Dodaj do ulubionych

Putin jak car

07.05.12, 15:09
Co jak co ale skromnoscia władcy Rosji nie grzeszą. Musi być bogato i z przesadą.Niech maluczcy widzą kto rządzi, a co...
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/12,114927,11672681,Wielki_powrot_Putina_na_Kreml___relacja_z_uroczystosci.html
Obserwuj wątek
    • alfredka1 Re: Putin jak car 07.05.12, 21:45

Zaczęłam oglądać ale przytłoczyło mnie to .... widząc tę kołyszącą się postać po wspaniałych Pałatach, chyba w grobach przewracali się carowie, coby o nich nie mówić.
      • iryska2604 Re: Putin jak car 08.05.12, 19:30
        Jak tak dalej pójdzie to on z tego tronu sie nie da ruszyć i będziemy miec dynastię.
      • stedo Re: Putin jak car 08.05.12, 23:12
        Tylko ta carowa jakaś nie "ten tego"wink Wyrósł małżonek z żony. Że też nie potrafi poddać się jakiejś kuracji od.. chudzajaco- odmładzającej coby tak nie odstawać.
        • anoagata Re: Putin jak car 09.05.12, 09:03
          No nie wiem czy tam była 'caryca'???,całował cudze baby!!!
          • stedo Re: Putin jak car 09.05.12, 12:07
            Ona jest carowa Putinowa, a nie caryca.wink) Carycą była Katarzyna Wielka.
            A jako carowa Putinowa, Ludmiła Putin była na Kremlu podczas zaprzysiężenia. I nawet została podobno powitana przez cara małżonkawink):
            fakty.interia.pl/galerie/fakty/ludmila-putin-na-zaprzysiezeniu-meza/zdjecie/duze,1632237,1,0
            deser.pl/deser/51,111857,11674669.html?i=0
    • stedo Re: Putin jak car 09.05.12, 12:24
      W zamyśle to chyba ta cała szopka miała pokazywać nie tyle wielkość cara Putina, tylko symbolizować odradzanie się Rosji jako mocarstwa, powrót do imperium, ale już nowoczesnego. Rosjanie ponoć uwielbiają takie ceremonie pokazujące wielkość Rosji.. Pierwowzorem tego show była wszak koronacja cara Aleksandra II, który był wielkim reformatorem państwa. Chciał dobrze, ale wstrętny Polakwink) przerwał te reformy wykonując zamach na swego dobroczyńcęwink) Tu więcej szczegółów:
      pl.wikipedia.org/wiki/Aleksander_II_Romanow
      www.muzhp.pl/kalendarium/1498/zamach-na-cara-aleksandra-ii-1881-3-13.html
      Ach ci Polacy!! Zawsze robią "wbrew" swym rosyjskim dobroczyńcomwink)
      • iryska2604 Re: Putin jak car 09.05.12, 18:08
        Co za niewdzięczny naród - doprawdy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka