rudka-a Re: 1-szy Sierpień 01.08.16, 20:52 I ten minie szybciutko... ale cieszmy się, że dopiero się zaczął... niech będzie miły i szczęśliwy Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 1-szy Sierpień 02.08.16, 06:22 rudka-a napisała: > I ten minie szybciutko... > ale cieszmy się, że dopiero się zaczął... > > niech będzie miły i szczęśliwy > Tak mało mamy lata Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 2-gi Sierpień 02.08.16, 06:24 Wtorek budzi nas słoneczkiem,to cieszy Niech będzie piękny Odpowiedz Link
rudka-a Re: 2-gi Sierpień 02.08.16, 12:25 Zima nie dla mnie katują mnie te długie miesiące..... zimowy marazm, brak słońca.... akumulatory mi padają dzisiaj piękny, słoneczny dzionek.... i temp taka, jaka lubię - bez szaleństw, potów, słabości Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 2-gi Sierpień 02.08.16, 13:01 rudka-a napisała: > Zima nie dla mnie katują mnie te długie miesiące..... > zimowy marazm, brak słońca.... > akumulatory mi padają > dzisiaj piękny, słoneczny dzionek.... > i temp taka, jaka lubię - bez szaleństw, potów, słabości Mam dokładnie tak samo. Najbardziej dokucza mi brak słońca. Fakt ,dzisiejszy dzień pozwala żyć, dla mnie temp. w sam raz. Odpowiedz Link
rudka-a Re: 3-ci Sierpień 03.08.16, 15:17 Ładnie sie rozpogodziło jest...w sam raz już widać, że dzień jest krótszy...ubywa - niestety Odpowiedz Link
rudka-a Re: 3-ci Sierpień 03.08.16, 15:18 Dzień trwa 15 godz. 24 min i jest krótszy od najdłuższego o 1 godz. i 22 min oraz dłuższy od najkrótszego o 7 godz. i 41 min Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 3-ci Sierpień 04.08.16, 06:30 rudka-a napisała: > Dzień trwa 15 godz. 24 min i jest krótszy od najdłuższego o 1 godz. i 22 min or > az dłuższy od najkrótszego o 7 godz. i 41 min > To ubywanie dnia jest juz bardzo widoczne rankiem i wieczorem Odpowiedz Link
rudka-a Re: 4-ty Sierpień 04.08.16, 08:35 Dzisiaj czekają mnie zakupy. Lodówka już zaczyna świecic pustkami.. razem z wnuczką się wybierzemy... to będą długie zakupy, bo wnusia malutka i drepcze powolutku ) Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 4-ty Sierpień 05.08.16, 10:54 rudka-a napisała: > Dzisiaj czekają mnie zakupy. Lodówka już zaczyna świecic pustkami.. > razem z wnuczką się wybierzemy... > to będą długie zakupy, bo wnusia malutka i drepcze powolutku ) > Pewnie połowy rzeczy nie kupisz. Nie lubiłam zakupów z dzieckiem,wracałam do domu z produktami ,które głównie dziecku były "potrzebne" Odpowiedz Link
rudka-a Re: 5-ty Sierpień 05.08.16, 18:40 Zawsze bałam się szpitala, pobytu w nim... ale nadszedł kiedyś czas, że musiałam podratować zdrowie i jakos przeżyłam...do wszystkiego sie człowiek przyzwyczai Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 5-ty Sierpień 06.08.16, 06:02 rudka-a napisała: > Zawsze bałam się szpitala, pobytu w nim... > ale nadszedł kiedyś czas, że musiałam podratować zdrowie > i jakos przeżyłam...do wszystkiego sie człowiek przyzwyczai > > Fakt,nikt nie lubi. Jeśli można to lepiej leczyć się w domu. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 6-ty Sierpień 06.08.16, 06:03 Od rana buro i ponuro. Pada deszcz.Taka pogoda dołuje. Odpowiedz Link
rudka-a Re: 6-ty Sierpień 06.08.16, 20:18 Ulało, ile chciało.... tylko 20 stopni....po 20.00 dopiero, a już robi sie ciemno.... dzisiaj taki jesienny dzień był... może jutro bedzie lepiej Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 6-ty Sierpień 07.08.16, 06:29 W piątek mieliśmy 30 st ,a wczoraj zaledwie podskoczyło do 20st. Fatalnie to wpływa na samopoczucie. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 7-my Sierpień 07.08.16, 06:31 Niedzielny poranek słońcem nas wita, term. wskazuje u mnie tylko 10 st. Rześko! Odpowiedz Link
rudka-a Re: 7-my Sierpień 07.08.16, 10:27 Przyjemna niedziela... to, coo..leniuchujemy na całego minimum zajęć, max wypoczynku Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 7-my Sierpień 08.08.16, 05:49 rudka-a napisała: > Przyjemna niedziela... > to, coo..leniuchujemy na całego > minimum zajęć, max wypoczynku Od tego wypoczywania doba mi się przestawia Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 8-my Sierpień 08.08.16, 05:51 Co przyniesie nowy tydzień? Niech będzie spokojny i letni. Słonko do okien zagląda ,zapowiada się dobry dzień. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 8-my Sierpień to już jesień? 08.08.16, 06:21 "Chłodny poranek: w Stuposianach (Bieszczady) temperatura spadła do 3°C " Podaje T.Wasilewski TVN twitter.com/?lang=pl U mnie też rześko,tylko 10 st Odpowiedz Link
rudka-a Re: 8-my Sierpień to już jesień? 08.08.16, 11:17 Musiałam przed 5 rano zawieźć synową na dworzec...było bardzo chłodno...ale słonko żwawo wstawało i dzień ładny Pare dni temu, w necie przeczytałam, że zima ma być taka, jak w ub roku......łagodna...czy się sprawdzi? zobaczymy.... Ludzie na plażach sobie leżą, a ja zachodzę w głowę, jaka zima będzie ) nie spodobało by się to niektórym z nich )) Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 8-my Sierpień to już jesień? 09.08.16, 06:10 rudka-a napisała: > Musiałam przed 5 rano zawieźć synową na dworzec...było bardzo chłodno...ale sło > nko żwawo wstawało i dzień ładny > Pare dni temu, w necie przeczytałam, że zima ma być taka, jak w ub roku......ła > godna...czy się sprawdzi? zobaczymy.... > Ludzie na plażach sobie leżą, a ja zachodzę w głowę, jaka zima będzie ) nie s > podobało by się to niektórym z nich )) > Tak naprawdę to ciepłych nocy mieliśmy niewiele,można policzyć na palcach jednej ręki. Teraz ich już nie będzie bo od Anki 26.07 zimne wieczory i poranki. Takie różnice temp. sprzyjają przeziębieniom. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:9-ty Sierpień 09.08.16, 06:12 Rzęski poranek zapowiada piękny ciepły wtorek. Słońce już się obudziło Odpowiedz Link
rudka-a Re:9-ty Sierpień 09.08.16, 09:38 A i wieczorem już chłodek taki ostry, czułam w domku, że coraz większy, więc okna tylko na uchył aż nadejdą takie dni, że trzeba będzie otworzyć szafę i..wyciągać sweterki, kurtki...i coraz wiecej ubrań a to szaliczek, a może czapeczka Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:9-ty Sierpień 09.08.16, 11:40 rudka-a napisała: > A i wieczorem już chłodek taki ostry, czułam w domku, że coraz większy, więc ok > na tylko na uchył > aż nadejdą takie dni, że trzeba będzie otworzyć szafę i..wyciągać sweterki, kur > tki...i coraz wiecej ubrań a to szaliczek, a może czapeczka Kocham lata m/n za to że rano wskoczysz w coś lekkiego i już jesteś ubrana. Zimy nie lubię właśnie dlatego ,że tyle trzeba na siebie wdziewać,ja zmarzluch jestem. Noce coraz zimniejsze ,też w nocy wstawałam i zrobiłam okno na uchył.Bałam się ,że zwierzakom ,które mam pod opieką może być zimno przy całym otwartym oknie. Odpowiedz Link
rudka-a Re:9-ty Sierpień 09.08.16, 13:10 A rano na oścież teraz przymknełam, bo żar włazi do chałupy, przy gorącym dniu zaciągam żaluzje...nagrzeje się i będę sapać wczoraj wieczorkiem snuły sie dymy z okolicznych działek pracowniczych.......jakoś tak na myśl przyszła mi jesień. Kiedy spadnie pierwszy liść, to już nie będzie odrotu Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:9-ty Sierpień 09.08.16, 19:35 To znalazłam w necie: Sejmik bociani zgorzelec.info/#!/news/13751 czyli idzie szybkimi krokami jesień? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:10-ty Sierpień 10.08.16, 06:19 Prawdziwie jesienny dzień wstał. Deszcz leje,ciemno,ponuro i chlodno Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:11-ty Sierpień 11.08.16, 06:37 Zimno takie ,że nawet wiosną było cieplej. Temp. poniżej 10 st ,brrrrrrrrrrr Odpowiedz Link
rudka-a Re:11-ty Sierpień 11.08.16, 14:27 A to nie bardzo udał sie urlop ludziom nad morzem i w innych miejscach... bez dzieci jakos można sobie czas zorganizować, ale z dziećmi, to koszmar....co robić? spacerek po plaży nie zastąpi wylegiwania w ciepłych promieniach, zabawy piaskiem i moczenia stópek Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:11-ty Sierpień 11.08.16, 17:09 rudka-a napisała: > A to nie bardzo udał sie urlop ludziom nad morzem i w innych miejscach... > bez dzieci jakos można sobie czas zorganizować, ale z dziećmi, to koszmar....co > robić? spacerek po plaży nie zastąpi wylegiwania w ciepłych promieniach, zabaw > y piaskiem i moczenia stópek > > Fakt,współczuć tym co teraz nad morzem. Moi znajomi meldują ,że zimno i popaduje od czasu do czasu. Taki mamy klimat Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:12-ty Sierpień 12.08.16, 06:46 Zimno,coraz zimniej... Słoneczko pokazało się ,ogrzeje powietrze. Zapowiada się ładny dzień. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:13-ty Sierpień 13.08.16, 06:42 Pochmurny łikend nam się zapowiada? Chmury gęsto suną po niebie Odpowiedz Link
rudka-a Re:13-ty Sierpień 13.08.16, 09:09 Szału nie ma. Liczyłam na wiecej słońca...a tu zaświeciło i już sobie poszło... opady deszczu jakies zapowiadają.... schyłek lata prawdziwy...troche szkoda, liczyłam na więcej... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:13-ty Sierpień 13.08.16, 09:50 rudka-a napisała: > Szału nie ma. Liczyłam na wiecej słońca...a tu zaświeciło i już sobie poszło... > opady deszczu jakies zapowiadają.... > schyłek lata prawdziwy...troche szkoda, liczyłam na więcej... Ja też liczyłam na ładniejszą pogodę.Co prawda cały czas się leczę i siedzę w domu, ale nawet z za okna piękna pogoda bardziej nastraja pozytywnie. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:14-ty Sierpień 14.08.16, 06:35 Niedziela zapowiada się pogodna i ciepła. Szkoda ,że to już połowa Sierpnia,nieuchronnie zbliża się koniec lata. Niezbyt ładne było to lato. Odpowiedz Link
rudka-a Re:14-ty Sierpień 14.08.16, 10:11 Może jeszcze nas zaskoczy czymś? oby tylko pozytywnie... żadnych ulew, wichur, ekstremalnych burz.... liczę, że jesień będzie piekna, zwłaszcza ta kolorowa odsłona.... a potem...cóż......łagodnie niech będzie... do końca roku jakoś zleci, ale po N. Roku, to sie wlecze okrutnie... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:14-ty Sierpień 15.08.16, 06:18 Mi też wystarczy ,ze nie będzie padać,temp. w okolicy 20 st sa dla mnie optymalne. Wrzesień może być piękny,ale dzień już krótki. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:14-ty Sierpień 15.08.16, 06:19 Mi też wystarcza kiedy nie pada,a temp. oscylują w granicach 20st, z tym ,że dzień już znacznie krótszy. Po ostatnich deszczach pokazały się komary,dały mi się wczoraj we znaki Odpowiedz Link
rudka-a Re:15-ty Sierpień 15.08.16, 09:40 Komary!...te cholerzyce zawsze mnie znajdą i litości nie mają.... macham łapskami, odpędzam...w koncu irytuję i pobyt na świeżym powietrzu jest klęską...a potem ugryzienia swędzą i dają popalić Wzajemnie Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:15-ty Sierpień 16.08.16, 06:46 rudka-a napisała: > Komary!...te cholerzyce zawsze mnie znajdą i litości nie mają.... > macham łapskami, odpędzam...w koncu irytuję i pobyt na świeżym powietrzu jest k > lęską...a potem ugryzienia swędzą i dają popalić > Wzajemnie > Mnie też wszystko co tylko może ukąsić,to na pewno ukąsi. Dziś nie jestem pewna co to były za komary,skoro ja mam te miejsca spuchnięte. Miałam długie rękawy,długie spodnie ,a one przez ubranie mnie żarły Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:16-ty Sierpień 16.08.16, 06:47 Dzisiaj do pracy rodacy... Pocieszka jedna-ten tydzień krótszy Odpowiedz Link
rudka-a Re:16-ty Sierpień 16.08.16, 09:20 Jakies jadowite te komarzyska są, bo po ostatnim pogryzieniu zrobiła się czerwona otoczka, noga spuchła i bolała. Na szczęście zeszło, ale u sasiadki skończyło sie na antybiotyku. Najprawdopodobniej pogryzły ją podczas grillowania jakieś meszki....3 miesiące leczenia, stopa w kolorze fioletowym, seria zastrzyków....i do dzisiaj jest jeszcze opuchlizna. Nafaszerowane to dziadostwo chemią, wiec nie ma co sie dziwić, że to istna bomba chemiczna. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:16-ty Sierpień 16.08.16, 15:44 rudka-a napisała: > Jakies jadowite te komarzyska są, bo po ostatnim pogryzieniu zrobiła się czerwo > na otoczka, noga spuchła i bolała. Na szczęście zeszło, ale u sasiadki skończył > o sie na antybiotyku. Najprawdopodobniej pogryzły ją podczas grillowania jakieś > meszki....3 miesiące leczenia, stopa w kolorze fioletowym, seria zastrzyków... > .i do dzisiaj jest jeszcze opuchlizna. Nafaszerowane to dziadostwo chemią, wiec > nie ma co sie dziwić, że to istna bomba chemiczna. > Ty masz rację , nie pomysśałam o meszkach.Moja nogą też napuchnięta i czerwona. Z tym ,że ja już drugi tydzień na antybiotyku jestem. Odpowiedz Link
rudka-a Re:16-ty Sierpień 16.08.16, 17:21 Otóż to...gorzej się goi po meszkach, niż komarach.... i długo, długo trwa.... za życia człowieka robactwo już żre Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:16-ty Sierpień 17.08.16, 06:39 rudka-a napisała: > Otóż to...gorzej się goi po meszkach, niż komarach.... > i długo, długo trwa.... > za życia człowieka robactwo już żre > Ale są ludziska ,których nic nie kasa,a mnie wszystko co potrafi Siedzieliśmy w kilka osób ,tylko ja taka pogryziona. Przed wyjściem musiałaby cała od stóp do głów się wysmarować jakimiś odstraszaczami robactwa. Odpowiedz Link
rudka-a Re:17-ty Sierpień 17.08.16, 20:14 Czwartek jeszcze lepiej, a on już za rogiem jest krótki tydzien, bo świeto było, to i zleci szybciorem... planuję w sobotę grilla z przyjaciółmi....komary beda miały uciechę Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:17-ty Sierpień 18.08.16, 06:30 rudka-a napisała: > Czwartek jeszcze lepiej, a on już za rogiem jest > krótki tydzien, bo świeto było, to i zleci szybciorem... > planuję w sobotę grilla z przyjaciółmi....komary beda miały uciechę > Taki tydzień może być Już Ci współczuję ,ja mam ślady po nich na nodze do dziś. Wyjątkowo mnie lubi wszelkie robactwo. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:18-ty Sierpień 18.08.16, 06:34 Czwartek. Jak ja to lubię Nie podoba mnie się ta temp. za oknem 8 st w sierpniu Jak tak dalej będzie to zaraz śnieg spadnie? Odpowiedz Link
rudka-a Re:19-ty Sierpień 19.08.16, 18:07 Nie smutkaj, Reniu - ciepło idzie łaskawość lata już na dniach ) Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:19-ty Sierpień 20.08.16, 06:07 rudka-a napisała: > Nie smutkaj, Reniu - ciepło idzie > łaskawość lata już na dniach ) > Ten łikend zapowiada się pięknie ,to cieszy Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:20-ty Sierpień 20.08.16, 18:30 rudka-a napisała: > Cudnie tak lubię.... > chwilo trwaj.... Fakt -jest cudnie dzisiaj. Jutro już burze? Odpowiedz Link
rudka-a Re:20-ty Sierpień 20.08.16, 22:23 Jeszcze dobrze sie nie rozbujało, a juz będzie grzmiało? wysoka cena za trochę ciepła Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:20-ty Sierpień 21.08.16, 11:18 rudka-a napisała: > Jeszcze dobrze sie nie rozbujało, a juz będzie grzmiało? > wysoka cena za trochę ciepła > Tak niestety u nas jest,kilka dni upału i tornada nas nawiedzają Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:21-szy Sierpień 21.08.16, 11:20 Rano piękne słońce mieliśmy, teraz pochmurno ale ciepło. Odpowiedz Link
rudka-a Re:21-szy Sierpień 21.08.16, 12:12 Wczoraj był piekny, cieplutki wieczór i o dziwo bez komarów... ale o 20 już szarówka sie robi....lato ucieka... wrzesień za zakretem już się czai...a potem tylko z górki Odpowiedz Link
rena-ta49 Re:21-szy Sierpień 22.08.16, 06:42 rudka-a napisała: > Wczoraj był piekny, cieplutki wieczór i o dziwo bez komarów... > ale o 20 już szarówka sie robi....lato ucieka... > wrzesień za zakretem już się czai...a potem tylko z górki > > Sobota faktycznie była piękna,czego nie możemy powiedzieć o niedzieli. Nieuchronnie zbliża się ponura jesień.Coraz krótsze dni Odpowiedz Link
rudka-a Re: 22 gi Sierpień 22.08.16, 14:28 Senność mnie ogarnia..leci kolejna kawa... byle zleciał ten ponury poniedziałek... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 22 gi Sierpień 23.08.16, 06:40 rudka-a napisała: > Senność mnie ogarnia..leci kolejna kawa... > byle zleciał ten ponury poniedziałek... > Ja wczoraj też miałam taki senny dzień. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 23-ci Sierpień 23.08.16, 06:43 Wtorek zapowiada poprawę pogody i samopoczucia. Odpowiedz Link
rudka-a 24/08 24.08.16, 06:12 Podobno ma być do 25 stopni. Jak dla mnie idealnie.....tylko te ranki już takie trochę jesienne... oby dzień przeleciał miło no, i środa - leeci ku weekendowi ) Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 24/08 24.08.16, 06:42 Niektóre poranki sygnalizują zbliżającą się nieuchronnie jesień. Dzisiaj pochmurno,budzik mnie musiał budzić,nie chce się wstawać jak sloneczka nie ma. Odpowiedz Link
rudka-a Re: 24/08 24.08.16, 06:47 Wrzesień, październik jeszcze jakoś idzie znieść, ale tę listopadową szarugę już nie bardzo a zresztą...co mamy do gadania!.....trzeba przebidować.... jak pojawią się w sklepach znicze, to znaczy, że to już tuż, tuż... a po zniczach mikołaje i tak się biznes kręci.. a kiedy nadchodzą świeta, to mam już dość ozdób, choinek... napatrzę się do woli na świecidełka.... )) Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 24/08 25.08.16, 06:54 rudka-a napisała: > Wrzesień, październik jeszcze jakoś idzie znieść, ale tę listopadową szarugę ju > ż nie bardzo > a zresztą...co mamy do gadania!.....trzeba przebidować.... > jak pojawią się w sklepach znicze, to znaczy, że to już tuż, tuż... > a po zniczach mikołaje i tak się biznes kręci.. > a kiedy nadchodzą świeta, to mam już dość ozdób, choinek... > napatrzę się do woli na świecidełka.... > )) > Fakt,że Listopad to najbardziej ponury miesiąc,dni krótkie i te słoty,a słońca mało. W takim klimacie przyszło nam zyć i tego nie zmienimy.Ponarzekać tylko możemy Zaraz po Wszystkich Świętych pojawiają sie ozdoby choinkowe i zaczynają granie kolęd. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 25/08 25.08.16, 06:57 Czwartek zapowiada się pięknie.Korzystajmy z pięknej pogody. Odpowiedz Link
rudka-a Re: 25/08 25.08.16, 15:21 Cały dzień wydaje mi się, że dzisiaj piątek... i nie wiem skąd ten stan kończę swój długi urlop.....trzeba będzie wziąć się do pracy... nie powiem...takie leniuchowanie spodobało mi się )) Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 25/08 25.08.16, 19:45 rudka-a napisała: > Cały dzień wydaje mi się, że dzisiaj piątek... i nie wiem skąd ten stan > kończę swój długi urlop.....trzeba będzie wziąć się do pracy... > nie powiem...takie leniuchowanie spodobało mi się )) > > Mnie też coraz bardziej zaczyna sie podobać leniuchowanie.Czas chyba skończyć pracować. Tylko co ja w domu będę robić ,tego nie wiem.Wystarczy kilka dni lenistwa i chcę mi się do pracy. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 26/08 26.08.16, 06:47 Piątek cieszy chyba każdego,tym bardziej ,że to ostatni wakacyjny łikend. Zapowiada się 30 st na koniec wakacji Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: 26/08 26.08.16, 07:14 A w środę DO SZKOŁY!! Dość tej laby i zbijania bąków!! Odpowiedz Link
rudka-a Re: 26/08 26.08.16, 14:15 tadeusz_ski.51 napisał: > A w środę DO SZKOŁY!! Dość tej laby i zbijania bąków!! > Ja idę w czwartek ... tornister już prawie gotowy....chęci takie sobie ale jak siebie znam, to wpadnę w rytm migiem ) Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 26/08 26.08.16, 14:58 tadeusz_ski.51 napisał: > A w środę DO SZKOŁY!! Dość tej laby i zbijania bąków!! > O! Tadzio chce sierpień skrócić o dzień Odpowiedz Link
rudka-a Re: 26/08 26.08.16, 14:13 rena-ta49 napisała: > Piątek cieszy chyba każdego,tym bardziej ,że to ostatni wakacyjny łikend. > Zapowiada się 30 st na koniec wakacji Też juz pożegnałabym się chętnie, ale jeszcze nie mogę Muszę dopracować... 36 lat pracy mam na koncie, ale ZUSowi to jeszcze mało.. a szkoda...chętnie ustąpiłabym miejsca młodym ) Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 26/08 26.08.16, 15:05 rudka-a napisała: > rena-ta49 napisała: > > > Piątek cieszy chyba każdego,tym bardziej ,że to ostatni wakacyjny łikend. > > Zapowiada się 30 st na koniec wakacji > > Też juz pożegnałabym się chętnie, ale jeszcze nie mogę Muszę dopracować... > 36 lat pracy mam na koncie, ale ZUSowi to jeszcze mało.. > a szkoda...chętnie ustąpiłabym miejsca młodym ) Ja w tej chwili z pól etatem też mam 36l pracy. Z tym,że u mnie nic już ZUS nie zmieni,bo ja nie na swojej emeryturze jestem. Powiem Ci ,że juz sobie nie wyobrażam pracy na pełnym etacie. Po tych ponad 10 latach,już nawet 1/2 wydaje mi się ,że za długo pracuję. Czasem czuje się bardzo zmęczona.Byc może jest to skutek tego ,że nie byłam w tym roku na urlopie i trochę chorowałam.Urlop trzymam na pobyt w sanatorium.Tak ,że wypocznę dopiero za 2 miesiące. Odpowiedz Link
rudka-a Re: 26/08 26.08.16, 15:12 A to nie możesz jechać do sanatorium na L-4? bo pewna nie jestem, ale zdaje się tak robiły moje koleżanki z pracy..nie korzystałam nigdy, wiec nie bardzo się orientuje... moje pensum godzin, to 25 tygodniowo... ale już bywam zmęczona....kiedyś na kiju mogłam przepracować te godziny, brało się nadgodziny....a teraz mam dni, ze przychodzę, jak wycieta...dzieciaki potrafią nieźle dać popalić...a w metryce nie ubywa - niestety...dopracuję i żegnaj Gienia....takie mam marzenie mam wnuczkę i bedziemy sobie razem urzędować, kiedy rodzice pójdą do pracy Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 26/08 27.08.16, 06:49 Z tego co ja kiedyś podpytywałam,to na L-4 do sanatorium po szpitalu. Nigdy nie korzystałam z L4,nie lubię łazić po lekarzach i ich o coś prosić. Przychodzi taki moment,ze czujemy się zmęczeni i ma się dosyć pracy, zwłaszcza takiej pracy jak Ty wykonujesz.Bezstresowe wychowywanie dzieci ma w Twoim przypadku ogromne znaczenie. Przychodzi taki czas,że mamy dosyć pracy i chcemy spokoju. Miałam rok przerwy,w tym czasie trochę odpoczęłam i postanowiłam trochę popracować na 1/2 etatu. To "trochę" trwa do dziś,to już 11lat.Moje wnuki są na tyle duże ,że nie wymagają mojej opieki.Obawiam się zdziadzienia w domu,dlatego zmuszam się każdego dnia to wyjścia do pracy.Jest to jakiś obowiązek uczesania się ,pomalowania ,wyjścia z domu. Odpowiedz Link
rudka-a Re: 27/08 27.08.16, 09:22 To będzie upalny dzień....ostatni weekend wakacji, i znów trzeba czekać na taki moment cały rok wszystko, co dobre szybko się kończy, nic nie trwa wiecznie Reniu, lubię to, co robię i gdyby przyszło wybierać jeszcze raz, to bez zastanowienia wybieram. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 27/08 27.08.16, 09:32 rudka-a napisała: > To będzie upalny dzień....ostatni weekend wakacji, i znów trzeba czekać na taki > moment cały rok > wszystko, co dobre szybko się kończy, nic nie trwa wiecznie > Reniu, lubię to, co robię i gdyby przyszło wybierać jeszcze raz, to bez zastano > wienia wybieram. > Dzisiaj może być nawet 30st. Bardzo ważne jest by to co robimy dawało satysfakcję. Wtedy wykonuje się swój zawód z zaangażowaniem. Też lubię to, co robię. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 28/08 28.08.16, 07:06 Niedziela upalna,chociaż koniec wakacji ,to można cieszyć się jeszcze latem Odpowiedz Link
rudka-a Re: 28/08 28.08.16, 10:06 Właśnie gdyby tak troszke mniej grzało, to byłabym wielce zadowolona... póki co...szczelnie zaciągam żaluzje ) Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 28/08 29.08.16, 06:40 rudka-a napisała: > Właśnie gdyby tak troszke mniej grzało, to byłabym wielce zadowolona... > póki co...szczelnie zaciągam żaluzje ) Wczoraj było naprawdę upalnie,od rana miała okna zasłonięte roletami. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 29/08 29.08.16, 06:41 Na dzisiaj zapowiadają załamanie się pogody,burze. Oby nie skończyło się na zalanych domach,zerwanych dachach. Takich gwałtownych burz zawsze się bałam. Odpowiedz Link
rudka-a Re: 29/08 29.08.16, 18:20 To jest własnie ten, nielubiany element lata... właśnie grzmi, jest ciemno i zaczyna pucować deszcz.. oby łagodnie przeszło, bo...ja się panicznie burzy boję Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 29/08 30.08.16, 06:49 rudka-a napisała: > To jest własnie ten, nielubiany element lata... > właśnie grzmi, jest ciemno i zaczyna pucować deszcz.. > oby łagodnie przeszło, bo...ja się panicznie burzy boję > Też się boję burzy,u mnie było jednak spokojnie. Nie musiałam siedzieć w łazience Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 30/08 30.08.16, 06:52 Kończy się Sierpień. Ranek pochmurny,popołudnie ma być pogodne. Odpowiedz Link
rudka-a Re: 30/08 30.08.16, 22:24 Troche duszno się zrobiło w południe...ziemia nasiąknieta wodą, słonko troche przygrzało i duchota gotowa ale teraz całkiem rześkie powietrze jest....tylko okna na uchyle, a czuje chłodek )) Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 30/08 31.08.16, 06:39 rudka-a napisała: > Troche duszno się zrobiło w południe...ziemia nasiąknieta wodą, słonko troche p > rzygrzało i duchota gotowa > ale teraz całkiem rześkie powietrze jest....tylko okna na uchyle, a czuje chłod > ek )) Dzień był spoko,ale im bliżej wieczora robiło się coraz chlodniej. Noc zimna zapowiada ładny dzien. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 31/08 31.08.16, 06:40 No to kończy sie Sierpien.Ranek bardzo chlodny.U mnie tylko +5 st. Pociesza wschodzące słoneczko. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: 31/08 31.08.16, 13:18 Kończy się leżing w tramwajach i autobusach, teraz leżing będzie uprawiać młodzież Odpowiedz Link
rudka-a Re: 31/08 31.08.16, 20:50 Ostatni, wakacyjny wieczór Do 'zobaczenia' na wrześniowym wąteczku ) Odpowiedz Link