primasort 21.06.07, 10:30 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,4240610.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kati Re: Kaczyńscy górą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 10:36 Dlaczego akurat Kaczyńscy? Artykuł jest ogólnie o Polakach, i słusznie bo system pierwiastkowy popierają nie tylko fani pisu... Odpowiedz Link Zgłoś
niedo-wiarek Re: Kaczyńscy górą!!! 21.06.07, 10:41 Ale gdyby nie było Kaczyńskich, na pewno mówiono by o nas za granicą jeszcze gorzej. To wyłacznie zasługa dyplomatycznych zdolności braci Kaczyńskich, że jeszcze w ogóle o nas mówią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś Re: Kaczyńscy górą!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 18:37 Bardzo dobrze, ze pojawił się ten artykuł. Może ci, którzy tak krytykowali "pierwiastek" przeproszą. Chociaż...ignorant nigdy nie przyzna się do błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Kaczyńscy górą!!! 21.06.07, 18:42 Stary, jak Kaczyńscy mogą być górą, skoro forsują jakieś brednie i jeszcze kłamią, że to "cała Polska" się tego domaga? Mówię o boskiej preambule... :( Ja sobie nie życzę, żeby ktoś ze swojego partykularnego, fanatycznego światopoglądu robił interes "całej" Polski. Dwóch braci to jeszcze nie cała Polska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś Re: Kaczyńscy górą!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 18:48 a ja o pierwiastku. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Kaczyńscy górą!!! 22.06.07, 14:39 Ty o Kaczkach górą, a ja o Kaczkach z rożna... Jak mogą być górą, skoro cierpią na psychozę obsesyjną i wszystko musi być dla nich katolickie? Pośmiewisko Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: Kaczyńscy górą!!! IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.06.07, 04:10 nessie-jp,Ty sie tu nieliczysz.W Polsce o sprawach Polski decyduja Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
beretelwi Re: Kaczyńscy górą!!! 21.06.07, 18:42 kaczystowskie nie sa dobre dla nas faszyzm i kaczyzm to jedno i to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś Re: Kaczyńscy kurą!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 12:41 Widać,że nawet tytułu artykułu nie przeczytałe(a)ś. "Polacy zasługują na podziękowanie, a nie na szyderstwa" A w artykule piszą właśnie o takich jak ty. Nie znasz się, nic nie wiesz, ale zrobisz wszystko, żeby dowalić kaczorom. No nie? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Kaczyńscy kurą!!! 22.06.07, 12:50 jasne.... bo jak widze co kaczory robia to mi wstyd.. niby za co mamy byc wdzieczni kaczorom? za obciach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś Re: Kaczyńscy kurą!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 12:57 Jeżeli Twoje zachowanie będzie w porządku, nikt nie narobi Ci obciachu. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Kaczyńscy kurą!!! 22.06.07, 14:44 za ti w pracy mnie pytaja czy tez na niego glosowalem... ufff... kuzwa..ja od 10 lat na wyborach nie bylem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Kaczyńscy kurą!!! IP: *.gdynia.mm.pl 22.06.07, 12:50 faktycznie pomylić kaczkę z kurą... strasszzzne... Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Kaczyńscy kurą!!! 22.06.07, 13:21 Polacy ogólnie nie zasługują. Polacy - Kaczyńscy jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś hypatia69 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 13:29 A ty jak zwykle: ni z gruszki, ni z pietruszki:))) Gdzieś tam wyczytałem, ze największę satysfakcję, wręcz celem Twojego zycia jest prowokacja. Jest to co najmniej żałosne. A poza tym, prowokator powinien posiadać jakakolwiek wiedzę. Twoje postepowanie jest zawsze jednakowe: ugryźć, odskoczyć i z lubością i oślinionymi wargami wyczekiwać na odpowiedź. No to masz. Raz odpisałem. Napawaj się. I ... EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: hypatia69 22.06.07, 14:18 > Gdzieś tam wyczytałem, ze największę satysfakcję, wręcz celem Twojego zycia > jest prowokacja. Psiakość, to już opracowania naukowe o Hypatii piszą? A dajże linka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś prosze bardzo:) Sama to napisała:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 14:28 W tym wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=64631532 jej wypowiedź: 22.06.07 o godz. 00:48 Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: prosze bardzo:) Sama to napisała:) 22.06.07, 14:37 Nie no, to jest cudne. Jacuś! W konkursie pt. "Co autor miał na myśli" byłbyś nie do pobicia:))) [dla ciekawych: link do konkretnej mojej wypowiedzi forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=64631532&a=64639216] Fakt, że kręci mnie inteligentna prowokacja nie oznacza, że sama uprawiam *jakąkolwiek* prowokację. Co do wiedzy, szczególnie zaś Twoje - zmilczę. Gdy zaś rzecz tyczy oślinionych warg i satysfakcji... No cóż, to raczej nie nie na forum. Ale cieszę się, że tak uważnie mnie czytasz:))) Może jeszcze bedę sławna... Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Kaczyńscy górą!!! I jeszcze gurom, gurom;) 22.06.07, 15:42 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8954798&rfbawp=1182517940.803&ticaid=13f87&_ticrsn=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cccp Re: Kaczyńscy górą!!! I jeszcze gurom, gurom;) IP: 81.19.200.* 22.06.07, 15:44 hehehe...... chyba nei wiedza co mowia.. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Kaczyńscy górą!!! I jeszcze gurom, gurom;) 22.06.07, 16:04 Twierzenie, ze gdyby nie nazisci, bylo by nas 66 milonow jest jakas paranoja. Co z ofiarami sowieckiej inwazji? Co z ofiarami komunizmu? Co z emigrantami, ktorzy tak ochoczo opuszczaja nasz kraj? Zwlaszcza za ubytek tych ostatnich wine ponosi rowniez elita Kaczynskich, a nie Niemcy. Mozna miec racje, ale przekazywanie jej w tak nieumiejetny sposob jest bez sensu. Wracajac do ofiar II wojny Swiatowej. Przygladajac sie uwazniej naszej scenie politycznej mozna miec tez wrazenie, ze powinnismy byc wdzieczni Niemcom za czystke etniczna. Nawiazuje oczywiscie do Zydow, ktorzy byli rowniez obywaletami Rzeczypospolitej. Moze super minister Giertych powinien nam wyedukowac, czy ta strata ludnosci zydowskiej winna byc powodem smutku narodowego, czy tez powodem do ogolnospolecznej radosci. Jego tatus chetnie mu w tych kwestiach pomoze. Pisze nawet ksiazki o tematyce zydowskiej; propaguje je nawet w Unii Europejskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Kaczyńscy kurą... albo kwoką (głupią) IP: *.gdynia.mm.pl 22.06.07, 17:24 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem (JK). 2. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (J) 3. Nie będzie koalicji z Samoobroną (J). 4. Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa (J). 5. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną (J). 6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy (J). 7. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne (J). 8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (J) 9. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy opozycji w latach 70 (J). 10. Nie zmienia się ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami. 11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa. 12. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. 13. Wprowadzimy szybko niższe podatki. 14. To będzie tanie państwo, zredukujemy administrację. 15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 16. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję. 17. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). 18. Afera billboardowa. 19. Chcemy koalicji z PO. 20. PO jest w koalicji z SLD. 21. To wszystko wina PO i SLD. 22. Nie będzie TKM-u. 23. Moja teczka jest sfałszowana (J). 24. Większość byłych szefów dyplomacji była na usługach KGB. 25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa. 26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. ............. 99. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś Co najmniej drugi raz wklejasz to samo:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 17:42 Tak bardzo zdenerwowało Cię, że "Polacy zasługują na podziękowanie, a nie na szyderstwa" i chwalenie Kaczyńskiego w tym artykule? To co wkleiłeś już na niewielu robi wrażenie:) Ktoś przypomniał, a Ty szybciutko rozesłałeś, bo brakło własnych argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) jakiś nerwowy pisdolot? IP: *.gdynia.mm.pl 22.06.07, 17:50 masz jakieś problemy z czołobitnością... zawsze możesz pojechać do Warszawy i okazać swoje bezwzględne przywiązanie i wiarę w kaczory a wklejam, bo mi się podoba i jest prawdziwe (i nie moje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś Re: jakiś nerwowy pisdolot? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 18:00 Pozostaje mi pozdrowić Gdynię. Powodzenia w wklejaniu:))) I taka mała rada: wydrukuj to sobie, albo naucz się na pamięć. Zawsze w czasie dyskusji mozesz wyjąć "asa z rękawa". To mocny argument:)))Myślę, ze dyskutujesz też czasmi w realu...a moze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad Re: Co najmniej drugi raz wklejasz to samo:) IP: *.pools.arcor-ip.net 22.06.07, 17:52 > Tak bardzo zdenerwowało Cię, że "Polacy zasługują na podziękowanie, a nie na > szyderstwa" i chwalenie Kaczyńskiego w tym artykule? eee.za co ma ktos polsce dzeikowac?? > To co wkleiłeś już na niewielu robi wrażenie:) no...na mnie robi..bo nie ma to jak naklamac i sie wymigiwac.. jasne > Ktoś przypomniał, a Ty szybciutko rozesłałeś, bo brakło własnych argumentów. wlasne argumenty sa takie, ze widac co sie dzieje w Polsce i ile ludzi kraj opuszcza... Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Co najmniej drugi raz wklejasz to samo:) 22.06.07, 18:24 Ja mam wrażenie, Jacuś, że Ciebie wyprowadza z równowagi prawda inna niż Twoja i pisu. Jako rgument stosujesz atak mniej lub bardziej personalny: a to sie Marty czepiasz o literki, a to tutaj o to, że tekst już był, a to znowu mnie, ze lubię prowokację. A co ma pienik do wiatraka i moje lubienie czy kolegi powtórzenie tekstu do faktu, że Kaczyńscy łżą jak najęcie i żeby im oddać "honor" tzrbaby nielada osiłka z tegim kijem? Ja Cię nie będę prosić o "czytanie ze zrozumieniem", bo Ty świetnie rozumiesz, co czytasz. Ja Cię poproszę o pisanie z sensem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Co najmniej drugi raz wklejasz to samo:) 23.06.07, 11:40 Gość portalu: Jacuś napisał(a): > To co wkleiłeś już na niewielu robi wrażenie:) I to jest wielka tragedia tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość A gdyby tak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 21:41 stworzyć rząd alternatywny? Społeczny? I porządnie to zrobić? Zanim nas ogłupią do końca.. Tak sobie marzę... ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: A gdyby tak.. IP: *.pools.arcor-ip.net 22.06.07, 21:51 Ciekawe jak dlugo beda na tej gorze? Zanosi sie na wielka plaite dla Polski. Ciekawe z jaka wiadomoscia powruca z Brukseli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dola Re: A gdyby tak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 22:40 oj, obawiam się że ze złą ;-( Dla nas, szaraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: A gdyby tak.. IP: *.pools.arcor-ip.net 22.06.07, 22:53 Mieli zloty rog, bylo im to malo, wiec zarzadali wiecej i bardzo nisko spadli. A o opini o polskim rzadzie to juz lepiej nie wspominac, wczoraj wystapil u nas w TV pan profesor Zdzislaw Krasnodebski, nic dodac nic ujac jak wszyscy tak rozumieja swiat i polityke w Polsce to nie ma sie co dziwic ze jest jak jest i na lepsze sie nie zanosi. Co wymagac wtedy od ludu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: A gdyby tak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 22:59 nie wiem, doprawdy nie wiem, skąd tak ilość dupków dookoła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: A gdyby tak.. IP: *.pools.arcor-ip.net 22.06.07, 23:03 Dlaczego w latach dojscia Solidarnosci do wladzy ludzie potrafili myslec relnie, wiec pytam sie ciebie co bylo przyczyna ze tak daleko Polska zaszla? Przestal lud myslec realnie i parple, populizm wziol do serca? Czy czyste warholstwo spoleczenstwo ogarnelo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: A gdyby tak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 23:15 Zachodzę w głowię... Tu i chyba nauka psychologi nie pomoże - w tym kraju za bardzo się nie rozwinęła, a na zachodzie badania na innych przypadkach przeprowadzane. Więc chyba mamy do czynienia ze szczególnym przypadkiem którego nauka jeszcze nie objęła. Męcz się więc człowieku a historia Cię oceni! A jak TU się ocenia historię - wiemy. Więc jaki wniosek? Do d....y!!! Mam lecieć po prowiant? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: A gdyby tak.. IP: *.pools.arcor-ip.net 22.06.07, 23:52 Historia jest tozsamoscia ale historia nie wolno zyc wiecznie, ona nie da przyszlosci, rozwoju, nie nakarmi, nie odzieje wiecej zwasni jak pogodzi. Historia jest odczuciem indywidualnym, interpretowana w rozny sposob przez roznych ludzi, chcieliscie tym zyc wiecznie i wiecznie na niej sie opierac? Historia dla historykow a nie dla ludzin powszednich ktorzy patrza jak koniec z koncem zwiazac, trzeba zmienic mentalnosc i nie bawic sie w przeszlosc, patrzyc w przyszlosc to jest wasza, nasza przyszlosc. A jak jest z mentalnoscia w Polsce to wiemy, czytam od czasu do czasu na forum jak i w polskich mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: A gdyby tak.. IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.06.07, 04:24 A ci zal,ze wesela nie bedzie. Ostal ci sie jeno jezyk na brodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: A gdyby tak.. 23.06.07, 01:41 Wiesz pomysł może i byłby niezły, ale... Na bogów! Za późno... Jak czytam niektóre wypowiedzi co bardziej zacietrzewionych pasjonatów wespół pisu i KRK, dobrotliwych pielgrzymów, gotowych wetknąć mi palec w oko wyłącznie dlatego, że nie wacham się nazwać głupca głupcem bez względu na to, czy ów głupiec ma na nazwisko Kaczyński czy Smith... Dochodzę do wniosku, że tu rząd alternatywny nie pomoże, że trzeba czegoś więcej. Może kilkudziesięciu silnych, żeby bykowcami całą tę wsołą trzódkę z budynku sejmu przegnało na cztery wiatry. I do tego kogoś z wybitną charyzmą, coby otępiałemu narodowi do rozsądku przemówił. Zbyt wielu wszak już ogłupionych, a niektórzy nieuleczalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: A gdyby tak.. IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 23.06.07, 03:59 >nie wacham się nazwać głupca głupcem bez względu na to, czy ów głupiec ma na > nazwisko Kaczyński czy Smith... Glupiec to ktos niedouczony, ale ma opinie na kazdy temat. Dlatego nie "wacham" sie nazwac glupcami tych co nie znaja elementarnej ortografii ale caly narod uwazaja za otępiały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Kaczynscy mi imponuja IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 23.06.07, 05:11 Polska to jedyny kraj miedzy 25 i 40 milionow, ktory zostal wydutkany w porownaniu np. z Hiszpania. Dlatego Kaczynscy zasluguja na najwyzsze uznanie Polakow i maksymalna nienawisc lewakow. Szczegolnie ze dostali ustepstwa w sprawie ochrony Rodziny ktora lewactwo chce rozlozyc natychmiast i bez sladu. Dlatego oczekuje duzo bicia piany:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: A gdyby tak.. IP: *.pools.arcor-ip.net 23.06.07, 10:30 Echo, oczytana kobieto wytlumacz mi te zjawisko ktore zrodzilo sie w Polsce. Dlaczego w Polsce cierpiacej kiedys pod systemem totalitarnym po odzyskaniu wolnosci zrodzil sie szowinizm i faszyzm? Nie mowi nic ci ten "fenomen"? Cytat artykulu: "W artykule, utrzymanym w tonie paszkwilu, autor Rein F. Deer pisze, że "kiedy Polacy wreszcie odzyskali wolność, to nie mają pojęcia, co z nią zrobić". Lecha i Jarosława Kaczyńskich nazywa "Braćmi-Kartoflami", "dziwacznymi, zabawnymi politykami", dla których polska demokracja "stała się placem zabaw"." Link do artykulu: serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34191,4027913.html www.ithink.pl/artykuly/swiat/stosunki-miedzynarodowe/wizerunek-polski/ serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34267,4179927.html Obraz Polski i polskiego rzadu poszedl w swiat, kto ten obraz wyemitowal w szeroki swiat - tylko i wylacznie sami Polacy. Co myslec o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: A gdyby tak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 11:58 po odzyskaniu wolnosci zrodzil sie szowinizm i faszyzm< to w sumie nie takie skomplikowane - to lęk! Lęk przed obcym, nie znanym, nie doświadczonym - potworny strach ktory nakazuje dominować, kopać, wierzgać, bo to nowe może ... zjeść ;-( Psychozy należy leczyć. Tylko nie wiem kto miałby to u nas zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: A gdyby tak.. IP: *.pools.arcor-ip.net 23.06.07, 12:01 Nie sadze zeby byl to lek przed obcym, skoro tak tlumaczysz to dlaczego w tym wypadku Polska przystapila do Unii? Miala mozliwosc zamkniecia swoich granic i unikniecia obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: A gdyby tak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 12:07 Za wejściem do Unii głosowali ci co teraz głosu nie mają - właśnie w nadziei i na wypadek że gdyby się ci drudzy do władzy dorwali, jak jest teraz, to nas Unia z tego jakoś wyciągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: A gdyby tak.. IP: *.pools.arcor-ip.net 23.06.07, 12:18 To dlaczego glosowaliscie na tych drugich, tego nie umie zrozumiec? Och czy Unia teraz tak szybko zrozumie? Pozostal niesmak, brak zaufania dla Polski, jak i obraz polskiego szowinizmu, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: A gdyby tak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 12:29 na tych drugich głosowało jakieś 15% społeczeństwa. Muślę że Unia ma teraz zgryz. Bo jeśli do tej pory mogli czegoś nie rozumieć to teraz stało się oczywistym że ze świrami mają do czynienia. Co zrobią? Bóg jeden wie. Liczę, że w dzisiejszej dobie wciąż rosnącego humanitaryzmu wymyślą jakiś sposób na to żeby nas podleczyć. W końcu zajmują się wieloma naszymi młodymi dając im szansę i ucząc życia w normalnym, ułożonym i uporządkowanym świecie. To już sporo. Ale zajmie pokolenia.. Smutne to wszystko bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: A gdyby tak.. IP: *.pools.arcor-ip.net 23.06.07, 12:48 Wyrzucic nie wyrzucili, chcieli izolacji z wiadomych wzgledow, nie dziwie sie temu posunieciu. Jakie beda tego skutki dla Polski zobaczymy w przyszlosci. To ze wybrani w 2005 roku nie sa obrazem legitymujacym calosci spoleczenstwa Polski o tym wiemy, wiec dlaczego do tego Polacy sami dopuscili? Stawiasz na mlode pokolenie, nie sadze zeby byl to dobry fundament dla przyszlosci Polski, zobacz te wyprane mozgi ktore samodzielnie nie potrafia myslec z forum "wiadomosci" to przestrasza i nie robi zadnej nadziei na przyszlosc!!! Dlaczego mlodzi ludzie poddaja sie tak szybko populizmowi i gloszonym parolom, przeciez wystarczy poczytac sobie i poszukac wiecej materialu w internecie (jest ogolnie dostepny) na nurtujace tematy i uksztaltowac sobie swiadomosc polityczna, przeciez dzisiejsi mlodzi ludzie ucza sie jezykow i nie jest to dla nich trudne, trzeba tylko woli i chceci. Oto przyklad wypaczenia swiadomosci politycznej ktore wlasnie dotycza Uni jak i Polski, czyzby w ich glowach Polska byla juz cala Unia a inni to krawedz Europy? Jeden kraj przeciw 26 krajow, to przeciez mowi samo za siebie! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=64645559&s=6 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=64681621&a=64697277 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: A gdyby tak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 12:56 myśleliby gdyby ich ktoś tego nauczył, powiedział że to dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: A gdyby tak.. IP: *.pools.arcor-ip.net 23.06.07, 13:02 Dlaczego w czasach Solidarnosci Polacy umieli rozroznic propagande, pranie mozgow od tredu dazenia do wolnosci, czyzby tamte pokolenie zeszlo juz z swiata (umarlo)? Zobacz ten artykul, to przestrasza: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,4246995.html Politycy Polscy nie pojeli co zaserwowali najwyzsze glowy panstwa swiatu, jak to rozumiec, jest to chluba i powod do gratulacji czy do "zaloby"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: A gdyby tak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 13:53 I Ty i ja patrzymy na to wydarzenie inaczej, w kontekcie sposobu rozwiązywania konfliktów, działania w grupie, umiejetności porozumiewania się z innymi, itp. A całe spotkanie jednak było na temat liczenia głosów. Myślę że teraz będzie tyle zdań co osób które te zdania wyrażają - dziennikarze biegać i interpretować - a politycy będą swoje lody kręcić i mieszać ludziom w głowach. Czyli: witamy w domu! < czyzby tamte pokolenie zeszlo juz z swiata (umarlo)?> przymiera gdzieś głodem po kątach, zostawione same sobie, schorowane i stare. Polacy zachłysnęli się możliwością posiadania kolorowych przedmiotów - wciąż kontrolują czy mają ich więcej niż sąsiad ten czy tamten, kombinują jak je zdobyć by zabłysnąć, okazać się lepszym, a wielu poprostu od zmysłów odchodzi by wykombinować jak przeżyć - nie mają, i nie chcą mieć, czasu na myślenie o wartościach, zasadach czy o polityce :-(( Czy ktoś tu daje jakieś wskazówki jak poprawić skutecznie swój byt? Fartuj się sam i płać, to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: A gdyby tak.. IP: *.pools.arcor-ip.net 23.06.07, 14:06 Przeciez ta ewolucja od totalnego systemu powinna cos nauczyc spoleczenstwo jak i rzadzacych, jak sie widzi spoleczenstwo jak i elity polityczne cofnely sie w tym rozwoju. Dzis opozycja w Polsce jest partia czekajaca w kolejce po rzadzenie a nie prawdziwa opozycja ktora powinna wytykac rzadzacym bledy zeby przypomniec im kto ponosi odpowiedzialnosc za caloksztalt polityki zewnetrznej jak i wewnetrznej, przykladem jest przytoczony wczesniej link wypowiedzia Olejniczaka. Opozycje przejela teraz w jakis sposob Gazeta Wyborcza, czy to wystarczy? Czyzby ta postawa Polski na szczycie w Brukseli byla wielkim osiagnieciem dla swiata politycznego w POlsce? Sadze ze ten szczyt byl wielka kleska a wrecz ubostwem dla polskiej polityki, obraz nedzy i rozpaczy. Nie sadz, ze chce tu ublizyc komus a szczegolnie tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: A gdyby tak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 14:12 Ja się z Tobą zgadzam w 100% - ale zobacz teraz na stronie www.TVN24.pl co np. Giertych wygaduje. I wiem że wielu mu przyklaśnie :-( Mam dość! Odpowiedz Link Zgłoś
j_adore Re: A gdyby tak.. 23.06.07, 14:21 No gościu, masz zadatki na volksdeutscha!!! A może też jesteś Niemcem jak Marta i plujesz na wszystko, co polskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: A gdyby tak.. IP: *.pools.arcor-ip.net 23.06.07, 14:33 Odpowiadasz na : j_adore napisała: > No gościu, masz zadatki na volksdeutscha!!! > A może też jesteś Niemcem jak Marta i plujesz na wszystko, co polskie? ************** Splywaj moherze i nie zaklocaj dyskusji!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
j_adore Re: A gdyby tak.. 23.06.07, 14:40 No i niech będę moherem. Wolę to, niż być volksdeutsch`em. Ależ z ciebie prawdziwa niemra. Szukasz naiwnych duszyczek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: A gdyby tak.. IP: *.pools.arcor-ip.net 23.06.07, 14:43 Zazdrosc, nienawisc a przede wszystkim szowinizm jak i faszyzm przemawia przez twoje usta!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
j_adore Re: A gdyby tak.. 23.06.07, 14:49 Chyba Twoje. W końcu nie wytrzymałam. Plujesz i plujesz i naśmiewasz się. Pamiętaj: są Polacy i są patrioci i taka Niemka, choćby wyszła z siebie nie zgermanizuje ich. A twoje wykrzykniki:) Krzycz:) Może jakieś nieświdome dziecko sprowokujesz do dyskusji:) Z pewnością nie ja jestem faszystą i szowinistą:) Poczytaj swoje posty:) Zobaczysz, że Ty jesteś i faszystą i szowinistą i jeszcze marną prowokatorką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: A gdyby tak.. IP: *.pools.arcor-ip.net 23.06.07, 15:01 Spojzyj sie na siebie krytycznie parazicie, nic sie nie nauczyles, nawet wnioskow nie umiesz wyciagnac dla siebie, coz od ciebie wymagac wiecej? Volksdeutsche rozwineli sie a takie parazity jak ty, cofaja sie tupiac nogami, wrzeszcza ich slynne parole, ktore mijaja sie z zdrowym rozsadkiem jak i z przyszloscia Polski. Co tu zaprezentowales jest dnem umyslowym zakompleksiony czlowieku, chcesz tymi parolami ratowac Polske, czy zepchac ja tam gdzie doprowadzal ja wczoraj twoj wodz tylko i wylacznie z wlasnej glupoty jak i ciemnoty to znaczy na margines Europy a teraz (dzis) pokazuje sie jaki byl on bochater i jakie zaslugi przywiozl dla Polski. Obraz obieg swiat, swiat wie z jakim krajem i z jakimi przedstawicielami jego ma teraz doczynienie, smutne co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
j_adore Re: A gdyby tak.. 23.06.07, 15:12 straaaaszne kaleczenie języka polskiego. Brrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: A gdyby tak.. IP: *.pools.arcor-ip.net 23.06.07, 14:31 www.tvn24.pl/-1,1510397,wiadomosc.html#sonda1000219 Myslales o tym artykule? Skoro ten, to nie ma co tu dyskutowac na temat ubostwa tego mnistra, przeciez on slynie z szowinizmu jak i faszyzmu na caly swiat, ot wicepremier panstwa. Po przeczytaniu artykulu wpada czlowiek w zadumanie i pyta sie siebie, co wiecej oczekiwac od spoleczenstwa? Wierze ci ze masz dosc, my tez wstydzimy sie za ten caloksztalt obecnej polityki w Polsce. Wyjazd z Polski nie jest rozwiazaniem jest tylko ucieczka od problemu, dlaczego nie stawicie czola i nie organizujecie nowej, pragmatycznej partii otwartej na swiat, na cos nowe, a nie kiszenie i duszenie sie przeszloscia? Na to nie jest nigdy za pozno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: A gdyby tak.. IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.06.07, 14:59 Koniec Swiata-Olejniczak pogratulowal Prezydentowi i Premierowi Polski!!! Mam nadzieje,ze byl pijany.A jesli nie,to Marta50 nie zdazy z...gratulacjami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: A gdyby tak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 15:01 jak sama widzisz, są tacy którym tu się podoba - i swoimi podłymi, prymitywnymi metodami utrzymywać z poświęceniem będą ten stan. Dostali nieopatrznie swoje 5 min. i za nic ze sceny nie zejdą - tak jak ten wczoraj! Trzeba poczekać aż się wzajemnie zagryzą na śmierć. Tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: A gdyby tak.. IP: *.pools.arcor-ip.net 23.06.07, 15:05 Masz racje, spadam, mam tez obowiazki i pewne plany. Zycze ci przyjemnego spedzenia czasu i wiele wrazen z dzisiejszej soboty. Glowa do gory, nie ma tego zlego co moglo by nie wyszlo na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ugly patriot Re: :))) IP: *.pools.arcor-ip.net 23.06.07, 15:27 Ty chyba jeszcze nie poimujesz co do ciebie bylo pisane. :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ugly patriot Re: No nie poimuję:))) A co to jest??? IP: *.pools.arcor-ip.net 23.06.07, 15:40 Jestem pewny ze dobrze zrozumiales o co tu chodzi, nie stawiaj sie gupim. Bylo bardzo wyraznie napisane mimo ze z bledem. :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
j_adore marto!!! Zanim klikniesz, sprawdź pisownię!!! 23.06.07, 16:13 Nie czynię takich uwag Polakom, ale przecież Ty się uczysz języka polskiego. Powinnaś podziękować za poprawianie błędów, a nie szydzić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ugly patriot Re: marto!!! Zanim klikniesz, sprawdź pisownię!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 23.06.07, 16:45 Jestesz ty naprany albo pod wplywem narkotykuw?????? Odpowiedz Link Zgłoś
j_adore wreszcie mnie rozbawiłaś:))) 23.06.07, 16:53 wcześniej też nieźle się bawiłam, czytając Twoje wpisy, ale teraz to przeszłaś samą siebie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: A gdyby tak.. 23.06.07, 12:22 Jeden błąd ortograficzny, czy nawet większa ich ilość jest oczywiście ważnym argumentem w dyskusji na temat tego, że nasza cud-kraina jest rządzona przez bandę idiotów, dla których najistotniejszymi problemami są mundurki, torebka teletubisia i Matka Boska Trybunalska. "Zbyt wielu wszak już ogłupionych, a niektórzy nieuleczalnie...". I to bedę powtarzać. Albowiem "zbyt wielu" to nie to samo, co "cały naród". A jeden błąd nie świadczy o niedouczeniu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: A gdyby tak.. 23.06.07, 12:27 Chciales chyba powiedziec Matka Boska Trabalska bo prawdopodobnie taka jest patronka od debilnych politykow dzisiejszej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: A gdyby tak.. 23.06.07, 12:54 Nie ryzykuj. Mi już palec w oko wetknięto [nie bacząc na to, że np. wykształceni politycy nie znają hymnu...]. Tobie za obrazę uczuć religijnych grozi stos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: A gdyby tak.. IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 23.06.07, 18:04 > Echo, oczytana kobieto wytlumacz mi te zjawisko ktore zrodzilo sie w Polsce. > Dlaczego w Polsce cierpiacej kiedys pod systemem totalitarnym po odzyskaniu > wolnosci zrodzil sie szowinizm i faszyzm? Nie mowi nic ci ten "fenomen"? Demokracja, nasladownictwo i kompleksy narodowe sa gleboko zakorzenione w polskiej mentalnosci: "pawiem narodow bylas i papuga". Nie tylko zreszta faszyzm, ale satanizm, ekshibicjonizm, patologiczne lewactwo etc. Ale to powiedziawszy, chce zauwazyc ze sa to zjawiska marginesowe. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: A gdyby tak.. 23.06.07, 18:41 Kwitnie natomast bujnym kwieciem fanatyczny katolicyzm, zamiłowanie do prywaty, złdziejstwo, atakowanie wszystkich, którzy nie zgadzają się z ideologią naszych drogich aktualnych despotów etc. Ale to powiedziawszy, chcę zauważyć że są to zjawiska popierane przez część społeczeństwa, którą możnaby nazwać bezmyślną tłuszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: A gdyby tak.. IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 23.06.07, 18:47 hypatia69 napisała: > Kwitnie natomast bujnym kwieciem fanatyczny katolicyzm Przesada!!! Ludzie sie modla, nie wysadzaja nikogo w powietrze. zamiłowanie do prywaty, > złdziejstwo, Afery korupcyjne sa znane ale z bardziej postepowych rzadow ktore wyparli Kaczynscy. >atakowanie wszystkich, którzy nie zgadzają się z ideologią naszych > drogich aktualnych despotów etc. No wlasnie, Twoj wpis jest tego przykladem. Tysiace wpisow atakujace KK. Atakowanie Kaczynskich ze twardo negocjowali interesy Polski. Ja wiem ze to Ci sie moze nie podobac i w demokratycznym kraju Kaczynskich i Leperow masz do tego prawo. W lewicowej krainie szczescia zwanej PRL nie moglbys nawet pomarzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: A gdyby tak.. 23.06.07, 23:14 Ja świetnie wiem, jak wyglądała kraina szczęścia zwana PRL. I wiesz co? Było gorzej. Dużo gorzej. I nie jestem zwolenniczką komunizmu, przeciwnie. Ale nie czarujmy się - nie jest różowo i Kaczyńscy nam dobrze nie robią. I nie chodzi nawet o ten podatek, tylko o całokształt dokonań. Wiem, ze korupcja i prywata były i za komuny. Jedyna różnica polega na tym, że komuchy nie mówili, że korupcję zlikwidują. Albo, ze się czymkolwiek z narodem podzielą. Słynne, że: "jak partia mówi, że nie da - to nie da, a jak partia mówi, że da - to mówi". Nikt nie czuł się bezczelnie i perfidnie okłamywany, choć okradani czuli się [i byli] wszyscy. Fanatyzm nie objawia się wyłącznie trotylem. Religia w szkole, dzwony i pieśni na cały regulator i mrowie innych spraw... To, Twoim zdaniem, zasługuje na hymny pochwalne? [zaznaczam: nie jestem chrześcijanką, ale i nie mam nic przeciw chrześcijaństwu]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: A gdyby tak.. IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 23.06.07, 18:40 > Chciales chyba powiedziec Matka Boska Trabalska bo prawdopodobnie taka jest > patronka od debilnych politykow dzisiejszej Polski. Nie zapominaj o czasach kiedy waznym osobistosciom PRLu pokazywala sie Matka Boska z Walesa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staruszek ...a mialo byc tak demokratycznie ...:o) IP: *.dsl.bell.ca 23.06.07, 22:58 Z jakim to zapalem i idiotycznymi przycinkami bez zbadania zagadnienia w ktorym chcesz / chcecie sie wypowiadac opluwa sie wlasna narodowa przyware....barbarzyncow , tak to wlasnie mozna nazwac , nigdy w rozsadnym dialogu w kraju o demokratycznej etyce i kulturze nie ma takiej jazni i falszywie obludnych pomowien , ktore nie wnosza kulturalnych i wymiernych ocen . Trudno ulzyc obciazonym dziedzicznie ...... Zaslugi na niwie politycznej nie przychodza z ulgami , czesto sa to poslizgi lub naginanie zblizonych racji dla dobra wiekszosci ( w demokratycznie pojetym systemie). Zachodnie srodki masowego przekazu szukajac naglosnienia ( w kraju coraz tego wiecej ) tez wrzucaja "srut" do ognia , ale w pozniejszym wyjasnieniu sa pelne refleksje z racjonalna wykladnia wydarzen , czego wielu forumowiczom zaslepia ich wlasne poglady ......wizje i zacietrzewienia .....a co gorsze glupote i zawistne oczernianie innych , czesto swoich rodakow , ktorzy maja wywazony stosunek do dialogu.......nie sadzicie , ze czas z tym skonczyc !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: ...a mialo byc tak demokratycznie ...:o) IP: *.pools.arcor-ip.net 23.06.07, 23:25 Potwierdzam, najwyzszy czas, ale co zrobisz z nacjonalistami, ktorzy jak sam widzisz wpajaja wode do glowy kazdemu swoimi bezwstydnymi atakami na wszystkich? Co do podsycania przez prase to juz inny temat, w poskiej znalazlam tylko w jednej prasie artykul, ktory odpowiadal rzeczywistosci a miedzy innymi w Trybunie, ktorej dlugo, dlugo nie czytalam, teraz zaczelam ja doceniac. Dlaczego? Otoz najbardziej realistycznie odbicie rzeczywistosci w tekscie oraz jakas jeszcze kultura pisania, reszte polskiej prasy mozna zapomniec. www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2007062309 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: ...a mialo byc tak demokratycznie ...:o) IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.06.07, 02:48 Marta50 napisala: >Trybunie ktorej dlugo,dlugo nie czytalam,teraz zaczelam ja doceniac. - To odpowiedz mi,czy Die Welt czytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: ...a mialo byc tak demokratycznie ...:o) IP: *.pools.arcor-ip.net 24.06.07, 15:20 Naturalnie ze czytam. Czytelnika zadaniem jest nauczenie sie doszukiwania prawdy w prasie, stylu przekazywania jej takze stylu dzienikarskiego. Jak czytam GW nie musze czytac juz Onetu czy Interi, czy Wirtualnej Polski wszedzie spotka sie slowo w slowo artykuly jednakowe, o czym to swiadczy? Pare polskich mediow odbiega od tej powszechnej w Polsce tradycji, pisza wlasne artykuly w odmiennym stylu jak te wymienione na gorze. Wlasnie Trybuna, Tygodnik Przeglad pisza wlasne artykuly, ktore znajduja pokrycie czy to w szwajcarskiej, czy austriackiej, czy francuskiej, czy niemieckiej prasie. Wiec sa to artykuly zblizone prawadzie. Zreszta ja porownami styl dzienikarski Trybuny, Tygodnika Przeglad i innych wydawnictw, tu prowadzi wlasnie Trybuna i Tygodnik Przeglad. Czy ci sie podoba czy nie, to jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś