lidka449 04.02.13, 21:05 pamiętam , podobny stał w kuchni u moich dziadków i jaki był pakowny Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lvova Re: Stary kredens 04.02.13, 21:19 Też pamiętam taki A Kredens to taki pub w Bydzi Odpowiedz Link
lidka449 Re: Stary kredens 04.02.13, 21:45 tak było,a na wsiach to jeszcze większy był połączony często z piecem do pieczenia chleba i miejscem do spania . Odpowiedz Link
lidka449 Re: Stary kredens 04.02.13, 22:04 taka świeżo zmielona chyba tak,a ten drugi młynek do chyba był do mielenia pieprzu Odpowiedz Link
lidka449 Re: Stary kredens 04.02.13, 22:10 i jeszcze przybornik kuchenny a tak drewniany koziołek ja jeszcze taki mam Odpowiedz Link
lidka449 Re: Stary kredens 04.02.13, 22:33 stały beczki z kiszoną kapustą drewniane : lub kamionkowe gary : Odpowiedz Link
lidka449 Re: Stary kredens 04.02.13, 23:06 jeszcze pogrzebie w starociach , ręczna maszynka do mielenia : Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Stary kredens 05.02.13, 14:27 lidka449 napisała: > jeszcze pogrzebie w starociach , > ręczna maszynka do mielenia : > Ostatnio widziałam taka maszynkę w sklepie, ceną jest porównywalna do elektrycznych. Kosztowała 190 zł. Odpowiedz Link
zetka50 Re: Stary kredens 07.02.13, 18:59 taką maszynke do mielenia posiadam, kilka dni temu wyjęłam z piwnicy i mieliłam mięsko, ciasteczka dla psów piekłam :] Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Stary kredens 05.02.13, 14:25 Mam jeszcze takie garnki kamionkowe jeszcze po babci. W jednym kwaszę ogórki, a drugi, większy stoi w spiżarce/ nieużywany, tylko czasami nóż na nim ostrzę / Odpowiedz Link
old.bear Re: Stary kredens 04.02.13, 22:07 Mam jeszcze taki młynek Ale nie jest używany. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Stary kredens 05.02.13, 15:01 u mojej babci stal taki sam.... lidka449 napisała: > pamiętam , podobny stał w kuchni u moich dziadków i jaki był pakowny > > Odpowiedz Link
zetka50 Re: Stary kredens 07.02.13, 18:55 identyczny miała moja ciocia, niestety po jej śmierci został kredens porąbany i spalony w piecu, a szkoda bo w dobrym stanie był Odpowiedz Link
ptaszysko8 Re: Stary kredens 25.03.13, 07:53 U mojej babci stał bardzo podobny, tylko jeszcze większy. Ciekawe, czy wtedy trend był na kuchnie w białym kolorze? Bo Jej kredens tez był biały. I zlew taki cynowy, stary. A na ścianach tak jak na jakiejś fote wyszywane makatki - Gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść i Czysta woda zdrowia doda albo jakieś takie hasła. Pamiętam, że na kredensie w takiej porcelanowej cukiernicy stał cukier. Ehh... było minęło. Odpowiedz Link
izabella1991 Re: Stary kredens 25.03.13, 13:31 A tam,było ,minęło-do tej pory jest... Moja ciocia,rocznik 1937 do tej pory takowy ma...a kto ma takie młynki do kawy i garnki,temu/tej szczerze zazdroszczę.Macie prawdziwe skarby w domach,moje drogie)) A kto ma jeszcze patelnię ,,od Cygana"? Taką mosiężną...jaką drzewniej Cyganie robili? Bo Młynek do mielenia kawy-rocznik 1960 mam do tej pory-i działa! Odpowiedz Link
voxave Re: Stary kredens 24.04.13, 05:36 Mam stary kredens w kuchni i stare krzesła i *gotowalnię* taki mebel w pokoju i młynek a nawet dwa--czynne i piec taki w kuchni co to grzeje i gotuje. W poprzednich mieszkaniach byłam nowoczesna----Ikea i takie tam, Najlepiej sie czuje wśród staroci w starym mieszkaniu--jedynie łazienka musi być wspólczesna. Lubie wystrój angielskich mieszkań--pieczołowicie zachowywanie starych mebli i przedmiotów to jest takie oryginalne. Odpowiedz Link