Gość: Stanisław Współpracownik prymasa Wyszyńskiego agentem? IP: *.pools.arcor-ip.net 08.01.07, 02:33 Nie rozumiem co w tym złego że obywatel polski współpracował z legalnymi polskimi organami. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Współpracownik prymasa Wyszyńskiego agentem? 08.01.07, 03:21 Gość portalu: Stanisław napisał(a): > Nie rozumiem co w tym złego że obywatel polski współpracował z legalnymi > polskimi organami. Wlasnie?!??! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Współpracownik prymasa Wyszyńskiego agentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 03:30 Dyskutują tu nieuki, którym nienawisc do Okrągłego Stołu i faktu odzyskania przez Polskę wolności zżera mózgi. Mylą najwyraźniej bp. Jerzergo Dąbrowskiego z abp. Bronisławem Dąbrowskim, wieloletnim sekretarzem Episkopatu, który odegrał zasadniczą rolę w doprowadzeniu do rozmów Okrągłego Stołu i kompromisu. Dokumentacja tego jest ogromna, a opublikował ją Peter Raina (swoją drogą też wróg Okrągłego Stołu). Jak kto chce się wypowiadać, powinien coś wiedzieć o tym, o czym mówi. Bp. J. Dąbrowski był niechętny "Solidarności", a już zwłaszcza "lewicy laickiej". Był promotorem grup neoendeckich, z których wyrosła Liga Rodzin Polskich. Tak więc nie cieszcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
perculator Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem 08.01.07, 03:34 ...napisał wissenwertes. A ja odpowiadam: Ja. Nie wszyscy sa i byli zbrodnicza holota, a takie Wielgusy i Wissenwertery zawsze zle beda postepowac i przewrotnie sie usprawiedliwac. Cale szczescie, ze Watykan i Warszawiacy to wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxlowe11 Re: Współpracownik prymasa Wyszyńskiego agentem? IP: *.proxy.aol.com 08.01.07, 04:05 Wiec rzucam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek z ameryki Re: Współpracownik prymasa Wyszyńskiego agentem? IP: *.bchsia.telus.net 08.01.07, 05:27 ja jestem bez winy i dlatego ze nie chcialem nic podpisac to sie teraz musze tluc po obcych landach zamaist siedziec sobie w swoim kraju miedzy swymi (chociaz nietkorzy z nich to wielkie swinie) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Współpracownik prymasa Wyszyńskiego agentem? 08.01.07, 06:13 > Biskup zginął w wypadku samochodowym w 1991 r. Komus byl zapewne bardzo na reke ten 'wypadek' samochodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jack.flash Współpracownik prymasa bral peniadze? 08.01.07, 06:36 Przynajmniej wzial za cos co dostarczyl. Za to pan wicepremier wzial pieniadze z banku i nie chce oddac. No i kto tu jest bardziej winny? Odpowiedz Link Zgłoś
cava85 Re: Współpracownik prymasa Wyszyńskiego agentem? 08.01.07, 07:04 wissenwertes napisał: > Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem... Co do pierwszego - ok.; kamienie pozostawiam fanatykom... Odpowiedz Link Zgłoś
krzynia.c Kto pociąga za sznurki? 08.01.07, 07:13 Donosiciele,teczki otwierające się w odpowiednich momentach,sterowane media,afera taka,siaka,dziś Wielgus jutro Dąbrowski.Wszystko to gigantyczna manipulacja robiąca przeciętnemu polakowi wodę z mózgu,mająca na celu ubezwłasnowolnienie polskiego społeczeństwa i przejęcie całkowitej kontroli we wszystkich dziedzinach życia.Zdominowana została gospodarka ,finanse, polityka i sfera duchowa.Tu jaskrawy przykład wpływu radia p.Rydzyka.Komu to ma służyć? Polsce i polakom? Na pewno nie.KTO POCIĄGA ZA SZNURKI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Kto pociąga za sznurki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 19:58 Jak to kto? Żydokomuna... wszechobecne... wszechogarniające... parchy... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Trzeba zacząć lustrację na masową skalę 08.01.07, 07:38 Koniec tego zakłamania... Mam dość "autorytetów" - byłych kapusiów SB. Jedyne wyjście to otworzyć archiwa IPN. Jeśli tego nie zrobimy to przez wiele lat będą wyciekać takie informacje. Kościół powinien przestać chować głowę w piasek. Inne środowiska zaufania publicznego - dziennikarze, pracownicy uniwersytetów, prawnicy - również. Koniec chowania głowy w piasek !!!!! Konieczna jest lustracja tych środowisk !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patman Może w końcu się przyznasz, że jesteś kapusiem CBA 08.01.07, 10:01 Czyli w sumie robisz nic. Tym nie mniej, "autorytecie", jesteś winny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12.2a1 Współpracownik prymasa Wyszyńskiego agentem? IP: *.centertel.pl 08.01.07, 07:45 IV RP czas eSBeków brawo kaczory!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Ubecy z Wprost wyciągnęli kolejną teczkę. IP: 213.241.46.* 08.01.07, 07:54 Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk TW "Rycerz" chyba.......... 08.01.07, 08:00 Tak się mówiło kiedyś o towarzyszu sekretarzu.... ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpion Współpracownik prymasa Wyszyńskiego agentem? IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.07, 07:54 Czarni na pohybel , ciemnogrod ze wsi Wielgusa z powrotem do panszczyzny i oddawac dziesiecine, Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Byly szef "Wprost" sam byl w tamtych czasach 08.01.07, 08:22 blisko "u zlobu" wiec wie najlepiej kto ngral po ich stronie... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 .......Nie bedzie tabu?....... 08.01.07, 08:23 Czas na znane nazwiska okraglego stolu.Runal pewien mur milczenia.Ale w tym wszystkim jest jeden powazny problem.Ten i tamten wspolpracowal z SBecja.Winni sa dzisiaj ci co z nia wspolpracowali.Czas na Ustawe o uznaniu esbecji za organizacje kryminalna skoro wspolpracujacy sa winni.Czas wiec osadzic owczesny system.Arcybiskup Wielgus jest winien wspolpracy ale nie sa winni ci dla ktorych pracowal.Wiekszosc z tych dla ktorych pracowal to spokojnie zyjacy staruszkowie,ktorym nie spadl i nie spada wlos z glowy.O co wiec chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: .......Nie bedzie tabu?....... 08.01.07, 08:32 Dużo prawdy w tym co piszesz. Trzeba wreszcie osądzić SBków... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: .......Nie bedzie tabu?....... 08.01.07, 08:34 Osobiscie uwazam ze wielu wspolpracujacych to zwykle ofiary systemu.Ale za tymi ofiarami dalej kryja sie nazwiska katow.O tym cisza jakby kaci byli wirtualni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.ministrant Re: .......Nie bedzie tabu?....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:14 UB,UBP,SB powinni byc pozbawienia profitow za swoja prace. Praca ta polegala na informacjach konfidentow. Trzeba oddzielac oba problemy, nie laczyc ich we wspolny worek. Laczenie tak waznych problemow jest zwyczajnym "mydleniem oczu". Zaden klecha nie powinien byc wrogiem wiernych Kosciolowi. Zbyt duzo, niestety - jest na to dowodow. Przyjda po Koledzie i wesolo zaraz bedzie. Napatrzylem sie sporo na dranstwa chlopow w czarnych kieckach. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: .......Nie bedzie tabu?....... 08.01.07, 09:15 A ja sie pytam o jedno.Czy ci przyjmowali ich do pracy jako TW sa winni? Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Obłęd. 08.01.07, 08:24 W jakim kraju ja żyję. Ludzim odbiło i niewielu to zauważa. Czekam co się stanie, jak stwierdzą obecność teczki Karola W. Jak już będzie po kanonizacji to będziemy mieli zakazanego swiętego? A dlaczego obłęd? Posłuchajcie prymasa. Sądy ludowe (prasowe) nie mają z demokracją nic wspólnego. Prymas powiedział prawdę. Jak niewielu jest w stanie ją zaakceptować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tropiciel Ciekaw jestem teczek Stefana W, Karola W. IP: *.aster.pl 08.01.07, 08:35 a może i Augusta H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzetelny Polski kościół to dno i zawód dla Boga. IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.07, 09:03 Grzechy "swoich księży" jak Wielgus będzie osądzał kiedyś sam Bóg a nie jakiś prezydent bo tak mu wygodnie politycznie lub dziennikarz bo sensacja będzie większa. Kościół to zbiór dusz i serc skupionych w jednej wspólnocie a nie partia polityczna czy "ważny czynnik życia politycznego?" Najważniejszą i zarazem najtrydniejszą w praktyce dla człowieka nauką głoszoną przez Boga jest MIŁOŚĆ DO DRUGIEGO CZLOWIEKA I WYBACZENIE ZŁA BLIŻNIM !!!. Ani prezydent stojąc na pokaz w pierwszej ławce w kościele przed kamerami, ani "medialni biskupi" którzy zapomnieli ze są namiestnikami Boga a nie Cesarza ani szukający ciągłego rozgłosu i zysku (a przy okazji pałąjący nienawiścią do bliznich) ksiądz Isakowicz itd nie mają nic wspólnego z Bogiem i jego nauką. O dziennikarzach czy TV ekspertach w tym temacie (jak Pani Pitera - to chyba nie ta religia?) nie wspomnę -bo szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
nick51 Re: Polski kościół to dno i zawód dla Boga. 08.01.07, 09:37 Dzieje się tak bo ONI nie wierzą w istnienie Boga. Widać to po ich zachowaniu: najważniejsze jest zgarnąć teraz na tym swiecie to co najlepsze. Wiara w Boga to tylko ideologia dla maluczkich, aby mieć nad nimi władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 a jak tam TW Rycerz? 08.01.07, 08:48 Redakcja Wprost jed la mnie mało wiarygodna i dwulicowa skoro właścicielem tej gazety jes ps. Rycerz a do innych się przyczepiają ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les Re: a jak tam TW Rycerz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:18 Tak jest. Dziennikarze zlustrujcie siebie! Skoro tak wam zależy na prawdzie! A może znaleźliście sobie chłopca do bicia czyli Kościół? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Łatwiej policzyć tych, którzy nie współpracowali. 08.01.07, 08:49 Nie wyobrażam sobie, żeby któryś z księży jezdził po zagranicy i nie współpracował z SB. A jezdzili wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzetelny A TY jesteś taki czysty? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.07, 09:10 Ja jestem zbyt młody ale pewne rzeczy z czasów szkolnych pamiętam. Pamiętam patriotyczne manifestacje w których uczestnictwo wymagało nie lada odwagi a czasem poświecenia własnej rodziny. Wielu ludzi przepłaciło tą walkę życiem, zdrowiem lub dobrem swojej rodziny. NIE PAMIĘTAM ZA TO ZADNEGO Z CZOŁOWYCH DZISIEJSZYCH POLITYKÓW IDĄCYCH W PIERWSZYM RZEDZIE NA KORDON ZOMO? Może mam zła pamięć? a może "ujawnili" się oni dopiero pod koniec lat 80-tych kiedy nie było to już żadnym bohaterstwem a tylko przepustką do żłoba! Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Czarna mafia z purpuratami na czele traci wpływy 08.01.07, 08:56 jak miło :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda2582 Wprost to byli ubecy kierowani byłym PZPRowski 08.01.07, 08:59 sekretarzem partii. I oni mają czelność zwracać nam Polakom uwagę na to co jest a co nie jest moralne. Przecież to paranoja, że naszym życiem żądzą byli ubecy z tygodnika WPROST oraz byli funkcjonariusze PZPR z tegoż samego tygodnika!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katon42 Re: Wprost to byli ubecy kierowani byłym PZPRowsk 08.01.07, 14:06 tak Magdo-nie waliśmy sierpem i młotem w tą komunistyczną hołotę i teraz mamy tego skutki. To jest kpina z tych którzy narażali życie dla sprawy " Solidarności" aby teraz T.W. Rycerz (red. nacz. Król) wystawiał Im swiadectwo moralności. Odpowiedz Link Zgłoś
baeddrw Współpracownik prymasa Wyszyńskiego agentem? 08.01.07, 09:06 Chwala Bogu jesli Dabrowski tak robil. On pomagal polskiemu wywiadowi w srodowisku nie zawsze chetny Polsce. Kazde panstwo musi sie bronic, kazde panstwo ma wywiad i kontrwywiad. Niezaleznie od formy ustrojowej, jak nas nauczyl wiele razy prymas Wyszynski, Polska jest Polska, czy sie ona nazywa PRL, III lub IV Rzeczpospolita ( a moze i kiedys V PRL, lub jakas tam Samorzadna Rzeczpospolita o ktorej marzyli pierwsi i jedyny solidarnosciowcy ?) . Rzeczpospolite trzeba bronic. Amerykanie czy Rosjanie lub Chinczycy nie maja takich kompleksow co Polacy, dla tego sa silni lub potrafia odbudowac swoja sile po burzy czego przykladem daje nam dzis np. Rosja. Zeby tak bylo z Polska tez ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Współpracownik prymasa Wyszyńskiego agentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:24 > Chwala Bogu jesli Dabrowski tak robil. On pomagal polskiemu wywiadowi w > srodowisku nie zawsze chetny Polsce. Kazde panstwo musi sie bronic, kazde a ta kase co pobrał to rozliczył czy wszystko na qrwy przeputał ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Michnik, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:16 Michnik, kiedy przestaniesz kopać ofiary, a weźmiesz się za zbrodniarzy, których bronisz? Wałęsa, kiedy przeprosisz za gruba kreskę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annka_kapica Re: Michnik, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 23:48 Gość portalu: max napisał(a): > Michnik, kiedy przestaniesz kopać ofiary, a weźmiesz się za zbrodniarzy, A co ma wspólnego z tą sprawa Adaś Michnik.Facet sie nawet w tej kwesti publicznie nie wypowiedział ,a ty mu juz wytykasz coś czego nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Współpracownik prymasa Wyszyńskiego agentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:16 ja jestem bez winy, nie donosiłem SB. mam rzucać kamieniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dos Re: Współpracownik prymasa Wyszyńskiego agentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:21 Penie jestęs nic nie znaczacym obywatelem! Zapewne masz inne grzechy na sumieniu? Uważaj, żebyś sam nim nie dostał! Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Gratuluję. 08.01.07, 09:53 Zapewniam jednak, że w dekalogu takiego grzechu nie ma. Jest za to 10 innych .... Nadal jesteś pewien, że jako chrześcijanin jesteś bez winy? I w dodatku niepokalanie poczęty? Prorok nowy nam się objawił, radujmy się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Współpracownik prymasa Wyszyńskiego agentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:21 wissenwertes napisał: > Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem... tak juz piszesz kilka dni i jeszcze nikt Ci kamieniem nie przypier dolił ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ista przypomnijmy! Dąbrowski - to wielki przyjaciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 10:02 domu Michnika! Michnik o Dąbrowskim: "Wielki biskup o patriotycznej postawie!" Odpowiedz Link Zgłoś