Dodaj do ulubionych

"Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, bang!

19.04.07, 10:44
Słowa szaleńca z USA, któremu wydawało się że jest kolejnym mesjaszem.
Aż boję się pomyśleć, co byłoby gdyby broń palna była dostępna w czasach chrystusowych.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4071877.html
Oto do czego POŚREDNIO prowadzi religia i fanatyzm. Nie piszę, że to wynik TYLKO i wyłącznie religii. Z pewnością jednak po części można jej przypisać masakrę sprzed kilku dni.

==========
I co pani Echo - "postempak" czy jednak nawiedzony Chrystusem "katolak"?
Obserwuj wątek
    • Gość: anty_kix Był chory psychicznie, podobnie jak ty IP: *.chello.pl 19.04.07, 10:55
      O rany, zaczynam sie bać. Psychol atakuje....
      • Gość: kix Jak zwykle masz rację )))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 10:58
        A ja na to....... POMIDOR (bo i co tu komentować)

ps. Pisz, lubię jak podbijasz kontrowersyjne wątki )))
    • yoma Re: "Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, 19.04.07, 10:58
      Daj mu spokój. Gdybyś to ty studiował literaturę na politechnice, też byś
      zgłupiał :)
      • Gość: p_g Re: "Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, IP: *.chello.pl 20.04.07, 07:45
        ja studiuję europeoistykę na politechnice, a jedyny język jakiego się narazie uczymy to chiński ;p
    • supaari Re: "Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, 19.04.07, 11:05
      k_i_x napisał:

>
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4071877.html
      > Oto do czego POŚREDNIO prowadzi religia i fanatyzm. Nie piszę, że to wynik
      TYLK
      > O i wyłącznie religii. Z pewnością jednak po części można jej przypisać
      masakrę
      > sprzed kilku dni.
      >
      > ==========
      > I co pani Echo - "postempak" czy jednak nawiedzony Chrystusem "katolak"?

To ja w zastępstwie Echa, bo u niej już zacnie po północy....
      "Oto do czego POŚREDNIO prowadzi religia i fanatyzm" - napisałeś. I coś
      o "katolaku" wspomniałeś... Rzeczywiście... To teraz przeczytaj następujący
      tekst:

serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,4070239.html
      i znajdź w nim taki fragment: "W jego pokoju znaleziono jednak wiele tekstów, w
      których potępiał *bogate dzieciaki* i atakował religię.". A później dodaj, że
      własność prowadzi do kradzieży, a życie do zabójstw - będzie równie logiczne...
      Zastanawiam się także - nawiązując do tekstu Yomy - czyś ty też literatury na
      politechnice jakiej nie studiował...
      • Gość: yoma Re: "Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, IP: *.aster.pl 19.04.07, 11:18
        A później dodaj, że
        > własność prowadzi do kradzieży, a życie do zabójstw - będzie równie logiczne...

Hihi

a nie było tam czegoś o okradaniu dzieci i bułkach? :)
        • supaari Re: "Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, 19.04.07, 11:23
          Gość portalu: yoma napisał(a):

>
          > Hihi
          >
          > a nie było tam czegoś o okradaniu dzieci i bułkach? :)

Na razie nie - ale może k_i_x się rozwinie. W końcu po literaturze może na tej
          politechnice studiować także prawo ("okradanie"), medycynę lub biologię
          ("dzieci") i dietetykę ("bułki"). W końcu przedrostek "poli-" do czegoś
          zobowiązuje!
      • Gość: kix Panie Supaari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 11:31
        >I coś
        >o "katolaku" wspomniałeś... Rzeczywiście... To teraz przeczytaj następujący
        >tekst:

Byś zrozumiał intencje treści, którą skomentowałem owo tragiczne wydarzenie, musiałbyś zechcieć zerknąć na ten wątek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=60702908
        i poszukać w nim wypowiedzi o "postempakach" swojej ulubienicy, której adwokatem się mimowolnie obwieściłeś, a która werdykt co do sprawstwa wydała wcześniej niż pojawiło się cokolwiek w jakiejkowiek prasie.

Wycieczka ad personam, którą sobie uczyniłeś, nie przystoi TOBIE. Kreujesz się bowiem na innego uczestnika życia tego forum niźli ja.
        • supaari Panie K_i_x 19.04.07, 12:04
          Gość portalu: kix napisał(a):

> Byś zrozumiał intencje treści, którą skomentowałem owo tragiczne wydarzenie,
          mu
          > siałbyś zechcieć zerknąć na ten wątek:
          >
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=60702908
          > i poszukać w nim wypowiedzi o "postempakach" swojej ulubienicy, której
          adwokate
          > m się mimowolnie obwieściłeś, a która werdykt co do sprawstwa wydała
          wcześniej
          > niż pojawiło się cokolwiek w jakiejkowiek prasie.
          >
          > Wycieczka ad personam, którą sobie uczyniłeś, nie przystoi TOBIE. Kreujesz
          się
          > bowiem na innego uczestnika życia tego forum niźli ja.

Sensowniejsze byłoby - skoro nawiązujesz do innego wątku - umieścił swoje
          zastrzeżenia właśnie w nim. Tutaj zakładasz nowy wątek dotyczący dużej
          tragedii. W swej wypowiedzi sugerujesz, że sprawca był "katolakiem" i że jego
          zachowanie to efekt m. in. religii. Dałem Ci namiar na artykuł, w którym jest
          co nieco na temat stosunku owego "katolaka" do religii. Popełniłeś także chyba
          nadużycie przypisując Cho poczucie bycia "kolejnym mesjaszem".
          Odnoszę także wrażenie, że znasz mnie lepiej niż ja sam twierdząc, że Echo jest
          moją ulubieniecą oraz twierdząc, że argumenty ad personam mi nie przystoją, bo
          kreuję się na innego niż Ty uczestnika forum. Jeśli cię uraziłem sugestią, że
          sfiksowałeś studiując literaturę na politechnice, to przepraszam. Chciałem
          jedynie zwrócić uwagę na zbyt proste skojarzenia. Na skojarzenia, które
          uprawniałyby twierdzenie, że skutkiem buddyzmu jest przemoc na podstawie
          pobicia buddysty przez aeistę (a po co buddysta wychodził na ulicę?), lub że
          skutkiem ateizmu jest kradzież na podstawie okradzenia bogatego ateisty (po co
          się dorabiał?) przez katolika.
    • mg2005 Schizofrenik znów atakuje... 19.04.07, 11:16
      k_i_x napisał:

> Oto do czego POŚREDNIO prowadzi religia i fanatyzm. Nie piszę, że to wynik
      TYLK
      > O i wyłącznie religii. Z pewnością jednak po części można jej przypisać
      masakrę
      > sprzed kilku dni.

Jak zwykle masz "Rację"... :)

>
      > ==========

Schizofrenik - tak jak ty...

PS:
      Skiksowany, mam nadzieję, że nie masz w domu broni palnej ?... ))
      • Gość: kix Ooo, widzę że się zalogowałeś ))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 11:23
        Miło widzieć pana plebana. Tyle merytorycznej treści w pańskiej ripoście, że nie wiem od czego zacząć ))))

Proszę pozdrowić zgromadzenie ode mnie )))
    • Gość: anty_kix kix IP: *.chello.pl 19.04.07, 11:44
      Tematem tego wątku jest masakra w Virgina Tech.
      Proponuje zatem nie powoływac sie na wypowiedzi innych dyskutantów w innych
      wątkach o zupełnie innej tematyce. Raczej skoncentrowac sie na omawianych tu
      wydarzeniach. Wycieczki personalne też powinny być wykluczone...
      • venus22 Re: kix 19.04.07, 11:53
        """Oto do czego POŚREDNIO prowadzi religia i fanatyzm."""

nie zapominaj ze ten Koreanczyk byl CHORY PSYCHICZNIE, czyli mial schizofrenie
        i jeszcze cos,
        i w naszym dzienniku podawali ze podobno byl w jakims szpitalu
        psychiatrycznym juz wczesniej z powodu skarg na jego zachowanie.

wiec to nie religia i fanatyzm a choroba.

Venus
    • clockwork.orange Re: "Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, 19.04.07, 11:48

ja stawiam na to ze zwykly czubek.
    • Gość: Tomek Re: "Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 12:03
      Nie wiecie jakiego wyznania byl?
    • nancyboy Re: "Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, 19.04.07, 12:08
      Każde zdarzenie można interpretować tak aby stanowiło dowód jakiejkolwiek tezy.
    • nessie-jp Re: "Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, 19.04.07, 14:58
      Owszem. Religia, jak to słusznie zauważył pewien myśliciel, jest środkiem
      psychotropowym dla ludu :) A wiadomo, że narkotyki szkodzą na głowę.

Ale cii, bo zaraz się okaże, że obrażamy uczucia religijne 95% Polaków, którzy
      są tak religijni, że aż by zabili za każdą obrazę...
      • Gość: left Re: "Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 15:11
        nessie-jp napisała:

Ale cii, bo zaraz się okaże, że obrażamy uczucia religijne 95% Polaków, którzy
        są tak religijni, że aż by zabili za każdą obrazę

Nie obrażasz. Co najwyżej przynudzasz.
      • supaari Re: "Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, 19.04.07, 19:42
        nessie-jp napisała:

> Owszem. Religia, jak to słusznie zauważył pewien myśliciel, jest środkiem
        > psychotropowym dla ludu :) A wiadomo, że narkotyki szkodzą na głowę.

Akurat Choi'owi zaszkodziła (zdaje się) nienawiść do "środków psychotropowych
        dla ludu". Warto to jeszcze raz zaznaczyć - w tym przypadku sprawca był chyba
        ANTYRELIGJNY!

> Ale cii, bo zaraz się okaże, że obrażamy uczucia religijne 95% Polaków, którzy
        > są tak religijni, że aż by zabili za każdą obrazę...
        >

A powiedz mi droga Nessi: co powoduje, że nie ma w Polsce pogromów (bo chyba
        nie ma???) rzekomych obrażaczy? Ich wstrzemięźliwość (odruchowe stosowanie się
        do Twego apelu: "cii")? Wstrzemięźliwość obrażanych (co to są "tak religijni,
        że aż by zabili za każdą obrazę")? A może działanie władz publicznych, które
        chronią potencjalnych obrażaczy? Ach, przepraszam... Zapomniałem, że mamy
        państwo wyznaniowe, więc władze publiczne pierwsze rzuciłyby kamieniem...
        Zostaje nam wstrzemięźliwość... Czyja? Powiedz mi: czyja???
        • Gość: kix Re: "Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 08:58
          >w tym przypadku sprawca był chyba
          >ANTYRELIGJNY!

No to "był", czy "chyba"? Ja jestem antyreligijny (może nie dosłownie), ale nie powoływałbym się na Chrystusa dokonując jakiegokolwiek zamachu. Nawet nie przyszłoby mi to do głowy. To antyreligijni ludzie chcą umierać jak Chrystus? Ciekawe )))
          • supaari Re: "Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, 20.04.07, 11:23

> No to "był", czy "chyba"? Ja jestem antyreligijny (może nie dosłownie), ale
            nie
            > powoływałbym się na Chrystusa dokonując jakiegokolwiek zamachu. Nawet nie
            przy
            > szłoby mi to do głowy. To antyreligijni ludzie chcą umierać jak Chrystus?
            Cieka
            > we )))

Nie znam go, więc nie mogę jednoznacznie uznać go za religijnego, areligijnego
            czy antyreligijnego. Swą opinię oparłem na fragmencie artykułu (dałem Ci linka
            wyżej i fragment zacytowałem), stąd osłabiłem swoją wypowiedź słowem "chyba".
            Sądzę, że należy odróżnić "powoływanie się" od porównania. Czy gdyby jakiś
            francuski przestęca skazany naśmierć powiedział: "Umrę jak Ludwik XVI", to
            uznałbyś, że się na króla powołał?
            Chwała Ci za to, że się nie masz zamiaru powoływać na Chrystusa dokonując
            zamachu. Oznacza to, że chyba masz bardziej poukładane w głowie, niż Choi. Jak
            widać ludzie antyreligijni różni są... Bo mam nadzieję, że nie uważasz, ża jak
            ktoś wspomni lub nawet porówna się do Jezusa, Mojżesza lub Mahometa to nie może
            być antyreligijny?
          • mg2005 Re: "Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, 20.04.07, 13:53

> No to "był", czy "chyba"? Ja jestem antyreligijny (może nie dosłownie), ale
            nie
            > powoływałbym się na Chrystusa dokonując jakiegokolwiek zamachu.

Tylko wariat doszukuje się sensu i logiki w bredzeniu wariata... :)
        • mg2005 Re: "Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, 20.04.07, 13:55
          supaari napisał:

> > Ale cii, bo zaraz się okaże, że obrażamy uczucia religijne 95% Polaków, k
          > tórzy
          > > są tak religijni, że aż by zabili za każdą obrazę...
          > >
          >
          > A powiedz mi droga Nessi: co powoduje, że nie ma w Polsce pogromów (bo chyba
          > nie ma???) rzekomych obrażaczy?

Nessi intensywnie myśli nad odpowiedzią (w głębinach jeziora :))...
      • mg2005 Re: "Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, 20.04.07, 13:45
        nessie-jp napisała:

> Owszem. Religia, jak to słusznie zauważył pewien myśliciel, jest środkiem
        > psychotropowym dla ludu :)

Każdy ma taki autorytet, na jaki zasługuje... :)

• kochanica-francuza Chory, przede wszystkim 19.04.07, 15:13
      Chrystus umarł w inny sposób.
    • matrek Piszesz bzdury 21.04.07, 06:15
      Gosc byl Koreanczykiem, a wiec z duzym prawdopodobienstwem, nie wierzyl nawet w
      Chrystusa. Powiedzial to, bo wiedzial ze wiekszosc spoleczenstwa w ktorym zyl
      zwiazana jest z Chrzescijanstwem i liczyl na zrobienie tym wrazenia na owym
      spoleczenstwie.

Prawdziwym powodem byla nieumiejetnosc znalezienia sie w srodowisku w ktorym zyl.
    • Gość: Echo Re: "Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 21.04.07, 07:46
      Kazdy wariat moze sie powolywac na cokolwiek o czym nie ma pojecia, podobnie jak
      ci co usiluja wykorzystac to do anty-chrzescijanskich paszkwili. Wiec dla
      uspokojenia chorych umyslow podaje: "Cho" to nie jest imie ktore dostaje sie na
      chrzcie.

en.wikipedia.org/wiki/Cho_(Korean_name)
      • Gość: Echo Re: "Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 21.04.07, 07:51
        Jeszcze rzadzie w Nowym Testamencie mozna znalezc imie "Seng Hui". Cho to zdaje
        sie nazwisko (bo w koreanskim nazwisko pisze sie przed imieniem.
        • Gość: Echo Re: "Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 21.04.07, 07:54
          Zeby sobie dalej pokpic z tych co wietrza "katola" dodam ze Seng Hui Cho jest
          tak rzadkie w Biblii ze go jeszcze nikt tam nie znalazl:)))
          • Gość: Echo Takie imie jest dobre dla tych co sie wypisuja IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 21.04.07, 08:45
            z Kosciola i czuja potrzebe zmiany imienia z chrzescijankiego na bardziej
            nowoczesne (zeby nie powiedziec: postempowe).

Np. 0golone_jajka moglby zmienic imie na "Hui"
            • Gość: kix Echo, nie podniecaj się w tym wieku ))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 09:49
              Dobrze się czujesz? 4 posty...... tylko o czym?
              • Gość: Echo Re: Echo, nie podniecaj się w tym wieku ))) IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 21.04.07, 15:20
                > Dobrze się czujesz? 4 posty...... tylko o czym?

No wlasnie, zostalam wyzwana do tablicy wiec musialam sie troche rozerwac.
            • supaari Re: Takie imie jest dobre dla tych co sie wypisuj 21.04.07, 10:07
              Gość portalu: Echo napisał(a):

> Np. 0golone_jajka moglby zmienic imie na "Hui"

To jedynie w środowiskach dalekowschodnich ujdzie. Na użytek świata raperów
              proponuję Bald Balls (w skrócie: DJ BB). W świecie arabskim: Ba al-Dba al-alls.
    • cytadela.panx.ok Re: "Dzięki wam umrę jak Chrystus" - bang, bang, 21.04.07, 10:07
      Ma być legalizacja broni po tym wypadku.Argument?Każdy mógłby odstrzelić czubka
      który zagraża reszcie,w dowolnym momencie,zmniejszając rozmiary tragedii.
    • troche_inny Kix 21.04.07, 20:32
      Ja rozumiem, ze jestes zobligowany do zamieszczania linkow firmy w ktorej
      pracujesz ale chociaz staraj sie do tych bardziej rzetelnych.. taka plame jak gw
      dala z Cho to nawet im sie nie przytrafia :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka