Dodaj do ulubionych

I Komunia i koperta HELP

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.03, 16:07
Proszę PT Forumowiczów o pilna informacje ile sie daje pieniedzy w koperte, jeśli sie jest ojcem chrzestnym? Nie proszę o odpowiedzi typu: ile możesz ale konkrety. Dodam, ze rodzice dziecka wiedza o sprawie, sa dobrze sytuowani i rzecz ma sie w duzym miescie wojewodzkim. Prosze tez pominac moralne i duchowe aspekty sprawy. Wg zebranych informacji suma zawiera sie w przedziale 200-500PLN. Pomocy, bo to juz jutro.
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: I Komunia i koperta HELP IP: *.137-202-24.mtl.mc.videotron.ca 17.05.03, 20:48
      A z tego przedzialu 200-500zl, na ktora konkretnie kwote cie stac? A moze daj
      cos posrodku tego, jesli np. 500 zl to dla Ciebie za duzo, daj 400 i tyle. Ja
      na szczescie niczyja chrzestna nie jestem i chyba nie bede. A gdybym ci
      powiedziala, ze daje sie 2000 to tez bys tyle dal? Zastanow sie, na ile cie
      stac, a nie ile sie daje.
      • Gość: OjciecChrzestny Re: I Komunia i koperta HELP IP: *.dse.ibaraki.ac.jp 17.05.03, 20:54
        Ja nic nie dałem ^ ^, sknera ze mnie. Chrześniaczka się
        chowa zdrowo, ale kto wie, pewnie przez to, że nic nie
        "zapłaciłem" to ją pokręci jak skończy 7 lat.
        • Gość: mamosz Re: I Komunia i koperta HELP IP: *.acn.pl 19.05.03, 00:07
          Idiotyczny zwyczaj te koperty- a może pomyslec o dziecku i dać mu cos co na
          prawde sprawi mu przyjemność,a nie popisywać się przed rodzicami i rodziną po
          za tym dla mnie dawanie pieniędzy to nieelegancki, wsiowy zwyczaj.
          • Gość: *** Re: I Komunia i koperta HELP IP: 157.25.119.* 19.05.03, 09:46
            ja tez tak uwazam, jesli nie chcesz dawac pieniedzy mozesz np zalozyc
            chrzesniakowi ksiązeczkę oszczędnościowa, wplacic jakas kwote i dac ja rodzicom
            zeby odkladali dziecku pieniadze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka