Dodaj do ulubionych

Reguły dobrego wychowania a polityczna poprawność.

07.11.08, 21:36
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Cham-czy-dzentelmenem---spor-o-prezydenckiego-ministra,wid,10553270,wiadomosc.html?ticaid=16ece
-na tym przykładzie najdobitniej mozna zauważyć czym się jedno od drugiego różni. Znamienne że stający w obronie kobiety minister który krytykował złe zachowanie innych ministrów został zwymyslany od chamów i prostaków. Odrwocono kota ogonem o 180 stopni.
polityczna poprawność kazała oburzać sie na ministra Dude za to ze ten śiał tamtym ministrom zwrócić uwagę że nie ustąpili kobiecie w ciąży miejsca. Jak by tego było mało poszkodowana stanęła w obronie tych którzy źle wobec niej postąpili... na tym własnie polega absurd politycznejpoprawności. Tu jest ta zmiana że nie ten jest piętnowany kto źle postepuje lecz ten kto ośmieli sie o tym głośno powiedzieć.
Analogicznieinna sytuacja sąd skazał w Sczeninie dwie gorszycielki które opalały się latem na basenie bez stanika. Sąd postąpił właściwie wymierzając symboliczną ale jednak kare gorszycielkom. Jak zachowały sie media? a no skrytykowały sąd że zajmuje się wg ich mnienmamiu droboazgami i bzdurami. Tymczasem ład moralny jest podstawą ładu społecznego i porządku publicznego! zaniechanie karania za rozwiązłość spowodowało wzrost przestępstw na tle seksualnym, bezkarność bądź co bądź rozzuchwala.

Ja mam już na razie jedno dziecko niebawem skończy dwa latka i jako rodzic napewno nie będę tolerował deprawacji seksualnej mojego dziecka! Moja żona jest tego samego zdania. Sami naszym dzieciom ( na razie córce)powiemy co i jak w odpowienim momencie..

Reguły dobrego wychowania a polityczna poprawność to dwa wykluczajacesię wzajemnie porządki moralne!
-na tym przykładzie najdobitniej mozna zauważyć czym się jedno od drugiego różni. Znamienne że stający w obronie kobiety minister który krytykował złe zachowanie innych ministrów został zwymyslany od chamów i prostaków. Odrwocono kota ogonem o 180 stopni.
polityczna poprawność kazała oburzać sie na ministra Dude za to ze ten śiał tamtym ministrom zwrócić uwagę że nie ustąpili kobiecie w ciąży miejsca. Jak by tego było mało poszkodowana stanęła w obronie tych którzy źle wobec niej postąpili... na tym własnie polega absurd politycznejpoprawności. Tu jest ta zmiana że nie ten jest piętnowany kto źle postepuje lecz ten kto ośmieli sie o tym głośno powiedzieć.
Analogicznieinna sytuacja sąd skazał w Sczeninie dwie gorszycielki które opalały się latem na basenie bez stanika. Sąd postąpił właściwie wymierzając symboliczną ale jednak kare gorszycielkom. Jak zachowały sie media? a no skrytykowały sąd że zajmuje się wg ich mnienmamiu droboazgami i bzdurami. Tymczasem ład moralny jest podstawą ładu społecznego i porządku publicznego! zaniechanie karania za rozwiązłość spowodowało wzrost przestępstw na tle seksualnym, bezkarność bądź co bądź rozzuchwala.

Ja mam już na razie jedno dziecko niebawem skończy dwa latka i jako rodzic napewno nie będę tolerował deprawacji seksualnej mojego dziecka! Moja żona jest tego samego zdania. Sami naszym dzieciom ( na razie córce)powiemy co i jak w odpowienim momencie..

Reguły dobrego wychowania a polityczna poprawność to dwa wykluczajacesię wzajemnie porządki moralne!
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 07.11.08, 21:46
      > Ja mam już na razie jedno dziecko niebawem skończy dwa latka i jako rodzic nape
      > wno nie będę tolerował deprawacji seksualnej mojego dziecka!

Rozumiem, że twoja żona karmi dziecię piersią przez ubranie.
      BTW gdzie leży Sczenin?
      • e-skin Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 07.11.08, 21:51
        a czy te kobitki karmiły w tym czasie swe dzieci? chyba nie. One wystawiały cyce by wabić mężczyzn w wiadomym celu. W krajach arabskich jest to zaproszenie do gwałtu bo to oznacza przyzwolenie na wszystko na co tylko facet ma ochote. gdyby tego nie chciała nie paradowałąby w gołych cyckach
        • yoma Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 07.11.08, 21:53
          Wybacz, przyjacielu, powiem ci politycznie niepoprawnie - jesteś idiotą.
          • 33qq Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 08.11.08, 08:49
            Nic dodać, nic ująć :)
          • e-skin Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 14.11.08, 22:04
            i vice versa
        • Gość: Ola Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw IP: *.net.pulawy.pl 26.12.08, 22:48
          Pamiętam Rumunkę- żebraczkę karmiącą piersią niemowlę i zgorszenie
          kolegi, że co ona tu robi, że to obrzydliwe. Potem kilka razy widział
          matki w miejscach publicznych np w parku na spacerze, które karmiły
          piersią niemowlę i mnie osobiści ten widok rozczula.
          Poza tym lubię chodzić w bluzkach z dosyć głębokim dekoltem i nie
          sugeruję tym, żadnym mężczyznom zachęt seksualnych. Choć uznaję, że
          są stroje mniej lub bardziej zabudowane, ale to raczej kwestia doboru
          ubrania do miejsca, okoliczności itp.

• e-skin Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 27.12.08, 23:08
            karmiąca piersią kobieta wywołuje zgorszeenie a wystawiająca gołe cycki napokaz nie...czy to logiczne?
            • 33qq Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 27.12.08, 23:26
              w tobie?
              • e-skin Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 29.12.08, 09:54
                w postepowych lewakach u rewolucjonistów seksualnych. woodstockowiczów
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 11.11.08, 20:21
        to źle rozumiesz
    • Gość: Maciej Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw IP: *.gdynia.mm.pl 08.11.08, 00:25
      Niechętnie ale jednak muszę zgodzić się z Oszołkiem. Uwielbiam moją
      Żonę nago, ale publicznie rbimy to tylko na tzw. plażach dla
      naturystów. W innych miejscach szanujemy to że są dzieci i ich
      rodzice mogą sobie nie życzyć oglądania takich obrazków.
    • kot_behemot8 Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 08.11.08, 09:07
      > Reguły dobrego wychowania a polityczna poprawność to dwa
      wykluczajacesię wzajem
      > nie porządki moralne!

Generalizujesz potwornie (ale przyznaję, ze bardzo adekwantnie do
      twojego nicka, a konsekwencja to zawsze jakiś plus:))
      Może się zdarzyć, że poprawność polityczna w jakiś delikatny sposób
      skoliduje z co bardziej tradycyjnymi zachowaniami bon tonu (np
      ustępowaniem miejsca kobiecie na siłę, nawet jesli ona sama sobie
      tego nie życzy, całowaniem jej na siłę w rękę itp;)
      Ale po pierwsze ta kolizja w opisanym przypadku jest dyskusyjna, po
      drugie to rzadkie przypadki - zaś generalnie poprawność polityczna
      jest formą wymuszenia poprawnych, kulturalnych zachowań na ludziach
      którzy do nich nie dorośli. Zaznaczam, że nie wypowiadam się w
      kwestii tego, czy takie wymuszanie jest słuszne czy niesłuszne, bo
      to zupełnie inny temat. Odniosłam się jedynie do próby odwrócenia
      kota ogonem czyli twierdzenia, że poprawność polityczna jest
      zaprzeczeniem kultury osobistej. Bo takie twierdzenie to bzdura.
      • e-skin Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 09.11.08, 11:29
        tylko że jakoś ta poprawność nie wszystkich obejmuje. Jest cała masa wyjątków a wtedy kupą mości panowie gnebić mohera skina rodziców posiadajacych liczne potomstwo itd
        • Gość: ekomazowsze Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw IP: *.cebit.com.pl 09.11.08, 12:53
          takie wyzywajace ubieranie sie np spodnice mini, to zaproszenie do gwaltu. Kilku
          kolesi wypije o jedno piwo za durzo i taka dziewczyna wyzywajaco ubrana jest juz
          zgwalcona, bo nie wiedza , ze jest glupia ale mysla ze poprzez wyzywajace
          ubranie zaprasza do sexu.

Ciekaw jestem, dlaczego policja nie odprowadza takich glupich panieniek do domu
          i nie podlegaja one karze np sprzataniu miasta
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 11.11.08, 20:25
        polityczna poprawność to przede wszystkim ograniczenie wolności słowa, wprowadza jej selektywność wg reguł które i tak się wciąż zmieniają. De facto staje się parawanem ochronnym dla pewnej opcji światopoglądowej(lewicowo liberalnej która służy do zwalczania innych opcji (narodowo-katolickich, konserwatywnych)
    • e-skin polit popr to parawan dla zbrodni murzyńskich 12.11.08, 12:21
      www.dziennik.pl/wydarzenia/article263811/Zabili_Polaka_z_nienawisci_Za_biala_skore.html
    • lena575 Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 17.11.08, 19:33
      Obawaim się,ze sprawę z panią minister znasz tylko z opisów. Tak
      więc każdy moze ją sobie opisać jak chce, jak widać.
      Cały problem polega na tym,że prezydencki minister powiedział,ze
      premier zasłania się kobietą w ciąży a potem dopiero zwyzywany
      tłumaczył się,ze nie o to mu chodziło o czym mówił tylko o to,ze ona
      tam stoi a nikt jej miejsca nie ustąpi. Oczywiście kłąmał w żywe
      oczy.
      Dla pani minister która wiele miesięcy pracowała nad ustawą
      zachowanie ministra ustawiające ją za tą mówicą nie jako
      kompetentnego monistra tylko jako "kobietę w ciąży" jest chamstwem i
      zachowaniem seksistowskim. Bo o to ministrowi chodziło!!! Nie miał
      argumentów to użył takiego na swoim poziomie. Potem chciał to
      odwrócić o 180 stopni tylko to raczej trudno ...
      Jak wyszedłby ktos na mównicę i powiedział pani z radia maryja (jak
      jej tam jednej z drugą z PiS-u) by o rodzinie się nie wypowiadała bo
      jest starą panną a potem tłumaczyłby się,ze chodziło mu wyłącznie o
      to by jej panieńskich uczuć nie kalać to byłby wielce
      kulturalnym "gentalmanem " ???
      • simple_woman Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 17.11.08, 20:14
        Niestety, "dobrze wychowani" tego nie zrozumieją. Dla nich kobieta nadaje się
        głównie do tego, by jej miejsce ustępować.
      • e-skin Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 17.11.08, 20:27
        konbinujesz jak koń pod górke. Rozumiem ze jak np ktoś zwróci młodemu człowiekowi by ustąpił miejsca starszej pani w autobusie to byś miałapretensje nie do tego młodego człowieka a do tej osoby która śmie temu młodemu zwracać uwage że źle sie zachowuje
        • Gość: Lena Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw IP: *.chello.pl 17.11.08, 22:57
          Tu się mylisz. Sytuacja jest zgoła inna !!!! Gdyby staszy mężczyzna
          np. u lekarza domagał się by zrobiono jej przepisane przez lekarza
          badania a w przychodni nie byłoby już limitów i jeden z lekarzy
          powiedziałby, ze z racji jego wieku powinno się odwieźc go do domu
          karetką pogotowia i to najlepiej przymusowo ale ten starszy człowiek
          i tak musiałby za to zapłacić!!!!to odzwierciedlałoby lepiej
          zaistaniła sytuację. Badań by mu nie zrobiono i pokazanoby,że z
          racji wieklu można go wyrzucić za drzwi i mieć w dooopie. Ale
          usprawiedliwienie "eleganckie" i szacun do starszego człwoieka jak
          się patrzy.
          Jak nie ma argunemtów to płeć, wiek (niepotrzebne skreślić) zawsze
          moż4 nim być.
          Tylko,ze to jest argument dla "czarnego ludu" co to kupi !!!!!!!!!
          • e-skin Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 17.11.08, 23:13
            bzdura! konbinujesz jak koń pod górke
            • Gość: Lena Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw IP: *.chello.pl 17.11.08, 23:38
              Oczywiście, ty kombinujesz jak koza pod górkę.
              Jak cham zachował się chamsko a teraz usiłuje czarnemu ludowi
              wmówić,ze on tak z własnej "kultury" tylko my nie rozumiemy to
              mozesz sobie być czarnym ludem.
              Ja słuchałąm tego, napierw doopek powiedział,ze rząd zasłania się
              kobietą w ciązy a potem wyszedł i tłumaczył,ze jemu chodziło o to,ze
              ona stoi za mównicą. A co miał powiedzieć??? Kultura jak
              u "szefunia", obrazić obrazi ale przeprosi bo "kobietę się
              przeprasza". Nie cham jest chamem tuylko ma kulturę-inaczej. No i
              cham oburza się,ze nazwali go po imieniu, bo przecież nazwamnie go
              chamem jest niepoprawne polityczne (tak się w parlamencie nie
              powinni odzywać !!!!). Żenada na "prezydenckim" poziomie. I!!!!!
              • oszolom.zradia.maryja Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 18.11.08, 17:48
                tylko kto tu kogo obraził? widać na tym przykłądzie że mamy dziś dwa wzajemnie zwalczajace się normy obyczajowe..klasyczna i woodsockowa ty Lena prezentrujesz tę drugą. Mnie wychowano tak że np
                nalezy ustępować miejsca w tramwaju w autobusie w metrze itd osobom starszym oraz kobietom w ciąży. Nawet jesli te osoby mówią nie dziękuję. Oczywiście nie zmuszam ich do tego by te osoby zajmowały porzeze mnie miejsce ale ja już nie siedzę bo mi po prpstu byłoby ,mi głupio i wstyd gdybym ja młody 29 letni człowiek siedział a kobieta w ciązy czy 80letnia staruszka stała. Mam tez obowiazek upominac tych którzy nie chcą tak postępować a ty masz akurat o to pretensje do mnie nie do tych młodych antydzentelmentów> Tak moge pokrótce scharakteryzować Leno twoją postawę. Teraz Wyborcza leje krokodyle łzy wjednym z ostatnich artykułów grając larum ze Polska to nie jest kraj dla starych ludzi..a no już nie jest odkąd bezkarnie uszło pewnemu dowcipnisiowi akcja schowaj babci dowód w dniu wyborów. Co krok chocby na tym forum opluwa się starszych mówiać o nich per dewoci religijni fanatycy oszołomy nie dajac zatrudnienia ludziom po 50tce itd itd. To są owoce wieloletniej propagandy medialnej w której GW grała pierwsze skrzypce a dziś redaktorzy GW są zdziwieni i przerażeni że w Polsce źle się traktuje starszych ludzi. Sami żeście te ziarno tego zła zasiali!
                • lepian4 Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 18.11.08, 22:42
                  Problem jest jednak w tym, ze nie dyskutujemy o tramwaju, ktory w
                  Polsce zwykle lata w powietrzu, tylko o dzialalnosci publicznej pani
                  minister. Jest ona dorosla kobieta, nie pierwszy raz zaszla tez w
                  ciaze. Po co wiec te lzy starych kawalerow z opozycji?
                  A moze starym zwyczajem kolesie z opozycji szukac beda tez tatusia?
                  Ich wczesniejsci koalicjanci byli w tej dziedzinie szalenie aktywni.
                  Ci najbardziej znani mieli nawet w warszawskich burdelach pseudo
                  artystyczne: dziad.
                  Wspominasz rzekoma propagande skierowana przeciwko starszym osobom.
                  Nigdy czegos takiego nie zauwazylem. Widze jednak ewidentne lamanie
                  strefy prywatnej, jak rowniez patologiczne postrzeganie kobiet w
                  ciazy.
                  • e-skin Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 18.11.08, 22:47
                    nie zauważyłeś akcji zabierz babci dowód?
                    • lepian4 Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 20.11.08, 05:02
                      Wielka akcja: Zabierz Babci Dowod nie dowodzi niczego. Bylo
                      smiesznie i antykaczeco, nie anty Pogodna Jesien
                      • e-skin Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 26.11.08, 18:56
                        to było złamanie prawa bo uniemozliwiono pewnej grupie ludzi spełnienia obyweatelskiego obowiazku jakim jest udział w głosowoaniu w wyborach powszechnych!
      • feminasapiens Dzięki, lena575! 18.11.08, 09:18
        W końcu ktoś mi to wytłumaczył tak że rozumiem całą sytuację.

Nie oglądałam jej na żywo, a w doniesieniach medialnych podawali
        taką wersję że sama nie mogłam pojąć dlaczego facet który prosi o
        ustąpienie miejsca siedzącego kobiecie w ciąży jest "chamem i
        prostakiem".

Teraz rozumiem i podpisuję się pod tym co piszesz.
        • lena575 Re: Dzięki, lena575! 18.11.08, 11:22
          Gdyby Gosiewski jakiś projekt przedstawiał a ktos inny powiedział,że
          Kaczyński kaleką się zasłania to późniejsze tłumaczenie,ze on dla
          niepełnosprawnego chciał dobrze byłoby ... no jakie? Takie same jak
          ten dudyzm :D
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Dzięki, lena575! 03.12.08, 14:21
            czy Gosiewski jest kaleką?
            wg mnie cierpi na nadwagę a na to jeszce z automatu statusu inwalidztwa się nie przyznaje
            • Gość: Stella Re: Dzięki, lena575! IP: *.chello.pl 04.12.08, 11:20
              Po różnych chorobach w dzieciństwei ludzie miewają taką sprawność-
              inaczej i choć również pracują nie oznacza to,że nie mają kalectwa.
              Poprawność polityczna zabrania nazywać po imieniu widoczne kalectwo
              Gosiewskiego. Lena575 ma rację, gdyby ktoś wyszedł na trybunę i
              głośno zauważył to kalectwo zamiast merytorycznie odnieść się do
              przedstawianej przez Gosiewskiego ustawy oburzenie byłoby ogromne, i
              słusznie. Bo byłoby to chamstwo poniżej jakiegokolwiek poziomu. No i
              pomiżej jakiegokolwiek poziomu zachował się prezydencki minister.
              Późniejsze tłumaczenia były dalej tym samym poziomem. Chamstwo,
              buractwo i dno polityczne.
    • lepian4 Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 18.11.08, 04:38
      A co maja nagie cyuszki do poprawnosci politycznej?
      Takie asocjacje swiadczyc moga jedynie o dewiacjach seksualnych.
      Kwestii ciazowych tez nie potrafie objac w ramach poprawnosci
      politycznej. Milosnicy PiSu nie padli przeciez na kolana przed
      kobieta w stanie blogoslawionym!! Mysle, ze ten sztuczny problem
      jest jedynie przejawem wyssanej z palca" kultury arogantow
      politycznych, ktorzy poraz kolejny, w chwili, gdy zabraklo im
      rzeczowych argumentow, wywlekaja zycie prywatne swych przeciwnikow
      politycznych na forum publiczne. Kolejna bzdura, ktorej raczej nikt
      nie potrzebuje. Smutne jest to, zwlaszcza gdy dorzuci sie moraly o
      ciazy starego kawalera z wyboru po piecdziesiatce. Fuj!!! Ja wole
      nagie cycuszki na basenie
      • e-skin Re: Reguły dobrego wychowania a polityczna popraw 18.11.08, 21:12
        golizna dla mnie jest ok tylko niech ci propagatorzy wolności seksualnej nie mówią że seksizm się panoszy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka