Dodaj do ulubionych

Potrzebni mi rodzice;p

14.05.07, 13:57
Jak niektorzy wiedza, pisze prace...juz powoli ja koncze, ale sa mi potrzebne
wyniki ankiety "Zalety i ciemna strona Internetu", by moc je wkomponowac w
ostatni, najwazniejszy rozdzial:)....juz wiekzosc ankiet mam, tylko ze
brakuje mi starszych internautow;), przede wszytskim rodzicow, gdyz ankieta
ma takze wykazac, jak wy dbacie o swoje pociechy:), czy kontrolujecie je
jesli chodzi o siec, czy nie itd.....Tak wiec, czy zajdzie sie choc kilka
chetnych pelnoletnich rodzicow, ktorzy wypelniliby ankiete?:)
Obserwuj wątek
    • beretelwi Re: Potrzebni mi rodzice;p 14.05.07, 14:29
      ja odpowiem - 47 lat dziecko mam w wieku 17 lat
      • jszhc Re: Potrzebni mi rodzice;p 14.05.07, 15:07
        Dzieki:). Ankiete przeslalam na skrzynke. Dziecko tez moze wypelnic ja ma
        ochote i czas...co 2 to nie 1;p...:)
        • beretelwi Re: Potrzebni mi rodzice;p 14.05.07, 16:03
          Przesłałeś mi załącznik w formacie Microsoft Word, tajnym firmowym formacie,
          więc trudno mi go odczytać. Jeśli wyślesz mi go jako zwykły tekst, HTML lub PDF,
          przeczytam go.

Przekazywanie dokumentów Worda jest niekorzystne dla Ciebie i dla innych. Nie
          możesz być pewien, jak będą wyglądać jeśli ktoś do ich oglądania użyje innej
          wersji Worda, mogą w ogóle nie dać się otworzyć.

Otrzymywanie załączników Worda jest dla Ciebie szkodliwe, ponieważ mogą zawierać
          wirusy (zob. en.wikipedia.org/wiki/Macro_virus). Wysyłanie załączników w
          tym formacie jest dla Ciebie szkodliwe, gdyż takie dokumenty zwykle zawierają
          ukryte informacje o autorze, umożliwiające wtajemniczonym podpatrywanie działań
          autora (być może Twoich). Tekst, który, jak sądzisz, usunąłeś, może, ku Twojemu
          zakłopotaniu, nadal znajdować się w dokumencie. Dokładniejsze informacje
          znajdziesz na stronie: news.bbc.co.uk/2/hi/technology/3154479.stm.

Ale co najistotniejsze, wysyłanie ludziom dokumentów Worda wywiera na nich
          nacisk, by używali oprogramowania Microsoftu i pomaga w odbieraniu im możliwości
          jakiegokolwiek innego wyboru. W rezultacie stajesz się podporą monopolu
          Microsoftu. Ta właśnie presja jest jedną z głównych przeszkód w szerszym
          stosowaniu wolnego oprogramowania. Czy zechciałbyś ponownie rozważyć sprawę
          stosowania formatu Worda do komunikacji z innymi osobami?

Konwersja takiego pliku do formatu HTML za pomocą Worda jest prosta. Należy
          otworzyć dokument, kliknąć "Plik", "Zapisz jako" i w dolnej części otwartego
          okna z rozwijalnej listy "Zapisz jako typ" wybrać "Dokument HTML" lub "Strona
          Sieci WWW". Następnie wybrać "Zapisz". Możesz wówczas dołączyć nowoutworzony
          dokument HTML zamiast dokumentu Worda. Warto pamiętać, że zmiany w różnych
          wersjach Worda są niespójne – jeśli widzisz nieco inne nazwy w menu, proszę
          spróbuj ich.

Konwersję do czystego tekstu wykonuje się prawie tak samo – zamiast "Dokument
          HTML", z listy "Zapisz jako typ" wystarczy wybrać "Plik tekstowy (*.txt)" lub
          "Plik tekstowy ze znakami podziału wiersza (*.txt)".

Być może w Twoim komputerze jest też program do konwersji na format pdf.
          Wystarczy wówczas wybrać "Plik", "Drukuj", przewinąć listę dostępnych drukarek i
          wybrać konwerter pdf. Po czym kliknąć przycisk "Drukuj", a następnie wpisać
          nazwę pliku pdf, w którym zostanie umieszczony wynik.
          • Gość: jdbad Re: Potrzebni mi rodzice;p IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 14.05.07, 20:08
            Mnie też możesz wysłac, jeżeli córka nie za stara. Ja mam 43, a ona 20:)
            Tylko, żeby się otworzyło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka