

koń
                  • waldek1610 chcesz byc lubiany przez Amerykanow... 27.08.06, 13:30
                    ...to dowiedz sie co oni lubia. Facet nie te czasy nie ma nic za darmo, US
                    nikogo nie lubi tylko raczej szanuje i ma respekt do krajow rozwinietych bo
                    wiedza ze sa one partnerami biznesowymi na takim samym poziomie co USA.

Pytasz sie za co powinienes lubic USA? za to ze Polacy moga byc sojusznikami
                    USA w NATO choc maja pusta kase i nie ofiaruja nic poza miesem
                    armatnim...przynajmniej jak na razie.

Mozesz sie cieszyc tym ze USA uwaza Polske za jednego z najwiekszych swoich
                    sojusznikow, a pozatym w Polsce amerykanski biznes dziala nie w mniejszym
                    stopniu niz biznes z zachodnich krajow UE.

Za co ja lubie USA? Za to ze daja mi mozliwosc rozwoju, ze zyje tutaj
                    dostatnio, jestem obywatelem USA i nie mam zadnych problemow.
                    • kon_by_sie_usmial Waldziu, zrzucaj zrywki z gogli ! 27.08.06, 13:41
                      waldek1610 napisał:

> ...to dowiedz sie co oni lubia. Facet nie te czasy nie ma nic za darmo, US
                      > nikogo nie lubi tylko raczej szanuje i ma respekt do krajow rozwinietych bo
                      > wiedza ze sa one partnerami biznesowymi na takim samym poziomie co USA.

1. Nie interesuje mnie co oni lubią, bo nie jestem Amerykanem i nie utożsamiam się z tym narodem. Interesuje mnie natomiast to co ja jako Polak lubię i czy nie stoi to w sprzeczności z narodowym interesem USA. A w większości przypadków stoi.

2. Rzeczywiście partnerstwo o którym wspominasz można dostrzec np. poprzez nieograniczony przepływ ludności pomiędzy Polską a USA (przypominam Ci po raz wtóry, że co 5 Polak mieszka w USA i jesteśmy najliczniejszą mniejszością narodową pozostającą w sojuszu militarnym z USA).

> Pytasz sie za co powinienes lubic USA? za to ze Polacy moga byc sojusznikami
                      > USA w NATO choc maja pusta kase i nie ofiaruja nic poza miesem
                      > armatnim...przynajmniej jak na razie.

Waldziu, ale ja mam w dupie sojusznictwo z barbażyńcą, który co rusz najeżdża słabsze kraje i próbuje wprowadzać tam swoją judeo-chrześcijańską kulturę wojując mieczem niczym katolicka krucjata.

I żal mi tylko tej polskiej naiwności, która od wieków nakazuje dbać o interesy innych narodów bijąc się za nie na całym świecie (Narwik, Monte Cassino etc. teraz Irak, wcześniej Bośnia), zamiast zadbać o własne partykularne, narodowe interesy.

> Mozesz sie cieszyc tym ze USA uwaza Polske za jednego z najwiekszych swoich
                      > sojusznikow, a pozatym w Polsce amerykanski biznes dziala nie w mniejszym
                      > stopniu niz biznes z zachodnich krajow UE.

Biznes amerykańsko-izraelski działa WSZĘDZIE tam, gdzie może działać. Czysta, prosta ekonomia i wolna gospodarka. Nic ponadto.

A cieszyć to mógłbym się, gdyby te rzekome amerykańskie wyobrażenia na cokolwiek się przekładały w czynach, a nie tylko pozostawały pustymi słowami.

> Za co ja lubie USA? Za to ze daja mi mozliwosc rozwoju, ze zyje tutaj
                      > dostatnio, jestem obywatelem USA i nie mam zadnych problemow.

W tytule swojego wątku sugerujesz, że UE zawłaszyła sobie sumienia Polaków, odsuwając ich od partnerstwa z USA. Sugerować to może nieco negatywny stosunek do Polaków jako Europejczyków (bo jesteśmy Europejczykami, a nie Amerykanami - to tak na marginesie, gdybyś nie zauważył). Jednocześnie wychwalasz jak to w USA można się rozwijać. Przeto pytam: czy tam się można lepiej rozwinąć niż w krajach zachodnio-europejskich, takich jak W.Brytania, Dania, Holandia?

W czymże ta zaoceaniczna Ameryka jest lepsza od europejskiej Belgii czy europejskich Niemiec?

koń

PS. Zrzuć zrywki z gogli i nie bądź Walduś polskim wieśniakiem, który po przeprowadzce do USA stał się bardziej amerykański od rodowitego Amerykanina.

Masz już ten amerykansk(y) akcent? :))))
                      • kon_by_sie_usmial Mała errata. 27.08.06, 13:42
                        * Amerykaninem - winno być oczywiście

koń
                      • waldek1610 Kon... do ciebie przemawiam :) 28.08.06, 06:39
                        "Wiejskim zachowaniem" jest sprzatac kible w Niemczech do tego nielegalnie i
                        byc dumnym z "bycia Polakiem"? Z czego buc tutaj dumnym ze sprzatasz
                        Europejskie kible do tego robisz to z narazeniem swojego zycia?

Inteligentny czlowiek ktory decyduje sie przeprowadzke do innego kraju, czuje
                        sie u siebie w nowym kraju, bo mieszkajac w kraju X nie mozna pilnowac
                        interesow kraju Y.

Wiesz ze prawda jest taka ze wielu Polakow ma pretensje do USA ze Amerykanskie
                        wladze nie pozwalaja Polakom masowo emigrowac do USA bez zadnych ograniczen.
                        Mowisz ze Polska jest zaangazowana militarni i pomaga USA w Iraku? No to co?
                        Mongolowie, Rumuni, Ukraincy, Czesci, Filipinczycy tez maja wojska w Iraku i co
                        z tego?

USA traktuje te kraje powaznie i dlatego nie traktuje ich jako najemnych
                        wojownikow tzw "mercenaries" ktorzy robia to tylko dla wymiernych korzysci
                        finansowych. Pozatym pomoc Polski nie jest wcale taka znaczaca militarnie, o
                        wiele wiecej w Iraku pomagaja Anglicy, Wlosci i Korea, bo oprocz miesa
                        armatniego rowniez angazuja swoje uzbrojenie. A nie jak Polacy na paru
                        wyludzonych od Amerykanow HUMMERACH chca wyludzic od USA ruch bezwizowy...

Juz widze pol populacji Polski pakujace swoje matatki i wyjezdzajace do USA na
                        stale, tak oto wyglada Europejski patryiotyzm Polakow :)
                        • kon_by_sie_usmial Dalej uciekasz od prostych odpowiedzi 28.08.06, 15:49
                          waldek1610 napisał:

> "Wiejskim zachowaniem" jest sprzatac kible w Niemczech do tego nielegalnie i
                          > byc dumnym z "bycia Polakiem"? Z czego buc tutaj dumnym ze sprzatasz
                          > Europejskie kible do tego robisz to z narazeniem swojego zycia?

A z czego być dumnym z pracy przy azbeście w USA albo przy sprzątaniu żydowskich bużnic?

> Inteligentny czlowiek ktory decyduje sie przeprowadzke do innego kraju, czuje
                          > sie u siebie w nowym kraju, bo mieszkajac w kraju X nie mozna pilnowac
                          > interesow kraju Y.

A co to ma do rzeczy?

>
                          > Wiesz ze prawda jest taka ze wielu Polakow ma pretensje do USA ze Amerykanskie
                          > wladze nie pozwalaja Polakom masowo emigrowac do USA bez zadnych ograniczen.
                          > Mowisz ze Polska jest zaangazowana militarni i pomaga USA w Iraku? No to co?
                          > Mongolowie, Rumuni, Ukraincy, Czesci, Filipinczycy tez maja wojska w Iraku i co
                          >
                          > z tego?

To z tego, że to równie głupie narody co Polska, skoro nie potrafią zadbać o własny interes gospodarczy i polityczny, a angażują się w czyjś. Spójrz Waldziu na kraje jakie wymieniłeś. Prawie 3 świat, poza Czechami. Więc co Ty mi za przykłady dajesz? Państwa, które są służalcze z racji swojej biedy, jak Polska. Wstyd.

> > USA traktuje te kraje powaznie i dlatego nie traktuje ich jako najemnych
                          > wojownikow tzw "mercenaries" ktorzy robia to tylko dla wymiernych korzysci
                          > finansowych. Pozatym pomoc Polski nie jest wcale taka znaczaca militarnie, o
                          > wiele wiecej w Iraku pomagaja Anglicy, Wlosci i Korea, bo oprocz miesa
                          > armatniego rowniez angazuja swoje uzbrojenie. A nie jak Polacy na paru
                          > wyludzonych od Amerykanow HUMMERACH chca wyludzic od USA ruch bezwizowy...
                          >
                          > Juz widze pol populacji Polski pakujace swoje matatki i wyjezdzajace do USA na
                          > stale, tak oto wyglada Europejski patryiotyzm Polakow :)
                          >

I DALEJ NIE ODPOWIADASZ: W CZYM USA JEST LEPSZE OD KRAJÓW ZACHODNIEJ EUROPY?

koń
                • kon_by_sie_usmial Podyskutujmy inaczej. 27.08.06, 13:21
                  Przekonaj mnie po prostu, że ta Ameryka to kraj mlekiem i miodem płynącym.

W czymże więc ta Ameryka jest taka wyjątkowa i lepsza niż np. Niemcy, Belgia, Holandia, Dania, Szwecja czy Norwegia. Przyjmijmy, że pytam jako skończony laik i ignorant. Zrób USA dobry marketing i pokaż jak tam jest cudownie, ok?

koń
                  • waldek1610 Re: Podyskutujmy inaczej. 28.08.06, 06:46
                    kon_by_sie_usmial napisał:

> Przekonaj mnie po prostu, że ta Ameryka to kraj mlekiem i miodem płynącym.
                    > W czymże więc ta Ameryka jest taka wyjątkowa i lepsza niż np. Niemcy, Belgia,
                    > Holandia, Dania, Szwecja czy Norwegia. Przyjmijmy, że pytam jako skończony
                    > laik i ignorant. Zrób USA dobry marketing i pokaż jak tam jest cudownie, ok?

USA nigdy nie zburzyla polowe zabytkow Polski tak jak to zrobili Niemcy i
                    Szwedzi, i nigdy nie wybila tylu Polakow ...z tego co sie orientuje to USA
                    nigdy nie byla w konflikcie zbrojnym z Polska, wrecz przeciwnie raczej
                    ofiarowala pomoc bezineteresownie.

A Holandia, Belia, Norwegia czy Dania nie jest zbytnio szczesliwa z tego faktu
                    ze kraj z wiekszym potencjamiem on nich czyli Polska jest teraz w UE...

Wszystkie te kraja UE blokuja Polskie interesy jak moga, i Polska role w UE,
                    NIemcy na przyklad wychodza z samych siebie zeby Polska nie weszla do G-6
                    Europy, bo nagle stracili by swoja role w regionie, natomiast USA zawsze
                    popiera Polske na forum miedzynarodowym.
                    • kon_by_sie_usmial Waldzio Amerykanin :) 28.08.06, 15:58
                      waldek1610 napisał:

> USA nigdy nie zburzyla polowe zabytkow Polski tak jak to zrobili Niemcy i
                      > Szwedzi, i nigdy nie wybila tylu Polakow ...z tego co sie orientuje to USA
                      > nigdy nie byla w konflikcie zbrojnym z Polska, wrecz przeciwnie raczej
                      > ofiarowala pomoc bezineteresownie.

Duńczycy, Holendrzy, Belgowie, Włosi, Hiszpanie, Brytyjczycy..... czy któryś z tych narodów wyrządził Polsce krzywdę?

>
                      > A Holandia, Belia, Norwegia czy Dania nie jest zbytnio szczesliwa z tego faktu
                      > ze kraj z wiekszym potencjamiem on nich czyli Polska jest teraz w UE...
                      >

To tylko Twoje "widzi mi się", a nie fakty.

> Wszystkie te kraja UE blokuja Polskie interesy jak moga, i Polska role w UE,
                      > NIemcy na przyklad wychodza z samych siebie zeby Polska nie weszla do G-6
                      > Europy, bo nagle stracili by swoja role w regionie, natomiast USA zawsze
                      > popiera Polske na forum miedzynarodowym.

Oczywiście :) Wszystkie blokują, tylko te sojusze gospodarcze z USA to miód dla polskiej gospodarki. Waldziu.... gogle Ci parą zaszły i nie widzisz tego co dookoła Ciebie. To, że państwa ościenne mają własne partykularne interesy to raczej normalna rzecz, wszak polityczny filantropizm to tylko domena USA, takiego dobrego wujka, który pewnie tylko dlatego że jest oddalony o dobre 10000 km i Polskę traktuje jako bufor oddzielający Europę Zachodnią od Wschodniej, jeszcze nie wojuje z nami.

Waldziu, zachłystujesz się jak typowy polski wieśniak, który pojechał do USA i nachapał się tej pozornej wolności.

A wybacz, ale pod KAŻDYM względem Amerykanom daleko i do Danii i do Szwecji i do Norwegii i do Finlandii. Inny poziom życia, inna kultura, inni ludzie.

Więc jak Ci tak dobrze w tych Stanach, to siedz tam sobie Waldeczku na swej polskiej dupie, tylko nie marudź. Bo choćbyś nie wiem jak marudził, to polska jest krajem geopolitycznie zorientowanym na Europę, bo tu znajduje się nasz kraj. A nie gdzieś za oceanem wśród Portorikańczyków, Meksykanów, Kubańczyków i 100 innych nacji wykorzystywanych przez gospodarkę USA, tak jak i niegdyś Polscy najemnicy (emigracja początku XX wieku), którzy dzisiaj stanowią Polonię.

koń
                      • waldek1610 glupoty opowiadasz, nigdy nie byles w USA 01.09.06, 09:56
                        i znajsz je z opowiesci.
                        • kon_by_sie_usmial Powtarzam Ci 01.09.06, 12:10
                          waldek1610 napisał:

> i znajsz je z opowiesci.

Mieszkałem tam dobrych kilka lat (o czym Ci już wspominałem), tylko nie zachłysnąłem się "wolnością" jak rasowy wieśniak z Polski. Bo i czym się tam zachłysnąć??? W niczym nie wydają mi się Stany lepsze od np. naszych sąsiadów zza Bałtyku (gdzie także byłem), wręcz przeciwnie. Brak bowiem np. w Szwecji problemów rasowych, niezasymilowanych emigrantów, dramatycznej przestępczości etc.

Interesowałeś się może kiedyś zagadnieniem morderstw seryjnych? Jak nie, to zainteresuj się i sprawdź sobie jaki procent tych przestępstw popełniany jest w USA. Może wtedy przejrzysz na te kaprawe ślepka i dostrzeżesz, że jednak zdecydowanie wyższy poziom kultury cywilizacyjnej jest nie za wielką wodą, a tutaj w Europie, wśród naszych dość bliskich sąsiadów (bo to o tym jest dyskusja - Ty wciąż uparcie gloryfikujesz USA krytykując Europę)

A Ty jesteś taki zachłyśnięty amerykańskością polaczek, który pewnie już mówi z amerykańskim akcentem i jest bardziej amerykański od rodowitego Amerykanina.

koń
                          • waldek1610 inteligentni ludzie potrafia sie przystosowac 01.09.06, 12:22
                            tak Europa jest rzeczywiscie przoduje w liczbie pedofili i incych psychopatow,
                            ktorzy korzystaja z wolnosci Europejskiej...do zabijania innych bezkarnie.

Asymilacja to natruralna rzecz, tak samo jak Rosjanin z Syberi ktory zamieszkal
                            w Kaliforni zdobedzie opalenizne chcac nie chcac, nie dlatego zeby
                            sie "dowartosciowac" i udawac Amerykanina z Kaliforni tylko dlatego ze po
                            prostu ze slonce swieci mocniej....

To samo jest z kazdym kto przeprowadzi sie do obcego kraju, trudno plynac pod
                            prad, pozatym byloby idiotyzmem udawac ze jest sie w Polsce i obowiazuja
                            Polskie regulu skoro tak nie jest.

Asymiluja sie wszyscy, oprocz ludzi czesto starych lub w srednim wieku ktorzy
                            nie chca bo po prostu nie potrafia nauczyc sie nowego jezyka, wiec boja sie
                            wszystkiego co amerykanskie jak diabel wody, bo po prostu sa bezradni w USA. Ci
                            ktorzy sobie radza potrafia sie przystosowac do zycia w nowej rzeczywistosci,
                            no chyba ze tobie wydaje sie ze mozna zyc w USA udajac ze mieszka sie dalej w
                            Polsce... :)
                    • Gość: Saddam Re: Podyskutujmy inaczej. IP: *.tkdami.pl 02.09.06, 15:50
                      Już otym pisałem: Amerykanie w czasie wojny nam nie pomogli, to my im pomagliśmy.
                      • waldek1610 Re: Podyskutujmy inaczej. 03.09.06, 07:57
                        Polska pomoc militarna udzielona USA w Iraku, jest raczej symboliczna....
                        I ty chcesz rownac ta pomoc, do rzekomo nie udzielonej pomocy ktorej Polska
                        potrzebowala po zakonczeniu II wojny swiatowej. Moze oczekiwales ze Dwa
                        mocarstwa po dlugiej 6 letniej wojnie, i po tym jak wkoncu pokonali Hitlerowski
                        Niemcy...zaczna bic sie miedzy soba o Polske?
                        • Gość: Saddam Re: Podyskutujmy inaczej. IP: *.tkdami.pl 04.09.06, 13:24
                          Polska oddała Stanom spore usługi już w czasie "wojny niepodległościowej", a
                          podczas drugiej wojny światowej, żeby wspomnieć tylko niektóre zasługi:
                          rozszyfrowanie enigmy (premier WB stwierdził, że wojna potrwałaby dwa lata
                          dłużej), ponad 15 000 meldunków wywiadowczych, określanych przez amerykańskich
                          dowódców jako bardzo cenne.
                          • waldek1610 Re: Podyskutujmy inaczej. 07.09.06, 07:23
                            zgadzam sie zupelnie z twoimi argumetnami, Polska zasluzyla sobie na duzo
                            wieksza pomoc ze strony USA. Jednak USA wybraly lepsze zlo i poszly na
                            podzial "sfery wplywow" z Sowietami...i Polska znalazla sie po zlej stronie.
    • nancyboy Re: EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubi 27.08.06, 12:15
      A może przyczyn tego "nielubienia" powinieneś poszukać w Amerykanach a nie
      Polakach? Czyżby do głowy Ci to nie przyszło?
    • Gość: rew Re: EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 12:22
      Kocham indian i podobają mi się krajobrazy ale nienawidzę wszystkiego pozatym
      czyli USA.
      • waldek1610 Re: EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubi 27.08.06, 12:42
        ty kochasz Indian z powiesci Karola Maya- niemca ktory nigdy w USA nie byl...a
        nie prawdziwych Indian Amerykanskich, ktorzy tak pomiedzy nami nie popisaly sie
        niczym szczegolnym, a wspolczesnie jest jeszcze gorzej Native Americans czyl
        czerwonoskorzy amerykanie zyja na marginiesie w USA.
        • Gość: rew Re: EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 12:49
          a kto to jest karol maj?
    • kon_by_sie_usmial Re: EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubi 27.08.06, 12:46
      Oj Waldziu, widzę że jak pierwszy lepszy burak zachłystujesz się tym co reklamują, mimo że w tych amerykańskich fast foodach, pozornych wolnościach osobistych, rasizmie i powracającym konserwatyzmie moralnym nie ma nic fascynującego dla wykształconych europejczyków, którymi chcąc nie chcąc powoli się stajemy.

I czymże to tak Ci ta Ameryka imponuje?

koń
      • waldek1610 Re: EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubi 27.08.06, 12:57
        mowisz tak dlatego ze mieszkasz w Europie (choc tej drugo-ligowej) to jednak
        Europie, wiec nie dziwie sie ze chwalisz swoje.

Widze ze nie mamy o czym rozmawiac skoro ty widzisz USA tylko przez pryzmat
        fast foodow.....szkoda slow. To tak jakbys chcial prowadzic rozmowe z Niemcem
        ktory sadzi ze nie potrafisz nic tylko ukrasc jego samochod....
        • kon_by_sie_usmial Pewnie Cię zdziwię 27.08.06, 13:19
          waldek1610 napisał:

> mowisz tak dlatego ze mieszkasz w Europie (choc tej drugo-ligowej) to jednak
          > Europie, wiec nie dziwie sie ze chwalisz swoje.
          >
          > Widze ze nie mamy o czym rozmawiac skoro ty widzisz USA tylko przez pryzmat
          > fast foodow.....szkoda slow. To tak jakbys chcial prowadzic rozmowe z Niemcem
          > ktory sadzi ze nie potrafisz nic tylko ukrasc jego samochod....

Ale przez dość długi okres czasu mieszkałem w USA (Springfield - niedaleko Bostonu). I nie dostrzegłem niczego pozytywnego w zamieszkiwaniu wśród tej kołtunerii.

Gospodarka wyniesiona na światowe piedestały poprzez pracę najemników w szarej strefie, hipokryzja, rasizm, tępota rdzennych Amerykanów, którzy nie umieli wskazać gdzie jest Polska i gdy miałem jeansy Levisa na tyłku, to zadawali infantylne pytania w stylu: "to u Was są sklepy Levisa?".

Pytam znowu: co Cię tak urzeka w Stanach Zjednoczonych?

koń
          • waldek1610 masz takie wyobrazenie o USA dlatego ze... 28.08.06, 06:52
            ..zapewne jak wiekszosc Polakow przyjechales do USA poprzez tzw; zaplecze-
            tylnie drzwi dla sluzby, wiec widzisz wszystko przez pryzmat nisko platnego
            robotnika ktory nie widzi amerykanskiej kuktury i bogacta, tylko fast foody dla
            biedoty pracujacej.

Przyjedz do USA tak jak Jan Kiepura-spiewak operowy gwiazda Hollywoodu i
            Metropolitan Opera w NY , Krystian Zimmerman- swiatowej klasy polski pianista
            to wtedy zobaczysz prawdziwa Ameryke....

A co oczekiwales ze pracownika fizycznego z Polski beda witac z honorami i
            rzucac Tobie kwiaty pod nogi???
            • kon_by_sie_usmial Waldziu, Ty jesteś jasnowidzem jakimś? :) 28.08.06, 22:31
              waldek1610 napisał:

> A co oczekiwales ze pracownika fizycznego z Polski beda witac z honorami i
              > rzucac Tobie kwiaty pod nogi???

Ty masz jakąś szklaną kulę, karty do tarota, czy może widzisz przeszłość w fusach od kawy?

Na stypendium naukowym byłem przyjacielu. Wiem, że azbeściarzom (słyszałem żeś Ty żołnierz najemnik - prawie jak robol) trudno w to uwierzyć, ale czasami Polacy wyjeżdżają także do USA na stypendia :)

koń
              • waldek1610 Re: Waldziu, Ty jesteś jasnowidzem jakimś? :) 01.09.06, 09:59
                jaki najemnik? Przyjechalem do USA od razu z zielona karta, do rodziny, a jako
                obywatel USA chyba mam prawo wstepowac do wojska USA to chyba logiczne.
                • kon_by_sie_usmial Re: Waldziu, Ty jesteś jasnowidzem jakimś? :) 01.09.06, 17:50
                  > a jako
                  >obywatel USA chyba mam prawo wstepowac do wojska USA to chyba logiczne.

No nie mówiłem, że jesteś już bardziej "amerykansky" od rodowitych Amerykanów? :)

Wiocha i tyle, szkoda słów.

koń
                  • waldek1610 Re: Waldziu, Ty jesteś jasnowidzem jakimś? :) 02.09.06, 07:39
                    "wiocha" to jednak sa ci ktorzy mieszkaja w USA lat...30 i nie potrafia otwozyc
                    geby po angielsku, bo inteligencja a wlasciwie jej brak na to im nie pozwala.
                    • kon_by_sie_usmial Re: Waldziu, Ty jesteś jasnowidzem jakimś? :) 02.09.06, 14:20
                      waldek1610 napisał:

> "wiocha" to jednak sa ci ktorzy mieszkaja w USA lat...30 i nie potrafia otwozyc
                      >
                      > geby po angielsku, bo inteligencja a wlasciwie jej brak na to im nie pozwala.

Dokładnie taka sama wiocha jak Ci, którzy po 2 miesiącach łapią niezbywalny amerykański akcent (a zapewniam, że można tam przeżyć 20 lat i mówić i czystą polszczyzną i czystą "amerykańszczyzną").

koń
                      • waldek1610 Re: Waldziu, Ty jesteś jasnowidzem jakimś? :) 03.09.06, 08:03
                        tak zgadzam sie tylko dlaczego probujesz udowodnic mi cos z czym i tak sie
                        zgadzam.

Prubujesz na sile sklasyfikowac mnie w tej czy owej grupie... najczesciej tej
                        gorszej i potem dziwisz sie ze nie chce sie dobrowolnie zdegradowac.

Moze najpierw zapytaj sie mnie, kim ja jestem, a nie obrazaj ludzi bo tak jest
                        najlatwiej.
    • kon_by_sie_usmial Jaskra u Waldzia :) 27.08.06, 12:49
      waldek1610 napisał:

> jakos nie moge znajsc niczego w czym Amerykanie zniecheciliby do siebie Polakow
      > .

Bo ślepy jesteś. Jako Polak nie bardzo mam ochotę bić się o iracko-amerykańską ropę. Więc już jest pierwszy powód do niezadowolenia: napaść zbrojna w imię rzekomego posiadania broni masowego rażenia na bezbronny kraj.

Wymieniać Ci dalej?

koń
    • nancyboy Re: wiza turystyczna to nie pozwolenie na pobyt s 27.08.06, 13:33
      > jakos nie moge znajsc niczego w czym Amerykanie zniecheciliby do siebie Polakow
      "znaleźć". Poszukaj lepiej.
    • pooh5 Re: EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubi 27.08.06, 17:57
      Jest chyba normalne, że bardziej lubimy tych, co chcą się z nami przyjaźnić czy
      współpracować, no nie?
    • squirrel9 Re: EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubi 27.08.06, 20:01
      Na czym niby mają polegać te wrogie zachowania? Podaj przykłady.
      • waldek1610 Re: EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubi 28.08.06, 06:54
        wystarczy ze przyznam sie ze mieszkam w USA i jestem obywatelem Amerykanskim i
        zaraz jestem napastowany i obrzucany blotem.
        • squirrel9 Re: EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubi 28.08.06, 07:45
          I po tym sądzisz,że ludzie nie lubią Ameryki? Naprawdę???? Sorry, ale ile ty
          masz lat?
          • waldek1610 Re: EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubi 28.08.06, 09:02
            Rowiez wystarczy ze stane po stronie USA to od razu zaczyna sie awantura. Chyba
            jest rzecza naturalna ze ktos kto mieszka w Polsce widzi glownie Polskie
            interesy, a kto mieszka w USA rowniez te Amerykanskie...
            • squirrel9 Re: EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubi 28.08.06, 09:53
              Jeżeli rozumiesz,że różne kraje mają różne interesy to raczej dziwi mnie twoje
              zdziwienie. Myślę,że ludzie kulturalni, mający pojęcie o świecie i
              polityce,wiedzący o czym rozmawiają potrafią rozmawiac w taki sposób by nie
              stawiać zawsze swojej racji w opozycji do cudzej. Chyba,że sami chcą wywołać
              kłótnię. Jeśli napiszę 'zawsze', 'wszyscy' to mogę być pewna,że odezwie się
              ktoś kto jest przeciw, jeśli ja się uprę to z tego zrodzi się awantura. Może
              zobacz w jaki sposób zaczynasz rozmowę, jak ją prowadzisz i nie wyciągaj daleko
              idących wniosków. Łatwiej innym przypisać winę za awanturę niż zobaczyć,że
              samemu aż się prosi o nią.
              Gdy przdszkolak stanie na śrdku sali i powie,że jego brat jest najśliniejszy na
              świeiecie to zawsze znajdzie kogoś z kim się pobije, Nie bądź przedszkolakiem.
              Po temacie twojego wątku aż się ucieszyłam,że Polska wyszła z Iraku a tobie
              chodzi o forumowe przepychaniki z tobą.
              • waldek1610 Re: EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubi 28.08.06, 10:10
                "o co mi chodzi"... to lepiej zapytaj sie mnie samego, a nie interpretuj
                blednie moich zamierzen.

Rozumiem doskonale ze kazdy kraj ma swoje specyficzne interesy, lecz Polacy
                oczekujac ze za to ze tylko wyslali swoje wojska do Iraku... dostana nagrode w
                postaci bezwizowego podrozowania do USA, to chyba byli naiwni, mogli z gory
                zapytac sie administracji USA czy tak sie stanie, a nie liczyc na "zaplate"...

Administracja USA, a wlasciwie congress USA bo do niego naleza takie decyzje
                bral pod uwage podanie Polski i je odrzucil, zreszta wcale sie nie dziwie, bo
                gdyby USA zrobily wyjatek dla USA, zglosilo by sie co najmniej 30 innych krajow
                ( w wiekszosci biednych) ktorzy udzielaja USA pomocy militarnej w Iraku.
                • Gość: re bredzisz walduś - jak zwykle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 10:24
                  po pierwsze Polska nie postawiłą warunków, tak jak inne kraje, i faktycznie od
                  największegoi (wzajemnego) przyjaciela dostała przysłowiową figę z makiem - ale
                  to wina głupich polskich polityków

Po drugie wizy - jesteś tak zindoktrynowany, że powtarzasz te same bzdury, co
                  FOX News i głupi Bush

Otórz nie ma to najmniejszego znaczenia kto dostaje a kto nie możliwość wjazdu
                  bez wiz - poczytaj sobie jakie państwa mają taki 'przywilej' (wile dających
                  schronienie terrorystom), pewnie się nieco zdziwisz, ale to tak jak z całą walką
                  z terroryzmem w USA - bajki, bajki, bajki

Jak jedno Państwo dostaje taki przywilej, jak wiadomo po reakcjach USA, to inne
                  mogą sobie protestować i co z tego??? Ktoś w USA tym się kiedykolwiek przejął?
                  Więc co to za argument??

Jak daje się jakiś przywilej, to chyba za coś, więc twierdzenie że 'cała reszta'
                  też będzie chciała, znowu odpada jako wierutna bzdura, bo zasługi są stopniowalne.

Dodam argument tu nie poruszany - bo Polacy zostają dłużej lub pracują (w skutek
                  czego jest wiele podań odrzucanych, co stanowi swoisty paragraf22 - wymyślony w
                  końcu w armii USA...). Jest to kolejna bzdura, której niestety nie potrafią
                  oponować nasi politycy, bo jak zwykle włażą w tyłek USA bez wazeliny.
                  Brytyjczycy, choćby, tak samo często pracują bez zezwoleń i też przedłużają wizy
                  i co... ano nico... Ale im jakoś nie zabrania się wjazdu, nie odbiera
                  'przywileju bezwizowego' itd...
                  • waldek1610 jest jedno kryterium; $ worth of the visitor... 28.08.06, 10:39
                    ..Polacy w 99.9% wlasnie przyjezdzaja bez zadnych pieniedzy zeby sie dorobic. A
                    ze wiele krajow Arabskich ma obywateli ktorzy posiadaja niemala fortune i chca
                    ja inwestowac w USA to inna sprawa...

Brytyjczycy pracuja w USA bez wizy??? Mieszkam w USA od lat prawie 15 i
                    Brytyjczykow ktorych spotkalem (nie wlaczajac turystow) moglbym policzyc na
                    palcach jednej reki. Jednen taki przyjezdza do kompani w ktorej pracuje ale on
                    przyjezdza na pare dni, bo jest na kontrakcie i stale pracuje w fili naszej
                    firmy w UK. Jest tutaj pare dni i jedzie spowrotem bizness class do Londynu.

Dobrze wiesz ze Polacy z reguly nie naleza do tej grupy wykwalifikowanych
                    pracownikow ktorzy przyjezdzaja pracowac w USA na kontrakt, zwykle z Polski
                    ludzie przyjezdzaja bez zadnego wyksztalcenia, i czesto nielegalnie pracuja
                    imajac sie najgorszych fizycznych prac; sprzatania oraz kontraktorki (czyli
                    prac na budowie tylko ze za 1/4 placy Amerykanskiej...
                    • Gość: re co ty walduś wiesz o życiu - ledwie 33 lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 12:54
                      a do tego głupiutki i naiwny
                      • waldek1610 nie te czasy gdy "madry" byl dziadek 28.08.06, 13:03
                        teraz dziadek (mowa o Polsce) to czlowiek czyjacy na skraju nedzy, a mlody
                        czlowiek to czesto czlowiek zyjacy na lepszym poziomie, dlatego ze potrafil sie
                        przystosowac do zycia w nowych warunkach, kapitalizmu... :)
                • squirrel9 Re: EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubi 28.08.06, 10:24
                  Piszesz o oczywistych sprawach i banalnie. O tym juz dawno nawet nie pamiętamy.
                  W interesie Polski wcale nie jest bezwizowe podrózowanie ale rozwój gospodarki
                  i inwestycje w Polsce. Mamy już otwartą Europę.
                  • waldek1610 USA jest jednym z golwnych inwestorow w Polsce... 28.08.06, 10:47
                    poszukaj sobie statystyk tak sie sklada ze USA jest jednym z glownych
                    inwestorow zagranicznych w Polsce...

No prosze ostatnio Dell- Amerykanska firma komputerowa otwiera w Lodzi
                    najwieksze zaklady produkcyjne w calej Polsce....
                    • squirrel9 Re: USA jest jednym z golwnych inwestorow w Polsc 28.08.06, 11:54
                      Inwestycje krajów europejskich są dużo większe niż USA.
                      Sprawa Dell'a nie tylko nie jest dopięta ale i nie byłby to "największy zakład
                      w Polsce" .
                      • squirrel9 Do tego ... 28.08.06, 12:03
                        Dell niczego nie robi dla Polski, chciałby obnizyć koszty produkcji i nie mamy
                        złudzeń,że jesli będzie u nas drogo zwinie się i rozwinie w Chinach. Szukają
                        miejsca w Europie gdzie bedzie tanio i punkt dystrybyucyjny na Europę dogodny.
                        • waldek1610 a ty myslisz ze Niemcy Opla produkuja w Polsce 28.08.06, 12:14
                          dlatego zeby dzielic sie z sasiadami technologjia i zyskami czy dlatego zeby
                          skozystac z taniej Polskiej sile roboczej i przy okazji nasycic rynek Polski i
                          wschodonioeuropejski niemieckimi samochodami? Ja mysle ze to drugie....
                          • Gość: re po pierwsze Opel należy do firmy z USA :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 13:01
                            po drugie w Europie nie ma problemu z przepływem technologii (jak i czegokolwiek
                            zasadniczo, z paroma wyjątkami), o czym nie można powiedzieć na linii
                            najlepszych przyjaciół - czyli USA-Polska
                            • waldek1610 czyli jednak USA inwestuje w Polsce :) 28.08.06, 13:04

• squirrel9 Re: czyli jednak USA inwestuje w Polsce :) 28.08.06, 13:09
                                Oczywiście:) Wchodzą do Europy wschodniej bo taniej, czysta ekoniomia:)
                                A Polacy taki sam stosunek mają do Amerykanów jak i do Niemców czy Francuzów. W
                                obydwie strony nie ma sentymentów bo i nie ma powodów.
                                • Gość: re on tego nigdy nie zrozumie - mentalność pokrzywdzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 15:54
                                  pokrzywdzonego przez los - wszyscy się przeciw niemu zmówili, jakiś układ czy
                                  co... skad my to znamy :))))
    • taus Mylisz daty... 27.08.06, 20:54
      Właściwym wydarzeniem jest wojna w Iraku. I zachowanie ameryki wobec nas.
      Mimo naszej wielkiej pomocy przy tej zbrodni nadal traktowano nas jak kraj potencjalnie niebezpieczny, co miało wyraz w polityce wizowej oraz w zaostrzonych kontrolach na lotniskach, z których wykluczeniu byli obywatele państ sojuszniczych np wlk brytani czy australi...
      • squirrel9 Re: Mylisz daty... 27.08.06, 21:18
        Piszesz co zrobiła Ameryka. Ale co zrobiła Polska,że możnaby mówic,że dla
        Polaków Ameryka jest "be"? Nic nie zrobiono. Prezydent pojechał do USA,
        zdeklarował dalszy udział w działaniach zbrojnych w sojuszu. Coś się zmieniło w
        ostatnim czasie w stosunku naszego rządu do USA o czym ja nie wiem? Oświećcie
        mnie proszę.
        • Gość: he he masz całkowitą rację - nic się nie zmieniło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 09:54
          a walduś1610 to znany psychol i spamer - musi się wyżalić bo przypalił jajecznicę...

z resztą co spodziewać sie po kimś, kto uzyskał obywatelstwo dlatego, że na
          ochotnika zaciągnął się do 'legii cudzoziemskiej'...

on myśli że to OBOWIĄZEK całego swiata, by kochać USA
          • karmin-cynober Re: masz całkowitą rację - nic się nie zmieniło 28.08.06, 16:05
            Cala Europa zmienila swoj stosunek do Ameryki po ostatnich wojnach. Po prostu
            image kontynentalnie sie zmienil.
            • jot-23 [...] 28.08.06, 22:43
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • taus a ty racz zauważyć, że nie mówimu o rządach 01.09.06, 08:51
          tylko o stosunku naszego społeczeństwa do ameryki (jak było w poście tytułowym),
          Bo nasze rządki niewiedzieć czemu chcą całować du.. USa
    • jot-23 Re: EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubi 28.08.06, 22:40
      pooh5 napisał:

> Jest chyba normalne, że bardziej lubimy tych, co chcą się z nami przyjaźnić
      czy
      >
      > współpracować, no nie?

heheh.... a wymien mi chociaz jeden taki kraj.....
      • Gość: *** Re: EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubi IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 29.08.06, 00:56
        Vanuatu wulgarny ćwoku.
    • Gość: marta_m Re: EU sypenela kasa i .....nagle Polacy nie lubi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 15:41
      "od czasów króla Poniatowskiego"
      a to dobre!!!!!!!!!!!!!!!!!
      a może od czasów Mieszka?!
      człowieku nie znudziło Ci się jeszcze zaśmiecanie róznego rodzaju forów swoimi nudnymi postami... bo mnie tak, ale cóz demokracja...
    • kon_by_sie_usmial Ihaha..... Bush rży z Kaczora-geja :) 01.09.06, 16:19
      Polak to zawsze był, jest i będzie głupi i nie zrozumie, że sojuszników trzeba sobie szukać za miedzą, a nie za wodą :) Teraz Bush pokazuje co myśli o polaczkach i gdzie ich ma :)

Walduś, polaczku..... przebudziłeś się już z tego snu o przyjaźni polsko-amerykańskiej? :) Pamiętaj: Żyd zawsze będzie bronił tylko swego interesu (przy całym szacunku do Żydów oczywiście) i Polak będzie mu potrzebny najwyżej wtedy, gdy trzeba zrobić strefę buforową pomiędzy Europą Zachodnią i Rosją lub trzeba będzie bić się o ropę Husajna. Taka prawda, której Ty pojąć nie potrafisz, bo jesteś polaczkiem, który zachłysnął się amerykańską wolnością i fast-foodami :)

koń
      • caesar_pl Re: Ihaha..... Bush rży z Kaczora-geja :) 01.09.06, 20:23
        1 mln Polakow pracuje indywidualnie,czasowo i w polskich firmach podwykonawczych u Krzyzakow...
      • Gość: Paskal popaprancu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.09.06, 21:00
        Jak czytam slowo "polaczek" to noz automatycznie otwiera mi sie w kieszeni.
        Mysle wowczas pisze to jakis zydowski popapraniec , albo inna wroga Polakom
        menda.
        • kon_by_sie_usmial Oooooo, co ja widzę :) 02.09.06, 14:18
          Gość portalu: Paskal napisał(a):

> Jak czytam slowo "polaczek" to noz automatycznie otwiera mi sie w kieszeni.
          > Mysle wowczas pisze to jakis zydowski popapraniec , albo inna wroga Polakom
          > menda.

Azbeściarska Marysia w nowym wcieleniu :) (to IP jest po prostu na tym Forum niepowtarzalne Marysiu).

Marysia i Waldzio, dwa zachłyśnięte Ameryką polaczki :) (w dodatku rasistka i cham)

koń
          • Gość: ? a to Pascal nie używał właśnie wyrazów typu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 14:28

'głupi polacze', itd...?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka